Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

«Μπορεί να κοντράρει τον Ολυμπιακό…»

«Μπορεί να κοντράρει τον Ολυμπιακό…»
Μόνο ο ΠΑΟΚ μπορεί να κοντράρει τον Ολυμπιακό στη μάχη για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Άκης Μάντζιος στη SportDay. «Βέβαια τον ρόλο της θα παίξει κι η εμπειρία. Ενας τέτοιος αγώνας, αρχικά θα κριθεί στη μέρα που θα βρεθούν οι ποδοσφαιριστές», τόνισε ο προπονητής της Κέρκυρας, ο οποίος έχει αντιμετωπίσει και τις δύο ομάδες. Ο 43χρονος τεχνικός ανέλυσε τα υπέρ και τα κατά των αυριανών αντιπάλων και κατέθεσε τα δικά του συμπεράσματα.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Άκης Μάντζιος στη SportDay

Για τη φετινή εικόνα του ΠΑΟΚ

«Τα σημαντικά πλεονεκτήματα του ΠΑΟΚ είναι η ταυτότητα της ομάδας, που έχει δώσει ο Δώνης, αλλά και η δύναμη της Τούμπας. Σε ό,τι αφορά στον Ολυμπιακό, ακόμη κι αν του λείπουν τρεις- τέσσερις βασικοί παίκτες, έχει λύσεις για να κερδίσει ένα ντέρμπι.

Βέβαια τον ρόλο της θα παίξει κι η εμπειρία. Ενας τέτοιος αγώνας, αρχικά θα κριθεί στη μέρα που θα βρεθούν οι ποδοσφαιριστές, όμως και η μεγάλη εμπειρία (παικτών τού Ολυμπιακού) σε σχέση με τη δεδομένη απειρία (ορισμένων ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ) ενδεχομένως να κρίνει αρκετά, στις λεπτομέρειες που πολλές φορές κάνουν τη διαφορά σε έναν αγώνα. Για παράδειγμα, ο Ολυμπιακός έχει την πολυτέλεια να αφήνει στον πάγκο ποδοσφαιριστές όπως ο Τζεμπούρ.

Ο ΠΑΟΚ δεν το έχει αυτό κι από ό,τι άκουσα, αν δεν παίξει τελικά ο Ετο, ο νεαρός Κωνσταντινίδης θα αγωνιστεί δεξιός μπακ. Δε λέω ότι υποχρεωτικά ο μικρός θα κάνει λάθη λόγω απειρίας, μια και το παράδειγμα του Κάτσε άλλα πράγματα μας έχει δείξει φέτος. Είναι άπειρος από τέτοια ντέρμπι, όμως έχει παρουσιάσει πρωτόγνωρη -για τα λίγα, συγκριτικά με άλλους, παιχνίδια του στη Σούπερ Λίγκα- ηρεμία, ποιότητα και ψυχραιμία
».

Γτην ανανέωση που γίνεται στον ΠΑΟΚ, αλλά και το 4-4-2 που του αρέσει πολύ

«Είναι πολύ καλό που επιμένει ο Δώνης στο 4-4-2, ο ΠΑΟΚ δείχνει πολύ καλά στοιχεία κι επειδή η ομάδα είναι νέα (και σε φιλοσοφία), όσο περνάει ο χρόνος, θα γίνεται καλύτερη. Εγώ τον είδα στην Κέρκυρα, που δεν έκανε και το καλύτερο παιχνίδι του κι είχε αρκετά καλά στοιχεία, παρά τις απουσίες. Η ανανέωση που επιχειρείται μόνο καλό κάνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για τα δεδομένα του φετινού πρωταθλήματος

«Ο ΠΑΟΚ, το έχω πει ξανά, είναι η μοναδική ομάδα που μπορεί να κοντράρει τον Ολυμπιακό. Οχι για να πάρει από φέτος το πρωτάθλημα, αλλά για να είναι κοντά του στη βαθμολογία. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει ένα ματς, όπως είναι το ντέρμπι της Τούμπας, όμως δεν μπορεί να… χτυπήσει τον Ολυμπιακό -λόγω καλύτερου ρόστερ- στη διάρκεια ενός πρωταθλήματος, με τόσους αγώνες».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Άκη Μάντζιου στο σημερινό (24/11) φύλλο της SportDay…

Δεν υπάρχουν σχόλια: