Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

«Φύλλο και φτερό» η Σταντάρ Λιέγης!!

Πλάκα έκανε στη Σταντάρ Λιέγης η Ζενίτ, η οποία μετά το 1-0 του πρώτου ματς, νίκησε 3-0 και στην Αγία Πετρούπολη και προκρίθηκε στους ομίλους του Champions League.

«Φύλλο και φτερό» η Σταντάρ Λιέγης
Ντουμπλάροντας τις νίκες της απέναντι στη Σταντάρ Λιέγης, η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης κατάφερε να περάσει στους ομίλους του Champions League. Η ρωσική ομάδα δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα από τους Βέλγους που μετά τον Παναθηναϊκό δεν λένε να σηκώσουν «κεφάλι».

Οι γηπεδούχοι, που είχαν επικρατήσει 1-0 και στη Λιέγη, χρειάστηκαν τριάντα λεπτά για να ανοίξουν το σκορ με τον Ροντόν, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τραγικό λάθος του Καβασίμα σε σέντρα του Κρισίτο και από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο δεύτερο μέρος ανέλαβε δράση ο Χουλκ, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ (με πέναλτι στο 54’ και στη συνέχεια τέσσερα λεπτά αργότερα) για να διαμορφώσει το τελικό 3-0. Σε ακόμη ένα ματς, βασικός ήταν ο Γιούρι Λοντίγκιν, που είχε και δυο καλές επεμβάσεις σε προσπάθειες των φιλοξενούμενων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Τρίτη 26/8

19:00 Ζενίτ-Σταντάρ Λιέγης 3-0 (1-0)
(30’ Ροντόν, 54’ πεν. 58’ Χουλκ)

21:45 ΑΠΟΕΛ-Άαλμποργκ (1-1)
21:45 ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ-Σλόβαν Μπρατισλάβα (1-1)
21:45 Σέλτικ-Μάριμπορ (1-1)
21:45 Πόρτο-Λιλ (1-0)

Τετάρτη 27/8

21:45 Άρσεναλ-Μπεσίκτας (0-0)
21:45 Μπιλμπάο-Νάπολι (1-1)
21:45 Λεβερκούζεν-Κοπεγχάγη (3-2)
21:45 Λουντογκόρετς-Στεάουα Βουκουρεστίου (0-1)
21:45 Μάλμε-Ρεντ Μπουλ Σάλτσμπουργκ (1-2)
Πηγή: sport-fm.gr

Ανακοινώθηκε ο Μπενάτια... Μανωλάς ενόψει!

Την απόκτηση του Μεχντί Μπενάτια ανακοίνωσε η Μπάγερν Μονάχου, για τα επόμενα πέντε χρόνια. Πλέον αναμένεται να επισημοποιηθεί η μεταγραφή του Κώστα Μανωλά, που θα τον αντικαταστήσει στη Ρόμα.

Ανακοινώθηκε ο Μπενάτια... Μανωλάς ενόψει
Τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου θα φορά για τα επόμενα πέντε χρόνια ο Μεχντί Μπενατιά.

Οι Βαυαροί ανακοίνωσαν την απόκτηση του 27χρονου κεντρικού αμυντικού, αφού έβαλαν… βαθιά το χέρι στην τσέπη για να αγοράσουν τα δικαιώματα του Μαροκινού από τη Ρόμα.

Συγκεκριμένα, κατέβαλαν στους Ρωμαίους 26 εκατ. ευρώ, ενώ υπάρχει μπόνους 4 εκατ. ευρώ. Από αυτά τα χρήματα τα 15 εκατ. ευρώ θα πάνε στον Ολυμπιακό για την απόκτηση του Κώστα Μανωλά, ο οποίος ανακοινώνεται από ώρα σε ώρα. Πηγή: sport-fm.gr

«Κρεμάστηκε» ο Ντι Μαρία!! (pic)

Από στιγμή σε στιγμή θα τελειώσει η μεταγραφή του Άνχελ Ντι Μαρία στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ωστόσο οι «κόκκινοι δίαβολοι» φαίνεται πως δεν μπορούν να περιμένουν άλλο κι… έβγαλαν ήδη τη φανέλα του!

«Κρεμάστηκε» ο Ντι Μαρία (pic)

Εντός της ημέρας (26/8), ο Αργεντινός χαφ θα περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τους «κόκκινους διαβόλους», με το ποσό που θα μπει στα ταμεία της «βασίλισσας της Ευρώπης» από την εν λόγω μετακίνηση να μπορεί να φτάσει έως και τα 90 εκατ. ευρώ!

Όσον αφορά τον ίδιο, θα αμείβεται με 8 εκατ. ευρώ τον χρόνο και θα φοράει την φανέλα με το νούμερο «7».

Βεβαίως η μεταγραφή αυτή μπορεί να μην έχει ολοκληρωθεί ακόμα, αυτό όμως δεν πτόησε επ’ ουδενί την μπουτίκ του αγγλικού συλλόγου που έσπευσε να βγάλει από τώρα στη «φόρα» τη φανέλα του νέου της αποκτήματος.

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Τι είπε στην κατάθεσή του ο Κωνσταντινέας!

Την κατάθεση του πρώην διαιτητή και μάρτυρα-κλειδί για την εισαγγελική έρευνα περί εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο, Πέτρου Κωνσταντινέα, παρουσίασε χθες η τηλεοπτική «Δίκη» του ΣΚΑΪ.
Διαβάστε την κατάθεση του
ADVERTISEMENT
«Παραμονές του αγώνα Ξάνθης-Ολυμπιακού για το πρωτάθλημα της Superleague 2011-12 o πρώην νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ Θόδωρος Κουρίδης επισκέφθηκε με τη συνοδό του τον φούρνο που διατηρώ στην Καλαμάτα, λέγοντας μου τα εξής: "Πρόσεχε το παιχνίδι εκεί πάνω που πας γιατί είναι δύσκολα για τον πρόεδρο σου και για όλους μας. Πρέπει να κερδίσει ο Ολυμπιακός. Μην φοβάσαι τον Βασάρα. Τη Δευτέρα ή την Τρίτη φεύγει. Δεν γνωρίζει ο Σταθόπουλος ότι έχω έρθει". Του απάντησα: "Εγώ θα παίξω όπως πάντα. Δεν χρωστάω σε κανέναν". Την ίδια ημέρα συναντήθηκα με τον πρόεδρο της ΕΠΣ Μεσσηνίας Αριστείδη Σταθόπουλο στην κεντρική πλατεία της πόλης μετά από αίτημα του τελευταίου. Ο Σταθόπουλος έδειξε να μην γνωρίζει τη συνάντησή μου με τον Κουρίδη και όταν τον ενημέρωσα μου είπε: "Α, ήρθε ο Θόδωρος...Δύσκολα τα πράγματα. Πρέπει να κερδίσει ο Ολυμπιακός. Πρόσεξε μην πέσει κανένας παίκτης στην περιοχή και δεν δώσεις πέναλτι. Όλοι οι συνεργάτες σου είναι εντάξει και μην φοβάσαι τον παρατηρητή διαιτησίας. Πρέπει για το καλό σου και για το καλό όλων μας να κερδίσει ο Ολυμπιακός. Του απάντησα: "Εγώ θα παίξω αυτό που βλέπω και ας κερδίσει ο καλύτερος και πιο τυχερός". Μετά το τέλος του αγώνα και την ήττα του Ολυμπιακού η ομάδα του Πειραιά εξέφρασε έντονα παράπονα και διαμαρτυρίες. Στη συνέχεια ο Σταθόπουλος με συνάντησε και ζήτησε την έγγραφη παραίτηση μου. Με προέτρεψε να ζητήσω συγγνώμη για τη διαιτησία μου και το βράδυ της ίδιας ημέρας με γραπτή ανακοίνωσή του ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία μου πριν μάλιστα συνταχθεί η έκθεση του παρατηρητή διαιτησίας. Λίγες ημέρες αργότερα άγνωστοι πέταξαν πέτρες και έσπασαν τη τζαμαρία του αρτοποιείου μου, ενώ στις 22/2/2012 τοποθετήθηκε από άγνωστους δράστες εκρηκτικός μηχανισμός από την έκρηξη του οποίου προκλήθηκαν ιδιαίτερα σοβαρές υλικές ζημίες».
Η εκπομπή αποκάλυψε άλλες δύο ένορκες μαρτυρικές καταθέσεις για την εγκληματική οργάνωση που ερευνά ο εισαγγελέας.
Η πρώτη ήταν του Ηλία Χατζή, πρώην παρατηρητή διαιτησίας: «Οι πίνακες διαιτησίας δεν περιλαμβάνουν τους καλύτερους διαιτητές και παρατηρητές.Οι ικανοί δεν επιλέγονται γιατί δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα της ΕΠΟ.Η επιλογή τους γίνεται με βάση τις ορέξεις των παραγόντων και τον προέδρων. Εξαιτίας τού ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ ψηφίζεται από τους προέδρους των τοπικών ενώσεων,επιλέγονται ανίκανοι διατητές που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των προέδρων.Ο Σπάθας έπαυσε να ορίζεται επι 8 συνεχόμενες αγωνιστικές γιατί καταλόγισε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ στα Γιάννενα».
H δεύτερη κατάθεση ήταν του πρώην διαιτητή Δημήτρη Κύρκου: «Μετά το τέλος του αγώνα Αστέρα Τρίπολης-Ολυμπιακού που έγινε στην περίοδο 2011-12 του πρωταθλήματος και έληξε με νίκη των γηπεδούχων,δέχτηκα φραστική επίθεση από τον Βαγγέλη Μαρινάκη,ο οποίος αφού εισήλθε -κατά παράβαση του ΚΑΠ- στα αποδυτήρια των διαιτητών μου είπε:"...Πρέπει να ντρέπεσαι για την σημερινή σου διαιτησία...να προσέχεις απο 'δω και πέρα,να παίζεις καλύτερα τον Ολυμπιακό...".Μετά από αυτό το περιστατικό σφύριξα μόνο σε έναν αγώνα της FL και δεν συμπεριλήφθηκα στους πίνακες διαιτησίας 2012-13.Άγνωστοι μου έστησαν ενέδρα στα Γιάννενα, όπου κατοικώ,η οποία απετράπη μετά απο ενέργειες αστυνομικών».
ΠΗΓΗ: skai.gr

Περιμένοντας τα καλά νέα από το Μεξικό!

Σε λίγες ώρες ο Άλαν Πουλίδο θα μάθει για το αν θα μείνει ελεύθερος από την Τίγκρες. Περιμένουν τα ευχάριστα νέα στον Ολυμπιακό.
Το βράδυ της Τρίτης (μεσημέρι στο Μεξικό) θα υπάρξει η κρίσιμη συνάντηση του Άλαν Πουλίδο και των δικηγόρων του μπροστά στην ομοσπονδία του Μεξικού για το αν θα μείνει ελεύθερος ή όχι.
ADVERTISEMENT
Ο ίδιος όπως είναι γνωστό συνεχίζει τις πιέσεις για να αποκτήσει την ελευθέρας του από την Τίγκρες και στη συνέχεια να μπει στο πρώτο αεροπλάνο με προορισμό την Ελλάδα.
Ο Πουλίδο είναι αποφασισμένος να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό και οι δικηγόροι του θα προσπαθήσουν να πάρουν άμεσα την ελευθέρας του παρά τις όποιες αντιρρήσεις της Τίγκρες και στη συνέχεια να βρεθεί στην Αθήνα.
Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός παρακολουθεί διακριτικά τις εξελίξεις περιμένοντας τα ευχάριστα νέα από την συνάντηση ώστε στη συνέχεια να ολοκληρώσει και τυπικά την απόκτηση του Πουλίδο.

Πηγή: gazzetta.gr

Η “άλωση” της πόλης!! (vid)

fenerbahce paok 10
Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την μεγάλη πρόκριση του ΠΑΟΚ επί της Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία με σκορ 1-1.













Πηγή: arenafm.gr

Καλαϊτζίδης: «Θα μείνω υπό προϋποθέσεις»

Ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης έκανε δηλώσεις, ξεκαθαρίζοντας τη θέση του σχετικά με το μέλλον του στον Άρη. «Θέλω αποτελέσω κομμάτι της επανεκκίνησης, κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις», ανέφερε.

Καλαϊτζίδης: «Θα μείνω υπό προϋποθέσεις»
Για τα όλα τα «φλέγοντα» ζητήματα που αφορούν τον Άρη μίλησε ο προπονητής του Δημήτρης Καλαϊτζίδης, μία ημέρα μετά την οριστικοποίηση της συμμετοχής της ομάδας στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στον «Libero 107,4» και τόνισε πως θα ήταν πιο δύσκολο το έργο των «κίτρινων» εφόσον αγωνιζόντουσαν στη Β' Εθνική, αλλά τόνισε ότι δεν είναι σίγουρο πως θα παραμείνει στον Άρη, τονίζοντας ότι αυτό θα συμβεί υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Αναλυτικά

Για την προετοιμασία: «Συνεχίζουμε γιατί οφείλουμε να διατηρούμε στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο την καθημερινότητα μας. Πρέπει στο τέλος να γίνει ένα ταμείο και να φαίνεται ότι όσο βρισκόμασταν εδώ, ήμασταν ωφέλιμοι».

Για τη συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών: «Πάντα το δίλλημα Β΄ ή Γ΄ δημιουργούσε προβλήματα. Τα παιδιά έχουν ζητήσει την άποψη μου τρεις φορές. Εγώ την κατέθεσα. Βέβαια, το πρόβλημα ήταν πάντα στην αρχή της προπόνησης. μετά από ένα πεντάλεπτο έμπαιναν στην όαση τους, που είναι το ποδόσφαιρο και η προπόνηση πιο συγκεκριμένα».

Για το γεγονός ότι ο Άρης θα αγωνιστεί στην τρίτη κατηγορία: «Πρέπει να δούμε πότε λαμβάνουμε μια απόφαση, και τις συνθήκες που υπάρχουν. Τηρουμένων των αναλογιών, πρόκειται για μια ενδεδειγμένη λύση, που δημιουργεί προοπτική για το μέλλον. Δίνει τη δυνατότητα στην ομάδα να κοιτάξει με άλλο μάτι το μέλλον».

Για την περίπτωση που η ομάδα έμενε στην Β΄: «Τον αγώνα του ο Άρης θα τον έδινε. Απλά θα ήταν πιο δύσκολος. Η μάχη θα δινόταν. Ολοι μας θέλω να πιστεύω ότι έχουμε ανεπτυγμένο το αίσθημα ατομικής ευθύνης . Ολοι όσοι ήμασταν στην ομάδα, γνωρίζαμε την αποστολή μας, απλά κάθε μέρα όλα ήταν πιο δύσκολα».

Για το αν επιθυμεί να αποτελέσει ένα κομμάτι μιας νέας αφετηρίας: «Πιστεύω ότι εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Πολύ σημαντικό ρόλο θα παίξει ποιοι θα αναλάβουν, τι θα πρεσβεύουν, ποιο θα είναι το πλάνο εργασίας, ποιος θα είναι ο ρόλος μου. Επίσης, σημαντικό είναι να μείνει το 75-80% των ποδοσφαιριστών. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι ποδοσφαιριστές μας ήρθαν αποδεχόμενοι μια άλλη αφετηρία. Το μόνο που αλλάζει είναι ότι το σήμερα του Άρη πάει πίσω μόνο δέκα μήνες. Όμως μόλις ανέβει η ομάδα, τότε θα μπορεί με καλύτερες αξιώσεις να ανέβει στην πρώτη κατηγορία απαλλαγμένη από τα χρέη. Μιλάμε λοιπόν για μια προοπτική δύο χρόνων».

Για το αν θα πρέπει να τηρηθούν οι ισχύουσες συμφωνίες με τους ποδοσφαιριστές σε περίπτωση που αποφασίσουν να μείνουν: «Δε μπορεί να αλλάξει αυτό. Η συγκεκριμένη παράμετρος θα πρέπει να είναι στο μυαλό όσων θα αναλάβουν. Ο Άρης δεν έχει το χρόνο να επιλέξει 20 άτομα. Η ομάδα πρέπει να έχει στοιχεία ομάδας Σούπερλιγκ. Η κάθε παρουσία του Άρη θα πρέπει να αναδεικνύει τη διαφορά του με τις υπόλοιπες ομάδες και αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος μας. Ελπίζω ότι μέσα σε δύο μέρες η ομάδα θα βγάλει τη διοίκηση της. Οπότε θα ξέρουμε κάτι παραπάνω».

Για τους δύο ξένους ποδοσφαιριστές και αν δέχονται να παραμείνουν: «Εκανα χθες μια κουβέντα μαζί τους, και φρόντισα να τους πείσω να παραμείνουν. Χρειαζόμαστε να μείνουν αυτά τα παιδιά, απλά σήμερα και την Παρασκευή πρέπει να πληρώσουμε ένα μέρος της συμφωνίας μαζί τους. Οι ικανότητες τους ταιριάζουν γάντι σε αυτό που θέλουμε αγωνιστικά για τον ΑΡΗ».

Για την ενίσχυση που θα γίνει στην Γ΄ Εθνικη: «Είναι βέβαιο ότι θα ενισχυθούμε. Το κριτήριο για τον Άρη δεν είναι η κατηγορία, αλλά το ποδόσφαιρο που πρέπει να παρουσιάζει η ομάδα».

Για το αν έχει μιλήσει με τη διοίκηση του Α.Σ: «Έχουμε μιλήσει διεξοδικά τρεις φορές. Μου είπαν ότι θα ήθελαν να παραμείνω με το ρόλο που έχω σήμερα».

Για τις προθέσεις παραμονής του ίδιου και των ποδοσφαιριστών: «Αν αφορά εμένα ναι. Αλλά δε ξέρω για τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές. Δυστυχώς, εγώ παραμένω ρομαντικός, όμως ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Θέλω να αποτελέσω ένα κομμάτι της επανεκκίνησης του Άρη κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις όμως. Πάντως, δεν ζητώ κάτι τρομερό. Τα δικά μου θέλω ταυτίζονται με της ομάδας».

Για το αν έχει στα χέρια του άλλη πρόταση: «Οι προπονήσεις συνεχίζονται. Περιμένω μέσα στις δύο μέρες να ξεκαθαρίσουν όλα. Όμως έχω κι εγώ πρόταση, ζήτησα παράταση για να δώσω την απάντηση μου, γιατί προτεραιότητα μου είναι ο Άρης και περιμένω να δω τι θα γίνει».

Ο Παπαγεωργίου ενημερώνει το προσωπικό της ΠΑΕ!!

Η παραίτηση Στεφανίδη δημιούργησε πολλά κενά τόσο στο λειτουργικό, όσο και στο οικονομικό κομμάτι της ΠΑΕ, αφού το προσωπικό των γραφείων βρίσκεται στον αέρα και κανείς δεν έχει ενημέρωση για τις εξελίξεις.

Την αγωνία του προσωπικού της ΠΑΕ αναγνωρίζει ο Χάρης Παπαγεωργίου, που την Τετάρτη το μεσημέρι θα συγκεντρώσει όλο το προσωπικό, ώστε να το ενημερώσει για όλες τις εξελίξεις που λαμβάνουν δράση αυτή την περίοδο στον σύλλογο.

Όπως είναι λογικό, ο πρόεδρος του ΆΣ Άρης θα ζητήσει απο το προσωπικό να συνεχίσει να κάνει υπομονή, ώστε να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στην ΠΑΕ.
Πηγή: metrosport.gr

«Ας μη περάσουμε και θα δείτε»

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ αντιλήφθηκε πως ουσιαστικά γίνεται εις βάρος του πολιτική εντός των τειχών.

Πολλές φορές στο παρελθόν ο Ιβάν Σαββίδης εκνευρίστηκε με διάφορα, αντίδραση που είχε συνήθως ως βασικό συστατικό την υπερβολή, όμως αυτή τη φορά και αν είναι αλήθεια αυτά που μετέφερε στα στελέχη του ΠΑΟΚ, η κατάσταση είναι κρίσιμη και με πολύ σοβαρό λόγο.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας, στη μάζωξη που έγινε στο Μακεδονία Παλάς μετά το ατυχές αποτέλεσμα της ομάδας στον αγώνα με την Καλλονή και το επεισόδιο που έλαβε χώρα έξω από την Τούμπα με πρωταγωνιστή τον Ιβάν Σαββίδη και οπαδό του ΠΑΟΚ, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ζήτησε εξηγήσεις για τους λόγους που υπάρχει αυτό το κλίμα γύρω από την ομάδα. Κάτι είχε μεταφερθεί στον Σαββίδη όμως είναι σαφές πως δεν είχε γνώση της κατάστασης στη πλήρη μορφή της.

Μέσα από την κουβέντα, το συμπέρασμα που έβγαλε ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ είναι πως για το κλίμα ευθύνεται η εικόνα της ομάδας, η έλλειψη μεταγραφικών κινήσεων που μάλιστα τις χρεώνεται ο ίδιος. Αυτό τον έκανε ακόμη πιο έξαλλο αφού άρχισε να φωνάζει πως «σας είπα εγώ να μη κάνουμε μεταγραφές; Είπα εγώ ποτέ πως αν η ομάδα χρειαστεί κάτι δεν θα το πάρουμε; Τόσα λεφτά ξόδεψα και θα κολλήσω τώρα;» φέρεται να είπε ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ ο οποίος ζήτησε ουσιαστικά να πάρουν την ευθύνη όσο επέλεξαν αυτή την στρατηγική. «Να βγείτε να μιλήσετε στον κόσμο, δεν είναι δυνατόν να χρεώνομαι εγώ αυτό το πράγμα».

Στη συνέχεια, εμφανώς εκτός εαυτού, ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ ισχυρίστηκε πως «ας μη περάσουμε τη Ζίμπρου και θα δείτε όλοι» αφήνοντας να εννοηθεί πως σε περίπτωση αποκλεισμού αν όχι όλοι, κάποιοι θα αποχαιρετήσουν χωρίς να δείξει βέβαια κάποια … προτίμηση.

Ο Σαββίδης επιτέθηκε προσωπικά σε όλους τους παραβρισκόμενους ζητώντας να συνέλθουν άμεσα και σύντομα αναμένεται να λυθεί και η παρεξήγηση με τους οργανωμένους. Το επεισόδιο με τον οπαδό του ΠΑΟΚ θεωρείται λήξαν μετά από παρέμβαση του υπευθύνου της ΠΑΕ στο κομμάτι αυτό Γιάννη Αθανασιάδη και σήμερα δεν αποκλείεται να γίνει ραντεβού του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ με αντιπροσωπεία των οργανωμένων για να τους ακούσει.

Είναι σαφές πως ο Σαββίδης θέλει να ακούσει ανθρώπους που δεν πληρώνει για να πάρει κλίμα για το τι συμβαίνει εκτός ομάδας και πως μπορεί να ελεγχθεί καλύτερα η κατάσταση.

Όσο για τους οργανωμένους, είναι ξεκάθαρο πως είναι έξω φρενών με την εικόνα της ομάδας αλλά και με τα όσα συμβαίνουν όσον αφορά στην εταιρική δομή της ΠΑΕ.

Αυτό βέβαια που είναι αδιανόητο για μία σοβαρή ΠΑΕ, είναι πως ο μεγαλομέτοχος και οικονομικός σωτήρας της, ισχυρίζεται πως ο ίδιος δεν βάζει φρένο στις μεταγραφές, την στιγμή που όλες οι δημόσιες τοποθετήσεις των στελεχών της ισχυρίζονται πως θέλουν και προσπαθούν να ενισχύσουν την ομάδα.

Με λίγα λόγια, ο μεγαλομέτοχος εισπράττει ένα κάκιστο κλίμα προς το πρόσωπό του γιατί στελέχη της ΠΑΕ και του προπονητικού τιμ, επιθυμούν να κάνουν προσωπική πολιτική κόντρα στον άνθρωπο που εξαρτάται οικονομικά ο ΠΑΟΚ.

Αυτό που διαφαίνεται σε πρώτη φάση είναι μία διάθεση του μεγαλομετόχου να μην χρεωθεί ο ίδιος πράγματα που δεν ευθύνεται και θα πιέσει προς πάσα κατεύθυνση για να απονεμηθεί δικαιοσύνη.

Και βέβαια έχει δώσει εντολή για να υπάρξει ενίσχυση της ομάδας γιατί βλέπει τον κίνδυνο που έρχεται και μάλιστα από πολύ νωρίς.
Πηγή: metrosport.gr

Ώρα υπογραφών για Μανωλά!! (video)

Ο Κώστας Μανωλάς πέρασε επιτυχώς τις ιατρικές εξετάσεις, υπογράφει από ώρα σε ώρα στη Ρόμα και το απόγευμα θα προπονηθεί για πρώτη φορά με τη νέα του ομάδα. Το μπλουζάκι του που… σχολιάστηκε.

Ώρα υπογραφών για Μανωλά (video)
Θέμα χρόνου είναι η επισημοποίηση της μεταγραφής του Κώστα Μανωλά στη Ρόμα. Ο 23χρονος αμυντικός έφτασε λίγο μετά τις 11:00 στη Ρώμη και λίγη ώρα αργότερα μετέβη στην πολυκλινική «Gemelli» για τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Αυτές ολοκληρώθηκαν στις 13:20 και ο παίκτης αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Πλέον απομένει το τυπικό σκέλος των υπογραφών, για να γίνει παίκτης των «τζιαλορόσι» για πέντε χρόνια με τον Ολυμπιακό να εισπράττει περίπου 15 εκατ. ευρώ. Μάλιστα ο διεθνής άσος θα δώσει το «παρών» στην απογευματινή προπόνηση της νέας του ομάδας υπό τις οδηγίες του Ρούντι Γκαρσία, ο οποίος ίσως τον χρησιμοποιήσει στην πρεμιέρα της Serie A.

Ήδη λίγο πριν τις 14:00 έφτασε στο προπονητικό κέντρο της Τριγκόρια, όπου λίγο φίλοι της Ρόμα τον υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα.

Δείτε πλάνα από την άφιξη του Μανωλά για τις ιατρικές εξετάσεις. Το γαλάζιο μπλουζάκι του, που παραπέμπει στη… μισητή Λάτσιο, σχολιάστηκε με χιούμορ από τους φίλους της Ρόμα.




Πηγή: sport-fm.gr

Στη Ρώμη ο Μανωλάς!!

Πάτησε Ρώμη ο Κώστας Μανωλάς, ο οποίος έφτασε στην ιταλική πρωτεύουσα, ώστε να περάσει από τις απαραίτητες εξετάσεις από το ιατρικό επιτελείο της Ρόμα και να ανακοινωθεί.

Στη Ρώμη ο Μανωλάς
Τα τυπικά απομένουν πλέον για να ανακοινωθεί ο Κώστας Μανωλάς από την Ρόμα, καθώς ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός έφτασε στην Ιταλία και την Ρώμη.

Η μεταγραφή του 23χρονου στους «τζιαλορόσι» μπαίνει στην τελική ευθεία, καθώς αναμένεται να περάσει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και μετά να ανακοινωθεί.

Ο ποδοσφαιριστής τις επόμενες ώρες θα υπογράψει το πενταετές συμβόλαιο με την ομάδα του Ρούντι Γκαρθία. Πηγή: sport-fm.gr

Μια απ’ τα ίδια στην ΑΕΚ!!

Ατομικό για τον Σοϊλέδη και μέρος της προπόνησης για τον Μάνταλο περιλάμβανε και το πρόγραμμα της Τρίτης για την ΑΕΚ. Αμφότεροι νοκ άουτ για το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Φωκικό.

Μια απ’ τα ίδια στην ΑΕΚ
Δεν είχε… νέα η προπόνηση της ΑΕΚ την Τρίτη. Όπως και τη Δευτέρα, ο Άρης Σοϊλέδης ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα μιας και δεν έχει ξεπεράσει το μυϊκό πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί, ενώ ο Πέτρος Μάνταλος έκανε ένα μέρος της προπόνησης μετά το χτύπημα στο κεφάλι στο παιχνίδι με τη Skoda Ξάνθη.

Αμφότεροι δεν θα είναι διαθέσιμοι για τον αγώνα της Παρασκευής με τον Φωκικό για το Κύπελλο, με τον Μάνταλο να έχει τον επιπλέον λόγο της τιμωρίας από το μπαράζ της Ξάνθης με τον Ολυμπιακό Βόλου.

Οι δύο τελευταίες προπονήσεις της «Ένωσης» πριν τον αγώνα θα είναι απογευματινές (19:00) και μάλιστα εκείνη της Πέμπτης θα γίνει στο ΟΑΚΑ για να συνηθίζουν οι παίκτες τον αγωνιστικό χώρο.Πηγή: sport-fm.gr

Έρχεται επιπλέον ενίσχυση!!

Δεν… λοξοδρομούν από το αρχικό τους πλάνο στη Βέροια, παρά το γεγονός ότι η ομάδα ξεκίνησε με νίκη στην πρεμιέρα της πρώτης κατηγορίας, ύστερα από δεκαεπτά χρόνια και θα κάνουν ακόμη δύο μεταγραφές.

Έρχεται επιπλέον ενίσχυση
Η ενίσχυση της Βέροιας δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη. Μπορεί να ξεκίνησε με το… δεξί η ομάδα τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας, κάτι που είχε να κάνει από τη σεζόν 1997-98. Τότε είχε επικρατήσει 4-2 της Καβάλας, ενώ τις επόμενες τρεις φορές που έπαιξε στα… σαλόνια δεν πήρε το «τρίποντο» με το «καλημέρα».

Την τελευταία στιγμή η «Βασίλισσα του Βορρά» θα κάνει μια ή δύο μεταγραφές για να ολοκληρώσει το ρόστερ της. Κρίνεται πως υπάρχει κενό στη θέση του αριστερού μπακ, αλλά και στη μεσαία γραμμή.

Σε ότι αφορά τα αγωνιστικά, ο Εσπάρθα είναι πιθανό να τεθεί στη διάθεση του Χοσέ Γκρανέρο για το ματς με τον ΟΦΗ. Πηγή: sport-fm.gr

Ο ΑΠΟΕΛ και οι άλλοι!

Οι πέντε από τις δέκα τελευταίες θέσεις του Champions League συμπληρώνονται απόψε στους επαναληπτικούς των play offs. Ξεχωρίζει η μάχη ΑΠΟΕΛ-Άαλμποργκ.

Ο ΑΠΟΕΛ και οι άλλοι

Το κίνητρο είναι τεράστιο, αφού πέρα από το πρεστίζ υπάρχουν και τα έσοδα που συνεπάγεται η παρουσία στους χρυσοφόρους ομίλους. Ο Γιώργος Δώνης δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, ωστόσο κάποιοι παίκτες, όπως ο Ράφικ Τζεμπούρ που ενσωματώθηκε καθυστερημένα στην ομάδα, δεν είναι σε θέση να βγάλουν 90λεπτο.

Με το ενάμισι πόδι στους ομίλους είναι η Ζενίτ που φιλοξενεί τη Σταντάρ με «προίκα» τη νίκη με 1-0 στη Λιέγη, αλλά και η Πόρτο που είχε περάσει με 1-0 από τη Γαλλία κόντρα στη Λιλ. Αντίθετα, ανοιχτούς λογαριασμούς αφήνει το 1-1 των πρώτων αγώνων στα Σέλτικ-Μάριμπορ και ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ-Σλόβαν Μπρατισλάβα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Τρίτη 26/8

19:00 Ζενίτ-Σταντάρ Λιέγης (1-0)
21:45 ΑΠΟΕΛ-Άαλμποργκ (1-1)
21:45 ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ-Σλόβαν Μπρατισλάβα (1-1)
21:45 Σέλτικ-Μάριμπορ (1-1)
21:45 Πόρτο-Λιλ (1-0)

Τετάρτη 27/8

21:45 Άρσεναλ-Μπεσίκτας (0-0)
21:45 Μπιλμπάο-Νάπολι (1-1)
21:45 Λεβερκούζεν-Κοπεγχάγη (3-2)
21:45 Λουντογκόρετς-Στεάουα Βουκουρεστίου (0-1)
21:45 Μάλμε-Ρεντ Μπουλ Σάλτσμπουργκ (1-2)

Στους ομίλους του Champions League ήδη βρίσκονται οι Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Μπάγερν, Τσέλσι, Μπενφίκα, Ατλέτικο Μαδρίτης (πρώτο γκρουπ δυναμικότητας), Σάλκε, Ντόρτμουντ (πρώτο ή δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας), Γιουβέντους, Παρί Σεν Ζερμέν, Σαχτάρ Ντόνετσκ, Βασιλεία, Μάντσεστερ Σίτι (δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας), Ολυμπιακός, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Άγιαξ (δεύτερο ή τρίτο γκρουπ δυναμικότητας), Λίβερπουλ, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Γαλατάσαραϊ (τρίτο γκρουπ δυναμικότητας), Άντερλεχτ, Ρόμα (τρίτο ή τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας) και Μονακό (τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας).Πηγή: sport-fm.gr

Ο Ποτουρίδης έρχεται, ο Μπεν Σαμπάτ φεύγει!

Μια μεταγραφή και μια αποχώρηση είναι να πιθανόν να σημειωθούν άμεσα στον Πανθρακικό. Προς συμφωνία με τον Γιάννη Ποτουρίδη, ενώ κοντά στην... έξοδο βρίσκεται ο Μπεν Σαμπάτ.

Ο Ποτουρίδης έρχεται, ο Μπεν Σαμπάτ φεύγει
Σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Πανθρακικό βρίσκεται ο Γιάννης Ποτουρίδης και σήμερα ή αύριο αναμένεται να υπάρξει οριστική κατάληξη στο συγκεκριμένο θέμα, ενώ με τα τωρινά δεδομένα θα έχουμε… «γάμο».

Ο 22χρονος αμυντικός αγωνίζεται από πέρυσι στη Νοβάρα, την πρώην ομάδα του Γιώργου Κατίδη. Τη σεζόν 2013-14 έκανε 16 συμμετοχές στην δεύτερη κατηγορία του πρωταθλήματος, μια στα play-out και μια στο Κύπελλο. Φέτος έκανε άλλη μια στην ίδια διοργάνωση φέτος.

Αντιθέτως, πολύ πιθανό μοιάζει να αποτελέσει παρελθόν ο Μπεν Σαμπάτ. Ο Ισραηλινός μέσος έμεινε εκτός αποστολής από το παιχνίδι με την Κέρκυρα και όπως φαίνεται δύσκολα θα πάρει «συγχωροχάρτι» για το πειθαρχικό παράπτωμα στο οποίο υπέπεσε. Υπάρχει δυσαρέσκεια τόσο και από πλευράς διοίκησης, όσο και από το τεχνικό τιμ.Πηγή: sport-fm.gr

Πρώτο θέμα ο Μανωλάς!! (pic)

Οι ιταλικές εφημερίδες έχουν σε περίοπτη θέση τη μεταγραφή του Κώστα Μανωλά στη Ρόμα. Πρώτο θέμα στην Corriere dello Sport.

Πρώτο θέμα ο Μανωλάς (pic)
Μόνο οι ανακοινώσεις μένουν για τη μετακίνηση του Κώστα Μανωλά στη Ρόμα.

Η είδηση κατέχει σημαντική θέση στον ιταλικό Τύπο την Τρίτη.

Ειδικά η Corriere dello Sport έχει πρώτο θέμα την επικείμενη μεταγραφή του 23χρονου άσου στους «τζιαλορόσι».

inner
Πηγή: sport-fm.gr

«Ζεστοί» για Σο!

Μια ακόμη μεταγραφή είναι πολύ πιθανόν να κάνει ο Ατρόμητος, που κοιτάζει περιπτώσεις αμυντικών χαφ. Σε πρώτο πλάνο παραμένει ο Πάπε Σο, ο οποίος έχει αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό.

«Ζεστοί» για Σο
Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, καθώς λήγει η μεταγραφική περίοδος και στον Ατρόμητο πρέπει να αποφασίσουν άμεσα για το αν θα κινηθούν για την απόκτηση αμυντικού μέσου.

Τους έχουν προταθεί πολλοί ποδοσφαιριστές, αλλά έχουν ξεχωρίσει ελάχιστες περιπτώσεις. Ψηλότερα βρίσκεται αυτή του Πάπε Σο. Ουσιαστικά είναι σαν να «παίζει» μόνος του ο πρώην χαφ του Παναθηναϊκού.

Το θέμα είναι να οριστικοποιηθεί ότι πρέπει να γίνει μεταγραφή ενός παίκτη για αυτή τη θέση. Εφόσον, συμβεί αυτό, τότε οι «μπλε» θα ρίξουν το βάρος, ώστε να «κλείσουν» τον Σενεγαλέζο. Στον 28χρονο παίκτη έχει σταλεί το μήνυμα πριν περίπου δέκα ημέρες, να περιμένει λίγο ακόμη, ώστε να ξεκαθαριστεί αν θα γίνει προσθήκη αμυντικού χαφ και πως θα μιλήσουν πρώτα μαζί του σε αυτήν την περίπτωση.

Ο Σο φαίνεται πως θέλει να έρθει ξανά στην Ελλάδα και για αυτό έχει «παγώσει» τις τελευταίες ημέρες τις επαφές με άλλους συλλόγους. Ίσως να έχουμε εξελίξεις την Τετάρτη. Με τους «πράσινους» έκανε 15 συμμετοχές στη Super League, πετυχαίνοντας δύο γκολ, ενώ σημείωσε άλλα τόσα τέρματα και στο Κύπελλο, όπου έκανε τέσσερις εμφανίσεις. Επιπλέον, πήρε μέρος και σε ένα ευρωπαϊκό ματς. Αυτό κόντρα στην Τότεναμ στην Αγγλία, όπου η τότε ομάδα του ηττήθηκε με 3-1.Πηγή: sport-fm.gr

Μπαίνει κι ο Αντετοκούνμπο!

Στις προπονήσεις της Εθνικής επιστρέφει σήμερα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που ταλαιπωρήθηκε από γαστρεντερίτιδα. Αύριο η αναχώρηση για τη Σεβίλλη και το… Μουντομπάσκετ.

Μπαίνει κι ο Αντετοκούνμπο
Τελευταία μέρα προπονήσεων επί ελληνικού εδάφους είναι η σημερινή για την Εθνική, καθώς το πρωί της Τετάρτης αναχωρεί για τη Σεβίλλη, που θα αποτελέσει τη βάση της στην πρώτη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που αρχίζει το Σάββατο στην Ισπανία.

Ο Φώτης Κατσικάρης θα έχει σήμερα στη διάθεσή του και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο 19χρονος γκαρντ/φόργουορντ κρίθηκε σκόπιμο να παραμείνει και χθες, για προληπτικούς λόγους, στο νοσοκομείο μετά τη γαστρεντερίτιδα που τον κατέβαλε το Σαββατοκύριακο. Η κατάστασή του δεν εμπνέει καμία ανησυχία και σήμερα αναμένεται να μπει σε χαλαρούς ρυθμούς στο πρόγραμμα, αφού ο οργανισμός του έχει ταλαιπωρηθεί.

Φυσικά τόσο αυτός, όσο και ο Κώστας Καϊμακόγλου που έχει ξεπεράσει τον ελαφρύ τραυματισμό στο χέρι και χθες γυμνάστηκε κανονικά, θα είναι στην πτήση για την Ισπανία.Πηγή: sport-fm.gr

Οι παίκτες θέλουν. Ο προπονητής;

Θετικοί στο να ακολουθήσουν τον Άρη στη Γ’ Εθνική είναι οι νεοφερμένοι, Σίντι Σανιά και Γκαέλ Νλουντούλου. Αμφίβολο παραμένει αν θα συνεχίσει στην τεχνική ηγεσία ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης.

Οι παίκτες θέλουν. Ο προπονητής;
Στον Άρη της Β’ Εθνικής ήρθαν οι Σίντι Σανιά και Γκαέλ Νλουντούλου, σε αυτόν της Γ’ θα συνεχίσουν όπως φαίνεται. Οι δύο ξένοι του ρόστερ των «κιτρίνων», που ήρθαν στην ομάδα στη τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, είχαν επαφή με τον προπονητή της ομάδας, Δημήτρη Καλαϊτζίδη και του μετέφεραν πως δεν θέλουν να φύγουν τώρα που δηλώθηκε η συμμετοχή στην ερασιτεχνική κατηγορία.
Βεβαίως, για να παραμείνουν θέλουν να εξασφαλίσουν τα χρήματα για τα οποία είχαν πει το «ναι» στην προηγούμενη διοίκηση.

Μπορεί, όπως οι δύο παίκτες να είπαν στον προπονητή ότι θέλουν να μείνουν, αλλά δεν είναι σίγουρο αν θα μείνει ο ίδιος. Η διοίκηση του Ερασιτέχνη είχε επαφή με τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη το βράδυ της Κυριακής και ο τεχνικός του Άρη ανέφερε πάνω-κάτω τα ίδια που αναφέρει τον τελευταίο καιρό.

«Η παραμονή μου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Ποιοι είναι οι άνθρωποι που θα αναλάβουν και τι πρεσβεύουν, ποιες θα είναι οι συνθήκες εργασίες, ο ρόλος μου, καθώς και το αν θα μείνει το μεγαλύτερο μέρος των παικτών. Διότι οι παίκτες δεν ήρθαν στον Άρη για το σήμερα, αλλά για την προοπτική της ομάδας», ανέφερε στους ανθρώπους του ΑΣ ο 57χρονος τεχνικός, ο οποίος είναι πιθανόν να μην προλάβει να κοουτσάρει την ομάδα σε επίσημο ματς, καθώς ανέλαβε αυτό το καλοκαίρι.Πηγή: sport-fm.gr

«Μυστική» άφιξη Πουλίδο!

Ο Άλαν Πουλίδο έφτασε άγρια χαράματα στο Μεξικό κι ετοιμάζεται για την εκδίκαση της υπόθεσής του. Αναμονή και στον Ολυμπιακό για να λήξει το σίριαλ.

«Μυστική» άφιξη Πουλίδο

Ο 23χρονος άσος τονίζει πως η υπογραφή του στο συμβόλαιο που προσκόμισε η Τίγκρες και παρουσιάζει πως δεσμεύεται για άλλα δύο χρόνια είναι πλαστή και πως ο ίδιος είναι ελεύθερος, ενώ η πλευρά του μεξικανικού συλλόγου θέλει να κρατήσει τον παίκτη ή να αναγκάσει όποια ομάδα τον επιθυμεί να τον αγοράσει.

Ο Πουλίδο έφτασε… μυστικά και σε «άγρια» ώρα στο Μεξικό από το Παρίσι, προκειμένου να αποφύγει τα ΜΜΕ, ενώ έχει καταλύσει σε ξενοδοχείο και περιμένει την ώρα της ακρόασης. Τα μαντάτα περιμένουν και στον Ολυμπιακό, αφού αν δεν υπάρχουν καλά νέα, είναι δεδομένη η απόκτηση άλλου «κυνηγού», χωρίς να αποκλείεται ενίσχυση στην επίθεση ακόμη κι αν ανοίξει ο δρόμος για τον ερχομό του Πουλίδο.

Ο Μίτσελ περιμένει πώς και πώς τον Πουλίδο, καθώς πιστεύει πολύ στις δυνατότητές του, ενώ και ο παίκτης με τις κινήσεις και την υπομονή του έχει πείσει τους «ερυθρόλευκους» πως θέλει πολύ να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό και να τηρήσει τη συμφωνία που έχουν από το Μάιο.Πηγή: sport-fm.gr

Ανοίγει τα χαρτιά του!!

Καταγγελίες για το χώρο της διαιτησίας και τα θεσμικά όργανα θα κάνει ο Γιάννης Αλαφούζος σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί στις 11:30. Παρουσίαση Φύσσα, παρών και ο Νταμπίζας.

Ανοίγει τα χαρτιά του

Χθες είχε πολύωρες συσκέψεις με συνεργάτες του για το περιεχόμενο των καταγγελιών που θα κάνει, μετά και τα έντονα παράπονα που υπάρχουν για τη διαιτησία στο ματς της πρεμιέρας με τον Λεβαδειακό.

Παράλληλα θα γίνει παρουσίαση του Τάκη Φύσσα ως διευθυντή ποδοσφαίρου, ενώ το «παρών» θα δώσει και ο τεχνικός διευθυντής Νίκος Νταμπίζας που θα μιλήσει για τη στελέχωση του ρόστερ και τις κινήσεις που γίνονται μετά τον τραυματισμό του Μάρκους Μπεργκ. Πηγή: sport-fm.gr

Μπλάνκο και… Πόρτο!!

Οριστική είναι η απόφαση στον ΠΑΟΚ για ενίσχυση στο μεσοεπιθετικό κομμάτι και αναμένεται να γίνουν δύο προσθήκες. «Παίζει» του Μπλάνκο. Κοιτάζουν προς Πόρτο στον «Δικέφαλο του Βορρά».

Μπλάνκο και… Πόρτο
Η εικόνα του ΠΑΟΚ στα δύο πρώτα επίσημα παιχνίδια με Ζίμπρου (ήττα 1-0) και Καλλονή (1-1) οδηγεί τους ανθρώπους της ομάδας να κινηθούν ξανά μεταγραφικά. Όπως φαίνεται θα γίνουν δύο ποιοτικές προσθήκες. Ενός εξτρέμ, πιθανόν για τα αριστερά και ενός μεσοεπιθετικού. Εκεί εντοπίζει το πρόβλημα ο Άγγελος Αναστασιάδης και όχι στην άμυνα. Σε ομιλία προς τους ποδοσφαιριστές του, τους τόνισε ότι το τέρμα που δέχθηκε η ομάδα στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος οφείλεται στην έλλειψη πειθαρχίας.

Μια από τις περιπτώσεις που εξετάζεται για την ενίσχυση της ομάδας είναι ο 26χρονος μεσοεπιθετικός της Μέταλιστ, Σεμπαστιάν Μπλάνκο. Το όνομα του έχει ακουστεί ξανά και ποτέ δεν απορρίφθηκε από τον ΠΑΟΚ. Μάλιστα, ο Αργεντινός εμφανίζεται διατεθειμένος να αποχωρήσει από την… κρύα Ουκρανία.

Επιπλέον, η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει στρέψει το βλέμμα της προς Πόρτο μεριά. Υπάρχουν τρεις παίκτες που… αρέσουν. Πρόκειται για τον Βραζιλιάνο επιτελικό μέσο, Κάρλος Ενρουάρντο, που μπορεί να παίξει και στα «φτερά», αλλά και τους Σάμι, Κέλβιν, που αγωνίζονται στα άκρα.

Στα αγωνιστικά, υπάρχει ανησυχία για τον Γιάννη Σκόνδρα, ενόψει Ζίμπρου, καθώς χτύπησε χθες στην γάμπα και σήμερα θα ξεκαθαρίσει αν μπορεί να υπολογίζεται για τη ρεβάνς με τους Μολδαβούς.Πηγή: sport-fm.gr

Ναι μεν, αλλά από «τίγρη»…!!

Ποιο το μήνυμα του Δημήτρη Μελισσανίδη στους υπεύθυνους της ομάδας για το ενδεχόμενο νέας μεταγραφής. Απομακρύνεται το ενδεχόμενο αποχώρησης παίκτη από το υπάρχον ρόστερ.

Ναι μεν, αλλά από «τίγρη»…
Σαφές μήνυμα προς του Τραϊανό Δέλλα, Ντούσαν Μπάγεβιτς και Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς έστειλε ο Δημήτρης Μελισσανίδης σχετικά με το ενδεχόμενο να υπάρξει ακόμη μία προσθήκη, στη θέση του επιθετικού, στο δυναμικό της ΑΕΚ.

Ο ισχυρός άνδρας της «Ένωσης» διεμήνυσε πως δεν έχει κανένα πρόβλημα να ικανοποιήσει οποιαδήποτε επιθυμία και να φέρει τον παίκτη που θα του ζητηθεί. Τόνισε, ωστόσο, το… αυτονόητο: πως θα πρέπει αν αποκτηθεί ποδοσφαιριστής, να μπορεί να κάνει τη διαφορά και παράλληλα να μην «φάει» τη θέση κάποιου από τους υπάρχοντες που προορίζονται να αποτελέσουν τον κορμό της ομάδας για τα επόμενα χρόνια.

Ο Τραϊανός Δέλλας είναι απόλυτα καλυμμένος με το υπάρχον ρόστερ, αλλά επειδή εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει μία ακόμη κίνηση μέχρι το τέλος του μήνα. Ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς έχει έτοιμη λίστα με επιθετικούς (και όχι μόνο) και περιμένει… εντολή, την ώρα που η περίπτωση του Ντέγιαν Λέκιτς δεν προχωρά. Μην ξεχνάμε πως υπάρχει και η χειμερινή μεταγραφική περίοδος, που έρχεται μόλις τρεις μήνες μετά την έναρξη της σεζόν στη Football League, οπότε τα όποια κενά διαπιστωθούν μπορούν να καλυφθούν τότε.

Δεν φεύγει κανείς

Το ενδεχόμενο να δοθεί δανεικός κάποιος παίκτης από το υπάρχον ρόστερ της ΑΕΚ απομακρύνεται. Υπήρχε σκέψη για κάποιους παίκτες, προκειμένου να πάρουν παιχνίδια (Τζανετόπουλο, Τσεβά, Π. Ντούνη, Γροντή), αλλά εκτός απροόπτου δεν θα υπάρξει αποχώρηση κανενός. Πηγή: sport-fm.gr

Και τώρα… αγοράζει ξανά!!

Μετά την πώληση του Κώστα Μανωλά στη Ρόμα, ο Ολυμπιακός φουλάρει για την ενίσχυσή του. Δύο με τρεις μεταγραφές ακόμη θα κάνουν οι «ερυθρόλευκοι». Οι υποψήφιοι και ο… Πουλίδο.

Και τώρα… αγοράζει ξανά
Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε ένα ακόμη σπουδαίο deal με την πώληση του Κώστα Μανωλά στη Ρόμα και πλέον στρέφει όλες του τις δυνάμεις για την ενίσχυσή του. Στις λίγες μέρες που απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου θα γίνουν δύο με τρεις ακόμη μεταγραφές, ίσως και ανεξάρτητα από την απόφαση της μεξικανικής ομοσπονδίας για τη μεταγραφή του Άλαν Πουλίδο, που αναμένεται μέσα στην ημέρα.

Σίγουρη θεωρείται η προσθήκη ενός μέσου για να καλυφθεί το κενό από την πώληση του Ανδρέα Σάμαρη στην Μπενφίκα. Ο Κλεμάν Σαντόμ και ο Παπακουλί Ντιόπ είναι οι δύο βασικοί υποψήφιοι για τη θέση, αλλά ουσιαστικές εξελίξεις δεν υπήρχαν χθες, καθώς γίνονταν οι τελικές διαπραγματεύσεις με τη Ρόμα για τον Μανωλά. Οι φήμες για τον Άλεξ Σονγκ της Μπαρτσελόνα διαψεύστηκαν, ενώ μοιάζει απίθανο να αποκτηθεί ο Μιγκέλ Βελόσο λόγω τεράστιου κόστους.

Όσο για την επίθεση, την ώρα που ο Ολυμπιακός περιμένει τα μαντάτα από το Μεξικό για τον Άλαν Πουλίδο, υπάρχει ανοικτό ενδεχόμενο μιας ακόμη προσθήκης. Αυτή θα γίνει σίγουρα αν η απόφαση δεν είναι υπέρ των Πειραιωτών (αν προσφύγει ο Πουλίδο στο CAS, θα χρειαστεί αναμονή κάποιων μηνών), αλλά δεν αποκλείεται να υπάρξει ενίσχυση στην επίθεση ανεξάρτητα από την έκβαση στο… μεξικανικό σίριαλ. Τα ονόματα του Κώστα Μήτρογλου της Φούλαμ και του Ζόνας της Βαλένθια είναι σταθερά στο προσκήνιο και οι επόμενες μέρες αναμένονται «καυτές».

Φορτσάτος ο Ντουρμάζ

Ο Τζίμι Ντουρμάζ έχει έρθει στον Ολυμπιακό από φουλ προετοιμασία με την Γκεντσλερμπιρλιγκί και δεν χρειάζεται χρόνο για να φτάσει στο επίπεδο φυσικής κατάστασης της υπόλοιπης ομάδας. Μάλιστα ο Σουηδός εξτρέμ δεν αποκλείεται να είναι στην αποστολή για τον αγώνα με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.

Ερωτηματικό για τον αγώνα του Σαββάτου είναι ο Αλμπέρτο Μποτία, που είχε ένα σφίξιμο στο δικέφαλο στην πρεμιέρα και δεν γυμνάστηκε ούτε χθες, ενώ δεν υπάρχει ανησυχία για τον Ιμπραΐμ Αφελάι και την κάκωση στην ποδοκνημική που έχει.Πηγή: sport-fm.gr

Ψάχνει… γκολ!

Την απόκτηση σέντερ φορ ή μεσοεπιθετικού με έφεση στο σκοράρισμα αποφάσισαν στον Παναθηναϊκό. Άρχισε τις επαφές ο Νταμπίζας, φήμες για Νέμεθ, «κόπηκε» ο Παπαδόπουλος.

Ψάχνει… γκολ
Με τον Μάρκους Μπεργκ, που χειρουργήθηκε χθες μετά το κάταγμα κλείδας που υπέστη, νοκ άουτ τουλάχιστον μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου, ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη από… γκολ.

Ο Σουηδός τού το πρόσφερε απλόχερα, αλλά δεν θα είναι διαθέσιμος για περίπου τρεις μήνες και στη σύσκεψη που έγινε στην ΠΑΕ αποφασίστηκε να μην αντιμετωπιστεί το πρόβλημα εκ των έσω, αλλά με μεταγραφή. Στόχος είναι η απόκτηση είτε ενός σέντερ φορ, είτε ενός μεσοεπιθετικού με έφεση στο σκοράρισμα. Ο Νίκος Νταμπίζας έχει ήδη αρχίσει επαφές με ποδοσφαιριστές, που είτε είναι ελεύθεροι είτε μπορούν να αποκτηθούν δανεικοί με οψιόν αγοράς, δεδομένου ότι υπάρχει ένας προϋπολογισμός που δεν πρέπει να βγει εκτός ορίων.

Αρκετά ονόματα τέθηκαν υπόψη του τεχνικού διευθυντή της ΠΑΕ, ανάμεσά τους και παίκτες με καλά βιογραφικά, όπως οι Ζίγκιτς, Αλμέιρα και Καστιγιόν. Περισσότερο ακούστηκε ο Κρίστιαν Νέμεθ που έχει περάσει ξανά από την Ελλάδα και την περασμένη περίοδο είχε 26 συμμετοχές, 8 γκολ και 6 ασίστ στη Ρόντα, ωστόσο κανένα από τα παραπάνω ονόματα δεν φαίνεται να «προχωρά». Η περίπτωση του Μεντί Αμπέντ μοιάζει τελειωμένη, αφού η Νιούκαστλ δεν αποδέχτηκε ούτε τη βελτιωμένη πρόταση των «πράσινων». Παράλληλα το όνομα του Δημήτρη Παπαδόπουλου, που είναι ελεύθερος, έπεσε στο τραπέζι αλλά «κόπηκε», καθώς κάποιοι είχαν ενδοιασμούς για εξωαγωνιστικούς λόγους.

Σε κάθε περίπτωση, ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος του Παναθηναϊκού, καθώς η μεταγραφική περίοδος ολοκληρώνεται στο τέλος του μήνα και ό,τι είναι να γίνει θα γίνει άμεσα.

*Χωρίς τους Μπεργκ, Πέτριτς και Χουχούμη αναχωρεί σήμερα ο Παναθηναϊκός για τη Δανία εν όψει του επαναληπτικού του 4-1 με τη Μίντιλαντ για τα play offs του Europa League. Κουτρουμπής και Κλωναρίδης θα είναι στην αποστολή, πιθανώς και στην ενδεκάδα, που ίσως έχει αλλαγές. Πηγή: sport-fm.gr

Πρόκριση για Κύργιο!

Συνεχίζει να εντυπωσιάζει και στο USA Open ο Νικ Κύργιος μετά τα κατορθώματά του στο Γουϊμπλεντον τον περασμένο μήνα.

Πρόκριση για Κύργιο

Ο Γιούζνι πήγε να «ανατρέψει» την κατάσταση στο τελευταίο σετ, όμως ο Κύργιος έκανε την αντεπίθεσή του και νίκησε. Πλέον, θα αντιμετωπίσει τον Ιταλό Αντρέα Σέπι. Πηγή: sport-fm.gr

Στην Τουρκία ο Στίβεσον!

Στην Ιστανμπούλ θα αγωνιστεί τη νέα περίοδο ο Αλες Στίβεσον.

Στην Τουρκία ο Στίβεσον
Η τουρκική ομάδα ανακοίνωσε την απόκτηση του Αμερικανού φόργουορντ, πρώην του Πανιωνίου, για τον επόμενο χρόνο, χωρίς να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Στίβεσον τη χρονιά που ολοκληρώθηκε, αγωνίστηκε με απόλυτη επιτυχία στην Ολίμπια Λιουμπλιάνα. Πηγή: sport-fm.gr

Οριστικό: Στη Ρόμα με ρεκόρ ο Μανωλάς!!

Στη Ρόμα θα συνεχίσει την καριέρα του ο Κώστας Μανωλάς, όπως σας είχε ενημερώσει ο NovaΣΠΟΡ FM. Οι «ερυθρόλευκοι» έδωσαν το ok σε πρόταση άνω των 15 εκατ. ευρώ και την Τρίτη ο παίκτης ανακοινώνεται.

Οριστικό: Στη Ρόμα με ρεκόρ ο Μανωλάς!

Οι διαπραγματεύσεις ήταν... σκληρές, κράτησαν πολλές ώρες και τελικά οι Πειραιώτες συναίνεσαν στο να ολοκληρωθεί αυτή η μεταγραφή. Στα ταμεία του συλλόγου θα μπει το ποσό-ρεκόρ των 15.5 εκατ. ευρώ. Περίπου ένα εκατ. πάνω απ’ αυτά που είχαν μπει απ’ την πώληση του Κώστα Μήτρογλου στη Φούλαμ.

Όλο το καλοκαίρι αρκετά ευρωπαϊκά μεγαθήρια τον διεκδίκησαν, ωστόσο οι Ρωμαίοι έδειξαν πιο... ζεστά πως τον ήθελαν. Ο 23χρονος στόπερ έλαβε και κάποιες εγγυήσεις πως θα έχει δεδομένα μεγάλο χρόνο συμμετοχής και όλα κύλησαν... όμορφα.

Την Τρίτη ο Μανωλάς θα ταξιδέψει για Ιταλία, προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις, να υπογράψει το όπως όλα φαίνεται 5ετές συμβόλαιό του και στη συνέχεια να ανακοινωθεί επίσημα η απόκτησή του, προκειμένου να ξεκινήσει το νέο μεγάλο κεφάλαιο στην καριέρα του.

Αφήνει τους πρωταθλητές Ελλάδας ύστερα από δύο χρόνια παρουσίας (αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2012) με ισάριθμα πρωταθλήματα και συνολικά 74 συμμετοχές, όπου με την ταυτόχρονη παρουσία του στην Εθνική, του έδωσαν το... εισιτήριο για το μεγάλο άλμα!Πηγή: sport-fm.gr

Θα αλλάξει την Μάντσεστερ ο Ντι Μαρία;

Ο Μιχάλης Τσόχος απαντά στο ερώτημα, αν ο Αργεντινός σταρ της Ρεάλ είναι αυτός που θα αλλάξει τη Γιουνάιτεντ κι' αν αξίζει μία τέτοια επένδυση...
Την περασμένη Κυριακή περιέγραψα για λογαριασμό του ΟΤΕ TV το ματς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Σάντερλαντ και όπως ήταν λογικό πρόσεξα όλες τις λεπτομέρειες του παιχνιδιού του Λουίς Φαν Χάαλ. Ενα παιχνίδι που προσπαθεί να στηριχτεί στην καλή κυκλοφορία της μπάλας, στην εναλλαγή των θέσεων των μέσων και στη συνεχόμενη κίνηση των ποδοσφαιριστών.
 
Αυτό το 3-4-1-2 που εφαρμόζει ο Φαν Χάαλ και το εφάρμοσε με μεγάλη επιτυχία και στην Εθνική Ολλανδίας που πριν ένα μήνα έφτασε στην τρίτη θέση στον κόσμο, είναι ένα πολύ απαιτητικό σύστημα για ορισμένους ποδοσφαιριστές.
 
Πρώτα από όλα για τους στόπερ.
Αν οι κεντρικοί αμυντικοί δεν μπορούν να κυκλοφορούν καλά τη μπάλα και δεν είναι και σχετικά γρήγοροι, υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα πολύ σοβαρό. Για αυτό και ο Φαν Χάαλ ψάχνει μετά μανίας στην αγορά, στόπερ. Γιατί σε αυτό που παίζει, ο καλύτερος που έχει είναι ο Σμόλινγκ. Μην γελάτε καθόλου, ο πιο γρήγορος και ο καλύτερος από τους τρεις (Εβανς και Τζόουνς οι άλλοι δύο) με την μπάλα στα πόδια είναι ο Σμόλινγκ ο οποίος άλλωστε για αυτό το λόγο στην τριάδα παίζει πάντα στη μέση. Στο ματς με την Σάντερλαντ είχε δίπλα του τον Τζόουνς και τον πιτσιρικά τον Μπλάκετ, ο οποίος επίσης είναι γρήγορος και καλός με την μπάλα στα πόδια, αλλά είναι πολύ άπειρος και έχει κακές τοποθετήσεις.
 
Ο πρώτος που απέκτησε για την άμυνα ο Φαν Χάαλ είναι ο Ρόχο. Ενας παίκτης που είναι τόσο γρήγορος και καλός με τη μπάλα στα πόδια που στο Μουντιάλ έπαιζε με άνεση αριστερό μπακ. Αλλωστε χρειάζονταν και ένα αναπληρωματικό μπακ χαφ, αφού όταν ο Σο είναι τραυματίας όπως τώρα, την δουλειά προσπαθεί να κάνει ο Γιανγκ που δείχνει να μην μπορεί.
Ο Φαν Χάαλ θα ήθελε να πάρει και άλλον στόπερ και συγκεκριμένα τον Μπενατιά. Με αυτόν στη μέση τον Σμόλινγκ δεξιά του και τον Ρόχο αριστερά του θα είχε μία πολύ ταιριαστή τριάδα στόπερ. Αλλά η Μπάγερν τον πρόλαβε...
 
Αφήνοντας τα στόπερ και πηγαίνοντας στα χαφ διαπιστώνεις ότι εκεί, ειδικά στο ματς με την Σάντερλαντ όπου έλειπε και ο Αντερ Ερέρα, υπάρχει φτώχεια καταραμένη. Πώς να παίξει αυτό που θέλει ο Φαν Χάαλ με Κλέβρλι και Φλέτσερ στον άξονα. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. Νομίζω δεν χρειάζεται να το αναλύσω περισσότερο. Οταν όμως θα γυρίσει ο Αντερ Ερέρα κι' αν δίπλα του υπάρξει ένας πιο brutal κόφτης από αυτούς που διαθέτει το ρόστερ τότε γίνεται.
 
Οσο για τον Μάτα που παίζει πίσω από τα δύο φορ, αν ο Φαν Χάαλ επιμείνει να παίζει αυτό το 3-4-1-2 και μετά τη μεταγραφή Ντι Μαρία είναι ο πλέον επίφοβος να χάσει τη θέση του. Διότι άλλη θέση για τον Αργεντινό σε αυτό το σύστημα δεν υπάρχει. Εκτός κι' αν αλλάξει το σύστημα, έστω και σε 3-5-2 ώστε ο Ντι Μαρία και ο Μάτα να παίξουν ως εσωτερικοί μέσοι.
 
Παρεμπιπτόντως και όσο παίζει αυτό το σύστημα ο Φαν Χάαλ η Μάντσεστερ θα ήθελε και μεταγραφή επιθετικού. Μετά τους Ρούνεϊ και Φαν Πέρσι, υπάρχουν μόνο ο Γουέλμπεκ και Ερνάντες που ο Ολλανδός δεν δείχνει να τους πιστεύει...
 
Η Γιουνάιτεντ είναι βέβαιο ότι όταν θα επιστρέψουν όλοι οι τραυματίες της θα βελτιωθεί. Οπως είναι βέβαιο ότι ο Ντι Μαρία θα την βοηθήσει αφάνταστα στη δημιουργία φάσεων. Για εκείνο που αμφιβάλλω είναι αν ο Φαν Χάαλ θα συνεχίσει να παίζει με αυτό το σύστημα. Και το λέω γιατί νομίζω ότι είναι κρίμα να παίζει ο Ντι Μαρία εσωτερικός μέσος όταν είναι ένα από τα τρία τέσσερα καλύτερα εξτρέμ στον κόσμο, όπως είναι κρίμα να χαθεί ο Γιανουζάι ο οποίος σε αυτό το 3-4-1-2 δεν έχει θέση.
 
Ανεξάρτητα όμως από το τι θα αποφασίσει να επιλέξει ως σχηματισμό ο Φαν Χάαλ η μεταγραφή του Ντι Μαρία είναι η καλύτερη δυνατή που θα μπορούσε να κάνει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αυτή τη στιγμή. Αν υπάρχει ένας παίκτης αυτή τη στιγμή στον κόσμο που ήταν διαθέσιμος και μπορούσε να της αλλάξει την εικόνα μόνος του, αυτός είναι ο Ντι Μαρία. Αλλος δεν υπήρχε... Και αν υπάρχει ένας ακόμη που μπορεί να αλλάξει ολοκληρωτικά την εικόνα της ομάδας αυτός είναι ο Βιδάλ. Αυτό το κομμάτι πλέον λείπει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο από το παζλ.
Πηγή: gazzetta.gr

Οι πιο ευεργετημένοι Ελληνες του Μουντιάλ!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος κάνει το ταμείο της εξαργύρωσης των εμφανίσεων στη Βραζιλία από τους Ελληνες που διακρίθηκαν και διαπιστώνει πόσο ακριβή παραμένει η φανέλα της Εθνικής.
Περίπου 40 ημέρες μετά το Μουντιάλ, λίγο προτού λήξει η θερινή μεταγραφική περίοδος είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνουμε ταμείο και να διαπιστώσουμε ποιοι Ελληνες ποδοσφαιριστές επωφελήθηκαν περισσότερο από τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας. Ωρα δηλαδή για την πιστοποίηση του αυτονόητου, για να διαπιστώσουμε ότι ο Κώστας Μανωλάς είναι ο πλέον ευεργετημένος, σε μια λίστα της οποίας το top5 συμπληρώνουν οι Ανδρέας Σάμαρης, Παναγιώτης Κονέ, Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, Γιώργος Σαμαράς. Αυτοί οι 5 έχουν ήδη εξαργυρώσει την άνοδο στην υπεραξία τους με μεταγραφή και νέο συμβόλαιο, ορισμένοι με τιμές ρεκόρ.
ADVERTISEMENT
Ο Μανωλάς εξαργυρώνει το Μουντιάλ, σε συνέχεια του Champions League, με την άνοδο του αντιτίμου παραχώρησής του σε τιμή ρεκόρ, τάξης μεγέθους 15 εκατ. ευρώ. Στέκεται τυχερός, σε μια εποχή που όλη η Ευρώπη ψάχνει για κεντρικούς αμυντικούς και οι αξιόλογοι είναι μετρημένοι στα δάχτυλα. Εκείνος όμως έφτιαξε την τύχη του με τις εμφανίσεις που έκανε στη Βραζιλία.
Ο Σάμαρης είναι ο πιο ευεργετημένος από το Μουντιάλ, αν κανείς σκεφτεί ότι δύο καλοκαίρια πίσω ο Ολυμπιακός τον είχε αγοράσει 500 χιλιάδες ευρώ και μέχρι την άνοιξη του 2013 αγωνιζόταν στον Πανιώνιο. Με μια χρονιά σε υψηλό επίπεδο, ένα Champions League και τις εμφανίσεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο ο διεθνής μέσος έφτασε στην 4η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Μπενφίκα. Αυθεντικό limit up.
Οσα πρόλαβε να κάνει ο Κονέ στη Βραζιλία προτού τραυματιστεί του εξασφάλισαν το καλύτερο και το μεγαλύτερης διάρκειας συμβόλαιο που έχει υπογράψει ποτέ και την μεταγραφή σε έναν πολύ σοβαρό σύλλογο, την Ουντινέζε, η οποία επίσης τον ανέδειξε σε μια από τις ακριβότερες μεταγραφές που έχει κάνει, με τα 5 εκατ. ευρώ που έδωσε στην Μπολόνια.
Ο Χριστοδουλόπουλος γυάλισε με την απόδοσή του στην Ελλάς Βερόνα, η οποία ξόδεψε πολλά, για τα κυβικά της, δηλαδή συνολικά περί τα 3 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της, προσφέροντάς του ένα πολύ καλό συμβόλαιο.
Ο “Σάμι” αφού απέρριψε μια σειρά από πολύ υψηλές προσφορές, αποδέχθηκε την πρόταση της Γουέστ Μπρόμιτς, η οποία του έδωσε περίπου 1.5 εκατ. ευρώ τον χρόνο με 2ετές συμβόλαιο για να επιστρέψει στην Premier League. Αν δεν τον ενδιέφερε να παίξει στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, θα είχε υπογράψει αλλού ένα συμβόλαιο με υπερδιπλάσσιες αποδοχές.
Αυτοί οι πέντε εξαργύρωσαν, φυσιολογικά, την εντύπωση που δημιούργησαν στη Βραζιλία. Θα συνέβαινε το ίδιο με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, αν δεν ανήκε στην Ντόρτμουντ, η οποία δεν τον παραχωρεί. Ευεργετημένος θα ήταν και ο Χοσέ Χολέμπας, αν ήταν μικρότερος στην ηλικία, ή αν ο Ολυμπιακός ζητούσε λιγότερα από τα περίπου 5 εκατ. ευρώ που ήταν “η τιμή” του, σύμφωνα με τους ατζέντηδες που ρώτησαν, ή αν ήταν ο ίδιος διατεθειμένος να αλλάξει φανέλα με ίδιο συμβόλαιο με αυτό που έχει σήμερα και δεν ζητούσε περισσότερα. Ο μόνος που μέχρι ώρας δεν έχει εξαργυρώσει τις καλές εμφανίσεις του στη Βραζιλία με μια επίσημη σοβαρή κρούση είναι ο Γιάννης Μανιάτης. Ωστόσο η μεταγραφική περίοδος δεν έχει λήξει ακόμη.
Κοιτάζεις πίσω και διαπιστώνεις ότι οι Ελληνες ποδοσφαιριστές εξαργυρώνουν και με το παραπάνω την επιτυχία της παρουσίας ανάμεσα στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου αυτό το καλοκαίρι. Κοιτάζεις πίσω και καταλαβαίνεις πόσο ακριβή έχει γίνει και παραμένει η φανέλα της Εθνικής ομάδας. Και εύχεσαι να γίνει το θαύμα και να μην καταφέρουν οι σημερινοί διαχειριστές της τύχης της να την ελαφρύνουν πολύ.
Πηγή: gazzetta.gr

Κρεμασμένοι στα κλαδιά!!

Ο Νίκος Παπαδογιάννης μέσα από το blog του υπενθυμίζει αυτό που συχνά ξεχνάμε: υπάρχουν και άλλες ομάδες στο Μουντομπάσκετ. Παρακολουθώ την προετοιμασία της Εθνικής με τα μάτια ορθάνοιχτα, αλλά ρίχνω και κλεφτές ματιές στα ξένα γήπεδα όπου έστησαν το δικό τους στρατηγείο οι υπόλοιπες ομάδες του Ομίλου, αλλά και οι πιθανοί αντίπαλοι της Ελλάδας στη φάση των 16.
ADVERTISEMENT
Όσο κι αν η δική μας ομάδα μοιάζει αξιόλογη και αξιόμαχη απέναντι σε οποιονδήποτε μνηστήρα του χάλκινου μεταλλίου (πίσω από Ισπανία και ΗΠΑ), βλέπω στον ορίζοντα περισσότερες από 1-2 οδομαχίες. Οι ισορροπίες είναι βασανιστικά λεπτές και εύθραυστες.
Ισχύει αυτό που έγραψα από τη μέρα της κλήρωσης κιόλας: η γιορτή από την απογοήτευση απέχει ακριβώς 40 λεπτά και θα παιχτεί, μία κι έξω, νοκ-άουτ, στις 6 ή στις 7 Σεπτεμβρίου στη Μαδρίτη.
Στον διπλανό βατήρα θα στηθεί μία από τις Σερβία, Βραζιλία, Γαλλία ή -ο μη γένοιτο- Ισπανία. Τρεις ζαριές 50-50, που θα ξεχωρίσουν τους άνδρες από τα μειράκια. Διαλέγουμε και παίρνουμε αντίπαλο.
Ή μάλλον ...δεν  διαλέγουμε. Παίζουμε για νίκες και όπου μας βγάλει. Οπως στην εποχή Γιαννάκη.
Στο προηγούμενο Μουντομπάσκετ προσπαθήσαμε να επιλέξουμε (Γαλλία) και όχι μόνο μας έπεσε ο ουρανός στο κεφάλι (αφού οι ανακατατάξεις της τελευταίας στιγμής έστειλαν την Εθνική στα δόντια των Ισπανών), αλλά χάσαμε και όλα όσα αυτό το τερτίπι έφερε μαζί του: την έξωθεν καλή μαρτυρία, την πατροπαράδοτη αυτοπεποίθηση, την ηρεμία στα ενδότερα του στρατοπέδου.
Ψηλαφίζοντας εξ αποστάσεως τα δεδομένα με τα οποία μπαίνουν στο τουρνουά οι λοιποί συγγενείς, παρατηρώ τα εξής:
1. Η Αργεντινή θα δυσκολευτεί να δικαιολογήσει την παράδοση και τη βαριά της φανέλα. Οι απουσίες του Τζινόμπιλι και του Ντελφίνο δεν καλύπτονται. Ο άξονας Πριχιόνι-Χέρμαν-Νοσιόνι-Σκόλα είναι γερασμένος και αβοήθητος. Πίσω από το βασικό σχήμα, υπάρχει έλλειμμα ταλέντου και πείρας. Οι "γαλάζιοι" από τη Νότια Αμερική μετά βίας μπορούν να θεωρηθούν φαβορί του Ομίλου. Τα εσωτερικά προβλήματα που αντιμετώπισαν ναρκοθέτησαν την προετοιμασία.
2. Η Κροατία έχει υλικό για βάθρο, ωστόσο δυσκολεύεται να το μετουσιώσει σε ομάδα ανάλογης αξίας. Δεν βλέπω πολλές 12άδες ικανές να την κοιτάξουν στα μάτια, παίκτη προς παίκτη. Εχει πολλούς ψηλούς πρώτης γραμμής (Τόμιτς, Ζόριτς, Σάριτς κ.α.), σπουδαίους σουτέρ (Μπογκντάνοβιτς, Ρούντεζ), νιάτα, αισιοδοξία, αλλά φτωχή καθοδήγηση από τον πάγκο και ένα διπλό ερωτηματικό στον "άσο", με Ούκιτς-Λαφαγιέτ. Ουδείς δικαιούται να την πάρει αψήφιστα.
3. Το Πουέρτο Ρίκο έχει δύο καταπληκτικούς γκαρντ στο τιμόνι (Μπαρέα, Αρόγιο), αλλά όχι ανάλογη ποιότητα στις υπόλοιπες θέσεις ούτε σέντερ της προκοπής. Θα κάνει ζημιές, όπως συνήθως. Θα πάθει και νίλες, όπως συνήθως. Ο αγώνας της 3ης αγωνιστικής με την Ελλάδα θα είναι κλειδί για τη συνέχεια και πυξίδα για τη δυναμικότητα των Πορτορικάνων. Τους Αμερικανούς, πάντως, τους δυσκόλεψαν για ένα ημίχρονο.
4. Η Σενεγάλη και οι Φιλιππίνες θα απειλήσουν μόνο όποιον τις πάρει στο ψιλό. Το κακό για την Εθνική μας είναι ότι τις αντιμετωπίζει στο ξεκίνημα, τη μία μετά την άλλη. Αλλά η Σενεγάλη έχει μόνο κορμιά και πάντως όχι μονάδες ανάλογες της -φτου, φτου- Νιγηρίας του 2012, ενώ οι Φιλιππινέζοι (με σέντερ τον αξιόλογο Αντρέι Μπλατς) παίζουν μπάσκετ παιδικής χαράς, σαν χαζοχαρούμενη ομαδούλα του NBDL. Η πλάκα είναι ότι έχουν πάρει ψηλά τον αμανέ και ονειρεύονται μεγαλεία!
5. Η Γαλλία δεν έχει τρόπο να καλύψει επάξια τα κενά των Πάρκερ, Ντε Κολό, Νοά, Αζενσά. Είναι όμως προικισμένη με σπάνια αθλητικά προσόντα, έχει μονάδες και δεν ματσάρει εύκολα με τη δική μας ομάδα. Ο τίτλος του 2013 γέμισε το πρόγραμμά της με αυτοπεποίθηση και πολλαπλασίασε το ειδικό της βάρος. Αλίμονο όμως αν θεωρήσουμε φόβητρο τη φετινή της βερσιόν.
6. Η Σερβία θα πλαισιώσει το δίδυμο Τεόντοσιτς-Κρστιτς με τα καινούρια φυντάνια που υπόσχονται να την ξαναβγάλουν στον αφρό. Ο Μπογκντάνοβιτς θα σκοράρει, ο Μάρκοβιτς θα παίξει σκυλίσιες άμυνες, ο Μπιέλιτσα θα γεμίσει το γήπεδο με ταλέντο, ο Ραντούλιτσα θα κάνει τη βρωμοδουλειά. Αλλά ο Σάσα Τζόρτζεβιτς δείχνει πελαγωμένος στον νέο του ρόλο και τα κενά είναι πολλά, ιδίως μετά την αποπομπή του Μίτσοβ.
7. Η Βραζιλία έχει την καλύτερη, ίσως, τριάδα ψηλών του Μουντομπάσκετ μαζί με την ισπανική. Οι Νενέ, Βαρεζάο, Σπλίτερ πίνουν αίμα για πρωινό. Ο Χουέρτας κρατάει τα ηνία, ο Λεαντρίνιο Μπαρμπόσα συμπληρώνει τη συσπείρωση των ΝΒΑers. αλλά ο πάγκος είναι άδειος. Κλήθηκε ακόμα και ο Μαρσελίνιο Ματσάντο, που πρέπει να πλησιάζει πια τα 70. To dna της ομάδας παραείναι αμερικάνικο και η αστάθεια μάστιγα.
8. Οι Ισπανοί παίζουν στα φιλικά με αυτόματο πιλότο, όπως πάντα. Και ονειροπολούν από τώρα για το χρυσό μετάλλιο που νομίζουν ότι θα κατακτήσουν. Κλασσικοί Ισπανοί. Θα ανάψουν τις μηχανές στις 30 Αυγούστου και δεν αποκλείεται να αιφνιδιαστούν από κάποιον παθιασμένο αντίπαλο τύπου Σερβίας ή Βραζιλίας. Τα συνηθίζουν κάτι τέτοια. Εάν χάσουν την πρωτιά του Ομίλου, που δεν το πολυβλέπω, τα σενάρια για τους 16 θα γίνουν περίπλοκα.
Για τις ομάδες της άλλης αγκύλης δεν χρειάζεται να γίνει λόγος από τώρα. Βάσει προγράμματος, η Εθνική μας αποκλείεται να τις αντιμετωπίσει πριν τα ημιτελικά. Το βέβαιο είναι ότι οι περισσότερες φιλόδοξες ομάδες μαζεύτηκαν στην από δω πλευρά.
Ποιος άλλος από τους από κει μπορεί να μιλήσει βάσιμα για βάθρο εκτός των ΗΠΑ και ίσως της Λιθουανίας; Η Αυστραλία; Η Σλοβενία; Η Τουρκία; Η Δομινικανή Δημοκρατία; Εδώ γελάνε μέχρι δακρύων.
Κατά πάσα πιθανότητα, δύο από τις ομάδες που θα ξεκινήσουν από τη Σεβίλλη και τη Γρανάδα θα τελειώσουν το Μουντομπάσκετ με μετάλλιο. Και είναι τόσο μικρές οι διαφορές που τις χωρίζουν (με εξαίρεση πάντοτε την Ισπανία), ώστε έχουν όλοι δικαίωμα στο όνειρο.
Ναι, ακόμη και η Ελλάδα, με την ωραία, νεανική της ομάδα. Ετσι, για να σκάσουν οι φίλοι της, που προτιμούν να τη θάβουν παρά να την καμαρώνουν.
Ας είμαστε, όμως, προσγειωμένοι. Δεν θα στοιχειοθετηθεί αποτυχία εάν η Εθνική αποκλειστεί στη φάση των 16 και μείνει εκτός προημιτελικών. Οι αιθεροβάμονες καλούνται να κατεβούν από το σύννεφο και να κοιτάξουν κατάματα την πραγματικότητα.
Με τι θράσος να θεωρήσουμε την Ελλάδα φαβορί απέναντι στον έκτο κατά σειρά αντίπαλό της; Εχουμε εμείς προγράμματα σαν το INSEP των Γάλλων; Μπορούμε να συναγωνιστούμε τις υποδομές και την παράδοση των Σέρβων; Καλλιεργούμε τον αθλητισμό σε βάθος όσο η πολυάνθρωπη Βραζιλία;
Είμαστε μήπως πλήρεις και συσπειρωμένοι; Εκπροσωπούμε κάποιο ακμαίο πρωτάθλημα που στέλνει σωρηδόν παίκτες στο ΝΒΑ; Εχουμε να διαλέξουμε παίκτες από έθνος 50-60 εκατομμυρίων; Κολυμπάμε στο χρήμα; Βγάζουμε δίμετρους λεβέντες στα κλαδιά των δένδρων; Εχουμε αναπτυξιακό πρόγραμμα και Ομοσπονδία της προκοπής;
Οχι. Η Εθνική Ελλάδας είναι η αθλητική βιτρίνα μίας χώρας χρεωκοπημένης σε όλα τα επίπεδα. Αντί να θρυμματιστεί σε χίλια κομμάτια, αυτή επιμένει να λάμπει. Σε πείσμα της παρακμής, βρίσκει τρόπους να κρατάει το κεφάλι της στον αφρό και να μοιράζει χαμόγελα και υπερηφάνεια.
Η αθρόα προσέλευση των φιλάθλων στο φιλικό με την Τουρκία υπενθύμισε σε όλους τι είδους συναισθήματα προκαλεί η ομάδα που δικαίως βαφτίστηκε "επίσημη αγαπημένη". Για τους αληθινούς φιλάθλους λέω, όχι για τους 20-25 κρετίνους που πήγαν στο ΟΑΚΑ για να πιθηκίσουν, με την ανοχή της κοιμισμένης ΕΟΚ.
Η 10η ή η 13η θέση του παγκόσμιου χάρτη δεν είναι ντροπή ούτε κατάντια για την Ελλάδα. Κατάντια είναι να έχουμε για εθνικό σπορ (όχι το μπάσκετ, αλλά) την ψευδαίσθηση του μεγαλείου. Τώρα που έχουμε πιάσει πάτο σε όλους τους δείκτες της ακμής και της προόδου, ας είμαστε, διάβολε, 12οι στο μπάσκετ.
Ξέρετε, παίζουν και οι άλλοι στο Μουντομπάσκετ. Δεν είμαστε μόνοι μας. Όσο δυσάρεστο κι αν μας φαίνεται, υπάρχει και αντίπαλος στο γήπεδο. Για να μιλήσω στη γλώσσα που καταλαβαίνουν οι θιασώτες της ελληνικής υπεροχής: όταν κάποιοι άλλοι δίδασκαν μπάσκετ, εμείς κρεμόμασταν ακόμη από τα κλαδιά.
Πηγή: gazzetta.gr

Στην Φενέρ το Σούπερ Καπ!!

Το Σούπερ Καπ Τουρκίας κατέκτησε η Φενέρ, που χρειάστηκε να φτάσει στα πέναλτι (3-2) για να λυγίσει την αντίσταση της Γαλατασαράι. Στο... μηδέν η κανονική διάρκεια και η παράταση.   Την κατάκτηση του Σούπερ Καπ Τουρκίας πανηγύρισε η ομάδα της Φενέρμπαχτσε, που αν και έφτασε μέχρι τα πέναλτι, κατάφερε να καταβάλει την αντίσταση της Γαλατά! Οι πρωταθλητές πίεζαν και δημιούργησαν πάρα πολλές ευκαιρίες, χωρίς όμως να μπορούν να τις μετουσιώσουν σε γκολ. Έτσι, με την κανονική διάρκεια να λήγει χωρίς σκορ, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση, χωρίς όμως να αλλάξει κάτι κι εκεί.
ADVERTISEMENT
Έστω και στα πέναλτι, πάντως, αποδόθηκε... δικαιοσύνη, αφού η Φενέρ που ήταν πολύ καλύτερη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, κατάφερε τελικά να επικρατήσει με 3-2 και να πάρει το τρόπαιο! Αξίζει να σημειωθεί πως, πριν την έναρξη της αναμέτρησης, οπαδοί της τυπικά φιλοξενούμενης Γαλατά, πέταξαν αντικείμενα στους παίκτες της αντιπάλου, όμως στην συνέχεια τα πνεύματα ηρέμησαν - κάπως - και το παιχνίδι ξεκίνησε.
Φενερμπαχτσέ: Βολκάν, Γκοχκάν, Μπεκίρ, Μπρούνο Άλβες, Κάνερ, Μεχμέτ Τοπάλ, Εμρέ, Μειρέλες, Κάιτ, Σο, Εμενίκε
Γαλατασαράι: Μουσλέρα, Βέισελ, Σεμίχ, Σετζού, Τέγες, Σελτσούκ, Φελίπε Μέλο, Ολκάν, Σνάιντερ, Γιασίν, Μπουράκ Γιλμάζ




Πηγή: gazzetta.gr

Σαν να μην πέρασε μια μέρα!

Ο Γιώργος Κογκαλίδης γράφει για το πράσινο restart και το πρόωρο “αιώνιο” ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού στο άδειο ΟΑΚΑ για το Κύπελλο... Ο Παναθηναϊκός επιχείρησε φέτος να ξανακάνει restart. Δεν άλλαξε μόνο προπονητή, άλλαξε και τον τρόπο που "βλέπει" το παιχνίδι (συνολικά), κάνοντας στροφή στους Έλληνες (νεαρούς) παίκτες. Ως εκ τούτου, χρειάζεται πίστωση χρόνου. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, όχι μόνο το γνωρίζει, αλλά έσπευσε -όταν ανακοίνωσε το πλάνο διοίκησης του συλλόγου- να διευκρινίσει ότι επιβάλλεται όλοι να κάνουν υπομονή.
Στην πρώτη επανεκκίνηση, με τον Αργύρη Πεδουλάκη στον πάγκο, ήταν ο Ολυμπιακός που επισκέφτηκε (και άλωσε) νωρίς το ΟΑΚΑ. Αν γυρίσουμε λίγο πίσω τον χρονοδιακόπτη, θα θυμηθούμε την πρώτη (τραυματική) εμφάνιση του Στεφάν Λάσμε με 1/7 βολές, έναν… Παναθηναϊκό που ψάχνονταν, αλλά που αν έμπαινε ένα τρίποντο του Κώστα Τσαρτσαρή, μπορούσε μέχρι και στη νίκη να φτάσει.
Τη συνέχεια όλοι τη γνωρίζουμε. Οι "πράσινοι" πήραν δύο συνεχόμενα νταμπλ, παρότι και πέρυσι ξεκίνησαν το πρωτάθλημα στο άδειο ΣΕΦ, με τον Ολυμπιακό να κατακτά και πάλι τη νίκη, σ' ένα ματς που κέρδισε ο λιγότερο κακός. Ανέτοιμες οι δύο ομάδες, "κρύο" το ΣΕΦ, καμία μέτρηση δεν μπορούσε να είναι αξιόπιστη.
Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Αυτή τη φορά οι δυο τους θα συναντηθούν νωρίς - νωρίς για το Κύπελλο. Στις 8 Οκτωβρίου, στο άδειο ΟΑΚΑ (ένεκα της μεταφερόμενης τιμωρίας της έδρας των "πράσινων") οι δύο "αιώνιοι" θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους. Στη θεωρία του πράγματος, ο Ολυμπιακός μοιάζει να είναι ένα κλικ πιο μπροστά, αφού έχει διατηρήσει τον βασικό του κορμό, έχει τον ίδιο προπονητή (άρα δεν αλλάζει η φιλοσοφία του παιχνιδιού) και συνολικά μοιάζει να είναι ενισχυμένος σε σχέση με πέρυσι.
Το αποτέλεσμα θα το μάθουμε εκείνο το βράδυ, εμείς μαντικές ικανότητες δεν διαθέτουμε. Θα διατηρηθεί η "μίνι παράδοση" που θέλει τον Ολυμπιακό να ξεκινά πιο… νωρίς από τον Παναθηναϊκό, να παίρνει αυτός την πρώτη παρτίδα; Η διαφορά είναι πως εδώ θα κριθεί νωρίς ένας τίτλος. Ο… λιγότερο λαμπερός από τους τρεις, αλλά πάντως τίτλος.
Το ίδιο συνέβη και πέρυσι στο ΟΑΚΑ, με τον Παναθηναϊκό να εκτροχιάζει το "κόκκινο τρένο", που μέχρι εκείνο το σημείο έμοιαζε να κάνει παρέλαση, αγνοώντας τη λέξη ήττα. Το "τριφύλλι" ήταν σε οριακό σημείο κι ο αστικός μύθος θέλει τον Αργύρη Πεδουλάκη να έπαιζε τότε το… κεφάλι του. Ο Παναθηναϊκός νίκησε, έβγαλε έξω από τη συνέχεια του θεσμού τον Ολυμπιακό κι εντέλει κατέκτησε και το Κύπελλο, νικώντας στο Ηράκλειο της Κρήτης τον Άρη.
Εν κατακλείδι: Ο Παναθηναϊκός θα δοκιμάσει πριν ακόμα ετοιμαστεί για τα επίσημα παιχνίδια όχι μόνο τις αντοχές του, αλλά και την ιδέα της "υπομονής". Χειρότερες συνθήκες δεν μπορούσε να έχει: Νέα ομάδα, άδειο γήπεδο, κανένα -ως τότε- επίσημο παιχνίδι στα πόδια των παικτών. Ενδεχόμενη ήττα τον βγάζει εκτός ενός εκ των τριών στόχων. Άρα, αν τα πράγματα πάνε στραβά, θα έχουμε ένα πρώτο δείγμα (όχι κατ' ανάγκη αντιπροσωπευτικό) της πίστωσης που όλοι (συμπεριλαμβανομένου του "ισχυρού άνδρα" της ΚΑΕ) οφείλουν να δώσουν στη νέα ομάδα και συνολικά στο εγχείρημα.
Κάτω από αυτό το πρίσμα, ίσως και να είναι "ευτύχημα" το γεγονός ότι θα παίξουν μπροστά σε άδειες καρέκλες…
Ο Ολυμπιακός έχει αντίθετα όλους τους οιωνούς με το μέρος του. Βρίσκει τον αντίπαλο ανέτοιμο (αυτός βάσει λογικής οφείλει να είναι πιο έτοιμος), χωρίς κόσμο στην εξέδρα και πριν ακόμα ξεκινήσει η χρονιά μπορεί να εξασφαλίσει (μάλλον άκοπα) έναν τίτλο. Τον μικρότερο, αλλά τίτλο, τον οποίο δεν έχει κατακτήσει επί ημερών Μπαρτζώκα.
Αν πάλι χάσει, αυτός θα έχει τον… "μουτζούρη" και μάλιστα με όλα όσα αναφέραμε να τον μετατρέπουν σε φαβορί, τουλάχιστον μέχρι το τζάμπολ. Γιατί από εκεί και πέρα οι αναλύσεις σταματούν και ξεκινά το παιχνίδι…
Πηγή: sportdog.gr

Με τη γέννηση του Τσάρου και των ball boys!

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης αποκαλύπτει την... ιστορική σημειολογία της αντίδρασης του Ιβάν στο "πέσιμο" των αγανακτισμένων και ταυτόχρονα βρίσκει πλουσιότερο το "λεξικό Μπαμπινιώτη" στην... κλάψα της ήττας στη νέα σεζόν Πριν από 2-3 εβδομάδες, ένας Σύνδεσμος φίλων του ΠΑΟΚ, θα σας γελάσω για τον τίτλο του, όχι πάντως από τους σκληροπυρηνικούς της Θύρας 4, "ξεμπρόστιαζε" ανοιχτά και ξεκάθαρα τον μεγαλομέτοχο για την αποδυνάμωση της ομάδας, με αφορμή (και) το "άδειασμα" του Πάμπλο Γκαρσία.
Ύστερα από το "κάζο" στην Μολδαβία και ενώπιον της εφιαλτικής απειλής να μην έρθει η ανατροπή στην επικείμενη ρεβάνς και αυτή η - γεωγραφικά άγνωστη στο χάρτη της μπάλας - Ζίμπρου να δώσει στον Δικέφαλο του βορρά... θερινό τουριστικό χαρακτήρα στο πολύ σύντομο ευρωπαϊκό ταξίδι του με πρώιμο "πασαπόρτι", δεν ήταν λίγοι εκείνοι που υποστήριζαν ότι ένας Θεός βοήθησε και η πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος θα γινόταν χωρίς θεατές στην Τούμπα.
Ο φόβος της Καλλονής για... άλλες ομορφιές έκανε τα έρμα να τρέμουν... Και να 'τα τα "γούστα".
Η αγριεμένη φωνή του πολύ λαού απουσίαζε, αλλά σιγά μην την γλίτωνε ο χρηματοδότης της ΠΑΕ έστω και από μια χούφτα αγανακτισμένων.
Πού είναι ο Στοχ, ο Νάτχο, ο Λούκας, ο "πυγμάχος" Ινσαουράλδε; Έφυγαν και δεν αντικαταστάθηκαν. Όχι απλά και μόνο αριθμητικά στο δυναμικό, δηλαδή σε ποσότητα. Αλλά στην ποιότητα του συνόλου, που δείχνει χιλιόμετρα μακριά, από το Ροστόφ και παραπέρα ακόμα, ότι είναι για πολύ περιορισμένα πράγματα φέτος.
Το "πέσιμο", πάντως, ήταν πρόχειρο. Ουδεμία σχέση η κυριακάτικη μπόρα με τις καταιγίδες και τις θύελλες που δεν θα αργήσει να θερίσει ο Ιβάν με τους συνεργάτες του.
Δεν περιελάμβανε... κορνέδες, τρίγωνα ή μπουγάτσες. Το "μενού" είχε μόνο λούσιμο από ύβρεις και "αϊσιχτίρια", υποτιμητικά κραξίματα τύπου "Ρωσοπόντιε", αλλά και ειρωνείες του στυλ "πλύνε-βάλε" (κάτι με το αντί-τουριστικό dress code μάλλον πηγαίνει το... κουίζ).
Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ο Ιβάν Σαββίδης εξεμάνη. Βγήκε από δαύτα, τα ό,τι νάναι, ρούχα του και χύμηξε σε έναν οπαδό, αρπάζοντάς τον από τον γιακά!
Που τέλος πάντων, οπαδός είναι, το νταλγκά του έχει, άφησε τον να λέει. Εκείνος άλλωστε ήταν και πριν και θα είναι και αύριο στην Τούμπα, ενώ οι διοικήσεις και τα αφεντικά έρχονται και παρέρχονται...


Και, εξάλλου, δημοκρατία έχουμε και τα δημόσια πρόσωπα εκτίθενται αυτομάτως σε κριτική.

Εκπαραθύρωνε γατόσκυλα
Η ειρωνία είναι η εξής: Παραμονή της γέννησης του Ιβάν (Ιωάννη) Δ' της Ρωσίας, γνωστότερου με το προσωνύμιο Τρομερός, στις 25 Αυγούστου 1530 στην Μόσχα, που όπως αναφέρουν τα ιστορικά συγγράματα: "όντας θύμα διαρκούς κακομεταχείρισης και υποτίμησης από τους επιτρόπους του, ο Ιβάν γίνεται βίαιος και επιθετικός - λέγεται ότι κατά τα παιδικά του χρόνια εκτόνωνε την επιθετικότητά του πετώντας σκύλους και γάτες από τα παράθυρα του Κρεμλίνου", στις 24 Αυγούστου, στη Θεσσαλονίκη, ένας σύγχρονος Ιβάν "τρομερός" εφαρμόζει τακτικές άλλων, ξεπερασμένων "τσαρικών εποχών" και αλλότριες προς τις συνήθειες και την υπερηφάνεια του Έλληνα Μακεδόνα...
Δε βαριέστε, η ιστορία είναι πάντα σε εγρήγορση για να καταγράφει τα γεγονότα και να κρίνει τους πρωταγωνιστές της σε βάθος χρόνου...
Όχι μόνο selfie και ice bucket
Από την επιθετικότητα των... Ιβάν, πάμε στη λεκτική μόδα των γηπέδων. Όλο το καλοκαίρι παιδευτήκαμε να συνηθίσουμε τα selfie και τις αποκλειστικές, προσωπικές φωτογραφήσεις του καθενός.
Celebrity ή συνανθρώπου μας, της διπλανής και της παραπέρα πόρτας, που... με την τσίμπλα στα μάτια απαθανάτιζε κάθε στιγμή του και την έθετε σε κοινή θέα μέσω των social media.
Ήταν το αλάτι των διακοπών μας. Μας τις νοστίμευαν οι γκριμάτσες των άλλων.
Ακολούθησε τελευταία η άλλη μόδα: του ice bucket.
Που όσο κι αν αναφέρεται σε κοινωνικό έργο, δεν παύει να είναι μια "αμερικανιά" που την έχει ξεσηκώσει ο πλανήτης και, ως συνήθως, εδώ στην Ελλάδα... της δώσαμε και κατάλαβε.
Ως, κλασικά, φανατικοί εκφραστές της υπερβολής και του... ξεφτιλίσματος.
Με την έναρξη του νέου πρωταθλήματος προϊδεαστήκαμε όλοι για τη νέα μόδα στον... "Μπαμπινιώτη" της κλάψας: Ball boys, κύριοι.
Τα "τείχη των δακρύων" εμπλουτίστηκαν στο λεξιλόγιο τους με νέο όρο. Ανανέωση είναι αυτή.
Γιατί πια δεν κολλάμε στα όσα ξέραμε και εδώ που τα λέμε είχαμε ζαλιστεί, είχαμε κουραστεί και ζητούσαμε, εμείς οι ίδιοι, να μπουν στο... παλμαρέ καινούργιες εκφράσεις στο βιβλίο της απόγνωσης και των καταγγελιών.
Ησυχάσαμε πλέον. Έννοια μας. Δεν θα ακούμε τον επόμενο καιρό - δεν θα ακούμε ΜΟΝΟ τουλάχιστον - για Σούπερ Λήγδα, παράγκες, χειραγωγημένες διαιτησίες, πέναλτι, κάρτες, δανεικούς, στημένα, εγκληματικές οργανώσεις, κατακερματισμένο ποδόσφαιρο, δίκες και εισαγγελείς.
Στη ζωή μας μπήκαν και τα ball boys. Γιατί και από αυτά... ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΗΤΤΕΣ!
Αμ, τι νομίζατε!
Υ.Γ. Εύχομαι και ελπίζω να έχουν απομείνει σε μερικούς έστω κάποια ψήγματα χιούμορ ώστε να μπορέσετε να αντιληφθείτε το πνεύμα.
Αφού ορισμένοι και ορισμένα έχουν πλάκα από μόνα τους... 
Πηγή: sportdog.gr

«Είναι βήμα πίσω η Γ’»

giannitsis
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο ποδοσφαιριστής του Άρη, Μιχάλης Γιαννίτσης
Μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στον Άρη αλλά και για την έλλειψη ανθρώπων της διοίκησης.
Αναλυτικά τα όσα είπε στον Arena FM 89,4
«Καταρχήν δεν υπάρχει ενημέρωση που αυτό το έχουμε πει εδώ και πολύ καιρό δεν υπάρχει και η παραμικρή προσέγγιση παραγόντων. Τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει και πρέπει να κινηθούμε πολύ γρήγορα».
Για το αν είναι ελκυστικό για τον ίδιο η Γ’ Εθνική απάντησε:
«Ας μην γελιόμαστε, είναι ακόμη ένα βήμα πίσω γιατί δεν ξέρω κατά πόσο υπάρχει προοπτική για το μέλλον. Δεν ξέρω τις προϋποθέσεις, με ποιους θα πρέπει να μιλήσω. Δεν μπορώ να πάρω μια απόφαση όπως είναι τα πράγματα τώρα. Ακριβώς το ίδιο λέμε όλοι στην ομάδα ότι δεν υπάρχει άλλο σκεπτικό. Ο ένας θέλουμε να βοηθήσει και τον άλλον αφού είμαστε φίλοι. Πρέπει να παρθεί μια ομαδική απόφαση για το αν θα μείνουμε ή θα φύγουμε».
Αν τους μιλήσει κάποιος σοβαρά αν υπάρχει η περίπτωση να παραμείνουν υπογράμμισε:
«Έτσι πιστεύω, όπως και έγινε το τελευταίο παράδειγμα της ΑΕΚ που μπήκε ένα ισχυρό άτομο και βλέπουμε τι έχει κάνει. Ναι στις έξι έχουμε προπόνηση. Σίγουρα είναι το πρώτο θέμα οπότε θα το συζητήσουμε».
Πηγή: arenafm.gr

«Δεν το σκέφτηκα πολύ να έρθω στον Ηρακλή»

tots-610x363
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο ποδοσφαιριστής του Ηρακλή, Δημήτρης Τόσκας. Μίλησε για την νέα του ομάδα και τόνισε πως δεν δυσκολεύτηκε να πάρει την απόφαση.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Δημήτρης Τόσκας:
Για τις δύο προετοιμασίες που έκανε:
Ξεκίνησα 15 Ιούνη με τον Πανιώνιο, έκανα κανονικά προετοιμασία και μετά ήρθα στον Ηρακλή”.
Για την απόφαση να πάει στον Ηρακλή:
“Δεν δυσκολεύτηκα να πάρω την απόφαση, ο Ηρακλής είναι μια μεγάλη ομάδα, ο στόχος είναι η άνοδος και το αποφάσισα κατευθείαν”.
Για τον Μπαρτολίνι:
“Ο Σεμπάστιαν είναι πολύ έμπειρος, έχει μεγάλη ποιότητα, βέβαια ήταν λίγο άτυχος με έναν τραυματισμό αλλά απέφυγε τα χειρότερα και τον περιμένουμε”.
Για το νεανικό σύνολο:
“Αυτό δεν μας φοβίζει καθόλου. Θα δείξουμε στον κόσμο πως μπορούμε να ανταπεξέλθουμε και έχουμε ήδη αρκετή εμπειρία”.
Για τις απαιτήσεις:
“Οι απαιτήσεις είναι μεγάλες, δουλεύουμε στις προπονήσεις με στόχο να βελτιωνόμαστε και να βγάλουμε την ομάδα στην Σούπερ Λιγκ”.
Για το παιχνίδι με την Λαμία:
“Δουλεύουμε πολύ σκληρά και περιμένουμε το παιχνίδι του κυπέλλου. Νομίζω θα είμαστε έτοιμοι την Παρασκευή. Θέλουμε να περάσουμε και να προχωρήσουμε. “Θα είναι δύσκολο στις 18:00 με την ζέστη αλλά θα περιμένουμε τον κόσμο για να πανηγυρίσουμε την νίκη”.
Για τα αποτελέσματα στα φιλικά:
“Δεν νομίζω πως επηρεάζουν τα αποτελέσματα  αυτά. Είναι βαριά τα πόδια. Το θετικό είναι πως βγάζουμε στοιχεία που ζητάει ο προπονητής”.
Για το πότε ξεκίνησαν οι συζητήσεις με τον Ηρακλή:
“Είχα μια συζήτηση νωρίτερα αλλά περίμενα να δω και κάποιες αλλαγές στον Πανιώνιο. Είδα πως στον Ηρακλή άλλαξαν τα πράγματα και δεν το σκέφτηκα και πολύ”.
Πηγή: arenafm.gr

Καλαϊτζίδης σε παίκτες: «Σε δυο μέρες να μου έχετε απαντήσει»

Διαφορετικό ήταν αναμφίβολα το κλίμα στην  προπόνηση της Δευτέρας , καθώς ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης ομολόγησε πλέον οριστικά στους παίκτες, αυτό που άπαντες στην πραγματικότητα γνώριζαν εδώ και μερικές ημέρες και πολύ δε περισσότερο από το πρωί.

Λίγο πριν το ξεκίνημα της προπόνησης, μίλησε στους ποδοσφαιριστές και αφού τους ανακοίνωσε πως η ομάδα θα αγωνίζεται στην Γ΄ εθνική, έπειτα από την απόφαση των φορέων, τους κάλεσε να αποφασίσουν για το δικό τους μέλλον, που σε μεγάλο βαθμό μπορεί να επηρεάσει και την δική του απόφαση. «Σε δύο ημέρες θέλω να μου έχετε απαντήσει» είπε χαρακτηριστικά στους ποδοσφαιριστές, κάνοντας σαφές πως πολύ σύντομα θα πρέπει να δημιουργηθεί η ομάδα της τρίτης κατηγορίας, όπου δεδομένα πρέπει να πρωταγωνιστήσει και να βρεθεί άμεσα στην δεύτερη κατηγορία.

Οι ποδοσφαιριστές του Άρη έδειξαν προβληματισμένοι και ελάχιστοι από αυτούς εξωτερίκευσαν τις σκέψεις τους, αν και γυμνάστηκαν άπαντες κανονικά. Πάντως και βάσει των όσων είπε ο προπονητής, εντός διημέρου θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο, με τον ίδιο πάντως να τονίζει πως: «αν κάποιος δεν θέλει να μείνει στην ομάδα, να μου το πει και να πάει στην ευχή της Παναγίας. Δεν θα μπούμε σε περαιτέρω διαδικασία διαπραγμάτευσης». Ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης, επί της ουσίας άφησε να εννοηθεί πως ο ίδιος θα παραμείνει στην τεχνική ηγεσία, αν και όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε θα πρέπει να συζητήσει με την νέα διοίκηση για να εντοπίσει το πνεύμα και τις σκέψεις που έχει για την επόμενη σεζόν.
Πηγή: metrosport.gr