Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Με τη γέννηση του Τσάρου και των ball boys!

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης αποκαλύπτει την... ιστορική σημειολογία της αντίδρασης του Ιβάν στο "πέσιμο" των αγανακτισμένων και ταυτόχρονα βρίσκει πλουσιότερο το "λεξικό Μπαμπινιώτη" στην... κλάψα της ήττας στη νέα σεζόν Πριν από 2-3 εβδομάδες, ένας Σύνδεσμος φίλων του ΠΑΟΚ, θα σας γελάσω για τον τίτλο του, όχι πάντως από τους σκληροπυρηνικούς της Θύρας 4, "ξεμπρόστιαζε" ανοιχτά και ξεκάθαρα τον μεγαλομέτοχο για την αποδυνάμωση της ομάδας, με αφορμή (και) το "άδειασμα" του Πάμπλο Γκαρσία.
Ύστερα από το "κάζο" στην Μολδαβία και ενώπιον της εφιαλτικής απειλής να μην έρθει η ανατροπή στην επικείμενη ρεβάνς και αυτή η - γεωγραφικά άγνωστη στο χάρτη της μπάλας - Ζίμπρου να δώσει στον Δικέφαλο του βορρά... θερινό τουριστικό χαρακτήρα στο πολύ σύντομο ευρωπαϊκό ταξίδι του με πρώιμο "πασαπόρτι", δεν ήταν λίγοι εκείνοι που υποστήριζαν ότι ένας Θεός βοήθησε και η πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος θα γινόταν χωρίς θεατές στην Τούμπα.
Ο φόβος της Καλλονής για... άλλες ομορφιές έκανε τα έρμα να τρέμουν... Και να 'τα τα "γούστα".
Η αγριεμένη φωνή του πολύ λαού απουσίαζε, αλλά σιγά μην την γλίτωνε ο χρηματοδότης της ΠΑΕ έστω και από μια χούφτα αγανακτισμένων.
Πού είναι ο Στοχ, ο Νάτχο, ο Λούκας, ο "πυγμάχος" Ινσαουράλδε; Έφυγαν και δεν αντικαταστάθηκαν. Όχι απλά και μόνο αριθμητικά στο δυναμικό, δηλαδή σε ποσότητα. Αλλά στην ποιότητα του συνόλου, που δείχνει χιλιόμετρα μακριά, από το Ροστόφ και παραπέρα ακόμα, ότι είναι για πολύ περιορισμένα πράγματα φέτος.
Το "πέσιμο", πάντως, ήταν πρόχειρο. Ουδεμία σχέση η κυριακάτικη μπόρα με τις καταιγίδες και τις θύελλες που δεν θα αργήσει να θερίσει ο Ιβάν με τους συνεργάτες του.
Δεν περιελάμβανε... κορνέδες, τρίγωνα ή μπουγάτσες. Το "μενού" είχε μόνο λούσιμο από ύβρεις και "αϊσιχτίρια", υποτιμητικά κραξίματα τύπου "Ρωσοπόντιε", αλλά και ειρωνείες του στυλ "πλύνε-βάλε" (κάτι με το αντί-τουριστικό dress code μάλλον πηγαίνει το... κουίζ).
Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ο Ιβάν Σαββίδης εξεμάνη. Βγήκε από δαύτα, τα ό,τι νάναι, ρούχα του και χύμηξε σε έναν οπαδό, αρπάζοντάς τον από τον γιακά!
Που τέλος πάντων, οπαδός είναι, το νταλγκά του έχει, άφησε τον να λέει. Εκείνος άλλωστε ήταν και πριν και θα είναι και αύριο στην Τούμπα, ενώ οι διοικήσεις και τα αφεντικά έρχονται και παρέρχονται...


Και, εξάλλου, δημοκρατία έχουμε και τα δημόσια πρόσωπα εκτίθενται αυτομάτως σε κριτική.

Εκπαραθύρωνε γατόσκυλα
Η ειρωνία είναι η εξής: Παραμονή της γέννησης του Ιβάν (Ιωάννη) Δ' της Ρωσίας, γνωστότερου με το προσωνύμιο Τρομερός, στις 25 Αυγούστου 1530 στην Μόσχα, που όπως αναφέρουν τα ιστορικά συγγράματα: "όντας θύμα διαρκούς κακομεταχείρισης και υποτίμησης από τους επιτρόπους του, ο Ιβάν γίνεται βίαιος και επιθετικός - λέγεται ότι κατά τα παιδικά του χρόνια εκτόνωνε την επιθετικότητά του πετώντας σκύλους και γάτες από τα παράθυρα του Κρεμλίνου", στις 24 Αυγούστου, στη Θεσσαλονίκη, ένας σύγχρονος Ιβάν "τρομερός" εφαρμόζει τακτικές άλλων, ξεπερασμένων "τσαρικών εποχών" και αλλότριες προς τις συνήθειες και την υπερηφάνεια του Έλληνα Μακεδόνα...
Δε βαριέστε, η ιστορία είναι πάντα σε εγρήγορση για να καταγράφει τα γεγονότα και να κρίνει τους πρωταγωνιστές της σε βάθος χρόνου...
Όχι μόνο selfie και ice bucket
Από την επιθετικότητα των... Ιβάν, πάμε στη λεκτική μόδα των γηπέδων. Όλο το καλοκαίρι παιδευτήκαμε να συνηθίσουμε τα selfie και τις αποκλειστικές, προσωπικές φωτογραφήσεις του καθενός.
Celebrity ή συνανθρώπου μας, της διπλανής και της παραπέρα πόρτας, που... με την τσίμπλα στα μάτια απαθανάτιζε κάθε στιγμή του και την έθετε σε κοινή θέα μέσω των social media.
Ήταν το αλάτι των διακοπών μας. Μας τις νοστίμευαν οι γκριμάτσες των άλλων.
Ακολούθησε τελευταία η άλλη μόδα: του ice bucket.
Που όσο κι αν αναφέρεται σε κοινωνικό έργο, δεν παύει να είναι μια "αμερικανιά" που την έχει ξεσηκώσει ο πλανήτης και, ως συνήθως, εδώ στην Ελλάδα... της δώσαμε και κατάλαβε.
Ως, κλασικά, φανατικοί εκφραστές της υπερβολής και του... ξεφτιλίσματος.
Με την έναρξη του νέου πρωταθλήματος προϊδεαστήκαμε όλοι για τη νέα μόδα στον... "Μπαμπινιώτη" της κλάψας: Ball boys, κύριοι.
Τα "τείχη των δακρύων" εμπλουτίστηκαν στο λεξιλόγιο τους με νέο όρο. Ανανέωση είναι αυτή.
Γιατί πια δεν κολλάμε στα όσα ξέραμε και εδώ που τα λέμε είχαμε ζαλιστεί, είχαμε κουραστεί και ζητούσαμε, εμείς οι ίδιοι, να μπουν στο... παλμαρέ καινούργιες εκφράσεις στο βιβλίο της απόγνωσης και των καταγγελιών.
Ησυχάσαμε πλέον. Έννοια μας. Δεν θα ακούμε τον επόμενο καιρό - δεν θα ακούμε ΜΟΝΟ τουλάχιστον - για Σούπερ Λήγδα, παράγκες, χειραγωγημένες διαιτησίες, πέναλτι, κάρτες, δανεικούς, στημένα, εγκληματικές οργανώσεις, κατακερματισμένο ποδόσφαιρο, δίκες και εισαγγελείς.
Στη ζωή μας μπήκαν και τα ball boys. Γιατί και από αυτά... ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΗΤΤΕΣ!
Αμ, τι νομίζατε!
Υ.Γ. Εύχομαι και ελπίζω να έχουν απομείνει σε μερικούς έστω κάποια ψήγματα χιούμορ ώστε να μπορέσετε να αντιληφθείτε το πνεύμα.
Αφού ορισμένοι και ορισμένα έχουν πλάκα από μόνα τους... 
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: