Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Τι είπε στην κατάθεσή του ο Κωνσταντινέας!

Την κατάθεση του πρώην διαιτητή και μάρτυρα-κλειδί για την εισαγγελική έρευνα περί εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο, Πέτρου Κωνσταντινέα, παρουσίασε χθες η τηλεοπτική «Δίκη» του ΣΚΑΪ.
Διαβάστε την κατάθεση του
ADVERTISEMENT
«Παραμονές του αγώνα Ξάνθης-Ολυμπιακού για το πρωτάθλημα της Superleague 2011-12 o πρώην νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ Θόδωρος Κουρίδης επισκέφθηκε με τη συνοδό του τον φούρνο που διατηρώ στην Καλαμάτα, λέγοντας μου τα εξής: "Πρόσεχε το παιχνίδι εκεί πάνω που πας γιατί είναι δύσκολα για τον πρόεδρο σου και για όλους μας. Πρέπει να κερδίσει ο Ολυμπιακός. Μην φοβάσαι τον Βασάρα. Τη Δευτέρα ή την Τρίτη φεύγει. Δεν γνωρίζει ο Σταθόπουλος ότι έχω έρθει". Του απάντησα: "Εγώ θα παίξω όπως πάντα. Δεν χρωστάω σε κανέναν". Την ίδια ημέρα συναντήθηκα με τον πρόεδρο της ΕΠΣ Μεσσηνίας Αριστείδη Σταθόπουλο στην κεντρική πλατεία της πόλης μετά από αίτημα του τελευταίου. Ο Σταθόπουλος έδειξε να μην γνωρίζει τη συνάντησή μου με τον Κουρίδη και όταν τον ενημέρωσα μου είπε: "Α, ήρθε ο Θόδωρος...Δύσκολα τα πράγματα. Πρέπει να κερδίσει ο Ολυμπιακός. Πρόσεξε μην πέσει κανένας παίκτης στην περιοχή και δεν δώσεις πέναλτι. Όλοι οι συνεργάτες σου είναι εντάξει και μην φοβάσαι τον παρατηρητή διαιτησίας. Πρέπει για το καλό σου και για το καλό όλων μας να κερδίσει ο Ολυμπιακός. Του απάντησα: "Εγώ θα παίξω αυτό που βλέπω και ας κερδίσει ο καλύτερος και πιο τυχερός". Μετά το τέλος του αγώνα και την ήττα του Ολυμπιακού η ομάδα του Πειραιά εξέφρασε έντονα παράπονα και διαμαρτυρίες. Στη συνέχεια ο Σταθόπουλος με συνάντησε και ζήτησε την έγγραφη παραίτηση μου. Με προέτρεψε να ζητήσω συγγνώμη για τη διαιτησία μου και το βράδυ της ίδιας ημέρας με γραπτή ανακοίνωσή του ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία μου πριν μάλιστα συνταχθεί η έκθεση του παρατηρητή διαιτησίας. Λίγες ημέρες αργότερα άγνωστοι πέταξαν πέτρες και έσπασαν τη τζαμαρία του αρτοποιείου μου, ενώ στις 22/2/2012 τοποθετήθηκε από άγνωστους δράστες εκρηκτικός μηχανισμός από την έκρηξη του οποίου προκλήθηκαν ιδιαίτερα σοβαρές υλικές ζημίες».
Η εκπομπή αποκάλυψε άλλες δύο ένορκες μαρτυρικές καταθέσεις για την εγκληματική οργάνωση που ερευνά ο εισαγγελέας.
Η πρώτη ήταν του Ηλία Χατζή, πρώην παρατηρητή διαιτησίας: «Οι πίνακες διαιτησίας δεν περιλαμβάνουν τους καλύτερους διαιτητές και παρατηρητές.Οι ικανοί δεν επιλέγονται γιατί δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα της ΕΠΟ.Η επιλογή τους γίνεται με βάση τις ορέξεις των παραγόντων και τον προέδρων. Εξαιτίας τού ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ ψηφίζεται από τους προέδρους των τοπικών ενώσεων,επιλέγονται ανίκανοι διατητές που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των προέδρων.Ο Σπάθας έπαυσε να ορίζεται επι 8 συνεχόμενες αγωνιστικές γιατί καταλόγισε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ στα Γιάννενα».
H δεύτερη κατάθεση ήταν του πρώην διαιτητή Δημήτρη Κύρκου: «Μετά το τέλος του αγώνα Αστέρα Τρίπολης-Ολυμπιακού που έγινε στην περίοδο 2011-12 του πρωταθλήματος και έληξε με νίκη των γηπεδούχων,δέχτηκα φραστική επίθεση από τον Βαγγέλη Μαρινάκη,ο οποίος αφού εισήλθε -κατά παράβαση του ΚΑΠ- στα αποδυτήρια των διαιτητών μου είπε:"...Πρέπει να ντρέπεσαι για την σημερινή σου διαιτησία...να προσέχεις απο 'δω και πέρα,να παίζεις καλύτερα τον Ολυμπιακό...".Μετά από αυτό το περιστατικό σφύριξα μόνο σε έναν αγώνα της FL και δεν συμπεριλήφθηκα στους πίνακες διαιτησίας 2012-13.Άγνωστοι μου έστησαν ενέδρα στα Γιάννενα, όπου κατοικώ,η οποία απετράπη μετά απο ενέργειες αστυνομικών».
ΠΗΓΗ: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: