Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Μαρκόπουλος: «Καλό μπάσκετ και ανταγωνιστική ομάδα»

Επίσημη πρώτη είχε σήμερα το μπάσκετ του ΠΑΟΚ. Ο προπονητή του Δικέφαλου, Σούλης Μαρκόπουλος, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου, ανέλυσε τους στόχους της ομάδας για φέτος, αναφέρθηκε στις μεταγραφές που έγιναν, ενώ σχολίασε και το νέο συμβόλαιο που υπέγραψε με τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά oι δηλώσεις του:

Για τον στόχο της φετινής σεζόν: "Να φτιάξουμε μία ανταγωνιστική ομάδα να μάχεται μέσα στο γήπεδο και σε κάθε παιχνίδι να παλεύει και να πετύχει όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες. Σαν ΠΑΟΚ πάντα θες να πετύχεις, πάντα θες να είσαι ψηλά."

Για τις μεταγραφές των Αμερικανών και το προφίλ της ομάδας:"Ελπίζουμε ότι οι παίκτες που πήραμε να μπουν γρήγορα στο πνεύμα του ΠΑΟΚ, αφού ξέρουν πως παίζει η ομάδα, μιας και αγωνίζονταν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το στυλ μας δεν ξέρω ποιο θα είναι. Ανάλογα με την ικανότητα των παικτών. Αν μπορούμε να τρέξουμε, θα το κάνουμε. Θα τα δούμε όλα."

Για τις διαφορές με το περσινό ρόστερ: "Αυτήν τη στιγμή δεν μπορώ να πω πως είναι οι Αμερικάνοι μας. Κάθε ομάδα έχει το δικό της προφίλ μέσα στο γήπεδο. Όλα θα τα δείξει ο χρόνος."

Για τον αγώνα Κυπέλλου με τον ΚΑΟΔ: "Θα προσπαθήσουμε να είμστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι. Όλες οι ομάδες δεν θα ξέρουν τι θα έχουν να αντιμετωπίσουν. Όποια ομάδα ανταποκριθεί καλύτερα στις εντολές του προπονητή και τις βγάλει στο γήπεδο θα κερδίσει."

Για το αν πέτυχε όλους τους μεταγραφικούς στόχους: "Στόχος μας ήταν να κρατήσομυε τον περσινό κορμό και να προσθέσουμε έναν-δύο παίκτες. Δεν το κάναμε, αλλά πήραμε καλούς παίκτες. Το μόνο που μένει είναι να δούμε αν θα μπορέσουμε να ενσωματώσουμε τους νέους παίκτες στην ομάδα."

Για το αν έχει κλείσει το ρόστερ: "Αυτήν τη στιγμή ναι. Αν αλλάξει κάτι στον οικονομικό τομέα, ίσως καταφέρουμε να κάνουμε κάτι."

Για την αυξημένη κίνηση στα διαρκείας: "Αυτό δείχνει ότι οι οπαδοί μας βλέπουν την δουλειά που κάνουμε. Ελπίζουμε να συνεχιστεί αυτό και εμείς από την πλευρά μας να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του ΠΑΟΚ."

Για το νέο του συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας: "Άλλες συμφωνίες κρατάνε πέντε μέρες, άλλες πέντε μήνες. Μακάρι να είμαστε όλοι γεροί, μακάρι ο ΠΑΟΚ να παίζει καλό μπάσκετ. Μακάρι να ανέβει κι άλλο το μπάσκετ της Θεσσαλονίκης για να επιστρέψει ο κόσμος στο γήπεδο."

Από την πλευρά του ο Γιώργος Δέδας τόνισε:

Για την προετοιμασία που μόλις ξεκίνησε: "Είναι μία διαδικασία που όλοι μας την γνωρίζουμε αρκετά καλά. Θέλουμε να την περάσουμε αντιμετωπίζοντας όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα. Είναι μια διαδικασία που έχουμε συνηθίσει, αλλά πρέπει πάντα να είμαστε ιδιαίτερα προσκεκτικοί και συγκεντρωμένοι."

Για τις προσθήκες των νέων παικτών: "Τα τρία παιδιά που έπαιζαν στον Πανιώνιο τα γνωρίζουμε καλά και θα τους βοηθήσει πολύ το γεγονός ότι αγωνίζονταν και πέρσι στην Ελλάδα. Έτσι θα προσαρμοστούν πιο γρήγορα. Ο Αμερικάνος που ήρθε είναι πλέι μέικερ και ρούκι και χρειάζεται χρόνο."

Για τους στόχους της νέας σεζόν: "Πρώτα απ' όλα τους στόχους τους θέτει ο προπονητής και η διοίκηση. Εγώ θέλω να ξανακάνουμε μία γενιά καινούργιων ΠΑΟΚτσηδων! Η ομάδα είχε επιτυχίες την δεκαετία του '90 και ανάγκασε ετσι τον κόσμο να αγαπήσει τον ΠΑΟΚ και το μπάσκετ. Αυτό θέλω να κάνουμε και εμείς. Στόχος είναι να κάνουμε το παραπανω βήμα στην Ευρώπη. Τώρα στο Κύπελλο κληρωθήκαμε με την ΚΑΟΔ και πάντα είναι επικίνδυνα αυτά τα ματς. Θα το δούμε όταν με το καλό έρθει η ώρα να γίνει."

Για την αυξημένη κίνηση των εισιτηρίων διαρκείας: "Μέχρι στιγμής έχει πάνω από 1000! Αυτό είναι καλό. Εγώ θέλω να έχουμε 8000 διαρκείας! Η κίνηση είναι πιο αυξημένη από πέρυσι και αυτό είναι ένα πολύ θετικό σημάδι. Έχουμε ακόμη δρόμο και πιστεύω ότι τα πράγματα θα πάνε ακόμη καλύτερα στο μέλλον. Παίζοντας καλό μπάσκετ ο κόσμος θα έρθει να  μας δει. Αυτός είναι ο στόχος, γιατί η κατάκτηση τίτλων στην Ελλάδα είναι κάτι ουτοπικό."

Για το πως βλέπει την ομάδα φέτος: "Η ομάδα είναι καλή. Εμείς απλά θέλουμε να παίξουμε καλύτερο μπάσκετ από πέρσι και να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο να δει την ομάδα. Φέτος θα έχουμε περισσότερους Αμερικάνους, και πιστεύω ότι το στυλ μας θα γίνει θέλοντας και μη λίγο πιο γρήγορο. Τα πάντα, όμως θα φανούν στο γήπεδο."

Για το ότι είναι από τους παλιούς παίκτες του ΠΑΟΚ: "Σίγουρα είναι ένα βάρος στους ωμους. Όταν είσαι καιρό σε μία ομάδα όπβς ΠΑΟΚ πρέπει να εξηγείς σε όλους τις είναι ο ΠΑΟΚ και πως δουλεύει ο προπονητής. Όλοι θέλουν να μαθουν πράγματα και γω και όλοι οι παλιοί πρέπει να τους βοηθήσουμε."

Για τη μετακίνηση του Κόνιαρη στον Παναθηναϊκό: "Για μένα είναι θετικό να δίνει ο ΠΑΟΚ παίκτες νέους στον Παναθηναϊκό είναι διαφήμιση για τον ΠΑΟΚ, αφού πρόκεται για μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης."

Τελευταίος πήρε τον λόγο ο Αρης Kαρακούσης:

"Ξεκινήσαμε πριν 4 χρόνια , αντεπεξήρθαμε στο οικονομικό. Είμαστε από τις πρώτες που πήραμε αδειοδότηση. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας, ο ΠΑΟΚ δεν είναι για 800 εισιτήρια ,ο ΠΑΟΚ δεν έχει ταβάνι, να γεμίσει το παλατάκι."

Δεν υπάρχουν σχόλια: