Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Γράφει ιστορία ο Μέσι!!


Το φράγμα των 100 συμμετοχών με την εθνική Αργεντινής θα πιάσει απόψε ο... πενταδάτος Λιονέλ Μέσι. Τι λένε οι αριθμοί του για τα προηγούμενα 99 παιχνίδια του.

Γράφει ιστορία ο Μέσι
Έτοιμος να στρογγυλοποιήσει τον αριθμό συμμετοχών του είναι ο Λιονέλ Μέσι. Ο άσος της Μπαρτσελόνα μετράει 99 με την εθνική Αργεντινής κι απόψε απέναντι στην Τζαμάικα -την αντιμετωπίζει για πρώτη φορά- θα φτάσει τις 100.

Ένα νούμερο που θα τον διατηρήσει σταθερά στην πεντάδα της εν λόγω λίστας και θα μειώσει την απόστασή του απ' τον τέταρτο, Ντιέγκο Σιμεόνε που έχει 106. Βέβαια, ακόμα κι αν η «αλμπισελέστε» φτάσει ως το τέλος του φετινού Κόπα Αμέρικα, ο «Λέο» θα χρειαστεί να κάνει υπομονή και γι' άλλη διοργάνωση, προκειμένου να τον ξεπεράσει.

Στα 99 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί μέχρι σήμερα με το εθνόσημο στο στήθος, ο Μέσι μετράει 46 γκολ και 27 ασίστ, έχοντας βρει απέναντί του 42 διαφορετικούς αντιπάλους.

Στα 59 εξ' αυτών έχει βγει νικητής απ' τον αγωνιστικό χώρο, στα 20 λυπημένος και στα άλλα 20... ούτε κρύο, ούτε ζέστη.

Η κορυφαία πεντάδα συμμετοχών

1. Χαβιέ Ζανέτι 145
2. Ρομπέρτο Αγιάλα 115
3. Χαβιέ Μασεράνο 113
4. Ντιέγκο Σιμεόνε 106
5. Λιονέλ Μέσι 99 *Πηγή: sport-fm.gr*

«Οι αλλαγές έγιναν για να βγει πρόεδρος ο Σαρρής»

Σοβαρή καταγγελία έκανε ο Χρήστος Σάββας. Σε πρόσθετη κατάθεση στον ανακριτή, το πρώην μέλος της ΕΠΟ αναφέρει ότι οι αλλαγές στους πίνακες διαιτητών το 2012/13 έγιναν για να βγει πρόεδρος ο Σαρρής.

«Οι αλλαγές έγιναν για να βγει πρόεδρος ο Σαρρής»
Μια ακόμα σοβαρή καταγγελία σε βάρος του Γιώργου Σαρρή ήρθε απ’ την πλευρά του Χρήστου Σάββα.

Θέλοντας ν’ απαντήσει στις εξηγήσεις που έδωσε ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ στον ανακριτή, ο επικεφαλής της ΕΠΣ Κοζάνης και πρώην μέλος της ομοσπονδίας έδωσε πρόσθετη κατάθεση στον Γιώργο Ανδρεάδη.

Σ’ αυτή λοιπόν καταγγέλλει, ανάμεσα σ’ άλλα, ότι οι αλλαγές που έγιναν στους πίνακες διαιτησίες της σεζόν 2012/13 ήταν στοχευμένες, με σκοπό ν’ αυξηθούν οι πιθανότητες εκλογής του Σαρρή στην προεδρία της ΕΠΟ.


Αναλυτικά η πρόσθετη κατάθεση του κ. Σάββα όπως δημοσιεύτηκε στο «soccerplus.gr»

«ΕΝΩΠΙΟΝ

ΤΟΥ κ. ΕΙΔΙΚΟΥ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

ΠΑΡΟΧΗ ΠΡΟΣΘΕΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ

Του Χρήστου Σάββα

Κοζάνη, 3.03.2015

Με αφορμή την παροχή εξηγήσεων που έχει παράσχει ο Γιώργος Σαρρής στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας για την υπό διερεύνηση υπόθεση και προς αποκατάσταση της αλήθειας με την επίκληση πραγματικών περιστατικών επιθυμώ να θέσω υπόψη Σας τα κάτωθι:

Α. Η «συμφωνία» την οποία επικαλείται ο κ. Σαρρής προκειμένου αμφότεροι να μην παραστούμε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας που είχε ως αντικείμενο τον καταρτισμό των πινάκων διαιτησίας για την αγωνιστική περίοδο2012 – 2013 ίσχυε έως ότου το περιεχόμενό της παραβιαστεί από τον ίδιο.

Και αυτό διότι το περιεχόμενο της «συμφωνίας» δεν περιοριζόταν μόνο στην εσκεμμένη απουσία μας από τη διαδικασία, αλλά κυρίως περιλάμβανε τη μη ύπαρξη αλλαγών, προσθηκών ή αφαιρέσεων διαιτητών από τον πίνακα της Super League, προκειμένου ενόψει των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στην Ομοσπονδία που είχε προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο 2012 να μη χρησιμοποιηθεί η διαιτησία ως όχημα ψηφοθηρίας.

Το δεύτερο, αλλά πιο ουσιαστικό, σκέλος της «συμφωνίας» παραβιάστηκε από τον κ. Σαρρή ο οποίος αφενός εξασφάλιζε την απουσία μου από τη συνεδρίαση και αφετέρου μέσω των κ.κ. Μπριάκου και Δούρου, οι οποίοι όπως υποστηρίζει ο Κύρος Βασάρας είχαν κάνει προεργασία ονομάτων και παρουσίασαν τις προτάσεις τους ως τετελεσμένες, διασφάλιζε την είσοδο ονομάτων στον πίνακα διαιτητών από Ενώσεις στις ψήφους των οποίων αποσκοπούσε.

Όταν αντιλήφθηκα ότι η «συμφωνία» παραβιάστηκε παρουσιάστηκα στα γραφεία της ΕΠΟ την ημέρα και την ώρα της προγραμματισμένης συνεδρίασης της ΚΕΔ προκειμένου να συμμετάσχω σε αυτήν. Όπως σας εξιστορεί και ο κ. Σαρρής ειδοποιήθηκε από τον τότε πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο για την παρουσία μου και του ζητήθηκε να παραστεί και ο ίδιος προκειμένου η επιτροπή να συνεδριάσει νόμιμα και σε πλήρη απαρτία.

Ο κ. Σαρρής αρνήθηκε να παραστεί παρότι στις 14 Αυγούστου 2012 που έγινε η συνεδρίαση της ΚΕΔ δεν είχε ανακοινώσει ότι θα διεκδικήσει την προεδρία της ΕΠΟ. Στη συνέχεια υπήρξε μια συντονισμένη προσπάθεια ώστε η συνεδρίαση να γίνει χωρίς την παρουσία μου. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να μου πουν ότι θα αναβληθεί ώστε να αναχωρήσω για την ιδιαίτερη πατρίδα μου και τότε εν κρυπτό και αφού με είχαν παραπλανήσει εξασφαλίζοντας την απουσία μου να συνεδριάσουν.

Β. Είναι τελείως ανακριβές ότι στους πίνακες «δεν έγιναν μεγάλες αλλαγές σε σχέση με τους πίνακες της προηγούμενης περιόδου», όπως χωρίς ίχνος αιδούς ο Γιώργος Σαρρής ισχυρίζεται στο πλαίσιο της παροχής εξηγήσεων που έχει παράσχει για την συγκεκριμένη υπόθεση, προσθέτοντας ότι «ως προς τη SUPER LEAGUE, ένας μόλις διαιτητής βγήκε από τους πίνακες της κατηγορίας και ένας υποβιβάστηκε στη FOOTBALL LEAGUE».

Στην κατ’ εμέ παράνομη και προσχεδιασμένη διαδικασία καταρτισμού των πινάκων διαιτησίας η πραγματικότητα είναι ότι στον πίνακα της Super League προήχθησαν συνολικά επτά διαιτητές.

Πρόκειται για τους Κώστα Ιωαννίδη (από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αργολίδας), Γιώργο Κύζα (Δράμας), Γιώργο Λιαχούδη (Μακεδονία), Στέφανο Μαντάκη (Ημαθίας),Μάριο Λαμπρόπουλο(Ηλείας), Σταύρο Μάνταλο (Αθήνας) και Απόστολο Αμπάρκιολη (Μακεδονίας).

Από τη Super League στη Football League υποβιβάστηκε ο Σελίμος (Λακωνίας), ενώ εκτός πινάκων έμεινε ο Κύρκος(Ηπείρου).

Σε επίπεδο βοηθών διαιτητών στη Σούπερ Λίγκα προήχθησαν οι Μπαλτάς(Αχαϊας), Φαντόπουλος(Πειραιά), Χαρίσης (Γρεβενών), Καλφόλγου(Θεσπρωτίας), Μερκενίδης(Μακεδονίας), Σίπκας (Πέλλας), Καραϊσαρίδης(Πιερίας) και Σταυρουλάκης(Ρεθύμνου).

Εκτός πινάκων τέθηκαν οι βοηθοί Αργυρός (Αθήνας), Γούκος (Ηπείρου), Τρύφων (Κέρκυρας) καθώς και οι διεθνείς Μποζατζίδης (Μακεδονίας) και Πάνου (Αιτωλοακαρνανίας).

Επομένως οι αλλαγές που έγιναν στη συγκεκριμένη συνεδρίαση ήταν εκτεταμένες και στοχευμένες προκειμένου να ικανοποιηθούν συγκεκριμένες Ενώσεις και συγκεκριμένα πρόσωπα, ενόψει των αρχαιρεσιών με στόχο ο τότε πρόεδρος της ΚΕΔ Γιώργος Σαρρής να διεκδικήσει με αυξημένες πιθανότητες την προεδρία της ΕΠΟ».

«Μιλάει» με τον Άρη ο Βεζένκοφ!

Συνάντηση με τον μάνατζερ του Αλέξανδρου Βεζένκοφ θα έχει αυτές τις μέρες ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ, Νίκος Λάσκαρης, προκειμένου να μιλήσουν για το μέλλον του Βούλγαρου φόργουορντ.

«Μιλάει» με τον Άρη ο Βεζένκοφ
Στο… κυρίως πιάτο φαίνεται πως μπαίνει το σίριαλ του Αλέξανδρου Βεζένκοφ, καθώς μέσα στις επόμενες μέρες έχει οριστεί ραντεβού ανάμεσα στον εκπρόσωπο του Βούλγαρου φόργουορντ και του μεγαλομετόχου της ΚΑΕ Άρης, Νίκο Λάσκαρη.

Ο 19χρονος διεθνής έχει συμβόλαιο μέχρι το 2016 με την ομάδα της Θεσσαλονίκης, ωστόσο μπορεί να συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα της αρεσκείας του, εφόσον καταβληθεί μία ρήτρα ύψους 250.000 ευρώ. Όπως είναι φυσικό, οι «κίτρινοι» θα επιδιώξουν την παραμονή του Βεζένκοφ στην ομάδα, όμως προτεραιότητά του είναι να αγωνιστεί την επόμενη σεζόν σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση. Πάντως, εάν οι Θεσσαλονικείς εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στο Eurocup, τότε θα έχουν και το «πάνω χέρι» για να τον κρατήσουν!

Πάντως, ήδη ο 19χρονος Βούλγαρος έχει ακούσει… σειρήνες από την Ευρώπη με πιο… δυνατή αυτή της Μπαρτσελόνα, ενώ ακολουθούν ακόμα οι Βαλένθια, Αναντολού Εφές και τελευταία τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Στον ΠΑΟΚ ο Λέκο»

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο Βέλγιο ο πρώην προπονητής της Λέουβεν, Ιβάν Λέκο θα είναι ο άμεσος συνεργάτης του Ιγκόρ Τούντορ στον πάγκο του ΠΑΟΚ.

«Στον ΠΑΟΚ ο Λέκο»
Με την επιστροφή του Ιγκόρ Τούντορ στη Θεσσαλονίκη θα επισημοποιηθούν και οι συνεργάτες του Κροάτη τεχνικού στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Σύμφωνα με δημοσίευμα στο Βέλγιο ο Ιβάν Λέκο θα είναι ένας εξ αυτών που θα τον πλαισιώσουν. Όπως αναφέρει το "voetbalnieuws.be" ο πρώην τεχνικός της Λέουβεν και άλλοτε διεθνής Κροάτης ποδοσφαιριστής αναμένεται να συμπεριληφθεί στο τεχνικό τιμ του "Δικεφάλου".

«Είναι επίσημο, ο Λέκο θα εργαστεί στην ομάδα που αγωνίζεται ο Μάαρτεν Μάρτενς», είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος. «Επτά μήνες μετά την αποχώρησή του από την Λέουβεν, ο Λέκο βρήκε νέο σύλλογο. Ο άλλοτε διεθνής Κροάτης θα εργαστεί στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον ΠΑΟΚ. Κάτι που γνωστοποίησε ο ίδιος μέσω facebook. Στον ΠΑΟΚ θα είναι όπως όλα δείχνουν άμεσος συνεργάτης του Ιγκόρ Τούντορ», αναφέρεται μεταξύ άλλων.


inner

*Πηγή: sport-fm.gr*

Ξεσήκωσε το Ηράκλειο η Βασιλείου!

Τα έδωσε όλα η Ειρήνη Βασιλείου στα 400μ. όμως στα τελευταία μέτρα ξέμεινε από δυνάμεις και κατέλαβε την 8η θέση με 54.05. Κατάφερε πάντως να ξεσηκώσει τους συντοπίτες της, που την καταχειροκρότησαν.

Ξεσήκωσε το Ηράκλειο η Βασιλείου
Πολύτιμους βαθμούς και έντονο χειροκρότημα εισέπραξε η Ειρήνη Βασιλείου που κατέκτησε την 8η θέση στην τελική κατάταξη των 400μ. με 54.05.

Η ελληνίδα δρομέας ξεκίνησε δυνατά στα πρώτα μέτρα της σειράς της και πήρε σαφές προβάδισμα. Στο τελευταίο κατοστάρι, όμως, έχασε δυνάμεις και τερμάτισε στη δεύτερη θέση της σειράς, που της έδωσε την όγδοη στην συνολική κατάταξη και προσέθεσε πέντε πολύτιμους βαθμούς στην ελληνική ομάδα.

Πάντως, η 26χρονη αθλήτρια επιβραβεύτηκε με ηχηρή χειροκρότημα από τους συντοπίτες της, που την ενθάρρυναν κατά τη διάρκεια της κούρσας. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Καθάρισαν» με Ντόρσεϊ τους 20χρονους οι Έφηβοι!

Η Εθνική Εφήβων με κορυφαίο τον Τάιλερ Ντόρσεϊ που είχε 23 πόντους επικράτησε 75-57 της ομάδας Νέων Ανδρών της Κροατίας και πήρε την τρίτη θέση στο τουρνουά του Ντουμπρόβνικ.

«Καθάρισαν» με Ντόρσεϊ τους 20χρονους οι Έφηβοι
Κόντρα σε μια μεγαλύτερη ηλικιακά ομάδα, η Εθνική Εφήβων έδειξε τα δόντια της και παρουσίασε πολύ καλό πρόσωπο εν όψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος U19 που αρχίζει σε μια εβδομάδα στο Ηράκλειο (27/6-5/7).

Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου επιβλήθηκε 75-57 της εθνικής Νέων Ανδρών της Κροατίας και κατέκτησε την τρίτη θέση στο τουρνουά του Ντουμπρόβνικ.

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ έδειξε το πλούσιο ταλέντο του και με 23 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ της ελληνικής ομάδας, που στην τέταρτη περίοδο κυριάρχησε στο παρκέ. Η Εθνική Εφήβων επιστρέφει αύριο στην Αθήνα και τη Δευτέρα (22/6) θα ταξιδέψει με προορισμό το Ηράκλειο Κρήτης.

Δεκάλεπτα: 18-10, 31-21, 48-45, 75-57

Ελλάδα (Παπαθεοδώρου): Τολιόπουλος 3, Λούντζης 10, Μουράτος 3, Τσαλμπούρης, Μήτογλου, Μπιλλής, Σκουλίδας 2, Χρηστίδης, Ντόρσεϊ 23, Σταμάτης 13, Παπαγιάννης 4, Χαραλαμπόπουλος 8, Κώττας 9

Κροατία: Γκούλαμ 3, Μπόμπαν 2, Μπίλαντζιτς 2, Μπόσνιακ 4, Γκάμπριτς 32, Τσόριτς 6, Σπάνια, Ζγκάνετς Μπ., Πέριτς, Μπάτσακ 3, Ράντουνιτς 1, Ζγκάνετς Κ. 4, Παλέτα, Γιούκιτς *Πηγή: sport-fm.gr*

Μήνυμα επίθεσης από Καραπαπά!!

Στην κόντρα βγαίνει ο Ολυμπιακός για τις εξελίξεις στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης. Με μήνυμά του, ο Κώστας Καραπαπάς λέει ότι «το θηρίο ξύπνησε» κι επιτίθεται σε παράγοντες και δημοσιογράφους

Μήνυμα επίθεσης από Καραπαπά
Επιθετική θέση σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο πήρε ο Κώστας Καραπαπάς.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Ολυμπιακού καταφέρεται -χωρίς να τους κατονομάζει- εναντίον παραγόντων και δημοσιογράφων.

Σημειώνει, δε, ότι «ξύπνησαν το θηρίο» και ότι, γι’ αυτό το λόγο, όλοι θα πρέπει να ‘ναι προβληματισμένοι.


Αναλυτικά το μήνυμα Καραπαπά

«ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΚΑΝΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ, ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ-ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΛΑΣΠΗΣ, ΟΙ ΤΖΑΜΠΑ ΣΩΤΗΡΕΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ… ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΟΛΟΙ, ΚΑΝΑΤΕ ΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ ΛΑΘΟΣ. ΞΥΠΝΗΣΑΤΕ ΤΟ ΘΗΡΙΟ… ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΓΡΙΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ…

ΥΓ.: Παρατηρήστε τώρα ότι όλα τα ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ άρχισαν να λένε για το ότι οι Ολυμπιακοί είναι προβληματισμένοι. Προβληματισμένοι να είστε εσείς για όσα έρχονται… Οι Ολυμπιακοί είναι συσπειρωμένοι όσο ποτέ και με τις ασπίδες ψηλά… Και έρχονται…»


inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Έμεινε πίσω η Παρδαλού!!


Στην ένατη θέση στα 3.000 μέτρα των στιπλ των γυναικών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου τερμάτισε η Μαρία Παρδαλού.

Έμεινε πίσω η Παρδαλού
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μεγάλων αποστάσεων κάλυψε την κούρσα σε χρόνο 10.34.14, χαρίζοντας στην Εθνική ομάδα τέσσερις βαθμούς στην προσπάθεια της να ανέβει στη Σούπερ Λίγκα.

Στην πρώτη τριάδα βρέθηκε η Καγιά με 9.43.07, στη δεύτερη η Σλουμπφ με 9.50.32 και στην τρίτη η Φιν με 9.52.67. *Πηγή: sport-fm.gr*

Μένει στον Άρη ο Πρίφτης!

Με τον Δημήτρη Πρίφτη στον πάγκο του θα πορευτεί ο Άρης και την επόμενη σεζόν, ύστερα από τη συνάντηση που είχε ο έμπειρος κόουτς με τους Λευτέρη Αρβανίτη και Νίκο Λάσκαρη.

Μένει στον Άρη ο Πρίφτης
Ομάδα που πάει καλά, δεν… αλλάζει! Αυτό είναι το σκεπτικό στον Άρη και έτσι οι «κίτρινοι» θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους με τον Δημήτρη Πρίφτη. Ο Έλληνας κόουτς συναντήθηκε στην Αθήνα με το μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ, Νίκο Λάσκαρη και τον πρόεδρο, Λευτέρη Αρβανίτη και στη συζήτηση που είχαν –και έγινε σε πολύ καλό κλίμα- οριστικοποιήθηκε η παραμονή του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Στη συνάντηση υπήρξε πλήρης ταύτιση απόψεων, με τους δύο «ισχυρούς άνδρες» της ΚΑΕ να εκφράζουν την εμπιστοσύνη και τη στήριξή τους στον Δημήτρη Πρίφτη, αφού πρώτα αποδέχθηκαν το πλάνο που τους πρότεινε. Μάλιστα, όταν ο Έλληνας κόουτς είχε μετακομίσει στον Άρη, είχε υπογράψει συμβόλαιο 1+1, το οποίο θα ανανεωνόταν αυτομάτως εφόσον η ομάδα του θα τερμάτιζε στην πρώτη τετράδα τη σεζόν που πέρασε, ενώ δεν είναι απίθανο οι δύο πλευρές να υπογράψουν και την πρόωρη επέκταση της συνεργασίας τους.

Συνεπώς και μετά από αυτή την εξέλιξη, οι «κίτρινοι» μπορούν από τώρα να ξεκινήσουν το σχεδιασμό για τη νέα σεζόν, ενώ στη συζήτηση που είχαν οι τρεις τους, έπεσε στο τραπέζι και το θέμα της οργάνωσης των ακαδημιών. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Κάρφωσε» τη Ferrari ο Ραϊκόνεν!


Στη Ferrari έριξε το φταίξιμο για το γεγονός ότι τερμάτισε μόλις 18ος στις κατατακτήριες για το αυστριακό Grand Prix ο Κίμι Ραϊκόνεν.

«Κάρφωσε» τη Ferrari ο Ραϊκόνεν
Ευθύνη της Ferrari χαρακτήρισε ο Κίμι Ραϊκόνεν το γεγονός ότι τερμάτισε μόλις 18ος στις κατατακτήριες για το αυστριακό Grand Prix. Σύμφωνα με τον Φινλανδό πιλότο, οι ιθύνοντες της ομάδας άλλαξαν τη στρατηγική τους, δεν τον ενημέρωσαν κι έτσι έχασε την ευκαιρία για έναν γρήγορο γύρο.

«Έκανα αυτό που μου είπαν από την ομάδα. Δεν μου είπαν ποτέ ότι εγκατέλειψαν το πρώτο σχέδιο γιατί δεν ήταν καν εφικτό κι έτσι χάσαμε έναν γύρο. Με έβγαλαν στην πίστα πολύ καθυστερημένα και αυτό μας κόστισε», δήλωσε εμφανώς εκνευρισμένος.

«Είναι δύσκολο να ξεκινάς έναν αγώνα από τόσο πίσω, αλλά θα προσπαθήσω για το καλύτερο», είπε εν όψει της προσπάθειάς του την Κυριακή. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Ενδιαφέρεται για Παναθηναϊκό ο Γιασικεβίτσιους»

Τις συζητήσεις του Παναθηναϊκού με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους επιβεβαιώνουν και οι Λιθουανοί, οι οποίοι όμως τονίζουν πως οι «πράσινοι» δεν έχουν καταθέσει ακόμα επίσημη πρόταση στον «Σάρας».

«Ενδιαφέρεται για Παναθηναϊκό ο Γιασικεβίτσιους»
Θετικός στο να αναλάβει τον πάγκο του Παναθηναϊκού, ως πρώτος προπονητής, είναι ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, με τους Λιθουανούς να επιβεβαιώνουν τις επαφές του «Σάρας» με το «τριφύλλι», όπως αποκάλυψε ο ΣΠΟΡ FM 94,6.

Αυτό που ξεκαθαρίζεται από την ιστοσελίδα «basketnews.lt» είναι πως οι «πράσινοι» δεν έχουν καταθέσει επίσημα την πρότασή τους στον Γιασικεβίτσιους, λέγοντας πως μέχρι στιγμής οι επαφές είναι σε… φιλολογικό επίπεδο. Μάλιστα, το πλάνο του Παναθηναϊκού, σύμφωνα με τους Λιθουανούς, είναι να έχει τον «Σάρας» πρώτο προπονητή και δίπλα του να προσληφθεί ένας έμπειρος βοηθός, ο οποίος θα τον βοηθήσει να προσαρμοστεί καλύτερα. Περίπτωση που βλέπει με καλό… μάτι ο 39χρονος.

Πάντως, το «τριφύλλι» δεν… παίζει μόνο του για τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, καθώς ήδη η Ζαλγκίρις του έχει προτείνει να συνεχίσει να είναι μέλος του τεχνικού επιτελείου της, ως βοηθός του Γκιντάρας Κράπικας. *Πηγή: sport-fm.gr*

12άρι και από την Κυριακοπούλου!

Μια ακόμη πρωτιά για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων στο Ηράκλειο, με την Νικόλ Κυριακοπούλου να σημειώνει την κορυφαία επίδοση στο επί κοντώ των γυναικών.

12άρι και από την Κυριακοπούλου
Εξαιρετικά εκκίνησε η ελληνική αποστολή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων με την Νικόλ Κυριακοπούλου να προσφέρει 12 βαθμούς με την πρωτιά στο επί κοντώ των γυναικών.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε καλύτερο άλμα στα 4,65μ. ενώ επιχείρησε για νέο πανελλήνιο ρεκόρ, αλλά δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 4,82μ.


inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Έχασε τη μάχη της τετράδας!

Την 6η θέση στα 800μ. γυναικών κατέκτησε η Έλενα Φιλάνδρα, η οποία έχασε στο νήμα τη μάχη της τετράδας. Επτά βαθμούς προσέθεσε στο ελληνικό σύνολο.

Έχασε τη μάχη της τετράδας
Στο… τσακ έχασε τη μάχη της τετράδας η Έλενα Φιλάνδρα, η οποία τερμάτισε στην έκτη θέση με ελάχιστη διαφορά απ’ της προπορευόμενες.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε επίδοση 2.03:36, όμως η Ρενέ Έικενς κατέκτησε την τέταρτη θέση με 2.03:32, ενώ η Μάουρερ Κόστερ πήρε την πέμπτη θέση, έχοντας τον ίδιο χρόνο την Φιλανδρα. Νικήτρια της κούρσας ήταν το φαβορί, η Σελίνα Μπούχελ με 2.00.56.

Η έμπειρη δρομέας προσέθεσε επτά βαθμούς στο ελληνικό σύνολο, που ξεκίνησε πολύ δυνατά την προσπάθειά του για άνοδο στη Σούπερ Λιγκ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Κρεμάστηκε» ο Ράκιτιτς!! (pics)

Την εκλεκτή της καρδιάς του, Ρακέλ Μάουρι παντρεύτηκε στη Σεβίλλη ο Ιβάν Ράκιτιτς.

«Κρεμάστηκε» ο Ράκιτιτς (pics)

inner

inner

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πρωτιά για Παπαχρήστου!

Την πρώτη θέση στο τριπλούν γυναικών κατέκτησε η Βούλα Παπαχρήστου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων στίβου του Ηρακλείου.

Πρωτιά για Παπαχρήστου
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια φαίνεται πως επανεμφανίζεται δυναμικά στα σκάμματα, παίρνοντας την πρώτη θέση με 13.99 στην πρώτη της και μοναδική έγκυρη προσπάθεια, ισοφάρισε την καλύτερη φετινή της επιδοσης και χαρίζοντας 12 βαθμούς στην Εθνική ομάδα και πολλές ελπίδες ανόδου στη Σούπερ Λίγκα, έχοντας δύο άκυρα άλματα στη συνέχεια.

Την Παπαχρήστου ακολούθησαν οι Σουζάνα Κόστα με 13.78 και Κριστίνα Μπούζιν με 13.59.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Το… παλεύει για Μπράιαντ η Μπάγερν!

Επίσημη… κρούση στον Τζο Μπράιαντ της Μπάγερν Μονάχου έκανε η Ουνικάχα Μάλαγα, καθώς τον θεωρεί ως τον κατάλληλο για αντικαταστάτη του Βλάντιμιρ Γκολούμποβιτς.

Το… παλεύει για Μπράιαντ η Μπάγερν
Ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι τελικοί στη Γερμανία, ωστόσο η Ουνικάχα Μάλαγα σύμφωνα με την ιστοσελίδα «diariosur.es» κατέθεσε επίσημη πρόταση στον Τζο Μπράιαντ της Μπάγερν.

Ο Αμερικανός σέντερ, του οποίου το συμβόλαιο με την ομάδα του Μονάχου λήγει στο τέλος της σεζόν, απάντησε αρνητικά στην πρώτη προσέγγιση που του έγινε, ωστόσο οι Ανδαλουσιανοί δεν φέρονται διατεθειμένοι να τα παρατήσουν, καθώς τον θεωρούν ως τον κατάλληλο παίκτη για να αντικαταστήσει τον Βλάντιμιρ Γκολούμποβιτς. Μάλιστα, η περίπτωσή του αναμένεται να δυσκολέψει ακόμη περισσότερο, αφού οι Βαυαροί είναι πολύ πιθανό να του προτείνουν την επέκταση της συνεργασίας τους.

Φέτος, ο 28χρονος σέντερ στο γερμανικό πρωτάθλημα είχε κατά μέσο όρο 13,3 πόντους και 7,7 ριμπάουντ, ενώ αντίστοιχα στην Ευρωλίγκα είχε 10,8 πόντους και 7,7 ριμπάουντ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Αφού ήταν γκολάρα για… video game!!

Αυτό που πιστέψαμε όλοι όταν το είδαμε -ότι είναι γκολ που μπήκε σε video game κι όχι στην πραγματικότητα- συνέβη με τη rabona του Λαμέλα. Η έμπνευσή του με τον Αστέρα αναπαραστάθηκε στο FIFA 15!

Αφού ήταν γκολάρα για… video game!

Αυτό το Έρικ Λαμέλα, ωστόσο, με τον Αστέρα Τρίπολης έκανε την… αντίστροφή διαδρομή.

Πρώτα σημειώθηκε στην κανονική ζωή, αφήνοντας κάγκελο όσους το παρακολούθησαν και κερδίζοντας το βραβείο του ομορφότερου της χρονιάς στο Europa League.

Και μετά έγινε αναπαράσταση -από κάποιο αθεράπευτα μερακλή του παιχνιδιού- και στο FIFA 15!




*Πηγή: sport-fm.gr*

Έμεινε στη Μούρθια ο Κελάτι!

Στην Ισπανία και τη Μούρθια θα αγωνίζεται και την επόμενη σεζόν ο Τόμας Κελάτι, καθώς ο Αμερικανός με το πολωνικό διαβατήριο επέκτεινε κατά ένα χρόνο τη συνεργασία του.

Έμεινε στη Μούρθια ο Κελάτι
Παίκτης της Μούρθια θα παραμείνει ο Τόμας Κελάτι. Η ισπανική ομάδα έμεινε ευχαριστημένη από τον Αμερικανό με το πολωνικό διαβατήριο σμολ φόργουορντ, με αποτέλεσμα να κάνει χρήση της σχετικής οψιόν και να επεκτείνει για άλλο ένα χρόνο τη συνεργασία μαζί του.

Η επόμενη θα είναι η έκτη σεζόν του 32χρονου στο ισπανικό πρωτάθλημα, στο οποίο μετρά συνολικά 154 συμμετοχές, έχοντας αγωνιστεί ακόμα σε Ουνικάχα Μάλαγα, Βαλένθια και Λαμποράλ Κούτσα. Φέτος, ο Κελάτι σε 33 συμμετοχές είχε κατά μέσο όρο 6,7 πόντους, 2 ριμπάουντ και 1,4 ασίστ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τρίτη η Αναγνωστοπούλου!


Την τρίτη θέση στη δισκοβολία γυναικών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων του Ηρακλείου κατέκτησε η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου.

Τρίτη η Αναγνωστοπούλου
Η πρωταθλήτρια Ελλάδος είχε βολή στα 58.24 στη δεύτερη προσπάθεια της και έδειξε πως βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση, χαρίζοντας 10 βαθμούς στη χώρα μας στην προσπάθεια της Εθνικής να ανέβει στη Σούπερ Λίγκα.

Οι υπόλοιπες προσπάθειες της Αναγνωστοπούλου ήταν 55.35 και 53.56.

Πιο μακριά από την Ελληνίδα πρωταθλήτρια έριξαν η Ιρίνα Ροντρίγκες με 60.48 και δεύτερη η Ζινάια Σεντριούτε με 58.48. *Πηγή: sport-fm.gr*

Έτσι θα «χτιστεί» ο Ατρόμητος!!

Την 1η Ιουλίου θα γίνει η πρώτη προπόνηση των παικτών του Ατρομήτου για τη νέα σεζόν. Στο Πήλιο το βασικό στάδιο προετοιμασίας, δείτε ημερομηνίες των φιλικών αγώνων.

Έτσι θα «χτιστεί» ο Ατρόμητος
Το πρόγραμμα της προετοιμασίας του Ατρόμητου οριοθετήθηκε απ' την ΠΑΕ. Η πρώτη προπόνηση για την επόμενη χρονιά θα διεξαχθεί στην Αθήνα, την 1η Ιουλίου, στη συνέχεια η ομάδα θα πάει στο Πήλιο (8 Ιουλίου) όπου θα διεξαχθεί το βασικό στάδιο του «χτισίματος», ενώ εκεί θα δοθούν και δύο φιλικά, προτού οι παίκτες του Δημητρίου επιστρέψουν στη βάση τους για τις πρώτες υποχρεώσεις τους στα προκριματικά του Europa League.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Καθορίστηκε το πρόγραμμα προετοιμασίας της ομάδας μας για τη περίοδο 2015-16.

Το διήμερο 29 και 30 Ιουνίου οι ποδοσφαιριστές θα υποβληθούν ανά γκρουπ σε αιματολογικές και εργομετρικές εξετάσεις στο αθλητικό κέντρο υπό την επίβλεψη του εργοφυσιολόγου Γιώργου Ζιώγα.

Την 1η Ιουλίου θα γίνει ο αγιασμός και η πρώτη προπόνηση. Μέχρι και τις 7 Ιουλίου οι προπονήσεις θα συνεχιστούν στο αθλητικό κέντρο.

Την 8η Ιουλίου η ομάδα θα αναχωρήσει για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της στο Πήλιο, στο ίδιο μέρος με τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Η επιστροφή θα γίνει την 20η Ιουλίου. Στο Πήλιο θα γίνουν ένα εως δύο φιλικά ανάλογα με την πορεία της προετοιμασίας στις εξής ημερομηνίες: 15 Ιουλίου και 19 Ιουλίου.

Φιλικό παιχνίδι θα γίνει και στις 23 Ιουλίου.

Τέταρτη η Μπελιμπασάκη!

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια τερμάτισε σε 11.61 στη σειρά της, χαρίζοντας, πάντως, βαθμούς στην Εθνική ομάδα στην προσπάθεια της να ανέβει στη Σούπερ Λίγκα της διοργάνωσης.

Τέταρτη η Μπελιμπασάκη
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια τερμάτισε σε 10.61 στη σειρά της, χαρίζοντας,πάντως, εννιά βαθμούς στην Εθνική ομάδα στην προσπάθεια της να ανέβει στη Σούπερ Λίγκα της διοργάνωσης.

Μπροστά από την Κρητική σπρίντερ, τερμάτισε η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ντάφνε Σίπερς με 11.12, η Γκριντσικάιτε με 11.56 και η Φόστερς με 11.60. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ανανέωσε ο Άνταμ!!


Νέο συμβόλαιο με τη Στόουκ υπέγραψε ο Τσάρλι Άνταμ.

Ανανέωσε ο Άνταμ

Ο Σκωτσέζος μέσος που διανύει τη δεύτερη θητεία του στους «πότερς» αποτελεί έναν απ' τους πλέον κομβικούς παίκτες της ομάδας. Πέρσι έπαιξε 36 φορές στην Πρέμιερ Λιγκ, πετυχαίνοντας επτά γκολ κι ενώ το ένα εξ' αυτών ήταν απ' τη μέση του γηπέδου με αντίπαλο την Τσέλσι.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αποσύρθηκε ο Γκριμάου!!

Τέλος σε μία πολύ πλούσια καριέρα με πολλές διακρίσεις και τίτλους έβαλε ο Ρότζερ Γκριμάου, καθώς στα 36 του ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση.

Αποσύρθηκε ο Γκριμάου!
«Αντίο» στα παρκέ είπε ο Ρότζερ Γκριμάου, ο οποίος στα 36 του και μετά το τέλος των φετινών υποχρεώσεών του με τη Μανρέσα, ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση.

«Μετά από πολλά χρόνια όπου ζούσα ένα όνειρο, σταματώ το μπάσκετ. Ήταν μία ευτυχισμένη καριέρα που δεν φανταζόμουν ποτέ, καθώς γνώρισα πολλά ενδιαφέροντα άτομα και έκανα παντοτινούς φίλους. Σας ευχαριστώ για την ατελείωτη αγάπη που έλαβα σε όλα τα μέρη που αγωνίστηκα», ήταν τα λόγια που έγραψε στο Twitter ο Ρότζερ Γκριμάου.

Ο Γκριμάου έκανε το ντεμπούτο του σε ηλικία 18 ετών τη σεζόν 1996/97 με την Μπανταλόνα, μετρώντας συνολικά 522 παιχνίδια στο ισπανικό πρωτάθλημα στα 19 χρόνια καριέρας που ακολούθησαν. Το 1999 μετακόμισε στη Γέιδα, στην οποία αγωνίστηκε για τέσσερα χρόνια, ενώ μέσω αυτής φόρεσε και τη φανέλα των «φούριας ρόχας». Στη συνέχεια και συγκεκριμένα το 2003 μετακόμισε στην Μπαρτσελόνα, όπου αγωνίστηκε για οκτώ χρόνια, κατακτώντας 3 πρωταθλήματα, ισάριθμα Κύπελλα και ισάριθμα Σούπερ Καπ Ισπανίας, αλλά και μία Ευρωλίγκα.

inner

Από το 2011 μέχρι το 2014 μετακόμισε στην Μπιλμπάο, με τον τελευταίο σταθμό της καριέρας του να ήταν η Μανρέσα τη φετινή σεζόν.

Η καριέρα του Γκριμάου σε αριθμούς:

522 παιχνίδια
9020 λεπτά συμμετοχής
3552 πόντοι
1183 ριμπάουντ
709 ασίστ *Πηγή: sport-fm.gr*

Πρωτιά για Τσάκωνα!!

Την πρώτη θέση στα 100 μέτρα ανδρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ομάδων στίβου του Ηρακλείου κατέκτησε ο Λυκούργος Τσάκωνας.

Πρωτιά για Τσάκωνα
Ο Έλληνας σπρίντερ, παρά το γεγονός πως το παραδοσιακό του αγώνισμα είναι τα 200 μέτρα, πήρε την πρώτη θέση στο κατοστάρι με 10.32 στη δεύτερη σειρά του αγωνίσματος, φεύγοντας από την αρχή σαν άνεμος και έδωσε 12 βαθμούς στην Εθνική ομάδα στην προσπάθεια της να ανέβει στη Σούπερ Λίγκα της διοργάνωσης, περιμένοντας και τη συμμετοχή του δεύτερου καλύτερου όλων των εποχών στην Ελλάδα στο παραδοσιακό του αγώνισμα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Καββαδάς: «Στον Ολυμπιακό δουλεύεις πολύ»

Μαγική χαρακτήρισε την κατάσταση στον Ολυμπιακό ο Βασίλης Καββαδάς, ο οποίος επίσης αναφέρθηκε στο δύσκολο φετινό ξεκίνημα, αλλά και στην περίοδο αναπροσαρμογής που πέρασαν οι «ερυθρόλευκοι».

Καββαδάς: «Στον Ολυμπιακό δουλεύεις πολύ»

«Το πόσο δύσκολα ήρθε, το ξέρουμε μόνο εμείς, που είμαστε κοντά και κάθε μέρα μέσα στην ομάδα. Τα θες όλα, όταν είσαι στον Ολυμπιακό. Ξεκίνησε η σεζόν όχι καλά με την ήττα από τον Παναθηναϊκό και ακολούθησαν δύσκολες στιγμές. Ήρθε περίοδος αναπροσαρμογής, ψάχναμε την ταυτότητα μας. Αλλάξαμε προπονητή. Όλα για κάποιο λόγο γίνονται. Ξεκινήσαμε κάτι καινούριο. Ο δρόμος ήταν μακρύς. Δουλέψαμε σκληρά και τα καταφέραμε».

Όσο για τον ίδιο, προσωπικά: «Στον Ολυμπιακό δουλεύεις πολύ, υπάρχει άλλη πίεση, άλλο άγχος και βέβαια το καλό κλίμα στα αποδυτήρια. Είμαστε όλοι φίλοι. Τα πράγματα είναι μαγικά στην ομάδα».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ανακοινώθηκε ο… πρώτος στο Ρέθυμνο!

Παίκτης του Ρεθύμνου είναι και επίσημα ο Γιάροσλαβ Κορόλεφ, με τον πρώην παίκτη του Πανιωνίου να υπογράφει συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους με τους Κρητικούς.

Ανακοινώθηκε ο… πρώτος στο Ρέθυμνο
Την πρώτη του καλοκαιρινή μεταγραφή ανακοίνωσε και επίσημα το Ρέθυμνο! Οι Κρητικοί έκαναν δικό τους τον Γιάροσλαβ Κορόλεφ, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους.

Τη χρονιά που πέρασε, ο Ρώσος φόργουορντ αγωνιζόταν στον Πανιώνιο, με τον οποίο αγωνίστηκε σε 24 παιχνίδια, έχοντας κατά μέσο όρο 12,9 πόντους, 6 ριμπάουντ, 1,8 ασίστ, 1,4 κλεψίματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ:

«Η ΚΑΕ ΡΕΘΥΜΝΟ Cretan Kings είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με τον αθλητή, Γιάροσλαβ Κορόλεφ, για ένα χρόνο (2015/16)».

Ο Κορόλεφ κατάγεται από την Ρωσία, είναι 28 ετών (γεν. 27/5/1987), έχει ύψος 2.08μ. και αγωνίζεται στην θέση «4». Πέρυσι, αγωνίστηκε με τα χρώματα του Πανιωνίου και σε 21 αναμετρήσεις είχε 12.9 πόντους, 46% δίποντα, 32% τρίποντα, 65% βολές, 6 ριμπάουντ, 1.8 ασίστ, 1.4 κλεψίματα, σε 31 λεπτά συμμετοχής μέσο όρο.

Ο υψηλόσωμος φόργουορντ έχει πλούσιες παραστάσεις από κορυφαία πρωταθλήματα, όπως το Ρωσικό, το Ισπανικό αλλά και αυτό του NBA. Το 2003/04, φόρεσε την φανέλα της Ρώσικης Σαράτοφ. Την σεζόν 2004/05 η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έσπευσε να τον κάνει δικό της, κατακτώντας το Κύπελλο Ρωσίας. Το 2005 επελέγη στο νούμερο 12 των ντραφτ του NBA από του Λος Άντζελες Κλίπερς, όπου διατήρησε το συμβόλαιο του μέχρι το 2007. Την επόμενη διετία αγωνίστηκε με τα χρώματα της Δυναμό Μόσχας. Το Νοέμβριο του 2009 έπαιξε στο NBDL με τους Αλμπουκέρκι Θάντερμπερντς, ενώ το 2010 γύρισε στην Ευρώπη για λογαριασμό της Γρανάδα, με την επόμενη χρονιά (2011/12) να τον βρίσκει στην ισπανική Λαγκούν Άρο. Την διετία 2012-2014 επέστρεψε στην πατρίδα του, όπου έπαιξε στην Σπαρτάκ Μόσχας, ενώ την περσινή σεζόν αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο ελληνικό πρωτάθλημα με την ομάδα του Πανιωνίου. *Πηγή: sport-fm.gr*

Στο βάθρο και ο Μάρας!!


Μια ακόμα επιτυχία προσέθεσε στη συλλογή του ο Βλάσης Μάρας, κατακτώντας τη δεύτερη θέση στον τελικό του μονόζυγου στο Ευρωπαϊκούς αγώνες του Μπακού. Τέταρτο μετάλλιο για την ελληνική αποστολή.

Στο βάθρο και ο Μάρας!

Λίγο μετά τον Λευτέρη Πετρούνια, ο Έλληνας πρωταθλητής παρουσίασε εντυπωσιακό πρόγραμμα και ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, συγκεντρώνοντας 15.366 βαθμούς.

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ για Οτσόα»

Ένα... γνώριμό μας πρόσωπο επανέρχεται στο προσκήνιο για ελληνικές ομάδες. Σύμφωνα με δημοσίευμα του εξωτερικού, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ φαντάζουν πιθανοί προορισμοί του φευγάτου Γκιγιέρμο Οτσόα.

«Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ για Οτσόα»
Είναι ένα απ' τα ονόματα που κάθε καλοκαίρι παίζει δυνατά για ελληνικούς συλλόγους.

Και σήμερα ο Γκιγιέρμο Οτσόα επανέρχεται στο προσκήνιο για τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ.

Το «Tuttomercato», λοιπόν, επικαλούμενο πληροφορίες του «Claro Sports» αναφέρει πως ο Μεξικανός γκολκίπερ δεν περνάει καλά στην Μάλαγα (όπου αν και πήγε μετά Βαΐων και Κλάδων στην Ισπανία, δεν έπαιξε καθόλου φέτος) και θα αποχωρήσει το καλοκαίρι.

Κι δεν αναφέρει μόνο ότι φεύγει απ' την Ανδαλουσία, αλλά κι ότι ήδη έχουν βρεθεί οι... μνηστήρες για να τον αποκτήσουν. Οι ερυθρόλευκοι, ο Δικέφαλος του βορρά και η Μπεσίκτας δηλαδή, ομάδες που φέρονται να εξετάζουν -σύμφωνα με το δημοσίευμα- την περίπτωση του 29χρονου γκολκίπερ.

Η αλήθεια είναι πως οι Θεσσαλονικείς... καίγονται περισσότερο για τη θέση κάτω απ' την εστία, αφού ο Ιτάνζ φεύγει, ενώ απ' τη στιγμή που ο Ρομπέρτο έδειξε τάσεις παραμονής χθες, δύσκολα οι Πειραιώτες να κινηθούν για «βαρβάτο» τερματοφύλακα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Στο… πόδι όλη η Σμύρνη!! (video)

Ιστορικές στιγμές ζει η Σμύρνη! Η Πινάρ κατέκτησε το πρωτάθλημα μετά από 28 χρόνια και οι χιλιάδες οπαδοί της βγήκαν στους δρόμους, κάνοντας τη νύχτα… μέρα και πανηγυρίζοντας μέχρι τα ξημερώματα!

Στο… πόδι όλη η Σμύρνη! (video)
Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες κράτησαν οι πανηγυρισμοί στη Σμύρνη για τη νίκη της Πινάρ Καρσίγιακα μέσα στο «Αμπντί Ιπεκτσί» επί της Αναντολού Εφές και την κατάκτηση του πρωταθλήματος Τουρκίας ύστερα από 28 χρόνια!

Το… πάρτι είχε ξεκινήσει ήδη στην κεντρική πλατεία, όπου είχαν στηθεί γιγαντοοθόνες που έδειχναν το ματς για όσους δεν κατάφεραν να ταξιδέψουν στην Κωνσταντινούπολη. Στη συνέχεια, ξεκίνησαν οι… χοροί και τα τραγούδια, ενώ τα χιλιάδες βεγγαλικά και πυροτεχνήματα έκαναν τη νύχτα… μέρα.

Η αποστολή της Πινάρ Καρσίγιακα έφτασε στη Σμύρνη 1:30 τα ξημερώματα και όπως είναι φυσικό αποθεώθηκε από τους οπαδούς της, με τη… γιορτή να κρατά μέχρι τις 03:00!

Δείτε το βίντεο:







*Πηγή: sport-fm.gr*

Πάει NBA ο Μαριάνοβιτς!

Στο NBA αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του Μπόμπαν Μαριάνοβιτς του Ερυθρού Αστέρα και όχι στην Ευρώπη, όπου οι «μνηστήρες» είναι πολλοί, σύμφωνα με τους Σέρβους.

Πάει NBA ο Μαριάνοβιτς
Τέλος στα σενάρια που θέλουν τον Μπόμπαν Μαριάνοβιτς να πηγαίνει σε κάποια μεγάλη ομάδα της Ευρωλίγκας την επόμενη σεζόν, έβαλαν οι Σέρβοι! Όπως αποκάλυψε, λοιπόν, η «novosti» ο επόμενος σταθμός του «γίγαντα» του Ερυθρού Αστέρα είναι το NBA!

Ο Μαριάνοβιτς πραγματοποίησε μία εξαιρετική σεζόν φέτος με τον Ερυθρό Αστέρα, όπου έκανε το τρεμπλ, κατακτώντας το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Σερβίας, αλλά και την Αδριατική Λίγκα. Μάλιστα, στην Ευρωλίγκα συμμετείχε στο TOP 16 με τους «ερυθρόλευκους» του Βελιγραδίου, ενώ συμπεριλήφθηκε στην κορυφαία πεντάδα της φετινής διοργάνωσης.

Στα μέσα της σεζόν, το όνομα του Σέρβου σέντερ είχε ακουστεί για μεγάλες ομάδες της Ευρώπης, όπως Μπαρτσελόνα και Ολυμπιακό, ωστόσο όπως αποκάλυψαν οι συμπατριώτες του, εκείνος θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στο «μαγικό κόσμο».*Πηγή: sport-fm.gr*

Συγκίνηση για τον μεγάλο Ιακωβάκη!

Την τελευταία κούρσα εμποδίων (400μ.) της καριέρας του έτρεξε σήμερα ο μεγάλος Περικλής Ιακωβάκης. Η συγκινητική στιγμή στο Ηράκλειο για τον Έλληνα πρωταθλητή.

Συγκίνηση για τον μεγάλο Ιακωβάκη
Ύστερα από 15 χρόνια, ο Περικλής Ιακωβάκης αποχαιρετά τον στίβο!

Ο Έλληνας πρωταθλητής έτρεξε στο Ηράκλειο (στην προσπάθεια της Εθνικής για άνοδο στη Σούπερ Λίγκα) για τελευταία φορά τα 400 μέτρα με εμπόδια, μπροστά στο κοινό που τον αποθέωσε για την λαμπρή πορεία του.

Ο πανελλήνιος ρέκορντμαν τερμάτισε τρίτος στο αγώνισμά του με 51.33, ενώ νικητής αναδείχθηκε ο Λετονός Μπάλτους που έτρεξε την απόσταση σε 51.17.

Με το τέλος της κούρσας, ο Ιακωβάκης φίλησε τον αγωνιστικό χώρο, σε μια συγκινητική στιγμή που έφερε ακόμα πιο δυνατό χειροκρότημα απ' τον κόσμο στις εξέδρες του Παγκρητίου, ο οποίος αναγνώρισε την αξία και τις χαρές που 'χει χαρίσει όλα αυτά τα χρόνια ο Έλληνας εμποδιστής.

Αυτή λοιπόν ήταν η τελευταία του -ατομική- συμμετοχή στα 400 μέτρα με εμπόδια και η αυλαία του γενικά στον στίβο θα πέσει την Κυριακή, στην σκυταλοδρομία 4X400, όπου θα πει «αντίο» στη δράση σε ηλικία 36 ετών.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών, η Έφη Θεοδώρου δεν κατάφερε να πιάσει την επίδοση που στόχευε. Η Ελληνίδα εμποδίστρια σκόνταψε στο τελευταίο εμπόδιο και τερμάτισε στην 6η θέση με επίδοση 60.90, αρκετά μακριά απ’ το ατομικό της ρεκόρ, που κυνηγούσε. Νικήτρια της σειράς ήταν η Τσέχα πρωταθλήτρια Ζουζάνα Χέζνοβα με 55.11 *Πηγή: sport-fm.gr*

Με το… δεξί μπήκε η Εθνική!!


Την 2η θέση -και 11 βαθμούς για την τελική κατάταξη- κατέκτησε ο Μιχάλης Αναστασάκης στη σφύρα, το αγώνισμα που άνοιξε την αυλαία στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων που γίνεται στο Ηράκλειο.

Με το… δεξί μπήκε η Εθνική
Θετικά ξεκίνησε η ελληνική παρουσία στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων που γίνεται στο Ηράκλειο.

Ο Μιχάλης Αναστασάκης κατέκτησε τη 2η θέση στη σφύρα, με επίδοση 72.55μ. που αποτελεί το ατομικό του ρεκόρ. Μάλιστα, έπιασε την σπουδαία επίδοση με την πρώτη προσπάθεια, όμως ο Τσέχος τον προσπέρασε στην τελευταία του βολή.

Ο Έλληνας αθλητής προσέθεσε 11 βαθμούς στην Ελληνική ομάδα, στο πρώτο σημερινό αγώνισμα.

Η τελική κατάταξη
1. Μέλικ (Τσεχία) 74.84μ.-12β.
2. Αναστασάκης (Ελλάδα) 72.55μ. – 11β.
3. Σοκόλοφς (Λετονία) 69.94μ. – 10β.
4. Σίλβα (Πορτογαλία) 66.74μ. – 9β.
5. Μαγκούιγκαν (Ιρλανδία) 64.95μ. – 8β.
6. Μπίνγκισερ (Ελβετία) 63.36μ. – 7 β.
7. Αλεστάρ (Ρουμανία) 62.05μ. – 6 β.
8. Όλμαν (Εσθονία) 59.87μ. – 5 β.
9. Γιουνκεβίτσιους (Λιθουανία) 56.31μ. – 4β.
10. Ντε Κόστερ (Βέλγιο) 55.91μ.–3β. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Δεν έκανα κάτι λάθος με τον Ομπράντοβιτς, απλά έκανα τη δουλειά μου»

Αποκαλυπτικός ήταν ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς σε συνέντευξή του, όπου μίλησε για την παρεξήγηση με τον Ομπράντοβιτς, αλλά και για τον Σπανούλη, τον οποίο χαρακτήρισε «σήμα κατατεθέν» της εταιρίας του!

«Δεν έκανα κάτι λάθος με τον Ομπράντοβιτς, απλά έκανα τη δουλειά μου»

Στη συνέχεια, ο Ραζνάτοβιτς έπλεξε το εγκώμιο του «Kill Bill» τόσο για τον επαγγελματισμό του, όσο και για τις ικανότητές του, λέγοντας πως συγκαταλέγεται στους κορυφαίους παίκτες που εκπροσώπησε ποτέ, αποτελώντας μάλιστα το σήμα κατατεθέν της εταιρίας του!

Στην αρχή, ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς ερωτήθηκε για το αν μετάνιωσε με τη μεταγραφή του Βασίλη Σπανούλη από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό, με αποτέλεσμα να μη μιλάει πια με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Δεν συμφωνώ με το γεγονός πως εγώ δεν μιλάω στον Ομπράντοβιτς, αλλά εκείνος δεν μου μιλάει. Αρχή μου είναι πως όποιος δεν με συμπαθεί, δεν σημαίνει πως δεν τον συμπαθώ. Ο Ομπράντοβιτς είναι ένας προπονητής που βάζει τη δική του υπογραφή στο παιχνίδι, έχει σχεδόν σίγουρη την επιτυχία και είναι ένας καλός άνθρωπος, με τον οποίο έχω περάσει πολλές ώρες μακριά από το παρκέ. Δυστυχώς, όμως, οι παρεξηγήσεις είναι ένα μέρος της δουλειάς. Ακόμα πιστεύω πως δεν έκανα κάτι λάθος, γιατί απλά κάνω τη δουλειά μου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ελπίζω πως σε κάποια χρόνια θα κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι και θα συζητήσουμε για όλα. Παρ’ όλα αυτά, συγκαταλέγεται στους κορυφαίους, γιατί παρά τις κακές προσωπικές σχέσεις που έχουμε, δεν υπάρχει αντίκτυπος στις δουλειές μας και σε όποια ομάδα είναι εκείνος προπονητής».

Για την καλύτερη πεντάδα των πελατών του αυτή τη στιγμή: «Σπανούλης, Πρέλντζιτς, Σάριτς, Τελέτοβιτς και Πέκοβιτς».

Για τον καλύτερο προπονητή που εκπροσωπεί: «Χωρίς αμφιβολία είναι ο Ντούσαν Ίβκοβιτς».

Για το γεγονός ότι ο Σπανούλης συγκαταλέγεται στους κορυφαίους παίκτες που εκπροσωπεί: «Ο Βασίλης πρακτικά είναι ο πρώτος ξένος πελάτης μου. Από την πρώτη στιγμή δημιουργήσαμε μία εξαιρετική σχέση. Όταν ξεκινήσαμε τη συνεργασία μας ήταν ένας ταλαντούχος παίκτης του Αμαρουσίου και εγώ ένας πολλά υποσχόμενος μάνατζερ. Αμφότεροι έχουμε το πάθος για τη νίκη και τις επιτυχίες. Οι καριέρες μας εξελίχθηκαν παράλληλα, ενώ το ίδιο γρήγορα έδεσε η σχέση μας. Ο Σπανούλης είναι σίγουρα το σήμα κατατεθέν της εταιρίας μας και πιστεύω πως έχει γίνει και το σήμα κατατεθέν της Ευρωλίγκας».

Για το πώς έγινε η προσέγγιση με τον Σπανούλη: «Ο αποκλειστικός υπεύθυνος είναι ο Όλιβερ Πόποβιτς. Ήταν πελάτης μου και είχε υπογράψει στο Μαρούσι, όπου αγωνιζόταν ο Σπανούλης. Ο Βασίλης ήθελε να αλλάξει μάνατζερ και η συμπεριφορά του άρεσε τόσο σε μένα, όσο και στον Πόποβιτς, ο οποίος του είπε να μιλήσει να μιλήσει με μένα. Δυστυχώς ποτέ δεν κατάφερα να ξεπληρώσω αυτό στον Πόποβιτς και λυπάμαι γι’ αυτό». *Πηγή: sport-fm.gr*

Μεταγραφή για τον Πανθρακικό!

Ενίσχυση στην επίθεση για τον Πανθρακικό. Οι Θρακιώτες απέκτησαν τον Γιώργο Νικόλτση που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στη Football League.

Μεταγραφή για τον Πανθρακικό
Ο Γιώργος Νικόλτσης είναι το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Πανθρακικού. Η ομάδα της Κομοτηνής ανακοίνωσε την απόκτηση του 23χρονου επιθετικού, ο οποίος φέτος σημείωσε 6 τέρματα σε 30 συμμετοχές στη Football League με την φανέλα της Επισκοπής (που υποβιβάστηκε στην Γ' Εθνική).

Η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Νικόλτση Γεώργιου. Ο 23χρονος ποδοσφαιριστής βρέθηκε στα γραφεία της ομάδας μας όπου υπέγραψε νέο διετές συμβόλαιο. Ο Γιώργος Νικόλτσης γεννήθηκε στις 06/04/1992 στην Νάουσα. Την περίοδο 2014-2015 αγωνίστηκε με την ομάδα της Επισκοπής Ρεθύμνου στην θέση του επιθετικού έχοντας μία γεμάτη χρονιά, όπου σε 30 επίσημους αγώνες σημείωσε 6 goal. Καλωσορίζουμε το νέο μέλος στην οικογένεια του Πανθρακικού».

Οι κοριτσάρες με το χάλκινο!!

«Παρών» φώναξε στο Μπακού το... μέλλον του πόλο Γυναικών για ακόμα μια φορά. Η Εθνική πόλο Νεανίδων επιβλήθηκε 8-7 της Ιταλίας και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, συνεχίζοντας τις θετικές εμφανίσεις.

Οι κοριτσάρες με το χάλκινο

Τα κορίτσια του Στέφανου Λέανδρου θα επιστρέψουν στην Ελλάδα με το χάλκινο μετάλλιο στις αποσκευές τους, μετά την εντυπωσιακή τους παρουσία στους αγώνες.

Η Ιταλία μπήκε πιο δυνατά και προηγήθηκε στο σκορ, όμως η ελληνική ομάδα αντέδρασε στο δεύτερο οκτάλεπτο. Από κει και πέρα κράτησε σταθερά τα ηνία, όμως η Ιταλία αντέδρασε παραλίγο να κάνει τη ζημιά. Με ένα σερί 4-0 μείωσε σε 8-7, 1.20’ πριν το φινάλε, με την Κοκέρε να έχει πετύχει τα 5 απ’ τα επτά τέρματα.

Αυτή που έβαλε στοπ στη φόρα των Ιταλίδων ήταν η Σταματοπούλου, η οποία 16’’ πριν το φινάλε απέκρουσε δυνατό σουτ και έσωσε την Ελλάδα απ’ την ισοφάριση.

inner

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 1-4, 1-3, 2-0

Ιταλία (Ζίζα): Κοκιέρε 5, Φορέστα 1, Αλταμούρα 1

Ελλάδα (Λέανδρος): Ελευθεριάδου 2, Πάτρα Μ. 1, Πλευρίτου Β. 2, Πρωτοπαπά 3

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Έκλεισε Κοντογκμπιά η Ίντερ!!

Τι κι αν βρισκόταν κοντά στη Μίλαν; Η αιώνια αντίπαλος, Ίντερ έκανε τη ρελάνς και τα βρήκε σε όλα με τον Ζόφρεϊ Κοντογμπιά για την απόκτησή του απ' την Μονακό.

Έκλεισε Κοντογκμπιά η Ίντερ!

Το κόστος της μεταγραφής αναμένεται να φτάσει τα 35 εκατ. ευρώ, ενώ για την Δευτέρα προγραμματίστηκαν ήδη οι ιατρικές εξετάσεις του ποδοσφαιριστή. Στη συνέχεια -κι εφόσον όλα πάνε καλά- θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο, που θα 'χει ισχύ για πέντε χρόνια και θα του αποφέρει κάθε σεζόν περίπου 4 εκατ. ευρώ.

Ο Κοντογκμπιά προέρχεται από δύο γεμάτες χρονιές στους Μονεγάσκους καταγράφοντας 26 και 23 συμμετοχές αντίστοιχα στο πρωτάθλημα, έχοντας ήδη προλάβει να ξεδιπλώσει το ταλέντο του. Πάνω του, η Ίντερ πιστεύει πως βρήκε τον άνθρωπό της για τον άξονα, στην προσπάθεια που θα κάνει να επιστρέψει στην ελίτ, μετά τη νέα καταστροφική χρονιά φέτος, όπου δεν κατάφερε καν να βγει Ευρώπη. *Πηγή: sport-fm.gr*

Επέστρεψε ο Γιαννιώτης!

Επιστροφή στις υψηλές θέσεις πανηγύρισε ο Σπύρος Γιαννιώτης, ο οποίος τερμάτισε 2ος στο Παγκόσμιο Κύπελλο 10χλμ που γίνεται Ουγγαρίας. Πέμπτη η Αραούζου.

Επέστρεψε ο Γιαννιώτης
Πανέτοιμοι για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν είναι οι Σπύρος Γιαννιώτης και Κέλλυ Αραούζου, οι οποίοι πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση στο Παγκόσμιο Κύπελλο 10χλμ που γίνεται στην Ουγγαρία.

Ο Γιαννιώτης τερμάτισε στην 2η θέση, ενώ η Αραούζου κατέκτησε την 5η, δείχνοντας σε εξαιρετική κατάσταση για να διεκδικήσουν την πρόκριση στους ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο, μέσω του Παγκόσμιου.

Το εισιτήριο για το κορυφαίο αθλητικό γεγονός θα πάρουν οι δέκα πρώτοι του Παγκόσμιο πρωταθλήματος που θα γίνει στο Καζάν.

Μετά τον αγώνα, ο προπονητής των δύο αθλητών, Νίκος Γέμελος, σχολίασε: «Προσωπικά είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση που έπιασαν τα παιδιά σήμερα, αλλά μην ξεχνάμε πως κουβαλούν την κούραση των αλλεπάλληλων προπονήσεων και φετινός μας στόχος είναι το Καζάν. Μέχρι τότε, θα είμαστε απόλυτα έτοιμοι».
*Πηγή: sport-fm.gr*