Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Συγκίνηση για τον μεγάλο Ιακωβάκη!

Την τελευταία κούρσα εμποδίων (400μ.) της καριέρας του έτρεξε σήμερα ο μεγάλος Περικλής Ιακωβάκης. Η συγκινητική στιγμή στο Ηράκλειο για τον Έλληνα πρωταθλητή.

Συγκίνηση για τον μεγάλο Ιακωβάκη
Ύστερα από 15 χρόνια, ο Περικλής Ιακωβάκης αποχαιρετά τον στίβο!

Ο Έλληνας πρωταθλητής έτρεξε στο Ηράκλειο (στην προσπάθεια της Εθνικής για άνοδο στη Σούπερ Λίγκα) για τελευταία φορά τα 400 μέτρα με εμπόδια, μπροστά στο κοινό που τον αποθέωσε για την λαμπρή πορεία του.

Ο πανελλήνιος ρέκορντμαν τερμάτισε τρίτος στο αγώνισμά του με 51.33, ενώ νικητής αναδείχθηκε ο Λετονός Μπάλτους που έτρεξε την απόσταση σε 51.17.

Με το τέλος της κούρσας, ο Ιακωβάκης φίλησε τον αγωνιστικό χώρο, σε μια συγκινητική στιγμή που έφερε ακόμα πιο δυνατό χειροκρότημα απ' τον κόσμο στις εξέδρες του Παγκρητίου, ο οποίος αναγνώρισε την αξία και τις χαρές που 'χει χαρίσει όλα αυτά τα χρόνια ο Έλληνας εμποδιστής.

Αυτή λοιπόν ήταν η τελευταία του -ατομική- συμμετοχή στα 400 μέτρα με εμπόδια και η αυλαία του γενικά στον στίβο θα πέσει την Κυριακή, στην σκυταλοδρομία 4X400, όπου θα πει «αντίο» στη δράση σε ηλικία 36 ετών.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών, η Έφη Θεοδώρου δεν κατάφερε να πιάσει την επίδοση που στόχευε. Η Ελληνίδα εμποδίστρια σκόνταψε στο τελευταίο εμπόδιο και τερμάτισε στην 6η θέση με επίδοση 60.90, αρκετά μακριά απ’ το ατομικό της ρεκόρ, που κυνηγούσε. Νικήτρια της σειράς ήταν η Τσέχα πρωταθλήτρια Ζουζάνα Χέζνοβα με 55.11 *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: