Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Ετσι μένει εκτός η Βραζιλία!!

Πλέον όλες οι ομάδες του 3ου ομίλου έχουν από τρεις βαθμούς και εάν η Σελεσάο δεν νικήσει τη Βενεζουέλα, δύσκολα θα προκριθεί στους «8».
Η νίκη του Περού (1-0) επί της Βενεζουέλας ήταν το χειρότερο αποτέλεσμα για τους Βραζιλιάνους και ήρθε και έδεσε με τη δική τους ήττα από την Κολομβια. Η Σελεσάο όχι μόνο δεν έχει εξασφαλίσει την πρόκριση της στα προημιτελικά του Κόπα Αμέρικα, αλλά κινδυνεύει ακόμα και με ιστορικό πρώιμο αποκλεισμό. Ας δούμε όμως πως μπορεί να συμβεί αυτό το σενάριο, το οποίο φυσικά ενισχύεται με την απουσία του τιμωρημένους Νεϊμάρ...
Καθώς λοιπόν όλες οι ομάδες του 3ου ομίλου έχουν πλέον από τρεις βαθμούς, η τελευταία αγωνιστική (21 Ιουνίου) θα κρίνει το μέλλον τους στη διοργάνωση. Η Βραζιλία παίζει με τη Βενεζουέλα και η Κολομβία με το Περού. Εάν ηττηθούν οι Βραζιλιάνοι και έρθει ισόπαλο το άλλο παιχνίδι, τότε τερματίζουν 4οι. Ακόμα όμως και με οποιονδήποτε τρόπο τερματίσουν 3οι, δηλαδή δεν νικήσουν και μπουν στη διαδικασία των κριτηρίων στις ισοβαθμίες.
Και ως 3οι όμως δεν είναι βέβαιο ότι θα προκριθούν, μιας και στην επόμενη φάση περνούν οι δύο από τους τρεις καλύτερους τρίτους. Ακόμα και οι τέσσερις βαθμοί σε αυτή την περίπτωση ίσως να μην είναι αρκετοί. Γιατί οι τρεις που έχει τώρα η Σελεσάο σίγουρα δεν θα της φτάνουν!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: