Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

«Έτσι γίνονταν οι δωροδοκίες στη CONMEBOL»

Λεπτομέρειες για τα σκάνδαλα δωροδοκίας που αφορούν την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Νοτίου Αμερικής έδωσε υπάλληλος της CONMEBOL που θέλησε για ευνόητους λόγους να διατηρήσει την ανωνυμία του.

«Έτσι γίνονταν οι δωροδοκίες στη CONMEBOL»
Συνέντευξη στην οποία παραθέτει στοιχεία σοκ για την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Νοτίου Αμερικής έδωσε στην «AS» υπάλληλος της CONMEBOL, κάνοντας λόγο για δωροδοκίες και τον τρόπο με τον οποίο αυτές πραγματοποιούνταν.

«Μου δόθηκαν 1 εκατ. δολάρια σε μετρητά μαζί με μια λίστα από ονόματα και ποσά. Πήγα στο ξενοδοχείο “Yacht & Golf Club” στην Ασουνσιόν και μου είχαν δοθεί οδηγίες να μοιράσω τα χρήματα στα μέλη της CONMEBOL εκείνη τη στιγμή. Έδωσα λεφτά στον Χούλιο Γκροντόνα, Εσκιβέλ, Οσούνα, Ντε Λούκα. Χτύπησα την πόρτα του δωματίου τους και μετέφερα ένα φάκελο με μια ποσότητα χρημάτων που προηγουμένως είχε οριστεί να μοιραστεί. Μερικοί μέτρησαν τα χρήματα και μερικοί ούτε που νοιάζονταν. Δεν με κοίταξαν στο πρόσωπο. Έκλεισαν την πόρτα και συνέχισα το δρόμο μου στο επόμενο δωμάτιο, ακολουθώντας τη σειρά στη λίστα μου. Δεν έλαβαν όλοι το ίδιο ποσό. Ορισμένες δωροδοκίες ήταν σημαντικές, άλλες λιγότερο», αναφέρει στη συνέντευξή του ο υπάλληλος της CONMEBOL και συνέχισε την παράθεση γεγονότων με ένα επεισόδιο που συνέβη σε συνέδριο της CONMEBOL και στο οποίο του είχαν πει να πει να μεταφέρει 1 εκατ. δολάρια.

«Δεν ήταν μια σοφή κίνηση να περπατώ στους δρόμους της Ασουνσιόν μόνος μου, χωρίς ασφάλεια και με μία τσάντα γεμάτη με λεφτά. Ένιωθα σε κίνδυνο. Ήθελα να μεταφερθώ. Η επιθυμία μου δεν ακούστηκε πολύ ευχάριστα. τότε ξεκίνησαν τα προβλήματα. Με παρακολουθούσαν αυτοκίνητα χωρίς πινακίδες, χτυπούσαν τηλέφωνα τα ξημερώματα. Ένιωθα πίεση και ήθελα να φύγω με την οικογένεια μου. Ακόμα και τώρα που έχω φύγει από τη Παραγουάη έχουν πυροβολήσει στους τοίχους του σπιτιού μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: