Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Η κατάρα του Νόιερ!!

Ο Λευτέρης Ντανοβασίλης γράφει για την επιλογή του Σβεν Ούλραϊχ να αφήσει τη Στουτγκάρδη για τον πάγκο της Μπάγερν.
Υπάρχει ένα σκοτεινό μέρος στην Allianz Arena που κανένας ποδοσφαιριστής με φιλοδοξίες δε θέλει να βρίσκεται: ο πάγκος της Μπάγερν. Ο Πέπε Ρέινα άντεξε για έναν χρόνο, όμως ζήτησε να φύγει και οι Βαυαροί βρέθηκαν ξανά με το δύσκολο έργο να ψάχνουν το Νο2.
Και δεν άργησαν να βρουν τον αντικαταστάτη του Ισπανού. Ο Σβεν Ούλραϊχ αποφάσισε να αφήσει μετά από 17 ολόκληρα χρόνια τη Στουτγκάρδη όχι για την Μπάγερν, αλλά σαν ένας εθελοντής για τον πάγκο της. Πέρυσι το καλοκαίρι υπήρξε μία μικρή γκρίνια στο Μόναχο για το γεγονός ότι ο σύλλογος προτιμούσε Ισπανούς και όχι ελπιδοφόρους Γερμανούς. Αυτή η συζήτηση εντάθηκε όχι με αφορμή την απόκτηση του Μπερνάτ από την Βαλένθια. Ούτε καν μετά από εκείνη του Τσάμπι Αλόνσο. Αλλά κυρίως για την επιλογή του Ρέινα.
Τότε, ο Γκουαρδιόλα έσπευσε να εξηγήσει ότι είναι πολύ δύσκολο για τον Λένο ή τον Τραπ να καταστρέψουν τις καριέρες τους και να ζήσουν στη σκιά του Μάνουελ Νόιερ. «Είναι ευλογία να έχεις τον καλύτερο τερματοφύλακα στον κόσμο στο ρόστερ σου. Παράλληλα, όμως, είναι και μικρή κατάρα, καθώς θα πρέπει να βρεις και τον κατάλληλο άνθρωπο να κάτσει στον πάγκο», όπως έγραψε ο Christof Kneer στην Süddeutsche.

Η επιλογή της Μπάγερν είναι εξαιρετική και οι οπαδοί της θα πρέπει να είναι υπερευχαριστημένοι. Όμως και εκείνοι έχουν μείνει με την απορία. «Αν ήταν 35 ετών, θα έλεγα εντάξει. Δεν μπορώ να το καταλάβω, όμως, καθώς είναι μόλις 26. Αν και έχει πολλά ακόμα να μάθει, ακόμη και αν προπονείται μαζί με τον κορυφαίο τερματοφύλακα στον κόσμο, δεν πρόκειται ποτέ η εμπειρία του να παίζει με την Στουτγκάρδη να αντικατασταθεί», σχολίασε ο Ζεπ Μάιερ.
Η μεταγραφή του κόστισε στους πρωταθλητές περίπου 3,5 εκατ. ευρώ, ενώ ο Ούλραϊχ υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το 2018. Αν αναρωτιέστε αν είναι για τα χρήματα, μπορεί στην Μπάγερν να αμείβεται καλύτερα (φημολογείται ότι θα παίρνει 2,5 εκατ. ευρώ ετησίως), όμως αυτό δεν ταιριάζει με τον χαρακτήρα του. «Αν δε νιώθεις καλά, τότε όλα τα χρήματα του κόσμου δεν μπορούν να βοηθήσουν είχε πει», είχε πει παλιότερα.
«Ήθελα μία νέα πρόκληση», εξήγησε ο Γερμανός γκολκίπερ στο BayernTV. «Η Μπάγερν διεκδικεί πάντα και τους 3 τίτλους και έχει όλα τα φόντα για να τα καταφέρει. Θα παίξω και εγώ τον ρόλο μου, προκειμένου ο σύλλογος να πετύχει τους στόχους του. Θα είμαι πάντα εκεί όταν χρειαστεί». Μετά από 220 ματς σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα της Στουτγκάρδης, είναι διατεθειμένος να παίζει το πολύ 6 τη σεζόν...

«Στο πρόσωπο του Σβεν χάνουμε κάποιον που είχε ταυτιστεί με τον σύλλογο. Παρόλα αυτά, αποδεχθήκαμε την επιθυμία του για αλλαγή», τόνισε ο τεχνικός διευθυντής των Σουηβών, Ρόμπιν Ντουτ. Η αδύναμη Στουτγκάρδη έχει γίνει έρμαιο λάθος αποφάσεων από ψηλά και δεν μπορούσε να πείσει τον Ούλραϊχ για το πρότζεκτ. Και όταν μία από τις δύο πλευρές χάνει την πίστη της, τότε το διαζύγιο είναι η καλύτερη επιλογή. Μία ομάδα με χρήματα, φιλοδοξίες και προδιαγραφές για ψηλά, έχει βρεθεί τις τελευταίες 3 σεζόν να παλεύει για τη σωτηρία. Και αυτή η μεταγραφή στέλνει το λάθος μήνυμα.
«Απόσυρση στα 26», ήταν ο κορυφαίος τίτλος της Zeit. Η σχέση του 26χρονου τερματοφύλακα με τους οπαδούς έχει περάσει από 40 κύματα, όμως στο τέλος όλοι αναγνώριζαν ότι μικρότερος ήταν στις εξέδρες μαζί με τον πατέρα του, για να δουν την αγαπημένη του Στουτγκάρδη. Μέχρι και στον πάγκο βρέθηκε κάποια στιγμή στο ξεκίνημα της σεζόν, όμως τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα.
Δυστυχώς, μάλλον έχουμε φτάσει στο σημείο η Μπάγερν να είναι τόσο ελκυστική, που το μόνο που σε νοιάζει είναι απλά να πηγαίνεις κάθε πρωί στην Säbener Straße για προπόνηση. Απλά να ζεις την εμπειρία του να είσαι μέλος του κορυφαίου συλλόγου, γνωρίζοντας ότι δεν πρόκειται να παίξεις διψήφιο αριθμό ματς. Αντί να παλεύει με τη σωτηρία, ο Ούλραϊχ προτίμησε να ακούσει τον ύμνο του Champions League και ας μην παίξει στην κορυφαία διοργάνωση. Ίσως να ήθελε τόσο πολύ την αλλαγή και να μην υπήρχε καμία ομάδα στο top 10 διαθέσιμη. Στο τέλος, η κατάρα του Νόιερ ίσως να είναι και κατάρα για ολόκληρο το πρωτάθλημα...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: