Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Αποσύρθηκε ο Γκριμάου!!

Τέλος σε μία πολύ πλούσια καριέρα με πολλές διακρίσεις και τίτλους έβαλε ο Ρότζερ Γκριμάου, καθώς στα 36 του ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση.

Αποσύρθηκε ο Γκριμάου!
«Αντίο» στα παρκέ είπε ο Ρότζερ Γκριμάου, ο οποίος στα 36 του και μετά το τέλος των φετινών υποχρεώσεών του με τη Μανρέσα, ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση.

«Μετά από πολλά χρόνια όπου ζούσα ένα όνειρο, σταματώ το μπάσκετ. Ήταν μία ευτυχισμένη καριέρα που δεν φανταζόμουν ποτέ, καθώς γνώρισα πολλά ενδιαφέροντα άτομα και έκανα παντοτινούς φίλους. Σας ευχαριστώ για την ατελείωτη αγάπη που έλαβα σε όλα τα μέρη που αγωνίστηκα», ήταν τα λόγια που έγραψε στο Twitter ο Ρότζερ Γκριμάου.

Ο Γκριμάου έκανε το ντεμπούτο του σε ηλικία 18 ετών τη σεζόν 1996/97 με την Μπανταλόνα, μετρώντας συνολικά 522 παιχνίδια στο ισπανικό πρωτάθλημα στα 19 χρόνια καριέρας που ακολούθησαν. Το 1999 μετακόμισε στη Γέιδα, στην οποία αγωνίστηκε για τέσσερα χρόνια, ενώ μέσω αυτής φόρεσε και τη φανέλα των «φούριας ρόχας». Στη συνέχεια και συγκεκριμένα το 2003 μετακόμισε στην Μπαρτσελόνα, όπου αγωνίστηκε για οκτώ χρόνια, κατακτώντας 3 πρωταθλήματα, ισάριθμα Κύπελλα και ισάριθμα Σούπερ Καπ Ισπανίας, αλλά και μία Ευρωλίγκα.

inner

Από το 2011 μέχρι το 2014 μετακόμισε στην Μπιλμπάο, με τον τελευταίο σταθμό της καριέρας του να ήταν η Μανρέσα τη φετινή σεζόν.

Η καριέρα του Γκριμάου σε αριθμούς:

522 παιχνίδια
9020 λεπτά συμμετοχής
3552 πόντοι
1183 ριμπάουντ
709 ασίστ *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: