Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Το θαύμα της Σμύρνης!


Τελικά τα χρήματα δεν φέρνουν τους τίτλους. Και η Καρσίγιακα αποτελεί την πιο τρανή απόδειξη στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Το sport-fm.gr αναλύει.

Το θαύμα της Σμύρνης
Η Καρσίγιακα ολοκλήρωσε με τον πλέον εμφατικό τρόπο το μεγαλύτερο θαύμα στο σύγχρονο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Κατέκτησε το πρωτάθλημα Τουρκίας αποκλείοντας με μειονέκτημα έδρας στα ημιτελικά τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς των 30+ εκατ. ευρώ σε μπάτζετ με 3-1 νίκες και στη συνέχεια περιέλαβε τον κουμπάρο του, Ντούσαν Ίβκοβιτς, κατακτώντας με 4-1 τον τίτλο απέναντι στην Αναντολού Εφές των 25+ εκατ. ευρώ σε προϋπολογισμό.

Επιτυχίες απέναντι σε πολύ ακριβότερες ομάδες έχουν σημειώσει κι άλλες ομάδες, αλλά σπανίως σε σειρά αγώνων που κρίνεται στις τρεις ή τέσσερις νίκες. Κι όλα αυτά με μια ομάδα που δεν κοστίζει πάνω από 2 εκατ. ευρώ! Πρόκειται για το μικρότερο μπάτζετ όχι μόνο από τα δύο «μεγαθήρια» του τουρκικού πρωταθλήματος, αλλά για το μικρότερο στα play offs και το ενδέκατο στη μεγάλη κατηγορία της χώρας.

Ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της ομάδας της Σμύρνης ήταν ο MVP της τουρκικής λίγκας Μπόμπι Ντίξον με 420.000 δολάρια ετησίως, ακολούθησε με 300.000 δολάρια ο Χουάν Παλάσιος, με 265.000 ο άλλοτε σούτινγκ γκαρντ του Πανιωνίου Τζον Ντίμπλερ με 220.000 ο πρώην ψηλός του Ρεθύμνου Κένι Γκάμπριελ και με 250.000 ο Ντι Τζέι Στρόμπερι. Όσο για τους γηγενείς, ο Μπάρις Ερσέκ ήταν ο πιο ακριβοπληρωμένος με 220.000 δολάρια (196.000 ευρώ), έπεται ο Καμίλ Ναλγκά με 185.000 δολάρια (163.000 ευρώ), ενώ το υψηλότερο από τα υπόλοιπα συμβόλαια είναι στα μισά.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Καρσίγιακα, που παρεμπιπτόντως τον Οκτώβριο είχε χάσει από τον ΠΑΟΚ στη Σμύρνη για το Eurocup, για να λάβει μέρος στην ερχόμενη Ευρωλίγκα θα πρέπει να εξασφαλίσει μίνιμουμ μπάτζετ 4 εκατ. ευρώ. Ο προπονητής της, Ουφούκ Σαρίτσα, δήλωσε πως ο χορηγός της ομάδας, η εταιρεία Πινάρ, είναι σε θέση να της παρέχει το συγκεκριμένο ποσό για να παίξει στην κορυφαία διοργάνωση. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: