Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Εκτός Τσάμπιονς Λιγκ "δια του ντόρου"!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος εξηγεί στο blog του στο gazzetta το πώς, ουσιαστικά, επιδιώκεται ο αποκλεισμός του Ολυμπιακού από το Τσάμπιονς Λιγκ.
Για να αποβληθεί μία ομάδα από τα Κύπελλα Ευρώπης, θα πρέπει να υπάρξουν στοιχεία η, έστω σοβαρές ενδείξεις νόθευσης, έστω προσπάθειας νόθευσης αγώνα της. Είναι απλό. Για τον Ολυμπιακό δεν υπάρχει κανένα στοιχείο, ούτε καν σοβαρή ένδειξη νόθευσης η, προσπάθειας νόθευσης αγώνα του.
Για ποιο λόγο λοιπόν να αποκλείσει η UEFA τον Ολυμπιακό από το Τσάμπιονς Λιγκ; Για τον…Εθνικό Γαζώρου στη Γ΄κατηγορία; Η, για το ματς της Παναχαϊκής με δεν ξέρω κι εγώ ποιόν αντίπαλο στη Β΄ κατηγορία; Που να πατήσει η UEFA για να αφήσει έξω τον πρωταθλητή Ελλάδας;
Ο Ολυμπιακός θα είχε πρόβλημα, αν είχε κάνει κάτι παράνομο στα υπό έρευνα παιχνίδια Ολυμπιακού-Βέροιας και Ολυμπιακού-Ατρόμητου. Εκεί μάλιστα. Αλλά τι έχει κάνει ο Ολυμπιακός σε αυτά τα δύο ματς; Όχι καν κάτι παράνομο δεν έχει κάνει-τίποτα δεν έχει κάνει! Απλά τα κέρδισε. Και τα δύο με δυσκολία. Το ένα με 3-0, με το σκορ 1-0 ως το 86’ και το άλλο με 2-1.
Υποτίθεται ότι οι πρόεδροι Ολυμπιακού και Βέροιας έστησαν το ματς!. Ποιος το δηλώνει αυτό; Υπάρχει έστω ένας μάρτυρας που να υποστηρίζει κάτι τέτοιο; Κανένας. Ακόμη κι ο Καλαϊτζίδης, ο Γεωργέας κι ο Καλογέρης δεν λένε ότι έστησε ο Ολυμπιακός το ματς. Λένε ότι ένας παράγοντας της Βέροιας είπε ότι η Βέροια πρέπει να χάσει με 3-0. Κανένας δεν λέει ότι το ζήτησε να γίνει ο Ολυμπιακός.
Καλά για το άλλο παιχνίδι, το Ολυμπιακός-Ατρόμητος, εκεί είναι που δεν υπάρχει τίποτα. Έχει βγει 10 φορές ο Σα Πίντο κι έχει πει ότι δεν έχει γίνει τίποτα. Ο προπονητής από τον οποίο υποτίθεται ότι ο Ατρόμητος ζήτησε να μη βάλει τέσσερις παίκτες στο Καραϊσκάκη. Που είναι το θέμα λοιπόν;
Να σας πω εγώ: πουθενά δεν είναι το θέμα. Κι επειδή δεν υπάρχει πουθενά θέμα, το μόνο που γίνεται είναι μία προσπάθεια δημιουργίας κλίματος εις βάρος του Ολυμπιακού μέσω του Τύπου. Μήπως η UEFA επηρεαστεί από τα δημοσιεύματα, που αναπαράγονται και στην Ευρώπη, και αποφασίσει να κινηθεί εναντίον του Ολυμπιακού χωρίς στοιχεία, αλλά βάσει της λεγόμενης  «περιρρέουσας ατμόσφαιρας»!
Τι σχέση έχει η υπόθεση του Ολυμπιακού με τη Φενέρμπαχτσε; Καμία. Και γιατί τον Τούρκο πρόεδρο τον έβαλαν αμέσως μέσα, στη φυλακή, αλλά και γιατί στις κασέτες με τη Φενέρ ακούγονταν συγκεκριμένα πράγματα για συγκεκριμένους αγώνες. Δηλαδή, εδώ θα κερδίσει η Φενέρ κι ο διαιτητής θα πάρει τόσα, εδώ θα κερδίσει με τόσα γκολ κι οι άλλοι παίκτες θα πάρουν τόσα κ.ο.κ. Τι απ΄ όλα αυτά υπάρχει με τον Ολυμπιακό; Τίποτα.
Και τι σχέση έχει η υπόθεση του Ολυμπιακού με τον…Βόλο; Ο Βόλος τιμωρήθηκε από τα πειθαρχικά όργανα της ΕΠΟ πρώτα και μετά τον πέταξε έξω η UEFA. Εδώ τον Ολυμπιακό να τον τιμωρήσουν τα αθλητικά πειθαρχικά όργανα, για ποιο λόγο; Μήπως τον έχουν τιμωρήσει τα τακτικά δικαστήρια τον πρόεδρό του; Είναι ενοχή να σου επιβάλλεται περιοριστικός όρος; Όταν θα γίνει η δίκη, και για όποιους θα γίνει, θα δούμε ποιός είναι ένοχος.
Αν ο ανακριτής είχε σοβαρές ενδείξεις εναντίον του Μαρινάκη δεν θα τον προφυλάκιζε; Εγώ διαβάζω τους δικαστικούς ρεπόρτερ και λένε πόσο άτεγκτος και δίκαιος και σωστός και έντιμος είναι ο κύριος Ανδρεάδης. Άρα, αφού τα λένε και τα υπερτονίζουν κάθε ημέρα οι ίδιοι οι δικαστικοί ρεπόρτερ, που ξέρουν καλύτερα τα πράγματα τα δικαστικά και υμνούν τον κύριο Ανδρεάδη, αυτό σημαίνει ότι ο ανακριτής δεν χαρίστηκε πουθενά στο Μαρινάκη. Κάνω λάθος;
Πως λοιπόν η ΟΥΕΦΑ θα αφήσει έξω τον Ολυμπιακό από το Τσάμπιονς Λιγκ, με βάση φυσικά τα όσα ξέρουμε μέχρι τώρα. Εξ ου κι η προσπάθεια είναι να πάει το πράγμα στο επικοινωνιακό της υπόθεσης. Αφού δεν υπάρχουν στοιχεία, ούτε καν σοβαρές ενδείξεις, ας γίνεται ντόρος, μπας κι επηρεαστεί η ΟΥΕΦΑ και πάρει αποφάσεις από την λεγόμενη  «περιρρέουσα ατμόσφαιρα».
Αυτή είναι όλη η…περιβόητη ιστορία. Αν θα τσιμπήσει η UEFA; Μέχρι τώρα, πάντως, δεν τσιμπάει. Άλλωστε, αν η υπόθεση φτάσει κάποια στιγμή στο CAS, που εξετάζει καθαρά νομικά, δεν μπορεί να έχει τύχη μία τιμωρία του Ολυμπιακού.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: