Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Ιτούδης: «Τα ίδια θα έκανα και τώρα κόντρα στον Ολυμπιακό»!


Κάθε άλλο παρά μετανιωμένος για τις αποφάσεις που πήρε στην ήττα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας από τον Ολυμπιακό, στον ημιτελικό του Final 4 της Ευρωλίγκας, εμφανίστηκε ο Δημήτρης Ιτούδης!

Ιτούδης: «Τα ίδια θα έκανα και τώρα κόντρα στον Ολυμπιακό»!
Περισσότερο στο σύστημα του Final 4 της Ευρωλίγκας, παρά οι αποφάσεις του ή η απόδοση των παικτών του, ευθύνονται για την ήττα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας από τον Ολυμπιακό, σύμφωνα με τον Δημήτρη Ιτούδη.

Ο Έλληνας κόουτς, μιλώντας στο ρωσικό Τύπο, χαρακτήρισε καλή την πρώτη του χρονιά στον πάγκο της «ομάδας του στρατού», ενώ στη συνέχεια υπεραμύνθηκε τον Μίλος Τεόντοσιτς, εξήρε τον επαγγελματισμό του Κάιλ Χάινς και στο τέλος αναφέρθηκε στο «φλερτ» που είχε κάποτε εκείνος και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς για να αναλάβουν τον πάγκο των Νετς, το οποίο όμως δεν προχώρησε.

Αρχικά, ο Δημήτρης Ιτούδης ερωτήθηκε στην ιστοσελίδα «Sportbox.ru» για το γεγονός πως ο Μίλος Τεόντοσιτς δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα όλα αυτά τα χρόνια στην ΤΣΣΚΑ: «Παίρνω όλη την ευθύνη, δεν έχω κανένα πρόβλημα γι’ αυτό και δεν με ενδιαφέρει το τι γράφεται. Πιστεύω πως εμείς κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε. Δεν μετανιώνω για την ήττα. Πάντα μαθαίνω από κάθε παιχνίδι, είτε αυτό είναι νίκη, είτε ήττα».

Στη συνέχεια, ο Έλληνας κόουτς κλήθηκε να απαντήσει για το τι θα άλλαζε αν αντιμετώπιζε τώρα τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό του Final 4: «Δεν πρόκειται να πω κάτι τέτοιο δημόσια. Είμαι προπονητής και παίρνω αποφάσεις. Στα 3:44’’ πριν το τέλος, όταν είσαι μπροστά και είχες απέναντί σου τον Σπανούλη σε άσχημη μέρα, πολλοί έλεγαν πως θα νικούσαμε. Όλα φαίνονται απλά. Και στο NBA κανείς δεν θα περίμενε τους Καβαλίερς να διεκδικούν τον τίτλο χωρίς τους Λαβ και Ίρβινγκ. Εάν, λοιπόν, είχαν την ευκαιρία να αλλάξω κάτι, θα έκανα τα ίδια! Ο Σπανούλης έκανε ένα καταπληκτικό ατομικό παιχνίδι. Όμως και από την άλλη, οι Βοροντσέβιτς και Ντε Κολό ήταν πολύ καλοί και η ομάδα γενικά τα πήγε καλά αμυντικά. Αυτό είναι και τίποτε άλλο. Είναι ένα παιχνίδι. Φυσικά θέλουμε να κερδίσουμε περισσότερα, φυσικά και θέλουμε να κάνουμε κάτι παραπάνω. Συζητήσαμε μεταξύ μας, με τον προπονητή και τον πρόεδρο. Κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι θα νικήσεις στο Final 4. Δυστυχώς, αυτή η φάση της διοργάνωσης δίνει αρκετές πιθανότητες στα αουτσάιντερ. Δεν συμφωνώ με αυτό το σύστημα, όχι γιατί χάσαμε. Ήμουν κατά και όταν το είχαμε κατακτήσει με τον Παναθηναϊκό. Γι’ αυτό και συζητάω με τον Τζόρντι Μπερτομέου, γιατί είναι άδικο το σύστημα».

Για τον Κάιλ Χάινς: «Ο Κάιλ μπορεί να μην έχει το ύψος, αλλά τα πηγαίνει περίφημα κόντρα σε κάθε αντίπαλο. Είναι παίκτης που δίνει καρδιά και χαρακτήρα, ενώ δίνει πάντα το 100% και δεν παραπονιέται σχεδόν ποτέ ό,τι κάτι τον πονάει».

Για τις φήμες που τον θέλουν να είχε επαφές με τους Μπρούκλιν Νετς: «Δεν καταλαβαίνω για αυτές τις επαφές που λένε τώρα. Πράγματι, έχω πολλές επαφές στην άλλη μεριά του Ατλαντικού. Έχω πολύ καλές σχέσεις με τον Τζο Ντούμαρς, ενώ κάποια στιγμή είχα εργαστεί στους Σίξερς στο Summer League. Και πράγματι, είχα κάποτε κάποια επαφή με τους Νετς που εγώ με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήμασταν υποψήφιοι για τον πάγκο τους, αλλά δεν προχώρησε αυτό το ενδεχόμενο».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: