Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Πρόβλημα με Ουίμς στην ΤΣΣΚΑ!!

Χωρίς τον Σόνι Ουίμς ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα στον αχίλλειο τένοντα αγωνίζεται η ΤΣΣΚΑ κόντρα στην Εφές στο «Αμπντί Ιπεκτσί». «Δεν ξέρω πόσο θα με κρατήσει εκτός», δήλωσε ο Αμερικανός.

Πρόβλημα με Ουίμς στην ΤΣΣΚΑ
Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας με Σόνι Ουίμς. Ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ, έμεινε εκτός δωδεκάδας για τον εν εξελίξει αγώνα με την Αναντολού Εφές για τον 6ο όμιλο του Top 16 της Ευρωλίγκας στην Τουρκία, καθώς αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα στον αχίλλειο τένοντα.

Έτσι ο Δημήτρης Ιτούδης θα στερηθεί των υπηρεσιών του πολύ καλού σκόρερ του, ο οποίος σε σύντομη συνομιλία που είχε με το www.sport-fm.gr δήλωσε: «Με ενοχλεί αρκετά και ειλικρινά δεν ξέρω για πόσο θα με κρατήσει εκτός δράσης».

Πάντως ο Αμερικανός, προσπάθησε να εμψυχώσει τους παίκτες του καθώς είναι στον πάγκο και είχε θερμή χειραψία και εναγκαλισμό με όλους όσοι ήταν στη δωδεκάδα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Ρόις στη Ρεάλ!!

Το μεγάλο μπαμ του 2015 έκανε η Ρεάλ, συμφώνησε με τον Μάρκο Ρόις και άφησε στα κρύα του λουτρού Μπάγερν, Γιουνάιτεντ και Μπαρτσελόνα!
Λίγο πριν μας αποχαιρετήσει το 2014, η Ρεάλ φρόντισε να κάνει στους οπαδούς της το καλύτερο δώρο! Ανθρωποι της ομάδας ταξίδεψαν στη Γερμανία, συναντήθηκαν με τον Ρόις και τον... έπεισαν να υπογράψει στη «Βασίλισσα». Οπως αποκαλύπτει η «elconfidencial», ο ηγέτης της Ντόρτμουντ θα είναι από την 1η Ιούλη παίκτης της Ρεάλ, μιας και συμφώνησε για συνεργασία πέντε ετών. Οπως τονίζεται, ο 25χρονος Γερμανός θα καρπωθεί για την πρώτη σεζόν 7 εκατ. ευρώ, ποσό που εισπράττει ο Κρόος και ο Μπενζεμά. Σημαντικό ρόλο για την επίτευξη του deal έπαιξαν οι συμπατριώτες του Κρόος και Κεντίρα, αντίθετα... έχασε ο «κολλητός» του, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι που τον «έψηνε» για τη Μπάγερν. Θυμίζουμε, πως για τον Ρόις έδειξαν ενδιαφέρον Γιουνάιτεντ, Μπάγερν, Μπαρτσελόνα, Τσέλσι και Αρσεναλ! Οσο για τη Ντόρτμουντ, οι Βεστφαλοί θα καρπωθούν ποσό που θα αγγίζει τα 25 εκατ. ευρώ. 

*Πηγή: gazzetta.gr*

Kαι το 1-0 τρίποντο δίνει με Ταυλαρίδη και Κροάτες!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης στέκεται στην μεταμόρφωση της άμυνας του Παναθηναϊκού με τον Ταυλαρίδη, την συμβολή των Κροατών Πέτριτς, Πράνιτς, Σίλντεφελντ στο 1-0 επί του Λεβαδειακού, αλλά και στα λάθη του διαιτητή Λιαχούδη και του βοηθού Δημητριάδη
Τρεις πόντους δίνει και το 5-0 με τον Εργοτέλη, τρεις βαθμούς δίνει και το 1-0 με τον Λεβαδειακό. Φυσικά και εγώ, όπως και όλοι σας φαντάζομαι θέλετε να βλέπετε πιο συχνά εμφανίσεις σαν και αυτή του 5-0, παρά εμφανίσεις σαν του 1-0. Το γεγονός, όμως, ότι ο Παναθηναϊκός  είναι 6 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό οφείλεται και στο γεγονός, ότι  δεν μπόρεσε αρκετές φορές στον πρώτο γύρο να πετύχει αυτές τις νίκες του 1-0. Αν τις είχε πετύχει η διαφορά θα ήταν μικρότερη. Από αυτή την άποψη λίγο με χαλάει το γεγονός, ότι η ομάδα κέρδισε στην Λεωφόρο τον Λεβαδειακό με κακή εμφάνιση και με 1-0. Θα με χάλαγε αν έκανε καταπληκτική εμφάνιση και έχανε πόντους. Το ιδιανικό είναι φυσικά η ομάδα να κερδίζει με καλή μπάλα , αλλά όταν δεν μπορεί να παίζει καλή μπάλα  πρέπει να μάθει να κερδίζει. Όπως το έκανε και κόντρα στον Λεβαδειακό. Η ομάδα δεν είχε τις εμπνεύσεις επιθετικά, που είχε σε άλλα παιχνίδια στην Λεωφόρο και σε αυτό έπαιξαν ρόλο δύο πράγματα.
Πρώτον το γεγονός, ότι ο Λεβαδειακός έπαιξε πολύ κλειστά με απίστευτη προσήλωση στην άμυνα και προτίμησε να χάσει με 1-0 από το να… ξεμυτήσει από την άμυνά του με την ελπίδα να δημιουργήσει καταστάσεις στην άμυνα του Παναθηναϊκού , αλλά και το ρίσκο να δεχθεί κάποιο γκολ. Δεύτερον τις λίγες φορές, που έγινε αυτό ειδικά στο τέλος του αγώνα οι παίκτες του Παναθηναϊκού ήταν επιπόλαιοι στην τελική πάσα, που θα έφερνε συμπαίκτη τους φάτσα-κάρτα με το τέρμα. Αντζαγκούν, αλλά και Ζέκα από την ώρα που μπήκε έκαναν πολλά τέτοια λάθη. Την ίδια στιγμή ο Μπέργκ δεν ήταν σε καλή βραδυά, ο Κλωναρίδης είχε ημιτελείς προσπάθειες και ο Καρέλης επίσης δεν βοήθησε όσο έπαιξε στο τέλος.
Εκτός από το τρίποντο από αυτό το ματς κρατάμε την δυναμική που έχει δώσει στην άμυνα και σε όλες τις διεκδικήσεις της μπάλας ο Στάθης Ταυλαρίδης. Πάει με τα… χίλια σε κάθε διεκδίκηση και στον αέρα και στο έδαφος και συνήθως βγαίνει νικητής, ενώ οι αντίπαλοι επιθετικοί  τον καταλαβαίνουν καλά στην πλάτη τους. Επιτέλους λέω εγώ, που πλέον συμβαίνει αυτό και η άμυνα του Παναθηναϊκού αποκτάει μία σκληράδα, που δεν την είχε. Κοντά στον Ταυλαρίδη και ο Σίλντεφελντ ανεβάζει την απόδοσή του. Ηταν πολύ καλός αμυντικά ο Κροάτης με εξαίρεση δύο λάθος πάσες, που έκανε, αλλά δεν στοίχισαν στην ομάδα του.
Θα σταθώ σήμερα, όμως, και στους άλλους δύο Κροάτες. Ο Πράνιτς ήταν ο καλύτερος μέσος. Ετρεξε πολύ, κράτησε και μοίρασε μπάλα και εκτέλεσε με πολύ ωραίο τρόπο το φάουλ στο γκολ του Πέτριτς. Ο σκόρερ του Παναθηναϊκού με μία υπέροχη κεφαλιά έδωσε άλλο ένα τρίποντο στον Παναθηναϊκό μετά τα παιχνίδια με Πανιώνιο και Παναιτωλικό, που επίσης με δικά του γκολ η ομάδα κέρδισε.
Φυσικά και θα μιλήσω και για τον Λιαχούδη και για τον βοηθό Δημητριάδη που τα θαλάσσωσαν. Κατ’αρχάς το γκολ του Πέτριτς είναι οριακά-μεν- αλλά οφ-σάιντ. Δεν υπάρχει λίγο, η πολύ, υπάρχει είναι, η δεν είναι. Και ο Πέτριτς ήταν οφ-σάιντ(ψάξτε άλλους να βρείτε να σας κάνουν το άσπρο μαύρο όταν μία λάθος  απόφαση είναι υπέρ της ομάδας τους, εγώ δεν το έκανα, ούτε θα το κάνω ποτέ). Απλά περιμένω με αγωνία να δω τι θα πουν για αυτή την φάση, αυτοί που έλεγαν, ότι δεν ήταν οφ-σάιντ το γκολ του Οικονόμου στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ, που για μένα σωστά ακυρώθηκε. Αυτοί που τότε είπαν, η έγραψαν ότι ο παίκτης του Πανιωνίου δεν ήταν οφ-σάιντ φαντάζομαι θα πουν ότι και ο Πέτριτς δεν ήταν οφ-σάιντ. Διότι είναι ακριβώς ίδιες φάσεις. Αν πουν, η γράψουν σήμερα  κάτι άλλο θα αποδειχθεί για άλλη μία φορά ότι βλέπουν τις φάσεις, όπως τους βολεύει.
Πάμε στον Λιαχούδη τώρα. Δεν έχει δώσει ένα φανερό πέναλτι που έχει κάνει ο Κώτσιος πάνω στον Μπέργκ στο 40. Μπορεί ο Τομάς στη συνέχεια να διώχνει φανερά την μπάλα , αλλά πιο πριν ο Κώτσιος έχει ανατρέψει τον Σουηδό και έπρεπε να δοθεί πέναλτι. Ακόμα ο Λιαχούδης έχει χαρίσει δύο φορές δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Τομάς στο 71 και στο 81 για μαρκαρίσματα πάνω σε Μπέργκ και Καρέλη αντίστοιχα, ενώ αντί για κίτρινη θα μπορούσε να δώσει κόκκινη και να αποβάλει τον Τριανταφυλλόπουλο στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα, για μία ανόητη ενέργεια του αμυντικού του Παναθηναϊκού να απωθήσει βίαια τον αμυντικό, που του τράβαγε την φανέλα, λίγο πριν την εκτέλεση μίας στημένης φάσης υπέρ του Παναθηναϊκού.
ΥΓ: Ο Καλτσάς συνεχίζει και κάνει παπάδες στην Βέροια. Μία ασίστ και ένα γκολ( με μεγάλη δόση τύχης) και κόντρα στην Ξάνθη. Εξελίσεται σε μία σπουδαία μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό ενόψει καλοκαιριού.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Με… κόσμο στο ΑΣΕΑΔ ο Παναθηναϊκός!!

Περισσότεροι από 200 οπαδοί του Παναθηναϊκού έδωσαν το «παρών» έξω από το ΑΣΕΑΔ, στο πλαίσιο της έφεσης που άσκησε η «πράσινη» ΚΑΕ κατά της απόφασης του Αθλητικού Δικαστή για το Κύπελλο.

Με… κόσμο στο ΑΣΕΑΔ ο Παναθηναϊκός!
Παρουσία φίλων του Παναθηναϊκού, έξω από το κτίριο, πραγματοποιήθηκε η εκδίκαση της έφεσης που άσκησε η «πράσινη» ΚΑΕ κατά της απόφασης του Αθλητικού Δικαστή του ΕΣΑΚΕ, ο οποίος κατακύρωσε στον Ολυμπιακό την αναμέτρηση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Συγκεκριμένα, το «παρών» στην αίθουσα έδωσαν οι Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Μάνος Παπαδόπουλος μαζί με τον νομικό σύμβουλο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Ωστόσο, στα πέριξ του κτιρίου ήταν περίπου 200 οπαδοί του «τριφυλλιού, οι οποίοι ειρηνικά εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την πρωτόδικη απόφαση. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Δεν είναι κούφια απειλή, θα φύγουμε»!

Δεν μένει στις διαμαρτυρίες και στις ανακοινώσεις ο ΠΑΟΚ! Ο Ιβάν Σαββίδης έδωσε εντολή στον πρόεδρο της ΠΑΕ να ξεκινήσει διεργασίες για πιθανή αποχώρηση του «Δικεφάλου» απ’ το πρωτάθλημα!

«Δεν είναι κούφια απειλή, θα φύγουμε»!
Αποφασισμένος να φτάσει στα άκρα είναι ο ΠΑΟΚ που δεν αρκείται στις ανακοινώσεις κατά της διαιτησίας και των αρμοδίων φορέων!

Σε επικοινωνία που είχε λοιπόν ο Ιβάν Σαββίδης με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Ιάκωβο Αγγελίδη, του έδωσε εντολή να ξεκινήσει διεργασίες με όλους τους φορείς γύρω απ’ την ομάδα, προκειμένου να εξεταστεί το σοβαρό ενδεχόμενο αποχώρησης των Θεσσαλονικέων απ’ τη Σούπερ Λίγκα.

«Δεν είναι μια κούφια απειλή, αλλά ρεαλιστική σκέψη», αναφέρεται χαρακτηριστικά, ενώ ξεκαθαρίζεται πως: «είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε -με όποιο κόστος- τα πάντα για να επιτύχουμε ένα ποδόσφαιρο καθαρό».


Αναλυτικά η επίσημη θέση της ΠΑΕ

«Σε έντονη συναισθηματική φόρτιση επικοινώνησε χθες μετά το ματς της Μυτιλήνης με τον Πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο ιδιοκτήτης της ομάδας κ. Ιβάν Σαββίδης.

Ζήτησε να γίνει απόλυτα κατανοητό σε όλους ότι οι σκέψεις για αποχώρηση από το Πρωτάθλημα δεν είναι μια “κούφια” απειλή, αλλά ρεαλιστική σκέψη. Με δεδομένο ότι προφανώς ο ΠΑΟΚ θα δημιουργήσει μεγαλύτερο ρήγμα στο υπάρχον σύστημα με την αποχώρησή του, παρά με την παρουσία του.

Ζήτησε επίσης να γίνουν όλες εκείνες οι εσωτερικές συζητήσεις με τους φορείς της ιδέας του ΠΑΟΚ (οπαδούς, Α.Σ., παλαιμάχους) για τον τρόπο της πιθανής αποχώρησης, καθώς και η απαραίτητη προεργασία ώστε ο Σύλλογος να οχυρωθεί οικονομικά και ηθικά, με τη δική του απόλυτη ευθύνη, για όσο θα διαρκέσει η απουσία του από αυτό το Ελληνικό Πρωτάθλημα.

Δεν περιορίζεται και δεν σταματά το όραμά μας για ένα ποδόσφαιρο καθαρό, αντάξιο των Ελλήνων που το αγαπούν και είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε -με όποιο κόστος- τα πάντα για να το επιτύχουμε».

«Μακρινός στόχος η επέκταση του ΝΒΑ στην Ευρώπη»

Την πεποίθησή του πως είναι αρκετά μελλοντικό το σενάριο να ενταχθούν στο ΝΒΑ ομάδες με έδρα στην Ευρώπη, τόνισε σε δηλώσεις του στην Guardian ο Άνταμ Σίλβερ.

«Μακρινός στόχος η επέκταση του ΝΒΑ στην Ευρώπη»
Εδώ και αρκετά χρόνια το ΝΒΑ υπό τον προηγούμενο κομισάριο, Ντέιβιντ Στερν, διερευνούσε την πιθανότητα να δημιουργήσει μια κατηγορία 4-5 ομάδων με έδρα την Ευρώπη σε ορισμένες μεγάλες πόλεις όπως είναι το Λονδίνο, το Παρίσι, το Βερολίνο, η Ρώμη και η Μαδρίτη.

Κάτι τέτοιο συνεχίζεται και με τον Άνταμ Σίλβερ στο τιμόνι του, ωστόσο, όπως παραδέχτηκε σε δηλώσεις του στην Guardian ο κορυφαίος παράγοντας της αμερικανικής λίγκας με αφορμή το σημερινό αγώνα των Νιου Γιορκ Νικς με τους Μιλγουόκι Μπακς στην «Ο2 Αρένα» του Λονδίνου, το ενδεχόμενο αυτό φαντάζει αρκετά μακρινό για την ώρα. Το πρόγραμμα και τα οικονομικά δεδομένα ενός τέτοιου σχεδίου δυσχεραίνουν την επίτευξή του, ενώ η λίγκα του αμερικανικού ποδοσφαίρου, NFL θα μπορούσε αρμονικά να τοποθετήσει μια ομάδα από το Λονδίνο στο πρωτάθλημα του, είπε χαρακτηριστικά ο Σίλβερ στην αγγλική εφημερίδα.

«Η αίσθηση μου είναι ότι το NFL (αμερικάνικο ποδόσφαιρο) είναι λίγο πιο μπροστά από μας όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα, ώστε να αποκτήσουν ομάδα με έδρα το Λονδίνο. Κάποια σημεία στο πρόγραμμά τους το κάνουν ευκολότερο, παίζουν μια φορά την εβδομάδα και έχουν λιγότερα παιχνίδια. Οικονομικά θα είναι ευκολότερο για αυτούς να το πετύχουν. Θα ήταν δύσκολο για μας να έχουμε μια ομάδα στην Ευρώπη. Θα έπρεπε να βάλουμε πιο σταθερές βάσεις σε μια τέτοια εξέλιξη, να έχουμε επομένως τέσσερις ομάδες στην Ευρώπη. Δεν είμαστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο όμως. Γνωρίζω πως αν και υπάρχει μεγάλη πρόοδος του αθλήματος στην Ευρώπη, υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα για να στηριχθούν οι τέσσερις ομάδες. Από την άλλη πλευρά, πιστεύω ότι είναι η πρόδηλο το πεπρωμένο μας να προχωρήσουμε».

«Στοχεύουμε σε νέα κοινά. Κάθε φορά που ερχόμαστε στην Ευρώπη, μαθαίνουμε από τις προηγούμενες εμπειρίες και τα λάθη που έχουμε κάνει. Όταν ερχόμαστε στο Λονδίνο, νομίζω πως υπάρχει αρκετός κόσμος που δεν παρακολουθεί σταθερά το μπάσκετ, αλλά έρχεται επειδή διεξάγεται εδώ», συμπλήρωσε για το κοινό που έχει ήδη εξαντλήσει τα εισιτήρια για τον σημερινό αγώνα των Νιου Γιορκ Νικς με τους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πήρε Καλογέρη ο Άρης!

Ολοκληρώθηκε η απόκτηση του Αλέξανδρου Καλογέρη από τον Άρη. «Σημαντικό ρόλο στο να πάρω αυτήν την απόφαση έπαιξε η παρουσία του Δημήτρη Καλαϊτζίδη», δήλωσε ο 28χρονος μέσος.

Πήρε Καλογέρη ο Άρης
Τη δεύτερη του προσθήκη στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο πραγματοποίησε ο Άρης, καθώς τρεις ημέρες μετά την απόκτηση του Νίκου Γεωργιάδη, ανακοίνωσε τον Αλέξανδρο Καλογέρη. Ο πρώην παίκτης του Παναιτωλικού τόνισε μέτρησε αρνητικά η παρουσία του Δημήτρη Καλαϊτζίδη.

«Το Ποδοσφαιρικό Τμήμα του Άρη ανακοινώνει την απόκτηση του Αλέξανδρου Καλογέρη.

Ο 28χρονος μέσος (αγωνίζεται –κυρίως- ως αμυντικός χαφ), μετά τη συνάντηση που είχε με τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη, συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα μας.

Ο Αλέξανδρος Καλογέρης γεννήθηκε στις 14/05/1986 στην Αθήνα, έχει ύψος 1,83 και βάρος 73 κιλά.
Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας μας ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες του Πρωτέα Φωκέας, ενώ ακολούθησαν το Μαρκό, ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Κεραυνός Κερατέας.

Το καλοκαίρι του 2010 μεταγράφηκε στη Βέροια. Τη φανέλα της μακεδονικής ομάδας φόρεσε τρεις συνεχόμενες «γεμάτες» σεζόν (85 συμμετοχές συνολικά και 7 γκολ). Την αγωνιστική περίοδο 2013-’14 ξεκίνησε στον Παναιτωλικό και την ολοκλήρωσε στην κυπριακή Ν. Σαλαμίνα (23 συμμετοχές, 2 γκολ). Το περασμένο καλοκαίρι επέστρεψε στην ομάδα του Αγρινίου, όπου και αγωνίζονταν μέχρι πρότινος
», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Άρη.

Ο Αλέξανδρος Καλογέρης δήλωσε μετά την υπογραφή του συμβολαίου του στην ιστοσελίδα του συλλόγου: «Είμαι ικανοποιημένος που όλα πήγαν καλά και θα συνεχίσω την καριέρα μου σε μια ομάδα με μεγάλη δυναμική, όπως είναι ο Άρης. Στόχος είναι η ομάδα να επιστρέψει το συντομότερο στη Superleague, που είναι και ο φυσικός της χώρος. Σημαντικό ρόλο στην απόφασή μου να έρθω στον ΑΡΗ έπαιξε η παρουσία του κ. Καλαϊτζίδη και το πλάνο που υπάρχει για την επόμενη μέρα της ομάδας. Τα δύο αυτά στοιχεία με έπεισαν για να πάρω αυτήν την απόφαση».

Με τα... δεύτερα η «Μπάρτσα»!

Σχεδόν μία ενδεκάδα αναμένεται να ξεκουράσει ο Λουίς Ενρίκε στον δεύτερο αγώνα της Μπαρτσελόνα με την Έλτσε για το ισπανικό Κύπελλο, καθώς άφησε δέκα από τους βασικούς παίκτες του εκτός αποστολής.

Με τα... δεύτερα η «Μπάρτσα»

Συγκεκριμένα, εκτός αποστολής θα μείνουν οι Μέσι, Σουάρες, Μπουσκέτς, Ινιέστα, Άλβες, Μαστσεράνο, Μπράβο, Άλμπα για να ξεκουραστούν καθώς και οι Τσάβι και Νεϊμάρ λόγω μικροτραυματισμών.

Αντίθετα, αρκετοί ποδοσφαιριστές της Β’ ομάδας επιλέχθηκαν από τον 44χρονο τεχνικό, με τους Έντγκαρ Ιέ, Ντιανιέ, Χαλίλοβιτς, Γκουμπάου, Αντάμα και Μουνίρ να συμπληρώνουν την αποστολή των «μπλαουγκράνα». *Πηγή: sport-fm.gr*

Υπό εκκαθάριση ο Άρης και πάλι!!

Την εκκαθάριση της ΠΑΕ Άρης, που είχε αρχίσει αλλά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, αποφάσισε η γενική συνέλευση των μετόχων.

Υπό εκκαθάριση ο Άρης και πάλι
Σε διαδικασία εκκαθάρισης μπαίνει και πάλι η ΠΑΕ Άρης, όπως αποφασίστηκε στη σημερινή γενική συνέλευση των μετόχων.

Η απόφαση λήφθηκε παρουσία των Θανάση Αθανασιάδη και Αντώνη Ζαμπέτα και απουσία του Λάμπρου Σκόρδα, ενώ παρόντες ήταν οι πρόεδροι των τριών φορέων του συλλόγου, δηλαδή, του Ερασιτέχνη (ΑΣ), Τάσος Οικονόμου, της Κοινωνίας Μελών, Άγγελος Μισιρλής, της υπό πτώχευση ΠΑΕ, Λάκης Κλεώπας και ο δικηγόρος, Χάρης Κοκκώνης.

Επίσης ορίστηκαν οι εκκαθαριστές (κ.κ. Κλεώπας και Σενέμης), που θα αναλάβουν να τρέξουν τη διαδικασία της λύσης της υπερχρεωμένης εταιρείας, που αφού «καθαρίσει» από χρέη θα μπορέσει να επιστρέψει-εφόσον το εξασφαλίσει εντός γηπέδου-την επιστροφή στις επαγγελματικές κατηγορίες. *Πηγή: sport-fm.gr*

Όταν ο Σα Πίντο αντίκρισε τα ενθύμια της Πορτογαλίας!!

Την έκπληξη του Ρικάρντο Σα Πίντο προκάλεσαν τα ενθύμια που υπάρχουν στο Μουσείο της Εθνικής, που έχει «χτίσει» ο Γαλανόλευκος Φάρος, από την επιτυχία της Πορτογαλίας στο Euro 2004.

Όταν ο Σα Πίντο αντίκρισε τα ενθύμια της Πορτογαλίας

Εκτός από το δώρο που έκανε ο Κώστας Κατσουράνης στο Μουσείο, εντύπωση προκάλεσε και η αντίδραση του Ρικάρντο Σα Πίντο, όταν αντίκρισε τα αναμνηστικά που υπάρχουν από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πορτογαλίας.

«Δεν είναι καλή ανάμνηση για εμένα γιατί χάσαμε το τρόπαιο μέσα στη χώρα μας», τόνισε ο έμπειρος προπονητής, ενώ δίπλα του ήταν ο διεθνής άσος που είχε αγωνιστεί σε εκείνη τη διοργάνωση.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του επίσημου συνδέσμου οπαδών της Εθνικής, Νίκος Φλέκκας, δήλωσε στο επίσημο σάιτ του Ατρομήτου: «Ευχαριστούμε πολύ τον Ατρόμητο για την πολύ μεγάλη τιμή που μας έκανε σήμερα και ήρθε σύσσωμος στο μουσείο μας».*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Ιβάν… φέρνει εξελίξεις!!

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται σήμερα ο Ιβάν Σαββίδης σηματοδοτώντας εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα. Από τη στάση του ΠΑΟΚ απέναντι στη διαιτησία, μέχρι και τα μεταγραφικά.

Ο Ιβάν… φέρνει εξελίξεις

Ο Άγγελος Αναστασιάδης, ο Ζήσης Βρύζας και ο Ιάκωβος Αγγελίδης, όπως και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας, συζητούσαν με αγανάκτηση για την αντιμετώπιση που είχαν από τη διαιτησία κατά την επιστροφή της αποστολής από τη Μυτιλήνη και θέση της διοίκησης είναι πως δεν θα πρέπει να… σιγήσουν.

Ο Ιβάν Σαββίδης πληροφορήθηκε με ικανοποίηση την αντίδραση της ομάδας και τη νίκη επί της Καλλονής, αλλά και τη δυσαρέσκεια που υπάρχει για τη διαιτησία. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ενημέρωσε τους συνεργάτες του πως αναμένεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη και η άφιξή του σηματοδοτεί εξελίξεις, τόσο για το θέμα της αντιμετώπισης του ΠΑΟΚ από τη διαιτησία (αναμένεται αντίδραση), όσο και για τα υπόλοιπα φλέγοντα ζητήματα της ομάδας, όπως τα μεταγραφικά. Άλλωστε φτάσαμε στα μέσα Ιανουαρίου κι ακόμη δεν έχει καλυφθεί το κενό στο κέντρο άμυνας, ενώ είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει ενίσχυση και σε άλλη θέση. Με την άφιξη του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ, όλα τα πράγματα θα δρομολογηθούν και οι επόμενες μέρες θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες. *Πηγή: sport-fm.gr*

Επιστροφή για Καρμέλο στο Λονδίνο!!

Ο Καρμέλο Άντονι επιστρέφει στη δράση στην σημερινή αναμέτρηση των Νικς κόντρα στους Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο στην Ο2 ARENA του Λονδίνου.

Επιστροφή για  Καρμέλο στο Λονδίνο

Συγκεκριμένα ο παίκτης των Νεοϋορκέζων δηλώνει πως θα κάνει προσπάθεια να παίξει σήμερα το βράδυ απέναντι στους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο, θέλοντας έτσι να βοηθήσει την ομάδα του αλλά και τον ίδιο να βρουν πάλι τον καλό τους αγωνιστικό εαυτό.

Ο σταρ των Νικς βρίσκεται ήδη έκτος αγωνιστικής δράσης για έξι συνεχόμενους αγώνες της ομάδας λόγο προβλήματος στο γόνατο, μη μπορώντας να βοηθήσει όσο θα ήθελε. Με την ομάδα της Νέας Υόρκης να διανύει μια από τις χειρότερες χρονιές της σημειώνοντας αρνητικό ρεκόρ πέντε μόνο νικών σε 40 μέχρι τώρα αγώνες τους.

Το σημερινό θα είναι το πέμπτο επίσημο παιχνίδι για το πρωτάθλημα του ΝΒΑ που διεξάγεται στο Λονδίνο με τα εισιτήρια όπως ήταν αναμενόμενο να εξαφανίζονται μέσα σε διάστημα μιας ώρας. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Αν δεν βρεθούν 3.000 ευρώ, η ΑΕΚ διαλύεται»

Κραυγή αγωνίας από τον Ανδρέα Ανδρεάδη για την ομάδα βόλεϊ της ΑΕΚ. «Αν δεν βρεθούν τώρα 3.000 ευρώ, η ομάδα κινδυνεύει να διαλυθεί», τόνισε.

«Αν δεν βρεθούν 3.000 ευρώ, η ΑΕΚ διαλύεται»

«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η ομάδα αυτή τη στιγμή κινδυνεύει να διαλυθεί επειδή δεν διαθέτει 3.000 ευρώ για να πληρώσει άμεσες ανάγκες της.

Εμείς οι παίκτες προσπαθήσαμε τον τελευταίο ενάμιση μήνα και καταφέραμε να αλλάξουμε το αγωνιστικό προφίλ της ομάδας. Παίζουμε καλύτερα τώρα και πιστεύω ότι θα παρουσιαστούμε ακόμη καλύτεροι στη συνέχεια, εφόσον ομαλοποιηθεί η κατάσταση με τις πληρωμές και υπάρχει μια σταθερότητα, όπως το διάστημα της διοίκησης του κ. Ανατολιωτάκη.

Μπροστά μας έχουμε το ματς με την Κηφισιά και μετά μεσολαβούν τρεις εβδομάδες μέχρι τον επόμενο αγώνα μας. Σε αυτό το διάστημα θα δουλέψουμε με τον καινούργιο προπονητή και θα βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο.

Πιστεύω ότι η ομάδα μπορεί να σωθεί. Σήμερα όμως, μέχρι το μεσημέρι, πρέπει να βρεθεί μια λύση. Όποιος φίλος της ΑΕΚ μπορεί να βοηθήσει, ας το κάνει τώρα. Mετά θα είναι πολύ αργά για δάκρυα...
», ανέφερε σε δήλωσή του ο πολύπειρος κεντρικός.

«Στην Πόλη για τη νίκη!»

Σύνθημα νίκης έδωσαν Γιάννης Σφαιρόπουλος και Δημήτρης Κατσίβελης κατά την αναχώρηση της αποστολής του Ολυμπιακού για την Πόλη, εν όψει του αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ την Παρασκευή.

«Στην Πόλη για τη νίκη!»


«Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ είναι μια πολύ καλή ομάδα, με έναν πολύ καλό προπονητή, θεωρώ πως είναι το φαβορί της αναμέτρησης αφού παίζει στο γήπεδο της, μπροστά στο κοινό της. Εμείς θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να κάνουμε αυτά που έχουμε σχεδιάσει και να δώσουμε μια μάχη για 40 λεπτά. Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητες μας. Σίγουρα η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ έχει μεγάλη ποιότητα και πολλοί παίκτες της μπορούν να σου δημιουργήσουν πρόβλημα, δεν είναι μόνο 2-3 αυτοί που ξεχωρίζουν. Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, στην ομάδα μας, στους παίκτες μας και στο υλικό μας και πιστεύω πως έχουμε την ποιότητα να τους αντιμετωπίσουμε», τόνισε ο προπονητής των «ερυθρόλευκων».

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Κατσίβελης είπε: «Η Φενέρ είναι πάρα πολύ καλή ομάδα, ειδικά στην έδρα της. Εμείς πάμε να πάρουμε τη νίκη και θέλουμε να κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία γίνεται στο Top 16. Ο Γκάουντλοκ είναι ο κορυφαίος σκόρερ της ομάδας, παίρνει πολλές επιθέσεις, είναι εξαιρετικός στο ένας εναντίον ενός και πρέπει να εστιάσουμε όχι μόνο σε αυτόν. Το να κάνεις μια ήττα στην έδρα σου σε αυτή τη φάση δεν είναι το καλύτερο, αλλά μπορεί να σου δώσει έξτρα κίνητρο. Εμείς πρέπει να εστιάσουμε στο δικό μας πλάνο και να κοιτάξουμε να είμαστε σοβαροί. Αν το κάνουμε, έχουμε πολλές πιθανότητες να πάρουμε τη νίκη».

Ο Ολυμπιακός δεν έχει αγωνιστικά προβλήματα πέρα από τις γνωστές απουσίες των Ιωάννη Παπαπέτρου και Δημήτρη Αγραβάνη. *Πηγή: sport-fm.gr*

Μαντζουράκης: «Με απέλυσαν»!

Η ήττα της Καλλονής από τον ΠΑΟΚ στοίχισε στον Γιάννη Μαντζουράκη τη... δουλειά του και ο ίδιος μέσω του NovaΣΠΟΡ FM 94,6 δεν έκρυψε την πικρία του. «Δεν ξέρω γιατί...Έχουμε μόνο πέντε ήττες», τόνισε.

Μαντζουράκης: «Με απέλυσαν»!
Παρελθόν αποτελεί ο Γιάννης Μαντζουράκης από την τεχνική ηγεσία της Καλλονής, όπως αποκάλυψε ο έμπειρος προπονητής στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, στο περιθώριο του σχολιασμού του χθεσινού αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Μυτιλήνη.

Ο 65χρονος προπονητής τόνισε ότι σήμερα το πρωί τον πήραν από τη διοίκηση του συλλόγου και τον ενημέρωσαν για τη λύση της συνεργασίας τους, χωρίς να έχει προκύψει κάτι σε προηγούμενες επαφές τους.

Από εκεί και πέρα, ο κ. Μαντζουράκης υποστήριξε ότι δεν είναι ωραίο να συμβαίνουν τέτοια γεγονότα, όπως αυτά που έγιναν με πρωταγωνιστές ανθρώπους του ΠΑΟΚ, οι οποίοι ήθελαν να φύγουν από το γήπεδο, λόγω των διαιτητικών αποφάσεων.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο έμπειρος προπονητής στην εκπομπή του Σωτήρη Κωσταβάρα και του Μπάμπη Παπάζογλου

Για το χθεσινό παιχνίδι της Καλλονής

«Είχαμε την τύχη να δούμε την καλύτερη εικόνα που μπορούσε να παρουσιάσουμε αυτή τη χρονιά. Ήταν ένα καλό παιχνίδι, με καλή κατοχή από μέρους απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο. Με ρρυθμό και απλότητα στο παιχνίδι μας. Από την άριστη εικόνα, περάσαμε στην κάκιστη και ήρθε – παρότι η προειδοποίησή μου ότι ο ΠΑΟΚ είναι καλή ομάδα – αυτό το γκολ και φάνηκε ότι δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι. Πρόκειται για έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης. Αυτά τα λάθη φέρνουν τα γκολ. Και στη συνέχεια εμφανίστηκε αυτή η συμπεριφορά, την οποία την περιμένεις από μία ομάδα που τώρα χτίζει τον χαρακτήρα, τα επίπεδά της και γενικά τα όριά της».

Για τα όσα έγιναν μετά την αποβολή του Κάτσε και τα λάθη που έχουν κάνει οι διαιτητές:

«Ένιωσα πάρα πολύ άσχημα. Και εγώ θα έκανα παράπονα, επειδή δεν είναι από τους προπονητές που αφήνουν να πέσει κάτι. Όσο πιο μικρή ομάδα έχεις, τόσα περισσότερα δικαιώματα έχεις προς αυτή την κατεύθυνση. Ο Άγγελος δεν ήξερε και δεν κατάλαβε ότι πράγματι έβρισε τον διαιτητή ο Κάτσε. Μετά το αναγνώρισε. Αυτή είναι μία λεπτομέρεια. Είχε παράπονα για κάποιες αποφάσεις. Και εμάς στον Παναιτωλικό μας ακύρωσε κανονικό γκολ, ενώ στη Λιβαδειά δεν μας έδωσε πέναλτι και τιμωρήθηκε για 1,5 μήνα. Και εμείς θα μπορούσαμε να έχουμε τώρα τέσσερις περισσότερους βαθμούς. Έτσι είναι τα πράγματα. Θα είχαμε 27 βαθμούς και θα έλεγαν ότι πάμε, αλλά πού πάμε. Δυναμώνουμε μία πορεία, δεν χτυπάμε την πεντάδα. Δεν πρέπει να σου κόβουν βαθμούς που πρέπει να πάρεις. Η διαιτησία δεν είναι τόσο κακή, έχουν υπάρξει και κακές διαιτησίες, αλλά υπάρχουν συνολικά πιο σωστές διαιτησίες. Και απέναντι στους μεγάλους υπάρχουν λάθη. Τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε ένα καθεστώς και όταν σε παίζει 50-50 αισθάνεσαι αδικημένος. Η Βέροια είχε διαμαρτυρηθεί μετά από δύο ημέρες και ο Ατρόμητος το ίδιο. Φέτος τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα».

Για την πορεία της Καλλονής:

«Εμείς είχαμε παιχνίδια καλά, αλλά από τη στιγμή που έχεις μία αδυναμία στο εύκολο γκολ, δεν μπορείς να προχωρήσεις. Πρέπει μετά από κάποιες επιτυχίες, οι ομάδες έρχονται μαζεμένες στην άμυνα. Όπως παίζουμε εμείς απέναντι στις μεγάλες ομάδες. Μετρήστε τις ισοπαλίες που υπάρχουν φέτος. Είναι αμφίρροπο το πρωτάθλημα. Οι μικρές κοντράρουν τις μεγάλες. Είναι άλλο θέμα αν μπορούν να τις κοντράρουν για 90 λεπτά, αλλά η αλήθεια είναι αυτή. Έχουν ενισχυθεί οι μικρές ομάδες. Όταν είναι ισοδύναμες οι ομάδες και εμείς είμαστε κοντά στον στόχο μας, και αν είχαμε παραπάνω βαθμούς, τότε θα ήμασταν ακόμη πιο πάνω στη βαθμολογία».

Για τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος μετά την αποχώρηση της Νίκης Βόλου και την πιθανότητα να συμβεί το ίδιο με τον ΟΦΗ:

«Οι υπόλοιπες δύο θέσεις θα παιχθούν μέχρι το τέλος. Είναι μακρύς ο δρόμος. Υπάρχει μεγάλη δυσκολία για τις ομάδες που έχουν λίγους βαθμούς για να καλύψουν τις διαφορές από τις υπόλοιπες. Θα πρέπει να κάνουν πρωταθλητισμό για να πάρουμε 24 – 25 βαθμούς. ΘΑ είναι συναρπαστικό και χαμηλά στη βαθμολογία το πρωτάθλημα. Φαίνεται λίγο – πολύ ποιες ομάδες θα διεκδικήσουν την Ευρώπη. Εκεί θα παίξει ρόλο η σταθερότητα και τα ρόστερ των ομάδων. Ο Παναιτωλικός έχει καλές πιθανότητες, βρίσκεται σε ένα περιβάλλον να ανοίξει η όρεξή για να πετύχει κάτι περισσότερο. Η λειτουργία του είναι καλή, παίκτες καλούς παίκτες έχει, γιατί να μην το πετύχει. Κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά ο Χάβος. Εγώ που απολύθηκα σήμερα το πρωί έχασα την αξία μου; Όταν λες ΟΜΑΔΑ, αυτό έρχεται με τον χρόνο και δεν έρχεται ξαφνικά».

Για το τέλος της συνεργασίας του με την ΠΑΕ:

«Με πήραν τηλέφωνο και μου ανακοίνωσαν τη λύση της συνεργασίας μας. Δεν ξέρω αν φταίνε τα αποτελέσματα ή το γεγονός ότι έχουμε αρκετές ισοπαλίες, αφού η ομάδα μετράει μόλις πέντε ήττες. Δεν χρειάζεται να σας πω τίποτα άλλο επί του θέματος».

Χάβος: «Επιβληθήκαμε και δεν κάναμε λάθη»

Στην επιβολή του ρυθμού και την έλλειψη λαθών των παικτών του απέδωσε τη νίκη του Παναιτωλικού επί του ΟΦΗ ο Μάκης Χάβος.

Χάβος: «Επιβληθήκαμε και δεν κάναμε λάθη»
Ο τεχνικός των Αγρινιωτών τόνισε πως ήταν δίκαιη η νίκη της ομάδας του, αφού είχαν ρυθμό και ταχύτητα, «αποθέωσε» τους Παπουτσαγιαννόπουλο και Κουτρομάνο που ήρθαν από τον πάγκο, ενώ περιμένει τις εξετάσεις που θα υποβληθεί ο Μαρτίνες για να διαπιστωθεί η κατάσταση του τραυματισμού του.

Αναλυτικά: «Ήταν μια δίκαιη και καθαρή νίκη. Είχαμε ρυθμό, ταχύτητες, προηγηθήκαμε στο πρώτο ημίχρονο και, μετά το γκολ του ΟΦΗ στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου, πιέσαμε, επιβληθήκαμε και δεν κάναμε τα λάθη που κάναμε με τα Γιάννενα. Είμαι, παράλληλα, ικανοποιημένος από τη βοήθεια που είχαμε από τον πάγκο με τον Κουτρομάνο και τον Παπουτσογιαννόπουλο.

Ο Μαρτίνες θα υποβληθεί την Πέμπτη σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί τι έχει πάθει».

Με την πλάτη στον τοίχο…!!

Με τον αγώνα του Πλατανιά με τον Ατρόμητο ολοκληρώνεται σήμερα η 18η εμβόλιμη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, με τους Περιστεριώτες και τον Σα Πίντο να «καίγονται» για τη νίκη.

Με την πλάτη στον τοίχο…
Μονόδρομο αποτελεί για τον Ατρόμητο η νίκη στο σημερινό παιχνίδι με τον Πλατανιά στην Κρήτη, με το οποίο ολοκληρώνεται η 18η εμβόλιμη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Οι Περιστεριώτες δεν έχουν καταφέρει να νικήσουν εδώ και τέσσερα ματς και ψάχνουν πλέον το πρώτο τους «τρίποντο», με το οποίο θα καταφέρουν να κάνουν την αντεπίθεσή τους για να μπορέσουν να πετύχουν τον στόχο της εισόδου στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος.

Από την πλευρά του, ο Ρικάρντο Σα Πίντο είναι σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, λόγω του παραπάνω λόγου και όλοι εκτιμούν ότι σήμερα «παίζεται» η θέση του στον πάγκο την ομάδα.

Όσον αφορά τους Κρητικούς, έχουν δημιουργήσει ένα αήττητο σερί στους τελευταίους πέντε αγώνες μέσα στα Περιβόλια, αφού έχουν κερδίσει Ξάνθη, Νίκη Βόλου, ΟΦΗ και Πανιώνιο, ενώ ήρθαν ισόπαλοι με τον Ηρακλή για το Κύπελλο Ελλάδας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής:

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Εργοτέλης-Πανιώνιος (ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ)
Διαιτητής: Κουτσιάυτης

Πανθρακικός-Κέρκυρα 1-0

Ο ένας ωραίος (Ιγκόρ), ο άλλος μοιραίος (Μαρκόφσκι). Πανθρακικός-Κέρκυρα κέρδισαν από ένα πέναλτι, αλλά μόνο οι γηπεδούχοι σκόραραν και πήραν το «τρίποντο» (1-0), ενώ ολοκλήρωσαν με δέκα παίκτες.
Skoda Ξάνθη-Βέροια 2-2

Ξάνθη (που έπαιζε με δέκα από το 30’) και Βέροια πρόσφεραν πλούσιο θέαμα αρνούμενες να φύγουν με τίποτα λιγότερο από τη νίκη από τα Πηγάδια, αλλά τελικά συμβιβάστηκαν με το άδικο και για τις δύο 2-2.

Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα 2-2

Με αργεντίνικη συνταγή, από τους Ρόλε και Μπαράλες, ο Αστέρας νόμιζε πως καθάρισε εύκολα. Ο ΠΑΣ όμως το πάλεψε και με δύο γκολ του Κοροβέση (ευθύνεται ο Θεοδωρόπουλος) πήρε παλικαρίσιο βαθμό, 2-2.
Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός 1-0

Άρχισε να εκμεταλλεύεται το ευνοϊκό πρόγραμμα ο Παναθηναϊκός! Μετά την πεντάρα με τον Εργοτέλη, οι πράσινοι νίκησαν τον Λεβαδειακό (1-0) και διατηρήθηκαν σε τροχιά τίτλου. Διαιτητικά λάθη εκατέρωθεν.

Παναιτωλικός-ΟΦΗ 3-1

Όνειρα Ευρώπης κάνει ο Παναιτωλικός, που νίκησε 3-1 τον ΟΦΗ και εδραιώθηκε στην πέμπτη θέση. Δύο γκολ ο Κέβιν, ένα ο Κούσας, ενώ δοκάρι είχε ο Μύγας. Τη γκάφα της αγωνιστικής έκανε ο Στεφανάκος!

Καλλονή-ΠΑΟΚ 1-2

Ακόμα κι όταν όλα έδειχναν να ‘ναι εναντίον του, ο ΠΑΟΚ αγωνιζόμενος με δέκα παίκτες βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και με δύο γκολ του Περέιρα νίκησε 2-1 με ανατροπή την Καλλονή στην Μυτιλήνη!

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2015

Πλατανιάς-Ατρόμητος (19:30, Novasports1)
Διαιτητής: Κομίνης
Νίκη Βόλου-Ολυμπιακός (-)

Η επόμενη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας

Σάββατο, 17 Ιανουαρίου 2015
Βέροια – ΟΦΗ (15:00, Novasports 3)
Κέρκυρα – Skoda Ξάνθη (17:15, Novasports 1)
Πανιώνιος – Παναθηναϊκός (19:30, Novasports 2)

Κυριακή, 18 Ιανουαρίου 2015
Λεβαδειακός – Αστέρας Τρίπολης (15:00, Novasports 2)
ΠΑΣ Γιάννινα – Πανθρακικός (17:15, Novasports 3)
Ατρόμητος – Νίκη Βόλου (Αναβλήθηκε)
ΠΑΟΚ – Πλατανιάς (17:15, Novasports 2)
Ολυμπιακός – Παναιτωλικός (19:30, Novasports 1)

Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2015
Εργοτέλης – Καλλονή (19:30, Novasports 1) *Πηγή: sport-fm.gr*

Ατσαλωμένος «αετός»

Ενισχυμένος, βαθμολογικά και ψυχολογικά, επέστρεψε από τη Μυτιλήνη ο ΠΑΟΚ. Η παρ’ ολίγον καταστροφική αποχώρηση, η μετατροπή της οργής σε κινητήρια δύναμη και οι «πληγές» εν όψει Πλατανιά.

Ατσαλωμένος «αετός»

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» φλέρταρε με την… καταστροφή. Μένοντας με 1-0 πίσω στο σκορ, με δέκα παίκτες, αλλά και παραλίγο αποχωρώντας μαζικά από το γήπεδο (κάτι που θα επέσυρε την απώλεια του ματς στα χαρτιά και αφαίρεση βαθμών), έβγαζε μια εικόνα διάλυσης στο πρώτο μέρος. Όταν όμως η οργή μετατράπηκε από παραίτηση σε πείσμα, ο ΠΑΟΚ μεταμορφώθηκε και έφτασε με παλικαρίσιο τρόπο σε μια νίκη που μπορεί να αποδειχτεί κομβική για τη συνέχεια. Όχι μόνο για τους τρεις βαθμούς καθαυτούς, αλλά και γιατί η «εύθραυστη» ψυχολογία της ομάδας πήρε μια πολύ καλή τονωτική ένεση εν όψει της δύσκολης συνέχειας.

Το χρονικό της παρ’ ολίγον αποχώρησης

Η οργή των ανθρώπων του ΠΑΟΚ για τον διαιτητή Μήτσιο λίγο έλειψε να οδηγήσει την αποστολή της ομάδας στην αποχώρηση από το γήπεδο. Ο Άγγελος Αναστασιάδης με χαρακτηριστικό νόημα έδωσε το «σύνθημα», ο γυμναστής Λεωνίδας Δημητρακόπουλος και ο γιατρός Γιώργος Οικονομίδης, έδειξαν να κατευθύνονται προς τα αποδυτήρια, αλλά οι… κραυγές της λογικής από τον προπονητή τερματοφυλάκων, Απόστολο Τερζή, συνέτισαν τον τεχνικό του «Δικεφάλου του Βορρά» και αποτράπηκε μια καταστροφική απόφαση.

Πληγωμένος με Πλατανιά

Η αποστολή του ΠΑΟΚ επέστρεψε περίπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα στη Θεσσαλονίκη (και την υποδέχτηκε ένας οπαδός, που ευχαρίστησε τα μέλη της ομάδας για τη χαρά που του έδωσαν) και από σήμερα αρχίζει-χωρίς περιθώρια για ανάσες-η προετοιμασία για το ματς της Κυριακής με τον Πλατανιά στην Τούμπα (17:15). Απών από το παιχνίδι αυτό θα είναι σίγουρα ο Έργκους Κάτσε, ο οποίος κινδυνεύει με ποινή μέχρι και τεσσάρων αγωνιστικών για εξύβριση του διαιτητή. Επίσης τέσσερις κίτρινες κάρτες συμπλήρωσε ο Στέφανος Αθανασιάδης και θα πρέπει να λείψει σε ένα από τα τέσσερα προσεχή παιχνίδια.*Πηγή: sport-fm.gr*

Από τους δύο, ο… ένας!!

Ελάχιστες είναι οι πιθανότητες ο Σίντι Σανιά να προλάβει να αγωνιστεί στο παιχνίδι του Άρη στην Καβάλα, όπου αναμένεται να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του ο Γκαέλ Ν’Λουντούλου.

Από τους δύο, ο… ένας
Την άμεση ανάγκη ενίσχυσης επανέλαβε και χθες ο Πάουλο Κάμπος, ο οποίος θέλει το ρόστερ του Άρη να ενισχυθεί το συντομότερο δυνατόν για να μπορέσει να διεκδικήσει την άνοδο στη Football League.

Οι «κίτρινοι», ενώ ψάχνουν για παίκτες, την ίδια ώρα κινούνται για την έκδοση των δελτίων για τους ποδοσφαιριστές που υπάρχει κατ’ αρχήν προφορική συμφωνία.

Μετά τον Σίντι Σανιά, χθες ήρθε στη Θεσσαλονίκη και υπέγραψε και ο Γκαέλ Ν’Λουντούλου, ο οποίος σήμερα θα κάνει και την πρώτη του προπόνηση μαζί με τον Νίκο Γεωργιάδη.

Ο Γάλλος υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να τεθεί στη διάθεση του κ. Κάμπος για τον κυριακάτικο αγώνα στην Καβάλα, όμως δεν ισχύει το ίδιο για τον Σανιά και ενδέχεται να μεταβεί εκ νέου στο Παρίσι για να πάρει καινούργια βίζα.

Εν τω μεταξύ, προέκυψε πρόβλημα και με τον Καλογέρη, καθώς έχει συμφωνήσει σε όλα, αλλά δεν έχει ανακοινωθεί η μεταγραφή του, καθώς κλήθηκε να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία στη Θήβα και θα πρέπει να εξασφαλίσει άδεια για να του εκδοθεί το δελτίο.*Πηγή: sport-fm.gr*

Κάποιος να τους σταματήσει!!

Ουόριορς και Χοκς δείχνουν ανίκητοι και το απέδειξαν κόντρα σε Χιτ και Σέλτικς αντίστοιχα. Μεγάλες νίκες για Κλίπερς και Ουίζαρντς σε Πόρτλαντ και Σικάγο. Δεν έπαιξε ο «Παπ», καλοί Καλάθης-Κουφός.

Κάποιος να τους σταματήσει
Συνεχίζουν να αποδεικνύουν γιατί είναι στην κορυφή των δύο περιφερειών Ουόριορς και Χοκς.

Οι «πολεμιστές» έφτασαν τις οκτώ σερί νίκες μετά το 104-89 με 32 πόντους του Στεφ Κάρι, που ευστόχησε σε επτά τρίποντα, και παραμένουν η ομάδα με το κορυφαίο ρεκόρ στο πρωτάθλημα (31-5).

Ακόμη μεγαλύτερο είναι το σερί των Χοκς, που πέρασαν με 105-91 από τη Βοστώνη παρά την απουσία των Χόρφορντ και Κόρβερ φτάνοντας τις δέκα σερί νίκες.

Οι Ουίζαρντς επιβλήθηκαν των Μπουλς στο Σικάγο με 105-99 με 22 πόντους του Πολ Πιρς και τον Τζον Γουόλ να προσθέτει 10 από τους δικούς του 21 στην τέταρτη περίοδο. Ο Ντέρικ Ρόουζ είχε 32 πόντους, αλλά δεν είχε την απαραίτητη βοήθεια.

Οι Κλίπερς έδειξαν τα δόντια τους νικώντας 100-94 τους Μπλέιζερς στο Πόρτλαντ, ενώ οι Σπερς σταμάτησαν στα πέντε ματς το νικηφόρο σερί των Χόρνετς με 98-93 και κορυφαίο τον Μάνου Τζινόμπιλι που σταμάτησε στους 27 πόντους.

Ο Κώστας Παπανικολάου έμεινε θεατής και οι Ρόκετς έχασαν με 120-113 στο Ορλάντο, ενώ οι Γκρίζλις άλωσαν το Μπρούκλιν με 103-92 με καλή παρουσία από Νικ Καλάθη και Κώστα Κουφό. Ο πρώτος είχε 5 πόντους (2/5 δίποντα, 1/2 βολές), 3 ασίστ, 4 κλεψίματα και 3 λάθη σε 12:21, ενώ ο δεύτερος είχε 6 πόντους (2/5 δίποντα, 2/2 βολές), 6 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος σε 17:24.

Οι Νάγκετς με Λόσον και Φαρίντ να οργιάζουν επιβλήθηκαν των Μάβερικς με 114-107, ενώ οι Πέλικανς με 27 πόντους του Άντονι Ντέιβις επικράτησαν 105-94 των Πίστονς στο Ντιτρόιτ.

Αναλυτικά:

Σάρλοτ Χόρνετς-Σαν Αντόνιο Σπερς 93-98 Γουόκερ 28, Μπιγιόμπο 12 (15 ριμπ.), Χέντερσον 11, Χέρστον 11, Ζέλερ 8 (10 ριμπ.)-Τζινόμπιλι 27, Γκριν 18, Ντάνκαν 14 (10 ριμπ.), Πάρκερ 10.

Ορλάντο Μάτζικ-Χιούστον Ρόκετς 120-113 Ολαντίπο 32, Βούτσεβιτς 25 (12 ριμπ.), Φράι 15, Πέιτον 15, Γκόρντον 12-Χάρντεν 26 (10 ασίστ), Χάουαρντ 23, Μπέβερλι 17, Αρίζα 15, Μοτιεγιούνας 12, Σμιθ 5 (10 ριμπ.).

Μπρούκλιν Νετς-Μέμφις Γκρίζλις 92-103 Πλάμλι 15, Τελέτοβιτς 12, Λόπεζ 11, Μπογκντάνοβιτς 11, Μόρις 11, Τζακ 10-Ράντολφ 20 (14 ριμπ.), Γκασόλ 18, Λι 18, Άλεν 13, Γκριν 10.

Ντιτρόιτ Πίστονς-Νιου Ορλίνς Πέλικανς 94-105 Τζένινγκς 19, Μονρό 16, Όγκουστιν 13, Μικς 11-Ντέιβις 27 (10 ριμπ.), Έβανς 18, Άντερσον 17, Γκόρντον 12, Ασίκ 8 (13 ριμπ.).

Τορόντο Ράπτορς-Φιλαδέλφεια 76ερς 100-84 ΝτεΡόζαν 20, Ουίλιαμς 19, Λάουρι 18 (12 ασίστ), Βαλαντσιούνας 12, Α. Τζόνσον 10 (16 ριμπ.)-Κάρτερ-Ουίλιαμς 29, Νόελ 12, ΜακΝτάνιελς 10.

Σικάγο Μπουλς-Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 99-105 Ρόουζ 32, Γκασόλ 13, Μπάτλερ 13, Γκίμπσον 12, Μίροτιτς 12-Πιρς 22, Γουόλ 21, Μπιλ 17, Νενέ 13, Γκορτάτ 11.

Μπόστον Σέλτικς-Ατλάντα Χοκς 91-105 Μπράντλεϊ 17, Σάλιντζερ 14, Όλινικ 12, Θόρντον 10-Τιγκ 22, Κάρολ 22, Μίλσαπ 18 (10 ριμπ.), Σκοτ 11.

Ντένβερ Νάγκετς-Ντάλας Μάβερικς 114-107 Λόσον 29 (12 ασίστ), Φαρίντ 22 (14 ριμπ.), Τσάντλερ 15 (10 ριμπ.), Χίκσον 13, Αφλάλο 12-Μπαρέα 17, Τζέφερσον 16, Χάρις 13, Πάρσονς 13, Βιλανουέβα 11, Πάουελ 11, Φέλτον 10.

Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς-Μαϊάμι Χιτ 104-89 Κάρι 32, Τόμπσον 19, Μπαρμπόσα 9, Ιγκουοντάλα 9, Σπέιτς 8, Λι 8-Μπος 26, Ντενγκ 19, Γουάιτσαϊντ 10 (12 ριμπ.), Ναπίερ 10.

Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς-Λος Άντζελες Κλίπερς 94-100 Όλντριτζ 37 (12 ριμπ.), Κέιμαν 15 (11 ριμπ.), Λίλαρντ 15, Λέοναρντ 11 (10 ριμπ.)-Κρόφορντ 25, Πολ 23 (10 ασίστ), Γκρίφιν 18, Τζόρνταν 17 (18 ριμπ.), Μπαρνς 10.

Δείτε τις βαθμολογίες στο ΝΒΑ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Φτάνει Ηράκλειο ο Κονέ!

Την πέμπτη του μεταγραφή στη χειμερινή περίοδο ετοιμάζεται να ολοκληρώσει ο Εργοτέλης, με την απόκτηση του Κόρο Κονέ που έπαιζε στη Ντιζόν.

Φτάνει Ηράκλειο ο Κονέ
Κοντά στην απόκτηση ενός ακόμη ποδοσφαιριστή βρίσκεται ο Εργοτέλης.

Συγκεκριμένα, οι Κρητικοί συμφώνησαν με τον Κόρο (Ισά Αχμέντ) Κονέ, ο οποίος αναμένεται εντός της ημέρας να φτάσει στο Ηράκλειο για τα τυπικά της μεταγραφής του.

Πρόκειται για Ιβοριανό επιθετικό (25 ετών), ο οποίος μέχρι πρότινος έπαιζε στη Ντιζόν. Με τον γαλλικό σύλλογο είχε 62 συμμετοχές και 19 γκολ στα δύο χρόνια που ήταν σε εκείνη. Εν τω μεταξύ, έχει παίξει και στην Σπάρτακ Τρνάβα. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Χτίζει» κι ελπίζει!!

Με οδηγό το οχυρό που χτίζει στην άμυνά του, ο Παναθηναϊκός διατηρεί την επαφή του με την κορυφή και την κρυφή ελπίδα για τίτλο. Χαμόγελα και για την άνοδο του Πέτριτς.Στροφή από σήμερα στον Πανιώνιο.

«Χτίζει» κι ελπίζει

Ο Πέτριτς ανεβαίνει

Ο Μλάντεν Πέτριτς πιστοποίησε την αγωνιστική του άνοδο με το γκολ νίκης στο χθεσινό παιχνίδι. Ήταν το τέταρτο φετινό τέρμα για τον Κροάτη φορ κι αξίζει να σημειωθεί πως τα τρία εξ αυτών έχουν χαρίσει νίκες: στο 2-1 με τον Πανιώνιο στο 94’, στο 0-1 με τον Παναιτωλικό (81’) και χθες κόντρα στον Λεβαδειακό (29’), ενώ επίσης είχε πετύχει το δεύτερο γκολ στο 4-0 επί του Πανθρακικού. Σε συνδυασμό με τις τρεις ασίστ του στο προηγούμενο παιχνίδι, ο 34χρονος άσος δείχνει να βρίσκει τον εαυτό του στην κατάλληλη στιγμή βοηθώντας σημαντικά τους «πράσινους».

Πανιώνιος… χωρίς ανάσα

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει την πολυτέλεια να ξαποστάσει, αφού στο πρόγραμμα «φορτωμένο» του πρόγραμμα σειρά παίρνει το Σάββατο ο αγώνας με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Οι «πράσινοι» θέλουν τη νίκη για να παραμείνουν σε επαφή με την κορυφή και να διατηρήσουν την κρυφή ελπίδα τους για το πρωτάθλημα. Ο Γιάννης Αναστασίου ίσως κάνει και πάλι ένα μινι-φρεσκάρισμα, αφού δεν είναι εύκολο να βγάλουν τα ίδια πρόσωπα αυτή τη σειρά δύσκολων αγώνων. Σίγουρα εκτός θα είναι οι Νίνης και πιθανότατα οι Μπούρμπος και Σπυρόπουλος, ενώ εξέτισε την ποινή του κι επιστρέφει ο Μπούι. Στο μεταξύ, έξι κίτρινες κάρτες συμπλήρωσε ο Στάθης Ταυλαρίδης και είναι στο όριο για να τιμωρηθεί με δύο αγωνιστικές. Υπενθυμίζεται πως ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει οργανωμένη παρουσία οπαδών του στη Νέα Σμύρνη, καθώς δεν ήταν δυνατό να εξασφαλίσει εισιτήρια.

*Δανεικό στον Φωστήρα του Κριστόφ Βαζέχα παραχώρησε ο Παναθηναϊκός τον Μαλντίν Υμεράι, αρχηγό της εθνικής Νέων της Αλβανίας.*Πηγή: sport-fm.gr*

Ένσταση από Κέρκυρα για το ματς με τον ΟΦΗ!!

Ένσταση κατά του κύρους του αγώνα με τον ΟΦΗ κατέθεσε η Κέρκυρα.

Ένσταση από Κέρκυρα για το ματς με τον ΟΦΗ
Δεν έπρεπε να διεξαχθεί το παιχνίδι με τον ΟΦΗ, όπως εκτιμούν στην Κέρκυρα και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κατέθεσαν ένταση κατά του κύρους του αγώνα με τους Κρητικούς.

Οι «Φαίακες» υποστηρίζουν ότι εφόσον οι Κρητικοί είχαν απωλέσει την προσωρινή διαταγή που τους προστάτευε από τους πιστωτές τους, δεν έπρεπε να οριστεί το ματς.

Μάλιστα, τονίζουν ότι ήταν ενεργοποιημένες ποινές για τις περιπτώσεις των Γεωργίου, Ρόβα και Ταυλαρίδης. Οι νησιώτες εμφανίζονται αποφασισμένοι να φτάσουν στα άκρα, αλλά εκτιμάται πως δύσκολα θα δικαιωθούν. *Πηγή: sport-fm.gr*

Μπουλντόζες και… μπουλντόζες!!

Αρχίζει άμεσα ο καθαρισμός του οικοπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια ανοίγοντας το… δρόμο για το γήπεδο. Συνεχίζεται η αναζήτηση φορ-«μπουλντόζα» στην ΑΕΚ, με νέο όνομα να κερδίζει έδαφος.

Μπουλντόζες και… μπουλντόζες

Για να αρχίσουν τα έργα, φυσικά, χρειάζεται η οικοδομική άδεια, ωστόσο για την έκδοσή της δεν είναι αναγκαία η υψομετρική μελέτη την οποία φαίνεται πως μάταια περιμένει από το Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας η ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» θεωρούν ότι παρά τις αντιδράσεις, το γεγονός ότι υπάρχει νόμος για την παραχώρηση δύο στρεμμάτων τούς επιτρέπει να προχωρήσουν τουλάχιστον στα προπαρασκευαστικά έργα, ενώ γενικότερα υπάρχει μια αισιοδοξία πως όλα έχουν πάρει το δρόμο τους και το γήπεδο θα γίνει, έστω και με καθυστέρηση.

Την ίδια ώρα, ο Δημήτρης Μελισσανίδης σε συνάντησή του με οργανωμένους οπαδούς χθες ζήτησε αποκλιμάκωση της έντασης με το Δήμο και το ΣΥΡΙΖΑ και μένει να φανεί αν θα εισακουστεί, καθώς το πρωί της Παρασκευής υπάρχει η δίκη στην Ευελπίδων των οπαδών που είχαν συλληφθεί με κατηγορίες επεισοδιακής συμπεριφοράς στο δημοτικό συμβούλιο.

Η… τρίτη λύση

Η απόκτηση σέντερ φορ είναι δεδομένη για την ΑΕΚ στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, όπως καθιστούν σαφές οι άνθρωποι της ομάδας. Άγνωστο είναι, ωστόσο, αν θα επιλεγεί από τώρα ένα μεγάλο όνομα που θα λογίζεται ως πρώτη επιλογή εν όψει και της επόμενης σεζόν όπου οι «κιτρινόμαυροι» ελπίζουν να βρίσκονται στη Super League ή θα αποκτηθεί ένας παίκτης αξίας μεν, αλλά όχι με τόσο ηχηρό όνομα και αυτό θα πάρει μετάθεση για το καλοκαίρι. Χωρίς να είναι τίποτα δεδομένο, φαίνεται πως το δεύτερο σενάριο συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες. Στο μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν πως λόγω και των δυσκολιών που υπάρχουν στις υποθέσεις των Ούγκο Αλμέιδα και Ορλάντο Σα (λόγω ανταγωνισμού, κόστους, αλλά και διστακτικότητας των δύο να παίξουν στη Football League), ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς χειρίζεται μια άλλη περίπτωση ικανότατου σέντερ φορ, το όνομα του οποίου δεν έχει κυκλοφορήσει και σύντομα αναμένονται εξελίξεις.

Ξεκαθαρίζει για τρεις

Σήμερα και αύριο θα φανεί αν κάποιος εκ των Μπακάκη, Πλατέλλα και Μπαρμπόσα προλαβαίνει το ματς της Κυριακής με την Άλιμο στην Καισαριανή. Σίγουρα εκτός είναι οι Κορδέρο, Ντακόλ και Κολοβέτσιος.*Πηγή: sport-fm.gr*

Προχωράει του Νέτο!!

Ο Λουίς Νέτο είναι ο «εκλεκτός» του Βίτορ Περέιρα για το κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού, με τις συζητήσεις να είναι σε πολύ καλό δρόμο για τον Πορτογάλο στόπερ. Τι γίνεται με Κάμπελ και Ροντρίγκες.

Προχωράει του Νέτο

Όπως γράφει ο «Γαύρος», ο Βίτορ Περέιρα έχει μιλήσει με τον συμπατριώτη του αμυντικό, ο οποίος παρουσιάζεται θετικός στο ενδεχόμενο να συνεργαστεί μαζί του στους Πειραιώτες. Από την πλευρά της, και η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης δεν έχει πρόβλημα να αφήσει ελεύθερο τον 27χρονο αμυντικό.

Σύμφωνα με τη SportDay, ο μάνατζερ του διεθνούς άσου (Μπρούνο Καρβάλιο) πήγε στο Ντουμπάι, όπου κάνει προετοιμασία ο ρωσικός σύλλογος για να μιλήσει με τη διοίκηση της ομάδας και να προχωρήσει η μεταγραφή του πελάτη του στους πρωταθλητές Ελλάδας.

Από εκεί και πέρα, το ίδιο δημοσίευμα, αναφέρει ότι ο Ολυμπιακός έχει ζητήσει από τον Περέιρα να προτείνει και κάποια άλλη λύση για τα μετόπισθεν, με ποδοσφαιριστή που να έχει δυνατότητα συμμετοχής στο Europa League (κάτι που δεν ισχύει με τον Νέτο, λόγω της παρουσίας της Ζενίτ στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της UEFA).

Επίσης, για το κέντρο της άμυνας έχουν ακουστεί ο Σιανί και ο Νοβαρέτι της Λάτσιο ως εναλλακτικές, με όλα τα ενδεχόμενα να παραμένουν ανοιχτά.

Όσον αφορά τώρα τις εξελίξεις στην υπόθεση του εξτρέμ, χθες στην Αγγλία υποστήριζαν πως οι Πειραιώτες καταβάλουν νέα προσπάθεια για την απόκτηση του Τζόελ Κάμπελ. Εκείνο που έχει προκύψει είναι ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν έρθει σε επαφή με την Άρσεναλ, συζητώντας για το ενδεχόμενο νέου δανεισμού ή μεταγραφής (έναντι 7-8 εκατ. ευρώ). Για τον Κοσταρικανό ακραίο φορ έχουν ενδιαφερθεί οι Μπενφίκα, Σοσιεδάδ, Βιγιαρεάλ και Εβερτον, με τον ανταγωνισμό να είναι ιδιαίτερα υψηλός.

Την ίδια ώρα, στην Ισπανία επιμένουν για τον Κρίστιαν Ροντρίγκες, με τον οποίο ο Περέιρα είχε συνεργαστεί στην Πόρτο και φέρεται να βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο της Γαλατασαράι, της ΚΠΡ της Σάντερλαντ. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Μάχη» στο ΑΣΕΑΔ!

Στις 17:00 εκδικάζεται από το ΑΣΕΑΔ η προσφυγή του Παναθηναϊκού κατά της απόφασης του αθλητικού δικαστή να ακυρώσει τη νίκη του στον προημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Συλλαλητήριο από οπαδούς.

«Μάχη» στο ΑΣΕΑΔ

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας θα υποστηρίξουν πως ο αθλητικός δικαστής αποφάσισε βάσει κανονισμού του ΕΣΑΚΕ για έναν αγώνα Κυπέλλου που είναι διοργάνωση της ΕΟΚ και στους κανονισμούς της οποίας για το θεσμό-όπως υποστηρίζουν-δεν προβλέπεται η ποινή που τους επιβλήθηκε. Έξω από τα γραφεία του ΑΣΕΑΔ έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο από οπαδούς του Παναθηναϊκού.

Σημειώνεται πως απόφαση του ΑΣΕΑΔ δεν αναμένεται αυθημερόν και δύσκολα θα εκδοθεί την Παρασκευή, με το πιθανότερο σενάριο να βγει την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να καταρτιστεί και το πρόγραμμα.

Το πιθανότερο σενάριο είναι ο ημιτελικός του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό να γίνει στις 21 Φεβρουαρίου (ημερομηνία που είχε προγραμματιστεί ο τελικός, αλλά προέκυψε η αναβολή του ενός ημιτελικού) και ο τελικός του νικητή με τον Απόλλωνα Πατρών να μεταφερθεί στη μοναδική διακοπή του Top 16, μεταξύ έβδομης και όγδοης αγωνιστικής, στα μέσα Μαρτίου. Όσο για την έδρα του τελικού, θα αποφασιστεί μετά την ανάδειξη του ζευγαριού.*Πηγή: sport-fm.gr*

«Συγχαρητήρια στον Άγγελο»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο προπονητής, Γιάννης Ματζουράκης και μίλησε για την νίκη του «Δικεφάλου» επί της Καλλονής και την δουλειά του Άγγελου Αναστασιάδη.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για την ήττα της Καλλονής:
«Μας στεναχώρησε η ήττα. Η αντίδραση του ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο ήταν παλικαρίσια. Στο πρώτο ημίχρονο εξαφανίσαμε τον ΠΑΟΚ στο 11 εναντίον 11 και μετά μας εξαφάνισε στο 11 εναντίον 10. Έπρεπε να προσέξουμε στις στατικές φάσεις επειδή ο ΠΑΟΚ έχει πολύ καλά ποσοστά».
Για το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος με 10 παίκτες:
«Αυτό το ξέρει ο κ. Αναστασιάδης. Αντέδρασαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ στον διαιτητή όμως ο Κάτσε όντως έβρισε τον διαιτητή. Θα μπορούσαν να αντιδράσουν πιο μετά στη φάση του Αθανασιάδη».
Για την συνομιλία που είχε με τον Άγγελο Αναστασιάδη:
«Εγώ είχα πει στον Άγγελο συγχαρητήρια αλλά και πως έχει πολύ μεγάλο βάρος να πηγαίνει για πρωτάθλημα με μια ομάδα χωρίς μεταγραφές. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται και μεταγραφές και η διοίκηση πρέπει να βοηθήσει. Υπάρχουν τα παράπονα για την διαιτησία όμως ο Ολυμπιακός έχει διευρύνει την ψαλίδα και χρειάζονται άλλα πράγματα. Στην «κοιλιά» της ομάδας χρειάζονται κάποιοι παίκτες να φέρουν την αντίδραση. Εγώ συγχαίρω τον Άγγελο που έχει φτάσει μέχρι εδώ με αυτό το ρόστερ. Υπάρχει μια αμοιβαία εκτίμηση με τον Άγγελο».
Για την μεταγραφή του Νομπόα:
«Όταν πληρώνεις έναν παίκτη τόσα λεφτά, πρέπει να είναι έτοιμος να παίξει από χθες. Για να βγάλει τα λεφτά του πρέπει να έχει συμμετοχές».
Για το αν μπορεί να πάρει πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ:
«Ο ΠΑΟΚ μπορεί δύσκολα να πάρει πρωτάθλημα αν δεν ενισχυθεί. Αν ενισχυθεί, παίζει ρόλο το ποιους θα πάρει αλλά και το πότε θα παίξουν».
Για το αν αποτελεί παρελθόν από την Καλλονή:
«Θα τους… συγχαρώ για αυτό που γίνεται. Τους λόγους της απόλυσης τους ξέρει ο πρόεδρος».
*Πηγή: arenafm.gr*

Από έλεγχο όλες οι ομάδες του Κόπα Άφρικα!!

Τις απαραίτητες εξετάσεις που δείχνουν αν κάποιος έχει τον ιό Έμπολα ή όχι, θα κάνουν όλες οι ομάδες που συμμετέχουν στο Κόπα Άφρικα.
Το Κόπα Άφρικα είναι έτοιμο να ξεκινήσει στα γήπεδα της Γουινέας, καθώς η πρώτη σέντρα είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 17/1. Γι' αυτό το λόγο, όλες οι ομάδες καλούνται να υποβληθούν σε εξετάσεις, από τις οποίες θα φανεί αν κάποιος έχει τον ιό του Έμπολα ή όχι.
Αυτές οι εξετάσεις θα γίνουν στο Μαλάμπο, την πρωτεύουσα της Γουινέας και όσοι βρεθούν με συμπτώματα ή αρνηθούν να εξεταστούν, υπάρχει η πιθανότητα να τεθούν σε καραντίνα για 21 μέρες.

*Πηγή: gazzetta.gr*

«Μεγάλος σύλλογος, με μεγάλο προπονητή ο Ολυμπιακός»!

O Μπρούνο Καρβάλιο αφήνει... παράθυρο για τον Ολυμπιακό και τον Λουίς Νέτο, κάνοντας λόγο στο Gazzetta.gr για μεγάλο σύλλογο με τρομερό κόσμο. Τι λέει για τον Βίτορ Περέιρα!
Ο Καρβάλιο βρίσκεται αυτήν την στιγμή στο Ντουμπάι και τις προσεχείς ημέρες θα έχει ένα καθοριστικό ραντεβού με τον Λουίς Νέτο και την Ζενίτ για το μέλλον του παίκτη, για τον οποίο κινείται ο Ολυμπιακός. «Αυτήν την στιγμή μιλάμε για το τι θα γίνει. Ο Λουίς θα ήθελε να μείνει στην Ζενίτ. Έχει συμβόλαιο για δύο χρόνια ακόμα, όμως δεν παίζει τόσο πολύ. Οπότε θα πρέπει να δούμε το τι θα συμβεί», τόνισε αρχικά στο Gazzetta.gr.
Όπως υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Νέτο «έχουμε στα χέρια μας πολλές προσφορές για τον Λουίς. Οπότε τίποτα δεν είναι σίγουρο αυτήν την στιγμή». Τι τόνισε όμως για τον Ολυμπιακό και τον Βίτορ Περέιρα; «Ξέρω πολύ καλά τον Περέιρα. Έχουμε πολύ καλές σχέσεις. Όπως σας είπα πριν δεν έχω κάτι οριστικό και ξεκάθαρο για το μέλλον του Λουίς. Ο Ολυμπιακός είναι ένας μεγάλος σύλλογος, με τρομερό κόσμο και έναν μεγάλο προπονητή. Οπότε γιατί όχι; Όμως έχουμε ακόμα μέρες μπροστά μας».
Αναφορικά με το πότε θα κριθεί η υπόθεσή του ο Μπρούνο Καρβάλιο μας διευκρίνισε: «Έχουμε μπροστά μας μία συνάντηση που πρέπει να κάνουμε με την ομάδα. Θα μιλήσουμε με τον Λουίς και με την Ζενίτ. Θα δούμε τι ζήτηση έχει ο Νέτο και τι προσφορές υπάρχουν προς εμάς και προς την ομάδα και μετά θα πάρουμε τις αποφάσεις μας. Είναι παρακινδευμένο να μιλήσω τώρα και να κάνω οποιαδήποτε εκτίμηση. Το σίγουρο είναι πως στο ποδόσφαιρο ποτέ μην λες ποτέ. Πάντα είναι όλα ανοιχτά σε μία μεταγραφική περίοδο και εμείς θα κοιτάξουμε την καλύτερη δυνατή επιλογή».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Θέλει Μαρκίνιος η Γιουνάιτεντ!!

Η Γιουνάιτεντ... καίγεται για στόπερ και σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ έχει επαφές με τον Μαρκίνιος της Παρί!
Η Γιουνάιτεντ αναζητά αμυντικό για τον Γενάρη και το βλέμμα της είναι στο Παρίσι! Το δίδυμο Σίλβα - Λουίζ δεν αλλάζει και ο Μαρκίνιος θέλει... ευκαιρίες. Η Γιουνάιτεντ φέρεται να έχει μιλήσει με τον Βραζιλιάνο και να έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον της για την απόκτησή του. Η Παρί δεν είναι θετική στο να τον παραχωρήσει, ωστόσο μια καλή πρόταση μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Μπόζινταρ Κράεφ: Μια «φλέβα χρυσού» στη Βουλγαρία!! (vid)

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει τον έφηβο άσο της Λέφκσι Σόφιας, για τον οποίο ενδιαφέρονται Γιουβέντους και Μάντσεστερ Σίτι.
Ο «πατέρας» Ρομπέρτο Μπάτζιο
Πριν από λίγους μήνες δεν ήταν καν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Ο 17χρονος Μπόζινταρ Κράεφ αγωνιζόταν στις ακαδημίες της Λέφσκι Σόφιας και είχε ένα όνειρο. Να μοιάσει στο ποδοσφαιρικό του ίνδαλμα, τον Ρομπέρτο Μπάτζιο. Τι κι αν λόγω ηλικίας (γεννημένος το 1997) δεν πρόλαβε να δει το είδωλό του στα... καλά του, ο νεαρός Βούλγαρος μεγάλωσε με τη φιλοδοξία να βαδίσει στα χνάρια του «Ρόμπι» και όχι στο δρόμο που χάραξε ο πατέρας του, ο οποίος επίσης ήταν ποδοσφαιριστής. Ο μικρός Μπόζινταρ μπορεί να... γύρισε την πλάτη στην καριέρα μπαμπά, όμως το 2003 σε ηλικία έξι ετών έκανε τα πρώτα του βήματα στην ομάδα που έπαιξε ποδόσφαιρο ο Κράεφ ο πρεσβύτερος. Στην Μπότεφ Βράτσα, την ομάδα της πόλης, στην οποία γεννήθηκε ο 17χρονος Βούλγαρος στις 23 Ιουνίου του 1997.
Ο Στόιτσκοφ και η Μπαρτσελόνα
Το ταλέντο του πέρασε γρήγορα τα... σύνορα της ακαδημίας. Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του ποδοσφαίρου της Βουλγαρίας, Χρίστο Στόιτσκοφ, έμαθε για το μικρό Μπόζινταρ και το 2008 τον κάλεσε στην ακαδημία που ο ίδιος διατηρεί στην Ισπανία. Ο Στόιτσκοφ εντυπωσιάστηκε με τις ικανότητες του Κράεφ και από τότε τον αποθεώνει όπου βρεθεί κι όπου σταθεί: «Πρόκειται για έναν ολοκληρωμένο παίκτη που διαθέτει ικανότητα να ντριμπλάρει ενώ τρέχει, έχει και τα δύο πόδια, όμως το πιο σημαντικό είναι πως παίζει για την ομάδα και όχι για τον εαυτό του». Με τις... ευλογίες του Στόιτσκοφ, η Μπαρτσελόνα τον έβαλε στο μικροσκόπιό της, όμως μετά από δύο χρόνια παραμονής στην Ισπανία, ο Κράεφ επέστρεψε στη Βουλγαρία.
Η επιστροφή και το επαγγελματικό συμβόλαιο
Επόμενος σταθμός η ακαδημία της Χαβντάρ Ετροπόλ, όπου έμεινε άλλα δύο χρόνια πριν επιστρέψει και πάλι στην Μπότεφ Βράτσα, πριν τον αποκτήσει η Λέφσκι Σόφιας το 2013. Ξεκίνησε να προπονείται στην ακαδημία, όμως η εξέλιξη δεν άργησε να έρθει. Το προηγούμενο καλοκαίρι υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο και σε ηλικία 17 ετών έκανε ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα της Λέφσκι Σόφιας, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στη Λοκομοτίβ Πλόβντιβ.
Το «μπαμ» έγινε λίγους μήνες αργότερα, όταν σε ένα ματς κυπέλλου ο Κράεφ σημείωσε χατ-τρικ στο 7-1 της Λέφσκι επί της Σπαρτάκ Βάρνα. Αγωνιζόμενος στη θέση του επιθετικού χαφ, ο Βούλγαρος έχει μέχρι στιγμής φέτος 12 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και δείχνει ιδιαίτερα ώριμος στο παιχνίδι του. Το ταλέντο του έχει περάσει τα σύνορα της Βουλγαρίας και το ενδιαφέρον από μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ δεν άργησε να έρθει. Για το λόγο αυτό η Λέφσκι του ανανέωσε το συμβόλαιο τον περασμένο Δεκέμβριο. Πλέον όποια ομάδα θέλει να τον κάνει δικό της θα πρέπει να πληρώσει... αδρά.
Οι «σειρήνες» Σίτι και Γιούβε
Αφού η Λέφσκι τον... έδεσε, στη συνέχεια του έδωσε άδεια να κυνηγήσει το όνειρό του. Πρώτα η Γιουβέντους ζήτησε να δοκιμάσει τον 17χρονο Βούλγαρο και στη συνέχεια ήρθε αντίστοιχη πρόταση από την Μάντσεστερ Σίτι. Μετά από τριήμερη παραμονή στο Τορίνο, ο Κράεφ μετέβη στις εγκαταστάσεις της Σίτι, όπου προπονήθηκε για μια εβδομάδα υπό τις οδηγίες του Πατρίκ Βιεϊρά με την ομάδα U-19. Μάλιστα παρακολούθησε από κοντά τον αγώνα κυπέλλου της Σίτι κόντρα στη Σαουθάμπτον. Ο ίδιος επέστρεψε στη Βουλγαρία ενθουσιασμένος από τις εικόνες και τις εμπειρίες του σε δύο από τα κορυφαία κλαμπ της Γηραιάς Ηπείρου. Και μόνο η παρουσία του εκεί αποτελεί «παράσημο» για έναν 17χρονο.
Το επόμενο διάστημα θα φανεί αν κάποια από τις δύο ομάδες εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτησή του, όμως ο ίδιος παραμένει προσγειωμένος. Και ο ίδιος ξέρει ότι η Λέφσκι αποτελεί «σχολείο» για τον ίδιο, προκειμένου να φτάσει στο κορυφαίο επίπεδο. Άλλωστε και η ηλικία του επιβάλει... εκπαίδευση. Είναι μόλις 17 ετών και δεν έχει αγωνιστεί ούτε σε 15 επίσημους αγώνες μέχρι τώρα στην καριέρα του. Στη Βουλγαρία, πάντως, «στάζουν μέλι» για χάρη του, λέγοντας πως τέτοιοι ποδοσφαιριστές εμφανίζονται μια φορά στα δέκα χρόνια. Αν όντως πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στον κόσμο θα φανεί. Ο Μπόζινταρ Κράεφ έχει όλο το χρόνο μπροστά του για να το αποδείξει.
Παρακάτω τα γκολ του Κράεφ στο 7-1 της Λέφσκι Σόφιας επί της Σπαρτάκ Βάρνα. Σημείωσε το 3-0, το 4-0 και το 7-0.




*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο Νόιερ και οι «φύλακες-άγγελοι»

Ο Μανουέλ Νόιερ δεν κατάφερε να πάρει τη Χρυσή Μπάλα, ωστόσο ήταν ο τερματοφύλακας με το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχημένων επεμβάσεων στο 2014! Διαβάστε το top 5 στο FourFourTwo του gazzetta.gr.  
Ο τελευταίος τερματοφύλακας που κατέκτησε τη «Χρυσή Μπάλα» ήταν ο θρυλικός Λεβ Γιασίν το μακρινό 1963. Από τότε, οι κίπερ, που στο λάθος τους θυμούνται όλοι περισσότερο από ότι στην καθοριστική επέμβαση, περιμένουν την ευκαιρία τους. Το 2006 ο Πρωταθλητής Κόσμου Τζιανλουίτζι Μπουφόν έφτασε κοντά, αλλά τελικά είδε τον συμπατριώτη του Φάμπιο Καναβάρο να παίρνει το μεγάλο βραβείο. Ο Μάνουελ Νόιερ, ο οποίος έκανε μαγικά πράγματα με τη Μπάγερν και την Εθνική Γερμανίας, έμεινε στην τρίτη θέση, παρότι ήταν ο κίπερ με το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχημένων επεμβάσεων το 2014. Το FourFourTwo του gazzetta.gr παρουσιάζει το top 5 των τερματοφυλάκων μέσα στην περσινή χρονιά, με στοιχεία που δημοσίευσε η Opta. Ελάχιστος αριθμός παιχνιδιών για να μπει κάποιος στη σύγκριση ήταν τα 25.
Μάνουελ Νόιερ
Ποσοστό: 82.7%.
Κατά πολλούς τη δεδομένη στιγμή θεωρείται ο πιο πλήρης τερματοφύλακας που υπάρχει και όντας 28 χρονών, έχει μπροστά του πολλά χρόνια σε κορυφαίο επίπεδο. Για αρκετούς ήταν και εκείνος που άξιζε τη Χρυσή Μπάλα. Τελικά, ο Πρωταθλητής Κόσμου με τη Γερμανία έμεινε στην 3η θέση μετά από Ρονάλντο και Μέσι, ωστόσο το 82.7% επιτυχίας στις επεμβάσεις του ήταν το καλύτερο τη χρονιά που πέρασε! Το 2014 τον βρήκε με το βραβείο του καλύτερου τερματοφύλακα της προηγούμενης σεζόν και τον Μάιο ανανέωσε το συμβόλαιό του μέχρι το 2019. Κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο και απέναντι στη Γκλάντμπαχ, συμπλήρωσε 658 λεπτά χωρίς να δεχθεί γκολ! Το ρεκόρ του έσπασε στο επόμενο παιχνίδι με τη Ντόρτμουντ και δεν κατάφερε να ξεπεράσει την προηγούμενη καλύτερή του επίδοση από το 2011/12, αλλά το σερί του ήταν αρκετό για να τον βάλει στα top της Bundesliga για μια ακόμα φορά.  Ο Όλιβερ Καν, έχει τόνισε όλο νόημα ότι: «Στην ηλικία του δεν ήμουν τόσο καλός...»

Τζιανλουίτζι Μπουφόν
Ποσοστό: 81.6%

Πολύ κοντά στον Γερμανό κίπερ ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν, ένας από τους ζωντανούς-θρύλους κάτω από τα γκολπόστ  της Ευρώπης. Σαν το παλιό κρασί, ο 36χρονος πλέον τερματοφύλακας της Γιουβέντους βοήθησε την ομάδα του να κατακτήσει εκ νέου το Scudetto και στις 20 Νοεμβρίου υπέγραψε νέο συμβόλαιο, το οποίο θα τον κρατήσει στο Τορίνο μέχρι το 2017, τονίζοντας ότι στόχος του είναι να συνεχίσει στο ίδιο υψηλό επίπεδο. Το 2014 είχε ποσοστό επιτυχών επεμβάσεων 81.6%, παρότι κάποιοι του άσκησαν κριτική για μερικά λαθάκια. Παρότι δεν κατάφερε να βοηθήσει την Ιταλία να προκριθεί στην επόμενη φάση του Μουντιάλ, παραμένει μια σταθερή αξία κάτω από τα δοκάρια της Γιούβε, οδηγώντας την και φέτος προς τον τίτλο.

Σαλβατόρε Σιρίγκου
Ποσοστό επιτυχίας: 80.3%

Η Παρί τον ενέταξε στην... Dream Team της το 2011 από την Παλέρμο και από τότε τα γάντια του βασικού τερματοφύλακα στους πλούσιους Παριζιάνους του ανήκουν. Είναι και το νούμερο 2 της Ιταλίας μετά τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν, ο παίκτης που υπερασπίστηκε την εστία των Ατζούρι στο εναρκτήριο ματς του Μουντιάλ με την Αγγλία. Ο Σιρίγκου είχε 80.3% επιτυχία στις επεμβάσεις του στην περσινή χρονιά και βοήθησε την ομάδα του να φτάσει στον τίτλο. Αναδείχθηκε καλύτερος τερματοφύλακας της Γαλλίας για τη σεζόν που πέρασε, παίζοντας σε 47 συνολικά παιχνίδια σε Ligue 1 και Ευρώπη. Μέχρι στιγμής έχει δύο Πρωταθλήματα σε ισάριθμες σεζόν στην Παρί, ωστόσο φέτος τα πράγματα είναι σαφώς πιο δύσκολα για τους Παριζιάνους.

Ραλφ Φέρμαν
Ποσοστό επιτυχίας: 78.3%

Η περσινή χρονιά ήταν εκείνη που τον «μεγάλωσε». Για την ακρίβεια, το δεύτερο μισό της. Ο Ραλφ Φέρμαν ξεκίνησε μεταξύ πάγκου και εξέδρας, έπαιξε το πρώτο του 90λεπτο απέναντι στη Μπραουνσβάιγκ την 9η αγωνιστική και από την 14η, μετά τον τραυματισμό του Τίμο Χίλντεμπραντ, πήρε τη φανέλα του βασικού σπίτι του. Ήταν από τους βασικούς πρωταγωνιστές της αντεπίθεσης της Σάλκε στο Πρωτάθλημα στο δεύτερο γύρο και όπως είχε δηλώσει και ο ίδιος, του έκανε πολύ καλό η χειμερινή διακοπή. Δούλεψε, «έβαλε» όγκο, καθάρισε» το μυαλό του και στη συνέχεια ήταν εκπληκτικός. Τον Μάιο του 2014 ανανέωσε το συμβόλαιό του και φέτος ξεκίνησε από την αρχή βασικός, αν και τώρα είναι εκτός λόγω τραυματισμού. Ο 26χρονος είχε ποσοστό επιτυχίας 78.3%, παρά το πολύ κακό διάστημα που έκανε η ομάδα του στην περσινή Bundesliga.

Μόργκαν Ντε Σάνκτις
Ποσοστό επιτυχίας 77.1%

Παρότι έχει ακούσει... αρκετό κράξιμο από τους Ιταλούς για τις γκάφες του, ο Ντε Σάνκτις είναι ο πέμπτος στο top 5 των επιτυχημένων επεμβάσεων με 77.1%! Ο Ιταλός τερματοφύλακας, ικανός για το καλύτερο και το χειρότερο, έμεινε τελικά εκτός αποστολής της Εθνικής Ιταλίας στο Μουντιάλ του καλοκαιριού, προς... μεγάλη έκπληξη του ίδιου! Τα στατιστικά του από τότε που πήγε στη Ρόμα ανέβηκαν πολύ, γεγονός στο οποίο τον έχει βοηθήσει η συνολική άνοδος των τζιαλορόσι. Τη σεζόν 2013/14 κράτησε 21 φορές απαραβίαστη την εστία του και βοήθησε την ομάδα του να τερματίσει στη δεύτερη θέση, παρότι σε ορισμένα ματς έδειξε επιρρεπής στο λάθος. Ο 37χρονος συνεχίζει στους Ρωμαίους, έχοντας και φέτος σημαντικό αριθμό «clean sheets» και καλό ποσοστό επεμβάσεων.


*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο Ροδρίγκες φεύγει, ανοίγει ο δρόμος...!!

Η απόφαση πάρθηκε και ο Κριστιάν Ροδρίγκες θα αποτελέσει παρελθόν από την Ατλέτικο, με τους Ισπανούς να μιλούν για κρούση από τον Ολυμπιακό!
Οι περιπτώσεις Βάις και Κάμπελ συγκεντρώνουν αρκετές δυσκολίες, ο Μπλάνκο αποτελεί εναλλακτική λύση, ενώ ο Ροδρίγκες είναι αυτός  που αρέσει περισσότερο στον Βίτορ Περέιρα. Ο Ουρουγουανός με ιταλικό διαβατήριο δεν έχει θέση στην Ατλέτικο και όπως θα τονίσει στο αυριανό της ρεπορτάζ η «Αs», η απόφαση για την αποχώρησή του πάρθηκε. Η Γαλατά ήταν στις επιθυμίες του παίκτη λόγω... Μουσλέρα, ωστόσο κρούση από τους Τούρκους δεν υπάρχει ακόμα... Αντίθετα, οι Ισπανοί υποστηρίζουν πως ο Ολυμπιακός θέλει τον παίκτη, ο οποίος καρπώνεται 1.5 ευρώ ετησίως. Παράλληλα, υποστηρίζουν πως οι εξελίξεις θα είναι άμεσες, αφού η Ατλέτικο θέλει να «τελειώνει» και με αυτό το θέμα...
*Πηγή: gazzetta.gr*