Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Μπόζινταρ Κράεφ: Μια «φλέβα χρυσού» στη Βουλγαρία!! (vid)

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει τον έφηβο άσο της Λέφκσι Σόφιας, για τον οποίο ενδιαφέρονται Γιουβέντους και Μάντσεστερ Σίτι.
Ο «πατέρας» Ρομπέρτο Μπάτζιο
Πριν από λίγους μήνες δεν ήταν καν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Ο 17χρονος Μπόζινταρ Κράεφ αγωνιζόταν στις ακαδημίες της Λέφσκι Σόφιας και είχε ένα όνειρο. Να μοιάσει στο ποδοσφαιρικό του ίνδαλμα, τον Ρομπέρτο Μπάτζιο. Τι κι αν λόγω ηλικίας (γεννημένος το 1997) δεν πρόλαβε να δει το είδωλό του στα... καλά του, ο νεαρός Βούλγαρος μεγάλωσε με τη φιλοδοξία να βαδίσει στα χνάρια του «Ρόμπι» και όχι στο δρόμο που χάραξε ο πατέρας του, ο οποίος επίσης ήταν ποδοσφαιριστής. Ο μικρός Μπόζινταρ μπορεί να... γύρισε την πλάτη στην καριέρα μπαμπά, όμως το 2003 σε ηλικία έξι ετών έκανε τα πρώτα του βήματα στην ομάδα που έπαιξε ποδόσφαιρο ο Κράεφ ο πρεσβύτερος. Στην Μπότεφ Βράτσα, την ομάδα της πόλης, στην οποία γεννήθηκε ο 17χρονος Βούλγαρος στις 23 Ιουνίου του 1997.
Ο Στόιτσκοφ και η Μπαρτσελόνα
Το ταλέντο του πέρασε γρήγορα τα... σύνορα της ακαδημίας. Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του ποδοσφαίρου της Βουλγαρίας, Χρίστο Στόιτσκοφ, έμαθε για το μικρό Μπόζινταρ και το 2008 τον κάλεσε στην ακαδημία που ο ίδιος διατηρεί στην Ισπανία. Ο Στόιτσκοφ εντυπωσιάστηκε με τις ικανότητες του Κράεφ και από τότε τον αποθεώνει όπου βρεθεί κι όπου σταθεί: «Πρόκειται για έναν ολοκληρωμένο παίκτη που διαθέτει ικανότητα να ντριμπλάρει ενώ τρέχει, έχει και τα δύο πόδια, όμως το πιο σημαντικό είναι πως παίζει για την ομάδα και όχι για τον εαυτό του». Με τις... ευλογίες του Στόιτσκοφ, η Μπαρτσελόνα τον έβαλε στο μικροσκόπιό της, όμως μετά από δύο χρόνια παραμονής στην Ισπανία, ο Κράεφ επέστρεψε στη Βουλγαρία.
Η επιστροφή και το επαγγελματικό συμβόλαιο
Επόμενος σταθμός η ακαδημία της Χαβντάρ Ετροπόλ, όπου έμεινε άλλα δύο χρόνια πριν επιστρέψει και πάλι στην Μπότεφ Βράτσα, πριν τον αποκτήσει η Λέφσκι Σόφιας το 2013. Ξεκίνησε να προπονείται στην ακαδημία, όμως η εξέλιξη δεν άργησε να έρθει. Το προηγούμενο καλοκαίρι υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο και σε ηλικία 17 ετών έκανε ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα της Λέφσκι Σόφιας, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στη Λοκομοτίβ Πλόβντιβ.
Το «μπαμ» έγινε λίγους μήνες αργότερα, όταν σε ένα ματς κυπέλλου ο Κράεφ σημείωσε χατ-τρικ στο 7-1 της Λέφσκι επί της Σπαρτάκ Βάρνα. Αγωνιζόμενος στη θέση του επιθετικού χαφ, ο Βούλγαρος έχει μέχρι στιγμής φέτος 12 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και δείχνει ιδιαίτερα ώριμος στο παιχνίδι του. Το ταλέντο του έχει περάσει τα σύνορα της Βουλγαρίας και το ενδιαφέρον από μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ δεν άργησε να έρθει. Για το λόγο αυτό η Λέφσκι του ανανέωσε το συμβόλαιο τον περασμένο Δεκέμβριο. Πλέον όποια ομάδα θέλει να τον κάνει δικό της θα πρέπει να πληρώσει... αδρά.
Οι «σειρήνες» Σίτι και Γιούβε
Αφού η Λέφσκι τον... έδεσε, στη συνέχεια του έδωσε άδεια να κυνηγήσει το όνειρό του. Πρώτα η Γιουβέντους ζήτησε να δοκιμάσει τον 17χρονο Βούλγαρο και στη συνέχεια ήρθε αντίστοιχη πρόταση από την Μάντσεστερ Σίτι. Μετά από τριήμερη παραμονή στο Τορίνο, ο Κράεφ μετέβη στις εγκαταστάσεις της Σίτι, όπου προπονήθηκε για μια εβδομάδα υπό τις οδηγίες του Πατρίκ Βιεϊρά με την ομάδα U-19. Μάλιστα παρακολούθησε από κοντά τον αγώνα κυπέλλου της Σίτι κόντρα στη Σαουθάμπτον. Ο ίδιος επέστρεψε στη Βουλγαρία ενθουσιασμένος από τις εικόνες και τις εμπειρίες του σε δύο από τα κορυφαία κλαμπ της Γηραιάς Ηπείρου. Και μόνο η παρουσία του εκεί αποτελεί «παράσημο» για έναν 17χρονο.
Το επόμενο διάστημα θα φανεί αν κάποια από τις δύο ομάδες εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτησή του, όμως ο ίδιος παραμένει προσγειωμένος. Και ο ίδιος ξέρει ότι η Λέφσκι αποτελεί «σχολείο» για τον ίδιο, προκειμένου να φτάσει στο κορυφαίο επίπεδο. Άλλωστε και η ηλικία του επιβάλει... εκπαίδευση. Είναι μόλις 17 ετών και δεν έχει αγωνιστεί ούτε σε 15 επίσημους αγώνες μέχρι τώρα στην καριέρα του. Στη Βουλγαρία, πάντως, «στάζουν μέλι» για χάρη του, λέγοντας πως τέτοιοι ποδοσφαιριστές εμφανίζονται μια φορά στα δέκα χρόνια. Αν όντως πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στον κόσμο θα φανεί. Ο Μπόζινταρ Κράεφ έχει όλο το χρόνο μπροστά του για να το αποδείξει.
Παρακάτω τα γκολ του Κράεφ στο 7-1 της Λέφσκι Σόφιας επί της Σπαρτάκ Βάρνα. Σημείωσε το 3-0, το 4-0 και το 7-0.




*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: