Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Kαι το 1-0 τρίποντο δίνει με Ταυλαρίδη και Κροάτες!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης στέκεται στην μεταμόρφωση της άμυνας του Παναθηναϊκού με τον Ταυλαρίδη, την συμβολή των Κροατών Πέτριτς, Πράνιτς, Σίλντεφελντ στο 1-0 επί του Λεβαδειακού, αλλά και στα λάθη του διαιτητή Λιαχούδη και του βοηθού Δημητριάδη
Τρεις πόντους δίνει και το 5-0 με τον Εργοτέλη, τρεις βαθμούς δίνει και το 1-0 με τον Λεβαδειακό. Φυσικά και εγώ, όπως και όλοι σας φαντάζομαι θέλετε να βλέπετε πιο συχνά εμφανίσεις σαν και αυτή του 5-0, παρά εμφανίσεις σαν του 1-0. Το γεγονός, όμως, ότι ο Παναθηναϊκός  είναι 6 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό οφείλεται και στο γεγονός, ότι  δεν μπόρεσε αρκετές φορές στον πρώτο γύρο να πετύχει αυτές τις νίκες του 1-0. Αν τις είχε πετύχει η διαφορά θα ήταν μικρότερη. Από αυτή την άποψη λίγο με χαλάει το γεγονός, ότι η ομάδα κέρδισε στην Λεωφόρο τον Λεβαδειακό με κακή εμφάνιση και με 1-0. Θα με χάλαγε αν έκανε καταπληκτική εμφάνιση και έχανε πόντους. Το ιδιανικό είναι φυσικά η ομάδα να κερδίζει με καλή μπάλα , αλλά όταν δεν μπορεί να παίζει καλή μπάλα  πρέπει να μάθει να κερδίζει. Όπως το έκανε και κόντρα στον Λεβαδειακό. Η ομάδα δεν είχε τις εμπνεύσεις επιθετικά, που είχε σε άλλα παιχνίδια στην Λεωφόρο και σε αυτό έπαιξαν ρόλο δύο πράγματα.
Πρώτον το γεγονός, ότι ο Λεβαδειακός έπαιξε πολύ κλειστά με απίστευτη προσήλωση στην άμυνα και προτίμησε να χάσει με 1-0 από το να… ξεμυτήσει από την άμυνά του με την ελπίδα να δημιουργήσει καταστάσεις στην άμυνα του Παναθηναϊκού , αλλά και το ρίσκο να δεχθεί κάποιο γκολ. Δεύτερον τις λίγες φορές, που έγινε αυτό ειδικά στο τέλος του αγώνα οι παίκτες του Παναθηναϊκού ήταν επιπόλαιοι στην τελική πάσα, που θα έφερνε συμπαίκτη τους φάτσα-κάρτα με το τέρμα. Αντζαγκούν, αλλά και Ζέκα από την ώρα που μπήκε έκαναν πολλά τέτοια λάθη. Την ίδια στιγμή ο Μπέργκ δεν ήταν σε καλή βραδυά, ο Κλωναρίδης είχε ημιτελείς προσπάθειες και ο Καρέλης επίσης δεν βοήθησε όσο έπαιξε στο τέλος.
Εκτός από το τρίποντο από αυτό το ματς κρατάμε την δυναμική που έχει δώσει στην άμυνα και σε όλες τις διεκδικήσεις της μπάλας ο Στάθης Ταυλαρίδης. Πάει με τα… χίλια σε κάθε διεκδίκηση και στον αέρα και στο έδαφος και συνήθως βγαίνει νικητής, ενώ οι αντίπαλοι επιθετικοί  τον καταλαβαίνουν καλά στην πλάτη τους. Επιτέλους λέω εγώ, που πλέον συμβαίνει αυτό και η άμυνα του Παναθηναϊκού αποκτάει μία σκληράδα, που δεν την είχε. Κοντά στον Ταυλαρίδη και ο Σίλντεφελντ ανεβάζει την απόδοσή του. Ηταν πολύ καλός αμυντικά ο Κροάτης με εξαίρεση δύο λάθος πάσες, που έκανε, αλλά δεν στοίχισαν στην ομάδα του.
Θα σταθώ σήμερα, όμως, και στους άλλους δύο Κροάτες. Ο Πράνιτς ήταν ο καλύτερος μέσος. Ετρεξε πολύ, κράτησε και μοίρασε μπάλα και εκτέλεσε με πολύ ωραίο τρόπο το φάουλ στο γκολ του Πέτριτς. Ο σκόρερ του Παναθηναϊκού με μία υπέροχη κεφαλιά έδωσε άλλο ένα τρίποντο στον Παναθηναϊκό μετά τα παιχνίδια με Πανιώνιο και Παναιτωλικό, που επίσης με δικά του γκολ η ομάδα κέρδισε.
Φυσικά και θα μιλήσω και για τον Λιαχούδη και για τον βοηθό Δημητριάδη που τα θαλάσσωσαν. Κατ’αρχάς το γκολ του Πέτριτς είναι οριακά-μεν- αλλά οφ-σάιντ. Δεν υπάρχει λίγο, η πολύ, υπάρχει είναι, η δεν είναι. Και ο Πέτριτς ήταν οφ-σάιντ(ψάξτε άλλους να βρείτε να σας κάνουν το άσπρο μαύρο όταν μία λάθος  απόφαση είναι υπέρ της ομάδας τους, εγώ δεν το έκανα, ούτε θα το κάνω ποτέ). Απλά περιμένω με αγωνία να δω τι θα πουν για αυτή την φάση, αυτοί που έλεγαν, ότι δεν ήταν οφ-σάιντ το γκολ του Οικονόμου στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ, που για μένα σωστά ακυρώθηκε. Αυτοί που τότε είπαν, η έγραψαν ότι ο παίκτης του Πανιωνίου δεν ήταν οφ-σάιντ φαντάζομαι θα πουν ότι και ο Πέτριτς δεν ήταν οφ-σάιντ. Διότι είναι ακριβώς ίδιες φάσεις. Αν πουν, η γράψουν σήμερα  κάτι άλλο θα αποδειχθεί για άλλη μία φορά ότι βλέπουν τις φάσεις, όπως τους βολεύει.
Πάμε στον Λιαχούδη τώρα. Δεν έχει δώσει ένα φανερό πέναλτι που έχει κάνει ο Κώτσιος πάνω στον Μπέργκ στο 40. Μπορεί ο Τομάς στη συνέχεια να διώχνει φανερά την μπάλα , αλλά πιο πριν ο Κώτσιος έχει ανατρέψει τον Σουηδό και έπρεπε να δοθεί πέναλτι. Ακόμα ο Λιαχούδης έχει χαρίσει δύο φορές δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Τομάς στο 71 και στο 81 για μαρκαρίσματα πάνω σε Μπέργκ και Καρέλη αντίστοιχα, ενώ αντί για κίτρινη θα μπορούσε να δώσει κόκκινη και να αποβάλει τον Τριανταφυλλόπουλο στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα, για μία ανόητη ενέργεια του αμυντικού του Παναθηναϊκού να απωθήσει βίαια τον αμυντικό, που του τράβαγε την φανέλα, λίγο πριν την εκτέλεση μίας στημένης φάσης υπέρ του Παναθηναϊκού.
ΥΓ: Ο Καλτσάς συνεχίζει και κάνει παπάδες στην Βέροια. Μία ασίστ και ένα γκολ( με μεγάλη δόση τύχης) και κόντρα στην Ξάνθη. Εξελίσεται σε μία σπουδαία μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό ενόψει καλοκαιριού.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: