Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

«Μακρινός στόχος η επέκταση του ΝΒΑ στην Ευρώπη»

Την πεποίθησή του πως είναι αρκετά μελλοντικό το σενάριο να ενταχθούν στο ΝΒΑ ομάδες με έδρα στην Ευρώπη, τόνισε σε δηλώσεις του στην Guardian ο Άνταμ Σίλβερ.

«Μακρινός στόχος η επέκταση του ΝΒΑ στην Ευρώπη»
Εδώ και αρκετά χρόνια το ΝΒΑ υπό τον προηγούμενο κομισάριο, Ντέιβιντ Στερν, διερευνούσε την πιθανότητα να δημιουργήσει μια κατηγορία 4-5 ομάδων με έδρα την Ευρώπη σε ορισμένες μεγάλες πόλεις όπως είναι το Λονδίνο, το Παρίσι, το Βερολίνο, η Ρώμη και η Μαδρίτη.

Κάτι τέτοιο συνεχίζεται και με τον Άνταμ Σίλβερ στο τιμόνι του, ωστόσο, όπως παραδέχτηκε σε δηλώσεις του στην Guardian ο κορυφαίος παράγοντας της αμερικανικής λίγκας με αφορμή το σημερινό αγώνα των Νιου Γιορκ Νικς με τους Μιλγουόκι Μπακς στην «Ο2 Αρένα» του Λονδίνου, το ενδεχόμενο αυτό φαντάζει αρκετά μακρινό για την ώρα. Το πρόγραμμα και τα οικονομικά δεδομένα ενός τέτοιου σχεδίου δυσχεραίνουν την επίτευξή του, ενώ η λίγκα του αμερικανικού ποδοσφαίρου, NFL θα μπορούσε αρμονικά να τοποθετήσει μια ομάδα από το Λονδίνο στο πρωτάθλημα του, είπε χαρακτηριστικά ο Σίλβερ στην αγγλική εφημερίδα.

«Η αίσθηση μου είναι ότι το NFL (αμερικάνικο ποδόσφαιρο) είναι λίγο πιο μπροστά από μας όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα, ώστε να αποκτήσουν ομάδα με έδρα το Λονδίνο. Κάποια σημεία στο πρόγραμμά τους το κάνουν ευκολότερο, παίζουν μια φορά την εβδομάδα και έχουν λιγότερα παιχνίδια. Οικονομικά θα είναι ευκολότερο για αυτούς να το πετύχουν. Θα ήταν δύσκολο για μας να έχουμε μια ομάδα στην Ευρώπη. Θα έπρεπε να βάλουμε πιο σταθερές βάσεις σε μια τέτοια εξέλιξη, να έχουμε επομένως τέσσερις ομάδες στην Ευρώπη. Δεν είμαστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο όμως. Γνωρίζω πως αν και υπάρχει μεγάλη πρόοδος του αθλήματος στην Ευρώπη, υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα για να στηριχθούν οι τέσσερις ομάδες. Από την άλλη πλευρά, πιστεύω ότι είναι η πρόδηλο το πεπρωμένο μας να προχωρήσουμε».

«Στοχεύουμε σε νέα κοινά. Κάθε φορά που ερχόμαστε στην Ευρώπη, μαθαίνουμε από τις προηγούμενες εμπειρίες και τα λάθη που έχουμε κάνει. Όταν ερχόμαστε στο Λονδίνο, νομίζω πως υπάρχει αρκετός κόσμος που δεν παρακολουθεί σταθερά το μπάσκετ, αλλά έρχεται επειδή διεξάγεται εδώ», συμπλήρωσε για το κοινό που έχει ήδη εξαντλήσει τα εισιτήρια για τον σημερινό αγώνα των Νιου Γιορκ Νικς με τους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: