Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Μαρκόπουλος: «Αν δεν το έπαιρνε ο Δέδας το σουτ, τότε ποιος;»

Στα ψυχικά αποθέματα των παικτών του και το εξαιρετικό σουτ του Γιώργου Δέδα στάθηκε ο Σούλης Μαρκόπουλος μετά τη μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Καντού με 78-77.

Μαρκόπουλος: «Αν δεν το έπαιρνε ο Δέδας το σουτ, τότε ποιος;»
Το χαρακτήρα των παικτών του, που δεν σταμάτησαν να παλεύουν ακόμη κι όταν βρέθηκαν στο -9 στα τρία λεπτά πριν το τέλος, στάθηκε ο Σούλης Μαρκόπουλος μετά τη μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Καντού.

«Συγχαρητήρια στους παίκτες που δεν έπαψαν να πιστεύουν ως το τέλος και πήραμε μια μεγάλη νίκη. Με μια ομάδα που έχει πολύ καλούς παίκτες, που μπορεί να δημιουργήσουν μεγάλο πρόβλημα. Στους περισσότερους τομείς ήμασταν καλύτεροι, αλλά οι αντίπαλοι ήταν πιο δυνατοί κοντά στο καλάθι, κέρδισαν τη μάχη κάτω από τα καλάθια και αυτό τους επέτρεψε να έχουν προβάδισμα στο δεύτερο ημίχρονο. Ξέρουμε ότι αυτή η φάση είναι πολύ δύσκολη, αλλά οι παίκτες δείχνουν μεγάλη θέληση, βγάζουν ενέργεια στο γήπεδο, το πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν κάτι παραπάνω και για αυτό δικαιώνονται. Ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι. Έχουμε πολύ δύσκολο παιχνίδι το Σάββατο σε μια δύσκολη έδρα και θα δούμε τι θα κάνουμε. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου για τις προσπάθειες που καταβάλλουν και βοηθάνε πολύ στην επιτυχία της ομάδας», ανέφερε ο τεχνικός του «Δικεφάλου του Βορρά».

Μιλώντας για το νικητήριο τρίποντο, είπε: «Ο Δέδας είχε 0/3 μέχρι τότε αλλά είναι πολύ εύστοχος παίκτης. Ήταν να εκτελέσει ο Τσόχλας, ο Δέδας ήταν η δεύτερη επιλογή, εφόσον έκλεισαν τον Απόλλωνα. Στην πρώτη φάση βρήκε την ευκαιρία να σουτάρει. Άμα μπαίνει το καλάθι είναι καλή επιλογή. Ο Δέδας στις προπονήσεις βάζει 23/25 από διαφορετικές θέσεις. Είναι ο πιο εύστοχος μας παίκτης, αν δεν το πάρει αυτός το τρίποντο ποιος θα το πάρει;».

Όσο για την τελευταία άμυνα; «Δε μπορείς να σκεφτείς απλά είπαμε ότι θα παίξουμε με αλλαγές σε όλα τα σκριν για να τους δημιουργήσουμε πρόβλημα. Ήταν πολύ επιθετική η άμυνα μας για να κάνουν κάποιο λάθος και να πάρουμε τη μπάλα αν μπορούσαμε».

Τέλος, για την ψυχολογική ώθηση που δίνουν αυτές οι νίκες, είπε: «Κάθε νίκη σου δίνει πολλή μεγάλη δύναμη να συνεχίσεις. Από εκεί και πέρα όταν πιστεύεις σε κάτι το κυνηγάς μέχρι τέλους. Πολλές φορές βοηθά και η τύχη. Εμείς θέλουμε να τελειώνουν τα παιχνίδια πιο νωρίς από τις τελευταίες επιθέσεις».

Ο Μαρκ Κάρτερ από την πλευρά του τόνισε: «Δεν τα παρατάμε ποτέ. Παίξαμε πολύ δυνατά, Είχαμε τη μπάλα στο τέλος, είχαμε τον καλύτερο σουτέρ ίσως του ελληνικού πρωταθλήματός και κατάφερε να βάλει αυτό το σουτ με το οποίο κέρδισε η ομάδα μας. Το γεγονός ότι χάναμε εννιά πόντους δε σημαίνει ότι θα τα παρατούσαμε. Παλέψαμε ως το τέλος και πιστεύαμε ως το τέλος ότι θα το καταφέρουμε. Δεν το βλέπω ως μια ακόμα νίκη. Το βλέπω ως ένα εντός έδρας παιχνίδι απέναντι σε μια καλή ομάδα και δεν τα παρατήσαμε. Μας δίνει καλό μομέντουμ για το επόμενο παιχνίδι και κάθε ματς μετράει. Κατά τη γνώμη μου, έχει σημασία η νίκη ή η ήττα αλλά παίζει ρόλο και το πώς παίζεις. Αν κάναμε αυτά που έπρεπε, αν εφαρμόσαμε όσα μας είπε ο προπονητή μας και παρόλο που κερδίσαμε στο τέλος ξανά, κρατάω τη νίκη και το έφτασε αυτή, στο τέλος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: