Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Έρχεται για τον ΠΑΟΚ ο Εντίνιο


Ο Εντίνιο τα βρήκε σε όλα με τη Μάλαγα για τον δανεισμό του στον ΠΑΟΚ και αναμένεται αύριο στη Θεσσαλονίκη για να ολοκληρώθεί η μετακίνηση στον Δικέφαλο. Ο ΠΑΟΚ είχε έρθει σε συμφωνία με τον Πορτογάλο άσο, και απέμενε το «οκ» της Μάλαγα, στην οποία ανήκει, για να τον αποκτήσει με τη μορφή δανεισμού για τους επόμενους έξι μήνες. Μάλιστα υπάρχει και οψιόν αγοράς (γύρω στο 1.000.000 ευρώ), εάν η ελληνική ΠΑΕ επιθυμήσει να αποκτήσει ολοκληρωτικά τα δικαιώματα του ποδοσφαιριστή. Τελικά το «οκ» επετεύχθη και ο Πορτογάλος είναι έτοιμος να φορέσει την ασπρόμαυρη φανέλα, αποτελώντας την 2η μεταγραφή της ομάδας, μετά τον Κριστιάνο.

Νέτο: «Μπορούμε μέχρι και πρωτάθλημα»


Την πεποίθηση πως ο Άρης χτίζοντας τον κατάλληλο κορμό και με τις απαραίτητες προσθήκες θα μπορεί σε λίγα χρόνια να διεκδικεί το πρωτάθλημα εξέφρασε ο Ντάρσι Νέτο μιλώντας στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Σημαντικοί στόχοι το πρωτάθλημα και το Κύπελλο», τόνισε ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ. «Ο Κούπερ πήρε το 100% από τους παίκτες, σε αντίθεση με τον Μαζίνιο», πρόσθεσε ο 28χρονος άσος. Αναλυτικά, ο Ντάρσι Νέτο μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

Για την πορεία του Άρη σε πρωτάθλημα και Κύπελλο: «Ήταν μία μεγάλη νίκη αυτή επί του Αστέρα Τρίπολης. Σίγουρα θέλουμε να φτάσουμε ψηλά στο Κύπελλο, αλλά τώρα σκεφτόμαστε μόνο το πρωτάθλημα. Το Κύπελλο μπορεί να περιμένει. Μετράμε τέσσερις συνεχείς νίκες και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να έχουμε σταθερή απόδοση και να βελτιωνόμαστε συνεχώς. Για μας είναι σημαντικοί και οι δύο στόχοι. Θέλουμε να βγούμε στην Ευρώπη, με όποιον τρόπο γίνεται αυτό. Στο Κύπελλο στόχος μας είναι να αντιμετωπίζουμε κάθε γύρο ξεχωριστά κι αν φτάσουμε στον τελικό, τότε θα σκεφτούμε την κατάκτηση του τροπαίου».

Για το τι άλλαξε με την έλευση του Έκτορ Κούπερ: «Η ομάδα δεν έπαιρνε θετικά αποτελέσματα. Δεν είναι ότι δεν έπαιζε καλά, αλλά δεν έπαιρνε νίκες και στο ποδόσφαιρο σημασία έχει το αποτέλεσμα. Δεν θεωρώ πως το πρόβλημα ήταν ο Μαζίνιο. Η ομάδα χτίστηκε από την αρχή το καλοκαίρι, με πολλούς νέους παίκτες και χρειαζόταν χρόνο. Παράλληλα κάποιοι παίκτες όπως ο Αμπρέου και ο Γκρασιάν δεν κατάφεραν να προσαρμοστούν. Ο προηγούμενος προπονητής δεν μπορούσε να αντλήσει το 100% από τους ποδοσφαιριστές του, κάτι που κάνει τώρα ο κύριος Κούπερ. Κάθε αλλαγή προπονητή κάνει καλό. Ο κύριος Κούπερ είναι έμπειρος τεχνικός, άλλαξε θέσεις σε κάποιους παίκτες όπως ο Κόκε και ο Κάμπορα, με αποτέλεσμα να παίζουμε πλέον καλό και αποτελεσματικό ποδόσφαιρο».

Για το ματς της Κυριακής με τον ΠΑΣ Γιάννινα: «Στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια, πόσω μάλλον απέναντι σε ομάδες που μάχονται για τη σωτηρία τους. Θα πρέπει να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι για να συνεχίσουμε το νικηφόρο μας σερί».

Για το αν μπορεί ο Άρης να διεκδικήσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Η ομάδα έχει τη δυνατότητα να φτάσει ψηλά και στο πρωτάθλημα. Διαθέτει έναν πολύ έξυπνο και ικανό προπονητή. Αν χτίσουμε τον κατάλληλο κορμό, διατηρώντας κάποιους παίκτες για πολλά χρόνια, μπορούμε να φτάσουμε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος».

Για την παρουσία του στον Άρη και το ενδεχόμενο μεταγραφής: «Είμαι 28 ετών και αυτό που θέλω είναι να κάνω όσο το δυνατόν περισσότερα και καλύτερα παιχνίδια. Είμαι ικανοποιημένος στον Άρη. Από εκεί και πέρα, αν θα προκύψουν κάποιες προτάσεις από το εξωτερικό, θα υπάρχει χρόνος να τις σκεφτώ».

Για το αν θέλει να επιστρέψει στη Σάντος: «Είναι νωρίς για να σκεφτώ κάτι τέτοιο. Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να κάνεις προβλέψεις για το μέλλον. Πάνω από όλα θέλω να έχω υγεία και θα δούμε τι θα γίνει».

«Καμπάνα» στον Δώνη


Με μια αγωνιστική τιμωρήθηκε ο Γιώργος Δώνης από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Όργανο της Σούπερ Λίγκας την Πέμπτη, εξαιτίας της συμπεριφοράς του στον αγώνα της 17ης αγωνιστικής κόντρα στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Επίσης, την ίδια μέρα η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε να επιβάλλει και πρόστιμα στους «μεγάλους» για τα πεπραγμένα των οπαδών τους στην 16 και 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ.
Αποφάσεις 16ης αγωνιστικής:
Α) ΠΑΕ Άρης: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: επιβάλλει χρηματική ποινή τεσσάρων χιλιάδων ευρώ.
Β) ΠΑΕ Ατρόμητος: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: επιβάλλει συνολική χρηματική ποινή έξι χιλιάδων ευρώ.
Γ) ΠΑΕ Ηρακλής: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: επιβάλλει συνολική χρηματική ποινή πέντε χιλιάδων ευρώ.
Δ) ΠΑΕ Λάρισα: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: απαλλάσσεται.
Ε) ΠΑΕ Ολυμπιακός: Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της, καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: επιβάλλει συνολική χρηματική ποινή είκοσι χιλιάδων ευρώ
ΣΤ) ΠΑΕ Παναθηναϊκός : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: επιβάλλει συνολική χρηματική ποινή δεκατριών χιλιάδων ευρώ.
Ζ) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: επιβάλλει συνολική χρηματική ποινή εννέ
Η) ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: απαλλάσσεται. α χιλιάδων ευρώ
Αποφάσεις 17ης αγωνιστικής:
Α) ΠΑΕ Skoda Ξάνθη, Α. Πιαλόγλου (πρόεδρος) : Για τη συμπεριφορά του προέδρου της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη Α. Πιαλόγλου: ποινή επίπληξης.
Β) ΠΑΕ ΑΕΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: επιβάλλει συνολική χρηματική ποινή εννέα χιλιάδων ευρώ.
Γ) ΠΑΕ Άρης: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της, καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της: επιβάλλει συνολική χρηματική ποινή δεκαοκτώ χιλιάδων ευρώ.
Δ) ΠΑΕ Ατρόμητος, Γ. Δώνης ( Προπονητής) : Για τη συμπεριφορά του προπονητή της ΠΑΕ Ατρόμητος Γ.Δώνη: Επιβάλλει στην ΠΑΕ Ατρόμητος τη χρηματική ποινή των δέκα χιλιάδων ευρώ για τη συμπεριφορά του προπονητή. Στον Γ. Δώνη (προπονητή) επιβάλλει α) την απαγόρευση εισόδου μιας αγωνιστικής στους αγωνιστικούς χώρους και β) τη χρηματική ποινή των δέκα χιλιάδων ευρώ.
Ε) ΠΑΕ Ολυμπιακός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: επιβάλλει συνολική χρηματική ποινή δέκα χιλιάδων ευρώ.
ΣΤ) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της, καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της: επιβάλλει συνολική χρηματική ποινή είκοσι πέντε χιλιάδων ευρώ.
Ζ) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: επιβάλλει συνολική χρηματική ποινή δεκατριών χιλιάδων ευρώ.
Οι κάτωθι αποφάσεις αφορούν την 15η αγωνιστική:
Α) ΠΑΕ ΑΕΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: επιβάλλει συνολική χρηματική ποινή πέντε χιλιάδων ευρώ.
Β) ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: επιβάλλει συνολική χρηματική ποινή πέντε χιλιάδων ευρώ.
Γ) ΠΑΕ Ηρακλής: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: επιβάλλει συνολική χρηματική ποινή επτά χιλιάδων ευρώ.
* Η εκδίκαση της υπόθεσης Εργοτέλης-Ν.Καραγεωργίου (προπονητής) αναβλήθηκε για την επόμενη δικάσιμο. Τέλος, με σχετική ανακοίνωση την ίδια μέρα, η Σούπερ Λίγκα ενημερώνει πως: «Ανακοινώνεται ότι, σε συνέχεια νεότερης επικοινωνίας με τις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές, το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ παραμένει, όπως είχε αρχικά οριστεί».

Πρόκριση για Φιορεντίνα


Έστω και δύσκολα, η Φιορεντίνα επιβλήθηκε 3-2 της Κιέβο και πέρασε στην επόμενη φάση. Το σκορ άνοιξε ο Γκρανότσε στο 7’ για τους φιλοξενούμενους, ενώ ο Μούτου ισοφάρισε στο 31’ για τους γηπεδούχους. Ο Μπερτιβόλιο έδωσε και πάλι το προβάδισμα στην Κιέβο στο 37’, ενώ ο Μπαμπατσάρ στο 74’ ισοφάρισε και πάλι. Ο Μούτου στο 76’ έδωσε τη νίκη πρόκριση στους γηπεδούχους για τους «8» του ιταλικού κυπέλλου.

Φιορεντίνα: Αβράμοβ, Κομότο, Νατάλι, Κρόλντρουπ, Πασκουάλ, Ντοναντέλ, Γκόμπι, Ντε Σιλβέστρι (54' Μαρκιόνι), Σαντάνα (54' Μοντολίβο), Μούτου, Μπαμπατσάρ (80' Καράρο).

Κιέβο: Σκουΐτσι, Φρέι, Μορέρο, Μαντέλι, Μαντοβάνι, Μπερτιβόλιο (82' Σάρντο), Ανίν, (58' Πίντζι), Ιόρι, Αριάτι, Γκρανότσε (70' Αμπρουσκάτο), Ντε Πάουλα.

Στη διάθεση του Κούπερ ο Αντού


Κανονικά μπορεί να υπολογίζει πλέον τον Φρέντι Αντού ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ, καθώς σήμερα εκδόθηκε το δελτίο του ποδοσφαιριστή από την ΕΠΟ.Ο Αμερικανός άσος ωστόσο, απουσίαζε από την προπόνηση της Πέμπτης, καθώς έχει πάρει άδεια για να ταξιδέψει στην Πορτογαλία για προσωπικές υποθέσεις. Παράλληλα, ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Νταρίο Φερνάντεζ. Αύριο το πρόγραμμα περιλαμβάνει μία πρωινή προπόνηση, ενώ στις 14:00 στην αίθουσα Τύπου του Κλ. Βικελίδης θα πραγματοποιηθεί η βράβευση του Τόνι Κάλβο ως του σκόρερ του καλύτερου γκολ για την 17η αγωνιστική.

Ζαμπέτας: «Το υλικό ήθελε… αρχηγό και είχαμε δίκιο»

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Άρης, Αντώνης Ζαμπέτας μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για την νικηφόρα πορεία της ομάδας και την στήριξη του κόσμου λέγοντας: «Η συσπείρωση του κόσμου δεν είναι κάτι θετικό αλλά υπάρχει τα τελευταία χρόνια, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν επιτυχίες. Η εικόνα του γηπέδου είναι μοναδική, μας ζηλεύουν με την καλή έννοια οι άλλες ομάδες. Ακόμα και οι λίγοι που το σκέφτονταν, τους αναγκάσαμε να έρχονται και έχει αυξηθεί το νούμερο των εισιτηρίων από 15.000 φτάσαμε πλέον κοντά στις 20.000».
Αναφερόμενος στον Έκτορ Ραούλ Κούπερ είπε: «Διαπιστώσαμε ότι δεν αρκεί να έχεις καλές μονάδες, αλλά πρέπει να έχεις και τον αντίστοιχο αρχηγό τους, τον προπονητής τους, για να διαχειριστεί το υλικό. Αποδείχθηκε ότι είχαμε δίκιο, όχι μόνο για τις τελευταίες τέσσερις νίκες αλλά και γιατί και η συνέχεια πιστεύουμε ότι θα είναι το ίδιο. Ίσως η νοοτροπία των τελευταίων ετών να μην ήταν η σωστή, ότι η διοίκηση έπρεπε να ασχολείται με το έμψυχο δυναμικό. Δουλειά μας στην διοίκηση είναι οικονομικά η ομάδα να είναι δυνατή και σωστή στις υποχρεώσεις της. Η εικόνα που παρουσίασε το «Κλ. Βικελίδης» στο παιχνίδι με την Μπόκα έδωσε μία τεράστια δυναμική, όχι μόνο για το θέμα Κούπερ αλλά και για τις συζητήσεις μας με εταιρείες. Προσπαθήσαμε επίσης με ειλικρίνεια να τον πείσουμε, είχε δει τον αγώνα με την Μπόκα και έπαιξε τον ρόλο του και εκείνο το παιχνίδι» ενώ συμπλήρωσε για την ενασχόληση του Αργεντίνου τεχνικού και για άλλα θέματα που αφορούν την βελτίωση της ομάδας σε αρκετά ζητήματα: «Μας είπε ότι ήθελε να φέρει έναν άνθρωπο για το χόρτο, εμείς βέβαια έχουμε δύο γεωπόνους. Ήρθε και έκανε έλεγχο στο «Κλ. Βικελίδης» δεν το βρήκε τόσο κακό, αντίθετα το χόρτο στο βοηθητικό κέντρο δεν είναι το καλύτερο, είναι σε κακή κατάσταση. Είδε την υποδομή, δηλαδή καμία και του είπαμε ότι μετά το πέρας του πρωταθλήματος θα μπουν τα μηχανήματα για να μπορέσουμε να το φέρουμε στο επιθυμητό επίπεδο. Κάποια πράγματα δυστυχώς στην Ελλάδα γίνονται χωρίς μελέτη».
Αναφορικά με τις τέσσερις συνεχόμενες νίκες είπε: «Δεν θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που είχαμε τέσσερις συνεχόμενες νίκες» ενώ συμπλήρωσε: «Ολοκληρώθηκαν όλες οι διαδικασίες για το δελτίο του Αντού».
Για τα μεταγραφικά είπε: «Βρισκόμαστε στην αναζήτηση ακόμα ενός παίκτη, αλλά όπως έχει πει και ο κ. Κούπερ τον Γενάρη είναι δύσκολο να βρεις κάποιον παίκτη έτοιμο και σίγουρα θα γίνει μία μεταγραφή για να βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα μας, όχι απλά για να γίνει» ενώ συμπλήρωσε: «Μετά τον αγώνα με τον Πανιώνιο, όπου όλοι μας ήμασταν δυσαρεστημένοι από το αποτέλεσμα, ο κ. Κούπερ μας είπε ότι η ομάδα κάνει μία μίνι προετοιμασία, οι παίκτες είναι πιασμένοι και μας είπε ότι όλα θα πάνε καλά. Έτσι και έγινε».

"Απάντησε θετικά ο Ντάτολο"


Ο Ντάτολο σε προσπάθεια του Στον Ολυμπιακό περιμένουν μέχρι το βράδυ την απάντηση του Ντάτολο, ωστόσο όπως μετάδωσε το απόγευμα το ιταλικό κανάλι "Sky Sports", ο Αργεντινός άσος απάντησε θετικά στους "ερυθρόλευκους" για το δανεισμό του στους πρωταθλητές Ελλάδος μέχρι το καλοκαίρι.

Στον Ολυμπιακό ακόμα δεν έχει φτάσει η απάντηση του Ντάτολο, ωστόσο οι πληροφορίες από την Ιταλία φέρνουν τον Αργεντινό πιο κοντά από ποτέ στους "ερυθρόλευκους". Τα πάντα τουλάχιστον θα έχουν ξεκαθαρίσουν μέχρι το βράδυ της Πέμπτης.

Ηρακλής Στην Μίκρα ο Λαντάνι


Ο Ισραηλινός επιχειρηματίας, Ερέζ Λαντάνι, βρίσκεται από το μεσημέρι στα γραφεία της ΠΑΕ Ηρακλής στην Μίκρα και συζητά με τους ανθρώπους του Ηρακλή ενώ είχε και συνάντηση με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Ο Λαντάνι το μεσημέρι της Κυριακής είχε συνάντηση με τους ιθύνοντές της ΠΑΕ Ηρακλής και τον Σάββα Κωφίδη όπως και τους ποδοσφαιριστές της ομάδας στο ξενοδοχείο της αποστολής λίγη ώρα πριν την σέντρα του παιχνιδιού με τον Άρη. Με την σημερινή του παρουσία στην Μίκρα εξάλλου ο Ισραηλινός επιχειρηματίας φρόντισε να είναι Εγγλέζος στο ραντεβού που είχε δώσει και πλέον απομένει να φανεί αν κάτι ανάλογο θα συμβεί και με την καταβολή ενός σημαντικού ποσού για τις ανάγκες της ομάδας με προτεραιότητα σε πληρωμές και μεταγραφική ενίσχυση.

Ο Κάκος "σφυρίζει" στην Καβάλα


Ο Τάσος Κάκος του συνδέσμου Κέρκυρας θα διευθύνει τον αγώνα στην Καβάλα ανάμεσα στην τοπική ομάδα και τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα.

Στην αναμέτρηση του πρωτοπόρου Παναθηναϊκού με τον Πανθρακικό στο ΟΑΚΑ, διαιτητής θα είναι ο Μιχάλης Βοσκάκης του συνδέσμου Ρεθύμνου, στον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα, ο Μιχάλης Ντάκος του συνδέσμου Ξάνθης και στο παιχνίδι του Ηρακλή με την ΑΕΚ στο "Καυτανζόγλειο", ο Μιχάλης Κουκουλάκης του συνδέσμου Ηρακλείου. Πιο αναλυτικά οι διαιτητές των αγώνων της 18ης αγωνιστικής είναι:

Ξάνθη-Εργοτέλης(Μιχάλης Τσινιάρης-Αθηνών)

Πανιώνιος-Λεβαδειακός(Τάσος Σιδηρόπουλος-Δωδεκανήσου)

Παναθηναϊκός-Πανθρακικός(Μιχάλης Βοσκάκης-Ρεθύμνου)

ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης(Μιχάλης Ντάκος-Ξάνθης)

ΠΑΣ Γιάννινα-Άρης(Ανδρέας Παππάς-Αθηνών)

Καβάλα-Ολυμπιακός(Τάσος Κάκος-Κέρκυρας)

Ηρακλής-ΑΕΚ(Μιχάλης Κουκουλάκης-Ηρακλείου)

Ατρόμητος-Λάρισα(Σταύρος Τριτσώνης-Αθηνών)

Σάντος: "Mπορεί να μας βοηθήσει πολύ ο Εντίνιο"


Ο Φερνάντο Σάντος έδειξε να υπολογίζει πολύ στον Εντίνιο, καθώς εκτός της βοήθειας που μπορεί να προσφέρει στην ομάδα, είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας και θα προσαρμοστεί άμεσα.

"Είμαστε πολύ κοντά σε αυτή τη μεταγραφή. Από τη στιγμή που δεν έχει οριστικοποιηθεί, δεν μπορώ να κάνω κάποιο σχόλιο. Για τον ίδιο τον παίκτη, έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από την πλειονότητα των παικτών που έχουμε, οπότε σε αυτήν την προοπτική μπορεί να βοηθήσει την ομάδα, αν έρθει.

Θα περιμένουμε διότι ακόμα δεν είναι σίγουρο. Δεν είναι εύκολο σε αυτήν την περίοδο να γίνουν μεταγραφές που θα βοηθήσουν σίγουρα. Οπότε ψάχνουμε επιλογές σίγουρες", είπε αρχικά ο Σάντος.

Αναλύοντας ακόμα περισσότερο την περίπτωση του Εντίνιο, τόνισε: "Στην περίπτωσή του υπάρχει το εξτρά πλεονέκτημα το ότι γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα και δε θα χρειαστεί διάστημα προσαρμογής. Και αυτό γιατί σε πολλές περιπτώσεις παικτών που έρχονται δανεικοί για έξι μήνες, ο δεύτερος γύρος είναι τρεις μήνες, χρειάζονται ένα διάστημα, οπότε δεν προλαβαίνουν να δείξουν τα στοιχεία για τα οποία αποκτήθηκαν.

Αυτός αν τελικώς αποκτηθεί, θα προλάβει να τα δείξει. Τα στοιχεία του μπορούν να βελτιώσουν τη μετάβαση από άμυνα σε επίθεση, ένας τομέας που δεν τον έχουμε εκμεταλλευτεί τόσο πολύ".

Για το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης: "Σίγουρα είναι ένα δύσκολο ματς, δε θα είναι εύκολο καθώς ο Αστέρας είναι μια καλή και οργανωμένη ομάδα, είναι επιθετική στον αμυντικό τομέα, πιέζει δηλαδή πολύ τον αντίπαλο. Ωστόσο εμείς ξέροντας τις δυσκολίες είμαστε πεπεισμένοι ότι κάνοντας ένα καλό παιχνίδι θα πάρουμε τη νίκη.

Από την άλλη είναι αλήθεια ότι έχουμε πάλι απουσίες, αλλά έτσι κι αλλιώς κάποιοι λείπουν εδώ και καιρό. Με τους παίκτες που θα είναι σε θέση να αγωνιστούν, θα μπορέσουμε να φέρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε".

Για τον Κριστιάνο: "Είναι ένας παίκτης που βρίσκεται πια σε πολύ καλή κατάσταση από ότι πριν από δυο εβδομάδες, οπότε βρίσκεται σε επιθυμητή κατάσταση για να χρησιμοποιηθεί ανάλογα με τις ανάγκες μας, είτε ως βασικός, είτε ως αλλαγή".

Για το Λούσιο Φιλομένο: "Ο Φιλομένο σίγουρα δεν είναι σε τόσο καλή κατάσταση, όσο ο Κριστιάνο, αυτό είναι φυσιολογικό, αφού είχε τραυματισμό που τον κράτησε για δύο και πλέον μήνες εκτός ομάδας, αγωνίστηκε ήδη δύο φορές, αποκτά σιγά-σιγά ένα ρυθμό. Είναι στη διάθεσή μας, μπορεί να αγωνιστεί, θα δούμε πόσο. Και βέβαια από τη στιγμή που θα μάθουμε αύριο για τον Παπάζογλου, αν θα είναι στη διάθεσή μας, είμαι σίγουρος ότι ο Φιλομένο θα ανταποκριθεί άριστα σε ό,τι του ζητηθεί".

Για τα συνεχόμενα ματς που ακολουθούν: "Δεν υπάρχει κάποιο πλάνο τριών παιχνιδιών με παίκτες που θα πάρουν πολύ ή λίγο χρόνο. Κάθε φορά θα βάζω αυτούς που θεωρώ πιο έτοιμους, μετά θα δούμε την αντίδραση κάθε παίκτη στην κούραση που θα επέλθει μετά από κάθε παιχνίδι. Σε κάθε ματς αγωνίζονται αυτοί που εγώ θεωρώ καλύτεροι στο να κάνουν αυτά που θέλω".

Για το αμυντικό ρεκόρ των συνεχόμενων αγώνων: "Εμείς δεν προσπαθούμε να σπάσουμε ρεκόρ, αλλά να παίρνουμε θετικά αποτελέσματα σε κάθε παιχνίδι. Σίγουρα είναι θετικό, αλλά δεν το κυνηγάμε, όμως έρχεται μέσα από την πολύ καλή δουλειά που κάνουμε και ξέρουμε ότι πρέπει να έχουμε πάρα πολύ καλή αμυντική λειτουργία".

Για την πορεία του ΠΑΟΚ: "Υπάρχει μεγαλύτερη σταθερότητα στην ομάδα πλέον. Παράδειγμα στην εμφάνιση των Βιτόλο, Βιεϊρίνια, ενώ βρήκαμε δεξί μπακ που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες αυτής της θέσης, ενώ στην αρχή της χρονιάς το ψάχναμε. Οπότε ήταν φυσιολογικό ότι αφού βρέθηκε η βάση και βρήκαν ένα ρυθμό σίγουρα η ομάδα θα ωρίμαζε παιχνίδι με παιχνίδι".

Για το αν θα γίνει κι άλλη μεταγραφή: "Σίγουρα αν υπάρξει κάποια πολύ καλή ευκαιρία, θα την κυνηγήσουμε, αλλά αυτά είναι θέματα τα οποία επαφίενται κυρίως των κυρίων Βρύζα και Κονσεϊσάο, αλλά το βλέπω πολύ δύσκολο να προχωρήσουμε σε τρίτη κίνηση".

Για τους Βερόν και Μπιζέρα: "Κατά την άποψή μου και χωρίς να έχω κάτι εναντίον των παικτών, είναι καλοί άνθρωποι, για το καλό τους το επαγγελματικό και του ΠΑΟΚ, θα ήταν να βρουν άλλη ομάδα να αγωνιστούν ως το τέλος της σεζόν. Θεωρώ ότι και οι δύο έχουν φιλοδοξίες και θέλουν να πετύχουν πράγματα, και αυτή τη στιγμή δεν είναι μέσα στις πρώτες επιλογές του ΠΑΟΚ".

Για το δέσιμο των Γκαρσία-Βιτόλο στα χαφ: "Με τη Χέρενφεν ο Βιτόλο είχε-δεν είχε δύο εβδομάδες, και το πλάνο μας ήταν κάπως διαφορετικό. Είναι αλήθεια ότι ο προπονητής οφείλει να έχει την ευελιξία να προσαρμόζει με βάση τα δεδομένα που έχει. Όπως για παράδειγμα οι τραυματισμοί ή οι μεταγραφές που δεν έγιναν.

Εκμεταλλευτήκαμε τα τρεξίματα του Βιτόλο, συν τα χαρακτηριστικά του Γκαρσία. Ναι μεν αρχικά δεν είχα αυτό το πλάνο, αλλά στην πράξη βλέπουμε ότι έτσι είναι πολύ καλύτερα. Σίγουρα έχει να κάνει και με όλη την ομάδα, αν για παράδειγμα δεν ανέβει ο Λίνο ή ο Αραμπατζής, δεν θα μπορέσουμε να αυξήσουμε τις πιθανότητας να πετύχουμε γκολ. Οπότε σίγουρα και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Οι δύο αυτοί με τα τρεξίματα και τον αμυντικό τομέα, βοηθούν κι άλλους να ανέβουν και να βοηθήσουν στην επίθεση".

Για τα συμβόλαια των παικτών, που λήγουν: "Έχω κάνει τις εισηγήσεις μου, κατέθεσα την άποψή μου για αυτούς που τελειώνουν τα συμβόλαια, πιστεύω ότι η διοίκηση θα κάνει αυτό που πρέπει".

Επέστρεψε ο Σορλέν



Ασκήσεις τακτικής περιείχε η προπόνηση της Πέμπτης. Προληπτικά δεν συμμετείχαν στο πρόγραμμα οι Κοντρέρας, Βιεϊρίνια και Λίνο λόγω μικροενοχλήσεων, χωρίς η κατάστασή τους να εμπνέει ανησυχία. Ο Θανάσης Παπάζογλου αισθάνεται ενοχλήσεις στον λαγονοψοϊτη και θα αποφασιστεί στην τελευταία προπόνηση αν θα συμμετάσχει στην αποστολή. Ο Ντάριο Κρέσιτς ακολουθεί πρόγραμμα θεραπείας, ενώ Τσιρίλο και Μουσλίμοβιτς ακολουθούν πρόγραμμα αποθεραπείας κι ενδυνάμωσης. Ο Ολιβιέ Σορλέν αντίθετα μπήκε στον κανονικό ρυθμό των προπονήσεων. Η προπόνηση της Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί στην Τούμπα (16:30)

Ηρακλής: Δανεικός για έξι μήνες ο Φερνάντες


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η διοίκηση της ΠΑΕ Ηρακλής ήρθε την Πέμπτη σε συμφωνία με την διοίκηση της γερμανικής Μπόχουμ για τον δανεισμό του Ντάνι Φερνάντες μέχρι το καλοκαίρι.

Ο διεθνής Πορτογάλος τερματοφύλακας και πρώην του ΠΑΟΚ αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες στην Θεσσαλονίκη για να τεθεί στην διάθεση του Σάββα Κωφίδη σε μία εξέλιξη που φαίνεται να αποτελεί προάγγελο της λύσης της συνεργασίας με τον Βόιτσεχ Κοβαλέφσκι.

Την ίδια ώρα και σύμφωνα με πληροφορίες ο Ερέζ Λαντάνι φαίνεται να βρίσκεται και πάλι στην Θεσσαλονίκη και αναμένεται να βρεθεί στις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ Ηρακλής στην Μίκρα για να έχει συνάντηση με τους ιθύνοντές της αλλά και εκ νέου με τον τεχνικό της ομάδας όπως και πριν την σέντρα του παιχνιδιού της Κυριακής με τον Άρη στο ξενοδοχείο της αποστολής.

Φώτης Κατσικάρης: «Παραιτήθηκα για προσωπικούς λόγους»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Φώτης Κατσικάρης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν να υποβάλει την παραίτησή του από την τεχνική ηγεσία του Αρη.

Ο Ελληνας τεχνικός τόνισε πως ο βασικός λόγος πίσω από την απόφασή του είναι ένα προσωπικό πρόβλημα ενώ αναφέρθηκε και στην πρόταση της Μπιλμπάο.

Αναλυτικά ο Κατσικάρης δήλωσε:

«Είχαμε μία άψογη συνεργασία. Βρίσκομαι σε πολύ δύσκολη ψυχολογική θέση. Ήταν πολύ δύσκολη απόφαση για μένα. Υπάρχουν δύο κομμάτια. Το πρώτο ότι είμαι επαγγελματίας προπονητής αλλά είμαι και άνθρωπος. Ο λόγος που οδηγήθηκα στην απόφαση αυτή ήταν καθαρά ανθρώπινος. Με την έννοια προσωπικός. Πιο πολύ σε σχέση με το επαγγελματικό κομμάτι.

Ήταν μία δύσκολη απόφαση να έρθω στον Άρη. Στη ζωή το timing είναι το πιο σημαντικό και στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν ήταν το καλύτερο. Προσπάθησα με αυτά που ξέρω, όσο μπορούσα. Όμως τελικά αποτέλεσμα δεν είδα εγώ ο ίδιος γιατί εγώ είμαι αυτός που πιέζομαι για την δουλειά μου παρά την πίεση που υπάρχει από δίπλα. Προφανώς δεν ενέπνευσα την ομάδα.

Ήταν μία απόφαση που δεν ήθελα να αδικήσω τον Άρη. Ούτε όμως και τον εαυτό μου. Είναι αλήθεια ότι μετά τον Πανελλήνιο ήμουν πολύ κοντά στο να παραιτηθώ γιατί η εικόνα της ομάδας ήταν τραγική. Σας έχω πει ότι είμαι ένας προπονητής και άνθρωπος που παίρνω τις ευθύνες κι αυτή η εικόνα στο ματς με τον Πανελλήνιο ήταν τραγική.

Την Τρίτη είχαμε ένα σημαντικό παιχνίδι όμως στο οποίο θα έπρεπε να κοουτσάρω για να βγει η ομάδα πρώτη. Μέσα μου όμως είχα πάρει ήδη την απόφαση αυτή. Θέλω να ευχαριστήσω τον Γιάννη Δαμιανίδη που είναι ένας άνθρωπος του μπάσκετ, που παλεύει μόνος για να κρατήσει αυτή την ομάδα. Ένας μεγάλος παράγοντας. Όλους τους ανθρώπους που δουλέψαμε μαζί και ήταν καταπληκτικοί. Να ευχηθώ καλή συνέχεια στον Άρη που έχει έναν υπέροχο κόσμο και αξίζει να έχει μία πολύ καλή ομάδα. Εσείς οι δημοσιογράφοι σεβαστήκατε όλα όσα είχαμε πει και υπήρξε μία άψογη συνεργασία»

Για τους προσωπικούς λόγους, ο έλληνας τεχνικός δεν θέλησε να πει κάτι παραπάνω με λεπτομέρειες: «Για τα προσωπικά μου δεν μπορώ να αναφερθώ. Συνέβη κάτι σημαντικό το οποίο αφού το ήξερα, δεν έπρεπε να έρθω. Ήταν ένα από τα λάθη που έκανα. Πίστευα ότι θα μπορούσα και δεν μπόρεσα. Συνέβη κάτι που ήταν σημαντικό και έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο».

Για το κατά πόσο επηρέασε την απόφασή του η πρόταση της Μπιλμπάο τόνισε: «Ξέρω ότι κανείς δεν θα με πιστέψει. Το ένα είναι το πώς ένιωθα και τι παραπάνω μπορούσα να κάνω στον Άρη. Το δεύτερο είναι ότι το θέμα με την Μπιλμπάο δημιουργήθηκε την Τρίτη ουσιαστικά. Σίγουρα ένιωθα πολύ καλά σε εκείνη τη λίγκα. Ήμουν αποδεκτός ως προπονητής και κάποια στιγμή ήθελα να γυρίσω. Δεν μπορώ να πείσω κανέναν ότι δεν είναι πάντως αυτός ο λόγος που ήθελα να φύγω από τον Άρη».

Για το αν θεωρεί ότι έχει σωστή συμπεριφορά και αν παρατάει την ομάδα, ο κ. Κατσικάρης είπε: «Σε αυτή την δύσκολη απόφαση που πήρα ξέρω ότι το κόστος είναι μεγάλο. Από την άλλη όμως η καρδιά μου είπε να κάνω αυτό. Εγώ το ξέρω πολύ καλά και το νιώθω ότι είναι δύσκολο. Θα ήθελα να μένω εδώ με την καρδιά μου. Αν ήμουν εδώ και δεν ήμουν? θα ήταν το ίδιο πράγμα».

Για τις αντιδράσεις που μπορεί να υπάρξουν από τον κόσμου του Άρη είπε: «Δεν έχω λόγια να πω για τον κόσμο αυτό. Ξέρω ότι από χθες το βράδυ είναι εναντίον μου και είναι θυμωμένος. Όμως δεν είχα άλλα ψυχικά αποθέματα. Το είπε και στις δηλώσεις μου στο Ισραήλ. Έχω εκτεθεί δημόσια σε κάποια πράγματα που είχα πει. Εγώ καταλαβαίνω όλη την ατμόσφαιρα. Πόσο με στήριξε ο κόσμος».

Για το αν υπήρξε διαφωνία με την διοίκηση για την επιλογή κάποιων παικτών δήλωσε: «Ότι αλλαγές έχουν γίνει, έχουν γίνει με την συμφωνία της διοίκησης. Γνωρίζετε τα οικονομικά και τις δυνατότητες που είχε ο σύλλογος αλλά και η αγορά. Όλα έγιναν για το καλύτερο της ομάδας».

Σε νέα ερώτηση σχετικά με τα? προσωπικά ζητήματα που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, ο κ. Κατσικάρης είπε : «Ήταν συσσωρευμένα κάποια πράγματα σε προσωπικό επίπεδο και έπαιξαν ρόλο στην απόφαση μου».

Για τις αντιδράσεις των υπολοίπων μελών του τεχνικού τιμ αλλά και για το θέμα του Μάσει, είπε: «Για το τεχνικό κομμάτι σας το είπε ότι αισθάνομαι πολύ άσχημα και αυτή είναι η πραγματικότητα. Η ομάδα χρειαζόταν να κάνει κάποιες αλλαγές. Το θέμα του Μάσει ήταν πολύπλοκο. Δεν είναι ότι δεν θέλαμε τον Μάσει και πήραμε κάποιον άλλον. Εξήγησα γιατί έγινε αυτή η αλλαγή του Ντίξον. Δεν ξέρω πόσο ρόλο έπαιξε αυτό με την διοίκηση. Δεν είχαμε όμως κάποια κόντρα μεγάλη για το κομμάτι αυτό».

Ο Φώτης Κατσικάρης πρόσθεσε για το μέλλον του Άρη ότι: «είναι λίγο δύσκολο να αλλάζεις ομάδα κάθε χρόνο και να πετυχαίνεις. Αυτό μπορεί να τύχει. Η βάση πρέπει να είναι πάντως ελληνική και να υπάρχει υπομονή».

Για την τελευταία συνάντηση με τον κ. Δαμιανίδη ο Φώτης Κατσικάρης δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο.

Ο Φερνάντες λέει... ναι


Έτοιμος να επιστρέψει στην Ελλάδα, αυτή τη φορά για λογαριασμό του Ηρακλή, είναι ο Ντάνι Φερνάντες. Ο Πορτογάλος πορτιέρο, έχει χάσει την θέση του βασικού στην Μπόχουμ, με αποτέλεσμα να θέλει μια νέα ομάδα, που να του προσφέρει θέση βασικού, προκειμένου να μπορέσει να διεκδικήσει μια θέση στο ρόστερ της Εθνικής Πορτογαλίας, ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής.
Ξέρω την πόλη, γνωρίζω την ομάδα και δεν θα ήταν άσχημο να βρεθώ σε ένα οικείο για μένα περιβάλλον», τονίζει ο πρώην τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, ο οποίος έχει δεχθεί πρόταση και από την Ακαντέμικα, η οποία πάντως δεν τον καλύπτει απόλυτα. Από την πλευρά του, ο Ηρακλής θέλει έναν αξιόλογο πορτιέρο, προκειμένου να καλύψει το κενό που αναμένεται να του αφήσει η αποχώρηση του Βόιτσε Κοβαλέφσκι, ενώ παράλληλα ψάχνει και έναν ποδοσφαιριστή για να ενισχύσει την άμυνά του.

Μπαλάφας:"'Εκανα την καλύτερη επιλογή"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

O Σωτήρης Μπαλάφας αποτελεί και επίσημα από το πρωί της Πέμπτης, παίκτη του Εργοτέλη έως το τέλος της σεζόν.

Οι Κρητικοί ανακοίνωσαν την απόκτηση του Έλληνα μέσου με τη μορφή δανεισμού από τον ΠΑΟΚ. "Η ΠΑΕ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΙΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ ανακοινώνει την απόκτηση του Σωτήρη Μπαλάφα μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου (30-06-2010), με την μορφή δανεισμού από τον ΠΑΟΚ", ανέφερε η ανακοίνωση.

Ο 23χρονος μέσος στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Εργοτέλη τόνισε:"Είμαι σίγουρος ότι έκανα την καλύτερη επιλογή.

Ο Εργοτέλης είναι ένα υγειές σωματείο, το οποίο διαθέτει καλούς παίκτες και καλό προπονητή. Εγώ από την μεριά μου θα δώσω τα πάντα ώστε η νέα μου ομάδα να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει από την αρχή της περιόδου. Θα προσπαθήσω να βάλω το δικό μου λιθαράκι στην πορεία του Εργοτέλη".

Αθλητικός Τύπος 14/1/2010

Sportday
Goal news
Εξέδρα

Φως
Φίλαθλος
Ώρα των σπορ

Πρωταθλητής
Πράσινη
Score

Derby news
Η Γάτα
Metrosport

Σπορ του Βορρά
Αθλητική Μακεδονίας - Θράκης
Αθλητικά Νέα

The Match
Πατρίς Sport

Γκούτι: «Υπάρχουν πολλοί ηλίθιοι»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

«Όσοι το έλεγαν είναι ηλίθιοι και υπάρχουν πολλοί. Ήμουν τραυματίας και δεν προσποιούμουν ότι πόναγα, μπορείτε να ρωτήσετε τους γιατρούς γι' αυτό». Αυτή ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του άσου της Ρεάλ Μαδρίτης, Γκούτι σχετικά με τα όσα ακούστηκαν λόγω της απουσίας του το τελευταίο δίμηνο από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της «βασίλισσας».

Και συνέχισε: «Είμαι παίκτης της Ρεάλ και θέλω να κλείσω την καριέρα μου εδώ. Βιώνω γενικά την καλύτερη περίοδο της ζωής μου και όπως κάθε ποδοσφαιριστής θέλω να αγωνίζομαι».

Ο 33χρονος άσος ρωτήθηκε για την Μπαρτσελόνα, απάντησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια και χαμόγελα: «Τη σέβομαι, αλλά επειδή είμαι Ρεάλ θέλω πάντα και παντού να χάνει».

O Καστίγιο στον Ολυμπιακό

Η επιστροφή του Νέρι Καστίγιο στον Ολυμπιακό, ολοκληρώθηκε. Οι ερυθρόλευκοι τα βρήκαν με την Σαχτάρ για τον δανεισμό του παίκτη έναντι του ποσού των 1,5 εκατ. ευρώ και ενδεχομένως μέσα στην ημέρα θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση.

Οσον αφορά στην υπόθεση του Χέσους Ντάτολο, ο μάνατζερ του αργεντίνου ενημέρωσε το πρωί της Πέμπτης (14/1) τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, ότι μέχρι το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο παίκτης θα έχει απαντήσει στην πρόταση των πρωταθλητών Ελλάδας.

Τέλος, αναφορικά με τον Λουτσιάνο Γκαλέτι και την κατάσταση της υγείας του θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις μετά τις 16:00GR.

ΛΑΠΟΡΤΑ: Πηγαίνει στις εκλογές με Ρούνι


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Με μπροστάρη τον Γουέιν Ρούνι θα προσπαθήσει να κερδίσει τις εκλογές στην Μπαρτσελόνα ο Ζοάν Λαπόρτα.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ καταγράφει ζημίες και ο Λαπόρτα θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί το γεγονός αποκτώντας τον παίκτη για λογαριασμό της ομάδας του, παραμένοντας στην προέδρου.

Αυτό ισχυρίζεται τουλάχιστον η ισπανική εφημερίδα «El Mundo Deportivo», αναφέροντας ωστόσο, πως για τον παίκτη των «μπέμπηδων» υπάρχει και από τη Ρεάλ Μαδρίτης, που διαθέτει το δικό της όπλο που λέγεται Κριστιάνο Ρονάλντο.

Οι δύο παίκτες μεταξύ τους διαθέτουν μεγάλη εκτίμηση, δημιουργώντας επιπλέον δυσκολίες στο έργο του Λαπόρτα, γιατί πιθανώς ο Ρούνι να επιλέξει να πάει στην πιο «εμπορική» Ρεάλ, εκεί που θα βρει το φιλαράκι του.

Εκτός Κυπέλλου η Μπάρτσα

Την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο της Κυπελλούχου Ισπανίας και να επαναλάβει την επιτυχία της κατάκτησης των έξι τίτλων, που πέτυχε το 2009, έχασε η Μπαρτσελόνα, η οποία αποχαιρέτησε το Copa del Rey. Οι μπλαουγκράνα, αν και επικράτησαν της Σεβίλης με 1-0 στο Σάντσεθ Πιθχουάν, αποκλείσθηκαν από τη συνέχεια του θεσμού, εξαιτίας της ήττας στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα στο Καμπ Νου. Στον αντίποδα, οι ανδαλουσιανοί πήραν μία πανηγυρική πρόκριση στους 8, συνεχίζοντας την καλή φετινή πορεία.

Σεβίλη – Μπαρτσελόνα 0-1 (64’ Τσάβι)

Δυνατό παιχνίδι και πλούσιο θέαμα παρουσίασαν και οι δύο ομάδες στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που πίεζαν περισσότερο για το γκολ, με τη Σεβίλη να περνάει σε δυνατές αντεπιθέσεις.

Μετά από 64’ λεπτά αγώνα ο Τσάβι βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με ένα εξαιρετικό δυνατό σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής των γηπεδούχων, με τον Πάλοπ να μην μπορεί να σταματήσει την μπάλα. Πέντε λεπτά αργότερα ο Μέσι έχασε την ευκαιρία να γράψει το 2-0 και να κλειδώσει την πρόκριση της ομάδας του, όταν το σουτ του τράνταξε το δοκάρι.

Αν και οι παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα κυνήγησαν πολύ το δεύτερο γκολ, ο Πάλοπ κατάφερε να πει όχι και να χαρίσει μία μεγάλη πρόκριση στην ομάδα του.

Την ίδια ώρα, η Χετάφε συνέτριψε τη Μάλαγα με 5-1 και υπερκάλυψε το 1-2, με το οποίο είχε χάσει στο πρώτο παιχνίδι και πέρασε στους 8 της διοργάνωσης.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της φάσης των 16:

Τρίτη (12/01):

Βιγιαρεάλ - Θέλτα 0-1 (90' Τρασοράς(πεν.) )

Τετάρτη (13/01):
Ντεπορτίβο Λα Κορούνια - Βαλένθια 2-2 (50’ Φιλίπε, 71’ Ροντρίγκεζ - 11’, 29’ Ζίγκιτς)
Οσασούνα - Χέρκουλες 1-0 (48' Μασούντ)
Ράσινγκ Σανταντέρ - Αλκορκόν 0-0
Χετάφε - Μάλαγα 5-1 (15', 49' Σολδάδο, 30' Ράφα, 53' Λεόν, 79' Παρέχο-63' Χουάνμι)
Σεβίλη - Μπαρτσελόνα 0-1 (64' Τσάβι)

Πέμπτη (14/01):
21:00GR Μαγιόρκα - Ράγιο Βαγιεκάνο
23:00GR Ατλέτικο Μαδρίτης - Ουέλβα

ΤΟΥΡΚΙΑ: Απέκτησε τον Νιλ η Γαλατά


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Σημαντική μεταγραφική επιτυχία για τη Γαλατάσαραϊ καθώς απέκτησε τον Λούκας Νιλ από την Έβερτον. Ο διεθνής Αυστραλός άσος συμφώνησε να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας 1,5 έτους.

«Συμφωνήσαμε με την Εβερτον για την αγορά του Λούκας Νιλ, ο οποίος θα υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας 1,5 έτους. Τον καλωσορίζουμε και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία με τη φανέλα της Γαλατάσαραϊ», ανέφερε χαρακτηριστικά η επίσημη ανακοίνωση του τουρκικού συλλόγου.

Στην τρέχουσα περίοδο, ο Λούκας Νιλ αγωνίστηκε σε 12 ματς του πρωταθλήματος και δύο του Κυπέλλου.

Μήνυση κατά του Γιούρκα Σεϊταρίδη!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Μήνυση στον Γιούρκα Σεϊταρίδη έκανε ο Πρόεδρος της Ένωσης για τα Δικαιώματα των Πεζών, μετά από δηλώσεις του πρώτου.

Η αγάπη του Γιούρκα Σεϊταρίδη για τα γρήγορα αυτοκίνητα είναι γνωστή εδώ και καιρό, καθώς ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού έχει μεγάλη συλλογή, με αποκορύφωμα μια Λαμπορκίνι με την οποία κυκλοφορεί το τελευταία χρόνια.

Οι δηλώσεις του ωστόσο σε περιοδικό, πως ανέπτυξε ταχύτητα 358 χλμ/ώρα στην Εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, που είχαν ως αποτέλεσμα να κάνει την διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη σε μόλις τρεις ώρες, ήταν αρκετή για τον πρόεδρο για τα δικαιωμάτων πεζών, έτσι ώστε να του κάνει μήνυση.

Πλέον όλα θα λυθούν μέσα στις δικαστικές αίθουσες, με τον Γιούρκα να βρίσκεται σε δύσκολη θέση, γιατί ως γνωστόν τα γραπτά μένουν.

Επιτυχημένη επέμβαση για τον Ρεχάγκελ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ότο Ρεχάγκελ υποβλήθηκε την Τετάρτη σε επέμβαση κήλης και προστάτη στην πανεπιστημιακή κλινική του Έσεν στη Γερμανία.

Η επέμβαση ήταν απόλυτα επιτυχής και διήρκεσε περίπου 2,5 ώρες όπως ανέφερε σε δημοσίευμα της η εφημερίδα "Bild". Στο πλευρό του προπονητή της Εθνικής Ελλάδας βρέθηκε η σύζυγος του, Μπεάτε που δήλωσε:

"Τον Νοέμβριο ο σύζυγός μου είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο λόγω ενοχλήσεων και μετά από λεπτομερείς εξετάσεις που του έγιναν βρέθηκε πως έχει κήλη και διογκωμένο προστάτη, γι’αυτό αποφασίστηκε να χειρουργηθεί. Πλέον θα είναι απόλυτα υγιής και γεμάτος δύναμη για το Παγκόσμιο Κύπελλο".

Μπενίτεθ:"Να κοιτάξουμε μπροστά"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

H Λίβερπουλ έχασε ένα ακόμη στόχο στην τρέχουσα σεζόν μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από την Ρέντινγκ και τα σενάρια για το μέλλον του Ράφα Μπενίτεθ "φούντωσαν" και πάλι.

Ο Ισπανός προσπάθησε πάντως να δώσει το σύνθημα για ανασύνταξη λέγοντας:"Πολλοί μιλούν για μένα για τρεις μήνες, έχω συνηθίσει.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά, να σκεφτόμαστε πως θα ανεβάσουμε την ψυχολογία μας ενόψει του επόμενου αγώνα.

Όλοι είναι απογοητευμένοι, ήταν μία μεγάλη διοργάνωση που όλοι θέλαμε να συνεχίσουμε. Όσο για μένα, θα συνεχίσω να προσπαθώ για το καλύτερο όλο τον καιρό, πρέπει να συνεχίσουμε, θέλουμε να βελτιωθούμε.

Δεν έχουμε μόνο τους τραυματισμούς των Τζέραρντ και Τόρες αλλά και ο Γιόσι Μπεναγιούν είναι τραυματίας.Δεν είναι η καλύτερη μας σεζόν.

Υπήρξαν καλές και κακές καταστάσεις. Ο μόνος τρόπος να βελτιωθούμε είναι να έχουμε αυτοπεποίθηση και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά".

FA Cup: Αποκλεισμός-σοκ για Λίβερπουλ!


Ο αγωνιστικός κατήφορος για τη Λίβερπουλ δεν έχει τελειωμό. Μετά την αποτυχία πρόκρισης στους «16» του Champions League, το πρόωρο αντίο στο πρωτάθλημα όπου κινδυνεύει να μείνει εκτός τετράδας και τον αποκλεισμό στο Λιγκ Καπ, η ιστορική ομάδα αποχαιρέτησε και το Κύπελλο. Η Λίβερπουλ κατάφερε να χάσει με 2-1 στην παράταση από τη Ρέντινγκ (21η στη βαθμολογία της Championship) στο «Άνφιλντ» και έμεινε εκτός του αρχαιότερου θεσμού από τη φάση των «64». Οι «κόκκινοι» προηγήθηκαν στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με αυτογκόλ του Μπερτράν, ο οποίος στην προσπάθειά του να ανακόψει τη σέντρα του Ενγκόγκ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Στις καθυστερήσεις οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με πέναλτι, το οποίο έκανε ο Μπεναγιούν στον Λονγκ και μετέτρεψε σε γκολ ο Σίγκουρντσον. Στο δέκατο λεπτό της παράτασης ο Λονγκ έδωσε προβάδισμα στους «Royals», οι οποίοι διατήρησαν το 2-1 στα εναπομείναντα λεπτά ολοκληρώνοντας τη μεγάλη έκπληξη. Η Νιούκαστλ με χατ-τρικ του Λόβενκραντς (10’, 40’, 72’) επιβλήθηκε 3-0 της Πλίμουθ και στην επόμενη φάση θα παίξει με τη Γουέστ Μπρομ.

Καζλάουσκας ο αντι-Κατσικάρης


Τελειώνει από τον Άρη ο Φώτης Κατσικάρης την ίδια ώρα που όλα δείχνουν πως ο Γιόνας Καζλάουσκας αποτελεί τον νούμερο "1" υποψήφιο αντικαταστάτη του.

Ο Έλληνας κόουτς λίγες ώρες μετά την επιστροφή της αποστολής του Άρη στη Θεσσαλονίκη από την Ιερουσαλήμ, το απόγευμα της Τετάρτης, βρέθηκε στα γραφεία της ΚΑΕ στο Αλεξάνδρειο. Eκεί συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΚΑΕ Γιάννη Δαμιανίδη, με τον οποίο συνομίλησε για περίπου τρεις ώρες, χωρίς ωστόσο μετά το τέλος της να υπήρξε κάποια επίσημη ανακοίνωση. Κάτι τέτοιο ενδεχομένως να γίνει την Πέμπτη, την ίδια ώρα που στην Ισπανία το όνομα του Κατσικάρη φαίνεται να είναι ψηλά στην λίστα της Μπιλμπάο. Στο μεταξύ, το απόγευμα της Τετάρτης υπήρξε επαφή του προέδρου της ΚΑΕ Άρης με ανθρώπους του περιβάλλοντος Καζλάουσκας. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη Λιθουανία, ενώ είναι χαρακτηρηστικό ότι είχε αποτελέσει υποψήφιο προπονητή του Άρη και κατά τη διάρκεια αναζήτησης αντικαταστάτη του Αντρέα Ματσόν. Όσον αφορά στον Κατσικάρη, κατά το ταξίδι της επιστροφής της αποστολής από την Ιερουσαλήμ, σε σχετική ερώτηση για την περίπτωση της Μπιλμπάο είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης, δηλώνοντας: "Ουδέν σχόλιο". Όπως και να έχει ο Καζλάουσκας δείχνει ήδη να είναι σε θέση φαβορί με τον Βαγγέλη Αγγέλου να έχει χάσει έδαφος, την ίδια ώρα που ο χρόνος πιέζει αφού το Σάββατο ο Άρης αντιμετωπίζει την Καβάλα στο "Αλεξάνδρειο" για το Πρωτάθλημα.