Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Νέτο: «Μπορούμε μέχρι και πρωτάθλημα»


Την πεποίθηση πως ο Άρης χτίζοντας τον κατάλληλο κορμό και με τις απαραίτητες προσθήκες θα μπορεί σε λίγα χρόνια να διεκδικεί το πρωτάθλημα εξέφρασε ο Ντάρσι Νέτο μιλώντας στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Σημαντικοί στόχοι το πρωτάθλημα και το Κύπελλο», τόνισε ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ. «Ο Κούπερ πήρε το 100% από τους παίκτες, σε αντίθεση με τον Μαζίνιο», πρόσθεσε ο 28χρονος άσος. Αναλυτικά, ο Ντάρσι Νέτο μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

Για την πορεία του Άρη σε πρωτάθλημα και Κύπελλο: «Ήταν μία μεγάλη νίκη αυτή επί του Αστέρα Τρίπολης. Σίγουρα θέλουμε να φτάσουμε ψηλά στο Κύπελλο, αλλά τώρα σκεφτόμαστε μόνο το πρωτάθλημα. Το Κύπελλο μπορεί να περιμένει. Μετράμε τέσσερις συνεχείς νίκες και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να έχουμε σταθερή απόδοση και να βελτιωνόμαστε συνεχώς. Για μας είναι σημαντικοί και οι δύο στόχοι. Θέλουμε να βγούμε στην Ευρώπη, με όποιον τρόπο γίνεται αυτό. Στο Κύπελλο στόχος μας είναι να αντιμετωπίζουμε κάθε γύρο ξεχωριστά κι αν φτάσουμε στον τελικό, τότε θα σκεφτούμε την κατάκτηση του τροπαίου».

Για το τι άλλαξε με την έλευση του Έκτορ Κούπερ: «Η ομάδα δεν έπαιρνε θετικά αποτελέσματα. Δεν είναι ότι δεν έπαιζε καλά, αλλά δεν έπαιρνε νίκες και στο ποδόσφαιρο σημασία έχει το αποτέλεσμα. Δεν θεωρώ πως το πρόβλημα ήταν ο Μαζίνιο. Η ομάδα χτίστηκε από την αρχή το καλοκαίρι, με πολλούς νέους παίκτες και χρειαζόταν χρόνο. Παράλληλα κάποιοι παίκτες όπως ο Αμπρέου και ο Γκρασιάν δεν κατάφεραν να προσαρμοστούν. Ο προηγούμενος προπονητής δεν μπορούσε να αντλήσει το 100% από τους ποδοσφαιριστές του, κάτι που κάνει τώρα ο κύριος Κούπερ. Κάθε αλλαγή προπονητή κάνει καλό. Ο κύριος Κούπερ είναι έμπειρος τεχνικός, άλλαξε θέσεις σε κάποιους παίκτες όπως ο Κόκε και ο Κάμπορα, με αποτέλεσμα να παίζουμε πλέον καλό και αποτελεσματικό ποδόσφαιρο».

Για το ματς της Κυριακής με τον ΠΑΣ Γιάννινα: «Στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια, πόσω μάλλον απέναντι σε ομάδες που μάχονται για τη σωτηρία τους. Θα πρέπει να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι για να συνεχίσουμε το νικηφόρο μας σερί».

Για το αν μπορεί ο Άρης να διεκδικήσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Η ομάδα έχει τη δυνατότητα να φτάσει ψηλά και στο πρωτάθλημα. Διαθέτει έναν πολύ έξυπνο και ικανό προπονητή. Αν χτίσουμε τον κατάλληλο κορμό, διατηρώντας κάποιους παίκτες για πολλά χρόνια, μπορούμε να φτάσουμε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος».

Για την παρουσία του στον Άρη και το ενδεχόμενο μεταγραφής: «Είμαι 28 ετών και αυτό που θέλω είναι να κάνω όσο το δυνατόν περισσότερα και καλύτερα παιχνίδια. Είμαι ικανοποιημένος στον Άρη. Από εκεί και πέρα, αν θα προκύψουν κάποιες προτάσεις από το εξωτερικό, θα υπάρχει χρόνος να τις σκεφτώ».

Για το αν θέλει να επιστρέψει στη Σάντος: «Είναι νωρίς για να σκεφτώ κάτι τέτοιο. Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να κάνεις προβλέψεις για το μέλλον. Πάνω από όλα θέλω να έχω υγεία και θα δούμε τι θα γίνει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: