Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Φώτης Κατσικάρης: «Παραιτήθηκα για προσωπικούς λόγους»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Φώτης Κατσικάρης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν να υποβάλει την παραίτησή του από την τεχνική ηγεσία του Αρη.

Ο Ελληνας τεχνικός τόνισε πως ο βασικός λόγος πίσω από την απόφασή του είναι ένα προσωπικό πρόβλημα ενώ αναφέρθηκε και στην πρόταση της Μπιλμπάο.

Αναλυτικά ο Κατσικάρης δήλωσε:

«Είχαμε μία άψογη συνεργασία. Βρίσκομαι σε πολύ δύσκολη ψυχολογική θέση. Ήταν πολύ δύσκολη απόφαση για μένα. Υπάρχουν δύο κομμάτια. Το πρώτο ότι είμαι επαγγελματίας προπονητής αλλά είμαι και άνθρωπος. Ο λόγος που οδηγήθηκα στην απόφαση αυτή ήταν καθαρά ανθρώπινος. Με την έννοια προσωπικός. Πιο πολύ σε σχέση με το επαγγελματικό κομμάτι.

Ήταν μία δύσκολη απόφαση να έρθω στον Άρη. Στη ζωή το timing είναι το πιο σημαντικό και στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν ήταν το καλύτερο. Προσπάθησα με αυτά που ξέρω, όσο μπορούσα. Όμως τελικά αποτέλεσμα δεν είδα εγώ ο ίδιος γιατί εγώ είμαι αυτός που πιέζομαι για την δουλειά μου παρά την πίεση που υπάρχει από δίπλα. Προφανώς δεν ενέπνευσα την ομάδα.

Ήταν μία απόφαση που δεν ήθελα να αδικήσω τον Άρη. Ούτε όμως και τον εαυτό μου. Είναι αλήθεια ότι μετά τον Πανελλήνιο ήμουν πολύ κοντά στο να παραιτηθώ γιατί η εικόνα της ομάδας ήταν τραγική. Σας έχω πει ότι είμαι ένας προπονητής και άνθρωπος που παίρνω τις ευθύνες κι αυτή η εικόνα στο ματς με τον Πανελλήνιο ήταν τραγική.

Την Τρίτη είχαμε ένα σημαντικό παιχνίδι όμως στο οποίο θα έπρεπε να κοουτσάρω για να βγει η ομάδα πρώτη. Μέσα μου όμως είχα πάρει ήδη την απόφαση αυτή. Θέλω να ευχαριστήσω τον Γιάννη Δαμιανίδη που είναι ένας άνθρωπος του μπάσκετ, που παλεύει μόνος για να κρατήσει αυτή την ομάδα. Ένας μεγάλος παράγοντας. Όλους τους ανθρώπους που δουλέψαμε μαζί και ήταν καταπληκτικοί. Να ευχηθώ καλή συνέχεια στον Άρη που έχει έναν υπέροχο κόσμο και αξίζει να έχει μία πολύ καλή ομάδα. Εσείς οι δημοσιογράφοι σεβαστήκατε όλα όσα είχαμε πει και υπήρξε μία άψογη συνεργασία»

Για τους προσωπικούς λόγους, ο έλληνας τεχνικός δεν θέλησε να πει κάτι παραπάνω με λεπτομέρειες: «Για τα προσωπικά μου δεν μπορώ να αναφερθώ. Συνέβη κάτι σημαντικό το οποίο αφού το ήξερα, δεν έπρεπε να έρθω. Ήταν ένα από τα λάθη που έκανα. Πίστευα ότι θα μπορούσα και δεν μπόρεσα. Συνέβη κάτι που ήταν σημαντικό και έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο».

Για το κατά πόσο επηρέασε την απόφασή του η πρόταση της Μπιλμπάο τόνισε: «Ξέρω ότι κανείς δεν θα με πιστέψει. Το ένα είναι το πώς ένιωθα και τι παραπάνω μπορούσα να κάνω στον Άρη. Το δεύτερο είναι ότι το θέμα με την Μπιλμπάο δημιουργήθηκε την Τρίτη ουσιαστικά. Σίγουρα ένιωθα πολύ καλά σε εκείνη τη λίγκα. Ήμουν αποδεκτός ως προπονητής και κάποια στιγμή ήθελα να γυρίσω. Δεν μπορώ να πείσω κανέναν ότι δεν είναι πάντως αυτός ο λόγος που ήθελα να φύγω από τον Άρη».

Για το αν θεωρεί ότι έχει σωστή συμπεριφορά και αν παρατάει την ομάδα, ο κ. Κατσικάρης είπε: «Σε αυτή την δύσκολη απόφαση που πήρα ξέρω ότι το κόστος είναι μεγάλο. Από την άλλη όμως η καρδιά μου είπε να κάνω αυτό. Εγώ το ξέρω πολύ καλά και το νιώθω ότι είναι δύσκολο. Θα ήθελα να μένω εδώ με την καρδιά μου. Αν ήμουν εδώ και δεν ήμουν? θα ήταν το ίδιο πράγμα».

Για τις αντιδράσεις που μπορεί να υπάρξουν από τον κόσμου του Άρη είπε: «Δεν έχω λόγια να πω για τον κόσμο αυτό. Ξέρω ότι από χθες το βράδυ είναι εναντίον μου και είναι θυμωμένος. Όμως δεν είχα άλλα ψυχικά αποθέματα. Το είπε και στις δηλώσεις μου στο Ισραήλ. Έχω εκτεθεί δημόσια σε κάποια πράγματα που είχα πει. Εγώ καταλαβαίνω όλη την ατμόσφαιρα. Πόσο με στήριξε ο κόσμος».

Για το αν υπήρξε διαφωνία με την διοίκηση για την επιλογή κάποιων παικτών δήλωσε: «Ότι αλλαγές έχουν γίνει, έχουν γίνει με την συμφωνία της διοίκησης. Γνωρίζετε τα οικονομικά και τις δυνατότητες που είχε ο σύλλογος αλλά και η αγορά. Όλα έγιναν για το καλύτερο της ομάδας».

Σε νέα ερώτηση σχετικά με τα? προσωπικά ζητήματα που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, ο κ. Κατσικάρης είπε : «Ήταν συσσωρευμένα κάποια πράγματα σε προσωπικό επίπεδο και έπαιξαν ρόλο στην απόφαση μου».

Για τις αντιδράσεις των υπολοίπων μελών του τεχνικού τιμ αλλά και για το θέμα του Μάσει, είπε: «Για το τεχνικό κομμάτι σας το είπε ότι αισθάνομαι πολύ άσχημα και αυτή είναι η πραγματικότητα. Η ομάδα χρειαζόταν να κάνει κάποιες αλλαγές. Το θέμα του Μάσει ήταν πολύπλοκο. Δεν είναι ότι δεν θέλαμε τον Μάσει και πήραμε κάποιον άλλον. Εξήγησα γιατί έγινε αυτή η αλλαγή του Ντίξον. Δεν ξέρω πόσο ρόλο έπαιξε αυτό με την διοίκηση. Δεν είχαμε όμως κάποια κόντρα μεγάλη για το κομμάτι αυτό».

Ο Φώτης Κατσικάρης πρόσθεσε για το μέλλον του Άρη ότι: «είναι λίγο δύσκολο να αλλάζεις ομάδα κάθε χρόνο και να πετυχαίνεις. Αυτό μπορεί να τύχει. Η βάση πρέπει να είναι πάντως ελληνική και να υπάρχει υπομονή».

Για την τελευταία συνάντηση με τον κ. Δαμιανίδη ο Φώτης Κατσικάρης δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: