Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Τρομακτικός τραυματισμός για Σκρτελ!! (video+photos)

Τρόμαξαν άπαντες τόσο στον αγωνιστικό χώρο και τους πάγκους των δύο ομάδων όσο και στις εξέδρες με τον τραυματισμό του Μάρτιν Σκρτελ πολύ νωρίς στο σημερινό ματς της Λίβερπουλ με την Μπλάκμπερν στο «Άνφιλντ» για τα προημιτελικά του κυπέλλου Αγγλίας.
Ήταν μόλις το 2ο λεπτό του αγώνα όταν ο Σλοβάκος κεντρικός αμυντικός της  γηπεδούχου μονομάχησε στον  αέρα με τον  Ρούντι Γκεστέντε των «ρόδων» και  έπεσε άτσαλα στον αγωνιστικό χώρο. Με τον Σκρτελ να μην κινείται για λίγα δευτερόλεπτα επικράτησε πανικός αλλά  άμεσα ο διαιτητής του αγώνα  Άντρε Μάρινερ κάλεσε τον γιατρό για να επιληφθεί της κατάστασης.
11119
Λίγα αργότερα με την παρέμβαση του τελευταίου ο αμυντικός των «κόκκινων» ανέκτησε πλήρως τις αισθήσεις τους  και αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες  μεταφέρθηκε με φορείο εκτός αγώνα παραχωρώντας τη θέση του στον  Κόλο Τουρέ.
Τα πρώτα νέα για την κατάσταση της υγείας του παίκτη της Λίβερπουλ είναι θετικά καθώς δεν υπάρχει κάταγμα και η αντικατάσταση του έγινε για προληπτικούς λόγους υπό την φόβο της διάσεισης.




*Πηγή: onsports.gr*

"Άνετη και ωραία" η Κολωνία!!

Μεγάλο παιχνίδι έκανε η Κολωνία στην εντός έδρας αναμέτρησή της με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης για να επικρατήσει 4-2.
Εντυπωσιακή αναμέτρηση έγινε στο «Ράιν Ένεργκι Στάντιον» όπου η Κολωνία επιβλήθηκε 4-2 της Άιντραχτ και αποσπάστηκε οριστικά από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας της Μπουντεσλίγκα.
Ο Ντέιβερσον στο 28’ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους για να έρθει η απάντηση από τους φιλοξενούμενους στο 58’ με τέρμα του Μάιερ. Στο 72’ ο Ρίσε έκανε το 2-1 και ο Οσάκο στο 79΄ έδειχνε να «καθαρίζει» το ματς κάνοντας το 3-1.
Στο 82’ ο Ουγιά έκανε το 4-1 για να διαμορφωθεί το τελικό αποτέλεσμα από τον Μάιερ στο 93’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι που έφερε και την αποβολή του Βίμερ.
ΚΟΛΩΝΙΑ: Χορν, Ολκόφσκι, Μαρό, Βίμερ, Χέκτορ, Βογκτ, Λέμαν, Πέσκο, Ρίσε (89’ Σβέντο), Ντέιβερσον (64’ Οσάκο), Ουγιά (87’ Μαβράι).
ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ: Τραπ, Τσάντλερ, Ζαμπράνο, Ρους, Οτζπίκα, Χασέμπε (74’ Ινούι), Στεντέρα, Άιγκνερ, Πιαζόν (84’ Μάντλουνγκ), Μάιερ, Σεφέροβιτς.
*Πηγή: onsports.gr*

ΠΑΟΚ… λειψός!!

Την ενδεκάδα στην οποία είχε καταλήξει -μετά και τις πολλές απουσίες που είχαν προκύψει- θα παρατάξει ο Άγγελος Αναστασιάδης στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

ΠΑΟΚ… λειψός
Με το αναμενόμενο σχήμα, βάσει των αρκετών απουσιών που αντιμετωπίζει και των όσων είχε δείξει ο Άγγελος Αναστασιάδης στις τελευταίες προπονήσεις, θα παραταχθεί ο ΠΑΟΚ απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Όπως ήταν ήδη γνωστό, ο «δικέφαλος του Βορρά» θα κατέβει στη Λεωφόρο με διάταξη 4-2-1-3, η οποία θα αποτελείται από τους εξής:

Ιτάνζ, Ρατς, Βίτορ, Κόστα, Σκόνδρα, Γκολάσα, Παπαγιαννόπουλο, Νομπόα, Μακ, Περέιρα και Αθανασιάδη. *Πηγή: sport-fm.gr*

Βυθίζονται…!!

Πλησιάζουν στον υποβιβασμό Οθέλλος και Δόξα καθώς γνώρισαν ήττες από Εθνικό (3-1) και ΑΕΛ (1-2) αντίστοιχα και… βυθίστηκαν ακόμη περισσότερο στον όμιλο υποβιβασμού του κυπριακού πρωταθλήματος.
Βυθίζονται…
Όλο και πιο κοντά στην β' κατηγορία του κυπριακού πρωταθλήματος βρίσκονται Οθέλλος και Δόξα, με τον πρώτο να γνωρίζει εκτός έδρας ήττα από τον Εθνικό Άχνας και τη δεύτερη να χάνει μέσα στο σπίτι της από την ΑΕΛ με 2-1 για την πρώτη αγωνιστική του ομίλου υποβιβασμού των play-off. Στο 0-0 έμειναν Αγία Νάπα και Νέα Σαλαμίνα.

Νίκη ύστερα από 88 ημέρες πέτυχε ο Εθνικός κόντρα στον Οθέλλο, καθώς επικράτησε 3-1 μέσα στην έδρα του και έστειλε τους φιλοξενούμενους στην προτελευταία θέση. Το σκορ άνοιξε στο 17' ο Βάλντο με πέναλτι, με τον Ίμπσον στο 49' να κάνει το 2-0. Ο Μπέλφορντ στο 77' έκανε το 3-0, ενώ, για την ομάδα της Λάρνακας μείωσε σε 3-1 ο Γκριγκαλασβίλι στο 88'.

Δεν κατάφερε να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση η Δόξα που γνώρισε την ήττα εντός έδρας από την ΑΕΛ. Η ομάδα της Λεμεσού άνοιξε το σκορ μόλις στο 11' με γκολ του Σέμα, με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν άμεσα στο επόμενο λεπτό με τον Γκιλ. Ωστόσο, δεν κατάφεραν να πάρουν ούτε την ισοπαλία καθώς οι φιλοξενούμενοι, με γκολ του Ταγκμπατζούμι στο 75', επικράτησαν με 2-1.

Στο 0-0 έμειναν Αγία Νάπα και Νέα Σαλαμίνα, με τους γηπεδούχους, χάρη στις εκπληκτικές αποκρούσεις του Κίττου, να πανηγυρίζουν στο τέλος την ισοπαλία καθώς ο βαθμός αποδείχθηκε πολύτιμος μιας και προσπέρασαν τον Οθέλλο και βρέθηκαν στο +1 από τις θέσεις που οδηγούν στη δεύτερη κατηγορία.

Αναλυτικά η 1η του δευτέρου γύρου:

Σάββατο, 7/2

ΑΠΟΕΛ-Ανόρθωση 1-0
(33’ Ρίισε)

Ερμής Αραδίππου-Απόλλων Λεμεσού 1-0
(72’ Ονίλο)

Κυριακή, 8/3

Δόξα Κατωκοπιάς-ΑΕΛ 1-2
(12' Γκιλ - 11' Σέμα, 75' Ταγκμπατζούμι)

Εθνικός Άχνας-Οθέλλος 3-1
(17' πεν. Βάλντο, 49' Ίμπσον, 77' Μπέλφορντ - 88' Γκριγκαλασβίλι)

Αγία Νάπα-Νέα Σαλαμίνα 0-0

ΑΕΚ Λάρνακας-Ομόνοια (18.00)

Όμιλος Πρωταθλητή

ΑΠΟΕΛ 49 (35-13)
Απόλλων Λεμεσού 48 (49-27)
ΑΕΚ Λάρνακας 39 (41-23)
Ομόνοια 39 (32-22)
Ανόρθωση 38 (32-23)
Ερμής Αραδίππου 38 (30-28)

Όμιλος Υποβιβασμού

ΑΕΛ 33 (35-27)
Εθνικός Άχνας 25 (21-38)
Νέα Σαλαμίνα 20 (16-29)
Αγία Νάπα 17 (21-42)
Οθέλλος 16 (14-29)
Δόξα Κατωκοπιάς 14 (15-40)


Η επόμενη (2η) αγωνιστική:

Σάββατο 14 Μαρτίου

Ανόρθωση-Ερμής Αραδίππου (16:00)
Απόλλων Λεμεσού-ΑΕΚ Λάρνακας (16:00)
Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ (16:00)

Κυριακή 15 Μαρτίου

Οθέλλος-Δόξα Κατωκοπιάς (16:00)
ΑΕΛ-Αγία Νάπα (16:00)
Νέα Σαλαμίνα-Εθνικός Αχνάς (16:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

ΠΑΟΚ, να η ευκαιρία σου!

Ο Δικέφαλος θέλει σήμερα τη νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για περισσότερους από έναν λόγους.

Οπως έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα στον ΠΑΟΚ, μετά το καταστροφικό διάστημα από τις αρχές Ιανουαρίου μέχρι και τη νίκη επί της Βέροιας και την υποχώρηση στον βαθμολογικό πίνακα, το σημερινό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό μπορεί, κάλλιστα, να χαρακτηριστεί «τελικός» για τον Δικέφαλο. Κι όχι τόσο επειδή ο ΠΑΟΚ εάν κερδίσει προσπερνάει τους «πράσινους» στην βαθμολογία και ανακτά πάλι την δεύτερη θέση, αλλά γιατί θα κάνει ένα αποφασιστικό βήμα σε επίπεδο ψυχολογίας για την επίτευξη του μοναδικού στόχου που έχει απομείνει, αυτού της πρωτιάς στα πλέι οφ και της εξόδου στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το μεγαλύτερο κέρδος, εξάλλου, που μπορεί να προκύψει για τον Δικέφαλο –και αυτό είναι πρωτίστως που θέλει ο Αναστασιάδης- εφόσον σήμερα φτάσει στη νίκη, είναι ότι θα αφήσει μια και καλή πίσω του την εσωστρέφεια που έφεραν τα απανωτά αρνητικά αποτελέσματα. Χωρίς, φυσικά, αυτό να σημαίνει ότι θα λυθούν μια και έξω όλα τα προβλήματα του ΠΑΟΚ, απλώς, τα αποδυτήρια θα πάρουν μία βαθιά ανάσα. Όπως και να έχει, πάντως, πριν τα πλέι οφ ο Δικέφαλος οφείλει να διευκολύνει το έργο του, κατακτώντας όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς στην κανονική διάρκεια, οι οποίοι θα μεταφραστούν σε «άνεση» στο μίνι πρωτάθλημα.


Βοηθάει και το πρόγραμμα

Υπάρχει μία σημαντική παράμετρος στην προσπάθεια που θα καταβάλλει ο ΠΑΟΚ για να κερδίσει την συμμετοχή του στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Εφόσον επικρατήσει σήμερα του Παναθηναϊκού και προσπεράσει τους «πράσινους» στη συνέχεια θα έχει για «σύμμαχό» του και το βατό πρόγραμμα που τον περιμένει μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Εκτός, λοιπόν, του Εργοτέλη (εξ’ αναβολής αγώνας), ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει ακόμη τον Αστέρα Τρίπολης (εντός), τον Πανθρακικό (εκτός), την Ξάνθη (εντός), την Κέρκυρα (εκτός), τον ΠΑΣ Γιάννινα (εντός), τον Λεβαδειακό (εντός) και τον Πανιώνιο (εκτός). Το ίδιο διάστημα ο Παναθηναϊκός θα κοντραριστεί με τον Εργοτέλη και την Βέροια εκτός, με τον Αστέρα Τρίπολης (εντός), με τον Πανθρακικό (εκτός), την Ξάνθη (εντός), την Κέρκυρα (εκτός) και τον ΠΑΣ Γιάννινα εντός.


Δεν συμμετέχει κάθε μέρα στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ

Ο ΠΑΟΚ σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει, τέλος, να υποτιμήσει τον τελευταίο στόχο που του έχει απομείνει, γιατί αν δεν δείξει την δέουσα σοβαρότητα τότε, μάλλον, το καλοκαίρι δεν θα προσπαθεί για την συμμετοχή του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Για να το καταλάβει κανείς αυτό, αρκεί να κοιτάξει τις προηγούμενες απόπειρες του Δικεφάλου στα πλέι οφ. Από τις έξι φορές που έπαιξε, λοιπόν, στο μίνι πρωτάθλημα, μόλις δύο κατάφερε να τερματίσει πρώτος και να κερδίσει το εισιτήριο για τον 3ο προκριματικό γύρο.
*Πηγή: metrosport.gr*

Ντέρμπι που πρέπει να θυμώνει!!

Δεν είναι ψέμα πως τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό αντιμετωπίζονται με τουλάχιστον ένα… κλικ λιγότερο φανατισμό και πώρωση σε σχέση με τα αντίστοιχα κόντρα στον Ολυμπιακό.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΤΡΩΤΟΣ

Κι όμως οι «πράσινοι» έχουν κάνει απείρως μεγαλύτερες ζημιές αγωνιστικά στους παίκτες του ΠΑΟΚ. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Τον διασυρμό στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας; Το γεγονός ότι πέρυσι βοηθούμενοι και από την τιμωρία του ΠΑΟΚ (την οποία στήριξαν στο CAS) πήραν τη θέση που δικαιωματικά ανήκε στο Δικέφαλο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ; Ή να πάμε πιο πίσω με το «στήσιμο» του Σπάθα στο «Κλ. Βικελίδης»;

Ακόμη και μόνο στο φέτος να σταθεί κανείς θα θυμηθεί το 1-2 του πρώτου γύρου σε μία εποχή που ο ΠΑΟΚ ήταν στα πολύ πάνω του. Κατά την ταπεινή άποψη του γράφοντος, λοιπόν, είναι πολύ μεγάλο το κίνητρο που έχουν απόψε οι παίκτες του Άγγελου Αναστασιάδη για να κερδίσουν στην Λεωφόρο. Φυσικά, ούτε το Κύπελλο θα έρθει πίσω, ούτε η χαμένη ευκαιρία για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Όμως, ήρθε η ώρα να αρχίσει να στέλνει το μήνυμα ο ΠΑΟΚ πως δεν συναντά τον κακό του δαίμονα κάθε φορά που παίζει με τον Παναθηναϊκό. Γι’ αυτό και όσοι αγωνιστούν θα πρέπει να κουβαλούν έναν θυμό που να βγαίνει σε κάθε κίνησή τους.  
*Πηγή: metrosport.gr*

Ο Ρικάρντο Κόστα και η μεγάλη βραδιά με Παναθηναϊκό!

Δεν είναι άγνωστος αντίπαλος στον Ρικάρντο Κόστα ο Παναθηναϊκός.

Ο πορτογάλος αμυντικός είχε αγωνιστεί ως αλλαγή στο ματς που είχε γίνει στις 20 Μαρτίου του 2003 στη Λεωφόρο στη ρεβάνς των προημιτελικών του Κυπέλλου UEFA. Τότε, ως μελος της ομάδας του Ζοσέ Μουρίνιο είχε μπει αλλαγή στο 70ο λεπτό και βοήθησε αρχικά να ισοφαριστεί το 0-1 του πρώτου αγώνα και στη συνέχεια οι «δράκοι» να κερδίσουν με 0-2 στην παράταση και να προχωρήσουν στους «4» της διοργάνωσης. 
*Πηγή: metrosport.gr*

Μια χαρά απόφαση ήταν. Η λύση, όμως, είναι άλλη!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta την απόφαση της Λίγκας για το Πανθρακικός-Ολυμπιακός. Και το πάει και δύο βήματα μπροστά!
ΝΤΕΡΜΠΙ Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ απόψε στη Λεωφόρο. Και τα «Σπορ του Βορρά» έχουν πρώτο θέμα, «βούκινο γίνατε» για την αναβολή επ΄ αόριστο του Πανθρακικός-Ολυμπιακός. Πραγματικά ταιριαστός τίτλος…
Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι οι εφημερίδες σήμερα, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, αντιμετώπισαν νορμάλ το θέμα. Πολύ απλά γιατί όλοι κατάλαβαν ότι δεν ήταν δυνατό να παιχτεί ούτε σήμερα το  Πανθρακικός-Ολυμπιακός. Κι έτσι δεν μπήκαν στο τόσο βαρετό πλέον τρυπάκι της ανακάλυψης…σκανδάλου ακόμη και σε μία υπόθεση που αφορά τα στοιχεία της φύσης…
Σκάνδαλο που άλλαξε η ημέρα του ματς από Κυριακή σε Σάββατο, σκάνδαλο που δεν έγινε το Σάββατο και σκάνδαλο που δεν ορίστηκε για την Κυριακή! Πραγματικά βαρετό πλέον. Όλα τα βλέπουν προσχεδιασμένα και «κάπως». Κι ο Μαρινάκης έτρεχε στην πλημμύρα της Κομοτηνής, ενώ όλα ήταν φτιαχτά, ε;…
Η πλάκα, όμως, είναι άλλη. Να μην άλλαζε η ημέρα του ματς. Να έμενε Κυριακή. Να πήγαιναν οι ομάδες σήμερα Κυριακή στο γήπεδο και ο διαιτητής να το ανέβαλε, φυσικά, το παιχνίδι. Όχι επ΄ αόριστο, αφού είναι…σκάνδαλο. Να το ανέβαλε για τη Δευτέρα στις 7.30μμ πάλι. Και να το ξεκίναγε. Όσο μπορούσαν να παίξουν στο βοσκοτόπι. Δέκα, είκοσι λεπτά ρε παιδί μου. Και μετά να μην μπορούσε να γίνει την Τετάρτη το ΑΕΚ-Ολυμπιακός, αφού δεν θα είχε παρέλθει το 48ωρο, που επιβάλλουν οι κανονισμοί! Πως είπατε; Έτσι δεν είναι;
Όποιος θέλει να βρει κόλπα και παράθυρα βρίσκει. Το ζητούμενο είναι να σταματήσουμε να φανταζόμαστε πράγματα. Η Λίγκα χθες πήρε μία σωστή απόφαση. Ποιος ο λόγος να ταλαιπωρούνταν οι παίκτες του Πανθρακικού (και να ήταν στο ξενοδοχείο κι όχι στο σπίτι τους με τις οικογένειές τους) και του Ολυμπιακού (το ίδιο, αλλά και να έχαναν και τη σημερινή τους προπόνηση), αφού δεν υπήρχε περίπτωση ούτε μία στο εκατομμύριο να γίνει το ματς σήμερα;
Κι αυτή η απόφαση μπορεί να είναι οδηγός και για άλλα ανάλογα περιστατικά στο μέλλον. Ώστε να μην ταλαιπωρείται κι ο κόσμος. Όταν είναι πασιφανέστατα δεδομένο ότι δεν μπορεί να γίνει ούτε την επομένη το παιχνίδι, να αναβάλλεται απ΄ αόριστο.
Αν και η λύση είναι άλλη στο θέμα των αγωνιστικών χώρων, κατά την γνώμη μου. Όταν η γηπεδούχος ομάδα δεν μπορεί να έχει ένα γήπεδο με αγωνιστικό χώρο νορμάλ για τη διεξαγωγή ενός αγώνα, να ορίζει η Λίγκα να δίνει τα παιχνίδια της σε άλλα γήπεδα, με τερέν για…κανονικό ποδόσφαιρο. Κι ο Πανθρακικός κι η Βέροια κι ο ΠΑΣ κι η Κέρκυρα κι όποια άλλη ομάδα να δουν την γλύκα. Δεν μπορείς να συντηρήσεις ένα αγωνιστικό χώρο; Θα χάσεις το αβαντάζ της έδρας.
Και μετά θα σου πω εγώ, πως θα τα προσέχουν τα γήπεδά τους και δεν θα έχουν αυτό το χάλι. Όταν παίρνουν τα λεφτά από τη Νόβα, είναι καλά; Να κόψουν το κεφάλι τους να φτιάξουν τα γήπεδά τους. Διότι εδώ δεν σέβεσαι και τη φιλοξενούμενη ομάδα, αλλά και τον κόσμο. Κι αυτόν που έρχεται στο γήπεδο και αγοράζει εισιτήριο κι αυτόν που πληρώνει το συνδρομητικό κανάλι.
Ο κόσμος πληρώνει για να δει ποδόσφαιρο κι όχι λασπομαχίες.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Αυτός που μισεί τις ισοπαλίες και οι… κομπλεξικοί!!

O Δημήτρης Τσορμπατζόγλου εύχεται Χρόνια πολλά στον Άγγελο Αναστασιάδη, ο οποίος σήμερα κλείνει τα 62 του χρόνια. Όπως λέει και εκείνος, από αυτά, τα μισά και παραπάνω τα έχει ζήσει μέσα στον ΠΑΟΚ!
Ο Αναστασιάδης που πρωταγωνιστεί σε ένα ιδιαίτερο ρεκόρ κάθε φορά που αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό. Στα 20 περίπου χρόνια που βρίσκεται σε πάγκους ομάδων πρώτης κατηγορίας (εκτός από το σημαντικό διάλλειμα της Κύπρου) ο Μακεδόνας προπονητής έχει κοντραριστεί 21 φορές με τους πράσινους. Το έχει κάνει ως προπονητής της Καβάλας, του Εδεσσαϊκού, του ΠΑΟΚ, του Ηρακλή, του ΠΑΣ και του Πλατανιά.
 
Το εκπληκτικό είναι ότι σε αυτά τα 21 παιχνίδια, δεν υπάρχει ούτε μία ισοπαλία! Ούτε για δείγμα! Εφτά φορές κέρδισε τον Παναθηναϊκό (τέσσερις ως προπονητής του ΠΑΟΚ, δύο με τον Πλατανιά και μία με τον Ηρακλή) και 14 φορές ηττήθηκε! Πρόκειται μάλιστα για 21 ματς με πολλά γκολ. Στο σύνολο 65. Τα 24 υπέρ του και τα 41 κατά…
 
Γενικά ο Αναστασιάδης δεν είναι της ισοπαλίας… Και φέτος στον ΠΑΟΚ αυτό το "πληρώνει". Γιατί είναι πολλά τα ματς, τα οποία αν τα αντιμετώπιζε πιο προσεκτικά και πιο συντηρητικά (με εκείνο το περιβόητο plan B που αναφέραμε πολλές φορές) τότε ο ΠΑΟΚ δεν θα είχε εφτά ήττες και  μόλις δύο ισοπαλίες σε ένα σύνολο 25 αγώνων…  
 
Αυτό ακριβώς ισχύει και για τον πρώτο αγώνα της Τούμπας… Εκεί όπου δεκάδες Μέσα, αποθέωσαν τον Αναστασίου, επειδή έβγαλε τρεις κόντρες απέναντι στον ΠΑΟΚ και έβαλε δύο γκολ… Σπουδαίο κατόρθωμα!!
Για τον προπονητή του ΠΑΣ που έβγαλε πέντε κόντρες τι έπρεπε να γίνει; Γι’ αυτόν της Ξάνθης που έβγαλε εφτά απέναντι στον ΠΑΟΚ; Για τον Αστέρα που έβγαλε δέκα; Για τον ΟΦΗ που έβγαλε 12; Για τόσους άλλους που εδώ και μήνες κάνουν πλάκα στον ΠΑΟΚ με τον ίδιο αυτόν τρόπo, χωρίς φυσικά να έχουν ρόστερ ανάλογο του Παναθηναϊκού ή του Δικεφάλου;
 
Τέλος πάντων, ο Παναθηναϊκός είναι ξεκάθαρο φαβορί σήμερα, ακόμη και αν ο Μάνταλος κάνει την έκπληξη και παίξει… ΠΑΟΚ. Ίσως έτσι να «πρέπει» βάση βαθμολογίας, για έναν διαιτητή που έχει γράψει ιστορία στην Τούμπα με τους αγώνες κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό. Και τι δεν έκανε ο φουκαρά, αλλά η άτιμη η μπάλα του γύρισε την πλάτη, ο ΠΑΟΚ κέρδισε και προκρίθηκε δύο φορές με 1-0 και εκείνος είδε τον Καλογερόπουλο να του παίρνει την θέση του διεθνή, μια και ο Αθηναίος τα "κατάφερε" καλύτερα στα ματς «κλειδιά» που του ανατέθηκαν.
 
Σήμερα όμως, είναι αλλιώς το έργο και ο Μάνταλος πιστεύουμε ότι θα είναι τρελά ικανοποιημένος με μία… ισοπαλία.  
 
* Από εκεί και πέρα τι κόμπλεξ είναι πάλι αυτό που βγαίνει για τον Ολυμπιακό; «Φαγώθηκαν» και πάλι οι κομπλεξικοί-αντιολυμπιακοί, επειδή έτυχε να βγει και πάλι μία βολική απόφαση…
 
Προσέξτε:
 
Από χθες πάλι όλη η Ελλάδα, φωνάζει άδικα για… την επ’ αόριστο αναβολή ενός αγώνα, που… ξαφνικά άλλαξε ημέρα διεξαγωγής και από Κυριακή πήγε Σάββατο, για να διευκολυνθεί μία ομάδα που εξαιτίας της άλλαξε ημέρα διεξαγωγής και ενός άλλου αγώνα κυπέλλου, ο οποίος δεν μπορούσε να γίνει Τετάρτη 4/3, επειδή νωρίτερα δεν μπορούσε να αλλάξει ημέρα διεξαγωγής ένα παιχνίδι πρωταθλήματος (Ολυμπιακός-Αστέρας) το οποίο όμως αναβλήθηκε…  (Τι δεν καταλαβαίνετε;)
 
Και που το παράξενο στην αναβολή της αναβολής; Και που φταίει δηλαδή ο Ολυμπιακός και φωνάζουν όλοι; Σιγά μην στήθηκαν όλα αυτά σε κύπελλο και πρωτάθλημα (δύο φορές) για τον… κουρασμένο Ολυμπιακό...
 
Δηλαδή τον Δελφάκη δεν τον είδατε χθες με πόση μαεστρία πετούσε την μπάλα μέσα στις λίμνες; Και τι έγινε που τις πιο πολλές φορές… αστοχούσε και η μπάλα κυλούσε κανονικά; (Από αυτόν που δεν μπορεί να πετύχει λίμνη ούτε με το χέρι για να αποδείξει ότι απαγορεύεται  να γίνει το ματς μια και έτσι «πρέπει», περιμένουμε εμείς να πάρει σωστές αποφάσεις…)
 
Αλλά… αφού η ΕΜΥ το είπε: «Θα βρέχει και την Κυριακή στην Κομοτηνή…». Δηλαδή είναι κακό να προκύψει… ειδική υπηρεσία πρόγνωσης καιρού ΜΟΝΟ για τα γήπεδα όπου παίζει μία συγκεκριμένη ομάδα, αλλά ποτε για κανέναν άλλον;
 
Απορούμε πραγματικά με τους κομπλεξικούς: Αντί να αντιδράσει ο Ολυμπιακός για το ότι αναγκάστηκε να ταξιδέψει στην Κομοτηνή και να χάσει δύο ολόκληρες μέρες, ενώ η ΕΜΥ προέβλεπε από πριν βροχές, κάθεστε και λέτε για στημένες αναβολές…
 
(Αλήθεια ο ΠΣΑΠ τι κάνει γι’ αυτή την διήμερη ταλαιπωρία των ποδοσφαιριστών ; Μόνο να αντιδράει ξέρει για πρόστιμα 500 χιλιάδων που δεν προβλέπονται από πουθενά, παρά μόνο για πειθαρχικά παραπτώματα, ξέρει…).
 
Αντί όλοι εσείς οι κομπλεξικοί να δώσετε συγχαρητήρια στην λίγκα που ξεπέρασε και τους διωκόμενους της ΕΠΟ στα ερυθρόλευκα αντανακλαστικά, ασχολείστε με ανοησίες…
 
Μα οι υπεύθυνοι της λίγκας ήταν ξεκάθαροι από το πρώτο λεπτό που… άλλαξε η μέρα του αγώνα που τελικά αναβλήθηκε, για να γίνει ο αγώνας κυπέλλου, που αναβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα, μια και δεν μπορούσε να αλλάξει η μέρα του αγώνα πρωταθλήματος που τελικά… αναβλήθηκε για τις 18 Μαρτίου. Είπαν οι παράγοντες της λίγκας: «Έγινε ψηφοφορία, αλλά… τελικά λίγο μετά πάρθηκε απόφαση, που ναι μεν ήταν ομόφωνη, αλλά… αργότερα έγινε ενημέρωση και τελικά χωρίς κανείς να ξέρει αποφασίσαμε και διατάξαμε, όπως και χθες με την επ’ αόριστο αναβολή…».     
 
* Για τα χθεσινά πάντως και το γήπεδο της Κομοτηνής, ο Κομπότης ακόμη γελάει… Έχει κάνει αυτός παιχνίδια στην Λιβαδειά με τουλάχιστον 20-30 λίμνες παραπάνω… (Το ίδιο και στα Γιάννινα και στην Κέρκυρα και… και…).
 
Η σωματική ακεραιότητα των παικτών όμως είναι πάνω από όλα…
 
Γι’ αυτό λοιπόν η δίκαιη και αξιοκρατική λίγκα… για 25η φορά, ανέβαλε επ’ αόριστον ένα παιχνίδι και δεν θα αναγκάσει τις ομάδες να βρεθούν και σήμερα στη σέντρα…
 
Έτσι δεν κάνει πάντα η λίγκα; Γιατί φωνάζετε εσείς οι κομπλεξικοί; Αυτό που κάνει πάντα, αυτό έγινε και στην Κομοτηνή…
 
* (Και που είστε ακόμη…).

*Πηγή: gazzetta.gr*

To πανό - μήνυμα στο γήπεδο του Αγρινίου!! (pic)

Τι και εάν το ματς στο Αγρίνιο γίνεται κεκλεισμένων των Θυρών; Ο κόσμος του Παναιτωλικού βρήκε τον τρόπο να στείλει το μήνυμά του.
Το γήπεδο του Παναιτωλικού είναι άδειο στο ματς με την Κέρκυρα λόγω της απόφασης Κοντονή. Έτσι ο κόσμος της ομάδας δεν μπορεί να δώσει το παρών για να στηρίξει την ομάδα του Αγρινίου αλλά και παράλληλα να ευχηθεί και για τα 89α γενέθλια του συλλόγου. Όμως το μήνυμα εστάλη με ένα πανό. «Η θέση των φιλάθλων είναι εδώ! Η βία έξω από εδώ!», αναφέρει το πανό.
* Η φωτό είναι από το Agrinio Sports.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Προεδρική επίσκεψη στην Μίκρα!!

Στην Μικρα βρέθηκε χθες το πρωί ο πρόεδρος της ΠΑΕ Σπύρος Παπαθανασάκης. Ο μεγαλομέτοχος συνοδεύονταν από τον Μάκη Σεντελίδη και παρακολουθησε την προπόνηση της ομάδας που διεξάγονταν  υπό βροχή. Στην συνέχεια συζήτηση με τον Νίκο Παπαδόπουλο και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στους παίκτες για την αναμέτρηση με την Καρδίτσα*Πηγή: arenafm.gr*

Το TOP 10 της βραδιάς!! (video)

Πλούσιο θέαμα για ακόμα ένα βράδυ στα παρκέ του ΝΒΑ, με τον Τζέραλντ Γκριν να… πετάει στην κορυφή του TOP 10!
Το TOP 10 στο video που ακολουθεί:










*Πηγή: superbasket.gr*

Τελειώνει ο Χουγκάζ, αναλαμβάνει ο Καλαφατάκης!!

Ραγδαίες εξελίξεις στον Πανιώνιο, με τον Κρις Χουγκάζ να αποχωρεί από την τεχνική ηγεσία του Ιστορικού.
Η ήττα από τον ΚΑΟΔ έφερε σε ακόμα πιο δύσκολη θέση τον Πανιώνιο, ο οποίος βρίσκεται με το… 1,5 πόδι στην Α2. Σύμφωνα με τη SportDay, ο Κρις Χουγκάζ δεν θα συνεχίσει ως head coach στην ομάδα της Νέας Σμύρνης, με τον Γιώργο Καλαφατάκη να είναι το φαβορί για να τον αντικαταστήσει.
*Πηγή: superbasket.gr*

Σοκάρει ο τραυματισμός του Ματιέλο!! (vid)

Κάθε αγωνιστική δραστηριότητα στην ιταλική Serie A επισκιάστηκε από τον φρικιαστικό τραυματισμό του Ματιέλο σε σύγκρουση με τον Ναϊνγκολάν. Δείτε το σοκαριστικό βίντεο. Προσοχή: σκληρές εικόνες.

Σοκάρει ο τραυματισμός του Ματιέλο (vid)
Κι άλλους βαθμούς έχασε η Ρόμα, αυτήν τη φορά από την Κιέβο και πλέον όχι μόνο πρωτάθλημα δεν μπορεί να ονειρεύεται, αλλά αρχίζει να… τρεκλίζει και να κινδυνεύει να τα χάσει όλα.

Ακόμη κι έτσι, το 0-0 στο «Ολίμπικο» περνά σε δεύτερη μοίρα, όπως και οτιδήποτε άλλο συνέβη στα γήπεδα της Serie A, μπροστά στο σοκαριστικό τραυματισμό του Ματιέλο. Στο 17’ της αναμέτρησης ο παίκτης της Κιέβο συγκρούστηκε με τον Ναϊνγκολάν, με το παρακάτω βίντεο να δείχνει το φρικτό αποτέλεσμα στο πόδι του…



Από τα υπόλοιπα ματς ξεχώρισε η σπουδαία νίκη της Ουντινέζε με σκορ 3-2 επί της Τορίνο.

Αναλυτικά η 26η αγωνιστική:

Σαββάτο (7/3)

Σαμπντόρια-Κάλιαρι 2-0
(33' Ντε Σιλβέστρι, 72' Ετό)

Μίλαν-Βερόνα 2-2
(41' Μενέζ, 47' Μεξές - 17' Τόνι πεν., 90+5' Λόπες)

Κυριακή (8/3)
Τσεζένα-Παλέρμο 0-0

Πάρμα-Αταλάντα 0-0

Έμπολι-Τζένοα 1-1
(66’ Μπαρμπα – 27’ Νιανγκ)

Κιέβο-Ρόμα 0-0

Ουντινέζε-Τορίνο 3-2
(17’ Ντι Νατάλε, 25’ αυτ. Μολινάρο, 49’ Βαγκουέ – 15’ Κουαλιαρέλα, 69’ Μπενάζι)

Νάπολι-Ίντερ (21:45)

Δευτέρα (9/3)
Λάτσιο-Φιορεντίνα (20:00)
Γιουβέντους-Σασουόλο (22:00)

Η επόμενη (27η) αγωνιστική:

Σάββατο (14/3)
Παλέρμο-Γιουβέντους (19:00)
Κάλιαρι-Έμπολι (21:45)

Κυριακή (15/3)
Τζένοα-Κιέβο (16:00)
Σασουόλο-Πάρμα (16:00)
Αταλάντα-Ουντινέζε (16:00)
Βερόνα-Νάπολι (19:00)
Ίντερ-Τσεζένα (21:45)

Δευτέρα (16/3)
Τορίνο-Λάτσιο (20:00)
Φιορεντίνα-Μίλαν (20:00)
Ρόμα-Σαμπντόρια (22:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Πάλι εκτός ο Τζέραρντ!

Με τον Στίβεν Τζέραρντ να μένει ξανά εκτός αποστολής, θα παραταχθεί σήμερα η Λίβερπουλ στον προημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας κόντρα στη Μπλάκμπερν. Διαβάστε αναλυτικά τις επιλογές των Μπρένταν Ρότζερς και Γκάρι Μπόιερ. Πρώτη σέντρα στις 18:00.
Στο στρατόπεδο των «κόκκινων» επικρατούσε συγκρατημένη αισιοδοξία ότι ο αρχηγός, που επέστρεψε στις προπονήσεις, θα καταφέρει να είναι έτοιμος για την σημερινή αναμέτρηση με τους «rovers», αλλά τελικά η επανεμφάνισή του αναβάλλεται για λίγες ακόμα ημέρες.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Λίβερπουλ: Μινιολέ, Τζόνσον, Σκρτελ, Λόβρεν, Τσαν, Λαλάνα, Χέντερσον, Κουτίνιο, Μάρκοβιτς, Στέρλινγκ, Στάριτζ
Στον πάγκο: Γουόρντ, Τουρέ, Γουίλιαμς, Σακό, Μορένο, Μπαλοτέλι, Λάμπερτ
Μπλάκμπερν: Ίστγουντ,  Χένλεϊ, Κιλγκάλον, Μπαπτίστ, Όλσον, Γουίλαμσον, Μάρσαλ, Έβανς, Κέρνεϊ, Κόνγουεϊ, Γκεστέντε
Στον πάγκο: Στιλ, Σπερ, Μπράουν, Χέντρι, Λένια, Ρόουντς, Τέιλορ
*Πηγή: England365.gr*

Στο τέλος ο «Αίαντας»

Με γκολ στο 83’, ο Άγιαξ κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Εξέλσιορ και πήρε τη νίκη με 1-0 για την 26η αγωνιστική του Ολλανδικού πρωταθλήματος. Άνετα η Φέγενορντ που επικράτησε 3-0 της Μπρέντα.

Στο τέλος ο «Αίαντας»
Χάρη σε γκολ στα τελευταία λεπτά ο Άγιαξ κατάφερε να πάρει δύσκολη εντός έδρας νίκη με 1-0 κόντρα στην Εξέλσιορ, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής του Ολλανδικού πρωταθλήματος. Με 3-0 «διέλυσε» η Φέγενορντ την Μπρέντα. Νίκη και για την Γκρόνινγκεν, που επικράτησε 2-0 της Ντόρντρεχτ.

Δύσκολα έβαλε η Εξέλσιορ στον Άγιαξ μέσα στο Άμστερνταμ. Ο «Αίαντας» ήταν πιο κινητικός σε όλη τη διάρκεια του ματς, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν καλά το μηδέν στην άμυνα. Τη λύτρωση όμως για τους γηπεδούχους έφερε ο Ελ Γκαζί με κεφαλιά στο 83’, χαρίζοντας ουσιαστικά το «τρίποντο» στην ομάδα του.

Άνετο απόγευμα είχε η Φέγενορντ που υποδέχθηκε την Μπρέντα. Η ομάδα του Ρότερνταμ μπήκε δυνατά με τον Ίμερς να ανοίγει το σκορ μόλις στο 10’. Ο ρυθμός έπεσε λίγο στη συνέχεια, όμως στο δεύτερο ημίχρονο ανέλαβε δράση ο Τε Βρέντε και σκοράροντας στο 62’ και στο 75’, διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Στο κυνήγι της έβδομης θέσης και τον Ευρωπαϊκών play-off έμεινε η Γκρόνινγκεν, που υποδέχθηκε νωρίτερα την Ντόρντρεχτ. Οι γηπεδούχοι πέτυχαν ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο και επικράτησαν 2-0 χάρη στο γκολ του Ρουσνάκ στο 43’ και Τσέρι στο 91’.

Αναλυτικά η 26η αγωνιστική:
Παρασκευή 6/3
Βίλεμ-Τβέντε 2-2
(19’, 23’ Καμπράλ - 45’, 53’ Ζίγεχ)

Σάββατο 7/3
Γκόου Αχέντ Ιγκλς-Αϊντχόφεν 0-3
(23’ Ντιπέι, 39’ αυτ. φαν ντερ Λίντεν, 44’ Γκουαρδάδο)

Χέρακλες-Φίτεσε 1-1
(21’ Τραορέ - 90+4’ Άβντιτς)

Ντεν Χάαγκ-Χέρενφεϊν 0-1
(78’ Σλάχφερ)

Τσβόλε-Καμπούρ 6-1
(30’ Ντροστ, 35’ φαν ντερ Βερφ, 63’ Τόμας, 70’ πεν, 80’, 89’ Νάιλαντ- 76’ Ρόσβελ)

Κυριακή 8/3
Γκρόνινγκεν-Ντόρντρεχτ 2-0
(43’ Ρουσνάκ, 90’+1’ Τσέρι)

Φέγενορντ-Μπρέντα 3-0
(10’ Ίμερς, 62’, 75’ Τε Βρέντε)

Άγιαξ-Εξέλσιορ 1-0
(83’ Ελ Γκαζί)

Ουτρέχτη-Άλκμααρ (17.45)

Η επόμενη (27η) αγωνιστική:
Παρασκευή 13/3
Φίτεσε-Άλκμααρ (21.00)

Σάββατο 14/3
Τβέντε-Τσβόλε (19.30)
Καμπούρ-Ουτρέχτη (20.45)
Μπρέντα-Γκόου Αχέντ Ιγκλς (20.45)
Εξέλσιορ-Βίλεμ (21.45)

Κυριακή 15/3
Ντεν Χάαγκ-Χέρακλες (13.30)
Αϊντχόφεν-Γκρόνιγκεν (15.30)
Χέρενφεν-Άγιαξ (15.30)
Ντόρντρεχτ-Φέγενορντ (17.45) *Πηγή: sport-fm.gr*

Φέρτε τον επόμενο!!

Τι πρωτοπόροι και τι μικρομεσαίοι… Στον Ταύρο -όταν γηπεδούχος είναι η Καλλιθέα- κάνουν στάση όλοι! Η ομάδα του Παντέλη καθάρισε και την Παναχαϊκή (2-1) και της στέρησε πολύτιμο έδαφος για τα πλέι-οφ.

Φέρτε τον επόμενο!
Φαντάσου να ήταν και η κανονική της έδρα! Νιώθοντας και πάλι σαν στο σπίτι της στον Ταύρο, η Καλλιθέα στραπατσάρισε εκεί και την Παναχαϊκή με 2-1.

Με ήρωα ξανά τον Αρναρέλλη (που τη λύτρωσε στο 85’) η ομάδα του Νίκου Παντέλη καθάρισε τους Πατρινούς (οι οποίοι είχαν απαντήσει με τον Μπουντόπουλο στο προβάδισμα του Φράγκου) και τους έβαλε σε μπελάδες για τα πλέι-οφ.

Κι αυτό διότι η έκτη νίκη της Καλλιθέας στα επτά τελευταία παιχνίδια εντός έδρας μπορεί να αξιοποιηθεί τη Δευτέρα από τον Απόλλωνα, ο οποίος με νίκη στα Χανιά θα βρεθεί στη δεύτερη θέση. Μακριά απ' αυτή, δε, αλλά με (ελάχιστες έστω) ελπίδες να προλάβει τα πλέι-οφ, έμεινε ο Παναιγιάλειος. Οι παίκτες του Παναγιώτη Γκουτσίδη έφυγαν με τεράστιο διπλό από το Μενίδι (1-0 τον Αχαρναϊκό με γκολ του Μίλιεβιτς) και πέρασαν τέταρτοι.

Κι όλα αυτά ενώ ο Ηρακλής Ψαχνών έπαιρνε τεράστια βαθμολογική ανάσα, καθαρίζοντας 4-2 τον Φωστήρα και πανηγυρίζοντας το πρώτο του τρίποντο έπειτα από επτά παιχνίδια και πέντε σερί ήττες.

Όσο για το βόρειο όμιλο, τα πράγματα δεν άλλαξαν και πολύ στην κορυφή. Διότι ο Ολυμπιακός Βόλου κόλλησε στην έδρα του Τυρνάβου (0-0) και αποτυγχάνοντας να συνεχίσει το εξαιρετικό σερί των πέντε νικών του, δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί καλύτερα την ήττα της Ζακύνθου από τη Λαμία.

Την ίδια ώρα, στην ισοπαλία (1-1) έμενε το ντέρμπι Κατερίνης ανάμεσα σε Αιγινιακό και Πιερικό, αλλά και αυτό της παραμονής ανάμεσα σε Απόλλωνα Καλαμαριάς και Εθνικό Σερρών (επίσης 1-1). Έτσι, κερδισμένος της ημέρας αποδείχθηκε ο Αγροτικός Αστέρας, που λύγισε 1-0 τον ουραγό Φωκικό και απομακρύνθηκε κάπως από τις τελευταίες θέσεις.


Το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής

Νότιος Όμιλος

Πανηλειακός-Επισκοπή (0-3 α.α.)

Σάββατο, 7/3

ΑΕΚ-Ερμιονίδα 4-0
(37’ Ανάκογλου, 43’ Ντούνης, 64’ Αραβίδης, 90’+2’ Ντακόλ)


Κυριακή 8/3

Ηρακλής Ψαχνών-Φωστήρας 4-2
(3’ Γουόρντεν, 27’, 46’ Ράντι, 41’ Πατσατζόγλου - 66’, 77’ Γκατσέσα

Αχαρναϊκός-Παναιγιάλειος 0-1
(32’ Μίλιεβιτς)

Καλλιθέα-Παναχαϊκή 2-1
(12’ Φράγκος, 85’ Αρναρέλλης - 52’ Μπουντόπουλος)


Δευτέρα, 9/3

Χανιά-Απόλλων Σμύρνης (18:30)

Ρεπό: Άλιμος

Βόρειος Όμιλος

Παρασκευή, 6/3

Λαμία-Ζάκυνθος 2-1
(15’ αυτ. Αποστόλου, 51’ Ρεπετσάς - 66’ Λέκκας)


Κυριακή 8/3

Τύρναβος-Ολυμπιακός Βόλου 0-0

Αιγινιακός-Πιερικός 1-1
(88’ Φερέιρα - 72’ Καραγιαννίδης)

Απόλλων Καλαμαριάς-Εθνικός Σερρών 1-1
(63’ Κωστούλας - 7’ Μούκα)

Αγροτικός Αστέρας-Φωκικός 1-0
(18’ Πάτο)

Ηρακλής-Αναγέννηση Καρδίτσας (18:00)

Ρεπό: Λάρισα


Η επόμενη αγωνιστική (22η)

Νότιος όμιλος

Φωστήρας- ΑΕΚ
Χανιά-Ηρακλής Ψαχνών
Απόλλων Σμύρνης-Αχαρναϊκός
Ερμιονίδα-Πανηλειακός
Επισκοπή-Καλλιθέα
Παναχαϊκή-Άλιμος

Ρεπό: Παναιγιάλειος


Βόρειος όμιλος

Τύρναβος-Λαμία
Ζάκυνθος-Ηρακλής
Ολυμπιακός Βόλου-Αιγινιακός
Αναγέννηση Καρδίτσας-Απόλλων 1926
Εθνικός Σερρών-Αγροτικός Αστέρας
Φωκικός-Λάρισα

Ρεπό: Πιερικός *Πηγή: sport-fm.gr*

Γκέλα για «Μπάρτσα»

Απρόσμενη ήττα με 76-70 από τη Γκραν Κανάρια γνώρισε η Μπαρτσελόνα για την 23η αγωνιστική παραμένοντας καθηλωμένη στην τρίτη θέση.

Γκέλα για «Μπάρτσα»

Οι «μπλαουγκράνα» κατέρρευσαν στην τέταρτη περίοδο, στην οποία κυριάρχησαν οι γηπεδούχοι με 23-13. Ο Μαρσελίνιο Χουέρτας με 16 και ο Τζάστιν Ντόελμαν με 14 πόντους πάλεψαν περισσότερο από τους ηττημένους, που δεν είχαν στις τάξεις τους τον τραυματία Ναβάρο και μετά την έβδομη ήττα τους παραμένουν καθηλωμένοι στην τρίτη θέση.

Πλέον η απόσταση από Ρεάλ, που νίκησε με 81-80 την Μπανταλόνα, και Μάλαγα μοιάζει απίθανο να καλυφθεί και οι πρωταθλητές εναποθέτουν τις ελπίδες τους στα play offs.

Αναλυτικά η 23η αγωνιστική

Σάββατο 7/3

Λαγκούν Άρο-Ομπραντόιρο 97-94 παρατ. (κ.α. 83-83)
Φουενλαμπράδα-Καχασόλ 82-81
Λαμποράλ Κούτσα-Ανδόρα 89-74

Κυριακή 8/3

Βαλένθια-Σαραγόσα 106-109
Μπανταλόνα-Ρεάλ Μαδρίτης 80-81
Μούρθια-Μπιλμπάο 91-65
Κανάριας-Εστουντιάντες 81-74
Γκραν Κανάρια-Μπαρτσελόνα 76-70
Μανρέσα-Μάλαγα 20:00

Δείτε τη βαθμολογία της ACB. *Πηγή: sport-fm.gr*

Την αποβολή… περίμενε!!

Λίγα λεπτά μετά την αποβολή του Εντόνγκ, η Σεντ Ετιέν «ξύπνησε» και επικράτησε 2-0 της Λοριάν, με αυτή να είναι η πρώτη της νίκη ύστερα από επτά σερί αγωνιστικές!

Την αποβολή… περίμενε!
Περίπου δύο μήνες περίμενε η Σεντ Ετιέν για να πανηγυρίσει μία νίκη!

Οι «στεφανουά» επικράτησαν δύσκολα της Λοριάν με 2-0, παίρνοντας έτσι το πρώτο τους «τρίποντο» ύστερα από επτά σερί αγωνιστικές στη Ligue 1.

Το σημείο που κρίθηκε η αναμέτρηση ήταν η αποβολή –με δεύτερη κίτρινη κάρτα- του Εντόνγκ στο 68’, με τους φιλοξενούμενους να… καταρρέουν και να δέχονται το γκολ του Μολό, επτά λεπτά αργότερα (75’). Από εκείνο το σημείο και έπειτα, η Σεντ Ετιέν έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο, με τον Γκραντέλ να διαμορφώνει το τελικό 2-0 ακριβώς με τη συμπλήρωση 90 λεπτών αγώνα.

Το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 6/3

Τουλούζ-Μαρσέιγ 1-6
(77’ Μπεν Γιεντέρ - 2’, 44’ Μπατσουαγί, 6’ Αλοέ, 20’ αυτ. Μουμπάντζ, 78’ Αγιού, 89’ Ζινιάκ)

Σάββατο, 7/3 (21:00)

Παρί Σεν Ζερμέν-Λανς 4-1
(43' Nτ. Λουίζ, 60' πεν. Ιμπραϊμοβιτς, 80' Ματουιντί, 83' Παστόρε -68' Τουζγκάρ)

Μπαστιά-Νις 2-1
(26' Ζιλέ, 68' Σίο - 18' Κάρλος Εντουάρντο)

Καέν-Μπορντό 1-2
(73' Πριβάτ - 69', 95' πεν. Ρολάν)

Εβιάν-Μονακό 1-3
(78' Σούγκου - 18' Μαρσιάλ, 35' Μπερμπάτοφ, 60' Α. Τουρέ)

Ρεμς-Ναντ 3-1
(14' Μπουριγιόν, 16' Μαντί, 59' Ν' Γκογκ - 77' Μπανγκουρά)

Ρεν-Μετς 1-0
(20' Ντε Μαντίμπα)


Κυριακή, 8/3

Σεντ Ετιέν-Λοριάν 2-0
(75’ Μολό, 90’ Γκραντέλ)

Γκινγκάμπ-Λιλ (18:00)
Μονπελιέ-Λιόν (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (29η)

Παρασκευή, 13/3 (21:30)

Μονακό-Μπαστιά
Νις-Γκινγκάμπ

Σάββατο, 14/3 (21:00)

Μετς-Σεντ Ετιέν (18:00)
Λανς-Τουλούζ
Λοριάν-Καέν
Μονπελιέ-Ρεμς
Ναντ-Εβιάν

Κυριακή, 15/3

Λιλ-Ρεν (15:00)
Μπορντό-Παρί Σεν Ζερμέν (18:00)
Μαρσέιγ-Λιόν (22:00)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Σώθηκε με σφραγίδα Πετρόπουλου!!

Ο Πετρόπουλος «καθάρισε» για δεύτερο διαδοχικό ματς για την Καλλονή, η οποία ήταν κακή στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα με τον Πανιώνιο (1-0), αλλά χάρη σε ένα ξέσπασμα προς το φινάλε έφθασε στη νίκη.

Σώθηκε με σφραγίδα Πετρόπουλου!
Τον Ιανουάριο «φλέρταρε» με τον Πανιώνιο, αλλά κατέληξε στην Καλλονή. Ο Πετρόπουλος «έπαιξε» γερά για τους «κυανέρυθρους» στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, όμως τελικά δεν έγινε «γάμος», όμως τα έφερε έτσι η ζωή και ο 29χρονος φορ πλήγωσε (78') λίγο καιρό μετά (1-0) την ομάδα της Νέας Σμύρνης στη Μυτιλήνη.

Ανώτεροι στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης οι φιλοξενούμενοι, αλλά σπατάλησαν τις ευκαιρίες που του έκατσαν και μετά από ένα λάθος διώξιμο του τερματοφύλακα τους, του Παπαδόπουλου ο φορ των γηπεδούχων βρήκε την ευκαιρία να στείλει στην μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα και σκόραρε έδωσε τη νίκη στην ομάδα του για δεύτερο συνεχόμενο ματς (1-0 και με τον ΠΑΣ), για την 27η αγωνιστική της Super League.

Με αυτό το αποτέλεσμα οι «σαρδέλες» μοιάζουν να έχουν εξασφαλίσει την κατηγορία, αφού πλέον έχουν 34 βαθμούς, ενώ δεν μπορεί να ειπωθεί το αντίθετο και για τους ηττημένους, που παρέμειναν στους 28.

Χωρίς παρουσία οπαδών διεξήχθη το παιχνίδι, όπως άλλωστε και όλα τα υπόλοιπα της 27ης αγωνιστικής της Super League.

inner

Το ματς

Οι δύο ομάδες ήθελαν να φύγουν με τους βαθμούς από την αναμέτρηση, ώστε να διατηρηθούν σε απόσταση ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη. Ο Πανιώνιος «καιγόταν» πιο πολύ για τη νίκη και έπαιξε πιο επιθετικά από την αρχή της αναμέτρησης, αν και ο Μαρίνος Ουζουνίδης επέλεξε να αφήσει στον πάγκο κάποιους από τους θεωρητικά βασικούς του παίκτες, τον Κολοβό και τον Ιμπαγάσα. Τον πρώτο τον έβαλε ο 46χρονος τεχνικός στο 67ο λεπτό, καθώς έπρεπε να φρεσκάρει την ομάδα του, που έπαιξε την Πέμπτη ημιτελικό Κυπέλλου με παράταση (και πέναλτι) κόντρα στον Ηρακλή.

Θα μπορούσαν κάλλιστα οι φιλοξενούμενοι να ήταν μπροστά στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ο Γιάννου δεν έκανε καλή κεφαλιά στο 5’, αν και ήταν σε πλεονεκτική θέση, ενώ στο 29’ ο Μπακασέτας έκανε ωραίο σουτ, όμως η μπάλα κατέληξε ελάχιστα δίπλα από εκεί που θα έπρεπε.

Στο δεύτερο μέρος και πάλι ο Πανιώνιος μπήκε πιο δυνατά, κλείνοντας μέχρι τα μέσα του δεύτερου μέρους την αντίπαλη ομάδα στην εστία και μέχρι εκείνο στο σημείο η εικόνα του ματς ήταν σαν να έπαιζαν οι «κυανέρυθροι» στο γήπεδο τους. Η ομάδα της Μυτιλήνης είχε πολύ παθητικό ρόλο και μετά το 65’ ξύπνησαν οι παίκτες του Βαγγέλη Βλάχου. Στο 75’ μπήκε και ο Ιμπαγάσα στην αναμέτρηση, αλλά αυτές οι δύο αλλαγές (μαζί με του Κολοβού) δεν βοήθησαν τον Πανιώνιο. Πιο πολύ μπέρδεψαν τους φιλοξενούμενους.

inner

Αυτό όμως το μικρό χρονικό διάστημα ωστόσο αποδείχθηκε αρκετό για την Καλλονή για να πάρει το απόλυτο από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, με τον Πετρόπουλο να πετυχαίνει το γκολ στο 78ο λεπτό.



inner

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Καλλονή (Βλάχος): Χογκ, Αντέγιο, Κριπιντίρης, Μαρσέλο Άλβες (46΄ Στεφάνοβιτς), Καλτσάς, Μίνγκας, Τσαμπούρης, Γιορέντε, Πετρόπουλος (81΄ Ναβάρο), Μανούσος (59΄ Λεοζίνιο), Χουάνμα.

Στον πάγκο παρέμειναν οι Γιαννακόπουλος, Παντίδος, Σιώπης, Καθάριος.

Πανιώνιος (Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Τασουλής, Γιάννου, Κόρμπος (81΄ Μασούρας), Αργυρόπουλος, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Μπακασέτας (75΄ Ιμπαγάσα), Φούντας, Μπουμάλ (67΄ Κολοβός), Γκέζος.

Στον πάγκο παρέμειναν οι Αλέξιτς, Ξυδάς, Βαλιός, Χωριανόπουλος.

Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων), βοηθοί Γεώργιος Πασχάλης, Στυλιανός Τσολάκης. Τέταρτος Διαιτητής: Γεώργιος Κομίνης.

Κίτρινες: Στεφάνοβιτς, Κριπιντίρης - Φούντας, Ρισβάνης.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η μεγάλη απόδραση της Ρεάλ!!

Μια βολή του Σέρχιο Ροντρίγκεθ στα 2,4’’ πριν το τέλος χάρισε στη Ρεάλ τη νίκη με 81-80 στην έδρα της Μπανταλόνα για την 23η αγωνιστική.

Η μεγάλη απόδραση της Ρεάλ
Ένα ματς που φαινόταν χαμένο μέχρι τα μέσα της τέταρτης περιόδου πήρε η Ρεάλ. Αν και βρέθηκε να χάνει με 76-69, έκανε ένα σερί 11-0 και πέρασε μπροστά, για να ισοφαρίσει η Μπανταλόνα σε 80-80 μέχρι να «μιλήσει» ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ. Με μια εύστοχη βολή (και μια εκούσια άστοχη) στα 2,4’’ πριν το φινάλε η «βασίλισσα» απέδρασε με 81-80 και παρέμεινε στο κυνήγι της Μάλαγα.

Ροντρίγκεθ και Γιουλ είχαν από 14 πόντους, ενώ ο Αγιόν πρόσθεσε 11 και ο Κάρολ 10 για τους Κυπελλούχους, που πήραν 4 πόντους (2/3 δίποντα), 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 2 λάθη σε 8:17 από τον Γιάννη Μπουρούση.

Η Σαραγόσα έκανε την έκπληξη στη Βαλένθια με 109-106, όπως και η Μούρθια που συνέτριψε την Μπιλμπάο με 91-65.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κολλημένη… στον πάτο!!

Χωρίς τέρματα έληξε η εντός έδρας αναμέτρηση της Τσεζένα με την Παλέρμο για την 26η αγωνιστική της Serie A, με τους γηπεδούχους να χάνουν μεγάλη ευκαιρία να βγουν από την επικίνδυνη ζώνη.

Κολλημένη… στον πάτο
Ισόπαλοι Στο 0-0 έμειναν Τσεζένα και Παλέρμο για την 26η αγωνιστική του Ιταλικού πρωταθλήματος, με τις δύο ομάδες να έχουν αρκετές ευκαιρίες, όμως να μην καταφέρνουν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα.

Οι γηπεδούχοι, μετά τη νίκη τους την προηγούμενη αγωνιστική επί της Ουντινέζε ήταν σε καλή ψυχολογία για να πετύχουν την πέμπτη φετινή τους νίκη, όμως τελικά αρκέστηκαν στον βαθμό της ισοπαλίας, φτάνοντας τους 20 και πιάνοντας την Κάλιαρι στην 18η θέση.

Από την πλευρά της, η Παλέρμο έφτασε στους 35 βαθμούς και έπιασε Μίλαν και Ίντερ (έχει παιχνίδι λιγότερο) στην ένατη θέση της βαθμολογίας, βλέποντας το όνειρο της Ευρώπης να απομακρύνεται.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μέσι και… πρώτη θέση!! (video)

Σιγά που θα άφηνε το «δώρο» της Μπιλμπάο… Η Μπαρτσελόνα σάρωσε 6-1 τη Ράγιο με χατ-τρικ του Λιονέλ Μέσι και σκαρφάλωσε στην κορυφή αφήνοντας τη Ρεάλ να βλέπει την πλάτη της λίγο πριν το «κλάσικο».

Μέσι και… πρώτη θέση (video)

Ο ανεβασμένος Λουίς Σουάρες φρόντισε να διώξει νωρίς το άγχος πλασάροντας εξαιρετικά στο 6’ μετά από ασίστ του Τσάβι. Στο 49’ ο Τζόρντι Άλμπα έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στο δοκάρι για να τη σπρώξει στα δίχτυα στην επαναφορά ο Ζεράρ Πικέ, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Λιονέλ Μέσι. Στο 56’ με διπλά εκτελεσμένο πέναλτι (απέκρουσε το πρώτο ο Κρίστιαν Άλβαρες), στο 63’ προ κενής εστίας και στο 68’ με πανέμορφη ατομική προσπάθεια έκανε χατ-τρικ κι έπιασε στην κορυφή των σκόρερ με 30 γκολ τον εσχάτως άσφαιρο Κριστιάνο Ρονάλντο, προτού στο 91’ σερβίρει στον Σουάρες για το τελικό 6-1.

Μοναδική «σκιά» στη νίκη των Καταλανών, η απώλεια του Άλμπα (με πέμπτη κίτρινη κάρτα) και του Άλβες (που αποβλήθηκε στη φάση που η Ράγιο Βαγεκάνο κέρδισε πέναλτι και μείωσε ο Μπουένο σε 5-1 στο 81’), που θα χάσουν το ματς με την Έλτσε.



Αναλυτικά η 26η αγωνιστική:

Παρασκευή, 6/3
Λεβάντε – Εϊμπάρ 2-1
(65’ Μπαράλ, 67’ Ούτσε - 55’ Μπερχόν)

Σάββατο, 7/3
Λα Κορούνια – Σεβίλλη 3-4
(28', 72' Ριέρα, 93' πεν. Πέρεθ - 33', 52' Βιτόλο, 65' Γκαμεϊρό, 83' αυτ. Σίδνεϊ)

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Ρεάλ Μαδρίτης 1-0
(26' Αντούριθ)

Έλτσε – Αλμερία 1-0
(6' Ροντρίγκεθ)

Γρανάδα – Μάλαγα 1-0
(57'αυτ. Καμάτσο)

Κυριακή, 8/3

Μπαρτσελόνα-Ράγιο Βαγεκάνο 6-1
(6’, 91’ Σουάρες, 49’ Πικέ, 56’ πεν., 63’, 68’ Μέσι-81’ πεν. Μπουένο)

Σοσιεδάδ-Εσπανιόλ (18:00)
Βιγιαρεάλ-Θέλτα (20:00)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Βαλένθια (22:00)

Δευτέρα, 9/3
Κόρντομπα-Χετάφε (21:45)

Η επόμενη (27η) αγωνιστική:

Παρασκευή, 13/3
Βαλένθια-Λα Κορούνια

Σάββατο, 14/3
Εσπανιόλ-Ατλέτικο Μαδρίτης (17.00)
Εϊμπάρ-Μπαρτσελόνα (19.00)
Ράγιο Βαγεκάνο-Γρανάδα (21.00)
Θέλτα-Αθλέτικ Μπιλμπάο (23.00)

Κυριακή, 15/3
Αλμερία-Βιγιαρεάλ (13.00)
Μάλαγα-Κόρντομπα (18.00)
Σεβίλλη-Έλτσε (20.00)
Ρεάλ Μαδρίτης-Λεβάντε (22.00)

Δευτέρα, 16/3
Χετάφε-Σοσιεδάδ (21.45) 
*Πηγή: sport-fm.gr*

Οι γυναίκες του Αστέρα Τρίπολης!! (video)

Τις γυναίκες που εργάζονται για λογαριασμό του Αστέρα Τρίπολης τίμησαν οι Αρκάδες, καθώς έφτιαξαν ένα βίντεο με αφορμή τη σημερινή ημέρα της γυναίκας.

Οι γυναίκες του Αστέρα Τρίπολης! (video)
Τις γυναίκες που εργάζονται για λογαριασμό του Αστέρα Τρίπολης τίμησαν οι Αρκάδες, καθώς έφτιαξαν ένα βίντεο με αφορμή τη σημερινή ημέρα της γυναίκας.

Συγκεκριμένα, στον σύλλογο έξι κοπέλες, οι οποίες μίλησαν για την παρουσία τους σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο και τις αρμοδιότητες που έχει η καθεμία μέσα στην ομάδα.

Πρόκειται για τις εξής:

Μπαλή Αναστασία - Γραμματέας
Σόφου Καλλιόπη - Φοιτήτρια
Γκικοπούλου Κατερίνα - Υπεύθυνη Καφετέριας
Βαρβαρέσου Μαρία - Βοηθός στο restaurant
Λυμπεροπούλου Χριστίνα - Πωλήτρια
Βεντιρόζου Παναγιώτα – Πωλήτρια

Δείτε το βίντεο


*Πηγή: sport-fm.gr*

Νίνης: «Δεν χρειαζόμαστε επιπλέον κίνητρα»

Τη σημασία που έχει για τον Παναθηναϊκό το σημερινό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ εν όψει και της διαδικασίας των πλέι οφ εξήγησε ο Σωτήρης Νίνης, λίγες ώρες πριν από το παιχνίδι στη Λεωφόρο.

Νίνης: «Δεν χρειαζόμαστε επιπλέον κίνητρα»
Μονόδρομο αποτελεί για τον Παναθηναϊκό η νίκη στο αποψινό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, όπως δήλωσε ο Σωτήρης Νίνης.

Ο διεθνής μεσοεπιθετικός υπογράμμισε πως θέλει το «τριφύλλι» να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό που σταμάτησε το πρωτάθλημα μετά την επικράτηση επί του Ολυμπιακού, στην προσπάθεια που κάνουν εκείνος και η συμπαίκτες του για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

Μάλιστα, ο 25χρονος άσος μίλησε και για τους προσωπικούς του στόχους.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο διεθνής άσος στο match programme

Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από τη μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού, αλλά και. απραξία μιας εβδομάδας. Δεδομένων και των γεγονότων που προηγήθηκαν, τι να περιμένουμε στο σημερινό ματς;

«Σίγουρα η διακοπή δεν μας έκανε καλό, αλλά η. δίψα μας παραμένει. Θέλουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό, στο ίδιο μοτίβο, να πάρουμε μια ακόμα νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε τις όποιες ελπίδες έχουμε για τον τίτλο μέχρι το τέλος του Πρωταθλήματος».

Συμφωνείς με την άποψη ότι ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ είναι έξι πόντων, υπό την έννοια ότι και θα «ανοίξετε» ακόμα περισσότερο τη διαφορά αλλά και θα πάρετε ψυχολογία, με νέα νίκη σε ντέρμπι;

«Είναι πολύ σημαντικός αγώνας, σίγουρα. Από την στιγμή που ο ΠΑΟΚ είναι από κάτω μας στην βαθμολογία, έχουμε ένα επιπλέον λόγο να τον κερδίσουμε και να τον κρατήσουμε σε απόσταση. Πάντως, θεωρώ ότι σε τέτοια ματς, στα ντέρμπι, δεν χρειάζεται να έχει κάποιος ιδιαίτερο κίνητρο. Στο δίνει το ίδιο το παιχνίδι!».

Η παράδοση, ειδικότερα στη Λεωφόρο, είναι υπέρ του Παναθηναϊκού. Έχοντας παίξει και στον ΠΑΟΚ, θεωρείς ότι αυτό επηρεάζει τον αντίπαλό σας ή η απουσία του κόσμου «ακυρώνει» το πλεονέκτημα της έδρας;

«Δεν λαμβάνω υπόψη μου την παράδοση γιατί είναι τελείως διαφορετικό το συγκεκριμένο ματς. Δεν θα έχει κόσμο αυτή την φορά και η ατμόσφαιρα θα είναι περίεργη, φυσικά και για τις δυο ομάδες. Πάντως, πιστεύω ότι αν είμαστε αυτοί που έχουμε δείξει στα τελευταία παιχνίδια, μπορούμε να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα που θέλουμε».

Σήμερα συμπληρώνονται δυο μήνες από την επιστροφή σου στην Ελλάδα και την πρεμιέρα στο Κύπελλο κόντρα στα Χανιά. Κάνε μας μια πρώτη αποτίμηση.

«Ξεκίνησαν όλα καλά για μένα, προσαρμόστηκα εύκολα, έπαιξα κιόλας. Αργότερα ήρθε δυστυχώς ο τραυματισμός μου, που με έφερε αρκετά πίσω. Γενικά είμαι ικανοποιημένος αλλά παράλληλα ελπίζω η συνέχεια να είναι ακόμα καλύτερη και προπάντων χωρίς τραυματισμούς, γιατί έχω ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ!».

Πόσο διαφορετικός είναι ο Σωτήρης Νίνης μετά το πέρασμά του από την Πάρμα; Τι κρατάς και τι πετάς από την παρουσία σου στην Ιταλία;

«Έζησα διαφορετικές καταστάσεις, διαφορετικούς τρόπους παιχνιδιού, έμαθα πολλά πράγματα σε επίπεδο τακτικής και πως λειτουργούν στο εξωτερικό και οι ομάδες αλλά και ο κάθε ποδοσφαιριστής. Κρατάω το πόσο σημαντικοί είναι οι εγχώριοι παίκτες, πόσο τους σέβονται και πόσο τους εκτιμούν, σε αντίθεση με ότι γίνεται στην Ελλάδα όπου υπάρχει μεγαλύτερος σεβασμός για τους ξένους απ' ότι για τους Ελληνες. Αυτό που δεν μου άρεσε ήταν η αντιμετώπισή μου, σε ποδοσφαιρικό επίπεδο».

Έχεις υπογράψει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2017 Με τι θα είσαι ικανοποιημένος σε προσωπικό αλλά και ομαδικό επίπεδο, όταν θα φτάσει στο τέλος του;

«Σίγουρα θέλω να κατακτήσω κάποιον τίτλο με τον Παναθηναϊκό, όπως επίσης να πετύχω τους προσωπικούς στόχους που θα θέσω και από εκεί και πέρα αν συμβούν αυτά τα δυο θα μπορώ να πω ότι τα κατάφερα».

Πράνιτς: «Δυνατά κι ας μας λείπει ο κόσμος»

Σύνθημα νίκης παρά την αισθητή απουσία του κόσμου δίνει ο Ντάνιελ Πράνιτς εν όψει της αποψινής αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ.

Πράνιτς: «Δυνατά κι ας μας λείπει ο κόσμος»
Το δικό του μήνυμα εν όψει του αποψινού αγώνα του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ έστειλε μέσω Facebook ο Μλάντεν Πέτριτς. Ο Κροάτης μέσος τόνισε πως παρά την απουσία του κόσμου, η ομάδα του θα πρέπει να διεκδικήσει δυναμικά τη νίκη.

«Επιτέλους συνεχίζεται η Super League! Είναι ωραίο που θα παίξουμε ξανά στο Απόστολος Νικολαΐδης! Βέβαια θα μας λείψουν οι οπαδοί μας, αλλά θα παλέψουμε ακόμα πιο δυνατά για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς κόντρα στον ΠΑΟΚ», έγραψε ο Πράνιτς.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Οι ευχές του Ρομπέρτο στις γυναίκες!

Ο Ρομπέρτο εύχεται στο… ισχυρό φύλο για την γιορτή του κάνοντας ειδική αναφορά στη μητέρα και την κόρη του.

Οι ευχές του Ρομπέρτο στις γυναίκες

«Λέω με μεγάλη περηφάνια πως είμαι γιος μιας σπουδαίας γυναίκας. Χάρη στις προσπάθειες και την αφοσίωσή της, η κόρη μου θα έχει ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον, γεμάτο επιτυχία, εφόσον το αξίζει. Όλες εσείς οι γυναίκες τα έχετε καταφέρει. Χρόνια σας πολλά».


 Estoy muy orgulloso de decir que soy hijo de un ejemplo de mujer. Y también, que con su esfuerzo y dedicación puedo pensar que mi hija y mi ahijada tendrán un futuro prometedor y exitoso si lo merecen. Porque vosotras mujeres, habéis conseguido que así sea.. feliz día a todas!! #internationalwomansday I'm very proud to say I am the son of an outstanding woman. Also, thanks to her efforts and dedication my daughter will have a promising future full of success, if she deserves it. Because all you women have made it possible. Happy woman's day to all of you! #InternationalWomansDay


*Πηγή: sport-fm.gr*

«Χρόνια πολλά, Άγγελε»

Τις διαδικτυακές του ευχές έστειλε ο ΠΑΟΚ, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του, στον Άγγελο Αναστασιάδη, ο οποίος σήμερα γίνεται 62 ετών. Δείτε το βίντεο που ανέβασαν στο PAOK TV.

«Χρόνια πολλά, Άγγελε»

Το κείμενο του «Δικεφάλου του Βορρά»

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εύχεται χρόνια πολλά, με υγεία και ό,τι καλύτερο στον προπονητή της ομάδας μας Άγγελο Αναστασιάδη. Ο Μακεδόνας τεχνικός κλείνει σήμερα τα 62 χρόνια ζωής, μιας ζωής άρρηκτα συνδεδεμένης με την αγαπημένη μας ομάδας.

Ως ποδοσφαιριστής, ο Αγγελος Αναστασιάδης ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ, προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα το 1973 κι έμεινε στην Τούμπα μέχρι το 1981 κατακτώντας το πρωτάθλημα τη σεζόν 1975-76. Κρέμασε τα παπούτσια του το 1987 στον Διαγόρα Ρόδου (πριν πάει στις ΗΠΑ όπου αγωνιζόταν σε σύλλογο ομογενών) όπου και έκανε τα πρώτα του προπονητικά βήματα. Φόρεσε 12 φορές τη φανέλα της Εθνικής ομάδας πετυχαίνοντας ένα γκολ (στο ντεμπούτο του).

Το ντεμπούτο ως προπονητή του ΠΑΟΚ χρονολογείται στις 09.02.1997 στον αγώνα ΠΑΟΚ – Καλαμάτα 2-0. Ο Αναστασιάδης τότε αντικαθιστά τον Χρήστο Αρχοντίδη και υπό τις οδηγίες του η ομάδα πραγματοποιεί εντυπωσιακή πορεία με 13 νίκες, μία ισοπαλία και μια ήττα, εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για το Κύπελλο UEFA έπειτα από πέντε χρόνια.

Η επιστροφή του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη σηματοδοτείται, από την μεγάλη ανατροπή στον αγώνα με τη Σπάρτακ Τρνάβα στην Τούμπα (από 0-3 σε 5-3), την επική πρόκριση επί της Αρσεναλ με το γκολ του Ζήση Βρύζα και τα θεαματικά ματς με την Ατλέτικο Μαδρίτης του Κριστιάν Βιέρι. Στο πρωτάθλημα ο Δικέφαλος τα πάει αρκετά καλά, τερματίζοντας στην 4η θέση της βαθμολογίας που οδηγεί και πάλι στo Κύπελλο UEFA.

Το καλοκαίρι του 1998, ο Αναστασιάδης παραιτείται κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής προετοιμασίας, αλλά επιστρέφει σχεδόν άμεσα όταν ο ΠΑΟΚ με τον Ολεγκ Μπλαχίν στον πάγκο αποκλείεται από τους Γκλάσκοου Ρέιντζερς στην Ευρώπη και ξεκινά με δύο ήττες στο πρωτάθλημα.

Ο Ελληνας τεχνικός κάθεται ξανά στον πάγκο στις 13.09.1998, ωστόσο δεν ολοκληρώνει τη σεζόν. Η συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ λύεται στις 07.02.1999 μετά από εντός έδρας λευκή ισοπαλία με τον Ιωνικό.

Η τρίτη και πιο επιτυχημένη ως σήμερα θητεία του Αναστασιάδη πραγματοποιείται το καλοκαίρι του 2002. Ο ΠΑΟΚ τελειώνει τη σεζόν ως Κυπελλούχος επικρατώντας 1-0 του Αρη στην Τούμπα και την επόμενη αγωνιστική περίοδο (2003-04) παίζοντας πολύ ωραίο ποδόσφαιρο τερματίζει στην 3η θέση της βαθμολογίας, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή του στα προκριματικά του Champions League. Ο Αναστασιάδης αναδεικνύεται καλύτερος Έλληνας προπονητής.

Ο ΠΑΟΚ δεν καταφέρνει να προκριθεί στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και στις 26.09.04 ο Αγγελος Αναστασιάδης κοουτσάρει για τελευταία φορά τον Δικέφαλο στο εκτός έδρας ματς με τον Πανιώνιο.

Ο 61χρονος τεχνικός παραμένει ο προπονητής με τα περισσότερα ματς στον πάγκο του ΠΑΟΚ!

Δείτε το βίντεο-αφιέρωμα που ετοίμασε το PAOK TV


*Πηγή: sport-fm.gr*

«Έφυγε» ο Βαγγέλης Αλυσανδράτος!

Την τελευταία του πνοή άφησε τα ξημερώματα σε ηλικία 70 ετών ο Βαγγέλης Αλυσανδράτος, που επί σειρά ετών κάλυπτε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού.

«Έφυγε» ο Βαγγέλης Αλυσανδράτος

Εργάστηκε στην εφημερίδα «Αθλητική Ηχώ», ενώ τα τα τελευταία χρόνια διετέλεσε πρόεδρος στο Πρωτάθλημα Τύπου, προπονητής στην «Αθλητική Ηχώ» και στο EuroSport. *Πηγή: sport-fm.gr*

Οι κυανόλευκοι ας προσγειωθούν!!

Ο Στράτος Παζούλης αρθρογραφεί εκθειάζοντας το Νίκο Παπαδόπουλο, ο οποίος συνέστησε προσγείωση στους ποδοσφαιριστές του ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος υπήρξε ξεκάθαρος, την επομένη της μεγάλης πρόκρισης στους «4» του Κυπέλλου, σχετικά με το σημερινό παιχνίδι στο Καυτανζόγλειο. «Οποιος νομίζει πως θα κερδίσουμε εύκολα, είναι γελασμένος. Ο κόσμος θα έρθει, να μας συγχαρεί και εμείς δεν θα πρέπει να τον απογοητεύσουμε. Είδαμε τι έγινε και στο παιχνίδι με τον Πιερικό. Αδειάστε το μυαλό σας και συγκεντρωθείτε μόνο στο Πρωτάθλημα. Αυτό μας νοιάζει πρωτίστως. Η άνοδος στη Super League». Παράλληλα επισήμανε, πολύ σωστά κατά την ταπεινή, ταπεινότατη άποψη μου: «Τώρα αρχίζουν όλα για εμάς. Τώρα πρέπει να δείξουμε πως είμαστε η καλύτερη ομάδα. Την Κυριακή, μας περιμένει δύσκολος αγώνας». Αμφιβάλλετε καρντάσια; Ο Νικόλας ήταν ξεκάθαρος. « Θυμηθείτε τον Πιερικό» είπε στα μαγκάκια του. Θα προσθέσω πως πρέπει να θυμηθούν και τα υπόλοιπα παιχνίδια έδρας, τα οποία αν δεν απατώμαι τα κέρδισαν με την ψυχή στο στόμα. Όχι γιατί οι αντίπαλοι τους άξιζαν ή ήταν τόσο φοβεροί.

Απλά αν προσέξατε συντρόφια ο Ηρακλής τελευταία παραείναι «άκαπνος». Ένα γκολάκι κι ύστερα αμάν να μπει και δεύτερο. Ένα ζήτησε ο Παπαδόπουλος στο Κύπελλο στα αποδυτήρια, μη το είδατε όμως, αφού η εστία για τους κυανόλευκους φάνταζε μπαμπούλας. Για να δούμε λοιπόν σήμερα τι έχουμε να δούμε με την Αναγέννηση, η οποία τις προάλλες τρόμαξε τη Λαμία. Την Αναγέννηση που στον πρώτο γύρο στην Καρδίτσα οι κυανόλευκοι κέρδισαν 4-0 παρακαλώ. Με τη σκέψη λοιπόν κοφτερή οι παίκτες του Παπαδόπουλου, παρότι κουρασμένοι είναι αλήθεια, ας κοιτάξουν να μη κάνουν τα εύκολα, δύσκολα και να χαρούν μαζί με τον κόσμο, που μάλλον μ΄αυτό ψοφόκρυο και την βρόχα θα προτιμήσει τον καναπέ, όχι μόνο τη νίκη, αλλά και την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

*Πηγή: metrosport.gr*

Πωλητήριο σε Ντι Μαρία;

Δύο βρετανικές εφημερίδες αναφέρουν πως η Μαν. Γιουνάιτεντ δείχνει διατεθειμένη να πουλήσει τον Άνχελ Ντι Μαρία το καλοκαίρι μετά τις απογοητευτικές του εμφανίσεις.

Πωλητήριο σε Ντι Μαρία;

Οι Sunday Star και Sunday Express αναφέρουν πως είναι πολύ πιθανή η πώληση του Αργεντινού μεσοεπιθετικού το προσεχές καλοκαίρι, αφού και ο ίδιος δεν έχει προσαρμοστεί στην Αγγλία, ενώ δεν βοήθησε σε αυτό και η απόπειρα διάρρηξης που έγινε στην πολυτελή βίλα του. Ήδη, μάλιστα, αναπτύσσονται σενάρια για την αντικατάστασή του, με τον Γκάρεθ Μπέιλ της Ρεάλ Μαδρίτης και τον Μέμφις Ντεπάι της Αϊντχόφεν να αναφέρονται ως υποψήφιοι αντικαταστάτες του Ντι Μαρία και την Παρί Σεν Ζερμέν να είναι έτοιμη να του προσφέρει «στέγη».

O 27χρονος άσος έχει φέτος 24 συμμετοχές, 4 γκολ και 9 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μετρούν τις ώρες…!!


Δεν μπορούν να περιμένουν στην ΑΕΚ για τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό. Λίγα τα εναπομείναντα εισιτήρια. Δείπνο μετά το ματς με την Ερμιονίδα και παράπονα για την αναβολή στην Κομοτηνή. Οι σκέψεις Δέλλα.

Μετρούν τις ώρες…

Ένα ματς για το οποίο όλοι αδημονούν. Με πρώτο τον κόσμο, καθώς έχουν απομείνει ελάχιστα εισιτήρια προς διάθεση και μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται η ανακοίνωση για sold out των περίπου 60.000 που τέθηκαν στη διάθεση του κοινού μόλις την Τετάρτη.

Φυσικά και οι παίκτες δεν πάνε πίσω. Το θέμα αυτό κυριαρχεί στις συζητήσεις τους, αλλά από χθες βράδυ μπορούν πλέον να μιλούν γι’ αυτό ακόμη πιο ελεύθερα, αφού δεν υπάρχει άλλο παιχνίδι στη μέση. Η κουβέντα περιστράφηκε γύρω από αυτό το πολύ μεγάλο παιχνίδι στο χθεσινό δείπνο της ομάδας μετά τη νίκη επί της Ερμιονίδας, ενώ δεν έλειψαν και τα σχόλια δυσαρέσκειας για την αναβολή του αγώνα του Ολυμπιακού με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή.

Οι σκέψεις του Δέλλα

Ο Τραϊανός Δέλλας προετοιμάζει εδώ και μέρες στο μυαλό του τον επαναληπτικό προημιτελικό με τον Ολυμπιακό. Όσο για το βασικό σχήμα, φαίνεται πως μία θέση παραμένει «ανοιχτή», αυτή του Κολοβέτσιου στο κέντρο της άμυνας, την οποία διεκδικούν Λαμπρόπουλος και Τζανετόπουλος, οι οποίοι τα είχαν πάει περίφημα σαν δίδυμο στο «Γ. Καραϊσκάκη». Από εκεί και πέρα, δεν αναμένονται εκπλήξεις. Ο Ανέστης θα είναι στο τέρμα, Μπακάκης και Σοϊλέδης σε θέση δεξιού και αριστερού μπακ αντίστοιχα, Γιόχανσον και Ανάκογλου σε ρόλο κεντρικών χαφ, με τον Πλατέλλα δεξιά, τον Μπαρμπόσα αριστερά και τον Μάνταλο πίσω από τον Αραβίδη. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τώρα ΑΕΚ και… καλό Πάσχα!!

Κάθε άλλο παρά… ευνοημένοι αισθάνονται στον Ολυμπιακό για την αναβολή του αγώνα με τον Πανθρακικό. Στροφή από τώρα στον αγώνα με την ΑΕΚ, για μετά το Πάσχα πάει ο αναβληθείς αγώνας.

Τώρα ΑΕΚ και… καλό Πάσχα

Πλέον από σήμερα η προσοχή των «ερυθρόλευκων» στρέφεται στον επαναληπτικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ την Τετάρτη (19:00). Και μπορεί οι παίκτες του Βίτορ Περέιρα να γλίτωσαν την ταλαιπωρία ενός αγώνα υπό αντίξοες συνθήκες ή τη μια μέρα έξτρα παραμονής στη Θράκη, ωστόσο κάθε άλλο παρά ευνοημένοι αισθάνονται οι Πειραιώτες. Κι αυτό γιατί μετά τη νέα αναβολή και μέχρι τον αγώνα ρεβάνς του Κυπέλλου θα έχουν μείνει άπραγοι για 13 μέρες από τον αγώνα με τη Ντνίπρο στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο Βίτορ Περέιρα έχει προγραμματίσει προπόνηση, που θα γίνει σε υψηλούς ρυθμούς για να κρατήσει τους παίκτες του σε εγρήγορση. Παράλληλα αναμένονται αλλαγές σε σχέση με την ομάδα που θα παρέτασσε στην Κομοτηνή. Η ενδεκάδα που είχε δηλωθεί αποτελείτο από τους Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μαζουακού, Σιόβα, Μποτία, Κασάμι, Μανιάτη, Μιλιβόγεβιτς, Ντοσεβί, Τσόρι και Χάρα. Στον αγώνα της Τετάρτης θεωρείται δεδομένο πως θα παίξουν οι Ελαμπντελαουί, Σαντάνα και Μήτρογλου αντί των Σαλίνο, Μποτία και Χάρα, ενώ Φορτούνης, Αφελάι και Ντουρμάζ μαζί με τον Ντοσεβί διεκδικούν μια θέση μεσοεπιθετικού.

Πάει για μετά το Πάσχα

Πότε θα διεξαχθεί το παιχνίδι Πανθρακικός-Κομοτηνή; Άγνωστο ακόμη, αλλά το πιθανότερο είναι μετά το Πάσχα. Κι αυτό γιατί την επόμενη Τετάρτη (18/3) αναμένεται να οριστεί η αναβληθείσα 26η αγωνιστική (που περιλαμβάνει το Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης), ενώ τη μεθεπόμενη Τετάρτη υπάρχει η διακοπή για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων. *Πηγή: sport-fm.gr*

Άχαστος ο Οζιέ, ανεβαίνει ο Σερδερίδης!!

Στα 75 δευτερόλεπτα άνοιξε τη διαφορά του από τον δεύτερο στο Ράλι Μεξικού ο Σεμπαστιάν Οζιέ δείχνοντας έτοιμος για το 3/3 στο WRC.

Άχαστος ο Οζιέ, ανεβαίνει ο Σερδερίδης

Έτσι ο Οζιέ έχει πλέον διαφορά 75 δευτερολέπτων από τον δεύτερο Μαντς Όστμπεργκ και 79 από τον Αντρέας Μίκελσεν, με μόλις τρεις ειδικές, αυτές της Κυριακής, να απομένουν στο πρόγραμμα του Ράλι Μεξικού.

Στη 16η θέση της γενικής κατάταξης και όγδοη στο WRC2 ανέβηκε ο Ιορδάνης Σερδερίδης συνεχίζοντας την πολύ καλή του παρουσία.

Οι νικητές των ειδικών διαδρομών:

SS1: Νουβίλ
SS2: Οζιέ
SS3: Κρις Μικ
SS4: Οζιέ
SS5: Νουβίλ
SS6: Οζιέ
SS7: Λάτβαλα
SS8: Λάτβαλα
SS9: Όστμπεργκ
SS10: Οζιέ
SS11: Οζιέ
SS12: Οζιέ
SS13: Σόρντο
SS14: Κούμπιτσα
SS15: Οζιέ
SS16: Τριβίνο
SS17: Οζιέ
SS18: Μίκελσεν

Η κατάταξη μετά από δέκα ειδικές:

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πληγωμένο «θηρίο» ο ΠΑΟΚ!!

Κόντρα στην παράδοση και χωρίς 6 βασικούς παίκτες του, ο ΠΑΟΚ ψάχνει τη νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό με την οποία θα αποκτήσει πλεονέκτημα εν όψει της διαδικασίας των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας.

Πληγωμένο «θηρίο» ο ΠΑΟΚ
Με πάρα πολλά προβλήματα αναμένεται να παραταχθεί απόψε ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας (19:30, Novasports 1, ΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Εκτός από τις απουσίες έξι βασικών ποδοσφαιριστών (Κάτσε, Τζιόλη, Τζανδάρη, Μαντούρο, Παπαδόπουλο και Γλύκου), ο «Δικέφαλος του Βορρά» καλείται να επικρατήσει και της παράδοσης. Τόσο της δικής του όσο και του Άγγελου Αναστασιάδη απέναντι στο «τριφύλλι».

Συγκεκριμένα, μετά το 1985 (όταν και κατέκτησαν το πρωτάθλημα) οι Θεσσαλονικείς μετρούν πέντε ισοπαλίες και τρεις νίκες εκτός έδρας με τον Παναθηναϊκό.

Από την πλευρά του, ο Έλληνας τεχνικός έχει αντιμετωπίσει 21 φορές τους «πράσινους» και έχει επτά νίκες και 14 ήττες, ενώ οι ομάδες έχουν πετύχει 24 γκολ και έχουν δεχθεί 41. Αν σταθούμε μόνο τι έχει κάνει όταν κάθεται στον «ασπρόμαυρο» πάγκο, έχει τέσσερις νίκες και πέντε ήττες, με τέρματα 12 – 13.

Στο καθαρά αγωνιστικό, ο Αναστασιάδης σκοπεύει να παρατάξει την ομάδα με σύστημα 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Ιτάνζ, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Σκόνδρα, Βίτορ, Κόστα και Ρατς.

Ως «εξάρι» θα παίξει ο Παπαγιαννόπουλος, με τους Νομπόα και Γκολάσα εσωτερικούς μέσους. Την τριάδα της επίθεσης θα αποτελέσουν οι Σαλπιγγίδης, Μακ και Αθανασιάδης.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γιακουμής, Κίτσιου, Κωνσταντινίδης, Πούγγουρας, Περέιρα, Δεληγιαννίδης, Πόζογλου και Κουλούρης. Εκτός έμειναν, όπως προαναφέραμε, οι Κάτσε, Τζιόλης, Τζανδάρης, Μαντούρο, Παπαδόπουλος και Γλύκος μαζί με τον Κατσικά που δεν υπολογίζεται, από τη στιγμή που λήγει το συμβόλαιό του. *Πηγή: sport-fm.gr*