Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Βαλβέρδε: «Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά»

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε κράτησε χαμηλά τους τόνους μετά τη νίκη επί της Ρεάλ και τόνισε ότι η ομάδα του ήταν το αουτσάιντερ, όπως θα είναι και στον τελικό του Copa del Rey κόντρα στη Μπαρτσελόνα.
Ο 51χρονος προπονητής τόνισε αρχικά: «Μία εβδομάδα νωρίτερα αποκλειστήκαμε από την Τορίνο και η ομάδα έδειχνε σαν να την έχει πατήσει φορτηγό. Αλλά και άλλες φορές έχουμε αντιδράσει στις δύσκολες στιγμές. Η νίκη αυτή μας δίνει δύναμη και τώρα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά, χωρίς όμως να ξεχνάμε τι έχουμε αντιμετωπίσει φέτος».
«Ήταν ένα δύσκολο ματς, γιατί απέναντί μας είχαμε μία ομάδα τοπ επιπέδου που διεκδικεί το πρωτάθλημα. Πετύχαμε το γκολ και ξέραμε ότι από εκείνο το σημείο και μετά θα πρέπει να υποφέρουμε. Δεν είχαν όμως και πολλές ευκαιρίες» σημείωσε ακόμη ο τεχνικός των Βάσκων, πριν κάνει ξεχωριστή αναφορά στον σκόρερ Άριτς Αντούριθ: «Είναι ένας από τους καλύτερους επιθετικούς στο πρωτάθλημα. Έπρεπε να εκμεταλλευτούμε τις περιοχές που είναι αποτελεσματικός. Τον ψάξαμε και όταν είναι καλά, είμαστε κι εμείς καλά».
Για το χαρακτήρα του αουτσάιντερ που έχει φέτος η Αθλέτικ και στο Κύπελλο Ισπανίας, σημείωσε: «Δεν ήμασταν φαβορί σήμερα και δεν θα είμαστε φαβορί ούτε στον τελικό. Αλλά υπάρχουν 90 λεπτά στη διάθεσή μας. Έχουμε λιγότερες επιλογές από τους αντιπάλους μας, αλλά πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: