Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Παπαθεοδώρου: «Είμαστε σε δύσκολη θέση, αγωνιστικά και ψυχολογικά»

Για έλλειψη συγκέντρωσης έκαναν λόγο ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, αλλά και ο Γιάννης Ψαθάς, σχολιάζοντας την εντός έδρας ήττα της Κηφισιάς από τον Κολοσσό Ρόδου.

Παπαθεοδώρου: «Είμαστε σε δύσκολη θέση, αγωνιστικά και ψυχολογικά»
Δώδεκα με δεκατρία λεπτά ήταν μέσα στο ματς η Κηφισιά στην αναμέτρηση με τον Κολοσσό Ρόδου (73-84), σύμφωνα με προπονητή της, Ηλία Παπαθεοδώρου. Μετά χάθηκε η συγκέντρωση και η ομάδα του έκανε πολλά λάθη, όπως ανέφερε, τονίζοντας ότι υπάρχει πρόβλημα σε ψυχολογικό και αγωνιστικό επίπεδο.

«Συγχαρητήρια στον κόουτς και για την νίκη που ήταν δίκαιη αλλά και για την καλή δουλειά που γίνεται στον Κολοσσό. Είδαμε και σήμερα πόσο ωραία παίξανε στο παιχνίδι και κέρδισαν δίκαια. Είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού καθώς αν εξαιρέσουμε το πρώτο κομμάτι του αγώνα μέχρι τα 12 -13 πρώτα λεπτά, μετά χάσαμε το μυαλό μας, τη συγκέντρωση μας, η πίεση για τη νίκη μας οδήγησε σε πάρα πολλά λάθη στις επιλογές, κάναμε 18 λάθη εκ των οποίων τα 15 κλεψίματα του Κολοσσού και δεν καταφέραμε να περιορίσουμε την καλή ομαδική λειτουργία του Κολοσσού. Ο βασικός μας στόχος ήταν να περιορίσουμε τον Γουότερς και όταν ο συγκεκριμένος παίκτης τελειώνει το ματς με 15 πόντους και 11 ασίστ και μόλις ένα λάθος σημαίνει πως εμείς δεν κάναμε σωστά τη δουλειά μας συν ότι αυτός ήταν σε πολύ καλή μέρα».

Αναφερόμενος συνολικά στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται πλέον η ομάδα του είπε: «Τα πράγματα είναι δύσκολα για μας. Βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση και αγωνιστικά και ψυχολογικά, όμως το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να αντιδράσουμε μέσα στο γήπεδο. Δεν είναι εύκολο, αλλά στην πρώτη της χρονιά που η ομάδα δεν πάει καλά θα πρέπει να σταθούμε όλοι εκεί για να αντιστρέψουμε την κατάσταση κάνοντας τις νίκες που πρέπει να κάνουμε και τελειώσουμε τη χρονιά όσο πιο θετικά γίνεται Και πάλι συγχαρητήρια στον Άρη και καλή συνέχεια. Υπάρχει άγχος στην ομάδα και πίεση για τα αποτέλεσμα και όταν κάτι δεν πάει καλά στο ματς δεν επιστρέφουμε εύκολα και αυτό είναι αποτέλεσμα της ψυχολογικής πίεση και του όχι καθαρού μυαλού που έχει η ομάδα αυτή τη στιγμή. Σε ότι αφορά τον κόσμο, φέτος έχουμε χάσει πολλά παιχνίδια και δεν έχουμε παίξει και καλά. Ο κόσμος είναι για να επιδοκιμάζει και να αποδοκιμάζει».

Σε ερώτηση για τη μη χρησιμοποίηση του Ντέιβις στο τέλος απάντησε: «Ο Ντέιβις έπαιξε 23 λεπτά και δεν νομίζω ότι ήταν πολύ καλός στο διάστημα που έπαιξε, ούτε στα προηγούμενα ματς μας έδωσε το δικαίωμα να πούμε ότι χωρίς αυτόν δεν μπορούμε να κερδίσουμε».

Ο Γιάννης Ψαθάς είπε από την πλευρά των παικτών των γηπεδούχων: «Συγχαρητήρια στην ομάδα του Κολοσσού για τη νίκη. Αμυντικά ενώ όλη την εβδομάδα δουλέψαμε πολύ καλά σήμερα δεν βγάλαμε το πρόσωπο που έπρεπε και φάγαμε καλάθια με όλους τους πιθανούς τρόπους. Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι και δώσαμε στον Κολοσσό το δικαίωμα να κάνει αιφνιδιασμούς, να πετύχει εύκολα καλάθια. Στην επίθεση ο Κολοσσός ρίσκαρε τα σουτ μας, πόνταρε στην ψυχολογία μας και η αλήθεια είναι πως δεν είμαστε σε καλή ψυχολογική κατάσταση για αυτό αστοχήσαμε σε πολλά εύκολα σουτ, δεν είχαμε καθαρές επιλογές και με την πίεση που υπάρχει για το αποτέλεσμα ήταν δύσκολο να σηκώσουμε κεφάλι. Εμείς πρέπει να σφίξουμε τα δόντια και να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: