Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

ΠΑΟΚ, να η ευκαιρία σου!

Ο Δικέφαλος θέλει σήμερα τη νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για περισσότερους από έναν λόγους.

Οπως έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα στον ΠΑΟΚ, μετά το καταστροφικό διάστημα από τις αρχές Ιανουαρίου μέχρι και τη νίκη επί της Βέροιας και την υποχώρηση στον βαθμολογικό πίνακα, το σημερινό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό μπορεί, κάλλιστα, να χαρακτηριστεί «τελικός» για τον Δικέφαλο. Κι όχι τόσο επειδή ο ΠΑΟΚ εάν κερδίσει προσπερνάει τους «πράσινους» στην βαθμολογία και ανακτά πάλι την δεύτερη θέση, αλλά γιατί θα κάνει ένα αποφασιστικό βήμα σε επίπεδο ψυχολογίας για την επίτευξη του μοναδικού στόχου που έχει απομείνει, αυτού της πρωτιάς στα πλέι οφ και της εξόδου στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το μεγαλύτερο κέρδος, εξάλλου, που μπορεί να προκύψει για τον Δικέφαλο –και αυτό είναι πρωτίστως που θέλει ο Αναστασιάδης- εφόσον σήμερα φτάσει στη νίκη, είναι ότι θα αφήσει μια και καλή πίσω του την εσωστρέφεια που έφεραν τα απανωτά αρνητικά αποτελέσματα. Χωρίς, φυσικά, αυτό να σημαίνει ότι θα λυθούν μια και έξω όλα τα προβλήματα του ΠΑΟΚ, απλώς, τα αποδυτήρια θα πάρουν μία βαθιά ανάσα. Όπως και να έχει, πάντως, πριν τα πλέι οφ ο Δικέφαλος οφείλει να διευκολύνει το έργο του, κατακτώντας όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς στην κανονική διάρκεια, οι οποίοι θα μεταφραστούν σε «άνεση» στο μίνι πρωτάθλημα.


Βοηθάει και το πρόγραμμα

Υπάρχει μία σημαντική παράμετρος στην προσπάθεια που θα καταβάλλει ο ΠΑΟΚ για να κερδίσει την συμμετοχή του στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Εφόσον επικρατήσει σήμερα του Παναθηναϊκού και προσπεράσει τους «πράσινους» στη συνέχεια θα έχει για «σύμμαχό» του και το βατό πρόγραμμα που τον περιμένει μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Εκτός, λοιπόν, του Εργοτέλη (εξ’ αναβολής αγώνας), ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει ακόμη τον Αστέρα Τρίπολης (εντός), τον Πανθρακικό (εκτός), την Ξάνθη (εντός), την Κέρκυρα (εκτός), τον ΠΑΣ Γιάννινα (εντός), τον Λεβαδειακό (εντός) και τον Πανιώνιο (εκτός). Το ίδιο διάστημα ο Παναθηναϊκός θα κοντραριστεί με τον Εργοτέλη και την Βέροια εκτός, με τον Αστέρα Τρίπολης (εντός), με τον Πανθρακικό (εκτός), την Ξάνθη (εντός), την Κέρκυρα (εκτός) και τον ΠΑΣ Γιάννινα εντός.


Δεν συμμετέχει κάθε μέρα στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ

Ο ΠΑΟΚ σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει, τέλος, να υποτιμήσει τον τελευταίο στόχο που του έχει απομείνει, γιατί αν δεν δείξει την δέουσα σοβαρότητα τότε, μάλλον, το καλοκαίρι δεν θα προσπαθεί για την συμμετοχή του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Για να το καταλάβει κανείς αυτό, αρκεί να κοιτάξει τις προηγούμενες απόπειρες του Δικεφάλου στα πλέι οφ. Από τις έξι φορές που έπαιξε, λοιπόν, στο μίνι πρωτάθλημα, μόλις δύο κατάφερε να τερματίσει πρώτος και να κερδίσει το εισιτήριο για τον 3ο προκριματικό γύρο.
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: