Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Τιμωρία για Κεϊτά!!

Τιμωρία για Κεϊτά
Τα γραφόμενα στον ελληνικό Τύπο πως ο Πολ Κεϊτά τιμωρήθηκε από την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα για το περιστατικό που συνέβη την Τρίτη δεν ισχύουν. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο «Αγιαξ της Ηπείρου», ο Αφρικανός μέσος τιμωρήθηκε για τα κατ’ εξακολούθηση πειθαρχικά παραπτώματα που έχει υποπέσει τις τελευταίες μέρες.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Διευκρινίζεται ότι ο ποδοσφαιριστής Πολ Κειτά τιμωρήθηκε για πειθαρχικά παραπτώματα που υπέπεσε κατ’ επανάληψη τις προηγούμενες μέρες στο κέντρο προετοιμασίας της ομάδας και όχι για ένα συγκεκριμένο, όπως εσφαλμένα αναφέρθηκε από μερίδα του Τύπου».

Εν τω μεταξύ, πολύ φασαρία έχει γίνει τον τελευταίο καιρό στον ΠΑΣ για τους ρόλους που θα έχουν οι προπονητές των μικρών τμημάτων της ομάδας. Έτσι, με νέα ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη, ο «Αγιαξ της Ηπείρου» ενημερώνει πως ότι επίσημο υπάρχει ανακοινώνεται, πως δεν έχει γίνει καμία υπόδειξη από τον τεχνικό της U21 για τη στελέχωση άλλων τμημάτων και πως δεν πρέπει να υπάρχει αυτή την εποχή κόντρα με τον Ερασιτέχνη.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 κατ’ επανάληψη έχει τονίσει πως οτιδήποτε αφορά την ομάδα επιβεβαιώνεται και έχει ισχύ, εφόσον ανακοινώνεται από το επίσημο site της ΠΑΕ.

Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 σέβεται τον θεσμικό ρόλο του ερασιτέχνη ΠΑΣ και για αυτό τον λόγο ζητά τη γνώμη και συμβουλή του σε οτιδήποτε αφορά τα τμήματα των υποδομών., διατηρώντας, όμως, πάντα το δικαίωμα της τελικής απόφασης.

Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 διαψεύδει κατηγορηματικά ότι ο προπονητής της U21, Γιάννης Τατσης, ‘μοίρασε ρόλους’, καθότι ουδέποτε έλαβε οποιαδήποτε εισήγηση η υπόδειξη από μέρους του για οτιδήποτε, πέραν όσων αφορά τις προτάσεις του για την οργάνωση της U21 που έχει αναλάβει την ευθύνη.

Τα μέλη που στελέχωσαν την U17, U21 είναι επιλογές του κ. Παπαγεωργίου, ο οποίος έχει πλέον την ευθύνη των υποδομών και, κατά συνέπεια, δεν θα μπορούσε να ισχύσει κάτι διαφορετικό, μιας και οποιαδήποτε άλλη επιλογή χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του, θα έθετε σε αμφισβήτηση τον θεσμικό ρόλο του.

Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 καλεί τον ερασιτέχνη ΠΑΣ να χαμηλώσει τους τόνους της όποιας αντιπαράθεσης θεωρεί ότι προέκυψε, καθότι αυτή μόνο ζημιά μπορεί να κάνει στην ομάδα μας.

Υπάρχουν, πλέον, πολύ πιο σοβαρά ζητήματα που θα πρέπει να ασχοληθούμε ,από κοινού, να επιλύσουμε, από το να αντιπαρατιθέμεθα δημόσια, ουσιαστικά, για το ποιος πρέπει να είναι προπονητής στην U17, τη στιγμή, μάλιστα, που υπάρχει καθ’ ύλην αρμόδιος για την επιλογή αυτού, οπότε και δεν πρέπει να υπάρχει από κανέναν παρέμβαση στις αποφάσεις του».

Στα αγωνιστικά, πραγματοποιήθηκαν και την Τετάρτη δύο προπονήσεις. Στην πρωινή, δόθηκε βάρος στην ενδυνάμωση και στην απογευματινή στην αμυντική τακτική.

Την Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί μια πρωινή προπόνηση.

Τέλος, το φιλικό με τη Βέροια θα διεξαχθεί την ερχόμενη Παρασκευή στις 18:45 στο γήπεδο του ξενοδοχείου όπου διαμένει η «βασίλισσα του Βορρά».

Τριάρα ο Πανιώνιος!!

Πολύ καλές εντυπώσεις άφησε η ομάδα του Πανιωνίου στο δεύτερο συνεχόμενο φιλικό της, στο οποίο επικράτησε της Κορίνθου με σκορ 3-0.
Καμία δυσκολία δε συνάντησε η ομάδα του Πανιωνίου απέναντι στην Κόρινθο, επί της οποίας επικράτησε εύκολα με 3-0.
Οι ομάδα της Νέας Σμύρνης, παρόλο που έπαιζε το δεύτερο παιχνίδι σε ισάριθμες ημέρες, ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, απέναντι σε έναν υποδεέστερο αντίπαλο.
Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, ο Πανιώνιος κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και άρχισε να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να ανοίξει το σκορ. Τελικά το κατάφερε με την συμπλήρωση 20 λεπτών αγώνα.
Ο Βασίλης Μπούζας στην πρώτη του εμφάνιση σε φιλικό παιχνίδι, εκτέλεσε κόρνερ και ο Χρήστος Αραβίδης με εντυπωσιακό άλμα και κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μέλκα. Αυτό ήταν το δεύτερο γκολ του έμπειρου επιθετικού στη φετινή προετοιμασίας, καθώς είχε σκοράρει και κόντρα στην Αλβανική Μπιλίς.
Πριν καλά καλά περάσουν δύο λεπτά, ο Ανδρέας Σάμαρης έκανε το δυνατό σουτ από πλάγια θέση και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0, σφραγίζοντας με τον καλύτερο τρόπο την ανωτερότητα του Πανιωνίου.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανιώνιος συνέχισε να είναι καλύτερος και να μην αντιμετωπίζει πρόβλημα από τους αντιπάλους του. Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε στο 78', όταν ο Μενδρινός έκανε τη σέντρα, ο Σταυροθανασόπουλος πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Κουλουχέρης τη δεύτερη με αποτέλεσμα να γράψει το 3-0.
Η σύνθεση του Πανιωνίου:
Περιστερίδης (46' Ανέστης), Λαμπρόπουλος, Κούρος, Κούρντι (67' Ντούνης), Καλαϊτζίδης (46' Γιαννούλης), Ανδράλας (75' Κουλουχέρης), Μπούζας (33' Σπυρόπουλος), Σάμαρης, Δρόσος (67' Μενδρινός), Σμυρλής (46' Βλάχος), Αραβίδης (70' Σταυροθανασόπουλος).
Επόμενο φιλικό παιχνίδι, αυτό με τον ΠΑΣ Γιάννινα την Κυριακή 29 Ιουλίου, το οποίο θα διεξαχθεί επίσης στα 3-5 Πηγάδια της Νάουσας.


πηγή: gazzetta.gr

Αδιέξοδο με Καράμπελα!!

Μπορεί να συζητούσαν για πολλές ώρες σήμερα στα Σπάτα, αλλά ΑΕΚ και Καράμπελας δεν τα βρίσκουν… Σύμφωνα με την ΠΑΕ ο Έλληνας αμυντικός βρέθηκε στα γραφεία της Ένωσης, συζήτησε με τους ανθρώπους της για το πώς θα φύγει από την ομάδα, αλλά συμφωνία τούτη την στιγμή δεν υπάρχει.
Αδιέξοδο με Καράμπελα
Η ΑΕΚ οφείλει ένα σεβαστό ποσό στον παίκτη και αυτός ζητά να φύγει από την ΑΕΚ ως ελεύθερος διακανονίζοντας το συγκεκριμένο ποσό, με την Ένωση να συμφωνεί σε αυτό μια και θέλει να έχει οικονομικό όφελος (είτε να φέρει χρήματα ο παίκτης, είτε να χαρίσει τα οφειλόμενα).
Ο Καράμπελας θα βρεθεί πάλι στα Σπάτα και αύριο για νέες καθοριστικές επαφές. Ο παίκτης πιέζεται από την ομάδα που έχει βρει για να πάει άμεσα και την Πέμπτη θα προσπαθήσει να… λύσει το θέμα και να αποχωρήσει. Η ΑΕΚ από την πλευρά της προσπαθεί να έχει όφελος από κάτι τέτοιο.
Πηγή: aek365.com

«Ίσως επηρεάσει την καριέρα της Παπαχρήστου»...!

Για κάποιους η δήλωση της Βούλας Παπαχρήστου είχε δόση χιούμορ. Άλλοι το εξέλαβαν ως προσβλητικό. Η αθλήτρια είναι πλέον εκτός Αγώνων και ο υπεύθυνος Τύπου της ΕΟΕ, Τάσος Παπαχρήστου αναφέρθηκε στο θέμα που «καίει» την ελληνική αποστολή στο Λονδίνο.
«Ίσως επηρεάσει την καριέρα της Παπαχρήστου»...
«Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή πληροφορήθηκε ότι έγιναν κάποιες άστοχες δηλώσεις στο Twitter αν δεν κάνω λάθος της Βούλας Παπαχρήστου, οι οποίες κρίθηκαν ότι αντίκεινται στο πνεύμα του Ολυμπισμού και ως εκ τούτου η αθλήτρια τέθηκε εκτός Ολυμπιακής ομάδας. Όλοι στην αποστολή εξεπλάγησαν, αλλά μην ξεχνάμε ότι οι αθλητές εδώ δεν έχουν πληροφόρηση. Όπως γνωρίζω στην Αθήνα το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Το Αρχηγείο αποφάσισε να δώσει ένα τέλος», τόνισε μεταξύ άλλων.

Και συμπλήρωσε: «Ο χρόνος θα δείξει αν επηρεάσει την καριέρα της. Μπορεί να είναι έτσι, μπορεί και να μην είναι. Το θέμα είναι ότι ο καθένας από εμάς θα πρέπει να σκέφτεται τι κάνει και τι λέει και μάλιστα όταν πρόκειται για ένα θεσμό όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες».


πηγή: gazzetta.gr

Θα τα ξαναπούν αύριο!!

Ο μάνατζερ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, Βαγγέλης Αγγελής, βρέθηκε στο προπονητικό κέντρο του ΠΑΟΚ στη Νέα Μεσήμβρια για να συζητήσει από κοντά με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ζήση Βρύζα.
Η αλήθεια είναι πως ο ατζέντης του παίκτη περιμένει κάποιες προτάσεις από το εξωτερικό, κάτι που ο ΠΑΟΚ δεν βλέπει αρνητικά εφόσον προκύψει. Το θέμα όμως είναι πως μέχρι να έρθουν αυτές – κι αν έρθουν ποτέ – θα πρέπει ο ΠΑΟΚ να γνωρίζει αν ο παίκτης συμφωνεί στη πρόταση που του έχει γίνει.
Οι δύο άντρες αναμένεται να κάνουν νέο ραντεβού αύριο, το οποίο μάλλον θα είναι και το οριστικό.
Πηγή: paok24.com

Ο Αστέρας πήρε Καστέλς!!

Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις του Αστέρα με την Βαλένθια όσον αφορά στην απόκτηση του Μαρκ Ορτέγκα Καστέλς και πλέον ο Ισπανός ανήκει στο δυναμικό των Αρκάδων για τα επόμενα τρία χρόνια.
Ο Αστέρας πήρε Καστέλς
Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση, ο Καστέλς γεννήθηκε στις 12 Μαρτίου 1990, έχει ύψος 1.85 και ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο από τις ακαδημίες της Βαλένθια ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε στην Πόλι Εχίδο και στην Οβιέδο ως δανεικός. Την περσινή αγωνιστική περίοδο έπαιζε στην Β’ ομάδα της Βαλένθια.
Ο Καστέλς που θα φοράει το Νο20 στον Αστέρα μπορεί να καλύψει τόσο τη θέση του κεντρικού αμυντικού, όσο και του αμυντικού χαφ.

πηγή: sportdog.gr   


"Μου `χε λείψει ο πάγκος"

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς μετά το φιλικό του Ατρομήτου τόνισε πως η ομάδα δουλεύει με σοβαρότητα, ενώ δεν δίστασε να παραδεχθεί ότι του έλειψε πολύ η προπονητική όλο αυτό το διάστημα που δεν βρισκόταν στον πάγκο κάποιου συλλόγου.
"Μου `χε λείψει ο πάγκος"
«Είναι το πρώτο μας φιλικό, δεν μπορούμε να βγάλουμε πολλά συμπεράσματα. Είχαμε καλές στιγμές, λιγότερες που δεν ήταν καλές. Ήταν θετικό που κερδίσαμε. Η ομάδα δουλεύει με σοβαρότητα και δεν έχουμε προβλήματα, κάθε παίκτης προσπαθεί να κερδίσει θέση» και συνέχισε: «Ναι, μου είχε λείψει η προπονητική».

"Ιστορικό ματς"!

Για παιχνίδι-σταθμό στην ιστορία του Αστέρα είναι αυτό με την Ίντερ Μπακού στη Τρίπολη, όπως δήλωσε ο τεχνικός των Αρκάδων στην συνέντευξη Τύπου.
"Ιστορικό ματς"
Aναλυτικά τα όσα είπε ο τεχνικός του Αστέρα:«Ένα παιχνίδι-σταθμός για την ιστορία του Αστέρα και της πόλης, μια μεγάλη γιορτή για Αρκαδία. Παίζουμε κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα, το πρώτο αποτέλεσμα είναι θετικό για εμάς, δεν λαμβάνουμε υπόψη μας το σκορ του πρώτου αγώνα, πάμε για τη νίκη», συμπλήρωσε ο προπονητής του Αστέρα και πρόσθεσε: «Δεν είναι εύκολο το έργο μας, θέλει να κάνουμε πολύ μεγάλη προσπάθεια και να έχουμε υπομονή στο παιχνίδι. Πιστεύω μέχρι το τέλος θα υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Με αυτή τη φράση κλείνω την τοποθέτηση μου, θα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον μέχρι το φινάλε. Σίγουρα θέλουμε να συνεχίσουμε την πορεία στην Ευρώπη και να δώσουμε χαρά στους φιλάθλους μας και σε όλο τον κόσμο της Αρκαδίας».
Για τα πλάνα του για τη ρεβάνς: «Σχεδιάσαμε τα πλάνα μας στην προετοιμασία για αυτά τα ματς. Το πολύ 1-2 αλλαγές θα έχει η ομάδα. Σίγουρα, έχουμε ομοιογένεια καθώς έχουμε την περσινή ομάδα και αυτό μας βοήθησε στην ισορροπία στο παιχνίδι μας. Για το πόσο ασφαλείς είμαστε, αυτοπεποίθηση μας δίνει η συμπεριφορά και η απόδοση και όχι το σκορ του πρώτου ματς».
Για το αν έχει γίνει προετοιμασία και για πέναλτι: «Υπάρχουν πιθανότητες και για αυτό. Είναι μια επιθετική ομάδα η Ίντερ, με επιθετικούς ποδοσφαιριστές. Σίγουρα έχουμε προετοιμαστεί και για αυτό το ενδεχόμενο».
Για το μήνυμα που στέλνει στον κόσμο και τι τον δυσκολεύει από την Ίντερ: «Η Ίντερ Μπακού έχει πολύ καλό ρυθμό, παίζει συνδυαστικά, είναι πολύ καλή ομάδα και προσπαθώ να αντιμετωπίσω αυτό τον τρόπο παιχνιδιού. Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα».
Για τη σημασία του αγώνα: «Υπάρχει ικανοποίηση από τους ιδιοκτήτες γιατί μια ομάδα από την Αρκαδία συμμετέχει σε ευρωπαϊκά κύπελλα».
Για το αν οι παίκτες του Αστέρα βλέπουν υπεροπτικά το ματς: «Ίσα-ίσα, οι παίκτες μου σεβάστηκαν πολύ το παιχνίδι από την επόμενη ημέρα. Απλώς θα πω ότι η ομάδα έχει πολλούς Λατίνους παίκτες. Από Αργεντινή, Βραζιλία, Ισπανία, και αυτός είναι ένας τρόπος που οι παίκτες μου αποφορτίζονται, αποβάλλουν το στρες. Εκτιμάμε πάρα πολύ την Ίντερ Μπακού, την ευχαριστούμε και ευελπιστούμε να ανταποδώσουμε τη φιλοξενία στο Μπακού».
Για τα ατού της Ίντερ Μπακού που δεν τα είδαμε στο πρώτο ματς: «Νομίζω σε αυτό το στοιχείο δούλεψε καλά ο Αστέρας στην πίεση και είχαμε πολύ καλή αμυντική συμπεριφορά και περιορίσαμε την επίθεση της Ίντερ Μπακού».
Για το Μπακασέτα: «Ο Τάσος σίγουρα έπαιξε σημαντικό ρόλο στο πρώτο ματς. Ο Μπακασέτας και ο Κουρμπέλης απουσίαζαν για ένα μήνα με την Εθνική Νέων. Είναι παίκτες ενδεκάδας. Η αποχή και η απουσία από την προετοιμασία κάνει αμφίβολη τη συμμετοχή τους στο αυριανό ματς».
Για το αν πιστεύει ότι έχει επιθετικό πρόβλημα ο Αστέρας: «Η Ίντερ Μπακού δεν είχε δεχθεί γκολ και είχε πολύ λίγες ευκαιρίες. Αυτό είναι γιατί η Ίντερ όταν αμύνεται παίζει με πέντε παίκτες στην άμυνα. Έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας αυτό. Εμείς κάναμε φάσεις και βγάλαμε γκολ. Ο Περόνε, ο Ράγιος, ο Ναβάρο, ο Μπακασέτας μας καλύπτουν επιθετικά».

Άρεσε ο Ατρόμητος!!

Ο Ατρόμητος επικράτησε 2-1 της Λίτεξ στο πρώτο του φιλικό στο Πράβετς της Βουλγαρίας. Ο Ιγκλέσιας στο 4’ το πρώτο γκολ της σεζόν, ενώ ο Καραγκούνης, ο οποίος έχασε και πέναλτι, το 2-0 στο 53’. Μείωσαν οι Βούλγαροι με πέναλτι του Τσβετάνοφ στο 87’.
Άρεσε ο Ατρόμητος!
Ο Ιγκλέσιας, μόλις στο τέταρτο λεπτό της αναμέτρησης άνοιξε το σκορ με σουτ και έδωσε… άλλο αέρα στην ομάδα.
Από εκεί και πέρα οι παίκτες του Μπάγεβιτς, έδειξαν να ψάχνουν τα πατήματά τους και κυρίως να προσπαθούν, σε συνθήκες αγώνα, να καταλάβουν τα «θέλω» του Σερβοέλληνα τεχνικού. Το 4-2-3-1 δεν απέδωσε ιδιαίτερα καθώς έλειψε η δημιουργία και η… φαντασία στην επίθεση. Αμυντικά, δεν υπήρξαν ιδιαίτερα προβλήματα και το 1-0 ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τελείως διαφορετικά πρόσωπα για τον Ατρόμητο. Οι Περιστεριώτες με διαφορετικό προφίλ αλλά με την ίδια… συνήθεια. Ο Φυτανίδης εκτέλεσε φάουλ, ο τερματοφύλακας της Λίτεξ έχασε τη μπάλα από τα χέρια του και ο επερχόμενο Καραγκούνης έκανε το 2-0 για την ομάδα του Μπάγεβιτς.
Ο νεαρός άσος μπορεί να έχασε πέναλτι, λίγο αργότερα, έδειξε όμως με την παρουσία του πως καλά κάνει ο έμπειρος προπονητής και τον υπολογίζει τόσο για το δεξί άκρο, όσο και για το ρόλο πίσω από τον επιθετικό.
Τα υπόλοιπα λεπτά κύλησαν με τον Ατρόμητο να χάνει κάποιες ευκαιρίες με τον πολύ καλό και δραστήριο Καραμάνο, αλλά και τον Καλλέργη. Το μόνο που άλλαξε πριν το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, ήταν η μείωση του σκορ από το πέναλτι του Τσβεντάνοφ.
Πηγή: sport-fm.gr

Μονόδρομος η Β' Εθνική για την Ένωση!!

Η Α.Ε.Κ. δήλωσε συμμετοχή στη Β' Εθνική και με ανακοίνωσή της εξήγησε τους λόγους της απόφασής της, την οποία ουσιαστικά χαρακτήρισε όχι λύση ανάγκης, αλλά μονόδρομο.
Μονόδρομος η Β' Εθνική για την Ένωση
Αναλυτικά:

Η Διοίκηση του Αθλητικού Σωματείου Α.Ε.Κ. ως όφειλε για να μην υπάρξει αφανισμός της ομάδας ΜΠΑΣΚΕΤ, λόγω της μη δήλωσης της ομάδας από την ΚΑΕ-Α.Ε.Κ στην Α2 Κατηγορία, κατέθεσε δήλωση συμμετοχής στην Β΄ Κατηγορία Ανδρών με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. που συγκλήθηκε εκτάκτως.
Αισθανόμαστε την υποχρέωση να ενημερώσουμε και να επισημάνουμε στους φιλάθλους μας τα εξής:
Α. Εάν το Αθλητικό Σωματείο δεν κατέθετε δήλωση σήμερα, η ομάδα ΜΠΑΣΚΕΤ δεν θα αγωνιζόταν φέτος σε καμία κατηγορία και την επόμενη σεζόν θα ξεκινούσε από την τελευταία τοπική κατηγορία.
Β. Το Σωματείο Α.Ε.Κ. δεν είχε το δικαίωμα να δηλώσει συμμετοχή στην Α2, αλλά μόνο στην Β' Κατηγορία, δεδομένου ότι δεν είναι ΚΑΕ ή ΤΑΚ.
Γ. Μέσα από αυτήν την επίπονη διαδικασία για όλους μας, ελπίζουμε ότι με τη βοήθεια όλων των φιλάθλων της Α.Ε.Κ. θα αρχίσει η Αναγέννηση της Μπασκετικής Α.Ε.Κ., απαλλαγμένη και καθαρή από χρέη, κι η προσπάθεια για να ξαναβάλουμε τη Βασίλισσα στον θρόνο της.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Α.Ε.Κ.

Το ανέκδοτο με την ξανθιά...!!

Η ΕΟΕ εξοβέλισε την Παπαχρήστου από την Ολυμπιακή ομάδα και ο Βασίλης Σκουντής ψάχνει (όχι ψύλλους, αλλά) κουνούπια στα ελληνικά άχυρα.
Το ανέκδοτο με την ξανθιά...
Nιώθω περίεργα αυτές τις μέρες. Πολύ περίεργα, πολύ άβολα και πολύ αμήχανα διότι αντί να ψήνομαι από το τρεχαλητό στο Λονδίνο, κάθομαι και ψήνομαι από τη ζέστη στο Ρέθυμνο. Βεβαίως το Ρέθυμνο είναι πολύ πιο όμορφο, γραφικό και φιλόξενο από το Λονδίνο, αλλά να, λέω (και γράφω) πού και που και καμιά χαζομάρα για να περάσει η ώρα.
Αρκεί βεβαίως αυτές οι χαζομάρες να μην είναι τόσο χοντροκομμένες και εντέλει να μην αποβαίνουν τόσο ολέθριες , όσο εκείνες που τιτίβισε η Παπαχρήστου.
Πλάκα πλάκα το άλλο (ανέκδοτο) με την ξανθιά δεν το ξέραμε, αλλά το μάθαμε και -για να πω την αμαρτία μου- εγώ δεν γέλασα και τόσο πολύ, αλλά αυτό έχει να κάνει με την προσωπική αισθητική και την άποψη περί το χιούμορ και δη το black humor!
Το αν επίσης ο εξοβελισμός της λεγάμενης από την Ολυμπιακή ομάδα έχει να κάνει την υποκρισία και τον φαρισαϊσμό του συστήματος, αυτό είναι επίσης μια μεγάλη κουβέντα, που πάλι ο καθένας την αξιολογεί αναλόγως με τα ηθικά στάνταρντ του και επί τη βάσει αυτών συντάσσεται με την απόφαση της ΕΟΕ ή την αποτάσσεται και κάνει και πλάκα από πάνω.
Ο tempora, o mores, που έλεγε και μια ψυχή στην αρχαία Ρώμη και από ό,τι κατάλαβα το ίδιο έλεγαν και οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι, όταν ραχάτευαν στις όχθες του (προσοχή στη γεωγραφική διευκρίνιση) Δυτικού Νείλου και -για να περάσει η ώρα τους- μέτραγαν τα σμήνη των κουνουπιών για να υπολογίσουν τις μερίδες του delivery με τους Αφρικανούς μετανάστες στην Ελλάδα!
Είναι αηδιαστικό το ήθος, αλλά και το ύφος του αστείου που τόσο πολύ ενθουσίασε την Βούλα, ώστε του έβαλε και δυο θαυμαστικά, για να το βλέπει και να το καμαρώνει! Προφανώς αυτή η ηλιθιότητα δεν θα μπορούσε να περάσει στο ντούκου, απλώς επειδή έχουμε κακομάθει ως πολίτες στη χώρα της ατιμωρησίας, της ιδιότυπης ασυλίας και του σουξέ της διαφημιστικής καμπάνιας με τον. Πίου, γινόμαστε τόσο αναίσθητοι και παχύδερμοι που μπορούμε να καταπιούμε την κάθε μαλακία που λέγεται, γράφεται ή γίνεται, ανεξαρτήτως προέλευσης.
Έχω διαβάσει πολλά σχόλια και μολονότι δεν παριστάνω τον ηθικολόγο, εκπλήσσομαι που οι περισσότεροι τάχθηκαν με το μέρος της Παπαχρήστου. Δεν έχω τίποτε με το κορίτσι, ίσα ίσα που είναι μια εξαιρετική αθλήτρια και μια όμορφη κοπέλα, αλλά νισάφι με την προθυμία με την οποία τα δημόσια πρόσωπα ευτελίζουν και συνάμα ευτελίζονται , προς χάριν της δημοσιότητος και της περίφημης κοινωνικής δικτύωσης.
Ήταν πολύ χοντροκομμένο το tweet της Παπαχρήστου, η προσπάθεια της να επανορθώσει απέβη μάταιη και σήμερα συνειδητοποίησε πόσο ακριβά μπορεί να στοιχίσει το λάθος μιας στιγμής. Μια πλάκα, που δεν είναι μονάχα χοντροκομμένη, αλλά έρχεται κιόλας σε σύγκρουση με το παγκοσμιοποιημένο, πλέον, αθλητικό μέτωπο το οποίο έχει δημιουργηθεί για να αντιμετωπίσει τα συνεχή και επαναλαμβανόμενα ρατσιστικά επεισόδια.
Ναι, γούστο της και καουμποϊλίκι της να πρεσβεύει ό,τι θέλει, αλλά προφανώς ξέχασε ότι δεν είναι ένας απλός ιδιώτης, που μπορεί κιόλας να μη δίνει λογαριασμό σε κανέναν. Είναι μια αθλήτρια η οποία προφανώς συναισθάνεται την τιμή της εκπροσώπησης της πατρίδας της στη μεγαλύτερη παγκόσμια εκδήλωση και αυτό εκτός από δικαιώματα, δημιουργεί και υποχρεώσεις.
Λόγω τιμής, δεν έχω βεβαιωθεί ακόμη εάν η ΕΟΕ έπραξε ορθώς αποκλείοντας την Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες ή εάν επέδειξε υπερβάλλοντα ζήλο και προέβη σε κατάχρηση εξουσίας. Κλίνω περισσότερο προς την πρώτη άποψη, έστω κι αν η κεντρική εξουσία (όπως και σε όποιο επίπεδο τη λογαριάζει ο καθένας) μπορεί να έχει λερωμένη τη φωλιά της. Οσο για τα επιχειρήματα του τύπου «έλα μωρέ σε ένα μικρό, ξανθό κοριτσάκι εξαντλούμε την αυστηρότητα μας, όταν στην καθημερινή ζωή μας συμβαίνουν Σόδομα και Γόμορρα;» ή για τον συσχετισμό της Βούλας με την Ρεπούση και τον Πάγκαλο, ε, διάβολε, δεν είναι όλα αντικείμενο συμψηφισμού.

πηγή: gazzetta.gr

Είναι πολλά τα δις... Λονδίνο!!

Δισεκατομμύρια, αρκετά δισεκατομμύρια για τους Ολυμπιακούς στο Λονδίνο και οι Βρετανοί παθαίνουν... ίλιγγο με τα νούμερα που παίζουν!
Είναι πολλά τα δις... Λονδίνο!


3 - Αυτή θα είναι η τρίτη φορά που το Λονδίνο θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το 1908 και το 1948 είχαν ξαναγίνει στην πρωτεύουσα της Αγγλίας
 
4 - Περίπου 4 δισεκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να παρακολουθήσουν την τελετή έναρξης (27 Ιουλίου 2012)
 
3 - Η ανεργία μειώθηκε το 2011, καθώς τρία εκατομμύρια άνθρωποι περίπου πήραν μέρος για κατασκευές στην Αγγλία
 
10 -  Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου θα αποφέρουν 10 δισ. στερλίνες στα έσοδα της βρετανικής οικονομίας
 
2 -Τα έσοδα από τους τουρίστες που θα παρακολουθήσουν Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες αναμένεται να προσθέσουν έως και ένα 2,1 δισ. λίρες επιπλέον στην οικονμία.
 
496 -Οι δαπάνες για το 80.000 θέσεων Ολυμπιακό Στάδιο αναθεωρήθηκαν από 280 εκατ. σε 496, λόγω του πληθωρισμού και του ΦΠΑ.
 
215 - Το 22.500 θέσεων Κέντρο Υγρού Στίβου κόστισε 215 εκαττομύρια και όχι 74 όπως ήταν ο αρχικός υπολογισμός. 
 
5000 - Περίπου 5000 σπίτια θα είναι διάθεσιμα στο ανατολικό Λονδίνο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. 
 
200 - Περισσότερα από 200 κτίρια κατεδαφίστηκαν για να δημιουργηθεί το Ολυμπιακό Πάρκο
 
5 - Πέντε φορές πιο πάνω το κόστος των Ολυμπιακών απ' ότι αρχικά είχε προβλεφθεί το 2005
 
24 - Οι αισιόδοξοι μιλούν για κόστος 12 δις στερλίνες, ωστόσο οι Άγγλοι κάνουν λόγο για 24 δις και φυσικά... τρώγονται για το ποια είναι η αλήθεια...
 
766 - Στα 766 εκατ. στερλίνες το κόστος για την αγορά χώρων. 
 
4.5 - Στα 4.5 δις ο προϋπολογισμός για τις υπηρεσίες ασφαλείας και πληροφοριών!
 
1.13 - Περίπου 1.131 δις στερλίνες πήρε η αστυνομία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας
 
2 - Περίπου 2.1 δις στερλίνες καρπώθηκε η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών 
 
12.000 - Στις ημέρες αιχμής 12.000 υπάλληλοι θα αστυνομεύουν τους αγώνες.
 
40.000  - Ο Δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον τόνισε πως 40.000 νέες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν.
 
150.000 Έτσι για να... χαλαρώσουμε από τα τρελά νούμερα, οι διοργανωτές θα μοιράσουν στους αθλητές που θα μείνουν στο Ολυμπιακό Χωριό 150.000 προφυλακτικά,  αριθμός αυξημένος κατά 50.000, σε σχέση με τα προφυλακτικά που είχαν μοιραστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο.

Πηγή: Gazzetta.gr

Στην Νίμπουργκ ο Ταπούτος!!

Έπειτα από συζητήσεις αρκετών ημερών ο Χρήστος Ταπούτος πήρε την απόφαση να αγωνιστεί στο εξωτερικό τη νέα περίοδο και συγκεκριμένα στο πρωτάθλημα της Τσεχίας με τη Νίμπουρκ. Οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει για ένα χρόνο.
Στην Νίμπουργκ ο Ταπούτος!
Αυτό που απομένει είναι η επίσημη ανακοίνωση των πρωταθλητών Τσεχίας, που σε λίβες εβδομάδες θα «ριχτούν» στη μάχη των προκριματικών της Ευρωλίγκας.
Ο πρώην παίκτης του Άρη δεν είναι ο πρώτος που θα φορέσει τη φανέλα της συγκεκριμένης ομάδας μιας και πριν από μία τριετία είχε αγωνιστεί εκεί ο Γιώργος Τσιάρας.
Πηγή: sentra-goal.gr

Υπήρξε θεραπεία για τον καρκίνο από το 1934;

Άραγε οι γιατροί ήξεραν το 1934 πως ο καρκίνος προκαλείται από ιό;
Και πέτυχαν να τον θεραπεύσουν 100%; Αυτό ισχυρίζεται ο συγγραφέας Barry Lynes, βασισμένος σε ιστορικά στοιχεία και αποδείξεις.
Έπρεπε όμως να περάσουν σχεδόν 80 χρόνια για να πληροφορηθούμε από χείλη επιστημόνων ότι αρκετές μορφές καρκίνου θα πρέπει πλέον να αναγνωριστούν ως μεταδοτικές νόσοι. Και μάλιστα ότι οφείλονται σε μόλυνση από ιούς, μικρόβια και παράσιτα, άρα μπορούν και να προληφθούν και να θεραπευθούν.
Τα πρόσφατα στοιχεία
Η εξειδικευμένη σε θέματα ογκολογίας και μεταδοτικών νοσημάτων αγγλική ιατρική επιθεώρηση The Lancet ανακοίνωσε πρόσφατα τα τελευταία συμπεράσματα για τον καρκίνο, βασισμένα σε στοιχεία τουΔιεθνούς Οργανισμού Ερευνών για τον Καρκίνο (International Agency for Research on Cancer), ο οποίος αποτελεί τμήμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (World Health Organization –WHO). Οι επιστήμονες εξέτασαν τα ποσοστά εμφάνισης 27 διαφορετικών μορφών καρκίνου σε 184 χώρες και αναγνώρισαν τον καρκίνο ως μια μεταδοτική ασθένεια. Οι στατιστικές έδειξαν ότι μία στις έξι περιπτώσεις νέων κρουσμάτων καρκίνου που εμφανίστηκαν το 2008 οφείλεται σε λοιμώξεις απόμικρόβια, ιούς και παράσιτα. Αυτό σημαίνει ότι περίπου 2.000.000 νέα περιστατικά καρκίνου κάθε χρόνο προκαλούνται από μολυσματικούς παράγοντες που είναι σε μεγάλο βαθμό θεραπεύσιμοι, όπως αναφέρει και το BBC. Από αυτά τα 1.900.000 αφορούν κυρίως καρκίνο του στομάχου, του ήπατος και του τραχήλου της μήτρας. Υπεύθυνοι παθογόνοι μικροοργανισμοί είναι το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού (γαστρικοί καρκίνοι), ο ιός της ηπατίτιδας B και C (καρκίνος του ήπατος) και ο ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων Human Papilloma Virus –HPV (καρκίνος του τραχήλου της μήτρας). Το BBC υπενθυμίζει ότι οι ειδικοί ήδη γνώριζαν ότι ο καρκίνος του στομάχου μπορεί να αποφευχθεί, αν εξολοθρευτεί το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού με τη βοήθεια αντιβίωσης. Τα στοιχεία της έρευνας κατέδειξαν επίσης ότι το ένα τρίτο των καρκίνων που οφείλονται σε λοίμωξη συμβαίνει σε άτομα ηλικίας μικρότερης των 50 ετών.
Τι συνέβη το 1934;
Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του συγγραφέα Barry Lynes, το 1934 στις ΗΠΑ μια ομάδα κορυφαίων Αμερικανών βακτηριολόγων και γιατρών κατόρθωσε να θεραπεύσει ολοκληρωτικά τον καρκίνο σε κλινικά πειράματα. Όπως αναφέρει ο Lynes στο βιβλίο του «Η θεραπεία του καρκίνου που πέτυχε: 50 χρόνια αποσιώπησης» (The Cancer Cure That Worked: 50 Years of Suppression – 1987), οι Αμερικανοί επιστήμονες εντόπισαν ότι ο καρκίνος προκαλείται από έναν παθογόνο μικροοργανισμό, ο οποίος μπορεί να καταστραφεί τελείως ανώδυνα με τη βοήθεια ειδικής ηλεκτρονικής συσκευής. Σχετικές αναφορές έγιναν τόσο σε εφημερίδες όσο και στην ετήσια έκθεση του αμερικανικού ΙδρύματοςSmithsonian Institution, ενώ είχε προηγηθεί σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό επιστημονικό περιοδικό Science. Κατά τον Lynes, βασικός συντελεστής της έρευνας ήταν ο ιδιοφυής μηχανικός, εφευρέτης ιατρικών συσκευών, παθολόγος και βακτηριολόγος Royal Raymond Rife. Ο Rife το 1932 απομόνωσε τον ιό του καρκίνου με τη βοήθεια του πρότυπου ισχυρού μικροσκοπίου που ο ίδιος επινόησε. Τον ονόμασε BX virus και στη συνέχεια κατόρθωσε να τον καταστρέψει κατ’ επανάληψη μέσω μιας συσκευής που παρήγε συγκεκριμένες ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες, με άλλα λόγια μιας γεννήτριας συχνοτήτων. Αφού πρώτα μόλυνε τα πειραματόζωα με τον ιό του καρκίνου, είδε τους όγκους να αναπτύσσονται και κατόπιν τους εξουδετέρωσε. Το 1934 λέγεται ότι εφάρμοσε για πρώτη φορά την ανώδυνη θεραπεία με απόλυτη επιτυχία και σε ανθρώπους (16 ασθενείς, 16 πλήρεις ιάσεις μέσα σε τέσσερις μήνες, επιτυχία 100% χωρίς παρενέργειες). O Rife πίστευε ότι όλες οι μορφές καρκίνου προκαλούνται από τον ίδιο ιό, ο οποίος μπορεί να αλλάζει μορφή μοιάζοντας πότε με ιό, πότε με βακτήριο και πότε με μύκητα.
Λογοκρισία και αποσιώπηση;
Ο Barry Lynes (ο οποίος έχει δεχθεί επικριτικά σχόλια ως συνομωσιολόγος) εξηγεί ότι στη συνέχεια η συγκεκριμένη θεραπεία του καρκίνου λογοκρίθηκε και αποσιωπήθηκε από μεγάλα ιατρικά περιοδικά για ευνόητους λόγους. Ο συγγραφέας αναφέρει ότι ένας αριθμός από επιστήμονες και γιατρούς γελοιοποιήθηκε και περιφρονήθηκε από το επιστημονικό κατεστημένο, σε σημείο που η όλη ιστορία να φτάσει να θεωρείται μύθος. Όμως στην πραγματικότητα, όπως διατείνεται, η θεραπεία χρησιμοποιήθηκε κρυφά για πολλά χρόνια συνεχίζοντας ακόμα να γιατρεύει τόσο τον καρκίνο όσο και άλλες ασθένειες.
Ποιοι δεν ασθενούν
Ο Rife, ο οποίος πέθανε το 1971 αδέκαρος και πικραμένος για την απαξίωση που επιφύλαξαν στον ίδιο και τις μεθόδους του οι συνάδελφοί του (σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Californian), φέρεται επίσης να είχε δώσει απάντηση στην εύλογη απορία γιατί δεν ασθενούν όλοι από καρκίνο: Αν ο μεταβολισμός του ανθρώπινου οργανισμού είναι ισορροπημένος, τότε δεν είναι ευπαθής σε καμία ασθένεια, είχε δηλώσει.

πηγή: newsbomb.gr

Ο "Φέτφα" πέρασε το τεστ!!

Ο Φετφατζίδης ήταν ο μόνος που πέρασε το "τεστ". Ο Ελληνας διεθνής έκανε τα πάντα. Γράφει ο Μιχάλης Τσόχος.
Ο "Φέτφα" πέρασε το τεστ
Θα ξεκινήσουμε με το τετριμμένο «δεν μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα», όσον αφορά την συνολική εικόνα του Ολυμπιακού στο φιλικό με την Φαρένσε και την λειτουργία του ως ομάδα. Μπορεί η έκφραση να είναι όντως «τετριμμένη», αλλά είναι και απόλυτα ακριβής αφού οι αντίπαλοι των «ερυθρόλευκων» ήταν εξαιρετικά αδύναμοι.
Δεν κατάφεραν να πιέσουν τους παίκτες του Ζαρντίμ, ώστε να δούμε πως λειτουργήσει ανασταλτικά η ομάδα. Στο συγκεκριμένο φιλικό αυτό που μπορέσαμε να δούμε είναι πως προσπαθεί να δημιουργήσει φάσεις ο Ολυμπιακός και σε ποιους παίκτες θα μπορέσει να στηριχθεί τουλάχιστον όσον αφορά την ανάπτυξη.
Το πρόβλημα που υπήρχε στο πρώτο ημίχρονο ήταν φανερό. Ο Φετφατζίδης ήταν ο μόνος που πέρασε το «τεστ». Ο Ελληνας διεθνής έκανε τα πάντα και ξεχώρισε. Εκανε κούρσες, δημιουργούσε φάσεις και ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα, κέρδισε το πέναλτι και γενικότερα πήρε τις περισσότερες επιθετικές προσπάθειες του Ολυμπιακού στην πλάτη του. Θετικά ήταν και τα δείγματα από τον Βλαχοδήμο που αρκετά συχνά άλλαζε πλευρές με τον Φέτφα. Το πρόβλημα που υπήρξε ωστόσο, με τα κεντρικά χαφ, τόσο με τον Σουμπίνιο όσο και με τον Μοντεστό στο να περάσουν τη μπάλα μπροστά, ήταν πασιφανές.
Με την είσοδο των Μανιάτη και Φέισα αυτό άλλαξε. Το δίδυμο επικράτησε άνετα στο κέντρο και πλέον το παιχνίδι έγινε πολύ πιο εύκολο για τους Πειραιώτες. Ο Μανιάτης συνεχίζει από εκεί που… σταμάτησε την προηγούμενη σεζόν, κυριαρχεί στην μεσαία γραμμή και βοηθάει πολύ στην ανάπτυξη. Μεγάλη ήταν και η βοήθεια από τον Φέισα που έκανε πολύ καλύτερα την δουλειά από τον Μοντεστό. Ο Σέρβος μέσος κατάφερε να πάει την μπάλα μπροστά με πολύ μεγαλύτερη ευκολία απ’ότι το έκανε ο Κορσικανός.
Πολύ καλή η παρουσία και του Αμπντούν, που κέρδισε το δεύτερο πέναλτι και σημείωσε το τρίτο γκολ της ομάδας του. Ο Αλγερινός άκρος, μαζί με τον Φετφατζίδη ήταν οι καλύτεροι παίκτες του Ολυμπιακού σε αυτό το φιλικό. Ηταν αυτό ένα δείγμα πως όσον αφορά την επιθετική λειτουργία ο Ζαρντίμ θα προσπαθήσει να στηριχθεί στα άκρα; Είναι νωρίς ακόμη να το πούμε αυτό. Σίγουρα όμως οι δύο αυτοί εξτρέμ έκαναν την διαφορά σε αυτό το ματς.
Πηγή: sport-fm.gr

ΠΑΣ... για Διαμαντάκο!!

Ακόμα έναν παίκτη του Ολυμπιακού φέρεται να έχει στο στόχαστρό της η ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα, που εξετάζει την περίπτωση του νεαρού Δημήτρη Διαμαντάκου.
ΠΑΣ... για Διαμαντάκο
Η αναζήτηση επιθετικού στα Γιάννενα συνεχίζεται με την διοίκηση του ΠΑΣ να έχει στα υπ όψην της αρκετούς παίκτες από τον Ολυμπιακό.
Οι ερυθρόλευκοι έχουν ένα μεγάλο σε αριθμό ρόστερ, και συνεπώς υπάρχουν πολλοί παίκτες που θα κοπούν από τον νέο τεχνικό του συλλόγου, Λεονάρντο Ζαρντίμ.
Μέσα σε αυτούς είναι και ο Δημήτρης Διαμαντάκος, που αν και ταλαντούχος δεν θεωρείται έτοιμος να προσφέρει και να αντεπεξέλθει στον ανταγωνισμό που θα συναντήσει στο λιμάνι και έτσι προορίζεται για δανεικός.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μεγαλώνει η λίστα των ερυθρόλευκων που κοιτάζει ο ΠΑΣ, καθώς μετά τους Παπάζογλου, Σουμπίνιο και Μήτρογλου προστέθηκε σε αυτή και ο νεαρός διεθνής.
Πηγή: gazzetta.gr