Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Αλλάζει και με την… βούλα!!

Αλλάζει και με την… βούλα!
Σαφώς βελτιωμένος από τα φιλικά της Αυστρίας και με του διεθνείς να δίνουν… άλλον αέρα, ο Ολυμπιακός επικράτησε 3-0 της Φαρένσε, στο πρώτο του φιλικό επί πορτογαλικού εδάφους. Από την άσπρη βούλα προήλθαν τα δύο γκολ των «ερυθρόλευκων» από τους Πάντελιτς (39’) και Αμπντούν (80’), ο οποίος πέτυχε και το τρίτο τέρμα των Πειραιωτών (89’). Εξαιρετικοί οι Φετφατζίδης, Μανιάτης, Φέισα, ενώ δραστήριος ήταν και ο Μήτρογλου.

Πως έπαιξε:

Ο Ζαρντίμ επέλεξε και πάλι 4-3-3. Ο Κάρολ ήταν κάτω από τα δοκάρια. Ο Καραγκούνης δεξιά, ο Χολέμπας αριστερά και οι Σιόβας και Παπάζογλου στο κέντρο της άμυνας. Αμυντικό χαφ ήταν ο Μοντέστο, ενώ οι Τάτος και Σουμπίνιο, δύο εσωτερικοί μέσοι. Πίσω από τον Πάντελιτς κινήθηκαν οι Βλαχοδήμος και Φετφατζίδης.

Στο δεύτερο η διάταξη δεν άλλαξε, αλλά άλλαξαν τελείως τα πρόσωπα. Ο Μέγιερι ήταν στο τέρμα. Ο Τοροσίδης δεξιά, ο Ποτουρίδης αριστερά και οι Ντιελνά και Μανωλάς στο κέντρο της άμυνας. Ο Φέισα «καθαρό» αμυντικό χαφ και δύο εσωτερικοί μέσοι οι Μανιάτης και Ντιόγκο (!). Πίσω από τον Μήτρογλου κινήθηκαν οι Λυκογιάννης και Αμπντούν.



Διαφορετικός, με διάθεση και με… ιδέες στη δημιουργία, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με μοναδικά νέα πρόσωπα τους Χολέμπας και Φετφατζίδη. Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ είδε τους παίκτες του να αποδίδουν καλό ποδόσφαιρο και κυρίως να έχουν την κατοχή της μπάλας, πράγμα που ζητούσε ο Πορτογάλος τεχνικός.

Οι Βλαχοδήμος και Φετφατζίδης, αλλάζοντας θέσεις πίσω από τον Πάντελιτς, έκαναν πολύ καλό παιχνίδι, δημιουργώντας πολλά προβλήματα στους παίκτες της Φαρένσε. Αντίθετα, σε ρηχά νερά κυμάνθηκαν και πάλι οι Τάτος και Σουμπίνιο, οι οποίοι καθυστερούσαν χαρακτηριστικά την μπάλα.

Το γκολ, που ήρθε από τον Πάντελιτς, από την άσπρη βούλα, προήλθε από την εξαιρετική ενέργεια και… «μπούκα» στην περιοχή του Φετφατζίδη, ο οποίος ανατράπηκε από τον Σαμόες. Αυτό ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με πολλές αλλαγές για τον Ζαρντίμ. Μάλιστα, ο Πορτογάλος τεχνικός επέλεξε να χρησιμοποιήσει σαν… εσωτερικό μέσο τον Ντιόγκο, θέση που μέχρι τώρα κανένας προπονητής δεν είχε δοκιμάσει.

Μπορεί αυτή η κίνηση να μην κέρδισε τις εντυπώσεις, όμως παρόλα αυτά οι Πρωταθλητές Ελλάδας απέδωσαν ωραίο ποδόσφαιρο και με κινητήριους μοχλούς τους Μανιάτη και Αμπντούν έδειξαν πολύ καλά στοιχεία. Η άμυνα δεν απειλήθηκε, ο χώρος της μεσαίας γραμμής ήταν… κερδισμένος, ενώ δημιουργήθηκαν και κάποιες καλές ευκαιρίες. Το γκολ από το πέναλτι του Αμπντούν, αλλά και το λάθος του τερματοφύλακα, ήρθαν απλά για να ολοκληρώσουν την καλή εμφάνιση και να «κλειδώσουν» την φιλική νίκη.




Ολυμπιακός: Κάρολ, Καραγκούνης, Παπάζογλου, Σιόβας, Χολέμπας, Μοντέστο, Τάτος, Σουμπίνιο, Βλαχαδήμος, Φετφατζίδης, Πάντελιτς.

Αγωνίστηκαν και οι: Μέγιερι, Τοροσίδης, Μανωλάς, Ντιελνά, Ποτουρίδης, Μανιάτης, Φέισα, Αμπντούν, Ντιόγκο, Λυκογιάννης, Μήτρογλου.


πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: