Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

«Δεν μας φοβίζει»

Απόλυτα συνειδητοποιημένος για το ρόλο που θα κληθεί τόσο ο ίδιος, όσο και οι πιο παλιοί συμπαίκτες του στον Άρη είναι ο Μάρκος Βελλίδης. Παρά το νεαρό της ηλικίας του (είναι μόλις 24 ετών), ο Έλληνας τερματοφύλακας θεωρείται… παλιοσειρά και μιλώντας στη «SportDay» ξεκαθάρισε πως εκείνοι που παρέμειναν στην ομάδα γνωρίζουν πολύ καλά τι θα αντιμετωπίσουν και δεν φοβούνται για το μέλλον.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μάρκου Βελλίδη στη «SportDay»:

Πρώτες εντυπώσεις από το πρώτο 24ωρο παραμονής Άρη στην Ιταλία…

«Οι συνθήκες είναι ιδανικές για να δουλέψουμε, έτσι όπως θέλουμε. Είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι σε αυτό που κάνουμε, στην δουλειά μας. Αν θέλουμε να δούμε τις διαφορές με το πέρυσι, το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Άρης φέτος είναι τελείως διαφορετική ομάδα, πολύ πιο νεανική. Για αυτά τα παιδιά είναι μια ευκαιρία ζωής να βρίσκονται εδώ. Πρέπει να αποδεικνύουν κάθε μέρα και κάθε στιγμή ότι σωστά βρίσκονται στον Άρη. Οι νεαροί ποδοσφαιριστές από μόνοι τους θα δείξουν εάν μπορούν να ακολουθήσουν ή όχι την ομάδα».

Εσύ σαν μεγαλύτερος, νιώθεις σαν «πατέρας» αυτών των παιδιών, για παράδειγμα έχεις δίπλα σου δύο αρκετά νεαρούς τερματοφύλακες, τον Διούδη και τον Παπαδόπουλο…

«Αυτό που μπορώ εγώ να κάνω για αυτά τα παιδιά, είναι να τα βοηθήσω στο κομμάτι της προπόνησης, να τους πω κάποια πράγματα. Τον απόλυτο έλεγχο τον έχει ο κ. Κάντας (προπονητής τερματοφυλάκων) και αυτός μπορεί να τους βοηθήσει περισσότερο, γιατί είναι εξαιρετικός προπονητής, ο οποίος δουλεύει πάνω σε εμπλουτισμένο ασκησιολόγιο και μας τα μεταδίδει τόσο καλά, που με χαρά πας και πάλι με χαρά φεύγεις από την προπόνηση».

Υπάρχει η αίσθηση και λόγω του μέσου όρου ηλικίας του ρόστερ φέτος ότι θα επωμιστείς έναν ρόλο «ηγέτη» στην ομάδα. Πώς το εκλαμβάνεις;

«Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να βοηθήσουμε τον Άρη, με κάθε τρόπο με τον οποίο μπορούμε. Όπου μας χρειάζεται η ομάδα, θα είμαστε πρώτοι. Ο ρόλος ηγέτη όμως δεν λέει και τίποτα. Αν η προσπάθεια δεν είναι συλλογική, δεν μπορείς να καταφέρεις απολύτως τίποτα».

Αισθάνεστε εσείς οι «μεγάλοι» ότι κουβαλάτε ένα φορτίο στην πλάτη σας;


«Το έχουμε αντιληφθεί. Ξέραμε όσοι μείναμε από την περσινή χρονιά, μεγαλύτεροι ηλικιακά, τι μας περιμένει και ότι θα πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι για πολλά πράγματα στην ομάδα. Είναι λογικό ότι θα τραβήξουμε εμείς το κουπί. Δεν μας φοβίζει αυτό όμως, ίσα-ίσα το βλέπω ενδιαφέρον, γιατί θα είναι μια χρονιά στην οποία θέλουμε να αποδείξουμε και να φέρουμε τον Άρη σε καλό σημείο. Έμεινα στον Άρη παρ' ότι τα πράγματα δεν ήταν καλά. Το καλοκαίρι σταματάς 40 ημέρες για να ξεκουραστείς και δεν μπορούσα, γιατί το μυαλό ήταν σε μια προβληματική κατάσταση. Παρ' όλα αυτά άντεξα, έμεινα και ξέρω γιατί έμεινα στον Άρη».

Μια προσωπική ερώτηση. Είσαι ο πιο προβεβλημένος παίκτης του Άρη αυτή τη στιγμή. Το περίμενες όταν ήρθες, πριν από δύο χρόνια; Σε επιφορτίζει με περισσότερες ευθύνες…

«Το περίμενα, γιατί από την ημέρα που ήρθα δουλεύω ασταμάτητα, δεν έχω δώσει το παραμικρό δικαίωμα και όποτε μου δοθεί η ευκαιρία, προσπαθώ να βοηθήσω τον Άρη. Δεν με τρομάζει καθόλου, ίσα-ίσα μου αρέσει…».

Δεν υπάρχουν σχόλια: