Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Πομάσκι: «Να μην καταστραφεί η Βούλα από τον αποκλεισμό…»

Την ανησυχία του για τον τρόπο που θα διαχειριστεί η Βούλα Παπαχρήστου τον αποκλεισμό της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, εξέφρασε ο προπονητής της, Γιώργος Πομάσκι.
Παράλληλα, ο Πομάσκι, μιλώντας στον αέρα του «NovaΣΠΟΡ FM 94,6», τόνισε ότι η τιμωρία της άλτριας του τριπλούν ήταν αυστηρή, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος πως δεν είχε ρατσιστικές προθέσεις.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Πομάσκι:
«Μου κοπήκανε τα πόδια. Ξέρω το κορίτσι, δεν έχει καμία σχέση ούτε με κόμματα ούτε με τα πολιτικά. Είναι μία απλή κοπέλα, μια αθλήτρια. Αν ήξερε την έκταση που θα έπαιρνε το θέμα, δεν θα έβαζε το σχόλιο. Γι’ αυτό ζήτησε και συγγνώμη. Το λάθος έχει γίνει τώρα, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Άκουσε ή είδε κάτι και το αναπαρήγαγε. Δεν έχει καμία σχέση με ρατσισμό. Δεν το σκέφτηκε, λειτούργησε λίγο παιδικά. Όμως θα μιλούσε σε μία καφετέρια, έτσι έγραψε στο Twitter. Σαν πατεράδες και προπονητές παρακαλούμε τα παιδιά μας να μην ασχολούνται με αυτά τα πράγματα. Να γιατί…», τόνισε αρχικά, συμπληρώνοντας:
«Περιμένω να τη συναντήσω, δεν έρχεται και ανησυχώ. Δεν ξέρω τις αντιδράσεις της και αν είναι ικανή να διαχειριστεί μια τέτοια κατάσταση, ειδικά αν δεν είναι δίπλα μου. Μακάρι να μην την καταστρέψει αυτή η απόφαση».
Όσο για την απόφαση της ΕΟΕ να αποκλείσει την Βούλα Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, κατέληξε: «Σέβομαι την απόφαση της ΕΟΕ και του ΣΕΓΑΣ, αυτοί είναι οι αρμόδιοι, αλλά είναι λίγο αυστηρή για ένα παιδί που προσπαθούμε να εκπαιδεύσουμε. Δεν είναι η λύση του προβλήματος ο αποκλεισμός. Η ίδια δύσκολα θα κατανοήσει πώς για αυτό το πράγμα έμεινε έξω από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Καλύτερα να την είχαμε βοηθήσει να καταλάβει ότι αυτό ήταν λάθος. Η τιμωρία δεν βοηθά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: