Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Εμπλοκή με Ηρακλή, Καβάλα και Ολυμπιακό Βόλου

Όσο περίπλοκη… αναμενόταν αποδεικνύεται η υπόθεση της αναδιάρθρωσης, με αφορμή τα θέματα του Ηρακλή, της Καβάλας και του Ολυμπιακού Βόλου.

Οι οικονομικές απαιτήσεις της Football League, αλλά και η απαραίτητη πολιτική και νομική κάλυψη δημιουργούν εμπλοκή στο θέμα της αύξησης των ομάδων σε 21 (προκειμένου να συμπεριληφθούν και οι προαναφερόμενες).

Παραπέμπουν, έτσι, την επίλυσή του σε συνάντηση όλων των φορέων με τον Γιάννη Ιωαννίδη.

Δυο είναι τα βασικά αιτήματα της Football League για να συναινέσουν στην αναδιάρθρωση και την προσθήκη Ηρακλή, Καβάλας και Ολυμπιακού Βόλου στις 18 ήδη υπάρχουσες:

Καταρχάς, σημαντικά αυξημένη χρηματοδότηση από τον ΟΠΑΠ. Πράγμα που εξ ορισμού λόγω εποχής είναι δύσκολο. Κι έπειτα να ανέβουν πέντε ομάδες την επόμενη σεζόν, με αποτέλεσμα εκείνες της Σούπερ Λίγκας να φτάσουν τις 18. Κάτι που επίσης για να το δεχθεί η διοργανώτρια της μεγάλης κατηγορίας πιθανολογείται ότι θα ζητήσει οικονομικά ανταλλάγματα.

Εκτός αυτών, όμως, για να γίνει το μίνι «πραξικόπημα», όπως μοιάζει αυτό της αναδιάρθρωσης, απαιτείται πολιτική και νομική κάλυψη. Κι αν η πρώτη φαίνεται πως υπάρχει από την πλευρά του Γιάννη Ιωαννίδη, για τη δεύτερη κρίνεται αναγκαίο να υπάρξει ομόφωνη απόφαση. Κι αυτό ώστε να μηδενιστεί η πιθανότητα προσφυγής κάποιας ομάδας για να την προσβάλλει.

Όπως και να ‘χει, το θέμα δεν προχώρησε ουσιαστικά στη σημερινή συνεδρίαση της ΕΠΟ. Έτσι, αποφασίστηκε όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (ΕΠΟ, Σούπερ Λίγκα και Football League) να συναντηθούν με τον υφυπουργό Αθλητισμού και να συζητηθεί εκεί το κατά πόσο μπορεί να ξεπεραστεί το αδιέξοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: