Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Ολυμπιακοί της τελευταίας στιγμής!!

Τρεις ημέρες απομένουν για την Τελετή Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων και σήμερα που φτάσαμε στην βρετανική πρωτεύουσα, καταλάβαμε ότι το Λονδίνο ακόμα ετοιμάζεται! Επισκευές, επιδιορθώσεις, βαψιματάκια, και πολλά μπαλώματα. Παντού γίνονται εργασίες της τελευταίας στιγμής, αλλά οι διοργανωτές δηλώνουν κατηγορηματικά ότι όλα θα είναι έτοιμα το βράδυ της Παρασκευής. Γράφει ο Δήμος Μπουλούκος
Ολυμπιακοί της τελευταίας στιγμής!

Πάντως εάν η Αθήνα ήταν στην ίδια κατάσταση, όχι μόνο κίτρινη κάρτα θα είχε δείξει ο Ρογκ, αλλά θα είχε πάρει τους Αγώνες, ενώ εδώ στο Λονδίνο σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, όλα είναι καλά.
Πάντως ο καιρός συμμάχησε με τους Βρετανούς και τουλάχιστον την Τρίτη, το καλοκαίρι ήρθε στο Λονδίνο με θερμοκρασίες που έφτασαν τους 28 βαθμούς, γεγονός ασυνήθιστο για το φετινό καλοκαίρι, που ήταν από τα πιο βροχερά και μουντά των τελευταίων ετών για την πρωτεύουσα της Βρετανίας.
Κι εκεί που οι διοργανωτές πήγαν να χαρούν, η αγγλική ΕΜΥ τους τα χάλασε, καθώς μπορεί να δίνει αίθριο καιρό για Τετάρτη και Πέμπτη, την Παρασκευή, δηλαδή στην Τελετή Εναρξης προβλέπει και πάλι βροχές προκαλώντας μεγάλη ανησυχία.
Που να το ήξερε και ο σκηνοθέτης Ντάνι Μπόιλ, που δημιούργησε τεχνητή βροχή για το σόου που έχει ετοιμάσει προκειμένου να απεικονίσει με τον καλύτερο τρόπο τον άστατο καιρό της Βρετανίας.
Οι διοργανωτές δεν τα υπολόγισαν καλά και με την κίνηση, καθώς δεύτερη ημέρα που λειτούργησαν οι Ολυμπιακές λωρίδες και στο Λονδίνο έγινε το αδιαχώρητο, με την Πανεπιστημίου μέρα-μεσημέρι καθημερινή, να μοιάζει με Εθνική οδό μπροστά στην Οξφορντ Στριτ. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το κέντρο ως της πόλης ως το Ολυμπιακό Χωριό, μια απόσταση που καλύπτεται το αργότερο σε 45 λεπτά, σήμερα χρειάστηκαν 1 και 45 λεπτά για να την διανύσει ένα αυτοκίνητο!
Πάντως οι συμβουλές προς τους κατόχους των ΙΧ ήταν να οπλιστούν με υπομονή, διαφορετικά να χρησιμοποιήσουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Σε αυτό τον τομέα έχουν ρίξει όλο το βάρος οι διοργανωτές και παντού στους σταθμούς του μετρό υπάρχουν κατατοπιστικές πινακίδες με πληροφορίες για την μετάβαση σε κάθε γήπεδο της διοργάνωσης.
Βάρος, ακόμα μεγαλύτερο έχουν ρίξει και στα θέματα της ασφάλειας και την Τρίτη η Βρετανική Κυβέρνηση αποφάσισε να… ρίξει στην μάχη κατά της τρομοκρατίας άλλους 1.200 στρατιώτες, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει στους 18.200. Τόσοι δεν πήγαν ούτε στο Αφγανιστάν τονίζουν με το σαρκαστικό τους χιούμορ οι Αγγλοι…
Η παρουσία τους είναι φυσικά εμφανής, καθώς παντού βλέπεις στρατιώτες, σε περιπολίες, στην περίμετρο του Ολυμπιακού Πάρκου, στους ελέγχους στις μαγνητικές πύλες.
Πάντως η εταιρεία που είχε αναλάβει την αστυνόμευση και απέτυχε παταγωδώς, σύμφωνα με τους διοργανωτές σημείωσε πρόοδο τις τελευταίες ημέρες και όλοι αισιοδοξούν. Το αποτέλεσμα θα το δείξει…
Οι κάτοικοι του Λονδίνου, δείχνουν μέχρι στιγμής τουλάχιστον, να μην ζουν στην παραζάλη των Ολυμπιακών και έχουν αλλού στραμμένη την προσοχή τους. Ισως αυτό να αλλάξει την Παρασκευή αλλά τουλάχιστον σήμερα ασχολήθηκαν με την λιακάδα.
Το κλίμα αυτό φάνηκε και από το αεροδρόμιο του Χίθροου, όπου λίγα θύμιζαν ότι στην πόλη αυτή γίνονται Ολυμπιακοί Αγώνες. Ευτυχώς που υπάρχουν και οι χορηγοί και μέσω των διαφημίσεων τους, προβάλλουν τους Αγώνες. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο κέντρο της μεγαλούπολης, περισσότερες αφίσες της Samsung βλέπεις, παρά αφίσες της Οργανωτικής Επιτροπής που να προπαγανδίζουν το μεγάλο γεγονός.
πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: