Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Βελλίδης: «Δεν φοβάμαι να τραβήξω κουπί!»

Συνέντευξη στον Γιώργο Στράντζαλη

Από τις… παλιοσειρές, πλέον, του Άρη υπάρχει μία αίσθηση ότι φέτος θα επωμιστεί τον ρόλο του ηγέτη. Στον Μάρκο Βελλίδη όμως αυτός ο ρόλος δεν λέει κάτι. Ίσως και τίποτα, γιατί περιμένει η προσπάθεια που γίνεται και θα συνεχιστεί, είναι συλλογική. Ταυτόχρονα όμως δεν τον… αγγίζει καθόλου το να τραβήξει αυτός και ορισμένοι ακόμη συνομήλικοι του το κουπί.

Εάν ήθελε το καλοκαίρι και βιώνοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος θα μπορούσε να σηκωθεί και να φύγει. Όπως έκαναν κι άλλοι. Αυτός όμως δεν το έκανε και εξηγεί το γιατί και τι τον κράτησε στον Άρη από το Πράτο της Βόρειας Ιταλίας όπου προετοιμάζεται εδώ και δύο ημέρες ο Άρης, «ρίχνοντάς» τα στην προηγούμενη διοίκηση η οποία ήταν… μόνο λόγια και από πράξεις μηδέν.

Όσο για το αν τον φοβίζει ότι η φετινή ομάδα θα είναι άκρως ελληνική και παράλληλα «μικρή» ηλικιακά, απαντάει αρνητικά πιστεύοντας πολύ στις δυνατότητες των ταλαντούχων ποδοσφαιριστών αλλά και την ηρεμία που αποπνέουν πλέον τα αποδυτήρια.

-Πρώτες εντυπώσεις από το πρώτο 24ωρο παραμονής Άρη στην Ιταλία…
Οι συνθήκες είναι ιδανικές για να δουλέψουμε έτσι όπως θέλουμε. Οι προπονήσεις γίνονται πολύ πιο εύκολα κάτω από αυτές τις συνθήκες. Είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι σε αυτό που κάνουμε, στην δουλειά μας. Έχουμε τα πάντα εδώ, όπως γυμναστήρια, γήπεδα, κοντινές αποστάσεις και αυτό μας διευκολύνει περισσότερο. Στο κομμάτι μου, αυτό του τερματοφύλακα, είμαστε ένα ξεχωριστό γκρουπ, δουλεύουμε πράγματα προσωπικά. Αν θέλουμε να δούμε τις διαφορές με το πέρυσι, το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Άρης φέτος είναι τελείως διαφορετική ομάδα, πολύ πιο νεαρή. Τώρα ξεκινάει το μοντάρισμα.

-Στο ρόστερ του φετινού Άρη τα νέα σε ηλικία παιδιά είναι πολλά. Ποια είναι τα θετικά και ποια τα αρνητικά αυτής της κατάστασης;
Για αυτά τα παιδιά είναι μια ευκαιρία ζωής να βρίσκονται εδώ. Αν το καταλάβουν μόνοι τους τότε πρέπει να αποδεικνύουν κάθε μέρα και κάθε στιγμή ότι σωστά βρίσκονται στον Άρη. Οι νεαροί ποδοσφαιριστές από μόνοι τους θα δείξουν εάν μπορούν να ακολουθήσουν ή όχι την ομάδα. Σίγουρα δεν θα μπορέσουν και οι 20 να ανταπεξέλθουν αμέσως. Όσοι το κάνουν πιο εύκολο να ξέρει ότι έχει μόνο θετικά να κερδίσει.

-Εσύ σαν μεγαλύτερος, νιώθεις σαν «πατέρας» αυτών των παιδιών, γιατί έχεις και δίπλα σου δύο αρκετά νεαρούς τερματοφύλακες τον Διούδη και τον Παπαδόπουλο…
Αυτό που μπορώ εγώ να κάνω για αυτά τα παιδιά είναι να τα βοηθήσω στο κομμάτι της προπόνησης, να τους πω κάποια πράγματα. Τον απόλυτο έλεγχο τον έχει ο κ. Κάντας (προπονητής τερματοφυλάκων) και αυτός μπορεί να τους βοηθήσει περισσότερο. Εγώ προσωπικά ευχαριστώ τον Θεό που έχω αυτόν τον άνθρωπο δίπλα μου (Θ. Κάντας) γιατί είναι εξαιρετικός προπονητής ο οποίος δουλεύει πάνω σε εμπλουτισμένο ασκησιολόγιο και μας τα μεταδίδει τόσο καλά που με χαράς πας και με χαρά φεύγεις από την προπόνηση.

-Προέρχεσαι από μία γεμάτη σεζόν, ευελπιστείς ότι μία ακόμη ανάλογη χρονιά θα σου ανοίξει την πόρτα της Εθνικής ομάδας;
Το πρώτο πράγμα που εύχομαι όταν μπαίνω στο γήπεδο είναι να φεύγω υγιείς στο τέλος κάθε αγώνα. Προσωπικά θα ήθελα να έχω ακόμη πιο γεμάτη χρονιά φέτος, να παρουσιαστώ ακόμη καλύτερος για να βοηθήσω τον Άρη σε μεγαλύτερο βαθμό. Στην Εθνική θα φτάσω μέσα από συλλογική και προσωπική δουλειά. Η Εθνική για μένα είναι μεγάλο κομμάτι και θα το παλέψω.

-Οι πρώτες εντυπώσεις από την δουλειά του Μάκη Κατσαβάκη;
Μιλάμε για έναν άνθρωπο πολύ σοβαρό, πολύ πειθαρχημένο. Επειδή έχει να κάνει με νεαρούς παίκτες καταλαβαίνει πως πρέπει να συμπεριφερθεί και τι να κάνει και μέχρι στιγμής τα πάμε περίφημα.

-Υπάρχει η αίσθηση και λόγω του μέσου όρου ηλικίας του ρόστερ φέτος ότι θα επωμιστείς έναν ρόλο «ηγέτη» στην ομάδα. Πως το εκλαμβάνεις;
Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να βοηθήσουμε τον Άρη, με κάθε τρόπο. Όπου μας χρειάζεται η ομάδα θα είμαστε πρώτοι. Ο ρόλος ηγέτης όμως δεν λέει και τίποτα. Αν δεν η προσπάθεια δεν είναι συλλογική δεν μπορείς να καταφέρεις απολύτως τίποτα.

-Αισθάνεστε εσείς οι «μεγάλοι» ότι κουβαλάτε ένα φορτίο στην πλάτη σας;
Το έχουμε αντιληφθεί. Ξέραμε όσοι μείναμε από την περσινή χρονιά, μεγαλύτερη ηλικιακά, τι μας περιμένει και ότι θα πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι για πολλά πράγματα στην ομάδα. Είναι λογικό ότι θα τραβήξουμε εμείς το κουπί. Δεν μας φοβίζει αυτό όμως, ίσα ίσα το βλέπω ενδιαφέρον γιατί θα είναι μια χρονιά στην οποία θέλουμε να αποδείξουμε και να φέρουμε τον Άρη σε καλό σημείο. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα.


«Γιατί δεν έφυγα το καλοκαίρι…»

Το φετινό καλοκαίρι είναι για τον Άρη από τα πιο δύσκολα. Οικονομικές δυσκολίες, ανοιχτές υποθέσεις, χαμένες προσφυγές ποδοσφαιριστές και σχεδόν… δύο ενδεκάδες εκτός ομάδας. Όλα αυτά όμως δεν άγγιξαν τον Βελλλίδη, ο οποίος εξηγεί το γιατί δεν του πέρασε καν από το μυαλό να τα μαζέψει και να φύγει…

-Το καλοκαίρι ακούγοντας το πώς έχει η κατάσταση στον Άρη είχες αμφιβολίες, σκέφτηκες να φύγεις;
Δεν μου πέρασε από το μυαλό να φύγω. Έμεινα στον Άρη παρότι τα πράγματα δεν ήταν καλά. Το καλοκαίρι σταματάς 40 ημέρες για να ξεκουραστείς και δεν μπορούσα γιατί το μυαλό ήταν σε μια προβληματική κατάσταση. Παρόλο αυτά άντεξα, έμεινα και ξέρω γιατί έμεινα στον Άρη.

-Μια προσωπική ερώτηση. Είσαι ο πιο προβεβλημένος παίκτης του Άρη αυτή τη στιγμή. Το περίμενες όταν ήρθες, πριν από δύο χρόνια, σου αναθέτει περισσότερες ευθύνες…
Το περίμενα, γιατί από την ημέρα που ήρθα δουλεύω ασταμάτητα, δεν έχω δώσει το παραμικρό δικαίωμα και όποτε μου δοθεί η ευκαιρία προσπαθώ να βοηθήσω τον Άρη. Δεν με τρομάζει καθόλου, ίσα-ίσα μου αρέσει…

-Η συνεργασία με τη νέα διοίκηση στην οποία συμμετέχουν άνθρωποι που οσμίζονται τα αποδυτήρια (βλ. Κατσιαούνης-Λαμπριάκος), πως είναι;
Προς το παρόν μόνο καλά έχω να πω. Βλέπουμε μια συνέπεια και λογική σε αυτά που κάνει. Ότι έχουμε πει αυτό το διάστημα του ενός μηνός είναι απόλυτα υπεύθυνοι απέναντί στους ποδοσφαιριστές και οι υποσχέσεις γίνονται πράξεις. Αυτό εύχομαι να συνεχιστεί γιατί όταν υπάρχει αυτή η σύμπνοια, όλα κυλούν ήρεμα και στα αποδυτήρια.

-Μας λες δηλαδή ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια;
Σε καμία περίπτωση…

-Και τι σε έκανε να μείνεις στον Άρη;
Με κράτησε ότι θα συνεχίζω να παίζω στον Άρη γιατί μιλάμε για μια πολύ μεγάλη ομάδα, ασχέτως τα προβλήματα που έχει. Πάντα θα συνεχίσει να είναι ο Άρης. Αυτό που λέω πάντα είναι πως όταν μπαίνεις στο Χαριλάου να παίξεις όσα προβλήματα κι αν έχεις περνάνε σε δεύτερη μοίρα.


«Κέρδος τα Ελληνικά αποδυτήρια»

Για την ηρεμία που αποπνέουν πλέον τα αποδυτήρια με την ελληνοποίηση του ρόστερ, ο Μάρκος Βελλίδης, λέει ότι αυτό μόνο κέρδη μπορεί να φέρει, ενώ κάνει ιδιαίτερη αναφορά στον Σωκράτη Διούδη, τον «ήρωα» της Εθνικής Νέων στην Εσθονία…

-Τα αποδυτήρια τώρα που είναι άκρως… Ελληνικά τι κλίμα έχουν;
Μόνο κέρδος. Όλοι μιλάμε την ίδια γλώσσα. Θα είμαστε μια οικογένεια. Έχουμε μόνο να κέρδη να αποκομίσουμε.

-Αισθάνεσαι αδικημένος από το γεγονός ότι δεν κλήθηκες στην Εθνική;
Αδικημένος δεν αισθάνθηκα ποτέ. Και μόνο που ακούω το όνομά μου για μένα είναι χαρά, με γεμίζει τιμή.

-Την προσπάθεια της Εθνικής Νέων πως την είδες, διότι ένας από τους βασικούς ήρωες του ταξιδιού αυτού ήταν ο Σωκράτης Διούδης…
Είμαι πολύ χαρούμενος που ο Σωκράτης έπαιξε στα δύο τελευταία πιο κρίσιμα παιχνίδια. Μιλάμε για έναν τερματοφύλακα που έχει πολύ καλά στοιχεία, έχει τεχνική, δουλεύει πολύ αλλά πάνω απ? όλα είναι εξαιρετικός χαρακτήρας. Του δίνεται και φέτος η ευκαιρία να δουλέψει σκληρά και να κάνουμε μαζί με τον Παπαδόπουλο μία δυνατή, παρότι νεανική, τριάδα.

-Την ίδια που εσείς προετοιμάζεστε στην Ιταλία στη Θεσσαλονίκη τα προβλήματα δεν σταματούν και η προσπάθεια για οικονομική ενίσχυση συνεχίζεται. Ποιο μήνυμα στέλνεις στον κόσμο του Άρη;
Η αλήθεια είναι πως δεν παρακολουθώ τις δράσεις που γίνονται τελευταία, λόγω της δουλειάς που έχουμε. Πρέπει να πούμε όμως ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που με οποιαδήποτε κίνηση είναι κοντά στην ομάδα και ο καθένας δίνει κάτι από το υστέρημά του, κάνοντας το με αγάπη.

πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: