Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Γιαννίτσης: «Η ώρα… των απαντήσεων»

Συνέντευξη στον Γιώργο Στράντζαλη

Την… χαμένη ευκαιρία που έψαχνε θέλει να βρει στον φετινό Άρη, ο Μιχάλης Γιαννίτσης. Ο 19χρονος  κεντρικός αμυντικός την σεζόν που προηγήθηκε, παρότι άκουγε υποσχέσεις –κυρίως από τον Τσιώλη- ότι θα κάνει συμμετοχές έβλεπε τον εαυτό του μεταξύ… κερκίδας και Κ20. Φέτος τα πράγματα αλλάξανε. Ο Τσιώλης δεν υπάρχει, ο Γιαννίτσης όμως είναι εδώ, έτοιμος να πάρει παιχνίδια στα πόδια του. Από το Πράτο μας εξήγησε τις πρώτες ώρες δουλειάς που γίνεται υπό την επίβλεψη του Μάκη Κατσαβάκη, ενώ στέκεται ιδιαίτερα στην ελληνοποίηση του κιτρινόμαυρου ρόστερ.

-Μιχάλη, πρώτες ημέρες δουλειάς στο Πράτο, τι εντυπώσεις έχεις σχηματίσει;

Είμαι από τους παλιούς παίκτες, πλέον, της ομάδας. Η δουλειά που γίνεται είναι αρκετά δυνατή, κάτω μάλιστα από ιδανικές συνθήκες.

-Πέρυσι παρότι ήλπιζες να πάρεις την ευκαιρία, αυτή δεν σου δόθηκε ποτέ, φέτος τι περιμένεις;

Πέρσι ήμουν άτυχος γιατί είχα ένα τραυματισμό που με κράτησε πίσω, ενώ υπέφερα και από μια σοβαρή ίωση. Φέτος όμως είμαι αποφασισμένος να δώσω το 120% για να καταφέρω και να διεκδικήσω μια θέση στην ενδεκάδα.

-Τι αίσθηση σου δημιουργεί ότι το ρόστερ αποτελείται από αρκετούς συνομήλικους σου ποδοσφαιριστές;

Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αναδειχθούμε. Μπορεί να είμαστε νεαροί, αλλά είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο τον Άρη.

-Που εστιάζει την προσοχή του αυτές τις ημέρες ο κόουτς;

Δουλεύουμε σε όλους του τομείς. Κυρίως στη φυσική κατάσταση, στη δύναμη αλλά και στην τακτική. Παράλληλα, ο κόουτς μας δείχνει και βίντεο για να καταλάβουμε ακριβώς το τι μας ζητάει και να γίνουμε όπως αυτό μας θέλει στο ξεκίνημα της σεζόν.

-Τι Άρη να περιμένουμε φέτος;

Έναν Άρη που θα τον διακρίνει η μαχητικότητα και τα πολλά τρεξίματα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα καταβαίνουμε αδιάφοροι.

-Πέρα από σέντερ μπακ μήπως θα σε δούμε και στα δεξιά της άμυνας;

Είναι η πρώτη φορά που αγωνίζομαι σε αυτή τη θέση. Είναι κάτι πρωτόγνωρο για μένα. Ωστόσο, δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα από την στιγμή που μου το ζητάει ο προπονητής.

-Την Παρασκευή δίνετε το πρώτο σας φιλικό (σ.σ.: Σιένα), θα σας βοηθήσει αυτή η σειρά των αγώνων για να «δεθείτε» σαν ομάδα;

Είναι πολύ δυνατά και καλά τεστ. Μέσα από τα φιλικά θα διαπιστώσουμε το βαθμό ετοιμότητας στον οποίο βρισκόμαστε. Παράλληλα, θα μπορέσουμε να βρούμε και τις αδυναμίες και να δουλέψουμε πάνω σε αυτές.

-Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει –κυρίως οικονομικά ο Άρης- σε επηρέασαν καθόλου στην διάρκεια του καλοκαιριού;

Φυσικά και με επηρέασαν όλα αυτά. Η διοίκηση κάνει τεράστια προσπάθεια για να κρατήσει ζωντανό το σύλλογο. Βλέπουμε τον κόσμο να στηρίζει και αυτό μας κάνει πολύ χαρούμενους. Φυσικά πέρασε κάποια στιγμή από το μυαλό μου ότι κάτι μπορεί να πάει στραβά.

πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: