Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων η Παπαχρήστου

Το προκλητικό έως ρατσιστικό tweet της Βούλας Παπαχρήστου θα της στοιχίσει τη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, όπως ανακοίνωσε, αποφάσισε να αποκλείσει την Ελληνίδα αθλήτρια του τριπλούν από τη μεγάλη διοργάνωση που αρχίζει την Παρασκευή, καθώς όπως τονίζεται η δήλωσή της αντίκειται στις αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού.

Αρχικά φαινόταν να μην υπάρχει πρόθεση από την ΕΟΕ να τεθεί εκτός Αγώνων η Παπαχρήστου, ωστόσο κατόπιν πιέσεων της κοινής γνώμης πήρε την απόφαση να την αφήσει εκτός Λονδίνου. Η αθλήτριαζήτησε συγγνώμη και έδωσε εξηγήσεις κάνοντας λόγο για παρεξήγηση, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να κοπάσει ο θόρυβος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με απόφαση του αρχηγείου της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, τίθεται εκτός Ολυμπιακής Ομάδος η αθλήτρια στίβου του άλματος τριπλούν Παρασκευή Παπαχρήστου για δηλώσεις της που αντίκεινται στις αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού. Η αθλήτρια δεν βρίσκεται στο Λονδίνο καθώς αναμενόταν λίγο πριν την έναρξη των αγωνισμάτων στίβου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: