Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

ΓΣ για το θέμα της ΑΜΚ!!

Το Δ.Σ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός την Πέμπτη θα ορίσει νέα Γ.Σ, προκειμένου να υπάρξουν νέες προθεσμίες για την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου.
ΓΣ για το θέμα της ΑΜΚ
Το πρόβλημα με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς που δεν συζήτησε το ενημερωτικό δελτίο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, έβαλε φρένο ουσιαστικά στην ήδη αποφασισμένη από τις 9 Φεβρουαρίου αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που έληγε στις 9 Αυγούστου. Για αυτό στο Διοικητικό Συμβούλιο που είναι προγραμματισμένο για την Πέμπτη, θα οριστεί έκτακτη Γενική Συνέλευση, που με την σειρά της θα θέσει νέες προθεσμίες προκειμένου να καλυφθεί το ποσό των 15 εκατομμυρίων.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση, κάποιοι μέτοχοι («Παναθηναϊκή Συμμαχία», Βγενόπουλος, Πολέμης) έχουν ήδη καταβάλει ένα ποσό και έχουν μαζευτεί συνολικά 2.091.617 ευρώ, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 13,95% του συνόλου της εν λόγω αύξησης.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Νέα έκτακτη γενική συνέλευση συγκαλεί το διοικητικό συμβούλιο της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο με σκοπό την επανέγκριση της απόφασης της Ε.Γ.Σ. της 9.3.2012 για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.
H έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της 09-03-2012 είχε αποφασίσει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο. υπέρ των παλαιών μετόχων με καταβολή μετρητών κατά 15.000.000,00 ευρώ με την έκδοση 50.000.000 νέων ονομαστικών μετοχών ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ η κάθε μία .
Η προθεσμία κάλυψης της ανωτέρω αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου ολοκληρώνεται στις 9-8-2012. Καθώς συνεπώς το εναπομένον διάστημα δεν επαρκεί για την κάλυψη του συνόλου των προϋποθέσεων που τίθενται από τον Κ.Ν.2190/20 σε συνδυασμό με τον κανονισμό (Ε.Κ.) 809/2004, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας θα συνεδριάσει άμεσα στις 26/07/2012 προκειμένου να συγκαλέσει έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων με στόχο την έναρξη εκ νέου των προθεσμιών που θέτει ο νόμος και την επιτυχή ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.
Σημειώνεται ότι έχουν ήδη κατατεθεί από μετόχους ως ποσά προοριζόμενα για αύξηση 2.091.617 ευρώ, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 13,95% του συνόλου της εν λόγω αύξησης. Έτσι η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά ότι οι διαδικασίες της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου θα ολοκληρωθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα, καθόσον σημαντικό μέρος των απαιτούμενων στοιχείων για την κατάρτιση των ελέγχων (Οικονομικού - Λογιστικού και Νομικού), καθώς και του σχετικού Ενημερωτικού Δελτίου έχει ήδη πραγματοποιηθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: