Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Το «καλάθι» της Βιγιαρεάλ!!

Το gazzetta.gr βάζει στο μικροσκόπιο τους 4 κεντρικούς αμυντικούς της Βιγιαρεάλ (Μουσάτιο, Γκονσάλο, Μαρτσένα, Ζαπάτα) και τις οικονομικές δυσκολίες αγοράς τους από τον Ολυμπιακό.
Το «καλάθι» της Βιγιαρεάλ
Ο Ολυμπιακός αναζητά έμπειρο κεντρικό αμυντικό που θα κάνει τη διαφορά κυρίως στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τις τελευταίες μέρες κυκλοφόρησαν δημοσιεύματα αναφορικά με το ενδιαφέρον των Ερυθρολεύκων να... ψωνίσουν από τη Βιγιαρεάλ. Το Κίτρινο Υποβρύχιο υποβιβάστηκε και προσφέρει ορισμένες πραγματικά καλές ευκαιρίες, καθότι θέλει να αποδεσμευτεί από τα ακριβά συμβόλαια που θεωρούνται πολυτέλεια για τα... αλώνια της Σεγούντα Ντιβισιόν.
Δεν είναι όμως εύκολο για όποιον ενδιαφέρεται να αποκτήσει τους δύο καλούς αλλά πανάκριβους -για τα ελληνικά πορτοφόλια- στόπερ. Οπότε θέλοντας και μη το όποιο ενδιαφέρον μπορεί να επικεντρωθεί μόνο στους δύο... φευγάτους. Το gazzetta.gr συγκέντρωσε τα δεδομένα των τεσσάρων της Βιγιαρεάλ και δείχνει το εάν θα μπορούσε τελικά να αποκτηθεί παίκτης από το «Μαδριγάλ» και εάν ναι... ποιος θα ήταν αυτός!
ΜΑΤΕΟ ΜΟΥΣΑΤΣΙΟ
Ο νεαρός Αργεντινός είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να πάρει ο Ολυμπιακός. Εξαιρετικός και ήδη έμπειρος. Παρά τα μόλις 22 χρόνια του έχει προλάβει να παίξει 68 ματς στην Πριμέρα και 23 στην Ευρώπη.  Γρήγορος, ψηλός, με καλές τοποθετήσεις και που σε ειδικές περιπτώσεις μπορεί να αγωνιστεί ακόμα και ως αμυντικός μέσος. Το πρόβλημα είναι φυσικά τα χρήματα και στην περίπτωση του είναι πολλά. Περίπου 7-8 εκατ. ζητούν οι Ισπανοί και αυτό αρκεί για να βγει από τη λίστα. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που στη Βιγιαρεάλ δεν το συζητούν για κανέναν δανεισμό.


ΓΚΟΝΣΑΛΟ ΡΟΔΡΙΓΚΕΣ
Εδώ θα υπήρχαν οι καλύτερες πιθανότητες. Εφόσον βέβαια ο Ολυμπιακός θα ήταν διατεθειμένος να κάνει μία μικρή υπέρβαση, με την τιμή του 28χρονου Αργεντινού να εκτιμάται στα 5 εκατ. Ωστόσο, η Βιγιαρεάλ θέλει να τον διώξει όπως όπως. Το πρόβλημα είναι ότι παίρνει πολλά (1,2 εκατ.) για να παίζει στη Β' Κατηγορία. Οπότε για να προσελκύσει υποψήφιους αγοραστές έχει χαμηλώσει την τιμή του στο ελάχιστο 500-750.000 ευρώ, ενώ έχει πει στον μάνατζερ του να βρει ομάδα και να φύγει. Το θέμα είναι ότι ο Γκονσάλο δεν βρίσκει πουθενά τα χρήματα που θέλει ο ίδιος και αναγκαστικά θα πέσει κάτω από 1 εκατ. Τέτοιο ποσό δεν είναι απαγορευτικό, αλλά είπαμε: θα χρειαστεί μία μικρή υπέρβαση. Οσο για τις ικανότητες του: μετράει αισίως 184 παρουσίες στην Πριμέρα και 21 στο Τσάμπιονς Λιγκ αν και δεν βρίσκεται στην εξαιρετική κατάσταση που βρισκόταν πριν από δύο χρόνια. Για δανεισμός ούτε κουβέντα...


ΚΑΡΛΟΣ ΜΑΡΤΣΕΝΑ
Ο πρωταθλητής Ευρώπης (2008) και κόσμου (2010) με την Ισπανία, αλλά και Πριμέρα με τη Βαλένθια, είναι ξεκάθαρα ο πιο έμπειρος όλων. Το αρνητικό με την περίπτωση του είναι πως πλέον έχει... βαρύνει. Ποτέ δεν ήταν γρήγορος, αλλά στα 33 του είναι πια αργός για το Τσάμπιονς Λιγκ, τα κατατόπια του οποίου γνωρίζει πολύ καλά. Επίσης εισπράττει πάρα πολλά. Για την ακρίβεια 1,5 χαρτί του έδινε η Βιγιαρεάλ που για να ξελαφρώσει οικονομικά, του είπε πως εάν βρει ομάδα να φύγει, δεν θα αξιώσει πληρωμή. Τον αφήνει δηλαδή ελεύθερο. Εννοείται πως εκείνος κάθεται πάνω στο συμβόλαιο του (για ακόμα μία σεζόν) και δεν το κουνάει. Εκτός εάν βρεθεί ομάδα που θα του δώσει έστω λίγα λιγότερα (όχι κάτω από 1-1,2 εκατ.) και θα ικανοποιήσει τις αγωνιστικές φιλοδοξίες του. Είπαμε όμως, είναι πολλά τα λεφτά για την αμοιβή ενός παίκτη που έχει χάσει την αίγλη του ένδοξου παρελθόντος του.


ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΖΑΠΑΤΑ
Πρόκειται για σούπερ περίπτωση. Για τα αγωνιστικά δεδομένα οποιασδήποτε καλής ομάδας θα ήταν ό,τι έπρεπε. Ο 26χρονος Κολομβιανός όμως ανήκει στην κατηγορία του Μουσάτσιο. Είναι δηλαδή πανάκριβος, καθώς κοστίζει 6-7 εκατ. Η Βιγιαρεάλ θέλει οπωσδήποτε να τον πουλήσει, αλλά ακόμα δεν έχει δεχτεί καμία σοβαρή προσφορά. Εννοείται πως δεν κατεβαίνει από αυτή την τιμή, καθότι τον αγόρασε μόλις πέρσι από την Ουντινέζε, πληρώνοντας 7,9 εκατ. Ο ίδιος ο Ζαπάτα δεν παίρνει πολλά. Περίπου 700.000 είναι ο ετήσιος μισθός του και αυτό το ποσό θα ταίριαζε γάντι στον Ολυμπιακό που όμως σε καμία περίπτωση δεν θα δώσει στους Ισπανούς τόσα λεφτά για έναν καλό παίκτη που προέρχεται από μία κακή χρονιά. Ειδικά σε αυτή την περίπτωση είναι που δεν χωράει συζήτηση για δανεισμό του. Εάν δεν πωληθεί, από τη στιγμή που δεν κοστίζει τρελά το συμβόλαιο του, θα μείνει να βοηθήσει στην προσπάθεια για επιστροφή στην Πριμέρα.

πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: