Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Δείπνο Σαββίδη-Ντομίνγκος πριν τις υπογραφές!!

Οριστική είναι η συμφωνία του ΠΑΟΚ με τον Ντομίνγκος Πασιένσια. Συντάσσονται τα συμβόλαια και μένουν οι υπογραφές. Δείπνησε με τον Ιβάν Σαββίδη ο Πορτογάλος προπονητής.

Δείπνο Σαββίδη-Ντομίνγκος πριν τις υπογραφές
Οι ανακοινώσεις απομένουν για την πρόσληψη του Ντομίνγκος Πασιένσια από τον ΠΑΟΚ. Η συμφωνία του Πορτογάλου προπονητή με το «Δικέφαλο του Βορρά» είναι οριστική, αφορά διετές συμβόλαιο έναντι 800.000 ευρώ το χρόνο (συμπεριλαμβάνονται και οι αποδοχές των συνεργατών του) και πλέον απομένει η σύνταξη των συμβολαίων και η υπογραφή τους.

Ο 44χρονος προπονητής, που βρίσκεται από το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, πέρασε από το «Μακεδονία Παλλάς» και δείπνησε με τον Ιβάν Σαββίδη (παρόντες ήταν οι Ζήσης Βρύζας και Γκέρμαν Τσιστιακόφ), ενώ οι δύο άνδρες συζήτησαν για το πλάνο της ομάδας.
Πηγή: sport-fm.gr

«Τελειωμένη» υπόθεση!!

Ο Γιάννης Χατζηνικολάου θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο νέος τεχνικός του Άρη, αφού υπάρχει δεδομένη συμφωνία των δύο πλευρών.

«Τελειωμένη» υπόθεση
Στον Άρη θα συνεχίσει την καριέρα του ο Γιάννης Χατζηνικολάου, ο οποίος εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι και επίσημα ο νέος τεχνικός των «κίτρινων». Οι δύο πλευρές φέρεται να έχουν έρθει σε οριστική συμφωνία χωρίς όμως να υπάρχουν ακόμα, ανακοινώσεις.

Ο έμπειρος τεχνικός ήταν μέχρι πρόσφατα στον πάγκο του Ηρακλή, όμως λίγο οι πληροφορίες που τον ήθελαν να διαπραγματεύεται με τον Άρη, λίγο η αποτυχία του να φέρει τον «Γηραιό» στην Σούπερ Λίγκα, τον έφεραν στην πόρτα της εξόδου.

Έτσι, όπως όλα δείχνουν, ο Χατζηνικολάου θα είναι ο νέος τεχνικός του Άρη, με τις επίσημες τοποθετήσεις να αναμένονται άμεσα.
Πηγή: sport-fm.gr

Επεισόδια στον Βόλο!!

Ένταση περίπου μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα του Ολυμπιακού Βόλου με τη Νίκη, με τους οπαδούς των τυπικά φιλοξενούμενων να επιχειρούν να μπουν στο γήπεδο και να συγκρούονται με τα ΜΑΤ.

Επεισόδια στον Βόλο!
Επεισόδια, ευτυχώς όχι μεγάλης έκτασης, έλαβαν χώρα έξω από το «Πανθεσσαλικό» περίπου μία ώρα πριν την έναρξη της αναμέτρησης του Ολυμπιακού Βόλου με τη Νίκη (20:00) στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Football League.

Όλα ξεκίνησαν όταν οπαδοί της τυπικά φιλοξενούμενης Νίκης, επιχείρησαν να μπουν στο γήπεδο, χωρίς φυσικά η ομάδα τους να έχει πάρει εισιτήρια για το παιχνίδι.

Αυτός ήταν ο λόγος που συγκρούστηκαν με τις διμοιρίες των ΜΑΤ που είχαν παραταχθεί στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου. Ευτυχώς τα επεισόδια δεν πήραν μεγάλες εκτάσεις και η κατάσταση εξομαλύνθηκε γρήγορα.
Πηγή: sport-fm.gr

«Εμφύλιος» στη δεύτερη πράξη!!

Σε τεταμένο κλίμα ο Ολυμπιακός Βόλου υποδέχεται τη συμπολίτισσα Νίκη για τη δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ της Football League. Σπουδαίο ματς και στο Αγρίνιο όπου ο Παναιτωλικός φιλοξενεί τον Ηρακλή.

«Εμφύλιος» στη δεύτερη πράξη
Πράξη δεύτερη για τα πλέι οφ της Football League με δύο αναμετρήσεις τεράστιας σημασίας για τους μονομάχους που παλεύουν για μια θέση που οδηγεί στη Σούπερ Λίγκα.

Μετά τα παιχνίδια της πρεμιέρας του μίνι πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός Βόλου είναι το φαβορί και θέλει να κάνει ακόμη ένα βήμα ανόδου επικρατώντας της Νίκης. Η ανακοίνωση των «ερυθρόλευκων» προς τους αντίπαλους οπαδούς, η απειλή μηνύσεων, η γνωστοποίηση για παρουσία 300 ατόμων υπηρεσιών ασφαλείας και η απάντηση της άλλης πλευράς που έκανε λόγο για κλίμα τρομοκρατίας, άναψαν τα «αίματα», αλλά όπως και να έχει, οι δύο ομάδες καλούνται να λύσουν τις διαφορές του ποδοσφαιρικά μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου.

Την ίδια ώρα (20.00) στο Αγρίνιο ο συγκρούονται Παναιτωλικός και Ηρακλής γνωρίζοντας πως σε περίπτωση ήττας (αν συνδυαστεί με νίκη του Ολυμπιακού στο ντέρμπι του Βόλου) θα μείνουν πολύ πίσω στη μάχη της πρώτης θέσης. Η κατάσταση είναι ακόμη πιο άσχημη για τον «Γηραιό» που βρίσκεται ουσιαστικά με την πλάτη στον τοίχο.

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ:

Παναιτωλικός-Ηρακλής (20.00, OTE TV)
Ολυμπιακός Βόλου-Νίκη Βόλου (20.00, OTE TV)

Η βαθμολογία

Ολυμπιακός Βόλου 4
Παναιτωλικός 2
Νίκη Βόλου 1
Ηρακλής 1Πηγή: sport-fm.gr

Καλά, ο Βρύζας δεν ξέρει τίποτα για Ντομίνγκος;

Ενώ όλοι στην Θεσσαλονίκη είναι σίγουροι πως ο Ντομίνγκος Πασιένσα βρίσκεται στην πόλη, ο Ζήσης Βρύζας διέψευσε τα πάντα.Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ πριν από λίγο βγήκε από τα γραφεία της ΠΑΕ και σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων αν είναι μέσα ο Πορτογάλος τεχνικός, τόνισε μεταξύ αστείου και σοβαρού πως: "... αν ο Ντομίνγκος είναι Θεσσαλονίκη για τον ΠΑΟΚ θα το ήξερα".

Μάλλον... θολώνει τα νερά ο Βρύζας! Πηγή: sportdog.gr

Ανακοίνωση Θ4 με βολές για Σαλπιγγίδη!!

Την ανασκόπηση της φετινής αγωνιστικής περιόδου έκανε η Θύρα4, η οποία εξέδωσε μια ανακοίνωση σε μορφή ανασκόπησης. Αναλυτικά η ανακοίνωση:
“Με το νικηφόρο παιχνίδι της ομάδας στα Γιάννενα ολοκληρώθηκε η αγωνιστική χρονιά για την ομάδα μας. Μια χρονιά η οποία ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Είδαμε την ελληνική αστυνομία, σε ένα τεράστο παιχνίδι προπαγάνδας και εντυπώσεων, να προβαίνει σε συλλήψεις ατόμων που έκαναν το έγκλημα να υποστηρίζουν τον ΠΑΟΚ. Ολόκληρες οικογένειες βίωσαν και εξακολουθούν να βιώνουν τρομακτικά δύσκολες καταστάσεις, επειδή κάποιοι καρεκλοκένταυροι θέλησαν να προβληθούν στις πλάτες του λαού του ΠΑΟΚ. Δυστυχώς, η αναίτια στοχοποίηση του λαού συνεχίστηκε καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς και αυτό που πρέπει να κατανοήσει όλος ο κόσμος είναι ότι επιχειρείται ουσιαστική ποινικοποίηση του να είσαι ΠΑΟΚ. Μοναδικό παρήγορο της υπόθεσης είναι η αποφυλάκιση –μετά από έναν χρόνο αναίτιας προφυλάκισης- όλων πλην ενός από τα αδέρφια μας. Εμείς από την πλευρά μας δεν έχουμε παρά να εκφράσουμε τον προβληματισμό μας για τον τρόπο λειτουργίας των θεσμών του κράτους, οι οποίοι στέρησαν έναν χρόνο από την ζωή κάποιων παιδιών, με κατηγορίες αμφιβόλου νομικής υπόστασης.
Όσον αφορά το αγωνιστικό κομάτι, η χρονιά και εκεί ξεκίνησε με αμφιβολίες. Στην πορεία ήρθε επιτέλους ένας άνθρωπος με την οικονομική υπόσταση που αρμόζει στον ΠΑΟΚ, ωστόσο ο προγραμματισμός της ομάδας είχε ήδη ολοκληρωθεί. Και εδώ οφείλουμε να εκφράσουμε τους έντονους προβληματισμούς μας για τον εν λόγω προγραμματισμό. Είδαμε να απομακρύνεται ένας προπονητής για οικονομικούς λόγους και να τον αντικαθιστά ένας ο οποίος στην τελική ήταν ακριβότερος. Και το πρώτο δείγμα γραφής ήταν εντελώς αρνητικό, καθώς η ομάδα αποκλείστηκε από το Europa League από κάτι περίεργους Αυστριακούς. Η συνέχεια δυστυχώς και κρίνοντας εκ του αποτελέσματος δεν ήταν καλύτερη. Δεν αναδείχθηκε κάποιος νέος ποδοσφαιριστής, η ομάδα δεν έπαιξε θεαματικό ποδσόσφαιρο και καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς έδινε την εντύπωση της στασιμότητας. Μετά την εμφάνιση αίσχος στον ημιτελικό στην Τρίπολη και τον αποκλεισμό από τον τελικό ήρθε και η απομάκρυνση του προπονητή, ο οποίος μπορούμε να πούμε ότι σε καμία περίπτωση δεν άφησε την ομάδα σε καλύτερη κατάσταση από ότι την βρήκε, και αυτό πιστεύουμε ότι συνοψίζει την παρουσία του Γιώργου Δώνη στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Εκτός αυτών, είχαμε και την προσωπική κόντρα του με τον Πάμπλο Γκαρσία, η οποία οδήγησε στην πλήρως άκομψη απομάκρυνση του ποδοσφαιριστή. Για το θέμα αναφερθήκαμε εκτενώς σε προηγούμενο άρθρο, το μόνο που έχουμε να προσθέσουμε –ανεξαρτήτως προσωπικών συμπαθειών- είναι το πώς γίνεται κάποιος να κρίνει ότι ο Γκαρσία δεν κάνει για την ομάδα και παράλληλα να βλέπουμε την ομάδα στο κρισιμότατο παιχνίδι των play off κόντρα στον Ατρόμητο, ελλείψει παικτών, να χρησιμοποιεί για αμυντικά χαφ παίκτες άλλων θέσεων.
Η απομάκρυνση του Δώνη δεν άλλαξε ιδιαίτερα το κλίμα, καθώς η ομάδα στα play off ήταν του ύψους και του βάθους, κάποιοι παίκτες ήταν εντελώς εκτός κλίματος, σωματικά και ψυχολογικά, και τελικά η ομάδα έστω και με την ψυχή στο στόμα εξασφάλισε τη συμμετοχή της στα προκριματικά του CL, ο ένας από τους τρεις στόχους που είχε θέσει στην αρχή της χρονιάς. Εκ του αποτελέσματος, η χρονιά κρίνεται αποτυχημένη. Αυτό που ελπίζουμε είναι ότι τη νέα χρονιά, που θα είναι ουσιαστικά η πρώτη χρονιά του νέου μεγαλομετόχου, να γίνει πραγματικότητα η διαφιμηζόμενη νέα αρχή και να γίνει ο σωστός προγραμματισμός, από άτομα τα οποία δεν έχουν φθαρεί από την προηγούμενη ενασχόληση τους με τον ΠΑΟΚ.
Εδώ θα πρέπει να κάνουμε μια αναφορά στις δηλώσεις κάποιον ποδοσφαιριστών, μεταξύ των οποίων και του αρχηγού του ΠΑΟΚ, μετά το παιχνίδι με τα Γιάννενα περί ζούγκλας. Καταρχάς, για όσους έχουν αδύνατη μνήμη, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι και στο πρώτο πέρασμα του νυν αρχηγού από την ομάδα μας, οι δηλώσεις που έκανε ήταν τουλάχιστον διχαστικές, καθώς σε κάθε ευκαιρία δήλωνε στήριξη στον τότε πρόεδρο Γιάννη Γούμενο, τον οποίο πολεμούσαμε λυσσαλέα, καθώς η ομάδα μίκραινε επικίνδυνα επί των ημερών του. Επί του παρόντος, ο εν λόγω ποδοσφαιριστής έκανε δηλώσεις περί ζούγκλας, ότι οι παίκτες φοβόταν να πάνε σπίτια τους και άλλα ωραία. Η ζούγκλα στην οποία αναφαίρεται φανταζόμαστε ότι είναι οι εκδηλώσεις αγανάκτησης του συνόλου του κόσμου που ήταν στο γήπεδο στα παιχνίδια με τα Γιάννενα και τον Ατρόμητο για τα play off και οι οποίες εκδηλώθηκαν και περιορίστηκαν αποκλειστικά και μόνο στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου. Εμείς κατανοούμε την αγανάκτηση του κόσμου το δεδομένο χρονικό σημείο, αποδοκιμάζουμε κάθε μορφή βίας, ωστόσο αδυνατούμε να κατανοήσουμε πώς αυτά τα μεμονομένα περιστατικά συνιστούν ζούγκλα, ιδιαίτερα όταν έχουμε δει στο πρόσφατο παρελθόν οπαδούς άλλων ομάδων να πηγαίνουν στην προπόνηση των ομάδων τους και να προπηλακίζουν τους παίκτες και το θέμα να πνίγεται από τους πάντες, εμπλεκόμενους και μη. Πραγματικά αδυνατούμε να κατανοήσουμε το σκεπτικό πίσω από αυτές τις δηλώσεις οι οποίες στην τελική δεν οφελούν κανέναν και δεν εξυπηρετούν σε τίποτα.
Σχετικά με τα υπόλοιπα τμήματα του ΠΑΟΚ, μόνο τα γυναικεία τμήματα ποδοσφαίρου και χάντμπωλ κατέκτησαν τίτλους και αξίζουν τα συγχαρητήριά μας. Πολλά μπράβο και στην ομάδα του μπάσκετ, τους διοικούντες και τον προπονητή της Σούλη Μαρκόπουλο, για την αξιοπρεπέστατη φετινή της παρουσία, παρά τις πολλές αντιξοότητες. Από την άλλη, μας προβληματίζει έντονα η εικόνα των αντρικών τμημάτων του ερασιτέχνη, ενώ οφείλουμε να θυμίσουμε την αλγεινή εντύπωση που μας προξένησε ο έφορος του χάντμπωλ με την άρνησή του να μας δώσει εισιτήρια για τον τελικό του κυπέλου στην Κέρκυρα. Κλείνοντας, από τη χρονιά σίγουρα θα νοσταλγούμε την εκδρομάρα από τα παλιά στη Νέα Σμύρνη, καθώς και τις βόλτες μας στα στενά της Καλλιθέας.
ΥΓ: Καλωσορίζουμε τα αποφυλακισθέντα αδέρφια μας.
Θανάση υπομονή οι αετοί δεν ζουν στην φυλακή
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ”.

“Όλα για όλα ο Ηρακλής”

Ο παλαίμαχος παίκτης του Ηρακλή, Φάνης Τουτζιάρης, τοποθετήθηκε στον “ARENA FM 89.4″ για το σημερινό (5/6, 20.00, Αrena fm) παιχνίδι του “γηραιού” με τον Παναιτωλικό, λέγοντας πως είναι πολύ κομβικό και οι “κυανόλευκοι” πρέπει να τα παίξουν όλα για όλα.
Αναλυτικά, τόνισε:
Για το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό αλλά κι αυτό με τον Ολυμπιακό Βόλου: “Ήταν το πιο κρίσιμο παιχνίδι και η ομάδα κρίθηκε μη αντάξια των προσδοκιών του κόσμου και της φανέλας που φορούν, κόντρα σε μια ομάδα που ήταν σχεδόν αδιάφορη. Στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου έπαιξε πολύ καλά ο Ηρακλής, σε σχέση με αυτά που βλέπαμε το περασμένο διάστημα. Στο δεύτερο ήταν κακός, ασύνδετος και απέδειξε για άλλη μια φορά πως αν δέχεται γκολ στο Καυταντζόγλειο, δεν μπορεί να ανατρέψει το αποτέλεσμα”.
Για το σημερινό πολύ σημαντικό παιχνίδι με τον Παναιτωλικό: “Είναι πολύ κομβικό το σημερινό παιχνίδι. Τώρα, δεν έχει να χάσει τίποτα. Πρέπει να τα παίξει όλα για όλα. Έχει αποδείξει ότι μπορεί να πάρει αποτελέσματα εκτός έδρας. Πρέπει να έχει και τύχη, όμως, ώστε να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα σήμερα.
Αυτές οι ομάδες που αντιμετωπίζει ο Ηρακλής, είναι… “ομαδούλες” μπροστά στον Ηρακλή και η ομάδα έπρεπε να μπαίνει στο γήπεδο και να παίρνει τα αποτελέσματα που επιθυμεί. Ο Ηρακλής, όμως, δεν δείχνει να έχει καλή ομάδα και δεν είναι εύκολο να ανεβάσεις την απόδοσή σου, εάν δεν έχεις την ποιότητα”.
Για το ενδεχόμενο να μην ανέβει ο Ηρακλής: “Ας μην πάμε ως εκεί. Ας δούμε το σημερινό παιχνίδι. Ελπίζουμε να κυλήσουν όλα καλά για τον Ηρακλή. Εάν ανέβει, όλα καλά. Εάν δεν τα καταφέρει, τότε θα μιλήσουμε για όλα”.
Πηγή: arenafm.gr

Τελευταία ευκαιρία για τον Ηρακλή!!

Στην τελευταία αγωνιστική κόντρα στον Παναιτωλικό δεν κατάφερε να κάνει το αυτονόητο και να πάρει την απευθείας άνοδο στα μεγάλα σαλόνια της Σούπερ Λιγκ.
Σήμερα, μοιάζει να είναι η τελευταία ευκαιρία για τους «κυανόλευκους» καθώς  στις  20:00 στο Αγρίνιο, ο Ηρακλής πρέπει να φύγει μόνο με τους τρεις βαθμούς εφόσον θέλει να παραμείνει «ζωντανός» στο κυνήγι της ανόδου… μετά την απρόσμενη ήττα από τον Ολυμπιακό Βόλου στο Καυταζόγλειο.
Πλέον, τόσο ο τεχνικός της ομάδας Σίνισα Γκόγκιτς, όσο και οι παίκτες, καλούνται να να πάρουν το τρίποντο που θα τους βάλει πάλι σε τροχιά ανόδου…
Όσον αφορά την εντεκάδα του Ηρακλή στον σημερινό αγώνα, αναμένεται να έχει νέες αλλαγές, ενώ θυμίζουμε πως εκτός είναι ο Τάι ο οποίος έπαθε ρήξη χιαστών. Από την άλλη, στη διάθεση του εχουν τεθεί οι Κεντάλ Ουκάρ, Νίκος Σαββίδης που επιστρέφουν μετά από τιμωρία και τραυματισμό, αντίστοιχα.
Πηγή: arenafm.gr

“Λύση για τα χρέη του ΠΑΟΚ”!

Ο Θεσσαλονικιός βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Γκιουλέκας, μίλησε στον “ARENA FM 89.4″ για το “καυτό” ζήτημα των χρεών του ΠΑΟΚ, με αφορμή την επιστολή που έστειλε στην ελληνική κυβέρνηση η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, υπογραμμίζοντας πως πρέπει να μεταχειριστεί με ευαισθησία το ζήτημα και να βρεθεί επιτέλους μία λύση!
Συγκεκριμένα, δήλωσε τα παρακάτω:
Αρχικά, είπε: “Κοιτάξτε να δείτε. Εγώ θα σας πω το εξής, εντελώς προσωπικά, χωρίς να είναι θέση της κυβέρνησης. Εμείς, οι βουλευτές της Βορείου Ελλάδας, πάντα νιώθαμε την πίεση και την αδικία, αν θέλετε, των ομάδων της Θεσσαλονίκης από το Κράτος και την Αθήνα. Και πιο συγκεκριμένα, επειδή μιλάμε για τον ΠΑΟΚ που έχει ένα πρόβλημα με κάποια χρέη, νομίζω πως πρέπει να βρεθεί επιτέλους μία λύση”.
Για τις επιπτώσεις που αναφέρονται στην επιστολή ότι μπορεί να υποστεί ο ΠΑΟΚ εάν δεν βρεθεί άμεση λύση αλλά και τη δικιά του προσπάθεια προς την εύρεση λύσης: ” Αυτά τα τραγικά σενάρια, κανείς δεν πρέπει να τα σκέφτεται. Πρέπει να βρεθεί μία λύση, να καταβληθεί μια προσπάθεια και ειδικά για τον ΠΑΟΚ, που έχει τον Σαββίδη τώρα, ώστε να λυθεί το θέμα. Εγώ από την πλευρά μου, να είστε βέβαιοι, πως ό,τι προσπάθεια μπορώ να κάνω σε κάθε κατεύθυνση, θα την κάνω. Θα πρέπει να το δούμε το θέμα πολύ προσεκτικά και μεγάλη ευαισθησία, διότι είναι πολύ σημαντικό ζήτημα. Και, ειδικά από την ώρα, που ο ΠΑΟΚ βγήκε στο Τσάμπιονς Λιγκ προχθές, είναι πολύ σημαντικό να βοηθήσουμε την ομάδα”.
Για την στήριξη που πρέπει να παρέχεται σε επενδυτές σαν τον Ιβάν Σαββίδη: “Σε αυτές τις δύσκολες εποχές, θα πρέπει να στηρίξουμε ανθρώπους που έρχονται να επενδύσουν στη χώρα μας και να μην αντιμετωπίζουν αυτό το… “τέρας” της γραφειοκρατίας. Διότι έχουν έρθει πολλοί στη χώρα μας, έχουν απογοητευτεί και έχουν φύγει από την Ελλάδα”.
Τέλος, τόνισε: “Εγώ θα επιδιώξω να πληροφορηθώ λεπτομερώς για το ζήτημα, θα μιλήσω με τον κ. Σαββίδη, τον οποίο συνάντησα και προχθές στην άφιξη του Πατριάρχη Κυρίλλου. Μιλήσαμε λίγο, αλλά θα επιχειρήσω να έχω μια προσωπική ακόμα επαφή μαζί του για να συζητήσουμε το θέμα και να δούμε τί μπορούμε να κάνουμε”.
Πηγή: arenafm.gr

“Δεν βγάζει τυχαία αυτή την οργή ο Σαββίδης”!

Ο πρώην εκπρόσωπος του Α.Σ. ΠΑΟΚ στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ορκωτός λογιστής, Δημήτρης Ζιγκερίδης, φιλοξενήθηκε στον “ARENA FM 89.4″ μιλώντας για την επιθετική επιστολή που εκδόθηκε πριν από λίγο από την “ασπρόμαυρη” ΠΑΕ όσον αφορά το “καυτό” ζήτημα αποπληρωμής των χρεών της ομάδας και την εσπευσμένη μετάβαση του μεγαλομετόχου του “δικεφάλου”, Ιβάν Σαββίδη, στην Αθήνα ώστε να κάνει σημαντικές συναντήσεις γι’ αυτό.
Αναλυτικά, δήλωσε τα εξής:
Αρχικά, τόνισε: “Τα 11 εκ. ευρό είναι τα βεβαιωμένα χρέη, μαζί με τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα, πιθανόν να αγγίξει τα 30 εκ. το συνολικό ποσό. Και οι υποθέσεις που υπάρχουν στα δικαστήρια, σιγά-σιγά θα αρχίσουν να εκδικάζονται, επομένως θα πρέπει να πληρωθούν κάποια στιγμή τα χρέη. Εάν δεν μπουν στη διαδικασία να γίνει μια σωστή ρύθμιση, θα γίνονται τα δικαστήρια και εάν δεν αποπληρώνονται αυτά τα χρέη, ο ΠΑΟΚ θα κινδυνεύει με μη χορήγηση φορολογικής ενημερότητας, να μην μπορεί να πάρει αδειοδότηση κι άλλα”.
Και συνέχισε, λέγοντας: “Ο κ. Σαββίδης ζητά να πληρώσει το πρωτογενές κεφάλαιο. Και σας λέω εγώ, ότι μπορεί να του πουν και ένα 10% από τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις. Η ρύθμιση με καταβολή του πρωτογενούς κεφαλαίου συν το 50% των προστίμων είναι απαράδεκτη!
Εγώ πιστεύω πως θα μπορούσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ να ζητήσει να αποπληρώσει τα χρέη σε 12 ή 18 δόσεις, μαζί με ένα ποσοστό προσαυξήσεων- προστίμων. Δεν μπορεί το Κράτος να σε υποχρεώνει να πληρώσεις το 50% αυτών! Θα πρέπει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τον κ. Σαββίδη και ως επιχειρηματία. Δεν μπορεί να τηρούν μια τέτοια στάση απέναντι σε έναν άνθρωπο που έχει δώσει τόσα λεφτά για παλιά χρέη στο Δημόσιο, που λειτουργεί και πληρώνει κανονικά μια τεράστια ομάδα”.
Τέλος, είπε: “Δεν μπορεί να βγάζει τυχαία αγανάκτηση ο κ. Σαββίδης. Θα πρέπει να έχει λάβει διαβεβαιώσεις οι οποίες ακόμη δεν έχουν υλοποιηθεί και βγάζει αυτή την οργή, που  για μένα προσωπικά είναι δικαιολογημένη. Ίσως να είναι και ένας μοχλός πίεσης προς το Κράτος ως προς την εξεύρεση οριστικής λύσης”.
Πηγή: arenafm.gr

“Τέλη Ιουνίου η Α.Μ.Κ. της ΠΑΕ Άρης”

Ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της ΠΑΕ Άρης, Πολυδεύκης Γκουρλάκης, φιλοξενήθηκε στον “ARENA FM 89.4″ και μίλησε για όλα τα ζητήματα που είναι ανοιχτά στους “κίτρινους”, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως ενδεχομένως από την επόμενη εβδομάδα να τεθούν σε διάθεση τα εισιτήρια διαρκείας της επόμενης σεζόν, ότι περιμένουν να ενημερωθούν και εγγράφως από τη ΦΑΕ για το αν τα χρέη προς αυτήν είναι λιγότερα κατά 3 εκ. ευρω  αλλά και το γεγονός πως η Α.Μ.Κ. θα γίνει από την αρχή, σωστά και κατά πάσα πιθανότητα τέλη Ιουνίου. 
Αναλυτικά, τόνισε τα παρακάτω:
Για τα πάρα πολλά ζητήματα που είναι ανοιχτά τη δεδομένη στιγμή στον Άρη: “Έχετε δίκιο. Είναι πάρα πολλά τα θέματα που τρέχουν και πολύ σημαντικά. Είναι το άρθρο 99, ο προγραμματισμός της νέας σεζόν, ο νέος προπονητής, οι παίκτες που θα στελεχώσουν το ρόστερ, τα διαρκείας, γίνονται βελτιωτικά έργα στο γήπεδο αλλά και στο Ρύσιο”.
Για τις πολλές ώρες που ασχολείται όλο το δ.σ. για τη λύση αυτών των ζητημάτων: “Ο καθένας έχει αναλάβει ένα πόστο και μια συγκεκριμένη δουλειά. Όντως, δεν μας φτάνει το 24ωρο. Εάν είχαμε και 36 ώρες, θα εργαζόμασταν! Όλη μέρα τρέχουμε και δουλεύουμε για αυτά τα ζητήματα, τα οποία γνωρίζαμε βεβαίως, όπως και το φορτίο που αναλάβαμε.Είναι τα διαρκείας, είναι και ο εορτασμός των 100 χρόνων της ομάδας. Δουλεύουμε για αυτά τα ζητήματα, είναι όλα προς συζήτηση”.
Για την έκδοση των διαρκείας της επόμενης σεζόν: “Για τα διαρκείας είμαστε σχεδόν έτοιμοι, απλώς ετοιμάζουμε και κάποιες κινήσεις για να προσελκύσουμε τον κόσμο αλλά και κάποιες εκπλήξεις. Ενδεχομένως, να εκδοθούν από την επόμενη εβδομάδα”.
Για το γεγονός πως τα χρέη στην Εφορία είναι λιγότερα από ότι ήταν γνωστό: “Ναι, χτες πήγε ο πρόεδρος μας στη ΦΑΕ ώστε να διαπιστώσει πόσα είναι τα χρέη της ομάδας. Περιμένουμε να λάβουμε ενημέρωση και εγγράφως”.
Για την Α.Μ.Κ. : ”Κατ’ αρχάς, θα πρέπει να γίνει σωστά. Φαντάζομαι πως τέλη Ιουνίου θα είμαστε έτοιμοι να την ανακοινώσουμε”.
Για το Δημήτρη Ηλιάδη: “Είμαστε πολύ στενοί συνεργάτες εδώ και πολλά χρόνια, συνεργαζόμαστε και εκτός του Άρη. Ασχολούμαστε και οι δύο με τα μάρμαρα. Είναι πολύ παθιασμένος με τον Άρη, ασχολείται πολλές ώρες με την ομάδα”.
Για τη σοβαρότητα που δείχνει η νέα διοίκηση: ” Όπως βλέπετε, είμαστε πολύ σοβαροί, δεν βγαίνουμε στα ράδια να κάνουμε πομπώδεις δηλώσεις. Κάνουμε σοβαρή δουλειά και είμαστε αναγκασμένοι, ευτυχώς ή δυστυχώς, να πετύχουμε. Δε γίνεται να περάσει η ομάδα τέτοια χρονιά σαν και τη φετινή.
Ο κ. Ηλιάδης υποσχέθηκε πως δε θα αφήσει κανένα χρέος στην ομάδα, όπως επίσης υποσχέθηκε πως θα πληρώνεται κανονικά όλο το προσωπικό της ΠΑΕ, οι παίκτες, το προπονητικό τιμ, γενικώς όλοι θα πληρώνονται”.

Πηγή: arenafm.gr

“Δεν είναι κατάλληλες οι συνθήκες ώστε να επιστρέψει ο Γκάλης”

Το πρώην μέλος του δ.σ. της ΚΑΕ Άρης και μέλος της ΣΑΡΙΣΑ, Σωτήρης Κιοσέλογλου, μίλησε στον “ARENA FM 89.4″ για την εκδήλωση προς τιμήν του Νίκου Γκάλη, για την ανέφικτη επιστροφή του “Νικ” στα κοινά της ομάδας τη δεδομένη στιγμή, για την πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση των “κιτρινόμαυρων” αλλά και τις λύσεις που μπορούν να βοηθήσουν ως ένα βαθμό.
Πιο συγκεκριμένα, είπε:
Για την εκδήλωση προς τιμήν του Γκάλη, που ήταν και μέλος της επιτροπής που την οργάνωσε: “Αυτή η εκδήλωση ήταν καθήκον μας να γίνει. Καθήκον όλων των Αρειανών. Έπρεπε η δική μας γενιά να φέρουμε πίσω αυτόν τον άνθρωπο, να τον τιμήσουμε όπως του έπρεπε. Εγώ το είχα συζητήσει και με την πρώην διοίκηση, πριν τον κ. Αρβανίτη. Δεν προχώρησε για κάποιους λόγους και μάλιστα κάποιοι έλεγαν πως δε γινόταν επειδή ήθελε λεφτά ο Γκάλης, πράγμα που μόνο που ακούγεται είναι ντροπή”.
Για ενδεχόμενη επιστροφή του Νίκου Γκάλη στα κοινά του Άρη: “Είναι ο μόνος που θα μπορούσε να κάνει τον Άρη πάλι “Αυτοκράτορα”. Τη δεδομένη στιγμή, όμως, δεν είναι κατάλληλες οι συνθήκες ώστε να επιστρέψει ο Γκάλης και να εμπλακεί σε μια εταιρία, που είναι καταχρεωμένη. Στην ουσία είναι χρεοκοπημένη και προσπαθεί να επιβιώσει”.
Για την πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση της ΚΑΕ Άρης: “Εμείς, ως ΣΑΡΙΣΑ, τα λέγαμε πριν 2 χρόνια, αλλά κανείς δεν μας άκουγε. Έλεγαν πως θέλουμε το κακό της ομάδας. Υπάρχουν, όμως, άνθρωποι που έχουν ονοματεπώνυμο που οδήγησαν την ομάδα σε αυτό το σημείο και θα συνεχίσουν να την οδηγούν.
ΣΑΡΙΣΑ, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή. Υπάρχει οικονομική δυσπραγία σε όλες τις επιχειρήσεις και δεν μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες, διότι πρέπει να σώσουν τις προσωπικές τους επιχειρήσεις. Όφελος, έτσι κι αλλιώς, από αυτήν την εμπλοκή δεν υπάρχει”.
Για το αν μπορεί να βοηθήσει ξανά ο Ντίμης Παπαϊωάννου αλλά και γενικώς ποιοι μπορούν να βοηθήσουν τους “κίτρινους”: “Πόσο να βοηθήσει ο κ. Ντίμης Παπαϊωάννου; Φτάνει! Έβαλε ένα σωρό λεφτά και δούλεψε πολύ για αυτή την ομάδα. Θα πρέπει να βρεθούν νέοι άνθρωποι οι οποίοι θα αγαπούν την ομάδα και θα θέλουν να βάλουν χρήματα. Εγώ προσωπικά, δεν μπορώ να βοηθήσω οικονομικά. Αλλά, ό,τι κι αν χρειαστεί ο Άρης, εμείς είμαστε εδώ. Είμαστε στρατιώτες της ομάδας”.
Για το αν γνωρίζει πως υπήρχε συνάντηση ανάμεσα στον πρόεδρο της ΚΑΕ, κ. Αρβανίτη και τον Γκάλη και την διοργάνωση ενός τουρνουά με το όνομά του κάθε χρόνο: “Δεν γνωρίζω πως υπάρχει συνάντηση ανάμεσα στον κ. Αρβανίτη και τον Νίκο Γκάλη. Εντάξει, συμφωνώ πως μπορεί να γίνει ένα τουρνουά κάθε χρόνο με το όνομά του ώστε να τον τιμάμε, αλλά δεν είναι κατάλληλες οι συνθήκες ώστε να τον βάλουμε μπροστά”.
Για τη λύση σωτηρίας με το άρθρο 99: “Το άρθρο 99 είναι η λύση, αλλά θα πρέπει και να πληρώνονται οι δόσεις. Το μπάτζετ της ομάδας θα πρέπει να είναι 300.000 ευρό, σύμφωνα με το άρθρο 99. Δεν μπορεί να είναι παραπάνω”.
Πηγή: arenafm.gr

«Αν βρεθεί κάποιος φεύγω»

Ο πρόεδρος του Α.Σ. Άρης, Νίκος Παπαδόπουλος, μιλώντας στον “ARENA FM 89.4″ αποκάλυψε και ξεκαθάρισε πως αυτός αποχωρεί από τη θέση του εάν έρθει κάποιος που θα καταθέσει εναλλακτική πρόταση για την προεδρία του “κίτρινου” Ερασιτέχνη! Επίσης, για τη φημολογία που αναπτύχθηκε για το προσωρινό “λουκέτο” στο κολυμβητήριο και στο γυμναστήριο του συλλόγου, πως έγινε για να εξυπηρετήσει συγγενικό του πρόσωπο μεταφέροντας τις υποχρεώσεις των αθλητών εκεί, υπογράμμισε χαρακτηριστικά, πως πρόκειται για “τεράστια λάσπη, unfair, και χτύπημα κάτω από τη μέση”!
Αναλυτικά, όσα δήλωσε είναι τα εξής:
Για το προσωρινό κλείσιμο του κολυμβητηρίου και του γυμναστηρίου του Α.Σ. Άρης: “Τα πράγματα είναι απλά. Λόγω οικονομικής δυσπραγίας, δεν μπορούσαμε να πληρώσουμε το αέριο και ως όφειλε η εταιρία, μας το έκοψε. Γι’ αυτό και ανακοινώθηκε πως θα παραμείνει μέχρι νεωτέρας κλειστό το γυμναστήριο και το κολυμβητήριο. Εντός της ημέρας, πάντως, θα εκδοθεί ανακοίνωση και ελπίζουμε πως θα διευθετηθεί το ζήτημα και θα λειτουργήσουν ξανά από αύριο το πρωί. Το αέριο κοστίζει γύρω στις 80-90.000 ευρό το χρόνο και είναι έξοδα αποκλειστικά του Α.Σ. Το χειμώνα φτάνει και τα 12.000 ευρό μηνιαίως!”.
Για τη φημολογία που αναπτύχθηκε σύμφωνα με την οποία το κλείσιμο έγινε για να εξυπηρετήσει συγγενικό του πρόσωπο: “Αυτό είναι τεράστια λάσπη. Δε δουλεύει κανέναν συγκεκριμένο πρόσωπο σε γυμναστήριο. Η γυναίκα μου εργάζεται σε ένα κέντρο ευεξίας στο κέντρο της πόλης, αλλά είναι εντελώς άσχετο με τις ανάγκες του Άρη και των τμημάτων του. Εάν είναι ντροπή που εργάζεται εκεί, τι να σας πω; Είναι unfair και χτύπημα κάτω από τη ζώνη”.
Για τη θέση του Super 3 πως πρέπει να αποχωρήσει αλλά και την δική του θέση γύρω από αυτό το ενδεχόμενο: “Ναι, αυτή είναι η θέση του συνδέσμου και τη σέβομαι. Εγώ θέλω να τους πω πως εάν έρθει κάποιος και μου καταθέσει μια εναλλακτική πρόταση ή τέλος πάντων εάν έρθει κάποιος που θέλει να διοικήσει τον Α.Σ., ας έρθει και εγώ θα φύγω. Το έχω πει 2-3 φορές και στο παρελθόν. Εμένα με κατηγορούν πως είχα καλές σχέσεις με την προηγούμενη διοίκηση. Αν είναι κι αυτό έγκλημα, τι να πω;”.
Πηγή: arenafm.gr

Ισπανία καλεί Σούλη!!

Μπορεί το θέμα του προπονητή στον Άρη να παραμένει ανοικτό, μπορεί ο Σούλης Παπαδόπουλος να εμφανίζεται ως αουτσάϊντερ στην κούρσα της προπονητολογίας, ωστόσο ο έμπειρος προπονητής φαίνεται να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη αρκετών ομάδων που θέλουν να συνεργαστούν μαζί του.
Ο Παπαδόπουλος έχει στα χέρια του αρκετές προτάσεις από ομάδες που θα ήθελαν να τον έχουν στον πάγκο τους την νέα χρονιά, ωστόσο έκπληξη προκαλεί μια καινούργια πρόταση που ήρθε στα χέρια του και, μάλιστα, από την Ιβηρική Χερσόνησο! Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ομάδα της δεύτερης κατηγορίας της Ισπανίας – της segunda division – έχει καταθέσει πρόταση συνεργασίας στον Σούλη Παπαδόπουλο και τον έχει καλέσει στην Ισπανία να συζητήσουν.
Φυσικά, ο Παπαδόπουλος έχει βάλει στον «πάγο» τόσο τους Ισπανούς, όσο και τις τέσσερις ελληνικές ομάδες (δυο της Superleague και δυο της Football League) που του έχουν προτείνει συνεργασία, καθώς ο ίδιος έχει ως πρώτο του στόχο την παραμονή του στην τεχνική ηγεσία του Άρη. Αυτό έχει διαμηνύσει και σε όλους τους ενδιαφερόμενους, ότι δηλαδή θα περιμένει την τελική απόφαση της νέας διοίκησης της ΠΑΕ Άρης και αμέσως μετά, αν χρειαστεί, θα εξετάσει τις επιλογές του για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.
Πηγή: arenafm.gr

“Να χαίρεται ο κόσμος…”

Ο Δημήτρης Τατάκης, ταμίας της Κ.Μ.Α., φιλοξενήθηκε στον “ARENA FM 89.4″ και μίλησε για την συστράτευση που πρέπει να υπάρχει και τη σύμπνοια ανάμεσα σε ΠΑΕ και Κ.Μ.Α., για τη κοινή συνιστώσα που πρέπει να υπάρχει σε όλα τα ζητήματα από όλους τους φορείς του Άρη, για τις χορηγίες που υποσχέθηκε ο Δημήτρης Ηλιάδης, αλλά και για την Α.Μ.Κ. Αναλυτικά, τόνισε τα ακόλουθα:
Αρχικά, είπε: ”Το ζητούμενο είναι αυτό. Δηλαδή, να υπάρχει συστράτευση και σύμπλευση ανάμεσα στις διοικήσεις ΠΑΕ και Κ.Μ.Α. Όπως είπε και ο κ. Στεφανίδης, ο πρόεδρος της Κ.Μ.Α., εμείς θέλουμε να έχουμε καλή σχέση με την ΠΑΕ και να έχουμε ελεγκτικό ρόλο, εκτός από το αγωνιστικό, που είναι καθαρά θέμα της ΠΑΕ και το έχουμε αφήσει αποκλειστικά σε αυτούς.
Εγώ αυτό που θέλω να τονίσω είναι η τελευταία κουβέντα του κ. Ηλιάδη στην προχθεσινή μας συνάντηση, να υπάρχει δηλαδή έστω και ένα ευρώ πλεόνασμα στο ταμείο. Όλοι είναι αποδεκτοί, κανείς δεν περισσεύει αυτή τη στιγμή στον Άρη”.
Για τις σχέσεις με όλους τους φορείς του Άρη: “Επιδιώκουμε και προσπαθούμε να κάνουμε συναντήσεις με όλες τις διοικήσεις, δηλαδή, ΠΑΕ, ΚΑΕ, Α.Σ. Άρης, ώστε να υπάρχει μια κοινή συνιστώσα για όλα τα ζητήματα”.
Για τις χορηγίες που έχει υποσχεθεί ο κ. Ηλιάδης αλλά και για την επανεκκίνηση του Άρη: “Μας είπε ότι βρίσκεται στο στάδιο των υπογραφών και όταν πάρουν και επίσημη μορφή, θα μας τις ανακοινώσει. Την επανεκκίνηση τη συζητήσαμε μαζί με την ΠΑΕ. Να υπάρχει χρηστή διαχείριση, να μη γίνονται ανούσιες και περιττές σπατάλες, να πείσουμε τον κόσμο να πιστέψει σε εμάς και τη διοίκησή μας, ώστε να γιορτάσουμε όπως πρέπει την εκατονταετία της ομάδας”.
Για τον εορτασμό των 100 χρόνων και την οικονομική ενίσχυση που προσδοκάται από τις εκδηλώσεις για αυτά: “Πιστεύω πως μπορούν να έρθουν πολλά χρήματα από αυτό το γεγονός. Δεν είναι εύκολο και μικρό πράγμα να κλείνεις 100 χρόνια. Επομένως, μπορούμε να προσελκύσουμε αρκετούς χορηγούς”.
Για το αν μπορεί να γίνει πραγματικότητα η πρόταση του κ. Τζεβελέκη περί “ενιαίου Άρη”, αλλά και για την προσεχή Α.Μ.Κ. : “Δεν είναι η θέση μου να απαντήσω σε αυτό το ερώτημα. Θα πρέπει να υπάρχει έγκριση της Κ.Μ.Α. Σε 1-2 χρόνια που μπορεί να έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα σε ΠΑΕ, ΚΑΕ, Α.Σ., Κ.Μ.Α. και είναι 4 Φορείς υγιείς, μπορεί να συζητήσουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, που θα ήταν πολύ καλό. Τώρα, όμως, δεν είναι εφικτό. Η Α.Μ.Κ. θα γίνει και θα είναι πάνω από 5 εκ. ευρό”.
Τέλος, δήλωσε: “Σκοπός μας είναι να έρχεται ο κόσμος στο γήπεδο και να το χαίρεται. Δεν αρμόζει στον Άρη να βολοδέρνει ή να παλεύει για την σωτηρία του”.
Πηγή: arenafm.gr

«Ξανά στην Σούπερ Λίγκ»

Από τους πιο αγαπητούς ξένους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν την φανέλα του Ηρακλή, είναι ο Κέλβιν Σέμπουε. Ο λιβεριανός ποδοσφαιριστής μίλησε από την Μονροβία στον ARENA FM 89.4 , για τις αναμνήσεις του  τον αγωνα με τον Παναιτωλικό και την προσδοκία του να επιστρέψει η ομάδα στην Σούπερ Λίγκ.
Αναλυτικά τα όσα είπε :
«Είμαι χαρούμενος  με την επικοινωνία γιατί αφορά τον Ηρακλή που είναι η ομάδα που αγαπάω. Έχω περάσει τις καλύτερες στιγμές μου στην ομάδα της Θεσσαλονίκης και ακόμα και τώρα που έχουν περάσει τόσα χρόνια εξακολουθώ να μιλάω για την ομάδα και τους φιλάθλους της»
-Θυμάσαι τον τρόπο που πανηγυρίζεις;
«Δεν ξεχνιέται. Lift the Roof.  Ήταν  ένας τρόπος που έγινε γνωστός σε ολόκληρη την Ελλάδα. Όλοι  το γνώριζαν και μου έκανε εντύπωση που πριν από 3-4 χρόνια περίπου όταν παρακολούθησα έναν σημαντικό αγώνα με την Λάρισα για την παραμονή. Τότε οι φίλαθλοι πανηγύρισαν με τον ίδιο τρόπο και χάρηκα ιδιαίτερα»
-Έχεις κάποια επαφή με τον Ηρακλή ή πρώην συμπαίκτες σου;
«Με τον Χάγκαν είχα μια επικοινωνία και σίγουρα μόλις επιστρέψω στην Ελλάδα θα πάω να τον δω. Ακόμα και τώρα μαζί με τον Ντεμπά συζητάμε  για τον Ηρακλή και θυμόμαστε αρκετά»
-Ο Χάγκαν  είναι υπεύθυνος ακαδημιών για τον Ηρακλή.
«Είναι πολύ καλό αυτό και χαίρομαι. Ήξερα ότι ήταν στο τμήμα του σκάουτιγκ . Είναι καλό αυτό για την ομάδα. Ξέρω ότι πέρασε πολλά με τον υποβιβασμό του στην Δ΄ Εθνική με όσα έγιναν . Αυτό δεν είναι όμως δίκαιο . Ο Ηρακλής είναι ιστορία ! θα πρέπει να επιστρέψει στην πρώτη κατηγορία γιατί το αξίζει. Είναι μεγάλη ομάδα».
-Ποια ήταν η καλύτερη στιγμή σου στον Ηρακλή;
«Μπορώ να θυμηθώ δυο αγώνες. Όταν είχαμε κερδίσει τον ΠΑΟΚ με 3-1 και είχαμε καταπληκτική απόδοση. Επίσης τον αγώνα με τον Ολυμπιακό όπου χάναμε 0-4  και μειώσαμε σε 3-4 και ο διαιτητής δεν μας άφησε να ισοφαρίσουμε. Ήταν μεγάλος αγώνας αυτός και δεν ξεχνιέται».
-Τώρα υπάρχει ένας σημαντικός αγώνας με τον Παναιτωλικό που μπορεί να κρίνει την άνοδο.
«Είναι ένας μεγάλος αγώνας  και νομίζω ότι θα πρέπει να κερδίσουμε για να επιστρέψουμε στην Α΄ Εθνική. Ηρακλάρα μου πρέπει να τα καταφέρεις(!) . Θα έρθω σε 3-4 μήνες στην Θεσσαλονίκη και θέλω να δω την ομάδα να είναι ξανά στην μεγάλη κατηγορία».
-Με τον Ντεμπα θυμάστε καθόλου την θητεία σας στον Ηρακλή;
«Ξεχνιούνται αυτά. Πρόσφατα μάθαμε ότι πέθανε ό πρόεδρος που είχαμε τότε στην ομάδα ( Θεοδωρίδης) και βρεθήκαμε. Συζητούσαμε για δυο περίπου ώρες. Ο Ντεμπά αγαπάει και αυτός τον Ηρακλή και θέλουμε να βοηθήσαμε με κάθε τρόπο την ομάδα. Το αξίζει»
Πηγή: arenafm.gr

ΠΑΟΚ για Μάασκαντ !!

Ένας ακόμα προπονητής ήρθε να προστεθεί στην αλυσίδα  των υποψήφιων προπονητών για την ομάδα του ΠΑΟΚ. Πρόκειται για τον Ρόμπερτ  Μάασκαντ  που τελευταίος του σταθμός ήταν η ολλανδική Γκρόνιγκεν.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ο ολλανδός τεχνικός βρίσκεται στην Χαλκιδική για διακοπές   και χθες (4/6) μίλησε με ανθρώπους του ΠΑΟΚ. Δεν υπάρχει κάποια οριστική συμφωνία  με την ελληνική ομάδα   αλλά είχε συζητήσεις με συνεργάτη του Ιβάν Σαββιδη.  Με αυτά τα δεδομένα αναμένεται να παίξει τον δικό του ρόλο ως υποψήφιος του δικεφάλου.
Ποιος είναι ο Μαασκάντ
Ξεκίνησε την καριέρα του από την Ρόζενταλ όπου έμεινε για τρία χρόνια στον πάγκο της. Στην συνέχεια βρέθηκε στην Γκου Αχέντ Ιγκλς γα μια σεζόν και μετά  επέστρεψε στην Ροζενταλ.  Το 2004  βρέθηκε στην Βίλεμ   και το 2008  στην Μπρέντα  όπου την οδήγησε στο κυπελλο ΟΥΕΦΑ  και στην δεύτερη σεζόν έχοντας οικονομικά προβλήματα  ζήτησε ενίσχυση της ομάδας  κάτι που δεν έγινε και αποχώρησε.  Πήγε στην Πολωνία όπου κατέκτησε το πρωτάθλημα   και στην συνέχεα βρέθηκε στο Τσάμπιονς Λίγκ. Ωστόσο ο αποκλεισμός από τους ομίλους της διοργάνωσης και η ήττα που ακολούθησε από την αιώνια αντίπαλο Κρακοβία ( πρώτη ήττα μετά από 28 χρόνια!) έφερε το διαζύγιο με την πολωνική ομάδα.  Τον Μάιο του 2012  επέστρεψε στην πατρίδα του για την Γκρόνιγκεν και έμενε μέχρι το τέλος  σχεδόν της φετινής σεζόν  τερματίζοντας στην 7η  θέση.
1999–2002      Roosendaal
2003–2003      Go Ahead Eagles
2003–2004      Roosendaal
2004–2005      Willem II
2006–2007      Roosendaal
2007–2008      MVV
2008–2010      NAC Breda
2010–2011      Wisła Kraków
2012– FC Groningen
Πηγή: arenafm.gr

Δανεικός μεν, αλλά…!!

Αβέβαιο είναι το μέλλον του Γιάννη Ζαραδούκα στον Ολυμπιακό, καθώς οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν αποφασίσει ακόμη το αν θα τον εντάξουν στο δυναμικό τους ή θα τον παραχωρήσουν εκ νέου με την μορφή δανεισμού. Ωστόσο, εκείνο που του ξεκαθάρισαν είναι ότι, σε περίπτωση που δοθεί δανεικός, θα υπάρξουν δυο συγκεκριμένοι περιοριστικοί όροι. Ότι θα μπορέσει να πάει σε όποια ελληνική ομάδα θέλει, πλην του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ.
Στον Άρη βέβαια, παρακολουθούν διακριτικά την περίπτωση Ζαραδούκα και περιμένουν την… ευκαιρία τους. Ως γνωστόν, υπάρχει διάθεση από την νέα διοίκηση της ΠΑΕ Άρης να αποκτήσει ξανά τον αριστεροπόδαρο διεθνή με την μορφή δανεισμού, εκτιμώντας τις ικανότητές του και πιστεύοντας ότι μπορεί να βοηθήσει την ομάδα, έχοντας και την εξάμηνη προϋπηρεσία στο Κλεάνθης Βικελίδης.
Ο ίδιος ο Ζαραδούκας, σύμφωνα με το στενό του περιβάλλον, δεν θα έλεγε όχι στην επιστροφή του στην Θεσσαλονίκη, καθώς εκτιμά ότι ο Άρης τον καλύπτει ποδοσφαιρικά. Ωστόσο, αυτό που διαμηνύει είναι ότι περιμένει να ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο με τον Ολυμπιακό, για να μπορέσει να κάνει την τελική του επιλογή για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.
Πηγή: arenafm.gr

Συμφωνία Φορτούνα με Γιαννιώτα!

Για συμφωνία του Γιάννη Γιαννιώτα με την Φορτούνα Ντίσελντορφ γράφουν οι Γερμανοί. Συγκεκριμένα, η εφημερίδαEXPRESS έβγαλε την πληροφορία ότι ο τεχνικός της Φορτούνα, Μάικ Μπούσκενς έδωσε την συγκατάθεσή του στον τεχνικό διευθυντή, Βολφ Βέρνερ για την μεταγραφή του ιαννιώτα.

Αναφέρει πως η Φορτούνα θα καταβάλει 450.000 ευρώ στον Άρη, προφανώς εννοώντας τα χρήματα για την ρήτρα και τα τροφεία για τον ταλαντούχο παίκτη, που τον χαρακτηρίζει «διαμάντι».Πηγή: metrosport.gr

Θετικοί για παραμονή Παπαστεριανός-Παπαζαχαρίας!

Στα γραφεία της ΠΑΕ Άρης βρέθηκε σήμερα ο εκπρόσωπος του Μανόλη Παπαστεριανού και Γρηγόρη Παπαζαχαρία, προκειμένου να μιλήσει με τον πρόεδρο κ. Ηλιάδη για τις περιπτώσεις των δύο.
Το θετικό κλίμα και η επιθυμία των ποδοσφαιριστών να συνεχίσουν να φοράνε και τα επόμενα χρόνια τη φανέλα του Άρη είναι το «κλειδί» για να ανοίξει ο δρόμος στις διαπραγματεύσεις. Για να μπει, ωστόσο, το θέμα σε στάδιο… υπογραφών πρέπει πρώτιστα να βρεθεί η χρυσή τομή αναφορικά με τις οφειλές της ΠΑΕ στους δύο παίκτες. Για τον Παπαστεριανό είναι ένα ποσό της τάξεως των 230.000 ευρώ, ενώ για τον Παπαζαχαρία υπήρξε μία μικρή διαφορά 10-15 χιλιάδων ευρώ με το ποσό να είναι κοντά στα 200.000.

Την Δευτέρα θα υπάρξει νέο ραντεβού ανάμεσα στις δυο πλευρές προκειμένου η διοίκηση του κ. Ηλιάδη να καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση αποπληρωμής των οφειλομένων. Εφόσον υπάρξει συμφωνία σε αυτό το κομμάτι θα ανοίξει και ο δρόμος για την ανανέωση των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών.

Παραμένει ο Ψυχογιός

Ο Δημήτρης Καρύδας στη σημερινή συνάντηση με τον Δημήτρη Ηλιάδη έθεσε και το θέμα του Νίκου Ψυχογιού και συγκεκριμένα το θέμα των οφειλών, αφού ο αμυντικός του Άρη θα συνεχίσει τη νέα χρονιά στο Κλεάνθης Βικελίδης (δένεται με συμβόλαιο). Παρά το γεγονός ότι ο Σούλης Παπαδόπουλος –σε περίπτωση που έμεινε στον Άρη- δεν τον υπολόγιζε, ο Χαλκιδικιώτης αμυντικός κρίνεται αναγκαίος για το νέο ρόστερ του Άρη. Πηγή: metrosport.gr

Κλειστό για δεύτερη ημέρα το «Aris Fitness Club»!

Κλειστές για το κοινό για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, παραμένουν οι εγκαταστάσεις του «Aris Fitness Club» προκαλώντας κύμα αντιδράσεων του κόσμου σε βάρος της διοίκησης του Ερασιτέχνη, για την «εγκληματική» της αδράνεια, που έφερε κι αυτή την εξέλιξη, ενώ μάλιστα χθες, υπήρξε και σχετική ανακοίνωση από τον Super 3 που κάλεσε τον πρόεδρο Νίκο Παπαδόπουλο να παραιτηθεί άμεσα!

Η απόφαση αυτή, λήφθηκε από τους εργαζόμενους των εγκαταστάσεων τη Δευτέρα το πρωί, κατόπιν πολύ σοβαρών παραπόνων που λάμβαναν καθημερινά από τους πελάτες, για τη λειτουργία του γυμναστηρίου και του κολυμβητηρίου του «Κλεάνθης Βικελίδης» τα οποία και παραμένουν χωρίς φυσικό αέριο εδώ και πολύ καιρό.

Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε συνάντηση των εργαζομένων και λήφθηκε απόφαση, να κρατήσουν κλειστές τις εγκαταστάσεις και σήμερα, αλλά και μέχρις ότου λυθεί το θέμα με το φυσικό αέριο. Οι αλλεπάλληλοι διακανονισμοί που έχουν γίνει με την εταιρεία που το παρέχει, δεν έχουν τηρηθεί και μέχρι να βρεθεί λύση, δημιουργείται ένα ζήτημα πολύ μεγάλων διαστάσεων που ασφαλώς και δεν... τιμά τον Ερασιτέχνη Άρη.

Η διοίκηση του ΑΣ πάντως, έχει προγραμματισμένο συμβούλιο για σήμερα στις 20:30 όπου και αναμένεται να συζητήσει μεταξύ άλλων κι αυτό το ζήτημα.Πηγή: metrosport.gr

Αρτούρ Ζόρζε στο Metropolis: «Θα πετύχει ο Ντομίνγκος»

Μαζί με τον Εουσέμπιο, αποτελούν δύο εκ των πλέον σπουδαίων προσωπικοτήτων στην ιστορία του πορτογαλικού ποδοσφαίρου. Ο λόγος για τον Αρτούρ Ζόρζε, ο οποίος διέγραψε μία σπουδαία καριέρα ως ποδοσφαιριστής με τη φανέλα των Πόρτο και Μπενφίκα αλλά και ως προπονητής, έχοντας ουκ ολίγες διακρίσεις με μεγαλύτερη ασφαλώς την κατάκτηση του κυπέλλου πρωταθλητριών το 1987 ως τεχνικός της Πόρτο. Το «Αθλητικό Metropolis» φιλοξένησε τον Αρτούρ Ζόρζε με αφορμή το ενδεχόμενο να αναλάβει τον ΠΑΟΚ ο συμπατριώτης του, Ντομίνγκος Πασιέντσα.

«Σαν ποδοσφαιριστής ήταν πολύ καλός. Διέθετε υψηλή τεχνική και ό,τι έκανε στο γήπεδο ήταν σωστό. Αναμφισβήτητα, διέθετε μυαλό. Δυσκολεύτηκε βέβαια λίγο να προσαρμοστεί στο ρόλο του προπονητή, όπως γίνεται πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, όμως μέχρι τώρα τα έχει πάει αρκετά καλά, ειδικά στην Μπράγκα. Το επίπεδο στη Σπόρτινγκ ήταν πιστεύω πιο δύσκολο γι΄ αυτόν και στην αρχή δυσκολεύτηκε, όμως θεωρώ καλή την πορεία του και με αυτήν. Το βασικό χαρακτηριστικό του πάντως είναι πως οι ομάδες του παίζουν καλό ποδόσφαιρο και βάζουν πολλά γκολ» τόνισε αρχικά ο σπουδαίος Πορτογάλος.

Για το αν οι ομάδες του Ντομίνγκος έχουν επιθετική φιλοσοφία, δήλωσε:

«Του αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο. Άλλωστε και ως ποδοσφαιριστής του άρεσε η επίθεση. Οπότε ήταν λογικό και σαν προπονητής να του αρέσει το επιθετικό στυλ, όπως του αρέσουν και οι επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές».

Για το ότι πολλοί Πορτογάλοι προπονητές επιλέγουν το ελληνικό πρωτάθλημα, τόνισε:

«Παλαιότερα στην Πορτογαλία παίζαμε μπάλα και όχι ποδόσφαιρο. Αυτό έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια και είναι λογικό πολλοί προπονητές να δουλεύουν στο εξωτερικό. Παρακολουθούν τα σεμινάρια που πρέπει και πλέον είναι μορφωμένοι και επαγγελματίες προπονητές με όλη τη σημασία της λέξης και είναι λογικό πολλές ομάδες του εξωτερικού, μεταξύ αυτών και ομάδες από την Ελλάδα, να του επιλέγουν».

Για το αν έχει προσωπικές σχέσεις με ορισμένους εξ αυτών, υπογράμμισε:

«Όχι δεν έχω ιδιαίτερες σχέσεις με κάποιον. Ούτε με τον Ντομίνγκος. Έχουμε κρατήσει βέβαια μια καλή επαφή. Όχι πάρα πολύ προσωπική αλλά αρκετά συχνή».

Για το αν έχει προσωπική άποψη για το ελληνικό ποδόσφαιρο, απάντησε:

«Το παρακολουθώ γενικά όσο μπορώ, ειδικά την πορεία των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη. Ειδικότερα, παρακολουθώ την πορεία της Εθνικής Ελλάδας από το 2004 ως και σήμερα. Το 2004 μας κερδίσατε βέβαια δύο φορές και κατακτήσατε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και αυτό πείραξε τους Πορτογάλους. Το έχουν όμως ξεπεράσει. Γνωρίζω επίσης πως στην Ελλάδα οι οπαδοί είναι ιδιαίτερα ένθερμοι, όπως και στην Πορτογαλία. Όταν έρχεται η κουβέντα στο ποδόσφαιρο, και στις δύο χώρες γίνεται σωστή δουλειά. Και οι δύο λαοί μοιάζουν στην φιλοσοφία και στην κουλτούρα και γενικότερα οι Πορτογάλοι συμπαθούν τους Έλληνες».

Για το αν ο Ντομίνγκος μπορεί να «στεριώσει» στον ΠΑΟΚ και στο ελληνικό πρωτάθλημα, είπε:

«Δεν γνωρίζω καλά τον ΠΑΟΚ. Θεωρώ πως εσείς τον γνωρίζετε καλύτερα από εμένα. Αναφορικά τώρα με τον Ντομίνγκος, μπορώ να πω πως είναι αρκετά δυνατός στο μυαλό για να αντέξει σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα και σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Θα σας αρέσει σαν προπονητής και ο τρόπος που θα στήσει την ομάδα. Θα παίζει επιθετικό και αυτό είναι θετικό. Όπώς και στην Πορτογαλία έτσι και στην Ελλάδα, πιστεύω πως αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο. Αν καταφέρει να περάσει τη νοοτροπία του στους παίκτες, τότε θα μείνει».

Για το αν η παρουσία του και αυτή του Εουσέμπιο βοήθησε τους Πορτογάλους ποδοσφαιριστές και προπονητής να βγουν από τα σύνορα της χώρας του, δήλωσε:

«Ήταν τελείως διαφορετικές εποχές όταν ασχοληθήκαμε εμείς με το ποδόσφαιρο. Αλλά παρόλα αυτά, σε αυτό που βοηθήσαμε ήταν να γίνουν πιο δυνατά τα μυαλά των νέων προπονητών αλλά και των νέων ποδοσφαιριστών, προκειμένου να μπορέσουν να πιστέψουν πως μπορούν να τα καταφέρουν στο εξωτερικό. Ανέκαθεν πάντως ήταν καλοί οι Πορτογάλοι ποδοσφαιριστές και οι Πορτογάλοι προπονητές. Ήταν θέμα χρόνου να δουλέψουν στο εξωτερικό. Αυτό οφείλεται περισσότερο στο ότι τα τελευταία χρόνια έχει ανοίξει η αγορά παρά στην αξία τους». Πηγή: metrosport.gr

Ανακοινώνεται ο Ντομίνγκος που είναι στην Θεσσαλονίκη!!

Εντός της ημέρας η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα ανακοινώσει την συμφωνία με τον Ντομίνγκος. Ο Πορτογάλος τεχνικός ειδοποιήθηκε από τους επιτελείς της ασπρόμαυρης ΠΑΕ πως θα υπογράψει διετές συμβόλαιο καιέτσι ταξίδεψε στην Θεσσαλονίκη. Αυτή τη στιγμή έχει συνάντηση στα γραφεία της ΠΑΕ με τους Βρύζα, Ζαγοράκη και Τσιστιακόφ και το βράδυ θα συναντηθεί με τον Σαββίδη. Πηγή: metrosport.gr

Σνάουτσερ: «Πιο δυνατά τα αποδυτήρια με Γκαρσία»

Στο αθλητικό Metropolis μίλησε ο Σνάουτσερ με αφορμή την επιστροφή του Πάμπλο Γκαρσία στον ΠΑΟΚ: : «Είναι καλό για όλους. Και για τους φίλους του ΠΑΟΚ, γιατί όλος ο κόσμος αγαπάει τον Πάμπλο. Όταν παίζει, παίζει πολύ καλά, με πολύ πάθος. Είναι καλό και για τις δύο πλευρές. Και για τον Πάμπλο και για τον ΠΑΟΚ» και θα συνεχίσει: «Ο Γκαρσία ήταν πολύ σημαντικός παίκτης, πολύ έμπειρος. Ξέρει πως άμα κάτι δεν πάει καλά στα αποδυτήρια, ξέρει να πει τι «πονάει» και για τους παίκτες και για τον προπονητή. Μιλάει με την καρδιά του και αυτό είναι καλό. Αν κάτι δεν πάει καλά, είναι αυτός που θα πει τι «πονάει». Είναι σαν αρχηγός. Πολλοί παίκτες ακούν τον Πάμπλο για το τι πρέπει να κάνουν. Έχει παίξει σε πολλές μεγάλες ομάδες και ξέρει να κάνει τη δουλειά του πολύ καλά».
Για το αν η επιστροφή του Πάμπλο δυναμώνει τον ΠΑΟΚ: : «Πιστεύω ότι δυναμώνει πάρα πολύ. Και πιο σημαντικό για μένα είναι τα αποδυτήρια. Αν ο Πάμπλο γυρίσει, θα είναι πιο σκληρά και πιο δυνατά τα αποδυτήρια. Και αυτό είναι καλό για την ομάδα».
Για την αποχώρηση του Πάμπλο πριν από μήνες: «Είναι δύσκολο να πω τι πρέπει να κάνει ο πρόεδρος, ο προπονητής. Ήταν μία δύσκολη στιγμή, αλλά ο Πάμπλο δε μπορούσε να δουλέψει με τον Δώνη. Πρώτος αυτός το είπε ότι δε μπορεί να δουλέψει με αυτόν τον προπονητή».
Πηγή: metrosport.gr

Στην Αθήνα ο Σαββίδης για τα χρέη - επιστολή σε Σαμαρά!!

 Ο Σαββίδης και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ πιέζουν την Κυβέρνηση για να κάνει δεκτή την πρόταση που αφορά την αποπληρωμή του χρέους προς το Δημόσιο. Έτσι η ΠΑΕ έβγαλε στη δημοσιότητα επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Ζήσης Βρύζας προς τον πρωθυπουργό ενώ ενημερώνει παράλληλα πως ο Ιβάν Σαββίδης βρίσκεται στην Αθήα για να "τρέξει" το θέμα. Το ενημερωτικό δελτίο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρει:

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ κ. Ιβαν Σαββίδης αναπροσάρμοσε το πρόγραμμά του συμπεριλαμβανομένων και των ειλημμένων υποχρεώσεων προς τον πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλο, προκειμένου να μεταβεί στην πρωτεύουσα και να επισκεφτεί κυβερνητικά στελέχη, αναφορικά με το θέμα των παλαιών χρεών της ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. προς το δημόσιο.

Νωρίτερα είχε αποσταλεί η παρακάτω επιστολή προς το γραφείο του Πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Αντώνη Σαμαρά, η οποία κοινοποιήθηκε και προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα.

Αναλυτικά η επιστολή προς τον πρωθυπουργό:

“Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Θα θέλαμε με την παρούσα να επανέλθουμε στο θέμα των οφειλών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο Ελληνικό Δημόσιο. Ήδη με προγενέστερη αλληλογραφία τόσο προς εσάς, όσο και με προτάσεις προς το Υπουργείο Οικονομικών, τις οποίες και επισυνάπτουμε, είχατε ενημερωθεί αναλυτικά για το ζήτημα και είχαν υποβληθεί συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπισή του.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν κατέστη δυνατή η επίλυση του θέματος με τρόπο που να ανταποκρίνεται στην επιχειρηματική λογική και στις κρατούσες οικονομικές συνθήκες. Θα θέλαμε να επαναλάβουμε ότι από την πλευρά της η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στην οριστική επίλυση του ζητήματος με άμεση καταβολή του συνόλου της πρωτογενούς οφειλής (εκτιμάται σε ποσό περί τα 11.000.000 ευρώ).

Επισημαίνουμε ότι σε περίπτωση μη εύρεσης ρεαλιστικής λύσης η ΠΑΕ ΠΑΟΚ

• θα αντιμετωπίσει σοβαρότατο πρόβλημα ρευστότητας με αποτέλεσμα την αδυναμία να ανταποκριθεί στις τρέχουσες υποχρεώσεις της,

• θα αποκλειστεί από τη συμμετοχή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις,

• θα περιορίσει σημαντικά την οικονομική της δραστηριότητα,

• θα αντιμετωπίσει και το ενδεχόμενο μετατροπής της σε ερασιτεχνικό σωματείο με ότι αυτό συνεπάγεται σε θέσεις εργασίας και οικονομική δραστηριότητα.

• Το Ελληνικό Δημόσιο θα στερηθεί σημαντικά έσοδα (στην τελευταία οικονομική χρήση καταβλήθηκε σε αυτό συνολικό ποσό περίπου 10.000.000 ευρώ).

Για τους παραπάνω λόγους παρακαλούμε την υιοθέτηση του αιτήματός μας το συντομότερο δυνατό, ώστε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ να είναι σε θέση να προγραμματίσει την ομαλή λειτουργία της στο άμεσο μέλλον.

Με εκτίμηση για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ

ΖΗΣΗΣ ΒΡΥΖΑΣ

Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος

Σε κίνδυνο η ζωή του Κιλιγκαρίδη!

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Πολωνίας, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του κανόε καγιάκ, Ανδρέας Κιλιγκαρίδης. Οι γιατροί μιλούν για πολύ σοβαρή ασθένεια, ενώ οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για αιμάτωμα στον εγκέφαλο. Ο Έλληνας παγκόσμιος πρωταθλητής βρέθηκε λιπόθυμος στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που διέμενε, στην πόλη Μπίντγκος κι αμέσως διακομίστηκε στο τοπικό νοσοκομείο. Πηγή: metrosport.gr

Ισόπαλη η Νέων με την Κροατία!!

Η Εθνική μας ομάδα Νέων U19 αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Κροατίας στον πρώτο αγώνα για τον 4ο όμιλο της elite round του EURO 2013. Η Κροατία μπήκε δυνατά στον αγώνα και μόλις στο 4' έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ καθώς ο Μπάρκας πραγματοποίησε εντυπωσιακή επέμβαση στο χτύπημα πέναλτι του Πέριτς. Η ελληνική ομάδα ήταν αυτή που στην πρώτη αξιόλογη επιθετική της προσπάθεια κατάφερε να προηγηθεί με τέρμα του Γούτα στο 12΄. Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Κροάτες άσκησαν συνεχόμενη πίεση στην ελληνική άμυνα με στόχο την ισοφάριση, κάτι που κατάφεραν στο 66' με χτύπημα πέναλτι του Κις. Ο επόμενος αγώνας της Εθνικής Νέων U19 είναι κόντρα στην κάτοχο του τίτλου Ισπανία την Παρασκευή 7 Ιουνίου (14.00).

Κροατία: Μαλένιτσα, Μαρότι, Πάβιτς, Σιμούνοβιτς, Πέριτς, Μπρλεκ, Καναντίγια, Μ. Κοβάσεβιτς, Γκρζαν (46' Ίβαντσιτς), Κις (76' Σπέχαρ), Μίσιτς (58' Αλβίρ)

Ελλάδα: Μπάρκας, Χουχούμης, Γούτας, Καντούτσης, Παπουτσογιαννόπουλος, Σιώπης, Μύγας (71' Σουνάς), Δώνης (71' Γιαννιτσάνης), Ιωαννίδης, Φούντας (80' Δεληγιαννίδης), Ανδρεόπουλος Πηγή: metrosport.gr

Νέος «άνεμος» στον Πανσερραϊκό!!

Λεπτομέρειες απομένουν πλέον για να ανακοινωθεί και τυπικά η αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην ομάδα των Σερρών. Ωστόσο, μέχρι να γίνει αυτό, ήταν δεδομένο ότι θα έρχονταν και αλλαγές στο διοικητικό σχήμα του Πανσερραϊκού. Ο Λάζαρος Θεοδωρίδης, ως ο νέος πρόεδρος της ΠΑΕ, όπως μεταφέρθηκε ήδη, ανακοίνωσε χθες και επίσημα ότι τη θέση του γενικού διευθυντή της ΠΑΕ αναλαμβάνει το δεξί χέρι του Ρώσου επενδυτή, Ευθύμης Γιορντάμης. Μάλιστα, θα πρέπει να καταγραφεί, ότι ο Γιορντάμης θα αντικαταστήσει τον Βασίλη Χρυσανθίδη, που ήταν στο συγκεκριμένο πόστο τα τρία τελευταία χρόνια.

Ειδικός σύμβουλος

Ο δεύτερος δεν θα φύγει, αλλά θα κατέχει πλέον τον ρόλο ειδικού συμβούλου του Λάζαρου Θεοδωρίδη. Μάλιστα, επίκειται να οριστικοποιηθεί και η παραμονή του Μιχάλη Γρηγορίου στον πάγκο των «λιονταριών» και τη νέα σεζόν. Θα πρέπει να καταγραφεί πάντως ότι η παρουσία του Λάζαρου Θεοδωρίδη στη θέση του προέδρου και του διευθύνοντα συμβούλου, έγινε για να διευκολύνει την μετάβαση στην επόμενη διοικητική ημέρα, ενώ η «έκπληξη» ήταν η παρουσία στο διοικητικό συμβούλιο ενός ανθρώπου ο οποίος είναι ο συνεργάτης-μεταφραστής του Ρώσου επιχειρηματία, και ακούει στο όνομα Ντμίτρι Τροτσκόφ, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στις Σέρρες και στα γραφεία της ΠΑΕ, παρακολουθεί και κινεί διαδικασίες.

Αξίζει, φυσικά να σημειωθεί ότι η νέα διοίκηση που σχηματίστηκε, λογικά θα έχει... ημερομηνία λήξης, καθώς με την μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών στον Ρώσο, θα δημιουργηθεί νέο Δ.Σ. Από το Δ.Σ. της ΠΑΕ παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους ο Θάνος Αραμπατζής, ενώ παρέμειναν σε αυτό ως αντιπρόεδροι οι Ιορδάνης Καπλανίδης και Δημήτρης Φιλίππου και ως μέλη οι Βασίλης Χρυσανθίδης, Γιώργος Γούνας, Φρίξος Γκουμάσης, Δημήτρης Παυλίδης, Γιώργος Τσιφούτης και Γρηγόρης Πασχάλης.

Κόντος: «Προτεραιότητα...»

Θέλει να μείνει, αλλά δεν είναι σίγουρο. Ο Αλέξης Κόντος τοποθετήθηκε χθες για τη χρονιά που πέρασε, αλλά και για τον ίδιο: «Μας βοήθησε και ο προπονητής να κρατήσει τα αποδυτήρια. Αυτό ήταν και είναι ένα σημαντικό στοιχείο για τον Πανσερραϊκό. Είχε σημαντική συμβολή σε αυτό ο κ. Γρηγορίου. Θα ήταν πολλοί παίκτες που θα τα είχαν παρατήσει αγωνιστικά, αν δεν ήταν αυτός. Ασχέτως αν θα έφευγαν ή έκαναν προσφυγές», είπε σε ραδιόφωνο των Σερρών για να συνεχίσει. «Δεν έχουν γίνει ακόμη συζητήσεις με την ομάδα. Περιμένω. Θέλω να μείνω, αλλά θα δείξει. Υπάρχει ένα φιλολογικό ενδιαφέρον από ομάδες, αλλά πρώτα θέλω να μιλήσω με τον Πανσερραϊκό».

Όσο για τους νέους επενδυτές; «Πιστεύω ότι ήρθαν με όραμα και στόχο να βοηθήσουν και για τώρα και μακροπρόθεσμα. Έχουν στόχο να φτάσουν κάτι καλό. Τα λόγια του ήταν ήρθαμε για να μείνουμε. Όλοι νομίζω πείστηκαν, οι παίκτες σίγουρα, δέχθηκαν να κάνουν τους διακανονισμούς και να υπογράψουν για την αδειοδότηση».
Πηγή: metrosport.gr

Νέα αναβολή για Ηλιάδη!!

Όλα έδειχναν πως η δικαστική διαμάχη και η διεκδίκηση των οφειλόμενων χρημάτων του Στέλιου Ηλιάδη από την ΠΑΕ Ηρακλής θα έφτανε στην τελική της φάση και θα υπήρχε απόφαση. Στην προ ημερών εκδίκαση πάντως, υπήρξε άλλη μια αναβολή στην συγκεκριμένη υπόθεση. Οι εμπλεκόμενες πλευρές εξέφρασαν τις ίδιες θέσεις, με την πλευρά Ρέμου να υποστηρίζει πως υπάρχει σύνδεση σημερινής και προηγούμενης ΠΑΕ (άλλωστε την κάλεσε εκ νέου με τον γνωστό πια όρο "προσεπίκληση") και την πλευρά του ποδοσφαιριστή να τονίζει πως δεν είχε συνεργαστεί με τους ανθρώπους που βρίσκονται στο "τιμόνι" του Ημίθεου τώρα...Πηγή: metrosport.gr

Στον Ντουμπάι ο Ούγκο Βιάνα!

Στο Ντουμπάι με τη φανέλα της Αλ Αχλί θα συνεχίσει την καριέρα του ο Ούγκο Βιάνα.
Ο 30χρονος Πορτογάλος μέσος, για τον οποίο είχε ενδιαφερθεί και ο Παναθηναϊκός, συμφώνησε σε συμβόλαιο ενός χρόνου με την Αλ Αχλί, η οποία του πρόσφερε πάνω από δύο εκατ. ευρώ για αποσπάσει την υπογραφή του. Ο Βιάνα είναι η δεύτερη μεταγραφή για την Αλ Αχλί, μετά την απόκτηση του Ρικάρντο Κουαρέσμα, ο οποίος δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στο τουρκικό πρωτάθλημα και τώρα θα συνεχίσει την καριέρα του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Πηγή: onsports.gr

Μουρίνιο: «Ο Ρονάλντο νομίζει ότι τα ξέρει όλα»

Σε συνέντευξή του ο Ζοσέ Μουρίνιο παραδέχτηκε ότι είχε πρόβλημα με τον Κριστιάνο Ρονάλντο προς το τέλος της θητείας του στη Ρεάλ Μαδρίτης.
Ο νέος τεχνικός της Τσέλσι, μιλώντας στην ισπανική ιστοσελίδα «Intereconomia» σχολίασε όσον αφορά τη σχέση του με τον συμπατριώτη του:
«Ο Ρονάλντο είχε τρεις μεγάλες σεζόν με εμένα, δεν ξέρω αν ήταν οι καλύτερες στην καριέρα του γιατί είχε κάνει καλές χρονιές και στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Νομίζω όμως ότι βρήκαμε γι' αυτόν μία τακτική που τον βοηθούσε να εκφραστεί τέλεια στον αγωνιστικό χώρο, όπως δείχνουν και οι αριθμοί του στο σκοράρισμα. Το μόνο πρόβλημα ήταν πως όταν ένας προπονητής τον κριτικάρει από πλευράς τακτικής προσπαθώντας να τον βελτιώσει, αυτός δεν το δέχεται καλά, πιστεύοντας ίσως ότι τα ξέρει όλα και ότι ο κόουτς δεν μπορεί να τον βοηθήσει να γίνει καλύτερος», είπε ο Μουρίνιο, ενώ αναφέρθηκε και στα δύο τελευταία φετινά παιχνίδια της Ρεάλ όπου δεν αντάλλαξε ούτε ματιά με τον Ρονάλντο: «Δεν υπήρχε άλλο πρόβλημα. Τα τελευταία δύο παιχνίδια, ήταν τα μόνα στα οποία δεν έπαιξε, γιατί πάντα έπαιζε πριν και τα έδινε όλα για την ομάδα. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες είχε πόνο στη μέση και εγώ ποτέ δεν αμφισβητώ τους παίκτες όταν λένε ότι είναι τραυματίες».
Όσον αφορά τις προ μηνών δηλώσεις του Πέπε υπέρ του Κασίγιας, ο Μουρίνιο απέφυγε να μιλήσει για «προδοσία» εκ μέρους του συμπατριώτη του, αλλά παραδέχτηκε ότι έχει παράπονο από αυτόν: «Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι είχε το ένα πόδι έξω από τη Ρεάλ και εγώ τον έφερα πίσω και πάλεψα γι' αυτόν ώστε να πληρωθεί όσα αξίζει ως ο φανταστικός παίκτης που είναι. Όμως τραυματίστηκε και ένα παιδί 13 χρόνια νεότερο, ο Βαράν ήρθε στη θέση του. Ένοιωσα ότι αυτός άξιζε περισσότερο να είναι βασικός και ο Πέπε δεν το πήρε καλά. Και ξαφνικά όλοι όσοι δεν έκαναν τίποτε άλλο από το να τον κριτικάρουν πριν, βρέθηκαν στο πλευρό του εναντίον μου».

Οι ψίθυροι για ΠΑΟΚ κι Ιμπαγάσα…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει για τα όσα ακούγονται περί ΠΑΟΚ κι Ιμπαγάσα, σε σχέση με το… μέλλον του Κάνιο στον Ολυμπιακό.
Ψιθυρίζεται ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάει να πάρει τον Ιμπαγάσα, αν τελικά ο Ολυμπιακός τον αφήσει ελεύθερο.
• Για να είμαι ειλικρινής, δεν ξέρω αν είναι αλήθεια. Πριν λίγους μήνες ψιθυρίζονταν ότι ο Ιβάν Σαββίδης ήθελε να πάρει στη Θεσσαλονίκη κάποιον εκ των Τζιμπούρ, Χολέμπας, Τοροσίδη. Την κατάληξη την ξέρουμε.
• Βέβαια, ο ΠΑΟΚ επί Σαββίδη, αλλά κι από πριν, δείχνει μία προτίμηση στα «μεγάλα παιδιά»! Ο Λίνο είναι 36, οι Κατσουράνης, Βούκιτς34, οι Λόρενς, Λάζαρ, Ετό, Φωτάκης, Σαλπιγγίδης 32, ο Ιτάντζ 32…Και μπορεί και να έχω ξεχάσει κανένα. Σχεδόν μία ενδεκάδα κάνουν οι 30+…
• Φέτος, δεν τα πήγαν κι άσχημα. Πήραν τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα και έφτασαν ένα βήμα από τον τελικό του κυπέλλου. Αλλά ο ΠΑΟΚ φέτος δεν είχε ευρωπαϊκές υποχρεώσεις μετά τον Αύγουστο-χωρίς να ξέρω, βέβαια, αν θα έχει του χρόνου.
• Τέλος πάντων, μπορεί μία τέτοια υποψία, περί ΠΑΟΚ κι Ιμπαγάσα, να αλλάξει τα πλάνα του Ολυμπιακού για τον Κάνιο; Δε νομίζω. Αν πραγματικά στον Ολυμπιακό πιστεύουν ότι μπορεί να βοηθήσει στα 37 χρόνια του (!), είναι άλλο θέμα.
• Αλλά να τον κρατήσουν «για να μην τον πάρει ο ΠΑΟΚ»; Δεν το πολυβλέπω.
Πηγή: Sportfm.gr

Η σειρά του Παπαστεριανού

Σήμερα η συνάντηση Ηλιάδη με τον χαφ του Άρη για ανανέωση και οφειλόμενα...
Μετά τον Μπάμπη Οικονομόπουλο ο Δημήτρης Ηλιάδης θα έχει σήμερα ραντεβού με τον Μανώλη Παπαστεριανό συνεχίζοντας τα ραντεβού με τους παίκτες που λήγουν τα συμβόλαιά τους.
Ο 26χρονος μέσος που πραγματοποίησε εξαιρετικό δεύτερο γύρο, βρίσκεται στα πλάνα της νέας διοίκησης για την ομάδα της επόμενης χρονιάς ως ένας από τους τέσσερις παίκτες που έχει δικαίωμα να ανανεώσει ο ΑΡΗΣ για τις ηλικίες άνω των 24 ετών και θα του προταθεί να παραμείνει.

Θα γίνει μεγάλη μάχη γι΄ αυτόν τον παίκτη!

Ολυμπιακός, Παναθηναικός, ΠΑΟΚ και ...Ιταλία, θέλουν να τον εντάξουν στο ρόστερ τους. Ποιος είναι αυτός που έκανε και καλή χρονιά φέτος; Ο sportdog αποκαλύπτει!
Με τον Γιάννη Γιαννιώτα να "κοιτάει" προς Γερμανία πλέον, ο Νίκος Κοροβέσης ίσως αποτελεί το πιο "καυτό" ελληνικό όνομα στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο.
Ο Παναθηναϊκός είναι δεδομένο πως τον θέλει πολύ και ότι ψάχνει τρόπο για να τον αποκτήσει, ενώ όπως αποκαλύπτει η στήλη", δεν αποκλείεται να μπει στο κόλπο και ο Ολυμπιακός! 
Ο νεαρός άσος του ΠΑΣ Γιάννινα έχει κάνει εξαιρετική χρονιά και αρέσει πάρα πολύ στον Σάββα Θεοδωρίδη, ο οποίος όπου βρεθεί και όπου σταθεί λέει τα καλύτερα για αυτόν και πόσο πολύ θα τον ήθελε να τον δει στα κόκκινα.
Βέβαια, για τον Κοροβέση ενδιαφέρον έχει δείξει και ο ΠΑΟΚ, ενώ προσφάτως το όνομά του παίζει δυνατή και στην ιταλική αγορά.
Όποιος προλάβει, λοιπόν, τον Κοροβέση θα πάρει...sportdog gr

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε πολλά...

Δεν είναι μόνο η πιθανότητα να κουνήσει σεντόνι. Είναι ο χρόνος που αγόρασε και η ψυχραιμία με την οποία λογικά θα λειτουργήσει πλέον... Γράφει ο Μιχάλης Τσόχος.
Ηταν μόλις την περασμένη Πέμπτη, όταν σε αυτήν εδώ την γωνιά, μετά το «διπλό» του Ατρομήτου στην Τούμπα έγραφα: «Ο Ατρόμητος το αξίζει, αλλά δεν το πέτυχε...», τονίζοντας ότι θα ήταν πάρα πολύ δύσκολο να νικήσει τον Αστέρα Τρίπολης που έτσι και αλλιώς είχε μεγάλο κίνητρο. Εν τέλει δεν τα κατάφερε. Για πολλούς διαφορετικούς λόγους. Δεν ήταν τυχερός, μάλλον ήταν άτυχος, δεν ήταν και ικανός (πολλές χαμένες τελικές, κάποιες αδικαιολόγητα), ενώ μπορεί να έχει και τα παράπονά του από τη διαιτησία κυρίως για τη φάση του Ναπολεόνι όπου ελάχιστα λεπτά πριν από το τέλος υποδείχτηκε κακώς σε θέση οφσάιντ, όταν ήταν έτοιμος να σκοράρει.
Οπως και να έχει, ο Ατρόμητος δεν τα κατάφερε και τη θέση παίρνει ο ΠΑΟΚ. Οχι το πιο δίκαιο, με βάση την εικόνα των πλέι οφ, αλλά σίγουρα το πιο δίκαιο με βάση την κανονική διάρκεια όπου ο ΠΑΟΚ τερμάτισε 16 βαθμούς πάνω από τον Ατρόμητο. Και ο ΠΑΟΚ τα κατάφερε έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή, όχι μόνο χθες, άλλα όλη τη σεζόν τον Κώστα Κατσουράνη. Ο πιο ποιοτικός και σίγουρα ένας από τους ελάχιστους αν όχι ο μοναδικός leader που διαθέτει στο ρόστερ του ο ΠΑΟΚ.
Η εξέλιξη αυτή βγάζει τον ΠΑΟΚ από μία πολύ δύσκολη θέση στην οποία θα ερχόταν, αν δεν έπαιρνε την πρωτιά. Τώρα πλέον ο ΠΑΟΚ έχει τον χρόνο και την ηρεμία να σχεδιάσει την επόμενη μέρα. Αρκεί οι άνθρωποι που αποφασίζουν, να παραμείνουν ψύχραιμοι, να μην κάνουν σπασμωδικές κινήσεις και να μην τους πιάσει πανικός. Ο Σαλπιγγίδης και ο Κατσουράνης τα είπαν όλα χθες στη ΝΟVA μετά τη λήξη του ματς. Αυτός που πρέπει να τους ακούσει είναι ο Ιβάν Σαββίδης και οι συνεργάτες του και φυσικά ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Μάλλον αυτοί οι οπαδοί του ΠΑΟΚ που πριν από τέσσερις μέρες έσπαγαν αυτοκίνητα παικτών και προσπαθούσαν να τους ανοίξουν τα κεφάλια...
Πηγή: SportDay

Τρελαίνεται για φραπέ και σουβλάκια!

Ποιος μεγάλος μεταγραφικός στόχος μεγάλης ελληνικής ομάδας έχει ιδιαίτερη αδυναμία στον φραπέ και στα σουβλάκια; Ο σκύλος κάτι τέτοια θέματα τα μυρίζεται από μακριά...
Ο λόγος για τον Ζβέζνταν Μισίμοβιτς που είναι στην κορυφή της μεταγραφικής λίστας του Ολυμπιακού.
Ο αρχηγός της εθνικής Βοσνίας έκανε πολλούς Έλληνες φίλους στη Γερμανία και, όπως αποκαλύπτει η στήλη του σκύλου στο Twitter,  έτσι έμαθε να γουστάρει τον φραπέ και το σουβλάκι!
Ο Μισίμοβιτς έχει μεγάλη αγάπη για τη χώρα μας και μαζί αγαπάει και τις ελληνικές συνήθειες... Γι΄ αυτό δεν έχει πρόβλημα να πάρει μεταγραφή στη Σούπερ Λίγκα...
Βεβαίως, εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε και το ...κακό της ιστορίας. Ο Βόσνιος είναι ένας ποδοσφαιριστής που παίρνει πολύ εύκολα κιλά και κάνει ...κοιλιά! Φαίνεται και από το σουλούπι του, άλλωστε.
Οπότε θα είναι ένα θέμα, άμα έρθει στην Ελλάδα, πώς θα συνδυάσει τα σουβλάκια με την μπάλα...

Τα βρήκε με Μίλαν ο Χόντα

Κοντά στη Μίλαν βρίσκεται ο Κεϊσούκε Χόντα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «calciomercato.com». Ο Ιάπωνας έχει αποφασίσει να αποχωρήσει από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και οι «ροσονέρι» αποτελούν πρώτη επιλογή του.

Τα βρήκε με Μίλαν ο Χόντα
Είναι ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της Ιαπωνίας. Καλός τεχνίτης, με αίσθηση του γκολ, αλλά και οργανωτικές ικανότητες. Η πορεία του θα μπορούσε να είναι καλύτερη αν δεν αντιμετώπιζε προβλήματα τραυματισμού τα τελευταία χρόνια. Όμως, ο Κεϊσούκε Χόντα δείχνει να επανέρχεται σε υψηλά επίπεδα απόδοσης και ελπίζει πως με την επερχόμενη αλλαγή περιβάλλοντος, θα καταφέρει να επιβεβαιώσει όσους τον πιστεύουν από την αρχή της καριέρας του.

Τις προηγούμενες μέρες ο Χόντα γνωστοποίησε πως το καλοκαίρι θα αποχωρήσει από την ΤΣΣΚΑ, παρά το γεγονός πως το συμβόλαιό του λήγει τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «calciomercato.com», πίσω από αυτή τη δήλωση «κρύβεται» μια ενδιαφέρουσα πρόταση της Μίλαν.

Οι πληροφορίες που φτάνουν από το Μιλάνο κάνουν λόγο για δεδομένη συμφωνία ανάμεσα στο σύλλογο και τον παίκτη, ο οποίος μπορεί να μετακομίσει στην Ιταλία τον Ιανουάριο ως ελεύθερος, ή τον Ιούλιο, αν η Μίλαν πληρώσει ένα μικρό ποσό στους Ρώσους.

Με την προσθήκη του Χόντα, η μεσαία γραμμή της Μίλαν αποκτά ποιότητα, κάτι που ζήτησε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι από τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, προκειμένου να τον κρατήσει και την επόμενη χρονιά.

«Έσκασε» πρόταση για Καλτσά

Πρόταση για τον Καλτσά έφτασε στα γραφεία της Βέροιας από Ιταλία μεριά. Ο νεαρός άσος είναι από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της «Βασίλισσας του Βορρά» και η Βαρέζε ενδιαφέρεται σοβαρά για εκείνον

«Έσκασε» πρόταση για Καλτσά
Τον Νίκο Καλτσά έχει βάλει στο μάτι η ιταλική Βαρέζε και μάλιστα αυτό το ενδιαφέρον μετατράπηκε και σε οικονομική πρόταση που έφτασε στα γραφεία της Βέροιας. Οι Ιταλοί έχουν τσεκάρει αρκετές φορές τον νεαρό άσο και πιστεύουν πως θα τον αποκτήσουν.

Από την άλλη, η Βέροια δεν έχει πρόβλημα να παραχωρήσει τον ποδοσφαιριστή αν πρώτα ικανοποιηθεί οικονομικά. Έτσι κι αλλιώς η πρόθεση της ομάδας δεν είναι να «κόψει» την καριέρα του Καλτσά αλλά και οι δύο πλευρές να είναι στο τέλος χαρούμενες.

Ριζικές αλλαγές στον Αστέρα

Αρκετά αλλαγμένο θα είναι το ρόστερ του Αστέρα Τρίπολης την επόμενη σεζόν σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις.
Οι παίκτες που αναμένεται να αποχωρήσουν είναι αρκετοί και φυσικά θα πρέπει να αποκτηθούν αντικαταστάτες τους.
Ο Ράγιος οδεύει προς Ισραήλ, ο Άλβαρες είναι παρελθόν, ενώ δύσκολα θα μείνει και ο Λέντσε.
Το ίδιο ισχύει και για τους Καστέλς, Χουανίτο και Σέτι, την ώρα που τελειώνουν τα συμβόλαια των Σανκαρέ και Περόνε, με τις πιθανότητες ανανέωσεις να είναι μικρές.
Παράλληλα σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Σάκης Τσιώλης αναμένεται να κινηθεί δυναμικά στην ελληνική αγορά προκειμένου να ενισχύσει το έμψυχο δυναμικό.
Παίκτες όπως ο Λουσέρο του Πανθρακικού, ο Κεϊτά του ΠΑΣ, ο Λισγάρας του λεβαδειακού και ο Κόστλι της Βέροιας φέρονται να είναι στη μεταγραφική λίστα των Αρκάδων, που ήδη ετοιμάζουν την ομάδα της επόμενης σεζόν.

Μένει Εσπανιόλ ο Αγκίρε

Ο Χαβιέρ Αγκίρε ανανέωσε τη συνεργασία του με την Εσπανιόλ για άλλον έναν χρόνο.
Σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ, ο Μεξικανός τεχνικός συμφώνησε με τους Καταλανούς για να παραμείνει στον πάγκο τους έως τον Ιούνιο του 2014.
Ο Αγκίρε εργάζεται στην ισπανική ομάδα από τον Νοέμβριο του 2012.

Τιμωρία διεθνούς Άγγλου για στοιχηματισμό!!

Με τετράμηνη αποβολή από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα λόγω παραβίασης του νόμου περί στοιχηματισμού από ποδοσφαιριστές, τιμωρήθηκε ο μέσος της Τότεναμ, Άντρος Τάουνσεντ.

Τιμωρία διεθνούς Άγγλου για στοιχηματισμό!
Η ποινή του ποδοσφαιριστή, που τελευταία αγωνίστηκε ως δανεικός σε Λιντς, Μπέρμινγχαμ και QPR, έχει ανασταλτικό χαρακτήρα στο μεγαλύτερο μέρος της. Συγκεκριμένα, θα εκτίσει μόνο τον ένα μήνα της τιμωρίας του, αν την προσεχή τριετία η συμπεριφορά του είναι η πρέπουσα και κριθεί ικανοποιητική.

Παράλληλα, ο Τάουνσεντ που αγωνίζεται και στις μικρές Εθνικές της Αγγλίας, απομακρύνθηκε και από την Εθνική U21.

Στον 22χρονο μέσο επιβλήθηκε και πρόστιμο 27 χιλιάδων λιρών Αγγλίας.

Πρέπει να σημειωθεί, πως ο παίκτης δεν συνδέεται με στημένα παιχνίδια, αλλά παραβίασε τον κανονισμό περί στοιχηματισμού στην Αγγλία, σύμφωνα με τον οποίο οι ποδοσφαιριστές απαγορεύεται ρητά να παίζουν στοίχημα σε παιχνίδια των κατηγοριών που αγωνίζονται ή που θα μπορούσαν να έχουν οποιαδήποτε επιρροή.

Ο ίδιος ο Τάουνσεντ, αποδέχτηκε την ποινή του και μάλιστα έγραψε στο twitter ότι δεν σκοπεύει να ασκήσει και έφεση.

«Ήταν μια θλιβερή εμπειρία, την οποία αποδέχομαι πλήρως και θέλω πλέον να επιστρέψω πιο δυνατός. Είμαι απόλυτα προσηλωμένος στην επιστροφή μου στο ποδόσφαιρο. Θέλω να προχωρήσω μπροστά και τα όσα έγιναν να μην αμαυρώσουν την καριέρα μου», σημείωσε χαρακτηριστικά.Πηγή: sport-fm.gr

Σε κωματώδη κατάσταση ποδοσφαιριστής της Νις!!

Διασωληνωμένος σε καταστολή βρίσκεται ο Κέβιν Ανάν, που δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή έπειτα από σοβαρό τροχαίο ατύχημα.

Σε κωματώδη κατάσταση ποδοσφαιριστής της Νις!
Ο ποδοσφαιριστής της γαλλικής Νις τραυματίστηκε σοβαρά το βράδυ της Δευτέρας όντας συνοδηγός σε όχημα, με τους γιατρούς να είναι κάθε άλλο παρά αισιόδοξοι.

Ο 26χρονος Γάλλος μέσος είναι σε καταστολή και οι θεράποντες ιατροί δεν προχωρούν σε κάποια επέμβαση όσο η κατάστασή του είναι κρίσιμη.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο Ανάν υπέστη πολλαπλά κατάγματα στο ένα χέρι του με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με ακρωτηριασμό, ενώ φέρεται να έχει τραυματιστεί και στη σπονδυλική στήλη. Πηγή: sport-fm.gr

Ανανέωσε ο Αγκίρε!!

Ο Χαβιέ Αγκίρε θα παραμείνει στον πάγκο της Εσπανιόλ για έναν χρόνο ακόμη.

Ανανέωσε ο Αγκίρε
Στον πάγκο της Εσπανιόλ θα παραμείνει ο Χαβιέ Αγκίρε. Όπως μεταφέρουν τα ισπανικά δημοσιεύματα ο μεξικανός προπονητής συμφώνησε με την ισπανική ομάδα για νέο συμβόλαιο.

Αυτό θα έχει ισχύ για έναν χρόνο, δηλαδή, μέχρι τον Ιούνιο της νέας σεζόν.

Ο Αγκίρε βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας από τον Νοέμβριο του 2012.Πηγή: sport-fm.gr

Καταλήγει ο Σάντος!!

Με άκρως επιθετικούς προσανατολισμούς θα παρατάξει την Εθνική ο Φερνάντο Σάντος στο παιχνίδι με τη Λιθουανία για τα προκριματικα του Μουντιάλ. Ποιες είναι οι επιλογές του Πορτογάλου για την ενδεκάδα.

Καταλήγει ο Σάντος
Στη διπλή προπόνηση της Τρίτης, ο ομοσπονδιακός τεχνικός δούλεψε στις στημένες φάσεις, ενώ φανέρωσε τις σκέψεις του για την ενδεκάδα στο απογευματινό δίτερμα. Είναι δεδομένο ότι η «γαλανόλευκη» θα πιέσει ψηλά τον αντίπαλο από το ξεκίνημα του ματς και θα επιδιώξει να πετύχει ένα γρήγορο γκολ.

Και πώς θα γίνει αυτό; Κάνοντας παιχνίδι από τις δύο πτέρυγες προκειμένου να ανοίξουν οι χώροι στην άμυνα των Λιθουανών. Ο Φερνάντο Σάντος δείχνει να έχει αποφασίσει σε μεγάλο βαθμό σε ποιους παίκτες θα δώσει φανέλα βασικού στο Βίλνιους την Παρασκευή. Για την ώρα μία θέση φαίνεται πως παραμένει ανοιχτή. Αυτή του δεξιού εξτρέμ με τους Δημήτρη Σαλπιγγίδη, Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, Παναγιώτη Κονέ και Σωτήρη Νίνη να τη διεκδικούν.

Να τα πάρουμε με τη σειρά. Την εστία θα υπερασπιστεί ο Ορέστης Καρνέζης. Η τετράδα της άμυνας θα απαρτίζεται από τους Βασίλη Τοροσίδη στο δεξί άκρο, Χοσέ Χολέμπας στο αριστερό, ενώ οι δύο στόπερ θα είναι ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος με τον Κώστα Μανωλά.

Η τριάδα της μεσαίας γραμμής θα είναι εκτός απροόπτου οι: Γιάννης Μανιάτης, Γιώργος Καραγκούνης και Κώστας Κατσουράνης. Ο αρχηγός της Εθνικής μπορεί να μην προπονήθηκε την Τρίτη λόγω μίας φλεγμονής στο μικρό δάχτυλο του δεξιού ποδιού, θα βρίσκεται όμως, στις επιλογές του 58χρονου προπονητή.

Στην επίθεση, οι δύο από τις τρεις θέσεις είναι καπαρωμένες με τον Γιώργο Σαμαρά να κινείται σε θέση αριστερού εξτρέμ και τον Φάνη Γκέκα στην κορυφή. Το δίλημμα του Σάντος είναι για τη δεξιά πλευρά της επίθεσης. Την Τρίτη δοκίμασε με τους βασικούς τον Χριστοδουλόπουλο , ενώ τη Δευτέρα είχε επιλέξει τον Κονέ, τη στιγμή που διεκδικούν θέση και οι: Σαλπιγγίδης, Νίνης. Πηγή: sport-fm.gr

«Καθάρισε» και περιμένει!!

Στον τελικό των πλέι οφ της ACB προκρίθηκε την Τρίτη η Ρεάλ Μαδρίτης.

«Καθάρισε» και περιμένει
Οι φιναλίστ της φετινής Ευρωλίγκας νίκησαν με 77-63 τη Σαραγόσα στην Αραγονία, στον τρίτο μεταξύ τους ημιτελικό της διοργάνωσης και έκαναν το 3-0 στη σειρά, παίρνοντας πανηγυρικά το «εισιτήριο» για τον τελικό, όπου θα περιμένουν το νικητή της σειράς ανάμεσα στην Γκραν Κανάρια και την Μπαρτσελόνα.

Οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο επέβαλαν τον ρυθμό τους από το τρίτο δεκάλεπτο και ύστερα και έφτασαν στο τελικό +14, ενώ στο πρώτο ημίχρονο έχαναν με δύο πόντους.

Κορυφαίος των «μερένχες» ήταν ο Μίροτιτς με 18 πόντους, ενώ από τους φιναλίστ του Κυπέλλου Κυπελλούχων του 1991
ξεχώρισε ο Ρολ με 12 πόντους. Πηγή: sport-fm.gr

Τουρκική ακταιωρός άνοιξε πυρ σε ελληνικό δουλεμπορικό!!

Υπό πλήρη μυστικότητα προσπαθεί να κρατήσει το Λιμενικό Σώμα το περιστατικό που σημειώθηκε σε τουρκικά θαλάσσια ύδατα όταν τουρκική ακταιωρός άνοιξε πυρ εναντίον ελληνικού καταμαράν ανοιχτά της Σύμης.

Τουρκική ακταιωρός άνοιξε πυρ σε ελληνικό δουλεμπορικό
Υπό πλήρη μυστικότητα προσπαθεί να κρατήσει προς το παρόν το Λιμενικό Σώμα το περιστατικό που σημειώθηκε σε τουρκικά θαλάσσια ύδατα, όταν τουρκική ακταιωρός άνοιξε πυρ εναντίον ελληνικού καταμαράν ανοιχτά της Σύμης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το καταμαράν μετέφερε περίπου 40 λαθρομετανάστες, τους οποίους είχε παραλάβει από τα τουρκικά παράλια.

Δεν υπήρξε κανείς τραυματισμός και όλοι οι επιβαίνοντες, αλλά και το σκάφος κατευθύνθηκαν στη Ρόδο, όπου γίνονται οι πρώτες ανακρίσεις, προκειμένου να ξεκαθαρίσει κάτω από ποιες συνθήκες συνέβη το περιστατικό.

Η εμπλοκή έγινε, όταν το πλήρωμα της τουρκικής ακταιωρού ζήτησε από τον πλοίαρχο του καταμαράν να σταματήσει για έλεγχο ανοιχτά της Σύμης.

Ο πλοίαρχος, που είχε επιβιβάσει του λαθρομετανάστες από τη Ντάτσα της Τουρκίας με προορισμό πιθανόν τη Σύμη, ή κάποια βραχονησίδα, αγνόησε τους Τούρκους και συνέχισε τον πλου.

Ακολούθησε καταδίωξη από τουρκικό σκάφος στην αρχή και στη συνέχεια από ελληνικό, με αποτέλεσμα το καταμαράν να εγκλωβιστεί δυτικά της Σύμης. Σκάφος του Λιμενικού Σώματος συνόδευσε το καταμαράν στο λιμάνι του Πανορμίτη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν υπάρχουν τραυματίες από τους πυροβολισμούς. Όπως υποστήριξαν οι Τούρκοι έριξαν προειδοποιητικές βολές.

Οι λαθρομετανάστες, επιβιβάστηκαν σε ναυαγοσωστικό και μεταφέρθηκαν στο νησί της Ρόδου, ενώ κλιμάκιο του Λιμενικού θα ανακρίνει τους δύο συλληφθέντες.

Πρόκειται για τον Έλληνα καπετάνιο του τουριστικού καταμαράν και ένα ακόμα άτομο που συνελήφθησαν και θα μεταφερθούν επίσης το πρωί της Τετάρτης στη Ρόδο.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Ρόδου, ενώπιον του οποίου θα προσαχθούν οι δύο συλληφθέντες.

Από το γραφείο Τύπου του Λιμενικού Σώματος, η μόνιμη απάντηση είναι «δεν έχουμε καμία ενημέρωση» ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr και ο Αρχηγός ΛΣ, αντιναύαρχος Δημήτρης Μπαντιάς έχει δώσει εντολή να μην δοθεί καμία πληροφορία.

Άμεσα ενημερώθηκε για το περιστατικό ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης, ο οποίος βρίσκεται στη Νορβηγία, καθώς και το επιτελείο του, το οποίο όμως και αυτό μετά την παρέμβαση του Αρχηγού Λ.Σ. προσπαθεί να κερδίσει χρόνο: « Αν δεν ξεκαθαρίσει το θέμα και δεν μάθουμε ακριβώς τι έχει συμβεί δεν μπορούμε να πούμε τίποτα επισήμως» ήταν τα λόγια τους.

Πηγή: www.protothema.gr

Ψάχνει… γκολ η ΑΕΚ!!

Ο σχεδιασμός για τη νέα ΑΕΚ προχωρά φουλ και για την επίθεση. Η «Ένωση» όμως δεν ψάχνει το γκολ μονάχα σε μεγάλα ονόματα (όπως ο Παπαδόπουλος). Αλλά και σε… ελπιδοφόρα όπως οι Μανιάς και Μαρουκάκης.

Ψάχνει… γκολ η ΑΕΚ
Στη θέση του τερματοφύλακα θεωρείται θέμα χρόνου (για την ακρίβεια μετά το τέλος των πλέι-οφ της Football League) η ανακοίνωση του Ηλία Βούρα.

Στην άμυνα έχουν ανανεώσει οι Τσουμάγκας-Τσουκαλάς κι αναμένεται η απάντηση του Κουτρουμπή. Στα χαφ έμεινε ο Ανάκογλου, επέστρεψε ο Γεωργέας, υπάρχει αισιοδοξία για τον Ρόβα και γίνεται προσπάθεια για τον Μητρόπουλο.

Και στην επίθεση ωστόσο ο σχεδιασμός της νέας ΑΕΚ προχωρά με ταχείς ρυθμούς. Αφού λοιπόν το θέμα του Δημήτρη Παπαδόπουλου δείχνει να μην προχωρά (εξαιτίας της προτεραιότητας που δίνει στο εξωτερικό ή ομάδα Σούπερ Λίγκας) η «Ένωση» εξετάζει κι άλλες λύσεις για τη γραμμή κρούσης -όπου σίγουρος αυτή τη στιγμή είναι μονάχα ο Παυλής.

Έτσι -μετά τον Λεωνίδα Κυβελίδη που ακούστηκε τις προηγούμενες μέρες- επί τάπητος τέθηκαν και τα ονόματα δυο ακόμα επιθετικών με πετυχημένο βιογραφικό στη Football League: Του Μιχάλη Μανιά και του Ματθαίου Μαρουκάκη.

Ο μεν πρώτος έκλεψε την παράσταση πέρυσι, αναδεικνυόμενος πρώτος σκόρερ της κατηγορίας με 20 γκολ. Εκτός του ότι είναι ελεύθερος, δε, στην ΑΕΚ ποντάρουν και στα κιτρινόμαυρα αισθήματά του (σ.σ. χθες παραδέχθηκε ότι πρότυπό του ήταν ο Ντέμης Νικολαΐδης) ώστε να προχωρήσουν οι επαφές που ήδη έχουν ξεκινήσει μαζί του.

Την ίδια ώρα, η περίπτωση του Μαρουκάκη επίσης βρέθηκε στο μικροσκόπιο. Αφενός διότι πρόκειται για φορ με επίσης διαπιστωμένη ευχέρεια στο γκολ (φέτος πέτυχε 7 σε 31 συμμετοχές, ενώ σκόραρε κι εναντίον του ΠΑΟΚ στο Κύπελλο), αφετέρου διότι είναι επίσης ελεύθερος. Κι εκτός αυτού, μετρά ήδη πέντε χρονιές στην Καλλιθέα, σε μια εκ των οποίων πέτυχε και γκολ στο φιλικό με την ΑΕΚ το 201 που σημαδεύτηκε απ' την επίθεση στον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Πηγή: sport-fm.gr

Αυτοί τον έφεραν... Τούμπα!!

Ο Πάμπλο Γκαρσία ξέχασε όσα τον χώριζαν με την αγαπημένη του ομάδα και γύρισε στον ΠΑΟΚ. Τι ακριβώς όμως έγινε και ποιοι χειρίσθηκαν την υπόθεση; Η απάντηση στον σκύλο!Ο Πάμπλο Γκαρσία μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει και επίσημα τη μεγάλη επιστροφή του στον ΠΑΟΚ. Στην ομάδα για την οποία... γουστάρει να παίξει άλλον έναν χρόνο και μετά, όταν με το καλό «κρεμάσει» τα παπούτσια του περήφανος, να αναλάβει και κάποιο πόστο.

Πώς όμως άλλαξε το κλίμα και Ουρουγουανός «ψήθηκε» να γυρίσει στην αγαπημένη του Τούμπα; Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε, πως όταν έφευγε πριν από λίγους μήνες από τον σύλλογο, δεν είχε πρόβλημα μόνο με τον Γιώργο Δώνη. Τότε ήταν και πληγωμένος από την διοίκηση και κάποιους συγκεκριμένους ανθρώπους στον σύλλογο, που δεν τον στήριξαν όσο θα ήθελε...

Τι συνέβη όμως και τα ξέχασε όλα και ποιοι ήταν αυτοί που τον έψησαν να επιστρέψει;

Όπως αποκαλύπτει λοιπόν η στήλη «sportdog penalty», αυτός που μεσολάβησε για να εξαφανισθούν οι όποιες διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών ήταν ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ και νυν σύμβουλος του Ιβάν Σαββίδη, χειρίσθηκε εξαιρετικά την υπόθεση και όπως φαίνεται από το αποτέλεσμα, κατάφερε να βρει πολύ γρήγορα και την χρυσή τομή.

Από εκεί και πέρα ανέλαβε δράση ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος με συνοπτικές διαδικασίες πλέον έλυσε την παρεξήγηση και έφερε πίσω τον αγαπημένο της εξέδρας, Πάμπλο. Σιγά μην χρειαζόταν να ρωτηθεί και ο νέος προπονητής...
Πηγή: sportdog.gr