Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε πολλά...

Δεν είναι μόνο η πιθανότητα να κουνήσει σεντόνι. Είναι ο χρόνος που αγόρασε και η ψυχραιμία με την οποία λογικά θα λειτουργήσει πλέον... Γράφει ο Μιχάλης Τσόχος.
Ηταν μόλις την περασμένη Πέμπτη, όταν σε αυτήν εδώ την γωνιά, μετά το «διπλό» του Ατρομήτου στην Τούμπα έγραφα: «Ο Ατρόμητος το αξίζει, αλλά δεν το πέτυχε...», τονίζοντας ότι θα ήταν πάρα πολύ δύσκολο να νικήσει τον Αστέρα Τρίπολης που έτσι και αλλιώς είχε μεγάλο κίνητρο. Εν τέλει δεν τα κατάφερε. Για πολλούς διαφορετικούς λόγους. Δεν ήταν τυχερός, μάλλον ήταν άτυχος, δεν ήταν και ικανός (πολλές χαμένες τελικές, κάποιες αδικαιολόγητα), ενώ μπορεί να έχει και τα παράπονά του από τη διαιτησία κυρίως για τη φάση του Ναπολεόνι όπου ελάχιστα λεπτά πριν από το τέλος υποδείχτηκε κακώς σε θέση οφσάιντ, όταν ήταν έτοιμος να σκοράρει.
Οπως και να έχει, ο Ατρόμητος δεν τα κατάφερε και τη θέση παίρνει ο ΠΑΟΚ. Οχι το πιο δίκαιο, με βάση την εικόνα των πλέι οφ, αλλά σίγουρα το πιο δίκαιο με βάση την κανονική διάρκεια όπου ο ΠΑΟΚ τερμάτισε 16 βαθμούς πάνω από τον Ατρόμητο. Και ο ΠΑΟΚ τα κατάφερε έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή, όχι μόνο χθες, άλλα όλη τη σεζόν τον Κώστα Κατσουράνη. Ο πιο ποιοτικός και σίγουρα ένας από τους ελάχιστους αν όχι ο μοναδικός leader που διαθέτει στο ρόστερ του ο ΠΑΟΚ.
Η εξέλιξη αυτή βγάζει τον ΠΑΟΚ από μία πολύ δύσκολη θέση στην οποία θα ερχόταν, αν δεν έπαιρνε την πρωτιά. Τώρα πλέον ο ΠΑΟΚ έχει τον χρόνο και την ηρεμία να σχεδιάσει την επόμενη μέρα. Αρκεί οι άνθρωποι που αποφασίζουν, να παραμείνουν ψύχραιμοι, να μην κάνουν σπασμωδικές κινήσεις και να μην τους πιάσει πανικός. Ο Σαλπιγγίδης και ο Κατσουράνης τα είπαν όλα χθες στη ΝΟVA μετά τη λήξη του ματς. Αυτός που πρέπει να τους ακούσει είναι ο Ιβάν Σαββίδης και οι συνεργάτες του και φυσικά ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Μάλλον αυτοί οι οπαδοί του ΠΑΟΚ που πριν από τέσσερις μέρες έσπαγαν αυτοκίνητα παικτών και προσπαθούσαν να τους ανοίξουν τα κεφάλια...
Πηγή: SportDay

Δεν υπάρχουν σχόλια: