Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Κατσουράνης: «Αν είμαστε όπως πρέπει, μπορούμε»

Μήνυμα πρόκρισης της Εθνικής ομάδας στα τελικά του Μουντιάλ από τον Κώστα Κατσουράνη, λίγες μέρες πριν το παιχνίδι με την Λιθουανία.

Κατσουράνης: «Αν είμαστε όπως πρέπει, μπορούμε»
Την Παρασκευή η Εθνική ομάδα αντιμετωπίζει την Λιθουανία στο Βίλνιους για τα προκριματικά του Μουντιάλ και όπως είναι φυσικό στόχος είναι μόνο η νίκη. Σε συνέντευξή του στη NOVA ο Κώστας Κατσουράνης, μίλησε για το ματς αυτά αλλά και γενικότερα την υπόθεση πρόκριση.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην εκλογή του σε ρόλο αντιπροέδρου στο νέο διοικητικό συμβούλιο του ΠΣΑΠ.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κατσουράνη:

Συγχαρητήρια για την εκλογή σου. Πόσο σημαντικό είναι να συνεχίζετε, μετά τον Στέλιο Γιαννακόπουλο, παιδιά όπως εσύ κι ο Κώστας Χαλκιάς και να συμμετέχετε στην προσπάθεια για το κοινό καλό του Έλληνα ποδοσφαιριστή;
Αυτό αφορά όλους τους ποδοσφαιριστές, ο ΠΣΑΠ είναι για τους ποδοσφαιριστές και πρέπει όλοι να συμμετέχουν. Πρέπει να οργανωθούμε όσο γίνεται καλύτερα ώστε να υπάρχουν κάποιες βάσεις οι οποίες θα προστατεύουν τους ποδοσφαιριστές και να μην τους κάνουν ό, τι θέλουν. Εμείς θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε και για τις ομάδες που δεν είναι συνεπείς και για τις μικρότερες κατηγορίες.

Όταν έγινε γνωστό ότι θα συμμετάσχετε σε αυτή την προσπάθεια εσύ κι ο Κώστας Χαλκιάς, η προσπάθειά αυτή αγκαλιάστηκε και ψήφισαν στις πρόσφατες εκλογές 1.100 από τα 1.500 μέλη του ΠΣΑΠ. Σας γεμίζει με περισσότερη ευθύνη αυτό;
Θεωρώ ότι πρέπει να βοηθήσουμε κυρίως τους ποδοσφαιριστές που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Β' και στη Γ' Εθνική. Παιδιά που είναι και χαμηλόμισθα γιατί είτε δεν πληρώνονται στην ώρα τους ενώ αντιμετωπίζουν και άλλα προβλήματα που όλοι ξέρετε. Εμείς κυρίως μπήκαμε γι' αυτόν τον λόγο και θα κάνουμε ό, τι περνάει από το χέρι μας για να μην γίνονται αδικίες.

Και για να ξαναγίνει ο ποδοσφαιριστής ο πρωταγωνιστής του αθλήματος;
Εντάξει δε νομίζω ότι εμείς μπορούμε να το καταφέρουμε αυτό, αλλά θα το προσπαθήσουμε.

Υπάρχουν ακόμα πέντε αγώνες για να φτάσουμε στην πρώτη ή τη δεύτερη θέση του ομίλου. Τί περιμένεις από το ματς της Παρασκευής;
Δεν έχει αλλάξει τίποτα, όσο εμείς παρουσιάζουμε το καλό πρόσωπο που έχουμε παρουσιάσει τα τελευταία χρόνια και είμαστε μια ομάδα, νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε τις νίκες που χρειαζόμαστε αρχής γενομένης από το ματς της Παρασκευής και μετά τα ματς του Σεπτέμβρη του και του Οκτώβρη ώστε να φτάσουμε στην πρώτη ή στην δεύτερη θέση. Αν είμαστε όπως πρέπει θεωρώ ότι θα τα καταφέρουμε.

Στην αποστολή του συγκεκριμένου αγώνα δεν είχαμε νέα πρόσωπα, λέει κάτι αυτό;
Στην Εθνική υπάρχουν καινούρια πρόσωπα, τώρα έτυχε να μην υπάρχει κάποιος καινούριος. Υπάρχει όμως ένα κράμα νέων και έμπειρων. Και οι νέοι πλέον όμως έχουν γίνει άντρες και έχουν εμπειρία και από το κλίμα της Εθνικής και από μεγάλα παιχνίδια. Θεωρώ ότι είναι κλειδί το παιχνίδι της Παρασκευής για τη συνέχεια αυτής της ομάδας και πρέπει να το κερδίσουμε.

Ο Σάντος σκέφτεται που θα σε χρησιμοποιήσει, στόπερ ή στο κέντρο δηλαδή.
Κι εγώ κι ο Βύντρα έχουμε παίξει αυτή τη θέση και υπάρχουν κι άλλα δύο παιδιά που παίζουν καλά τη θέση και θα δούμε αυτά είναι αποφάσεις του προπονητή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: