Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Το restart του Παναθηναϊκού!!

Το κουμπί της επανεκκίνησης έχουν πατήσει φέτος στον Παναθηναϊκό. Διαβάστε πως διαμορφώνεται το σκηνικό στο αγωνιστικό κομμάτι, τις προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ, το «Απήλιον» και τη Λεωφόρο.

Το restart του Παναθηναϊκού
Στον Παναθηναϊκό, φέτος κινούνται βάσει συγκεκριμένου πλάνου, με πρωταρχικό στόχο, η ομάδα να φτάσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα στο υψηλότερο ανταγωνιστικό επίπεδο.

Οι προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ του συλλόγου θα γίνονται σταδιακά και όχι μαζικά, αφού, όπως είπε και ο Νίκος Νταμπίζας στην επίσημη παρουσίασή του από την ΠΑΕ, «φέτος κινούμαστε χωρίς ποδοσφαιρική λογική».

Η ανάγκη να ξεφορτωθεί ο Παναθηναϊκός τα παχυλά συμβόλαια παικτών που δεν υπολογίζονται και τα νέα οικονομικά δεδομένα που έχει προκαλέσει η κρίση, κάνουν το «τριφύλλι» να αναζητά κυρίως νεαρούς ποδοσφαιριστές που θέλουν να διακριθούν με την πράσινη φανέλα.

Όπως ακριβώς έγινε με τον Μπαϊράμι, αναμένεται να γίνει και με άλλους ποδοσφαιριστές. Ο Σουηδός εξτρέμ αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό, έχοντας δελεαστεί από την προοπτική που προσφέρει το «τριφύλλι» για μελλοντική διάκριση και ασφαλώς, όχι από το οικονομικό σκέλος της πρότασης που του έγινε.

Η ελληνική ραχοκοκαλιά και οι ακαδημίες


Μέσα σ’ όλα, η ελληνοποίηση είναι ένα μέρος του «πρότζεκτ» που «τρέχουν» στον σύλλογο. Με παιδιά από τις ακαδημίες που έχουν ήδη προωθηθεί και με αυτά που θα ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο, μαθαίνοντας ακριβώς το στυλ παιχνιδιού που πρέπει για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και τις προσδοκίες.

Στο μυαλό των Νίκου Νταμπίζα, Γιάννη Αναστασίου και Δημήτρη Σαραβάκου, υπάρχει η σκέψη της απόλυτα ελληνικής άμυνας, σαν… αρχή. Οι Σεϊταρίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Χουχούμης και Μαρίνος, θα πλαισιωθούν από νέες προσθήκες που θα γίνουν στο ρόστερ και δεν αποκλείεται μια από αυτές να είναι ο Βαγγέλης Μόρας. Ο έμπειρος στόπερ έχει επαφές τις τελευταίες μέρες με τους «πράσινους» και εμφανίζεται θετικός στο ενδεχόμενο επαναπατρισμού.

Οι αποδεσμεύσεις και οι πωλήσεις

Πολύ σημαντικό κομμάτι είναι αυτό των πωλήσεων ποδοσφαιριστών το φετινό καλοκαίρι. Η περίπτωση του Στέφανου Καπίνο και η πιθανή μετακίνησή του στη Νάπολι, είναι η μοναδική που «τρέχει» αυτή τη στιγμή και για την οποία θα υπάρχουν εξελίξεις εντός των επόμενων ημερών. Αυτό που περιμένουν στον Παναθηναϊκό, είναι να μάθουν και τις προθέσεις του Ράφα Μπενίτεθ που ανέλαβε τους «παρτενοπέι».

Υπάρχουν αρκετά ανοιχτά «μέτωπα» και γίνονται μεγάλες προσπάθειες να αποδεσμευτούν αρκετοί ποδοσφαιριστές που δεν πρόσφεραν ούτε στο ελάχιστο. Περιπτώσεις όπως των Πίντο και Βελάσκες απασχολούν έντονα το «τριφύλλι», που κινείται για την απόκτηση στόπερ, ούτως ή άλλως. Ο συγκεκριμένος προγραμματισμός προχωράει με το χειρότερο δυνατό σενάριο. Υπολογίζοντας, δηλαδή, ότι δεν θα φύγει κανένας. «Δεν μπορούμε να ξέρουμε πως θα κυλήσουν οι αποδεσμεύσεις και προγραμματίζουμε τα πάντα με το χειρότερο δυνατό σενάριο έτσι ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα» είπε ο Νίκος Νταμπίζας.

Τώρα, όσον αφορά αυτούς που θα επιλέξουν να «καθίσουν» πάνω στο συμβόλαιό τους, γνωρίζοντας πως δεν βρίσκονται στα πλάνα του προπονητή τους, η απόφαση είναι ειλημμένη. Δεν πρόκειται να φορέσουν τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Θα προπονούνται, θα τους παρέχονται όλες οι υπηρεσίες που μπορεί να παρέχει ο σύλλογος, αλλά θα γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ η κατάσταση και δεν θα ξαναπαίξουν.

Ο εμπνευστής. Γιώργος Καραγκούνης

Την απάντηση της «τυπάρας» περιμένουν στον Παναθηναϊκό μετά το παιχνίδι της Εθνικής ομάδας με τους Λιθουανούς, την Παρασκευή. «Δεν θα γυρίσει για κανέναν Νταμπίζα και κανέναν Σαραβάκο. Θα γυρίσει γιατί εδώ είναι το σπίτι του» είπε ο τεχνικός διευθυντής του «τριφυλλιού», αφήνοντας να εννοηθεί ότι η υπόθεση βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Ο έμπειρος μέσος, θέλει να ξέρει ότι θα έχει ενεργό ρόλο στον Παναθηναϊκό, αλλά άπαντες στον σύλλογο ξέρουν ότι η παρουσία του, δεν θα ωφελήσει μονάχα αγωνιστικά την ομάδα, αλλά θα αποτελέσει και έμπνευση για τους υπόλοιπους. Θα είναι εμπνευστής για τους υπόλοιπους και ειδικά για τα παιδιά από την ακαδημία.

Τι γίνεται με το «Απήλιον»

Θέμα παράτασης στη μετακόμιση του Παναθηναϊκού από την Παιανία στο «Απήλιον» φαίνεται πως έχει προκύψει στο «τριφύλλι». Το πρώην προπονητικό κέντρο του Πανιωνίου θα ανήκει εξ ολοκλήρου στην «πράσινη» ΠΑΕ, που στην επίσημη ανακοίνωση της αγοράς, τόνιζε ότι η ομάδα θα μετακομίσει στη νέα της βάση την 1η Ιουλίου.

Η ημερομηνία της μετακόμισης, όμως, ενδέχεται να αλλάξει. Αυτό, γιατί οι εσωτερικοί χώροι του «Απήλιον» θέλουν ακόμα αρκετή δουλειά και αυτή τη στιγμή δεν είναι σε θέση να φιλοξενήσουν την πρώτη ομάδα και τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού. Όπως και να ‘χει, η μετάβαση από την Παιανία στις νέες εγκαταστάσεις, οι άνθρωποι της ομάδας, θέλουν να γίνει ομαλά…

«Η Λεωφόρος, δεν παίζει μόνη της…»

Μόνο καλό θα κάνει στην ομάδα η επιστροφή στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, αλλά το «Απόστολος Νικολαΐδης» από μόνο του… δεν θα παίξει μπάλα. Αυτό τονίζουν στην «πράσινη» ΠΑΕ και γνωρίζοντας τη «δίψα» του κόσμου για να βρεθεί ξανά στο ιστορικό γήπεδο του συλλόγου, περιμένουν από τους οπαδούς να αποδείξουν ότι το «σπίτι» του Παναθηναϊκού θα αποτελεί μοχλό πίεσης σε κάθε αντίπαλο, σε αντίθεση με το ΟΑΚΑ. πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: