Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

“Δεν βγάζει τυχαία αυτή την οργή ο Σαββίδης”!

Ο πρώην εκπρόσωπος του Α.Σ. ΠΑΟΚ στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ορκωτός λογιστής, Δημήτρης Ζιγκερίδης, φιλοξενήθηκε στον “ARENA FM 89.4″ μιλώντας για την επιθετική επιστολή που εκδόθηκε πριν από λίγο από την “ασπρόμαυρη” ΠΑΕ όσον αφορά το “καυτό” ζήτημα αποπληρωμής των χρεών της ομάδας και την εσπευσμένη μετάβαση του μεγαλομετόχου του “δικεφάλου”, Ιβάν Σαββίδη, στην Αθήνα ώστε να κάνει σημαντικές συναντήσεις γι’ αυτό.
Αναλυτικά, δήλωσε τα εξής:
Αρχικά, τόνισε: “Τα 11 εκ. ευρό είναι τα βεβαιωμένα χρέη, μαζί με τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα, πιθανόν να αγγίξει τα 30 εκ. το συνολικό ποσό. Και οι υποθέσεις που υπάρχουν στα δικαστήρια, σιγά-σιγά θα αρχίσουν να εκδικάζονται, επομένως θα πρέπει να πληρωθούν κάποια στιγμή τα χρέη. Εάν δεν μπουν στη διαδικασία να γίνει μια σωστή ρύθμιση, θα γίνονται τα δικαστήρια και εάν δεν αποπληρώνονται αυτά τα χρέη, ο ΠΑΟΚ θα κινδυνεύει με μη χορήγηση φορολογικής ενημερότητας, να μην μπορεί να πάρει αδειοδότηση κι άλλα”.
Και συνέχισε, λέγοντας: “Ο κ. Σαββίδης ζητά να πληρώσει το πρωτογενές κεφάλαιο. Και σας λέω εγώ, ότι μπορεί να του πουν και ένα 10% από τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις. Η ρύθμιση με καταβολή του πρωτογενούς κεφαλαίου συν το 50% των προστίμων είναι απαράδεκτη!
Εγώ πιστεύω πως θα μπορούσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ να ζητήσει να αποπληρώσει τα χρέη σε 12 ή 18 δόσεις, μαζί με ένα ποσοστό προσαυξήσεων- προστίμων. Δεν μπορεί το Κράτος να σε υποχρεώνει να πληρώσεις το 50% αυτών! Θα πρέπει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τον κ. Σαββίδη και ως επιχειρηματία. Δεν μπορεί να τηρούν μια τέτοια στάση απέναντι σε έναν άνθρωπο που έχει δώσει τόσα λεφτά για παλιά χρέη στο Δημόσιο, που λειτουργεί και πληρώνει κανονικά μια τεράστια ομάδα”.
Τέλος, είπε: “Δεν μπορεί να βγάζει τυχαία αγανάκτηση ο κ. Σαββίδης. Θα πρέπει να έχει λάβει διαβεβαιώσεις οι οποίες ακόμη δεν έχουν υλοποιηθεί και βγάζει αυτή την οργή, που  για μένα προσωπικά είναι δικαιολογημένη. Ίσως να είναι και ένας μοχλός πίεσης προς το Κράτος ως προς την εξεύρεση οριστικής λύσης”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: