Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Χοσέμι: "Είμαι παίκτης του Ηρακλή"


Ο Χοσέμι επιβεβαίωσε τη συμφωνία του με τον Ηρακλή σε δηλώσεις που έκανε, τονίζοντας πως για τα επόμενα τρία χρόνια θα είναι παίκτης του "γηραιού".Ο Ισπανός αμυντικός, με δηλώσεις του στο "bluearena.gr", αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι η Μαγιόρκα τού οφείλει ακόμα χρήματα, ενώ μίλησε και για τον κόσμο του "γηραιού".Αναλυτικά η συνέντευξή του:

Το ερώτημα που έχουν στα χείλη όλοι οι φίλοι του Ηρακλή, είναι το πότε ακριβώς θα έρθεις στην πόλη.
"Πιστεύω ότι σε μία-δύο ημέρες θα τελειώσει και τυπικά το θέμα. Ανυπομονώ και εγώ, αλλά και η γυναίκα μου να έρθουμε στην Θεσσαλονίκη, να εγκατασταθούμε στο νέο μας σπίτι και να ξεκινήσει μία νέα σελίδα στην καριέρα μου".

Τι σε κρατάει στην Ισπανία ακόμη;

"Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε στη Θεσσαλονίκη, αλλά ακόμη έχω συμβόλαιο με την Μαγιόρκα. Είναι βέβαιο ότι θα αποχωρήσω από την ομάδα, αλλά μου οφείλονται χρήματα των τελευταίων δύο ετών. Είμαστε σε συζητήσεις για να τα εισπράξω και να λυθεί η συνεργασία μας. Πριν από λίγο είχαμε συνάντηση και θα έχουμε μία νέα, ελπίζω η τελευταία, αύριο, στα γραφεία της Μαγιόρκα. Μόλις πάρω την κάρτα ελευθέρας, θα έρθουμε οικογενειακώς στην Θεσσαλονίκη".

Η συμφωνία με τον Ηρακλή είναι δεδομένη;

"Για τα επόμενα τρία χρόνια θα φοράω τη φανέλα του Ηρακλή. Θα είμαι παίκτης του Ηρακλή και είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτό".

Η αναβολή στην άφιξή σου, δημιούργησε ανησυχία στον κόσμο.

"Το καταλαβαίνω και λυπάμαι γι' αυτό, αλλά δεν είναι στο χέρι μου. Είναι θέμα της Μαγιόρκα. Εγώ ξέρω ότι θα επόμενα τρία χρόνια θα είμαι παίκτης του Ηρακλή και πιστεύω ότι αυτό κάνει χαρούμενο τον κόσμο. Δεν πρέπει να ανησυχούν οι φίλοι της ομάδας. Θα έρθω τις επόμενες ημέρες και είμαι έτοιμος να μπω κατευθείαν στην ομάδα".

Σε ευχαριστούμε πολύ για τη συνομιλία

"Και εγώ σας ευχαριστώ και θέλω να μεταφέρετε τα χαιρετίσματά μου στον κόσμο του Ηρακλή, ο οποίος έχω δει στο ίντερνετ ότι δημιουργεί καταπληκτική ατμόσφαιρα".

Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 1-1


Ισόπαλο 1-1 τελείωσε το φιλικό παιχνίδι του Ατρομήτου με τον Παναθηναϊκό στο Περιστέρι το βράδυ της Πέμπτης. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με πέναλτι του Περόνε στο 24' ενώ οι πράσινοι ισοφάρισαν στο 34' με τον Γκοβού. Καμία έκπληξη δεν προξένησε το γεγονός ότι ο Ατρόμητος παρουσιάστηκε πολύ πιο έτοιμος πάνω στο χορτάρι, ιδιαίτερα στο πρώτο 25λεπτο του αγώνα. Ο Γιώργος Δώνης χρησιμοποίησε βασικό σχήμα και είδε τους ποδοσφαιριστές του να αποδίδουν αρκετά καλά. Καμία έκπληξη επίσης και για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός, χωρίς τους Ελληνας διεθνείς, αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας και στην αλληλοκάλυψη.

Αλλωστε το σχήμα που παρέταξε ο Νιόπλιας στον αγωνιστικό χώρο (με Καντέ αριστερό μπακ και Κλέιτον δεκάρι) ήταν περισσότερο ένα σχήμα ανάγκης λόγω των απωλειών. Ακόμα και έτσι όμως, ο Παναθηναϊκός μάλλον προβλημάτισε τον προπονητή του αφού σε καμία περίπτωση δεν είχε τις απαντήσεις στο οργανωμένο και γρήγορο παιχνίδι του Ατρομήτου. Ειδικά ο Καμαρά, όσο έμεινε στο γήπεδο, εξέθεσε ουκ ολίγες φορές τους αντιπάλους του.

Μετά το γκολ-πέναλτι του Ατρομήτου στο 24' (Περόνε ο σκόρερ) και αφού ο Καμαρά αντικαταστάθηκε για προληπτικούς λόγους, οι πράσινοι κέρδισαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, είχαν όμως φανερό πρόβλημα στην ανάπτυξη αφού χρησιμοποιούσαν μόνο βαθιές μπαλιές για να φτάσουν στην αντίπαλη περιοχή. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πράσινοι ισοφάρισαν με τον Γκοβού στο 34' (πρώτο γκολ του Γάλλου με την πράσινη φανέλα) μετά από ένα φθηνό λάθος του Τάτου.

Στην επανάληψη οι δύο προπονητές πειραματίστηκαν όσο πρόσωπα (Νίοπλιας), όσο και σε σύστημα (Δώνης) και έτσι οι καλές στιγμές μπροστά στις δύο εστίες ήταν λιγοστές. Την καλύτερη ευκαιρία την έχασαν οι γηπεδούχοι όταν χτύπημα φάουλ του Καραλή στο 89' σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Φερνάντεζ. ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μιχαηλίδης, Φαβάλι (74' Καραλής), Μελισσάς (85' Μπιλαγί), Μπαζίνσκι, Σαμπού, Νεμπεγλέρας (79' Μπάλλας), Σαρμιέντο (62' Σφακιανάκης), Καμαρά (λ.τρ. Τάτος), Περόνε (62' Μπρίτο), Νάστος (67' Ολιβέιρα), Καραγκούνης (59' Σαγκανόφσκι).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης (46' Φερνάντεζ), Σαριέγκι (62' Μπιάρσμιρ), Μπουμσόνγκ (77' Μελίσσης), Σεϊταρίδης (62' Γκάμπριελ), Καντέ (85' Σταμποζλίεφ), Σιμάο, Ζιλμπέρτο, Κλέιτον (62' Μαρίνος), Γκοβού (77' Μάντζιος), Λέτο (85΄Μαυρίας)), Σισέ (77' Πετρόπουλος).

Σάντος κατά Τσέλσι!


Μπορεί τα βραζιλιάνικα μέσα να ανεφεραν πως υπήρξε συμφωνία της Τσέλσι με την Σάντος για την πώληση του Νεϊμάρ, ωστόσο ο προέδρος των Βραζιλιάνων, Αλβάρο Ριμπέιρο, ουσιαστικά την διαψεύδει καθώς προτίθεται να προσφύγει στην FIFA! Η Σάντος θεωρεί πως η Τσέλσι προσέγγισε τον 18χρονο παίκτη χωρίς να έχει πάρει σχετική άδεια και έτσι οι Βραζιλιάνοι είναι έτοιμοι να προσφύγουν στην παγκόσμια ομοσπονδία:

«Ο σύλλογος μας έστειλε επίσημη πρόταση για την μεταγραφή αλλά αρνηθήκαμε αμέσως. Όμως η παρενόχληση συνεχίζεται. Λαμβάνοντας υπόψιν την συμπεριφορά που πρέπει να τηρούν οι σύλλογοι, αυτή είναι εντελώς απαράδεκτη. Η Σάντος θα πάει στην FIFA για να υπερασπιστεί τα συμγέροντα της. Χθες η γραμματέας μου έλαβε ένα τηλεφώνημα από την Τσέλσι που ζήτησε το νούμερο του fax. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε ξεκινήσει διαπραγματεύσεις. Δεν σκοπεύουμε να πουλήσουμε τον παίκτη για κανένα ποσό», τόνισε ο πρόεδρος της Σάντος περιπλέκοντας το θέμα!

Μανταδάκης: "Ελλιπέστατος ο φάκελος του Ηρακλή"


Ο φάκελος του Ηρακλή είναι ελλιπέστατος, όπως υποστήριξε ο νομικός σύμβουλος του ΟΦΗ, Ντίνος Μανταδάκης, ο οποίος μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό "Athletic Radio 104,2" για την προσφυγή των Κρητικών στον CAS, τονίζοντας παράλληλα πως υπάρχει δεδικασμένο.

Ο Ντίνος Μανταδάκης μίλησε στον "Athletic Radio 104,2":

Για την προσφυγή στο CAS: «Εξαρχής δεν ξεκινήσαμε την υπόθεση για τις εντυπώσεις αλλά για λόγους ουσίας. Επιμένουμε και είμαστε διατεθειμένοι να φτάσουμε μέχρι το τέλος. Αυτήν την στιγμή είμαι σε θέση να σας πω επειδή συνεργάζομαι με τον δικηγόρο που έχει αναλάβει την υπόθεση. Είναι ένας έγκριτος νομικός, διδάκτορας στο πανεπιστήμιο της Γενεύης και έχοντας αναλάβει την υπόθεση, θέλω να διαβεβαιώσω τον κόσμο ότι δεν είμαστε καθόλου απαισιόδοξοι. Δεν πανηγυρίζουμε, ούτε ταξιδεύουμε στα σύννεφα όμως έχουμε βάσιμες ελπίδες καθώς τα στοιχεία και τα επιχειρήματα που έχουμε είναι πολύ σοβαρά».

Για την διαδικασία που ακολουθείται: «Η διαβεβαίωση του CAS είναι ότι θα προσπαθήσει να βγάλει απόφαση μέχρι τις 28/29 Αυγούστου. Σας εξηγώ ότι μαζί με τους λόγους της έφεσης και των στοιχείων που προσκομίσαμε, ζητήσαμε μέσω ασφαλιστικών μέτρων να βγει δικαστική απόφαση που θα λέει ότι θα αναβληθούν οι αγώνες του ΟΦΗ και του Ηρακλή. Γιατί αν δεν γίνει αυτό, προκύπτουν ουσιαστικά προβλήματα στην συνέχεια. Ζητάμε από την Λίγκα την αναβολή των αγώνων του ΟΦΗ και του Ηρακλή σε περίπτωση που δεν έχει βγει η οριστική απόφαση. Αντιλαμβάνεστε ότι αν δεν έχει βγει η απόφαση, θα ήταν λάθος να γίνουν οι αγώνες του ΟΦΗ και του Ηρακλή. Δεν είναι ακριβές αυτό που γράφτηκε ότι εμείς ζητάμε την αναβολή της έναρξης των πρωταθλημάτων. Δεν μας ενδιαφέρουν οι άλλες ομάδες».

Για τις ενέργειες της ΠΑΕ ΟΦΗ: «Ότι αποφασίζει το CAS, ορίζονται κάποιοι διαιτητές που κάθε ομάδα προτείνει. Στην συνέχεια συνέρχεται το συμβούλιο για να μην μπερδεύουμε τον κόσμο η διαδικασία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Θέλω να πω ότι ασχέτως με το τι λέει ο Ηρακλής που παραπληροφορεί και είναι θέμα εντυπωσιασμού. Μέχρι τώρα έχουμε πετύχει δύο σημαντικές νίκες. Πρώτον το CAS απέρριψε το αίτημα του Ηρακλή ότι ο ΟΦΗ έχει έννομο συμφέρον και δεύτερον ζήτησε δικό του διαιτητή όμως το CAS όρισε δικό του διαιτητή ανεξάρτητο».

Για τον φάκελο του Ηρακλή: «Η προσφυγή στο CAS είναι πλήρως τεκμηριωμένη. Είναι από τις λίγες φορές που γίνεται από μια ομάδα τόσο καλή δουλειά. Αισιοδοξώ και πιστεύω ότι αν τα πράγματα πάνε όπως τα περιμένουμε, θα υπάρχει θετική κατάληξη. Υπάρχουν συντριπτικά στοιχεία εις βάρος του Ηρακλή. Πρέπει να ξέρετε ότι από την επιτροπή αδειοδότησης μειοψήφισε ο πρόεδρος της επιτροπής και το δικό του επιχείρημα είναι πολύ πιο ισχυρό από τα επιχειρήματα των άλλων δύο μελών. Υπάρχουν τουλάχιστον πέντε περιπτώσεις προσφυγών στον φάκελο του Ηρακλή που χρήζουν προσοχής από την ΦΙΦΑ. Ο πρόεδρος της επιτροπής ρώτησε πως θα αδειοδοτηθεί ο Ηρακλής όταν χρωστάει σε παίκτες;»

Για την παρουσία δεδικασμένου: «Υπάρχει δεδικασμένο στο CAS. Βρήκαμε δύο υποθέσεις ελβετικών ομάδων που δικαιώθηκε η τρίτη ομάδα, αν θυμάμαι ήταν η Μπελιντσόνα όπου φάνηκε ότι οι άλλες δύο ομάδες δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Αυτή η περίπτωση είναι παρεμφερής με την δική μας. Βρήκαμε και εμείς στοιχεία σχετικά με τον φάκελο του Ηρακλή. Βρήκαμε την απόφαση για τον Κονέ όπου λέει καθαρά μέσα ότι ο παίκτης δεν πήγε τον Ηρακλή στα δικαστήρια νωρίτερα από όταν έπρεπε προκειμένου να μην υπάρχει πρόβλημα με τον φάκελο αδειοδότησης. Ο φάκελος του Ηρακλή είναι διάτρητος. Στο CAS μετράει ότι η απόφαση που βγήκε ήταν μειοψηφούντα και ότι ο πρόεδρος της επιτροπής ήταν αντίθετος με την απόφαση. Αν λοιπόν το CAS επιμείνει και δεν υπάρχουν παρεμβάσεις, τότε είναι αισιόδοξα τα μηνύματα. Πάντως εμμένουμε με μεγαλύτερο ζήλο για την προσφυγή και θα πάμε μέχρι τέλους. Η ΕΠΟ δεν έχει δείξει μεγάλο ζήλο για την υπόθεση. Η Σούπερ Λίγκα έχει μια διοργάνωση που αν το CAS πει ότι δεν μπορεί να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, τότε δεν μπορεί να προχωρήσει στην έναρξη των αγωνιστικών».

ΑΕΚ-Συνεχίζεται ο εμφύλιος των οργανωμένων


"Είναι ντροπή να μιλάνε αυτοί για τον κόσμο της ΑΕΚ, αυτοί που έχουν φτάσει στο σημείο να προπηλακίζουν οπαδούς που δεν ανήκουν, όχι στην οικογένεια της Original, αλλά στη στενή κλίκα του άγνωστου Χ ηγέτη", αναφέρεται στη νέα ανακοίνωση, που εξέδωσαν εναντίον του Δημήτρη Χατζηχρήστου, 13 σύνδεσμοι οργανωμένων οπαδών της Ενωσης.

Η ανακοίνωση
«Είναι ντροπή να μιλάνε για αποκατάσταση της αλήθειας ο Χ ηγέτης και η κουστωδία του, όταν εδώ και μήνες μέσα από τα επίσημα σάιτ τους και με τις ανακοινώσεις τους, ξεσηκώνουν τον κόσμο της ΑΕΚ εναντίον του προπονητή (περιφέροντάς τον ακόμα και σε φέρετρο!) με αποτέλεσμα το μόνο που καταφέρνουν είναι να δηλητηριάζουν ψυχές ΑΕΚτζήδων και να κάνουν κακό στην ομάδα μας.

Είναι ντροπή να μιλάνε για διάλυση του τμήματος χάντμπολ και γενικά της Ερασιτεχνικής μετά τα γεγονότα της Λαμίας, αυτοί που είχαν το θράσος στις εκλογές της Ερασιτεχνικής το 2005 να ψηφίσουν κατόπιν φυσικά υποδείξεις του «δικού» τους ανθρώπου τον Ζούπα, εμποδίζοντας έτσι τον Δημήτρη Μελισσανίδη να πάρει την Ερασιτεχνική και να κάνει πραγματικότητα το όνειρο όλων των ΑΕΚτζήδων χτίζοντας το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια και κάνοντας παράλληλα όλα τα τμήματά της πραγματικά ανταγωνιστικά.

Είναι ντροπή να μιλάνε αυτοί για τον κόσμο της ΑΕΚ, αυτοί που έχουν φτάσει στο σημείο να προπηλακίζουν οπαδούς και συνδέσμους της ΑΕΚ που δεν ανήκουν, όχι στην οικογένεια της Original, αλλά στη στενή κλίκα του άγνωστου Χ ηγέτη.

Είναι ντροπή την ίδια ώρα που βγάζουν ανακοινώσεις συμπαράστασης προς τους οπαδούς του Ηρακλή (!) αλλά και του ΟΦΗ (!), να μην μπορούν και ενώ έχουν περάσει τρεις ημέρες από τα θλιβερά επεισόδια της Καλλιθέας να βγάλουν μία ανακοίνωση η οποία με σαφή τρόπο θα καταδικάζει αυτά.

Είναι ντροπή να αποκαλούν μέσα από το επίσημο σάιτ τους τον εν ενεργεία αρχηγό της ΑΕΚ (Δέλλας), «κιλότα» και «παλαίμαχο ποδοσφαιριστή» επειδή διαφώνησε με τις απόψεις και τις τακτικές τους και στήριξε τον προπονητή της ομάδας μας. Επίσης είναι ντροπή με τα όσα έχουν «στολίσει» επανειλημμένα τον πρώην πρόεδρο και νυν γιατρό της ομάδας μας κ. Λάκη Νικολάου, αλλά και εξέχοντες μορφές της ιστορίας της ΑΕΚ, επειδή έχουν κατακρίνει κατά καιρούς τις ενέργειές τους. Γι αυτό λοιπόν είναι ΝΤΡΟΠΗ να προσπαθείς κ. Χ ηγέτη για άλλη μια φορά να αποποιηθείς τις ευθύνες σου και τεχνηέντως να τις μεταθέτεις αλλού, αποπροσανατολίζοντας έτσι τον κόσμο της ΑΕΚ από τα πραγματικά γεγονότα (με χαλίφηδες, Ιζνογκούντ και άλλες τέτοιες βλακείες).

Επιτέλους ΝΤΡΟΠΗ

’ραγε έχουμε πιάσει πάτο ή έχει ακόμη παρακάτω;

Υ.Γ.1 Όλοι εμείς που εκπροσωπούμε τους παρακάτω συνδέσμους ήμαστε εργαζόμενοι με δηλωμένο ΑΦΜ, φορολογική δήλωση και ένσημα. Ο καθένας από εμάς ανάλογα με το εισόδημά του, πορεύεται ανάλογα και στη ζωή του. Αλήθεια ο άγνωστος Χ μπορεί να μας πει τι επαγγέλλεται; Μπορεί να μας παρουσιάζει την κίνηση των τραπεζικών του λογαριασμών των τελευταίων 20 ετών;

Υ.Γ.2 Συγχαρητήρια σε όσους αυτή τη φορά δεν παραπλανήθηκαν. Ακόμα όμως και αυτοί που έπεσαν στην παγίδα για ακόμα μία φορά είτε εν γνώση τους είτε εν αγνοία τους, τους καταλαβαίνουμε. Κατανοούμε σε πόσο δύσκολη θέση βρίσκονται.

Θα το επαναλάβουμε για μία ακόμη φορά ότι όλοι οι αγνοί ανιδιοτελείς ΑΕΚτζήδες είναι αδέλφια μας, άσχετα αν συμφωνούν ή διαφωνούν με τις θέσεις μας.

Όλοι κοντά στον μοναδικό σύλλογο που έχει ως έμβλημα ένα σύμβολο.

Για την υπογραφή

ΠΑΤΗΣΙΑ CLUB, ΣΦ ΑΕΚ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ, ΣΦ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΣΦ ΛΑΜΙΑΣ, ΣΦ ΝΑΟΥΣΑΣ, ΣΦ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ, DEFENDERS ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, DEFENDERS ΣΗΤΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ, ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ, ΣΦ ΚΙΛΚΙΣ, ΣΦ ΝΕΑ ΚΑΡΒΑΛΗ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΣΦ ΑΘΗΝΩΝ, ΣΦ ΑΕΚ ΠΕΡΙΣΣΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ».

Γιάννης Τάκης: «Δεν υπάρχει καμία υπόθεση»

Γιάννης Τάκης: «Δεν υπάρχει καμία υπόθεση»

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής Γιάννης Τάκης τοποθετήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» αναφορικά με όλα τα ζητήματα που αφορούν τους «κυανόλευκους» και έδωσε τη δική του εκδοχή για όλα όσα έχουν έρθει στην επικαιρότητα.

«Έχω μπροστά μου το φαξ από το CAS, το οποίο αποδεικνύει ότι ο ΟΦΗ αποσύρει την προσφυγή του στο δικαστήριο. Ο ΟΦΗ απλά αναμοχλεύει μια προσπάθεια ασφαλιστικών μέτρων που επιθυμεί να καταθέσει προκειμένου να επιδιώξει την αναβολή των πρωταθλημάτων της Σούπερ Λίγκας και της Β’ Εθνικής. Το φαξ αυτό έχει έρθει στην ΠΑΕ Ηρακλής στις 3 Αυγούστου, αυτή είναι η τελευταία επίσημη επιστολή που ήρθε στα χέρια μας. Με μια ματιά στην επίσημη ιστοσελίδα του CAS βλέπουμε ότι μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου δεν υπάρχει κανένα απολύτως δικαστήριο με αντίδικο ελληνική ομάδα. Το μόνο που επιδιώκει ο ΟΦΗ είναι να δικαιωθεί η προσφυγή του σε βάρος της ΕΠΟ. Από όσο ξέρω όμως το CAS δεν συνεδριάζει ποτέ το Σάββατο».

Αναφορικά με την παραγγελία εισιτηρίων δήλωσε: «Έχουμε στα γραφεία τις κάρτες της εταιρείας Space, ενώ έχουμε και τις εθνικές κάρτες φιλάθλου που χρειάζονται σε όλα τα γήπεδα που υπάρχουν τουρνικέ. Προσωπικά δεν πήρα 9000€ για τις κάρτες διαρκείας. Για όλα αυτά πάντως αύριο θα παραθέσουμε συνέντευξη Τύπου για να αναφερθούμε σε όλα τα ζητήματα που έχουν προκύψει και μας καταμαρτυρούν. Προσπαθήσαμε να έχουμε έναν δεύτερο τρόπο εξυπηρέτησης, μιας και το Καυταντζόγλειο έχει πολλά προβλήματα λειτουργικότητας των τουρνικέ. Αν αυτά δεν λειτουργήσουν είναι λογικό ότι θα έπρεπε να έχουμε ετοιμάσει έναν άλλο τρόπο. Αδράξαμε την ευκαιρία με έναν χορηγό και η ΠΑΕ Ηρακλής δεν δαπάνησε ούτε ένα ευρώ για τα διαρκείας. Για την παραγγελία 80.000 χάρτινων εισιτηρίων πληρώσαμε 9000€ φέτος, ενώ πέρυσι δαπανήθηκαν 23.000€».

Για την πληρωμή συμμετοχής στο Κύπελλο ανέφερε: «Η συμμετοχή του Κυπέλλου πληρώθηκε με έναν συγκεκριμένο τρόπο, γιατί υπάρχει μια σειρά προβλημάτων στους λογαριασμούς της ΠΑΕ Ηρακλής που δεν χρειάζεται να αναφερθούν δημόσια. Μερικές φορές είναι απαιτητό να υπάρξουν διάφοροι τρόποι για να παραβλεφθούν τα προβλήματα».

Στο Καραϊσκάκη οι αγώνες της Εθνικής


Στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» θα διεξαχθούν οι εντός έδρας αγώνες της Εθνικής ανδρών στην προκριματική φάση του EURO 2012, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ΕΠΟ. Η σχετική απόφαση ελήφθη στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Στη διάρκειά της πάρθηκαν, μεταξύ άλλων, και οι εξής αποφάσεις:

- Να ανανεωθεί η σύμβαση συνεργασίας με τον τεχνικό διευθυντή των εθνικών ομάδων, Τάκη Φύσσα.

- Να οριστεί ως ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, όπως προβλέπεται από το σχετικό άρθρο του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, ο Ανδρέας Φάκος, μη εν ενεργεία εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

- Να οριστούν ως προπονητές στις εθνικές ομάδες οι εξής προπονητές:

1. Ελπίδων: Γιώργος Γεωργιάδης, Κώστας Τσάνας.

2. Νέων: Λεωνίδας Βόκολος, Βασίλης Γεωργόπουλος.

3. Παίδων: Θόδωρος Παχατουρίδης, Παναγιώτης Μολακίδης (θα εκτελεί και χρέη προπονητή τερματοφυλάκων στις εθνικές ομάδες Ελπίδων και Νέων).

4. Γυναικών: Βαγγέλης Κουτσάκης, Δημήτρης Μπατσίλας.

- Να παραμείνει ίδιος ο αριθμός των διαιτητών που συμπεριλαμβάνονται στους πίνακες όλων των Εθνικών κατηγοριών.

Ρολαντ Λιντζ: «Χρειαζόμαστε αποτέλεσμα στη Θεσσαλονίκη»

Ρολαντ Λιντζ: «Χρειαζόμαστε αποτέλεσμα στη Θεσσαλονίκη»

Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της Αούστρια Βιέννης Ρολάντ Λιντζ τοποθετήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» για τους αγώνες με τον Άρη για τα play-off του Europa League, εκφράζοντας την πεποίθηση πως η πρόκριση είναι 50-50.

Αρχικά ο Αυστριακός επιθετικός για τα παιχνίδια με τον Άρη τόνισε: «Νομίζω ότι πρόκειται για δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια για εμάς, καθώς θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλή ομάδα που έχει πολλούς Νοτιοαμερικάνους και Ισπανούς ποδοσφαιριστές στις τάξεις του. Αναμφισβήτητα θα γίνουν δύο πολύ ενδιαφέροντα παιχνίδια για τους φιλάθλους. Γνωρίζω ότι η ατμόσφαιρα θα είναι καυτή στο Κλεάνθης Βικελίδης, όπου έπαιξα πριν από δύο χρόνια με τη Μπράγκα και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που θα επιστρέψω σε αυτό το γήπεδο».

Για το που πιστεύει πως θα κριθεί η πρόκριση: «Σίγουρα είναι δύσκολο να παίξουμε εκτός έδρας το πρώτο παιχνίδι, αλλά εκεί θα είναι πολύ σημαντικό να σκοράρουμε ένα εκτός έδρας τέρμα, το οποίο θα μας δώσει περισσότερες πιθανότητες να προκριθούμε στους ομίλους του Europa League. Θεωρώ ότι ο Άρης έχει πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές, αλλά πιστεύω πως η πρόκριση τελικά θα είναι 50-50. Εμείς είμαστε μια ομάδα με νεαρούς ποδοσφαιριστές που προσπαθεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο. Απέναντι στον Άρη όμως πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, έχουν πολύ καλή επίθεση και σίγουρα χρειαζόμαστε ένα θετικό αποτέλεσμα στο πρώτο παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη».

Αναφορικά με την προηγούμενη του παρουσία στο «Βικελίδης» με τη φανέλα της Μπράγκα ανέφερε: «Ήταν μια φανταστική στιγμή στην καριέρα μου. Μάλιστα μετέφερα στους συμπαίκτες μου στην Αούστρια ότι θα γίνει ένα πολύ ωραίο παιχνίδι για όλους μας. Ξέρω ότι θα επικρατεί μια απίστευτη ατμόσφαιρα στο γήπεδο».

Σχετικά με την ήττα της Αούστρια από τη Ριντ υπογράμμισε: «Φυσιολογικά είμαστε πολύ καλύτερη ομάδα σε σχέση με τη Ριντ, όμως ήμασταν αρκετά κουρασμένοι και δεν μπορέσαμε να αποδώσουμε τα αναμενόμενα. Τώρα όμως είχαμε μια μικρή διακοπή για τις Εθνικές ομάδες και ελπίζω να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στη συνέχεια».

Για το φημολογούμενο ενδιαφέρον του Ηρακλή πριν από περίπου δύο εβδομάδες τόνισε: «Δεν μίλησα με κανέναν για τον Ηρακλή. Μόνο από εφημερίδες και Έλληνες δημοσιογράφους έμαθα για αυτή την περίπτωση. Φυσικά θα ήθελα στο μέλλον να αγωνιστώ στην Ελλάδα, πρόκειται για ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα».

Ερχεται για να υπογράψει ο Σίσιτς


Ο Μίρνε Σίσιτς είναι πολύ κοντά στην επιστροφή του στον Ηρακλή και σύντομα αναμένεται να επισημοποιηθεί η απόκτησή του.Οπως είχαμε γράψει προ ημερών, ο Γηραιός ενδιαφέρθηκε έντονα για τον Σλοβένο μέσο και έκανε μια πρώτη κρούση για να δει τις προθέσεις του.

Πλέον τα πράγματα είναι σχεδόν τελειωμένα, αφού ο Σίσιτς αναμένεται τις επόμενες μέρες στη Θεσσαλονίκη για να συζητήσει τις λεπτομέρειες του συμβολαίου του και να ανακοινωθεί η συνεργασία.

Ενδιαφέρον Άρη για Μπλάκνεϊ


Πρόταση στον Ρόντρικ Μπλάκνεϊ έκανε ο Άρης μετά την περυσινή αρκετά καλή σεζόν που έκανε στα πλέι οφ με τον Πανελλήνιο.Οι Θεσσαλονικείς ψάχνουν για κοινοτικό πλέι μέικερ ο οποίος θα πλαισιώσει τον Πιέρ Πιρς.

Ο 34χρονος Αμερικανός, με βουλγαρικό διαβατήριο, έχει υψηλό κασέ και στην πρώτη επαφή των δύο πλευρών δεν υπήρξε συμφωνία.

Στον Αγιο Νικόλαο Νάουσας θα πραγματοποιηθεί το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας του Άρη.Η αποστολή των «κιτρίνων» θα αναχωρήσει τη Δευτέρα (16/8) και θα επιστρέψει το Σάββατο (21/8).

Στις προπονήσεις θα πάρουν μέρος οι παίκτες που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη. Ο Μπράιαντ Ντάνστον αναμένεται στην Ελλάδα την ερχόμενη εβδομάδα, αφού τακτοποιήσει προσωπικές του υποθέσεις.

Φήμες συμφωνίας για Νέιμαρ


Φήμες από την Βραζιλία και την Αγγλία αναφέρουν πως η Τσέλσι συμφώνησε με την Σάντος για την απόκτηση του Νέιμαρ έναντι 30.000.000 ευρώ.Οι "μπλε" είχαν καταθέσει πρόταση στην ομάδα του Σάο Πάουλο, ύψους 25.000.000 ευρώ, η "Peixe" την απέρριψε ζητώντας 35.000.000 ευρώ και τελικά φαίνεται πως η λύση βρέθηκε κάπου στην μέση. Προς το παρόν πάντως δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση ή επιβεβαίωση, η οποία αναμένεται τις επόμενες μέρες, αν όχι ώρες.

Ο Νέιμαρ είναι από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Βραζιλία, ο Μάνο Μενέζες τον ξεκίνησε βασικό στο φιλικό με τις ΗΠΑ τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης και ο 18άχρονος επιθετικός ήταν πολύ καλός και πέτυχε το ένα από τα δύο γκολ της "σελεσάο" στο ντεμπούτο του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στο Νιου Τζέρζι, όπου έγινε το διεθνές φιλικό, συναντήθηκαν εκπρόσωποι της Τσέλσι και της Σάντος και έφτασαν σε συμφωνία.

Πάει Νάουσα ο Άρης


Ο Αρης άρχισε την Τρίτη στο «Αλεξάνδρειο» την προετοιμασία του εν όψει της νέας χρονιάς. Τη Δευτέρα ο Σαρόν Ντρούκερ κι οι παίκτες του θα αναχωρήσουν για τη Νάουσα, όπου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο στάδιο. Οι «κιτρινόμαυροι» θα βρίσκονται από τη Δευτέρα (16/8) στον Άγιο Νικόλαο Νάοουσας και θα παραμείνουν εκεί μέχρι και το επόμενο Σάββατο (21/8).

Ο Σαρόν Ντρούκερ θα έχει στη διάθεσή του τους παίκτες με τους οποίους άρχισε την προετοιμασία, δηλαδή τους Χατζηβρέττα, Ταπούτο, Πιρς, Μπορόβνιακ, Σκορδίλη, Χρυσικόπουλο, Παπανικολάου, Μούρτο, Ματαλόν, Τσαϊρέλη και Σικελίδη, ευχόμενος κάποια στιγμή μέσα στις επόμενες ημέρες να έχει κοντά του και τον Βούλγαρο Φιλίπ Βιντένοφ (30χρ., F), με τον οποίο η ομάδα έχει αρχίσει να συζητά για την απόκτησή του.

"Nα μιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας ο Ζαγοράκης"


Ανακοίνωση για την αποχώρηση του Ζήση Βρύζα εξέφρασε ο σύνδεσμος οπαδών της Θύρας 4. Εκφράζει τον προβληματισμό της και παράλληλα ευχαριστεί τον Βρύζα για όσα πρόσφερε στην ομάδα. Εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους και παράλληλα καλούν τον Θοδωρή Ζαγοράκη να μιλήσει τη... γλώσσα της αλήθειας".

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συνδέσμου «Θύρα 4»:

«Αυτό που υποπτευότανε πολλοί εδώ και καιρό έγινε πραγματικότητα. Ο Ζήσης Βρύζας παραιτήθηκε από το πόστο του και μάλλον οδεύει και αυτός προς τη μεγάλη και φιλόξενη αγκαλιά της εθνικής Ελλάδος. Σαν ΣΦ ΠΑΟΚ ΘΥΡΑ 4 αναγνωρίζουμε πλήρως την πολύτιμη προσφορά του Βρύζα και τις αδιαμφισβήτητες ικανότητες του και για αυτό τον ευχαριστούμε για όλα όσα πρόσφερε.

Από εκεί και πέρα είναι φανερό ότι κάπου εδώ τελειώνει η ρομαντική περίοδος, τα σλόγκαν τύπου ΠΑΟΚ πάνω από όλα και όλα αυτά τα ωραία. Είναι προφανές ότι το σημερινό οικοδόμημα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ βιώνει ισχυρούς κλυδωνισμούς και είναι πιο απαραίτητο από ποτέ να μιλήσει δημόσια ο πρόεδρος της ΠΑΕ με τη γλώσσα της αλήθειας για να μάθει και ο κόσμος τι γίνεται. Όπου κόσμος για να μην ξεχνάμε μιλάμε για τον μοναδικό οικονομικό αιμοδότη του συλλόγου Επίσης θα ήταν καλύτερα να μην διαβάσουμε σε φοβερή και τρομερή αποκλειστικότητα το τι θα πει μία μέρα πιο νωρίς.

Το μόνο που ζητάμε για να συνεχίσουμε να παρέχουμε την αμέριστη στήριξη μας είναι να μάθουμε τι γίνεται στην ΠΑΕ, ποιο είναι το πλάνο για τη συνέχεια και ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας. Ελπίζουμε να μην πληρώσει η ομάδα αυτά που συμβαίνουν στη διοίκηση γιατί θα είναι κρίμα».

Eτοιμάζουν υποδοχή στον Μπαπτίστα!


Η Ρόμα δεν έχει πρόβλημα να τον παραχωρήσει στον Ολυμπιακό και μάλιστα φέρεται να τον πιέζει. Όπως μάλιστα αναφέρει η ιταλική "Corriere dello sport", οι "ερυθρόλευκοι" οπαδοί ετοιμάζονται να "πείσουν" τον Zούλιο Μπαπτίστα με τη θερμή υποδοχή που θα του επιφυλάξουν στο φιλικό με την Ρόμα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

"Ο Βραζιλιάνος μέχρι στιγμής είναι ξεκάθαρος απέναντι στη Ρόμα και τον ατζέντη του Αλεσάντρο Λούτσι: δεν έχει πρόθεση να δεχθεί την προσφορά του Ολυμπιακού, με την οποία θα παίξει αύριο η Ρόμα τελειώνει τα φιλικά της. Η ελπίδα για τη Ρόμα είναι ότι ο Μπαπτίστα θα αλλάξει γνώμη.

Αλλωστε, απ' ότι μαθαίνουμε, οι Έλληνες φίλαθλοι του επιφυλάσσουν σπέσιαλ υποδοχή για να τον πείσουν να πάει στον Ολυμπιακό. Οι πιθανότητες επιτυχίας πραγματικά δεν είναι πολλές, αλλά αν οι Έλληνες οπαδοί πετύχουν το στόχο τους τότε μπορεί η Ρόμα να πουλήσει τον παίκτη και να μπει πάλι στην αγορά, έχοντας λεφτά στο ταμείο της"
, επισημαίνει η «Corriere dello sport».

Σε τρεις δόσεις η πρεμιέρα


Σε τρεις δόσεις θα πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ. Η διοργανώτρια αρχή ανακοίνωσε την Πέμπτη το πρόγραμμα των αγώνων, τους οποίους θα μεταδώσει όλους η Nova. Ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός με την Σκόντα Ξάνθη θα ανοίξουν την αυλαία του φετινού πρωταθλήματος την Παρασκευή (27/8).

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/8
ΟΑΚΑ 21:15 Παναθηναϊκός-Ξάνθη

ΣΑΒΒΑΤΟ 28/8
Αλκαζάρ 17:15 Λάρισα-Ατρόμητος
Νέα Σμύρνη 17:15 Πανιώνιος-Ολυμπιακός Βόλου
"Καυτανζόγλειο" 19:30 Ηρακλής-Ολυμπιακός

ΚΥΡΙΑΚΗ 29/8
Παγκρήτιο 18:15 Εργοτέλης-Αστέρας Τρίπολης
Τούμπα 18:15 ΠΑΟΚ-Πανσερραϊκός
"Ανθή Καραγιάννη" 20:30 Καβάλα-’ρης
Παμπελοποννησιακό 20:30 Κέρκυρα-ΑΕΚ

ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΟΚ: Αποκτήθηκε ο Τζάστιν Γκρέι

ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΟΚ: Αποκτήθηκε ο Τζάστιν Γκρέι

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την επίτευξη συμφωνίας με τον Αμερικανό καλαθοσφαιριστή Justin Gray για την αγωνιστική περίοδο 2010-2011. Ο Gray αγωνίζεται ως γκαρντ και θα είναι ο δεύτερος Αμερικανός παίκτης του ΠΑΟΚ για την επόμενη σεζόν.

Ο Justin Eugene Gray γεννήθηκε στις 31 Μαρτίου του 1984 στο Raleigh της Βόρειας Καρολίνας, έχει ύψος 1μ.88, είναι γκαρντ και ξεκίνησε την καριέρα του από τα γυμνάσια Oak Hill και West Charlotte. Είχε μία ιδιαίτερα επιτυχημένη παρουσία στο φημισμένο πανεπιστήμιο Wake Forrest, με πλήθος ατομικών διακρίσεων, ενώ αποφοίτησε τη σεζόν 2005-06 με 18,2 πόντους κατά μέσο όρο. Εχει ήδη συμπληρώσει τέσσερα χρόνια επαγγελματικού μπάσκετ και ο ΠΑΟΚ θα είναι ο πέμπτη ομάδα στην οποία θα αγωνιστική στην Ευρώπη. Είχαν προηγηθεί οι Βελγικές Pepinster και Mons, η Τσέχικη Nymbruk και η Πολωνική Turow. Ηταν μέλος της Εθνικής ομάδας μπάσκετ των ΗΠΑ κάτω των 21, με την οποία αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στους Παναμερικανικό τουρνουά του 2004 (14,2 πόντοι ανά αγώνα), ενώ αγωνίστηκε και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μπάσκετ που διεξήχθη στην Αργεντινή το 2005, όπου σε 7 αγώνες είχε κατά μέσο όρο 11,4 πόντους.

O Justin Gray είναι ο τέταρτος παίκτης που θα αγωνιστεί στον ΠΑΟΚ, έχοντας αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο Wake Forrest μετά τους Αμερικανούς Alvis Rogers και Delaney Rudd, αλλά και τον Ισπανό Ricardo Peral.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
Πρωταθλητής Τσεχίας με την Nymbruk το 2009
Μέλος της καλύτερης πρώτης πεντάδας στην περιφέρεια ACC του NCAA τη σεζόν 2004-05
Μέλος της δεύτερης καλύτερης πεντάδας στην περιφέρεια ACC του NCAA τη σεζόν 2005-06
Πρώτος στην ιστορία του Wake Forrest σε προσπάθειες σουτ τριών πόντων (860)
Πρώτος στην ιστορία του Wake Forrest σε προσπάθειες σουτ τριών πόντων σε μία σεζόν (263 τη σεζόν 2005-06)
Πρώτος στην ιστορία του Wake Forrest σε ποσοστό ελεύθερων βολών σε έναν αγώνα για δευτεροετή (100% με 11/11 εναντίον του Clemson στις 1/3/2003)
Πρώτος στην ιστορία του Wake Forrest σε προσπάθειες σουτ τριών πόντων σε έναν αγώνα (18, εναντίον του Texas στις 31/1/2004)

Δεν πάει Ιταλία ο Χαριστέας


Την πόρτα στις Λάτσιο και Μπολόνια έκλεισε με δηλώσεις του ο μάνατζερ του Άγγελου Χαριστέα Πολ Κουτσολιάκος.Ο φήμες των τελευταίων ημερών θέλουν τις δύο ιταλικές ομάδες να επιθυμούν να εντάξουν στο δυναμικό τους τον διεθνή Έλληνα επιθετικό.

Ο μάνατζερ όμως του Χαριστέα ξεκαθάρισε ότι ο παίκτης δεν θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ιταλία όπως αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα του τύπου.

"Ο Χαριστέας δεν θα συνεχίσει στη Νυρεμβέργη, αλλά δεν θα πάει όμως ούτε στη Λάτσιο, ούτε στην Μπολόνια", τόνισε ο Πολ Κουτσολιάκος, χωρίς ωστόσο να σχολιάσει το ενδιαφέρον της γαλλικής Αρλ Αβινιόν για τον πελάτη του.

Ο Μπέμπε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ


Ακόμη έναν νεαρό παίκτη θα εντάξει στο δυναμικό της η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς, μετά τον Μεξικανό Χαβιέρ Ερνάντες, η διοίκηση των «κόκκινων διαβόλων» γνωστοποίησε την Πέμπτη τη συμφωνία με την πορτογαλική Γκιμαράες για την απόκτηση του Μπέμπε, χωρίς να δημοσιοποιήσει το κόστος της μεταγραφής.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο 20χρονος επιθετικός, το πλήρες όνομα του οποίου είναι Τιάγκο Μανουέλ Ντίας Κορέια, συμφώνησε στους προσωπικούς όρους του συμβολαίου του, ενώ μέσα στην εβδομάδα θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις, προκειμένου να ολοκληρωθεί η μεταγραφή. Ο Μπέμπε θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα νέα ταλέντα στην Πορτογαλία, ενώ στο «Όλντ Τράφορντ» θα βρει έναν συμπατριώτη του, τον Νάνι.

Ο Πόουλσεν στη Λίβερπουλ



Παίκτης της Λίβερπουλ είναι από την Πέμπτη ο Κρίστιαν Πόουλσεν, ο οποίος υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους «κόκκινους». Η μεταγραφή του Δανού μέσου, ο οποίος εντάχθηκε στους «ρεντς» ύστερα από δύο απογοητευτικές σεζόν στη Γιουβέντους, η οποία τον απέκτησε από τη Σεβίλη, ανακοινώθηκε και στην ιστοσελίδα του αγγλικού συλλόγου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ιταλικού συλλόγου, η Λίβερπουλ συμφώνησε να καταβάλει 5.4 εκατομμύρια ευρώ στη «μεγάλη κυρία», ενώ η «Γιούβε» θα πάρει ακόμη 1.2 εκατ. ανάλογα με τις συμμετοχές του Πόουλσεν.

Μετά την έλευση του Πόουλσεν, ο οποίος έχει 77 συμμετοχές στην εθνική Δανίας, αυξάνονται οι πιθανότητες να αποχωρήσει από το «’νφιλντ» ο Χαβιέ Μασεράνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 30χρονος άσος θα συνεργαστεί εκ νέου με τον προπονητή της Λίβερπουλ, Ρόι Χότζσον, καθώς οι δύο άνδρες είχαν συνυπάρξει στην Κοπεγχάγη.

Μπουμπένκο εφ' όλης της ύλης...


Λίγες ώρες πριν πάρει το αεροπλάνο της επιστροφής για την Μπρατισλάβα, ο τέως τεχνικός του Ηρακλή, Γιόζεφ Μπουμπένκο, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για όσα χαρακτήρισαν τη σχέση του με την ομάδα της Θεσσαλονίκης, με την οποία συνεργάστηκε τρεις φορές, αλλά τις τελευταίες δύο δεν ολοκλήρωσε το έργο του.

Μάλιστα, στην τελευταία δεν πρόλαβε καν να το αρχίσει, αφού αποδεσμεύτηκε των υποχρεώσεων του πριν από την έναρξη των επίσημων αγώνων της περιόδου.

«Πώς δικαιολογείται αυτή η σχέση με τον Ηρακλή, με τον οποίο συνεργαστήκατε τρεις φορές, αλλά στις δύο τελευταίες απομακρυνθήκατε;» ήταν η ερώτηση προς τον Σλοβάκο τεχνικό.
- «Πολύ απλά να το διευκρινίσω, πως πάντα, όταν ερχόμουν στον Ηρακλή, ήθελα να κάνω όσο γίνεται καλύτερη δουλειά και, δύο φορές που ήρθα, βρήκα την ομάδα σε πολύ κακή κατάσταση, σε άσχημες συνθήκες και, πιστεύοντας πως μπορώ να βοηθήσω και στις δύο, το πετύχαμε και ξεπεράσαμε τις δυσκολίες και, όταν λέω το πετύχαμε, το λέω γιατί δεν ήταν μόνο δική μου η δουλειά, αλλά και όλου του τεχνικού τιμ, των ίδιων των ποδοσφαιριστών και με την συμπαράσταση του κόσμου φυσικά που έβλεπαν να κινδυνεύει η ομάδα τους και γι΄ αυτό ήρθα τρεις φορές. Οταν ήρθα για δεύτερη φορά και η ομάδα ήταν σε πολύ κακή κατάσταση, ήρθα γιατί είχαμε πολύ καλές σχέσεις με τους ανθρώπους του τιμ και τον κόσμο που μας αγκάλιαζαν και μας ενθάρρυναν για την προσπάθεια που κάναμε. Αν και φέρω πολύ βαριά καρδιά για 1-2 άτομα στην ομάδα, γιατί και τότε, πριν τρία χρόνια, και τώρα, η απόφαση να φύγω από την ομάδα ήταν απόφαση ενός-δύο ατόμων και όχι περισσοτέρων».

- Δηλαδή υπονοείτε πως ο πρόεδρος της ΠΑΕ, κ. Τάκης, παρασύρθηκε από λίγα άτομα;
«Είμαι σίγουρος πως ένας άνθρωπος, που ήταν και πριν τρία χρόνια στην ομάδα πάρα πολύ κοντά και τώρα, θεωρώ πως με ακατάλληλες πληροφορίες από το ευρύτερο φάσμα έδινε κακές εκτιμήσεις και τότε και τώρα για μένα. Θεωρώ πως αυτός ο άνθρωπος θα είναι ένα "ρήγμα" και για τους άλλους προπονητές που θα ακολουθήσουν. Αλλά το πιο σημαντικό είναι πως οφείλω να πω για τη δουλειά μου στον Ηρακλή. Οποτε ήμουν στην ομάδα, έδινα τον καλύτερο εαυτό μου και εργάστηκα με ήθος και αξιοπρέπεια, ώστε, τώρα που φεύγω, να έχω καθαρή τη συνείδηση μου για την επαγγελματική προετοιμασία που έκανα και την εν γένει δουλειά μου. Ολοι μπορούν να δουν τα στοιχεία της προετοιμασίας, αυτά που αποδεικνύουν τη δουλειά που έκανα και υπάρχει και απόδειξη γι΄ αυτό που λέω. Συμφώνησα για συνεργασία ενός έτους από 1-7-10 ως 30-6-11, αλλά υπέγραψα το συμβόλαιο μου στις 27-7-10. Δηλαδή αυτό σημαίνει πως, από τις 29-6-10 που αρχίσαμε προετοιμασία ως τις 27-7 που υπέγραψα το συμβόλαιο, υπήρχε ένας μήνας δουλειάς στο γήπεδο και υπήρχε το περιθώριο να δουν οι διοικούντες αυτή τη δουλειά που κάναμε, πόσο σοβαρή ήταν και στην Πορταριά που ολοκληρώσαμε το αρχικό στάδιο της φυσικής κατάστασης. Δηλαδή, αν δεν ήταν ευχαριστημένοι, δεν θα μου ζητούσαν να υπογράψουμε το συμβόλαιο στις 27 Ιουλίου και δυο εβδομάδες αργότερα να μου ζητήσουν λύση συνεργασίας. Υπάρχει μια αντίφαση. Θέλω να πω ότι δεν υπάρχει λογική, γιατί αλλιώς γιατί να μου ζητήσουν να υπογράψω; Η ΠΑΕ λέει πως δεν κάναμε καλά την δουλειά μας. Θέλω να απαντήσω πως κάναμε πολύ καλά την δουλειά μας, αλλά, όταν έρχονται παίκτες άλλος αργά, άλλος νωρίτερα και ο καθένας έχει διαφορετικό επίπεδο φυσικής κατάστασης, όλοι αυτοί πρέπει να προετοιμαστούν για να φθάσουν στο ίδιο επίπεδο κι αυτό θέλει χρόνο. Να φανταστείτε πως ήρθαν παίκτες στην Ιταλία που δεν κάνανε προετοιμασία μαζί μας στην Πορταριά και μάλιστα ήρθαν παίκτες την ημέρα που εγώ είχα απομακρυνθεί και δεν πρόλαβα να τους γνωρίσω. Εγώ, σαν προπονητής αυτής της ομάδας, όφειλα τους φέρω σε ίδιο επίπεδο. Δεν είναι κάτι που γίνεται από την μια μέρα στην άλλη».

Μιλήσατε όμως για κατάκτηση θέσης στην πεντάδα του πρωταθλήματος. Μήπως ήταν υπεραισιόδοξη η εκτίμηση σας, σε συνάρτηση και με τις οικονομικές δυνατότητες του Ηρακλή και τη φανερή αδυναμία της ΠΑΕ να κρατήσει παίκτες όπως οι Φερνάντες, Κονέ, Λέκι, Παπαζαχαρίας, Επστάϊν, που έφυγαν από την ομάδα;
«Οχι, δεν νομίζω. Και την πρώτη και τη δεύτερη φορά που ήρθα στον Ηρακλή, τα οικονομικά προβλήματα υπήρχαν, αλλά πάντα καταφέρναμε να κάνουμε μια καλή δουλειά. Κυρίως στον ψυχολογικό τομέα, όπου γινόμασταν μια γροθιά το τεχνικό τιμ, οι παίκτες και ο κόσμος, και κάναμε πορεία πρωταθλητισμού και παίζαμε και ωραίο ποδόσφαιρο. Παρ΄ ότι έφυγαν πολλοί ποδοσφαιριστές και η ομάδα είναι σχεδόν νέα, εν τούτοις πιστεύω ότι στο ποδόσφαιρο πρώτα είναι η καλή ψυχολογία και το καλό κλίμα και ύστερα τα λεφτά που δεν υπήρχαν. Η συσπείρωση όλων είναι το πιο βασικό. Παίκτες και τεχνική ηγεσία είναι ένα κομμάτι και η διοίκηση με τον κόσμο μαζί, μπορούν να κάνουν θαύματα. Δεν είναι απαραίτητο πως πολύ καλοί παίκτες μπορεί να κάνουν μια πολύ καλή ομάδα. Γι΄ αυτό πιστεύω πως μ΄ αυτούς τους παίκτες θα κάναμε μια καλή ομάδα, με την σύμπραξη και των περήφανων φιλάθλων μας. Αν το προσέξατε, όταν ήρθα στον Ηρακλή, δεν ζήτησα να κάνουμε σημαντικές μεταγραφές, γιατί πάντα πιστεύω σ΄ αυτούς που ήδη υπάρχουν σε μια ομάδα. Μ΄ αυτούς μ΄ αρέσει να δουλεύω. Ηταν υπόσχεση της διοίκησης και όλων μας να καταφέρουμε να πείσουμε τους παίκτες να μείνουν στην ομάδα, γιατί θέλαμε να κρατήσουμε τον κορμό, αλλά επίσης μπορώ να καταλάβω πως κάποιοι παίκτες, αν αποφασίσουν να φύγουν, δεν είναι εύκολο να τους αλλάξεις γνώμη και διάθεση. Ετσι είναι στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Το βασικό για μένα ήταν πως είχα πάρα πολύ μεγάλη ευθύνη προς τον κόσμο του Ηρακλή, γιατί αυτοί έκαναν το παν για να διατηρηθεί η ομάδα στην μεγάλη κατηγορία. Γι΄ αυτό ήμασταν όλοι υποχρεωμένοι να κάνουμε ότιδήποτε, για να παίξει καλό ποδόσφαιρο η ομάδα και να τερματίσει στην πιο καλή θέση που θα μπορούσε. Γι΄ αυτό κάναμε μια προσπάθεια να αναπληρώσουμε μερικούς παίκτες, ώστε να έχουμε αξιόλογο υλικό και να είμαστε έτοιμοι να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο από το πρώτο κιόλας παιχνίδι στην πρεμιέρα με τον Ολυμπιακό. Για να εκπληρώσουμε τα όνειρα και τις δικαιολογημένες απαιτήσεις των φιλάθλων μας. Γι΄ αυτό είπα και με δηλώσεις μου πως ήθελα να συντομεύσουμε, ώστε να πάρουμε τον πιο σωστό δρόμο και γρήγορα, για να μην χάνουμε χρόνο, αφού ήδη είχαμε απώλεια».

Δεν αναγνωρίζετε στην διοίκηση το περιθώριο να κάνει και δικές της μεταγραφικές επιλογές;
«Είναι σίγουρο πως την ευθύνη για το αγωνιστικό πρόσωπο μιάς ομάδας και την πορεία της την χρεώνεται στο τέλος ένας άνθρωπος κι αυτός είναι ο προπονητής. Βέβαια, όταν συζητούσαμε για την ενίσχυση, βλέπαμε ταυτόχρονα και το οικονομικό σκέλος της κάθε μεταγραφής και δεν με πείραζε, αν δεν φέρναμε κάποιους παίκτες που θα χρειαζόμασταν. Δεν θα με πείραζε ακόμα και αν η διοίκηση είχε τις δικές της επιλογές και να έφερνε μερικούς παίκτες, αλλά έπρεπε να υπάρχει πάντα ενημέρωση προς το πρόσωπο μου και όχι να μαθαίνω εγώ ο προπονητής, τελευταίος τις επιλογές που έχει κάνει η διοίκηση. Δεν κρίνω τα παιδιά που ήρθαν με τον τρόπο αυτό και δεν θα αναφέρω ονόιματα. Δεν έχω κάτι με τα παιδιά αυτά, αλλά η διοίκηση όφειλε να ενημερώνει τον προπονητή για κάθε κίνηση της που αφορά στο αγωνιστικό θέμα, γιατί, όπως όλοι το ξέρουμε, ο κόουτς στο τέλος έχει την συνολική ευθύνη και αυτή δεν μοιράζεται. Είναι μόνο του προπονητή».

Αυτό που καταγγέλετε έγινε αρκετές φορές;
«Υπήρξαν περιπτώσεις που υπογράφτηκαν συμβόλαια με ποδοσφαιριστές, για τα οποία δεν ήξερα τίποτα και δεν είναι απαραίτητο να μιλάμε με ονόματα. Οι άνθρωποι του Ηρακλή ξέρουν τι εννοώ».

Στα φιλικά παιχνίδια ο Ηρακλής ως και στο τελευταίο με τον Πανσερραϊκό, που δεν ήσασταν στον πάγκο, δεν έδειξε καλό πρόσωπο. Τι έφταιξε;
«Οχι μόνο από την πείρα μου στα τόσα χρόνια στα γήπεδα, αλλά και από τις ομάδες που πέρασα, μπορώ να πω ότι δεν δίνουν καμμιά έμφαση στα αποτελέσματα των φιλικών αγώνων, και σε μας στον Ηρακλή υπάρχουν αρκετοί νέοι παίκτες που ακόμα και τώρα είναι σε φάση ενίσχυσης της φυσικής κατάστασης τους. Συνεπώς δεν μπορούν να παίξουν τώρα καλό και αποδοτικό ποδόσφαιρο και οι παίκτες που ήρθαν ακόμα πιο αργά είναι φυσικό να καθυστερήσουν ακόμα περισσότερο. Εμείς σαν τεχνικό τιμ δώσαμε έμφαση στο να φέρουμε σε ίσο επίπεδο τους παίκτες, όσο και αν αυτό είναι δύσκολο. Το καλοκαίρι άλλος προπονείται ατομικά, άλλος καθόλου, άλλος έχει καιρό να παίξει ποδόσφαιρο και όλα αυτά είναι προβλήματα της προετοιμασίας. Θέλαμε η ομάδα να είναι έτοιμη στην πρεμιέρα και όχι τόσο στο να έχουμε θετικά αποτελέσματα στα φιλικά παιχνίδια. Αλλά και στο παιχνίδι με την Κατάνια η ομάδα έδειξε πολύ καλά στοιχεία κι έδειξε καλή εικόνα, καλύτερη από αυτήν που είχε η αντίπαλος μας ιταλική ομάδα».

Ο πραγματικός στόχος του Ηρακλή ποιός θα είναι; Εσείς μιλήσατε για θέση στην πεντάδα, αλλά ο κόσμος είναι προσγειωμένος σε κάτι πιο εφικτό.
«Δεν θέλω να κάνω πλέον προγνωστικά. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι θα μείνω φίλαθλος του Ηρακλή πλέον και θα χαίρομαι μαζί με τους φιλάθλους του για τις επιτυχίες του. Θέλω να τερματίσει όσο ψηλότερα γίνεται και όπου ονειρεύεται ο κόσμος του, γιατί αυτοί το αξίζουν σίγουρα. Θα υποστηρίζω τους παίκτες και τον κόσμο, για να επιτευχθούν οι στόχοι τους».

Φεύγετε χωρίς να έχει λυθεί η μεταξύ σας εκκρεμότητα με την διοίκηση της ΠΑΕ. Είστε σε διάσταση;
«Εξαρτάται από την συμφωνία των δυο πλευρών. Ξέρω από την πείρα μου ότι, όταν δυο πλευρές θέλουν να τα βρουν, θα τα βρούν».

Είπατε πως απορρίψατε προτάσεις καλύτερες για να συνεργαστείτε με τον Ηρακλή. Χάσατε, όμως, την ευκαιρία να έχετε δουλειά τώρα, αν ήσασταν κάπου αλλού.
«Ποτέ δεν έχω μετανιώσει για τις επιλογές μου, γιατί ειδικά όταν μέσω ίντερνετ μάθαινα για τις κινητοποιήσεις του κόσμου του Ηρακλή το καλοκαίρι, επί τόσες μέρες, ήμουν σίγουρος πως σ΄ αυτήν την ομάδα ήθελα να δουλέψω. Δεν με ένοιαζε αν θα έχανα άλλες προτάσεις».

Ετσι όπως έγινε η απομάκρυνση σας, προλάβατε να αποχαιρετίσετε τους παίκτες σας;
«Όπως γίνεται συνήθως στις απολύσεις, μερικούς παίκτες τους αποχαιρέτισα, όλους όμως όχι, γιατί δεν τους είδα. Και δεν μπορώ να το κάνω πια, γιατί δεν θέλω να ξαναπάω στα αποδυτήρια και να χαλάσω την ψυχολογία της καινούργιας δουλειάς που γίνεται. Θα ήθελα πάντως να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά, όλο το τεχνικό τιμ που εργάστηκε για τον ίδιο σκοπό, που ήταν να φέρει η ομάδα τα πιο επιθυμητά αποτελέσματα».

-Πώς θα είναι η δουλειά που θα αναλάβει ο διάδοχος σας;
«Όλοι οι προπονητές έχουν δύσκολη δουλειά σε κάθε ομάδα, σε κάθε πρωτάθλημα. Κι εγώ όταν ήρθα στον Ηρακλή, και τις δυο φορές είχα έρθει στα δύσκολα. Θυμάμαι πως δυο φορές είχα έρθει μέρα Τρίτη και το Σαββατοκύριακο δίναμε αγώνες που έπρεπε να πάρουμε αποτελέσματα. Μια για το κύπελλο, μια για το πρωτάθλημα. Ημουν άμεσα υπεύθυνος για την ομάδα. Δεν είμαι πικραμένος που φεύγω. Δεν είναι η πρώτη μου φορά. Ξέρω πως αυτό είναι μέρος της δουλειάς μου. Οπως γνωρίζω πως ειδικά στην Ελλάδα είναι κυριολεκτικά στον αέρα οι προπονητές. Υπάρχουν ομάδες που αλλάζουν 3 ή 4 φορές προπονητή στην ίδια σεζόν κι αυτό είναι πολύ αρνητικό για όλους».

ΗΡΑΚΛΗΣ: Στην… τελική ευθεία για Χοσέμι, Σίσιτς, Βαλβέρντ

ΗΡΑΚΛΗΣ: Στην… τελική ευθεία για Χοσέμι, Σίσιτς, Βαλβέρντ

Προς την ολοκλήρωση τους -θετικά είτε αρνητικά- οδεύουν τρεις μεταγραφικές υποθέσεις που έχουν απασχολήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα την ΠΑΕ Ηρακλής.

Η πρώτη φυσικά έχει να κάνει με την περίπτωση του Ισπανού οπισθοφύλακα Χοσέμι, ο οποίος ναι μεν έχει ανακοινωθεί (προφορική συμφωνία) από τον Ηρακλή την προηγούμενη εβδομάδα, όμως γεγονός είναι ότι ακόμα δεν έχει λάβει την ελευθέρας του από τη Μαγιόρκα, μιας και εξακολουθούν να υφίστανται μεγάλες οφειλές προς το πρόσωπο του, οι οποίες δεν μπορούν να παραβλεφθούν… εν μία νυκτί. Στις τάξεις των «κυανολεύκων» πάντως υπάρχει αισιοδοξία πως το θέμα θα κλείσει θετικά -αν όχι και σήμερα-, μέσα στις επόμενες ημέρες και ο Χοσέμι θα έρθει στην Ελλάδα.

Από την άλλη πιο ευοίωνα είναι τα πράγματα για τους Ματιέ Βαλβέρντ και Μίρνες Σίσιτς, που δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν επίσημα σήμερα από στην ΠΑΕ Ηρακλής. Ο 27χρονος γκολκίπερ της Τουλούζ έχει συμφωνήσει σε όλα και το μόνο που απομένει είναι η διευθέτηση της χρονικής διάρκειας του συμβολαίου, ενώ το θέμα του Σλοβένου είναι απολύτως τυπικό, καθώς το μόνο που απαιτείται είναι να προσυπογράψει επίσημα τη συμφωνία που έχει υπάρξει.

Κοντά στην Βόλφσμπουργκ ο Ντιέγκο


Η επιστροφή του Ντιέγκο στην Μπουντεσλίγκα, είναι πλέον εξαιρετικά πιθανή, καθώς οι διοικήσεις της Βόλφσμπουργκ και της Γιουβέντους, συμφώνησαν για την μεταγραφή του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού στα 17 εκατομμύρια ευρώ. Για να ολοκληρωθεί η μετακίνηση του βραχύσωμου άσου στους «λύκους» θα πρέπει να συμφωνήσει με τους Γερμανούς στους όρους του συμβολαίου και κυρίως στις απολαβές του, θέμα με το οποίο θα ασχοληθεί εντός της ημέρας, ο πατέρας του που ασκεί και τα καθήκοντα του μάνατζερ.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Ντιέγκο αγωνίσθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Βέρντερ Βρέμης από το 2006 μέχρι και το 2009, ενώ στην συνέχεια πήρε μεταγραφή για την Γιουβέντους.

ΠΑΟΚ: Αναζητείται ο διάδοχος του Βρύζα

ΠΑΟΚ: Αναζητείται ο διάδοχος του Βρύζα

Είναι αλήθεια ότι η παραίτηση του Ζήση Βρύζα από την τεχνική διεύθυνση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, δημιούργησε ένα κενό σε μια καίρια θέση της διοίκησης, το οποίο όμως δεν φαντάζει δυσαναπλήρωτο. Κι αυτό γιατί έχουν ήδη γίνει όλες εκείνες οι απαραίτητες σκέψεις για τη διαδοχή του Βρύζα στη θέση, ο οποίος είναι επίσης αλήθεια πως με το έργο του διατράνωσε στην Ελλάδα πως είναι ζωτικής σημασίας για κάθε ομάδα η σωστή επιλογή τεχνικού διευθυντή.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή τα σενάρια δεν λείπουν, κάτι που ήταν βέβαιο από χθες πως θα συμβεί. Ένα από αυτά φέρει τον πρόεδρο Θοδωρή Ζαγοράκη στη θέση (και) του τεχνικού διευθυντή προκειμένου να απορροφηθούν οι όποιοι κραδασμοί έχουν προκύψει από τη φυγή Βρύζα. Το σενάριο αυτό συγκεντρώνει όμως λίγες πιθανότητες, ειδικά από τη στιγμή που ο Ζαγοράκης έχει ήδη αρκετό φόρτο εργασίας από τη θέση του προεδεύοντος της ΠΑΕ.

Από εκεί και πέρα έχουν αναπτυχθεί φήμες και σενάρια για διάφορα ονόματα, τα οποία ομως θα αποδειχθεί στην πράξη αν έχουν ιδιαίτερη βάση. Συγκεκριμένα πάντως έχει ακουστεί ο Άκης Ζήκος που γνωρίζεται με τον Ζαγοράκη από την εποχή της κοινής τους παρουσίας στην ΑΕΚ, ο Ίλια Ίβιτς που έχει θητεύσει σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό με επιτυχία στη θέση του τεχνικού διευθυντή, ο Παντελής Κωνσταντινίδης που γνωρίζει πολύ καλά τα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ και θα μπορούσε να αποτελέσει τον «συνδετικό κρίκο» που χρειάζεται κάθε διοίκηση, αλλά και τα ονόματα των Γιώργου Κωστίκου και Γιάννη Τοπαλίδη.

Ξανά Άρης για Άρκα!


Η αδυναμία του Χούλιο Άρκα να βρει ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του μετά την Μίνλεσμπρο φαίνεται να αναθερμαίνει το ενδιαφέρον του Άρη για τον Αργεντινό αμυντικό και δεν αποκλείεται να να υπάρξουν μεταγραφικές εξελίξεις τις επόμενες μέρες. Στο «κίτρινο»... προσκήνιο επέστρεψε η περίπτωση του Χούλιο Άρκα, αφού ο Αργεντινός άσος της Μίντλεσμπρο δεν έχει καταφέρει να βρει ομάδα και πλέον διοίκηση και τεχνική ηγεσία στον Άρη «κλείνουν» ξανά το... μάτι προς τον Αργεντινό μπακ.
Όπως τονίζεται μάλιστα, είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο που θέλει τον 29χρονο άσο να έχει ρίξει τις οικονομικές του απαιτήσεις και αυτό αν μη τι άλλο είναι υπέρ του Άρη που μπορεί να διαπραγματευτεί ξανά την περίπτωση απόκτησης του έμπειρου αμυντικού.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο Αρης μπορεί να προβεί σε μια αλλαγή στη λίστα που έχει δηλώσει στην UEFA μέχρι τη Δευτέρα, κάτι που κάνει σαφές ότι αν οι άνθρωποι των «κίτρινων» θέλουν να αποκτήσουν τον Άρκα πρέπει να βιαστούν.

Ρελάνς με Σόκοτα η Καβάλα


Το επόμενο μεταγραφικό χτύπημα της Καβάλας αναμένεται να είναι ο Τόμισλαβ Σόκοτα, μετά την απόκτηση του Νεμάνια Βουτσίσεβιτς.Τις προηγούμενες ημέρες η διοίκηση των «αργοναυτών» είχε επαφές με τον Κροάτη επιθετικό, ο οποίος αναμένεται να φτάσει την εντός της ημέρας στην Ελλάδα, προκειμένου υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Αν όλα πάνε καλά τότε ο 33χρονος ποδοσφαιριστής θα υπογράψει συμβόλαιο με τη νέα του ομάδα.

Το who is who του Σόκοτα

Την περασμένη σεζόν ο Σόκοτα αγωνιζόταν στη βελγική Λόκερεν, με την οποία συμπλήρωσε 27 συμμετοχές και βρήκε πέντε φορές δίχτυα. Ωστόσο, το όνομά του το έχτισε στη Ντιναμό Ζάγκερεμπ (1997-2001) όπου στα τέλη της δεκαετίας του 90’ αναδείχτηκε σε έναν από τους κορυφαίους σκόρερ της κροάτικης ομάδας.

Το βιογραφικό του είναι εξίσου σημαντικό στη συνέχεια αφού το 2001 πήρε μεταγραφή για τη Μπενφίκα με τη φανέλα της οποίας αγωνίστηκε 56 φορές και σημείωσε 21 γκολ. Το 2005 άλλαξε ομάδα όχι όμως χώρα, αφού μετακινήθηκε στην Πόρτο. Στον ένα χρόνο παραυσίας του στο λιμάνι όμως κατάφερε να αγωνιστεί μόνο σε 3 ματς.

Εύα, από τη Σεβίλλη με αγάπη!


Η Εύα Μαρία Γκονζάλες Φερνάντες γεννήθηκε στη Σεβίλλη στις 5 Νοεμβρίου του 1980 και έγινε διάσημη στην πατρίδα της το 2003, όταν κέρδισε τον τίτλο στα Καλλιστεία για την "Μις Ισπανία". Ακολούθησε και η συμμετοχή της στον διαγωνισμό "Μις Υφήλιος", όπου παρότι τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ (κυρίως εξαιτίας των γλυκών της χαρακτηριστικών και των εντυπωσιακών της αναλογιών, 88-60-92) την εμφάνιζαν ως φαβορί για τη νίκη, έμεινε έξω από την τελική 15άδα. Ωστόσο, η συμμετοχή της στους δύο διαγωνισμούς ήταν το κλειδί για να ανοίξει για τα καλά την πόρτα της showbiz και να αποτελεί πλέον το "πρώτο μοντέλο" αρκετών Ισπανών - και όχι μόνο - σχεδιαστών μόδας. Παράλληλα, έχει παρουσιάσει τηλεοπτικά σόου, μεταξύ των οποίων το "Dimelo al oido", το οποίο είχε μεγάλη θεαματικότητα στην Ισπανία, ενώ αποτελεί αγαπημένο θέμα των ισπανικών περιοδικών, τόσο μέσω αποκαλυπτικών φωτογραφήσεων όσο και μέσω των θεμάτων των "παπαράτσι". Η σχέση της με τιν Ίκερ Κασίγιας ξεκίνησε το 2005, ήταν ιδιαίτερα περιπετειώδης, με αρκετούς χωρισμούς και επανασυνδέσεις και ολοκληρώθηκε άδοξα το 2008, παρότι τότε τα ισπανικά κουτσομπολίστικα περιοδικά προέβλεπαν πως το ζευγάρι θα προχωρήσει σε γάμο. Στη συνέχεια ο Κασίγιας "τα βρήκε" με τη δημοσιογράφο, Σαρα Καρμπονερο,ενώ η Εύα βγαίνει πλέον με τον διάσημο Ισπανό ταυρομάχο Καγετάνο Ριβέρα.

Σηφάκης: "Βοήθησε το νέο σύστημα"


Ο κορυφαίος του φιλικού με τη Σερβία, Μιχάλης Σηφάκης, μίλησε μετά την αναμέτρηση και αναφέρθηκε τόσο στο νέο σύστημα που προσπαθεί να περάσει ο Σάντος, όσο και στη δική του εμφάνιση."Το νέο σύστημα μας βοήθησε πάρα πολύ και αμυντικά και επιθετικά. Βγήκαν οι αλληλοκαλύψεις. Αν και έγιναν κάποιες φάσεις μπροστά στην εστία μας στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα λειτούργησε σχεδόν άψογα", τόνισε αρχικά για να προσθέσει:

"Το σημαντικό για την Εθνική και τον προπονητή της δεν είναι το ποιος θα αγωνίζεται, αλλά να έχει τρεις ετοιμοπόλεμους τερματοφύλακες, που να μπορούν ανά πάσα στιγμή να προσφέρουν".

Κατσουράνης: "Σάντος και Βρύζας είναι τα κατάλληλα πρόσωπα"


Για τον Φερνάντο Σάντος αλλά και τον Ζήση Βρύζα μίλησε ο Κώστας Κατσουράνης μετά τη φιλική αναμέτρηση της Ελλάδας με τη Σερβία.χετικά με την επικείμενη πρόσληψη του Βρύζα στην Εθνική, ο "Κατσούρ" τόνισε: "Ο Ζήσης ήταν μέλος της ομάδας πολύ καιρό, τα έδινε όλα για την ομάδα και ποτέ δεν έπαιζε για τον εαυτό του. Είναι το πιο κατάλληλο πρόσωπο".

Αναφορικά με τον νέο ομοσπονδιακό προπονητή, ο διεθνής μέσος έδειξε απόλυτη εμπιστοσύνη: "Ο κύριος Σάντος είναι πολλά χρόνια στην Ελλάδα, ξέρει τη νοοτροπία του Έλληνα ποδοσφαιριστή και γνωρίζει τι χρειάζεται. Στόχος μας είναι να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο για όλο και μεγαλύτερα κομμάτια του αγώνα. Εμείς και η Κροατία είμαστε το φαβορί. Θα παλέψουμε για την πρώτη θέση και την απευθείας πρόκριση στα τελικά του Euro 2012".

Προβάδισμα τίτλου για Ιντερνασιονάλ


Σπουδαία νίκη που της δίνει ισχυρό πλεονέκτημα ενόψει του επαναληπτικού στην έδρα της, απέκτησε η Ιντερνασιονάλ, η οποία επικράτησε στο Μεξικό της Σίβας Γουαδαλαχάρα με 2-1, στο πλαίσιο του πρώτου τελικού του Κόπα Λιμπερταδόρες.Οι Αργεντινοί παρουσιάστηκαν ανώτεροι των αντιπάλων τους στο παιχνίδι και παρά το αρχικό μούδιασμα μετά το τέρμα του Μπαουτίστα στο 45' για τους γηπεδούχους, κατάφεραν να φτάσουν στην ανατροπή και να πάρουν τη νίκη.

Στο 73' ο Τζουλιάνο ισοφάρισε για την Ιντερνασιονάλ, ενώ το νικητήριο τέρμα σημείωσε ο Μπολιβάρ στο 77'.

Ταπούτος: "Ήταν απωθημένο μου ο Άρης"


Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο Χρήστος Ταπούτος δεν έκρυψε τη χαρά του για την μεταγραφή του στον Άρη και ξεκαθάρισε πως ήταν απωθημένο γι' αυτόν να αγωνιστεί με την ομάδα της Θεσσαλονίκης.Παράλληλα, ο έμπειρος φόργουορντ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι στον Άρη γίνεται κάτι καλό εν όψει της νέας σεζον και ότι η ομάδα κινείται καλά σε σχέση με τις άλλες ομάδες.Αναλυτικά η συνέντευξη του Χρήστου Ταπούτου στον Sentra 103.3 και τον Βασίλη Σκουντή:

Για τη μεταγραφή του στον Άρη:
"Ήταν απωθημένο μου να πάω στον Άρη. Είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτή την επιλογή. Ήρθα σε μια ομάδα με μεγάλη ιστορία. Σε μια ομάδα που έβαλε το μπάσκετ στα σπίτια μας με πολλούς τίτλους, με τεράστιους παίκτες να έχουν περάσει από αυτή και με λαό που την ακολουθεί πάντα. Είναι κάτι ιδιαίτερο για οποιονδήποτε αθλητή να παίζει στον Άρη, ειδικά όταν είναι και Άρης, όπως εγώ.

Νιώθω πολύ χαρούμενος για τη μεταγραφή μου, αλλά είναι και κάτι που με γεμίζει με περισσότερες ευθύνες, καθώς πρέπει να δίνω το κάτι παραπάνω από τους υπόλοιπους. Ο Άρης είναι πολύ μεγάλη δύναμη στο ελληνικό και στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Θα με βοηθήσει μέσα από την επιτυχία που θα κάνει να κάνω ένα βήμα παραπάνω στην καριέρα μου".

Για την κατάσταση στον Άρη: "Τα πράγματα δείχνουν ότι είναι πολύ καλά. Γίνεται πολύ σοβαρή δουλειά. Έχουμε πάρει καλούς παίκτες αλλά σίγουρα θέλουμε κι άλλους. Πάντως φαίνεται ότι ο Άρης κινείται πολύ καλά στην αγορά σε σχέση με άλλες ομάδες, που ακόμα βρίσκονται στο μηδέν".

Για την κατάσταση στο μπάσκετ: "Φέτος είναι πάρα πολύ άσχημη. Έχουμε φτάσει στα μέσα Αυγούστου και κάποιες ομάδες δεν έχουν κάνει ούτε μια μεταγραφή. Τώρα κανονικά έπρεπε να αρχίζουν προετοιμασία. Ελπίζω να βελτιωθούν τα πράγματα στο μέλλον, αν και δεν είμαι πολύ αισιόδοξος".

Για τον Σαρόν Ντρούκερ: "Ο νέος προπονητής φαίνεται πολύ αισιόδοξος. Έχει όρεξη για δουλειά του αρέσει το γρήγορο και μοντέρνο μπάσκετ. Είναι άνθρωπος που δίνει έμφαση στη λεπτομέρεια, καθώς αυτή είναι που κάνει και τη διαφορά. Πιστεύω πως τα αποτελέσματα της δουλειάς του θα είναι αρκετά καλά".

Για τα λάθη του παρελθόντος: "Αυτά έγιναν και ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Είμαι πολύ συνειδητοποιημένος, το μόνο που θέλω τώρα είναι να κάνω σωστές επιλογές και από εκεί και πέρα να κοιτάω μπροστά. Ότι έγινε ανήκει στον παρελθόν. Ότι είπα, το είπα. Αυτές είναι παλιές ιστορίες και ίσως λίγο μελαγχολικές. Πρέπει να κοιτάξω τι γίνεται σήμερα.Αυτά που είπα είναι ίσως και ένα καλό μάθημα για τα νέα παιδιά".

Για την Εθνική: "Είδα και τα τρία παιχνίδια που έπαιξε η Εθνική στην Κύπρο. Πραγματικά δεν περίμενα να δω αυτή την εικόνα, μπορεί να κάνει πραγματικά πολλά πράγματα. Παίξαμε με αντιπάλους πολύ δυνατούς, άσχετα αν τους έλειπαν κάποιοι παίκτες. Παίξαμε γρήγορο και μοντέρνο μπάσκετ, από εκεί και πέρα όμως είναι στο χέρι του προπονητή και των παικτών να κάνουν κάτι καλό. Το κάτι καλό είναι από τετράδα και πάνω".

Για τη μεταγραφή του Σπανούλη: "Με εξέπληξε η απόφαση του Σπανούλη να πάει στον Ολυμπιακό. Εγώ στη θέση του δεν θα το έκανα. Αλλά ο Βασίλης ίσως είχε άλλα κριτήρια, είδε άλλα πράγματα και έκρινε ότι αυτή ήταν η σωστότερη επιλογή και το έκανε.

Εγώ του εύχομαι να είναι καλά εκεί που είναι, υγιής και να πετύχει τους στόχους του. Δεν πειράζει αν θα ακούσει κάτι παραπάνω από τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού. Και εγώ προετοιμάζομαι γιατί θα ακούσω πολλά από τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ".

Γλίτωσε την ήττα η Ισπανία


Την τελευταία στιγμή γλίτωσε την ήττα Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ισπανία, από το Μεξικό, σε φιλική αναμέτρηση προετοιμασίας, ενόψει της έναρξης των προκριματικών του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2012.Οι Μεξικανοί προηγήθηκαν νωρίς στο παιχνίδι και συγκεκριμένα στο 12' με τον Χαβιέρ Ερνάντες, με τον Κασίγιας να δέχεται γκολ μετά από 445 λεπτά.

Το γκολ της ισοφάρισης για τους Ισπανούς, σημείωσε στο 92ο λεπτό του αγώνα Νταβίντ Σίλβα, μετά από πάσα του Τσάβι.

Οι συνθέσεις:

Μεξικό: Οτσόα (56' Κορόνα), Χουάρες, Ροντρίγκες, Μορένο, Σαλσίδο, Μάρκες (57' Αγκιλάρ), Τοράδο, Βέλα (57' Εσκέδα), Ντος Σάντος (66' Ελίας), Γκουαρδάδο (70' Πίντο), Ερνάντες (46' Μπαρέρα).

Ισπανία: Κασίγιας (46' Βαλντές), Αρμπελόα, Πουγιόλ (46' Σέρχιο Ράμος), Μαρτσένα (65' Πικέ), Μονρεάλ, Μπούσκετς (61' Τσάβι), Μπρούνο (71' Πέδρο), Φάμπρεγκας (46' Τσάμπι Αλόνσο), Καθόρλα, Μάτα (46' Σίλβα), Φερνάντο Γιορέντε (46' Χεσούς Νάβας).

Ζήκος, ο αντι – Βρύζας ?


Πολύ έντονη φημολογία υπάρχει τις τελευταίες ώρες πως ο Ακης Ζήκος θα είναι ο αντικαταστάτης του Ζήση Βρύζα στον ΠΑΟΚ. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής φέρεται να βρίσκεται σε επαφή με τον Θοδωρή Ζαγοράκη. Ο πρόεδρος του «δικεφάλου» θεωρεί τον Ζήκο κατάλληλο για να αναλάβει τη θέση του τεχνικού διευθυντή στην ομάδα της Θεσσαλονίκης καθώς διατηρούν πολύ καλές σχέσεις από τότε που ήταν και οι δύο ποδοσφαιριστές ενώ έχουν υπάρξει και συμπαίκτες.

Ηρακλής -«Ναυάγιο» με Χοσέμι?


«Χαλάει» όπως όλα δείχνουν η μεταγραφή του Ισπανού Χοσέμι στον Ηρακλή, αφού μετά τις συνεχείς αναβολές στην άφιξη του Ισπανού ποδοσφαιριστή στην Θεσσαλονίκη ο «Γηραιός» αναμένεται να ψάξει για άλλες περιπτώσεις αμυντικών. Ο Ηρακλής έφτασε πολύ κοντά στο να ολοκληρώσει μία μεγάλη μεταγραφή τόσο για τα δεδομένα της ομάδας, όσο και για τα... κυβικά της Superleague αλλά όπως φαίνεται ο πολύπειρος Χοσέμι δεν θα φορέσει την «κυανόλευκη» φανέλα μιας και η απόκτηση του από τον «Γηραιό» δείχνει να χαλάει.
Οι ιθύνοντες του Ηρακλή είναι αρκετά εκνευρισμένοι με τον Ισπανό άσο, αφού οι συνεχείς αναβολές στην άφιξη του στη Θεσσαλονίκη δεν είναι... καλοδεχούμενες.

Επιπλέον, την Τετάρτη υπήρξε ισπανικό δημοσιεύμα, το οποίο ανέφερε ότι δεν είναι 100% βέβαιη η έλευση του Χοσέμι στη Θεσσαλονίκη, επικαλούμενο δηλώσεις του πρώην ποδοσφαιριστή και νυν μάνατζερ ποδοσφαιριστών, Φερνάντο Ρεδόντο.

Πάντως, οι άνθρωποι του Ηρακλή τονίζουν ότι δεν έχει αλλάξει κάτι και πως ο 31χρονος παίκτης θα βρίσκεται το βράδυ της Πέμπτης στην Θεσσαλονίκη.
Μένει να φανεί αν την αλήθεια λένε οι άνθρωποι των «κυανολεύκων» ή οι Ισπανοί δημοσιογράφοι.

Εξι μήνες εκτός ο Σεντέρος


Η ατυχία έπληξε τον Φιλίπ Σεντέρος, που θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για έξι μήνες. Ο Ελβετός αμυντικός υπέστη ρήξη Αχίλλειου τένοντα το περασμένο Σάββατο στην προπόνηση της Φούλαμ και σήμερα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στη Φινλανδία.

Ο διεθνής άσος είχε αποσυρθεί από την αποστολή της εθνικής ομάδας της χώρας του για το σημερινό φιλικό με την Αυστρία λόγω ενός μικροπροβλήματος στο δάκτυλο του ποδιού, όμως έπαθε πολύ μεγαλύτερη ζημιά κατά την παραμονή του στο Λονδίνο.

«Είναι απίστευτη η ατυχία του Φιλίπ. Ενα πολύ μεγάλο χτύπημα για τον ίδιο, για τον σύλλογό του αλλά και για την εθνική ομάδα» είπε ο προπονητής της Ελβετίας, Οτμαρ Χίτσφελντ.

Ντίντα: "Υπάρχουν προτάσεις αλλά θα περιμένω"


Οπως συμβαίνει με όλους τους αθλητές έτσι και με τον Νέλσον Ντίντα έφτασε το... πλήρωμα του χρόνου. Η Μίλαν δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του, αλλά ο 37χρονος τερματοφύλακας κρατάει μόνο τις καλές αναμνήσεις και πλέον κοιτά το επόμενο βήμα στην καριέρα του, χωρίς όμως να βιάζεται...

"Πλέον, αναζητώ την επόμενη ομάδα της καριέρας μου. Υπάρχουν προτάσεις, αλλά θα περιμένω μερικές εβδομάδες ακόμα πριν αποφασίσω. Οι συμπατριώτες μου, Ροναλντίνιο, Πάτο, Τιάγκο Σίλβα είναι πολύ σημαντικοί παίκτες και μαζί με τους γεννημένους πρωταθλητές Πίρλο και Γκατούζο θα βοηθήσουν την ομάδα να τα πάει πολύ καλά του χρόνου, ακόμα και αν δεν γίνουν μεγάλες μεταγραφές.

Αυτή τη στιγμή μου λείπει το ποδόσφαιρο και θα αρχίσω να δουλεύω ατομικά για να είμαι σε καλή κατάσταση"
, ήταν οι δηλώσεις του Ντίντα στην επίσημη ιστοσελίδα της Μίλαν.

Φιλική ισοπαλία για Γεωργία και Μολδαβία


Ισόπαλος 0-0 έληξε ο φιλικός αγώνας της Γεωργίας εναντίον της Μολδαβίας, που έγινε στο Κισινάου. Η Γεωργία είναι η πρώτη ομάδα που θα αντιμετωπίσει (3/9 στο "Καραϊσκάκης") η εθνική μας στον 6ο προκριματικό όμιλο του EURO 2012. Ο προπονητής της, Τιμούρ Κετσπάγια, παρέταξε στο σημερινό φιλικό τους εξής:

Λόρια, Λομπιανίτζε, Ασατιάνι (69' Σαλουκβάτζε), Καλάτζε, Αμισουλασβίλι, Χιζανισβίλι, Κομπιασβίλι, Γκόγκουα (61' Απτσιαούρι), Ιασβίλι, Σιράτζε (56' Μερεμπασβίλι), Ντβαλισβίλι (77' Κοσκάτζε)

Φωτο Ημερας

Χωρις λογια............

Ο Χέργουντ στην Μπλάκπουλ


Στη Μπλάκπουλ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Μάρλον Χέργουντ. Ο Αγγλος επιθετικός που είχε μείνει ελεύθερος από την Αστον Βίλα και βρέθηκε κοντά στην Ελλάδα (Λάρισα) βρήκε το συμβόλαιο που αναζητούσε για να παραμείνει στην Πρέμιερ Λιγκ. Ετσι, οι νεοφώτιστοι της Μπλάκπουλ απέκτησαν μέσα σε 12 ώρες πέντε νέους παίκτες, καθώς νωρίτερα ανακοινώθηκαν οι Μαλορί Μαρτέν, Λουντοβίκ Σιλβέστρ, Ελιότ Γκραντέν και ο Βορειοϊρλανδός Κρεγκ Κάθκαρτ.

Συναρπαστική νίκη της Εσθονίας


Συναρπαστική ήταν η πρεμιέρα των προκριματικών του EURO 2012, καθώς η Εσθονία επικράτησε 2-1 των Νήσων Φαρόε. Το σκορ μόνο έκπληξη δεν αποτελεί, όμως το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι είχαν το προβάδισμα έως το 91' σημαίνει ότι η εξέλιξη ήταν δραματική.

Σε αυτό το χρονικό σημείο ο Σάαγκ ισοφάρισε το γκολ του Εντμουνσον, με το οποίο οι Νησιώτες προηγήθηκαν στο 28', ενώ στο 93' και πάλι ο Σάαγκ διαμόρφωσε το τελικό 2-1 και ασφαλώς έγινε ο ήρωας της βραδιάς, στο "Λε Κοκ Αρένα" του Ταλίν. Το ματς έγινε στο πλαίσιο του 3ου προκριματικού ομίλου της διοργάνωσης.

Iσόπαλες Σλοβακία και Κροατία


Ισόπαλος 1-1 ολοκληρώθηκε ο φιλικός αγώνας της Σλοβακίας με την Κροατία, που έγινε στη Μπρατισλάβα. Ο Στοχ έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους στο 50', ενώ ο Γέλαβιτς ισοφάρισε τέσσερα λεπτά αργότερα για τους Κροάτες που είναι αντίπαλοι της εθνικής μας στον 6ο προκριματικό όμιλο του EURO 2012.

Η σύνθεση της Κροατίας: Ρούνιε, Σίμουνιτς, Σίλντενφελντ, Τσόρλουκα, Σρνα, Βουκόγεβιτς, Μόντριτς, Κράντσαρ (46' Εντουάρντο), Ράκιτιτς (71' Ντουϊμοβιτς), Ολιτς (46' Γέλαβιτς), Μάντζουκιτς (46' Πέτριτς)

Ρόμενταλ: "Στην Ελλάδα οι προπονητές φεύγουν γρήγορα"


"Η διαφορά μεταξύ Ολλανδίας και Ελλάδας είναι πως στην Ελλάδα ο καιρός είναι καλύτερος και οι προπονητής φεύγουν πιο γρήγορα", με αυτές τις... χιουμοριστικές ατάκες ο Ντένις Ρόμενταλ περιέγραψε στον Τύπο της πατρίδας του, τις διαφορές μεταξύ της χώρας που αγωνιζόταν πριν και της δικής μας...

"Η αλλαγή ομάδας μού αρκεί για να μου δώσει νέο κίνητρο και είμαι βέβαιος πως το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος είναι εξίσου καλό με το ολλανδικό. Περιμένω να κατακτήσω έναν τίτλο με τον Ολυμπιακό, που διεκδικεί το πρωτάθλημα κάθε χρόνο.

Όσο θα είμαι σε καλή κατάσταση και μπορώ να βοηθήσω, θα αγωνίζομαι στην εθνική ομάδα. Ποτέ δεν σκέφτηκα να σταματήσω και είμαι περήφανος που φτάνω τις 100 συμμετοχές. Σε κάθε ματς με το εθνόσημο νιώθω σαν να είναι πρώτη φορά. Είμαι 32 ετών, αλλά από άποψη αγωνιστικής κατάστασης αισθάνομαι σαν να είμαι 27.

Νιώθω πως μπορώ ακόμη να βοηθήσω σε αυτό το επίπεδο. Δεν πιστεύω πως πρέπει να κοιτάμε τόσο πολύ την ηλικία ενός παίκτη, αλλά αν αποδίδει καλά στο γήπεδο και αν έχει ακόμη το ίδιο πάθος για τα μεγάλα παιχνίδια"
, ήταν τα λόγια του Ρόμενταλ.

Καραγκούνης: Τα επίσημα παιχνίδια είναι διαφορετικά. Τι δήλωσαν οι διεθνείς


Ικανοποιημένος από την εμφάνιση της εθνικής δήλωσε και ο Γιώργος Καραγκούνης.Ο αρχηγός του ΠΑΟ πάντως θεωρεί ότι αυτό που απασχολεί την εθνική είναι να εμφανιστεί πανέτοιμη στα προκριματικά του Euro 2012.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του διεθνή μέσου:

«Υπήρχε κάποια κούραση, γιατί για πολλούς από μας ήταν το πρώτο 90λεπτο. Ήταν ένα φιλικό μας, αλλά η νίκη είναι σημαντική. Για περίπου 55 λεπτά είχαμε πολύ καλό πρόσωπο, κάναμε ευκαιρίες και χάσαμε μία που δεν επιτρέπεται να χάνεται με τον Σαμαρά. Στη συνέχεια ήταν λογικό να πέσει η απόδοσή μας και μία ομάδα με την ποιότητα της Σερβίας να μας ασκήσει πίεση. Είναι σημαντικό να αρχίσουμε με νίκη απέναντι στη Γεωργία, έναν αντίπαλο που θα παίξει κλειστά και έχει έναν προπονητή που θέλει να αποδείξει πολλά. Τα επίσημα παιχνίδια είναι τελείως διαφορετικά και το πρώτο ματς είναι κομβικό για τη συνέχεια. Ο προηγούμενος προπονητής έχει τον απεριόριστο σεβασμό μας. Συνεχίζουμε στον ίδιο ρυθμό και αν μπορούμε ακόμη καλύτερα».

Ο Κώστας Κατσουράνης με τη σειρά του υποστήριξε:

«Δουλεύουμε σε δύο συστήματα, αυτό που εφαρμόζαμε με τον Ότο Ρεχάγκελ και αυτό που εφαρμόζει τώρα ο κύριος Σάντος, δηλαδή το 4-3-3 και το 4-4-2. Νομίζω ότι κάθε μέρα που περνά θα είμαστε και καλύτεροι, γιατί θεωρώ ότι αυτή η ομάδα είναι πάρα πολύ καλή. Όταν έρχεται ένας νέος προπονητής, όλοι θέλουν να δείξουν κάτι, όμως κανείς δεν βάζει τον εαυτό του πάνω από την ομάδα. Όλοι μπορούν να βοηθήσουν την Εθνική, όλοι σχεδόν οι παίκτες μας είναι σε μεγάλες ομάδες. Όλα τα παιδιά έχουν τις προϋποθέσεις να συνεισφέρουν. Καλό θα είναι να παίζουν όσο περισσότεροι Έλληνες μπορούν στις ομάδες τους, για να έχουμε περισσότερες επιλογές παικτών.
Ο κύριος Σάντος είναι πολλά χρόνια στην Ελλάδα, ξέρει τη νοοτροπία του Έλληνα ποδοσφαιριστή και γνωρίζει τι χρειάζεται. Σίγουρα υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να βελτιώσουμε, όπως η φυσική κατάσταση και η αντίληψη του συστήματος. Στόχος μας είναι να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Εμείς και η Κροατία είμαστε το φαβορί. Θα παλέψουμε για την πρώτη θέση και την απευθείας πρόκριση στα τελικά του Euro 2012».

Ο Μιχάλης Σηφάκης που εντυπωσίασε με την απόδοση του και κράτησε ανέπαφη την εστία της εθνικής:

«Αυτό που έχει σημασία είναι ότι -παρόλο που βρισκόμαστε λίγες μέρες μαζί- δείξαμε καλό πρόσωπο. Αυτά που δουλέψαμε στις προπονήσεις, τα βγάλαμε στο γήπεδο, κάναμε ευκαιρίες και πετύχαμε ένα ωραίο γκολ. Είμαστε ευχαριστημένοι και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους.
Το νέο σύστημα μας βοήθησε πάρα πολύ και αμυντικά και επιθετικά. Βγήκαν οι αλληλοκαλύψεις -η ομαδικότητα, άλλωστε, πάντα ήταν το δυνατό στοιχείο της εθνικής- και παρόλο που γίνανε κάποιες φάσεις μπροστά στην εστία μας στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα λειτούργησε σχεδόν άψογα.»

Επίθεση στον ΛεΜπρόν σε λούνα παρκ


Μια πρώτη ιδέα για το τι θα αντιμετωπίσει όταν επιστρέψει στο Κλίβελαντ ως αντίπαλος πήρε ο ΛεΜπρόν Τζέιμς κατά την επίσκεψή του σε λούνα παρκ στην περιοχή του Οχάιο.Ο πρώην παίκτης Καβαλίερς και νυν των Μαϊάμι Χιτ επισκέφθηκε το "Cedar Point", ένα διάσημο λούνα παρκ μερικά χιλιόμετρα μακριά από το Κλίβελαντ.Ο ΛεΜπρόν δοκίμασε τις δυνάμεις του στο λεγόμενο μπασκετάκι, με πολύ κόσμο να έχει μαζευτεί γύρω του και να τον παρακολουθεί.

Ωστόσο, πολλοί έδειξαν τη δυσαρέσκειά τους για την αποχώρησή του από τους Καβαλίερς, καθώς επιτέθηκαν φραστικά στο "βασιλιά".

Μία γυναίκα τού φώναξε: "Στοιχηματίζω ότι θα αστοχήσεις", αναφερόμενη στα σουτάκια που έκανε ο Τζέιμς, ενώ ένα άλλος παρευρισκόμενος τού είπε: "Σούταρε με το αριστερό, πονάει ο αγκώνας σου".

Το κοινό αντιδρούσε σε κάθε άστοχο σουτ του Τζέιμς, με κάποιον να φωνάζει μετά από μία άστοχη προσπάθειά του: "Όπως στον 5ο αγώνα", αναφερόμενος στον 5ο ημιτελικό της ανατολής κόντρα στους Σέλτικς, όπου ο ΛεΜπρόν είχε μόλις 15 πόντους με τραγικά ποσοστά (3/14 εντός παιδιάς).

Για την ιστορία πάντως, να σημειωθεί πως ο Τζέιμς αστόχησε και στα τρία σουτ που επιχείρησε στο "Cedar Point".

Μπουλούτ: "Ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί"


Φαβορί τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με την Φενέρμπαχτσε έχρισε με δηλώσεις του σε τουρκικά ΜΜΕ ο Ερόλ Μπουλούτ.Ο ΠΑΟΚ θα βρει στον δρόμο του για τα πλέι οφ του Europa League την ομάδα της Φενέρμπαχτσε, η οποία τον τελευταίο καιρό δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση.Ο Ερόλ Μπουλούτ μίλησε στο τουρκικό Τύπο και έχρισε φαβορί τον ΠΑΟΚ, αφού η κατάσταση στο στρατόπεδο της Φενέρ είναι παγωμένη μετά τον αποκλεισμό από την Γιουνγκ Μπόις.

"Η Φενέρ δεν είναι έτοιμη. Σε αυτή τη φάση ο ΠΑΟΚ είναι πολύ δυνατός. Είχαν μια εξαιρετική σεζόν και τερμάτισαν στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος, ενώ ήταν μια αρκετά επιθετική ομάδα, με πολύ καλή άμυνα επίσης στο πρωτάθλημα που μας πέρασε. Αν η Φενέρ έχει την ίδια εικόνα με εκείνη στην Ελβετία, τότε δεν θα γυρίσει με καλό αποτέλεσμα από την Θεσσαλονίκη.

Μιλάμε για μια φοβερή έδρα όπου ο κόσμος τους δίνει μεγάλη δύναμη. Κάθε ομάδα που πάει εκεί αισθάνεται τρόμο
!"

Στη συνέχεια μίλησε για τα μειονεκτήματα της Φενέρ:

"Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι νομίζω η άμυνα. Το είδαμε στα τελευταίο δυο παιχνίδια".