Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 1-1


Ισόπαλο 1-1 τελείωσε το φιλικό παιχνίδι του Ατρομήτου με τον Παναθηναϊκό στο Περιστέρι το βράδυ της Πέμπτης. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με πέναλτι του Περόνε στο 24' ενώ οι πράσινοι ισοφάρισαν στο 34' με τον Γκοβού. Καμία έκπληξη δεν προξένησε το γεγονός ότι ο Ατρόμητος παρουσιάστηκε πολύ πιο έτοιμος πάνω στο χορτάρι, ιδιαίτερα στο πρώτο 25λεπτο του αγώνα. Ο Γιώργος Δώνης χρησιμοποίησε βασικό σχήμα και είδε τους ποδοσφαιριστές του να αποδίδουν αρκετά καλά. Καμία έκπληξη επίσης και για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός, χωρίς τους Ελληνας διεθνείς, αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας και στην αλληλοκάλυψη.

Αλλωστε το σχήμα που παρέταξε ο Νιόπλιας στον αγωνιστικό χώρο (με Καντέ αριστερό μπακ και Κλέιτον δεκάρι) ήταν περισσότερο ένα σχήμα ανάγκης λόγω των απωλειών. Ακόμα και έτσι όμως, ο Παναθηναϊκός μάλλον προβλημάτισε τον προπονητή του αφού σε καμία περίπτωση δεν είχε τις απαντήσεις στο οργανωμένο και γρήγορο παιχνίδι του Ατρομήτου. Ειδικά ο Καμαρά, όσο έμεινε στο γήπεδο, εξέθεσε ουκ ολίγες φορές τους αντιπάλους του.

Μετά το γκολ-πέναλτι του Ατρομήτου στο 24' (Περόνε ο σκόρερ) και αφού ο Καμαρά αντικαταστάθηκε για προληπτικούς λόγους, οι πράσινοι κέρδισαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, είχαν όμως φανερό πρόβλημα στην ανάπτυξη αφού χρησιμοποιούσαν μόνο βαθιές μπαλιές για να φτάσουν στην αντίπαλη περιοχή. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πράσινοι ισοφάρισαν με τον Γκοβού στο 34' (πρώτο γκολ του Γάλλου με την πράσινη φανέλα) μετά από ένα φθηνό λάθος του Τάτου.

Στην επανάληψη οι δύο προπονητές πειραματίστηκαν όσο πρόσωπα (Νίοπλιας), όσο και σε σύστημα (Δώνης) και έτσι οι καλές στιγμές μπροστά στις δύο εστίες ήταν λιγοστές. Την καλύτερη ευκαιρία την έχασαν οι γηπεδούχοι όταν χτύπημα φάουλ του Καραλή στο 89' σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Φερνάντεζ. ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μιχαηλίδης, Φαβάλι (74' Καραλής), Μελισσάς (85' Μπιλαγί), Μπαζίνσκι, Σαμπού, Νεμπεγλέρας (79' Μπάλλας), Σαρμιέντο (62' Σφακιανάκης), Καμαρά (λ.τρ. Τάτος), Περόνε (62' Μπρίτο), Νάστος (67' Ολιβέιρα), Καραγκούνης (59' Σαγκανόφσκι).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης (46' Φερνάντεζ), Σαριέγκι (62' Μπιάρσμιρ), Μπουμσόνγκ (77' Μελίσσης), Σεϊταρίδης (62' Γκάμπριελ), Καντέ (85' Σταμποζλίεφ), Σιμάο, Ζιλμπέρτο, Κλέιτον (62' Μαρίνος), Γκοβού (77' Μάντζιος), Λέτο (85΄Μαυρίας)), Σισέ (77' Πετρόπουλος).

Δεν υπάρχουν σχόλια: