Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Ρολαντ Λιντζ: «Χρειαζόμαστε αποτέλεσμα στη Θεσσαλονίκη»

Ρολαντ Λιντζ: «Χρειαζόμαστε αποτέλεσμα στη Θεσσαλονίκη»

Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της Αούστρια Βιέννης Ρολάντ Λιντζ τοποθετήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» για τους αγώνες με τον Άρη για τα play-off του Europa League, εκφράζοντας την πεποίθηση πως η πρόκριση είναι 50-50.

Αρχικά ο Αυστριακός επιθετικός για τα παιχνίδια με τον Άρη τόνισε: «Νομίζω ότι πρόκειται για δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια για εμάς, καθώς θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλή ομάδα που έχει πολλούς Νοτιοαμερικάνους και Ισπανούς ποδοσφαιριστές στις τάξεις του. Αναμφισβήτητα θα γίνουν δύο πολύ ενδιαφέροντα παιχνίδια για τους φιλάθλους. Γνωρίζω ότι η ατμόσφαιρα θα είναι καυτή στο Κλεάνθης Βικελίδης, όπου έπαιξα πριν από δύο χρόνια με τη Μπράγκα και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που θα επιστρέψω σε αυτό το γήπεδο».

Για το που πιστεύει πως θα κριθεί η πρόκριση: «Σίγουρα είναι δύσκολο να παίξουμε εκτός έδρας το πρώτο παιχνίδι, αλλά εκεί θα είναι πολύ σημαντικό να σκοράρουμε ένα εκτός έδρας τέρμα, το οποίο θα μας δώσει περισσότερες πιθανότητες να προκριθούμε στους ομίλους του Europa League. Θεωρώ ότι ο Άρης έχει πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές, αλλά πιστεύω πως η πρόκριση τελικά θα είναι 50-50. Εμείς είμαστε μια ομάδα με νεαρούς ποδοσφαιριστές που προσπαθεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο. Απέναντι στον Άρη όμως πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, έχουν πολύ καλή επίθεση και σίγουρα χρειαζόμαστε ένα θετικό αποτέλεσμα στο πρώτο παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη».

Αναφορικά με την προηγούμενη του παρουσία στο «Βικελίδης» με τη φανέλα της Μπράγκα ανέφερε: «Ήταν μια φανταστική στιγμή στην καριέρα μου. Μάλιστα μετέφερα στους συμπαίκτες μου στην Αούστρια ότι θα γίνει ένα πολύ ωραίο παιχνίδι για όλους μας. Ξέρω ότι θα επικρατεί μια απίστευτη ατμόσφαιρα στο γήπεδο».

Σχετικά με την ήττα της Αούστρια από τη Ριντ υπογράμμισε: «Φυσιολογικά είμαστε πολύ καλύτερη ομάδα σε σχέση με τη Ριντ, όμως ήμασταν αρκετά κουρασμένοι και δεν μπορέσαμε να αποδώσουμε τα αναμενόμενα. Τώρα όμως είχαμε μια μικρή διακοπή για τις Εθνικές ομάδες και ελπίζω να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στη συνέχεια».

Για το φημολογούμενο ενδιαφέρον του Ηρακλή πριν από περίπου δύο εβδομάδες τόνισε: «Δεν μίλησα με κανέναν για τον Ηρακλή. Μόνο από εφημερίδες και Έλληνες δημοσιογράφους έμαθα για αυτή την περίπτωση. Φυσικά θα ήθελα στο μέλλον να αγωνιστώ στην Ελλάδα, πρόκειται για ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: