Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Καραγκούνης: Τα επίσημα παιχνίδια είναι διαφορετικά. Τι δήλωσαν οι διεθνείς


Ικανοποιημένος από την εμφάνιση της εθνικής δήλωσε και ο Γιώργος Καραγκούνης.Ο αρχηγός του ΠΑΟ πάντως θεωρεί ότι αυτό που απασχολεί την εθνική είναι να εμφανιστεί πανέτοιμη στα προκριματικά του Euro 2012.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του διεθνή μέσου:

«Υπήρχε κάποια κούραση, γιατί για πολλούς από μας ήταν το πρώτο 90λεπτο. Ήταν ένα φιλικό μας, αλλά η νίκη είναι σημαντική. Για περίπου 55 λεπτά είχαμε πολύ καλό πρόσωπο, κάναμε ευκαιρίες και χάσαμε μία που δεν επιτρέπεται να χάνεται με τον Σαμαρά. Στη συνέχεια ήταν λογικό να πέσει η απόδοσή μας και μία ομάδα με την ποιότητα της Σερβίας να μας ασκήσει πίεση. Είναι σημαντικό να αρχίσουμε με νίκη απέναντι στη Γεωργία, έναν αντίπαλο που θα παίξει κλειστά και έχει έναν προπονητή που θέλει να αποδείξει πολλά. Τα επίσημα παιχνίδια είναι τελείως διαφορετικά και το πρώτο ματς είναι κομβικό για τη συνέχεια. Ο προηγούμενος προπονητής έχει τον απεριόριστο σεβασμό μας. Συνεχίζουμε στον ίδιο ρυθμό και αν μπορούμε ακόμη καλύτερα».

Ο Κώστας Κατσουράνης με τη σειρά του υποστήριξε:

«Δουλεύουμε σε δύο συστήματα, αυτό που εφαρμόζαμε με τον Ότο Ρεχάγκελ και αυτό που εφαρμόζει τώρα ο κύριος Σάντος, δηλαδή το 4-3-3 και το 4-4-2. Νομίζω ότι κάθε μέρα που περνά θα είμαστε και καλύτεροι, γιατί θεωρώ ότι αυτή η ομάδα είναι πάρα πολύ καλή. Όταν έρχεται ένας νέος προπονητής, όλοι θέλουν να δείξουν κάτι, όμως κανείς δεν βάζει τον εαυτό του πάνω από την ομάδα. Όλοι μπορούν να βοηθήσουν την Εθνική, όλοι σχεδόν οι παίκτες μας είναι σε μεγάλες ομάδες. Όλα τα παιδιά έχουν τις προϋποθέσεις να συνεισφέρουν. Καλό θα είναι να παίζουν όσο περισσότεροι Έλληνες μπορούν στις ομάδες τους, για να έχουμε περισσότερες επιλογές παικτών.
Ο κύριος Σάντος είναι πολλά χρόνια στην Ελλάδα, ξέρει τη νοοτροπία του Έλληνα ποδοσφαιριστή και γνωρίζει τι χρειάζεται. Σίγουρα υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να βελτιώσουμε, όπως η φυσική κατάσταση και η αντίληψη του συστήματος. Στόχος μας είναι να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Εμείς και η Κροατία είμαστε το φαβορί. Θα παλέψουμε για την πρώτη θέση και την απευθείας πρόκριση στα τελικά του Euro 2012».

Ο Μιχάλης Σηφάκης που εντυπωσίασε με την απόδοση του και κράτησε ανέπαφη την εστία της εθνικής:

«Αυτό που έχει σημασία είναι ότι -παρόλο που βρισκόμαστε λίγες μέρες μαζί- δείξαμε καλό πρόσωπο. Αυτά που δουλέψαμε στις προπονήσεις, τα βγάλαμε στο γήπεδο, κάναμε ευκαιρίες και πετύχαμε ένα ωραίο γκολ. Είμαστε ευχαριστημένοι και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους.
Το νέο σύστημα μας βοήθησε πάρα πολύ και αμυντικά και επιθετικά. Βγήκαν οι αλληλοκαλύψεις -η ομαδικότητα, άλλωστε, πάντα ήταν το δυνατό στοιχείο της εθνικής- και παρόλο που γίνανε κάποιες φάσεις μπροστά στην εστία μας στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα λειτούργησε σχεδόν άψογα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: