Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Ουζουνίδης: «Ντροπή για όλους μας»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Έξω φρενών ήταν ο Μαρίνος Ουζουνίδης στην συνέντευξη Τύπου μετά την λήξη του αγώνα με τον Ηρακλή. Ο λόγος που εξοργίστηκε ο Έλληνας τεχνικός ήταν η απόδοση της ομάδας του και η αδιαφορία παικτών.

«Δεν είναι η ομάδα που θέλουμε όλοι μας. Αισθάνομαι υπόλογος στον κόσμο. Συγνώμη για την εμφάνιση. Αναλαμβάνω όλη την ευθύνη της εμφάνισης όμως και οι παίκτες που αγωνίζονται είναι υπόλογοι απέναντι μου. Η εικόνα δεν ανταποκρίνεται ούτε στην ιστορία της ομάδας ούτε σ' αυτό που θέλουμε να δημιουργήσουμε. Κάναμε τραγικά λάθη και στην επιθετική και στην αμυντική λειτουργία. Χάσαμε πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ. Και πάλι το 2 γκολ είναι δώρο της άμυνας».

Για τα επανειλημμένα λάθη των ποδοσφαιριστών του, σημείωσε: «Είναι η ώρα να αλλάξει κάτι. Σε κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικοί παίκτες που κάνουν λάθη. Σε 3 συνεχόμενα παιχνίδια δεχτήκαμε 2 εύκολα γκολ. Είναι τραγική η αμυντική λειτουργία. Όταν μια ομάδα σαν εμάς δεν μπορεί να είναι αξιόπιστη αμυντικά τότε δεν μπορεί να έχει πολλές βλέψεις».
Ο Ουζουνίδης πήρε την ευθύνης της εμφάνισης, τονίζοντας: «Ντροπή για όλους μας. Το πρόβλημα δεν είναι ένας παίκτης αλλά η κακή εικόνα πολλών παικτών. Εγώ είμαι υπεύθυνος που τους χρησιμοποιώ. Πρέπει να ηρεμήσουμε και να δούμε τα λάθη ώστε να κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές. Στόχος ήταν να φτιάξουμε μία καλή ομάδα και σιγά σιγά θα έρθουν τα αποτελέσματα. Εμείς αντί να κάνουμε ένα βήμα μπροστά κάναμε ένα βήμα πίσω Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η εικόνα. Αυτοί που παίζουν είναι υπόλογοι και σε μένα, στον κόσμο και στην διοίκηση».

Για το αντίδοτο στις κακές εμφανίσεις και τρόπο αντιμετώπισής τους, επεσήμανε: «Είμαι απογοητευμένος όχι προδομένος. Είναι 100% καλύτεροι παίκτες από αυτό που παρουσιάζουν. Είχαμε διαφορετική εικόνα στις προπονήσεις και στο παιχνίδι κακή. Πρέπει να καθίσουμε ήρεμα να δούμε τα λάθη και να τα βελτιώσουμε. Πρώτα πρέπει να δείξουμε μεγαλύτερη διάθεση. Ξέρουμε από την αρχή ότι από την μια στιγμή στην άλλη δεν θα γίνει η ομάδα. Και ισοπαλία να παίρναμε με 1-1 δεν θα άλλαζε κάτι. Με απογοήτευσε η εικόνα της ομάδας. Ούτε στην επιθετική λειτουργία ήμασταν καλοί ούτε αμυντικά».

Καταλήγοντας έστειλε το δικό του μήνυμα προς τους παίκτες της ΑΕΛ: «Κάποια στιγμή πρέπει να πάρουμε πιο σκληρά τα μέτρα. Πρέπει να βρούμε τους παίκτες που θα μας κάνουν καλύτερη ομάδα και όχι τους καλύτερους οι οποίοι θα μας βοηθήσουν».

Πέτρες στο πούλμαν του Ηρακλή-τραυματίστηκε ο Επστάιν.


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε την αποστολή του Ηρακλή κατά την αποχώρησή της από το «Καυταντζόγλειο». Άγνωστοι έστησαν «καρτέρι» και επιτέθηκαν με πέτρες στο πούλμαν που μετέφερε τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο της ομάδας. Από τα θραύσματα των σπασμένων τζαμιών τραυματίστηκε στο πρόσωπο ο Ντένις Επστάιν, ο οποίος και διεκομίσθη στο νοσοκομείο.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στον περιφερειακό Θεσσαλονίκης στο ύψος του Αγίου Παύλου, όταν ακινητοποιήθηκε το λεωφορείο και οι επιβαίνοντες σε αυτό είδαν τις πέτρες να πέφτουν «βροχή». Εκτός από το ασθενοφόρο που μετέφερε τον Επστάιν σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, στην περιοχή κατέφθασε και ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Ισπανία-Ελλάδα: 82-64


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Όσο και αν το ήθελαν οι παίκτες, όσο και αν το ήθελε και ο κόσμος, η Ελλάδα γνώρισε την ήττα και αυτή τη φορά από την Ισπανία με 82-64. Για ένα ημίχρονο η Εθνική ομάδα ήταν ανταγωνιστική, αλλά από εκεί και πέρα, φάνηκε η διαφορά δυναμικότητας, αφού αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς οι Ισπανοί είναι καλύτεροι...

Ο βασικός άξονας και κανόνας που πρέπει να ακολουθήσει μια ομάδα, για να νικήσει την Ισπανία λέει ότι ο ρυθμός πρέπει να είναι στα δικά σου χέρια. Άρα, ριμπάουντ και ελαχιστοποίηση των λαθών είναι μια καλή αρχή για να ξεκινήσεις. Όμως, η Ελλάδα στο πρώτο μέρος τα πήγε εξαιρετικά μόνο στον πρώτο τομέα, αυτόν των ριμπάουντ όπου μάζεψε συνολικά 24 εκ των οποίων τα 11 ήταν επιθετικά. Μεγάλος πρωταγωνιστής σε αυτό το κομμάτι ο Αντώνης Φώτσης με 8. Ωστόσο, τα 10 λάθη και τα περισσότερα από αυτά σε πάσες, έδωσαν στους Ισπανούς τη δυνατότητα να τρέξουν και να φτάσουν σε εύκολους πόντους.

Μάλιστα, με αυτόν τον τρόπο οι Ίβηρες πέτυχαν το πρώτο σερί τους στην πρώτη περίοδο και με οκτώ συνεχόμενους πόντους έκαναν το σκορ 24-16, ενώ μέχρι εκείνο το σημείο η Ελλάδα τα πήγαινε πολύ καλά, με τον Γιάννη Μπουρούση να τροφοδοτείται συχνά και να προκαλεί προβλήματα στο κέντρο της ισπανικής άμυνας. Επίσης, η κακή απόδοση του Ρίκι Ρούμπιο δεν άφηνε τον Πάου Γκασόλ, τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο και τους υπολοίπους να... αναπνεύσουν όπως θα ήθελαν και με τον Κάρλος Καμπέθας τα πράγματα έγιναν πολύ καλύτερα για τον Σκαριόλο.

Ο Γιόνας Καζλάουσκας έκανε και αυτός με τη σειρά του μια καλή, πρώτη, κίνηση. Έβαλε στο παρκέ τον Γιώργο Πρίντεζη στη θέση του Στράτου Περπέρογλου που ήταν εκτός κλίματος και αυτό απέδωσε, αφού η Εθνική "ψήλωσε", δυνάμωσε και ανάγκασε τους Ισπανούς να αλλάξουν πρόσωπα και τρόπο άμυνας. Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με 26-21 και σίγουρα η ελληνική άμυνα, θα μπορούσε να τα είχε πάει καλύτερα, αλλά σημειώστε ότι οι 7 πόντοι των Ισπανών προήλθαν ύστερα από τρεις λάθος πάσες των Ελλήνων.

Στη δεύτερη περίοδο η Ελλάδα ξεκίνησε... κολλημένη. Η ασφυκτική πίεση στον Βασίλη Σπανούλη, η κούραση από το ματς με την Τουρκία και η έλλειψη συγκέντρωσης σε ορισμένα σημεία, έφεραν αστοχία, για μια ακόμη φορά λάθη και τη συνέπεια που δεν ήθελε κανείς: ένα νέο σερί από τους Ισπανούς, οι οποίοι προηγήθηκαν αρχικά με 32-21 και στη συνέχεια με 34-21 (οι 13 πόντοι ήταν η μεγαλύτερη διαφορά στο πρώτο μέρος). Για κάτι παραπάνω από τέσσερα λεπτά η Ελλάδα έμεινε χωρίς πόντο και ο Καζλάουσκας έπρεπε να κάνει κάτι.

Τελικά, ο Λιθουανός άλλαξε τον Σπανούλη (που είχε πετύχει το μοναδικό σουτ-τρίποντο ως εκείνο το σημείο στο δεύτερο δεκάλεπτο) και φρέσκαρε την ομάδα με τον Νικ Καλάθη, ενώ μια λογομαχία του Μπουρούση με τον Ναβάρο είχε ως συνέπεια το τρίτο φάουλ (υπό μορφής τεχνικής ποινής) του "ψηλού" και την άμεση αλλαγή του με τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη (που είχε μπει και στο τέλος της πρώτης περιόδου, αλλά χωρίς να κάνει κάτι σημαντικό). Κάπου εκεί, με ένα τρίποντο του αρχηγού Αντώνη Φώτση, ένα λέι απ του Καλάθη, καλύτερα άμυνα και τον "Σόφο" να κερδίζει μάχες από τον Γκασόλ, η Ελλάδα μείωσε στους επτά πόντους και τελικά πήγε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με σκορ 49-40. Δηλαδή, έδειξε ότι μπορούσε.

Το κακό ήταν ότι στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου, η Εθνική έκανε πάλι λάθη και δεν κατάφερε ούτε να απαντήσει στους τέσσερις πόντους που δέχθηκε από την Ισπανία (53-40), ενώ το κοντό σχήμα (Σπανούλης, Ζήσης και Καλάθης) που δοκίμασε ο Καζλάουσκας για να έχει καλύτερη κυκλοφορία και μεγαλύτερη πίεση στην άμυνα, δεν λειτούργησε καλά και προκάλεσε πρόβλημα και στο αμυντικό ριμπάουντ, κάτι που εκμεταλλεύθηκαν οι Ίβηρες. Ο Λιθουανός προπονητής άλλαξε άμεσα τη στρατηγική του και έβαλε πάλι τον Πρίντεζη ως τριάρι, αλλά με τρίποντο του Φερνάντεθ το σκορ είχε γίνει 58-42 (η μεγαλύτερη διαφορά στο ματς). Ωστόσο, η Ελλάδα παρέμενε... ζωντανή με τον Νικ Καλάθη να κάνει σπουδαία εμφάνιση, τον Σπανούλη να προσφέρει, όποτε έβρισκε ανοιχτούς διαδρόμους, πόντους, αλλά το 64-51 με το οποίο έληξε το τρίτο δεκάλεπτο είχε ρίξει κάπως το ηθικό της Εθνικής ομάδας που κυνηγούσε διαρκώς τους Ισπανούς από το πρώτο δεκάλεπτο.

Εν τέλει, δεν υπήρχαν άλλες αντοχές από την Εθνική. Ούτε αγωνιστικές, ούτε ψυχολογικές, ούτε εγκεφαλικές. Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν απλώς διαδικαστικό και οι δύο ομάδες σκέφονταν το επόμενο ματς, τον τελικό και τον μικρό τελικό αντίστοιχα. Οι Ισπανοί εκτόξευσαν τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους, ο Γιόνας Καζλάουσκας έδωσε χρόνο συμμετοχής στους Κώστα Κουφό, Ανδρέα Γλυνιαδάκη και Κώστα Καϊμακόγλου και το παιχνίδι επί της ουσίας είχε... τελειώσει. Για μια ακόμη φορά η Ελλάδα δεν τα κατάφερε απέναντι στην Ισπανία, έχασε με 82-64, αλλά συνεχίζει, αφού την Κυριακή παίζει για ένα ακόμη μετάλλιο...

Ηρακλής-Λάρισα 2-1

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Σε ένα παιχνίδι με εκπληκτική διακύμανση στο σκορ αλλά και εναλλαγές συναισθημάτων (τρία γκολ μέσα σε διάστημα επτά λεπτών) ο Ηρακλής επικράτησε με 2-1 της Λάρισας στο άδειο -λόγω τιμωρίας- "Καυταντζόγλειο" και πανηγύρισε την πρώτη του εντός έδρας νίκη στη φετινή Σούπερ Λίγκα.

Η ομάδα του Όλεγκ Προτάσοφ κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο από το 25' όμως βρήκε απέναντί της έναν πολύ σταθερό Μάλαρτζ, για να δει τελικά την υπεροχή του να μετουσιώνεται σε γκολ στο 65', με δημιουργό τον Ντίκα και "εκτελεστή" τον Επστάιν.

Οι "βυσσινί" δεν ήταν αποφασισμένοι να πετάξουν "λευκή πετσέτα" και έφεραν το ματς στα ίσια στο 70' με τον Αμπουχατζίρα, όμως ένα λεπτό αργότερα ήταν η σειρά των γηπεδούχων να προκαλέσουν σοκ στους αντιπάλους τους, κάνοντας το 2-1 με τον Ιάκομπ.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο το παιχνίδι ήταν "ανοιχτό" με αμφότερες τις ομάδες να έχουν την ευκαιρία για ένα ακόμα τέρμα, με το 2-1 ωστόσο να παραμένει και τον Ηρακλή να παίρνει δίκαια τη δεύτερη συνολικά νίκη του στο πρωτάθλημα, μετά το 2-1 της πρεμιέρας κόντρα στον Πανθρακικό στην Κομοτηνή.

Με το αποτέλεσμα αυτό μάλιστα, η ομάδα της Θεσσαλονίκης άφησε πέντε βαθμούς πίσω τη Λάρισα, η οποία εξακολουθεί να αγνοεί τη χαρά της νίκης ύστερα από 4 αγωνιστικές, με τον αρνητικό απολογισμό των 2 ισοπαλιών και ισάριθμων ηττών.

Ο Όλεγκ Προτάσοφ παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-4-2. Κάτω από την εστία του "Γηραιού" κάθησε ο Κοβαλέφσκι, με την αμυντική τετράδα να αποτελείται (από τα δεξιά προς τα αριστερά) από τους Μάρτο, Κατσαμπή, Λέκι και Γιαννούλη. Ρόλο αμυντικών χάφ ανέλαβαν οι Παπαστεριανός και Ντιέ, με τους Επστάιν και Βουτσιά να καλύπτουν τις δύο πτέρυγες της μεσαίας γραμμής και τον Ντίκα σε ρόλο επιτελικού μέσου πίσω από τον Μπόσνιακ.

Ο ομόλογός του της Λάρισας, Μαρίνος Ουζουνίδης, εμπιστεύτηκε από την πλευρά του ένα σύστημα 4-3-3. Ο Μάλαρτζ κάθησε κάτω από την εστία, ο Μελίσσης πήρε θέση στο δεξί άκρο της άμυνας και ο Βενετίδης στο αριστερό, ενώ Νταμπίζας και Άαραμπ συνέθεσαν το δίδυμο στην καρδιά της άμυνας. Οι Ιγκλέσιας, Φερέιρα και Ρομέου είχαν την ευθύνη να ελέγξουν την κυκλοφορία στο χώρο της μεσαίας γραμμής, ενώ οι Μετίν και Σίμιτς ήταν τα δύο επιθετικά στηρίγματα του "φουνταριστού" Αμπουχατζίρα.

Πιο δυνατά η Λάρισα στο παιχνίδι κατάφερε στα πρώτα λεπτά να κλείσει τους γηπεδούχους στα καρέ, ο Ηρακλής μετράει μία καλή ευκαιρία δεν έχει βρει όμως τα πατήματά του στο γήπεδο ακόμα στα πρώτα 15 λεπτά. Δεν είναι ικανοποιημένος ο Προτάσοφ από την πίεση στο χώρο του κέντρου οι Ντιέ και Παπαστεριανός έχουν χάσει μέτρα από τους Φερέιρα και Ρομέου.

Η απουσία των φιλάθλων από τις εξέδρες (ο Ηρακλής εξέτισε σε αυτό το ματς την τιμωρία μίας αγωνιστικής που του είχε επιβληθεί για τα τεκταινόμενα στο ματς με τον Άρη για τη 2η αγωνιστική) ήταν λογικό να επηρεάσει τους παίκτες των δύο ομάδων, που άργησαν να βρουν ρυθμό στο άδειο και... παγωμένο "Καυταντζόγλειο".

Η πρώτη αξιόλογη φάση στον αγώνα σημειώθηκε στο 12' για λογαριασμό των γηπεδούχων, με τον Ντίκα να τροφοδοτεί με γυριστή κεφαλιά μέσα από την περιοχή τον Επστάιν και τον Γερμανό να στέλνει τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μάλαρτζ (η μπάλα πήρε ύψος από το μονοκόμματο πλασέ του), ωστόσο ήταν η Λάρισα η ομάδα που άφησε καλύτερες εντυπώσεις στο πρώτο 20λεπτο.

Οι φιλοξενούμενοι κυκλοφορούσαν καλύτερα τη μπάλα στο χώρο του κέντρου "κερδίζοντας" μέτρα έναντι των αντίστοιχων του Ηρακλή, με τους "κυανόλευκους" να μη βρίσκουν τα πατήματά τους στο γήπεδο και τον Όλεγκ Προτάσοφ να είναι δυσαρεστημένος από την παρουσία Παπαστεργιανού και Ντιέ στη μεσαία γραμμή.

Η συνέχεια όμως βρήκε τους γηπεδούχους να "ανεβάζουν στροφές" και να παίρνουν περισσότερες πρωτοβουλίες, φτάνοντας τρεις φορές μέσα σε ένα πεντάλεπτο κοντά στην επιτυχία ενός τέρματος.

Η πρώτη ευκαιρία χάθηκε στο 28': ο Μπόσνιακ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Βενετίδης δεν μπόρεσε να διώξει και έτσι επωφελήθηκε ο Ντίκα, του οποίου το γυριστό σουτ έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μάλαρτζ.

Ένα λεπτό αργότερα, οι Θεσσαλονικείς δημιούργησαν την πιο κλασική ευκαιρία τους μέχρι εκείνη τη στιγμή. Μετά από κάθετη πάσα του Ντίκα, η μπάλα στρώθηκε στον Μπόσνιακ από κόψιμο του Νταμπίζα, αλλά ο Μάλαρτζ έκανε γρήγορη έξοδο και απέκρουσε το σουτ του Κροάτη επιθετικού από το ημικύκλιο της περιοχής.

Οι γηπεδούχοι είχαν πάρει τα πάνω τους μετά από αυτές τις φάσεις και στο 31' απείλησαν εκ νέου με τον -δραστήριο από αριστερά- Επστάιν, ο οποίος έκανε σουτ από τα αριστερά της περιοχής στέλνοντας τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Η Λάρισα είχε αρχίσει να χάνει τον "αέρα" με τον οποίο μπήκε στο παιχνίδι καθώς αυτός είχε αλλάξει... στρατόπεδο, με τους γηπεδούχους να συνεχίζουν να απειλούν με τις γρήγορες αντεπιθέσεις τους και να αγγίζουν στο 41' το γκολ μέσα από στημένη φάση.

Μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι όπου ο Παπαστεριανός έπιασε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μάλαρτζ και απομακρύνθηκε.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου 45λεπτου ο Ηρακλής είχε μία ακόμα ευκαιρία να φτάσει στο πολυπόθητο γκολ, όταν μετά από εκπληκτική μπαλιά από τον Ντιέ ο Παπαστεριανός βγήκε μόνος του απέναντι στον Μάλαρτζ, όμως δεν μπόρεσε να βρει τη μπάλα όπως θα ήθελε στο "κατέβασμά" της και έτσι ο Πολωνός κίπερ της Λάρισας τη μπλόκαρε σταθερά.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο, δηλαδή με τον Ηρακλή να έχει τα ηνία και να κλείνει τη Λάρισα στην περιοχή της αναζητώντας το γκολ. Και αν ο Μάλαρτζ δεν χρειάστηκε να επέμβει στο 49' και στο 51' στις προσπάθειες των Ντίκα (δεν μπόρεσε να κάνει το πλασέ στην κίνηση) των Επστάιν (σουτ με το δεξί που έστειλε τη μπάλα έξω από το αριστερό δοκάρι) δεν έγινε το ίδιο και στο 52'.

Ο Επστάιν βρήκε με έξοχη κάθετη πάσα τον Βουτσιά μέσα στη μεγάλη περιοχή, αυτός έκανε το δυνατό διαγώνιο σουτ από θέση δεξιά, με τον πρώην γκολκίπερ του ΟΦΗ να αντιδρά σωστά για μία ακόμα φορά στον αγώνα, καθώς έπεσε σωστά στην πορεία της μπάλας και απέκρουσε.

Το μπαράζ διαδοχικών επιθέσεων του Ηρακλή διακόπηκε στο 54' με τους Θεσσαλούς να στέλνουν τη μπάλα στα δίχτυα αλλά να μην πανηγυρίζουν... Ο Νταμπίζας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με εντυπωσιακή κεφαλιά που νίκησε τον Κοβαλέφσκι, αλλά την ώρα που ήταν στον αέρα έκανε φάουλ με τα χέρια στον Κατσαμπή, που ήταν ο προσωπικός φρουρός του στη φάση.

Το παιχνίδι είχε αρκετά γρήγορο ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο και στο 61' σημειώθηκε μία ακόμα φάση για τον Ηρακλή, με τον Γιαννούλη να βγάζει τη σέντρα από τα αριστέρα και τον προωθημένο Παπαστεριανό να επιχειρεί σουτ πάνω στην κίνηση, αλλά τον Μάλαρτζ να μπλοκάρει χωρίς δυσκολία.

Τελικά, το γκολ που φαινόταν να δικαιούται ο Ηρακλής βάσει ευκαιριών που δημιούργησε ήρθε στο 65' με πρωταγωνιστές τους δύο ποιοτικότερους παίκτες του από τη μεσαία γραμμή και μπροστά.

Το σπουδαίο απόκτημα του καλοκαιριού από την Κατάνια, ο Ρουμάνος Ντίκα, έβγαλε μπαλιά χωρίς να βλέπει στον Επστάιν, με τον Γερμανό να στέλνει τη μπάλα στο αριστερό "παραθυράκι" του Μάλαρτζ για να γράψει το 1-0.

Μετά την εξέλιξη αυτή, η Λάρισα υποχρεώθηκε να βγει πιο μαζικά μπροστά για να κυνηγήσει την ισοφάριση και ευτύχησε να τα καταφέρει στο 70', στην πρώτη της ουσιαστικά μεγάλη ευκαιρία.

Ο Μελίσσης έγινε κάτοχος της μπάλας μετά από απομάκρυνση του Κατσαμπή και έβγαλε ιδανική ασίστ από τα αριστερά στον Αμπουχατζίρα, ο οποίος αφύλακτος στην καρδιά της άμυνας έκανε το 1-1 με ωραίο σουτ.

Το ματς είχε "πάρει φωτιά" και η εντυπωσιακή εναλλαγή συναισθημάτων έμελε να έχει και συνέχεια καθώς ένα λεπτό μόλις ύστερα από την ισοφάριση της Λάρισας, ο Ηρακλής πήρε εκ νέου προβάδισμα στο σκορ!

Κάθετη πάσα από τον Επστάιν στην αντίπαλη περιοχή, προσπάθεια του Ιάκομπ να κάνει το κοντρόλ και σύγχυση από πλευράς Άαραμπ, με τον Ιάκομπ να πιάνει τελικά το σουτ στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του εμβρόντητου Μάλαρτζ για το 2-1.

Στο 77' ο Μετίν πήγε να ισοφαρίσει για δεύτερη φορά για τους φιλοξενούμενους, αλλά ο Κοβαλέφσκι είπε "όχι" μπλοκάροντας το σουτ του, ενώ ο Ηρακλής "άγγιξε" το 3-1 στο 83' με τον Κονέ, αλλά ο Μάλαρτζ έπεσε στα πόδια του και έσωσε την ομάδα του από βέβαιη παραβίαση.

Η Λάρισα είχε μία τελευταία ευκαιρία να "κλέψει" τον βαθμό της ισοπαλίας στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν κέρδισε φάουλ ακριβώς πάνω στη γραμμή της μεγάλης περιοχής με μέτωπο προς την εστία (από λάθος του Κοβαλέφσκι), όμως το τείχος απέκρουσε κρατώντας τους πολύτιμους τρεις βαθμούς για την ομάδα του Όλεγκ Προτάσοφ.

Παραλίγο… έκρηξη!


Μεγάλη τρομοκρατική ενέργεια αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή στην Ιταλία. Η αστυνομία της γειτονικής χώρας ανακάλυψε 200 κιλά(!) εκρηκτικού υλικού στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου της Νάπολι, Σαν Πάολο, και οι «καραμπινιέροι» κάνουν εξονυχιστικούς ελέγχους, ενώ έχουν ήδη συλλάβει τον 59χρονο Σαλβατόρε Βόλπε, που εργάζεται στο γήπεδο της ιταλικής ομάδας.

Το απόγευμα του Σαββάτου η Νάπολι θα υποδεχθεί την Ουντινέζε για την 4η αγωνιστική της Serie A και ο λόγος για τον οποίο βρίσκονταν εκεί 200 κιλά εκρητικού υλικού παραμένει άγνωστος… Η ιταλική αστυνομία έχει προχωρήσει σε συλλήψεις, ενώ γίνεται έλεγχος και σε κλαμπ οργανωμένων οπαδών της Νάπολι.

«Πόλεμος» Ιντερ-Γιούβε για Πάντεφ


Ίντερ και Γιουβέντους ερίζουν για την απόκτηση του Γκόραν Πάντεφ, σύμφωνα με την «Gazzetta dello Sport». Ο Σκοπιανός επιθετικός, που είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα φύγει από την «αιώνια πόλη», βρίσκεται στο στόχαστρο των και των δύο ομάδων.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η Ίντερ και η Γιουβέντους είναι αποφασισμένες να μην σταματήσουν πουθενά, προκειμένου να τον αποκτήσουν και η "μάχη" αναμένεται με ενδιαφέρον.

Το συμβόλαιο του Πάντεφ τελειώνει τον Ιούνιο του 2010 και θα είναι ελεύθερος να αρχίσει συζητήσεις με ενδιαφερόμενους συλλόγους από τον Ιανουάριο, εκτός αν υπογράψει νέο συμβόλαιο με την τωρινή του ομάδα. Προς το παρόν δεν υπάρχει κανένα επίσημο σχόλιο πάντως από καμία εκ των δύο ομάδων.

Μέσι: «Θέλω να τελειώσω την καριέρα μου στην Μπαρτσελόνα»


Κατάθεση ψυχής για ακόμη μια φορά έκανε ο Λίονελ Μέσι, ο οποίος έκανε γνωστό ότι θέλει να τελειώσει την καριέρα του στην αγαπημένη του Μπαρτσελόνα.

Μετά την ανανέωση του συμβολαίου του, ο 21χρονος Αργεντινός επιθετικός τόνισε πως αν γινόταν θα υπέγραφε συμβόλαιο με την καταλανική ομάδα μέχρι να τελειώσει η καριέρα του, καθώς δεν μπορεί να φανταστεί τον εαυτό του μακριά από το Καμπ Νου.

«Θέλω να τελειώσω την καριέρα μου εδώ, στην Μπαρτσελόνα, αν είναι μάλιστα δυνατόν να περάσω όλα μου τα ποδοσφαιρικά χρόνια εδώ, θα ήταν το καλύτερο για εμένα», δήλωσε αρχικά για να συνεχίσει αναφορικά με τη πολύ καλή χημεία που διαθέτει η ομάδα:

«Είμαι απλά ένας παίκτης σε ένα φανταστικό γκρουπ ποδοσφαιριστών, οι οποίοι αγωνίζονται σε μια υπέροχη ομάδα. Είμαστε πολύ κοντά ο ένας με τον άλλο και έχουμε την κατάλληλη χημεία για να κάνουμε νίκες. Ελπίζω αυτό να μην αλλάξει».

Βίγια: «Συνέχεια στις νίκες»


Η δημιουργία ευκαιριών και η επίτευξη γκολ είναι σύμφωνα με τον Νταβίντ Βίγια η συνταγή της επιτυχίας.

Ο επιθετικός της Βαλένθια επιμένει ότι καλύτερος τρόπος για την ομάδα του προκειμένου να παραμείνει κοντά στην Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης είναι απλά να σκοράρει γκολ και να κερδίζει παιχνίδια.

«Κάναμε καλή αρχή αλλά πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια επιθυμία για νίκες και να προσθέτουμε επιτυχίες», δήλωσε στην «As». Η Βαλένθια υποδέχεται την Κυριακή (20/9) τη Χιχόν στο Μεστάγια και ο Βίγια στοχεύει μόνο στη νίκη.

"Οι βαθμοί είναι το ίδιο σημαντικοί στο τέλος του πρωταθλήματος όπως είναι και στην αρχή. Έχουμε δύο στα δύο και θα ήταν υπέροχο να κάναμε το τρία στα τρία και αυτός είναι δρόμος στον οποίο θα συνεχίσουμε", πρόσθεσε ο Ισπανός διεθνής στράικερ.

Ο Βίγια πρόσθεσε ότι κλειδί στην επιτυχία τους είναι η ποιότητα της Βαλένθια στο τελείωμα των φάσεων κα η δημιουργία πολλών ευκαιριών. "Στόχος είναι να δημιουργείς φάσεις. Κάποιες φορές θα πετύχεις τέσσερα γκολ, δύο ή κανένα αλλά αν δημιουργούμε ευκαιρίες υπάρχει η ποιότητα να τις κάνουμε γκολ", κατέληξε ο Ισπανός.

Οι «λύκοι» δάγκωσαν την Σάλκε

Σπουδαίο διπλό με 2-1 στην έδρα της Σάλκε πήρε η Βόλφσμπουργκ στην αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία της 6ης αγωνιστικής του γερμανικού πρωταθλήματος.
Με μεγάλο πρωταγωνιστή των Έντιν Τζέκο η πρωταθλήτρια Βόλφσμπουργκ «άλωσε» την «Βέλτινς Αρίνα» και επέστρεψε στις νίκες, βάζοντας τέλος στο αρνητικό σερί των τριών συνεχόμενων ηττών στο πρωτάθλημα.

Ο Βόσνιος επιθετικός άνοιξε το σκορ στο 55ο λεπτό για τους φιλοξενούμενους, όμως ο Ουβέδες ισοφάρισε στο 80'. Ο Έντιν Τζέκο, ωστόσο, είχε και πάλι την απάντηση καθώς ένα λεπτό αργότερα βρήκε δίχτυα και διαμόρφωσε το τελικό 1-2.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Βασίλης Πλιάτσικας αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα για τους γηπεδούχους ενώ ο Φέλιξ Μάγκατ βρέθηκε αντιμέτωπος με την ομάδα που οδήγησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος την περασμένη περίοδο.

Τέρι: Προπονητής στην Τσέλσι *


Στον πάγκο της Τσέλσι θέλει να δει κάποια μέρα τον εαυτό του ο Τζόν Τέρι, όπως αποκάλυψε σχετικά.

Ο Τζον Τέρι έχει εκφράσει πολλές φορές την αγάπη του για την Τσέλσι, ενώ αυτή τη στιγμή είναι ο φυσικός ηγέτης της ομάδας μαζί με τον Φρανκ Λάμπαρτ.

Με δηλώσεις του ο 28χρονος αμυντικός εξέφρασε την επιθυμία του να βρεθεί στον πάγκο της ομάδας μόλις σταματήσει το ποδόσφαιρο, αφού το βλέπει ως φυσιολογική εξέλιξη.

«Θέλω να προπονήσω την Τσέλσι μια ημέρα. Είναι μια φυσιολογική εξέλιξη πιστεύω για ένα παίκτη το να γίνει προπονητής. Δεν με πειράζει το να κολυμπήσω στα βαθιά, ίσα ίσα μου αρέσει γιατί λατρεύω το ποδόσφαιρο».

Επίθεση Χιουζ σε «Φέργκι»


Ο τεχνικός της Σίτι, Μαρκ Χιουζ εξαπέλυσε επίθεση κατά του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον λίγες ώρες πριν τη μεγάλη αναμέτηση των «πολιτών» με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

«Για πολλά χρόνια η Σίτι δεν μπορούσε να χτυπήσει την Γιουνάιτεντ, αλλά αυτό τώρα έχει αλλάξει. Είμαι σίγουρος ότι ο Σερ Αλεξ αρρωσταίνει όταν οι δημοσιογράφοι τον ρωτούν να μιλήσει για μας και όχι για την ομάδα του.

Κάτι τέτοιο δεν συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια και τώρα είναι αρκετά διασκεδαστικό. Είναι οι πρωταθλητές και αξίζουν το σεβασμό μας, αλλά χωρίς τον Ρονάλντο και τον Τέβεζ σε καμιά περίπτωση δεν έχουν την περσινή δυναμική», είπε ο Χιουζ.

Φέρντιναντ: «Και κλοτσιά αν χρειαστεί στον Ρονάλτο»


Μέχρι και… κλωτσιές είναι έτοιμος να επιστρατεύσει ο Ρίο Φέρντιναντ, αν χρειαστεί να αντιμετωπίσει τον παλιό του συμπαίκτη στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Κριστιάνο Ρονάλντο, όπως δήλωσε στο «Sport Magazine» ο κεντρικός αμυντικός των πρωταθλητών Αγγλίας.

Ο 31χρονος πρώην παίκτης των Λιντς και Γουέστ Χαμ, γνωρίζει πως Μάντσεστερ και Ρεάλ ενδέχεται να διασταυρωθούν στην νοκ – άουτ φάση του Champions League, γεγονός που περιμένει πως και πως και ο Φέρντιναντ, ιδίως όταν γνωρίζει πως απέναντί του θα βρει τον πρώην συμπαίκτη του, Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο σεβασμός του στόπερ της Γιουνάιτεντ για τον Πορτογάλο είναι δεδομένος, παρόλα αυτά σε μία ενδεχόμενη αναμέτρησή τους ως αντίπαλοι, ο Φέρντιναντ ξεκαθαρίζει πως δεν θα διστάσει να καταφύγει σε «βρώμικες» τακτικές: «Θα τον χαιρετήσω στο ξεκίνημα του αγώνα. Κατά την διάρκεια αυτού όμως, αν χρειαστεί να τον κλωτσήσω, θα τον κλωτσήσω».

Βίντις: «Εμείς αφεντικά»


Την πεποίθησή του πως η Γιουνάιτεντ παραμένει η καλύτερη ομάδα του Μάντσεστερ εξέφρασε ο Νεμάνια Βίντιτς. Ο αμυντικός των «κόκκινων διαβόλων» υποστήριξε πως είναι «τρελό» να υποστηρίζει κάποιος ότι η Σίτι έγινε πιο μεγάλος σύλλογος, επειδή ξόδεψε τόσα χρήματα το καλοκαίρι, ενώ ανέφερε και τους στόχους της ομάδας του, για τη φετινή σεζόν.

Μιλώντας στη “Sun”, ο Σέρβος μπακ είπε πως «η Σίτι έχει βελτιωθεί αρκετά σε σχέση με την περσινή σεζόν, όμως θα ήταν τρελό να πούμε πως είναι η καλύτερη ομάδα στο Μάντσεστερ. Αν κερδίσουν το πρωτάθλημα Αγγλίας και τα δέκα επόμενα χρόνια, τότε μόνο θα μπορούν να μιλάνε. Μέχρι τότε η Γιουνάιτεντ θα είναι η καλύτερη ομάδα στην πόλη».

«Φέτος δε θα είμαι ευχαριστημένος με τίποτα λιγότερο από τον τίτλο του πρωταθλητή Αγγλίας, αλλά και του πρωταθλητή Ευρώπης. Ο ένας από τους δύο δε μας φτάνει και αυτό δείχνει το πόσο μεγάλη ομάδα είμαστε».

Ντόμπρα και Ονουάτσι την οδηγούν! *


Με τους «δικούς» μας Ντομπρασίνοβιτς και Ονουάτσι να παίρνουν και πάλι θέση στο αρχικό σχήμα και τον δεύτερο μάλιστα να σκοράρει, η Καβάλα νίκησε τον Ατρόμητο με 2-1 και συνεχίζει να εντυπωσιάζει στην Σούπερλιγ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Καβάλα να μπαίνει δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, εκμεταλλευόμενη τους πολύ γρήγορους επιθετικούς.

Μόλις στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης ο Σουλτανίδης έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Μετά από πάσα του Ονουάτσι ο φορ της Καβάλας βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Μιχαηλίδη, ο οποίος έδιωξε σε κόρνερ.

Η υπεροχή των γηπεδούχων έχει δημιουργήσει μεγάλο πονοκέφαλο στην ομάδα του Γιώργου Δώνη που παρουσιάζει μεγάλα αμυντικά κενά, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα στο 11' ο Σουλτανίδης να βρεθεί πάλι φάτσα με το τέρμα, όμως το σουτ του έδιωξε σε κόρνερ ο Νάστος με προβολή.

Δυο λεπτά αργότερα ωστόσο ο Ατρόμητος έχασε την πρώτη του ευκαιρία στο ματς, όταν ο Μπρίτο με ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή του Ιτάνζ, με προβολή ωστόσο ο Πόποβιτς έδιωξε σε κόρνερ.

Ακυρωθέν γκολ και διαμαρτυρίες...

Στο 15' ο Ατρόμητος ισοφάρισε το παιχνίδι με τον Αναστασάκο, όμως ο διαιτητής του αγώνα ακύρωσε το γκολ ως οφσάιντ, παρότι ο επιθετικός των φιλοξενούμενων καλυπτόταν από τον Ντιρκροκ.

Μετά τις δυο ευκαιρίες της Καβάλας στα πρώτα λεπτά, ο Ατρόμητος έχει ισορροπήσει το παιχνίδι και είναι η ομάδα που έχει στην κατοχή της την μπάλα την περισσότερη ώρα.

Η Καβάλα έφτασε μια ανάσα από το γκολ στο 29' όταν ο Παβίσεβιτς βρέθηκε απέναντι από τον Μιχαηλίδη, όμως ο έμπειρος τερματοφύλακας του Ατρόμητου απομάκρυνε τον κίνδυνο κρατώντας το μηδέν.

Στο 42ο λεπτό ο μοιραίος στο ματς Σουλτανίδης έχασε άλλη μια μεγάλη ευκαιρία, όταν βρέθηκε και πάλι απέναντι από τον Μιχαηλίδη από τα αριστερά, όμως το σουτ του πέρασε δίπλα από κάθετο δοκάρι.

Ότι δεν κατάφερε ο Σουλτανίδης νωρίτερα το έκανε ο Ονουάτσι στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με πλασέ από κοντά. Συγκεκριμένα μετά από σέντρα του Ορούμα από τα αριστερά, ο Κουτσόπουλος έδιωξε την μπάλα πάνω στον Ονουάτσι που με πλασέ έκανε το 1-0.

Το παιχνίδι παίρνει απίστευτη τροπή με τον Ατρόμητο να φέρνει στα ίσα το ματς λίγο μετά το γκολ των γηπεδούχων, όταν ο Φαβάλι πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και με πλασέ έκανε το 1-1.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Ατρόμητος έφτασε μια ανάσα από το 1-2, όταν ο Αναστασάκος έκανε πάσα με το στήθος στον Σφακιανάκη μέσα στην περιοχή του Ιτάνζ, όμως το σουτ του έμπειρου μέσου πήγε πάνω στον Ιτάνζ που την έδιωξε μακριά.

Εδώ να σημειώσουμε πως ο Ατρόμητος έκανε αναγκστική αλλαγή στο ημίχρονο με τον Κηπουρό να παίρνει τη θέση του Μιχαηλίδη που τραυματίστηκε.

Επιτέλους γκολ για Σουλτανίδη...

Ότι δεν κατάφερε τρεις φορές στο πρώτο μέρος ο Σουλτανίδης το έκανε στο 56ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν μετά από σέντρα του Ιωάννου από τα αριστερά πήρε την κεφαλιά και έκανε το 2-1.

Στο 61ο λεπτό οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται στον διαιτητή για χτύπημα εκτός φάσης από τον Μπρίτο στον Παβίσεβιτς, μετά από γέμισμα από την άμυνα. Ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι χωρίς να κάνει παρατηρήσεις, κάτι που εξόργισε τους ανθρώπους της Καβάλας.

Λίγα λεπτά αργότερα ο Ντουγκλάο έκανε μια φάση για χάι λάιτ, καθώς προωθήθηκε στην αντίπαλη περιοχή και με "ποδιές" απέφυγε δυο παίκτες του Ατρόμητου, όμως το τελείωμα του με γυριστό σουτ δεν ήταν επιτυχημένο με την μπάλα να περνά λίγο άουτ.

Στο 73' η Καβάλα διαμαρτυρήθηκε για άλλη μια φάση, με τον Ορούμα να ζητάει πέναλτι σε σπρώξιμο του Ορούμα μέσα στην περιοχή από τον Κουτσόπουλο. Ο διαιτητής του αγώνα ωστόσο έδειξε ότι το ματς παίζεται.

Η ομάδα της Καβάλας έφτασε κοντά στο 2-2 στο 83', όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Αναστασάκος πήρε την κεφαλιά, όμως έστειλε την μπάλα ψηλά έξω από το οριζόντιο δοκάρι του Ιτάνζ.

Στην τελευταία φάση του αγώνα ο Ατρόμητος παραλίγο να ισοφαρίσει με τον Μπρίτο που βρέθηκε απέναντι από τον Ιτάνζ, όμως ο Γάλλος τερματοφύλακας έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ με το αριστερό του πόδι.

Το παιχνίδι με τους γηπεδούχους να παίρνουν τους τρεις πολύτιμους βαθμούς, και τον Ατρόμητο να παραμένει χωρίς νίκη μετά από τέσσερις αγωνιστικές.

Εύκολα η Άρσεναλ


Μετά από δύο συνεχόμενες ήττες, η Άρσεναλ επέστρεψε στις νίκες, αν και χρειάστηκε βοήθεια από… την άμυνα. Ο Βέλγος κεντρικός αμυντικός των Λονδρέζων, Τόμας Βερμάελεν, πέτυχε δύο γκολ (25’ και 49’) και έβαλε τις βάσεις ώστε να καμφθεί το εμπόδιο της Γουίγκαν (4-0), στο «Emirates». Νέα ήττα (η έκτη συνεχής) για την Πόρτσμουθ, 2-0 στο «Βίλα Παρκ», η οποία παραμένει χωρίς βαθμό… Σημαντική εκτός έδρας νίκη για Μπέρμιγχαμ, στραβοπάτησε η Μπόλτον.

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής

Σάββατο 19/09/09

Μπέρνλι-Σάντερλαντ 3-1
(13’ Αλεξάντερ πεν., 67’, 86’ Νάγκεντ/39’ Μπεντ)

Άρσεναλ-Γουίγκαν 4-0
(25’, 48’ Βερμάελεν, 59’ Εντουάρντο, 90’ Φάμπρεγκας)

Άστον Βίλα-Πόρτσμουθ 2-0
(34’ Μίλνερ πεν., 43’ Αγμπολαχόρ)

Μπόλτον-Στόουκ Σίτι 1-1
(90'+3' Τέιλορ πεν./53’ Κίτσον)

Χαλ Σίτι-Μπέρμιγχαμ 0-1
(75’ Ο’ Κόνορ)

Γουέστ Χαμ-Λίβερπουλ (19:30)

Κυριακή 20/09/09

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μάντσεστερ Σίτι (15:30)
Γουλβς-Φούλαμ (16:00)
Έβερτον-Μπλάκμπερν (17:00)
Τσέλσι-Τότεναμ (18:00)

Μεγάλο διπλό για Τρίπολη...1-3 !!!


Μεγάλη νίκη μέσα στη Νέα Σμύρνη πήρε ο Αστέρας Τρίπολης επί του Πανιωνίου με 3-1, με την ομάδα του Φερέρα να αγνοεί τη νίκη μετά από τρεις αγώνες.

Πανιώνιος και Αστέρας Τρίπολης διασταύρωσαν τα ξίφη τους στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Ένα κρίσιμο παιχνίδι για τον Εμίλιο Φερέρα και τους "κυανέρυθρους" που ακόμα δεν είχαν καταφέρει να γευτούν τους τρεις βαθμούς της νίκης. Αν μάλιστα κάποιος αναλογιστεί ότι στη συνέχεια ο Πανιώνιος έχει να αντιμετωπίσει ΠΑΟΚ (το ματς της 1ης αγωνιστικής) και Ολυμπιακό τότε εύκολα καταλαβαίνει ότι περιθώρια για βαθμολογικές απώλειες δεν υπήρχαν.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, οι Αρκάδες δεν έχουν καλές αναμνήσεις από τις προηγούμενες δύο επισκέψεις τους στην "πλατεία" καθώς είχαν υποστεί βαριές ήττες. Μοναδική εξαίρεση το νικηφόρο πέρασμα με 1-0 στο κύπελλο hellas online. Ωστόσο με οδηγό το αήττητο μέχρι τώρα και την καλή αμυντική λειτουργία ο Αστέρας ευελπιστούσε σε ένα θετικό αποτέλεσμα.

Απόλυτος αιφνιδιασμός

Το ματς ξεκίνησε έχοντας καλό ρυθμό και ένα γκολ από τον μόνιμο σκόρερ του Αστέρα Τρίπολης, Ντάνιελ Τσέζαρεκ, μόλις στο 5ο λεπτό. Οι Αρκάδες πέτυχαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό με τον σέντερ φορ τους να βάζει... πλάτη τον Όμο και με όμορφη κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στο βάθος της εστίας του Μπέλιτς που προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να αποσοβήσει το γκολ.

Το τέρμα του Τσέζαρεκ σόκαρε προσωρινά τους ποδοσφαιριστές του Εμίλιο Φερέρα που λίγο έλειψε να βρεθούν με την πλάτη στον τοίχο από το 8'. Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην αντεπίθεση με 3 παίκτες εναντίον 1 όμως ο Βίλτσες άνοιξε το κοντρόλ με αποτέλεσμα να χάσει σπουδαία ευκαιρία να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 2-0.

Ισορρόπησε ο Πανιώνιος

Η ψυχρολουσία που έφερε το γκολ των φιλοξενούμενων είχε μπλοκάρει τους "νεοσμυρνιώτες" που χρειάστηκαν μερικά λεπτά έως ότου καταφέρουν να ισορροπήσουν το παιχνίδι. Ωστόσο από το 10' και μετά ανέλαβαν πρωτοβουλία αλλάζοντας άρδην την εικόνα τους, δημιουργώντας μάλιστα πολλές ευκαιρίες μπροστά από τα καρέ του Ντεγκρά.

Στο 13' ο Μπάλαμπαν απείλησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ, η μπάλα κόντραρε στο τείχος αλλά ο Ντεγκρά με φοβερή επέμβαση απομάκρυνε προσωρινά προτού ο Λαζαρίδης απομακρύνει σε κόρνερ προ του έτοιμου να πυροβολήσει από κοντά Σκούφαλη. Στο 16' ο Ριέρα προσπάθησε με προβολή να φέρει το παιχνίδι στα ίσια αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Και όμως... χάνονται

Η πίεση στα καρέ του Ντεγκρά ανέβαινε σταδιακά με την πάροδο του χρόνου με τους παίκτες του Ιστορικού να απειλούν με κάθε τρόπο.Ένα σουτ του Σκούφαλη από τα δεξιά στο 22' δεν είχε ευτυχή κατάληξη προσκρούοντας σε σώματα αμυντικών, με τον Πανιώνιο να ψάχνει τον τρόπο να ξεκλειδώσει την άμυνα των Αρκάδων.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Ρεκόμπα με εκπληκτικό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Ντεγκρά και τους παίκτες του Αστέρα να ξεφυσούν ανακουφισμένοι από την εξέλιξη της φάσης. Στο 36' ο Σίτο Ριέρα δεν κατάφερε από το ύψος της μικρής περιοχής να νικήσει τον τερματοφύλακα των Αρκάδων, ξοδεύοντας μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία προκειμένου να ισοφαρίσει το τέρμα τουΤσέζαρεκ.

Ο... νόμος του ποδοσφαίρου

Ο "άγραφος" νόμος του ποδοσφαίρου επιβεβαιώθηκε για ακόμα μία φορά καθώς μετά τις κλασικές ευκαιρίες που πέρασαν ανεκμετάλλευτες για τον Πανιώνιο, ο Αστέρας Τρίπολης μέσα σε 3 λεπτά ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0, παίρνοντας ένα εξαιρετικά σημαντικό προβάδισμα για το διπλό.

Στη δεύτερη ουσιαστικά ευκαιρία των φιλοξενούμενων στο ματς ο Έντερ βρήκε χώρο έξω από την περιοχή του Πανιωνίου και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Μπέλιτς γράφοντας στο 39' το 2-0. Και πριν καλά καλά συνειδητοποιήσουν οι γηπεδούχοι τι συνέβη, ο Έντερ με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στην αναμέτρηση, πιάνοντας στον... ύπνο την "κυανέρυθρη" άμυνα, σημείωσε στο 42' το 3-0.

Συντήρηση...

Στην επανάληψη οι δύο προπονητές επέλεξαν να μην προχωρήσουν σε αλλαγές παρατάσσοντας τις ομάδες όπως ακριβώς τελείωσε το πρώτο ημίχρονο.

Οι παίκτες του Ρικάρντο Γκόμες ήταν εκείνοι που έκαναν αρχικά αισθητή την παρουσία τους στα καρέ του Μπέλιτς με τον σκόρερ του πρώτου τέρματος, Ντάνιελ Τσέζαρεκ, να εξαπολύει δυνατο σουτ αναγκάζοντας τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων σε εντυπωσιακή επέμβαση.

Λίγα λεπτά πιο μετά και συγκεριμένα στο 51' ο Σίτο Ριέρα απάντησε στην προηγούμενη φάση με καλό σουτ, ωστόσο η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ντεγκρά.

Στενέψανε τα όρια

Ο Αστέρας δεν άλλαζε τη φιλοσοφία στο παιχνίδι του, δίνοντας χώρο στον Πανιώνιο τον οποίο όμως οι γηπεδούχοι δεν εκμεταλλεύονταν. Ο χρόνος όμως είναι αδυσώπητος και με τα περιθώρια να στενεύουν επικίνδυνα εις βάρος του η ανατροπή φάνταζε σχεδόν αδύνατη.

Ωστόσο ο Όμο έδωσε κάποιες - αμυδρές - ελπίδες στην ομάδα του όταν στο 69' με κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ντεγκρά μειώνοντας σε 3-1. Το γκολ έδωσε κάποιο κίνητρο στους παίκτες του Φερέρα και στο τέταρτο που απέμενε για τη συμπλήρωση της κανονικής διάρκειας του αγώνα οι γηπεδούχοι έψαξαν τον τρόπο να προκειμένου να ανοίξουν την πολυπρόσωπη άμυνα της οπισθοχωρημένης Τρίπολης.

Τίποτα όμως δεν άλλαξε στη συνέχεια με τον Αστέρα να παίρνει μία σπουδαία εκτός έδρας νίκη και ένα πολύτιμο τρίποντο, διατηρώντας παράλληλα το αήττητο σε 4 αγωνιστικές και τον Πανιώνιο πλέον να καλείται να βρει λύση προκειμένου να βγει το συντομότερο δυνατό από το αγωνιστικό αδιέξοδο.

Πέρασε και η Κροατία


Μετά την Γαλλία και η Κροτατία εξασφάλισε την παρουσία της στο Μουντοσμπάσκετ της Κωνσταντινούπολης μετά τη νίκη της με 76-69 επί της Ρωσίας.

Οι Κροάτες, αν και απογοητευμένοι, καθώς δεν είχαν περάσει ούτε 15 ώρες από τον αποκλεισμό τους από τη Σλοβενία, μπήκαν στο παιχνίδι έχοντας καλύτερο ρυθμό και με τους Ούκιτς και Κασούν να δίνουν τις λύσεις, προηγήθηκαν στο πρώτο δεκάλεπτο με 14-18. Οι Ρώσοι, όμως, αντέδρασαν στο δεύτερο δεκάλεπτο και έχοντας τον Μόνια σε εκπληκτική ημέρα, κατάφεραν να προηγηθούν 41-33 στο ημίχρονο έπειτα από ένα επιμέρους 27-15 στη δεύτερη περίοδο.

Οι παίκτες του Ρέπεσα, όμως, δεν εγκατέλειψαν το ματς. Εξάλλου, το κίνητρο ήταν μεγάλο. Ο νικητής έπαιρνε το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα γίνει του χρόνου στην Τουρκία και έτσι η Κροατία επέστρεψε στο παιχνίδι και κατάφερε να προηγηθεί με 47-53, αλλά οι Ρώσοι με ένα σερί 6-0 ισοφάρισαν 53-53 για να τελειώσει το τρίτο δεκάλεπτο με τους Κροάτες να προηγούνται 56-58.

Ο Μοζγκόφ κατάφερε να πάρει το πέμπτο φάουλ του Κασούν, αλλά οι Κροάτες δεν πτοήθηκαν που έχασαν τον «πύργο» τους. Ο Ούκιτς οργάνωνε και εκτελούσε εξαιρετικά, ο Ρόζιτς ανέλαβε πρωτοβουλίες και έτσι η Κροατία πήρε προβάδισμα τεσσάρων πόντων, τρία λεπτά πριν το τέλος του ματς (65-69). Οι Ρώσοι μείωσαν, αλλά ο Ούκιτς με τρίποντο-μαχαιριά ένα λεπτό πριν το τέλος, έστειλε την παρέα του στο Παγκόσμιο της Τουρκίας…

Δεκάλεπτα: 14-18, 41-33, 56-58, 69-76

Ρωσία (Μπλατ): Βοροντσέβιτς 8, Μπίκοφ 8, Φριντζον 3, ΜακΚάρθι 9, Σοκόλοφ, Μόνια 18, Πονγκράσοφ 6, Ζοζούλιν 8, Μοζγκόφ 9.

Κροατία (Ρέπεσα): Ούκιτς 18, Κους 5, Πόποβιτς 8, Βούισιτς 2, Ρόζιτς 14, Πλάνινιτς 5, Στόιτς, Λόντσαρ 6, Μπάνιτς, Νίσεβιτς 6, Κασούν 12.

Εκτός και ο Ζαϊρί


Δεν έφταναν τα άλλα προβλήματα του Ολυμπιακού, ήρθε και ο τραυματισμός του Ζαϊρί να «δέσει» το γλυκό! Ο Ζαϊρί δεν κατάφερε να ξεπεράσει πλήρως το αιμάτωμα στο πέλμα και τέθηκε εκτός μάχης του αγώνα της Θεσσαλονίκης!

Όλα αυτά τη στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» συνεχίζουν να μην υπολογίζουν στους Γκαλέτι, Ντάρμπισαϊρ, Μαρέσκα, Ντόμι και Σοϊλέδη, οι οποίοι ακολουθούν ειδικά προγράμματα για να ξεπεράσουν τα προβλήματα που τους ταλαιπωρούν! Τη θέση του Μαροκινού στην ενδεκάδα πιθανότατα θα πάρει ο Γιάννης Παπαδόπουλος, ο οποίος όμως δεν είναι 100% έτοιμος.

Με λίγα λόγια η σύνθεση του Ολυμπιακού θα αποτελείται από τους: Νικοπολίδη κάτω από τα δοκάρια, τους Ζεβλάκοφ, Μπράβο, Αβ. Παπαδόπουλο, Μέλμπεργκ στην άμυνα, τους Λεντέσμα, Τοροσίδη, Ντουντού, Γιάννης Παπαδόπουλος, Λεονάρντο στη μεσαία γραμμή και μοναδικό τον προωθημένο τον Ντιόγο, εκτός και αν προτιμηθεί ο Μήτρογλου που διανύει περίοδο φόρμας.

Οι υπόλοιποι της αποστολής: Πάρντο, Γκαλίτσιος, Πάντος, Κ. Παπαδόπουλος, Στολτίδης, Οσκαρ.

Κακά: «Μέσι ο καλύτερος»


Ακόμα και ο μεγάλος Κακα, παραδέχθηκε πως ο Μέσι είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο!

Η απόδοση του Μέσι με τους πρωταθλητές Ισπανίας την περασμένη περίοδο, αποτελεί κατά τον Κακά, την πιο τρανή απόδειξη της μεγάλης του αξίας. Οι δηλώσεις του Βραζιλιάνου στην ισπανική «AS», φανερώνουν την αναγνώριση της ανωτερότητας του μικρόσωμου στράικερ: «Αυτήν την στιγμή που μιλάμε, ο Μέσι είναι ο καλύτερος του κόσμου. Αυτή είναι η αλήθεια. Το επισημαίνω, αφού στο ποδόσφαιρο, ο κάθε παίκτης ζει για την στιγμή. Ο Μέσι είχε πολλές ωραίες στιγμές με την Μπαρτσελόνα, τους τελευταίους 12 μήνες».

Ο μεγάλος Βραζιλιάνος, δεν δίστασε να σχολιάσει και την άποψη του συμπατριώτη του Πελέ, ο οποίος δήλωσε πως θεωρεί τον Κακά τον καλύτερο του κόσμου: «Δεν συμφωνώ με την δήλωση αυτή. Σέβομαι ωστόσο την άποψη του Πελέ».

Ανανεώνει ο Πίπο!


Το λέει ακόμη η καρδιά του και εφόσον συνεχίζει να αποδίδει όπως στα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, δεν υπάρχει λόγος να σταματήσει! Ο Πίπο Ιντζάγκι διανύει το 36 έτος της ηλικίας του, όμως όταν πατά στους αγωνιστικούς χώρους… ξανανιώνει! Το συμβόλαιό του με τη Μίλαν εκπνέει το καλοκαίρι του 2010, αλλά όπως αναφέρει η «corriere dello sport» άμεσα θα του ζητηθεί να περάσει από τα γραφεία για να υπογράψει την επέκταση!

Οι «ροσονέρι» συνεχίζουν να ποντάρουν πολλά στην εκτελεστική δεινότητα του Ιταλού επιθετικού και δεν προτίθενται να τον αφήσουν ελεύθερο. Τις επόμενες ημέρες οι εκπρόσωποι του θα συναντηθούν με τους αντίστοιχους της Μίλαν, προκειμένου να ολοκληρώσουν τα τυπικά της νέας συμφωνίας. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Πίπο θα συνεχίσει στο «Σαν Σίρο» μέχρι το 2011.

Συνέχεια με νίκες για Μπάγερν, Μάιντζ


Άλλη μια νίκη πήρε η Μπάγερν στο Γερμανικό πρωτάθλημα φτάνοντας στις τρεις σερί, έστω και αν δυσκολεύτηκε πολύ μέχρι να κάμψει την αντίσταση της Νυρεμβέργης με 2-1 στην «Αλιάντς Αρένα» στο βαυαρικό ντέρμπι για την έκτη αγωνιστική της Bundesliga. Το γκολ του Τσούπο-Μότινγκ για την ομάδα του Άγγελου Χαριστέα (που δεν αγωνίστηκε) στο 73’, με το οποίο ισοφαρίστηκε το τέρμα του Ίβιτσα Όλιτς από το 55’, έβαλε σε μπελάδες την ομάδα του Λουίς Φαν Γκάαλ, αλλά η κεφαλιά του Ντάνιελ Βαν Μπούιτεν από τη σέντρα του Ρόμπεν στο 82’ αποκατέστησε την τάξη και η Μπάγερν έφτασε τους 11 βαθμούς.

Τόσους έχει και η Μάιντς, που συνεχίζει να εντυπωσιάζει καθώς πέρασε με 3-2 από την έδρα της Μπόχουμ. Ο Αντρέας Ίβανσιτς πέτυχε το πρώτο (με κεφαλιά!) και δημιούργησε το δεύτερο γκολ της ομάδας του πραγματοποιώντας ακόμη μία πολύ καλή εμφάνιση. Αίσθηση προκάλεσε η παρθενική νίκη της Κολωνίας, αφού ήρθε στη Στουτγκάρδη με 2-0 απέναντι στην ομώνυμη ομάδα που εξακολουθεί να προβληματίζει με την απόδοσή της. Η Χόφενχαϊμ με τρία γκολ στο τελευταίο πεντάλεπτο επικράτησε με 4-2 της Ντόρτμουντ εκτός έδρας, ενώ Ανόβερο και Ντόρτμουντ έμειναν στο 1-1.

Το πρόγραμμα της έκτης αγωνιστικής:

Παρασκευή 18/9 (21:30)

Σάλκε-Βόλφσμπουργκ 1-2
(80΄ Χέβεντες - 55΄, 81΄ Τζέκο)

Σάββατο 19/9 (16:30)

Μπάγερν Μονάχου-Νυρεμβέργη 2-1
(55’ Όλιτς, 82’ Βαν Μπούιτεν-73’ Τσούπο-Μότινγκ)

Στουτγκάρδη-Κολωνία 0-2
(25’ Φράις, 89’ Σανού)

Ανόβερο-Ντόρτμουντ 1-1
(48’ Κόναν-45’ Σαχίν)

Μπόχουμ-Μάιντς 2-3
(7’ Αζαουάγκ, 45’ Κλίμοβιτς-44’ Ίβανσιτς, 52’, 71’ Σούρλε)

Γκλάντμπαχ-Χόφενχαϊμ 2-4
(10’ Αράνγκο, 17’ Κολαούτι-22’ Σαλίχοβιτς, 86’ Μαϊκοσούελ, 89’ Ομπάσι, 90’ Μπα)

Κυριακή 20/8 (18:30)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Αμβούργο 16:30
Χέρτα Βερολίνου-Φράιμπουργκ
Λεβερκούζεν-Βέρντερ Βρέμης

Τenorio..Στοίχημα....


Καλησπέρα.


Από τα μάτς των 5 έχω διάθεση να ρισκάρω στόν άσσο
επιβίωσης γιά την Χάλμσταντ, απέναντι στήν χωρίς ψυχολογία
καί στόχους, Χέλσινμπορκγ.

Κάτι ανάλογο με το μεσοβδόμαδο μάτς της Γκάις έτσι και σήμερα
χάλμσταντ for life..



Στα βραδυνά θα πάω με Πόρτο, νομίζω αν το δεί κανείς και από
θέμα απόδοσης αξίζει το ρίσκο στο διπλό ,αν καί η Μπράγκα
είναι σε μεγάλη φόρμα, πάω με το καλύτερο σύνολο και το πιό βαρύ
όνομα στο ζευγάρι..στο 2,15 καλά είναι η Πόρτο.



Βέλεζ λέω, με μεγάλη ψυχολογία και σε καλή φόρμα έπειτα
απο την μεσοβδόμαδη νίκη επί της Μπόκα,μπορεί και σήμερα
να κάνει την νίκη απέναντι στην Ιντεπεντιέντε στο ουδέτερο
της Λανούς.


Κάποια άλλα σημεία που αξίζουν προσοχής το διπλό της
Ρέν ίσως σε απόδοση εκτός οππαπ στο 2,10 ναί.

Λ'εω καί Μαγιόρκα λόγω έδρας και εμπειρίας έναντι της Τενερίφης
στο 2,00 εκτός οππαπ..


Χάλμσταντ-Μαγιόρκα-Ρέν-Πόρτο-Βελέζ

σε ένα σύστημα με ζητούμενα και ολά καλά....


καλό Σαββατοκύριακο..τα σέβη μού....

Ο Γκέι απειλεί το ρεκόρ του Μπολτ


Υποσχέσεις για μεγάλες επιδόσεις μέσα στην επόμενη σεζόν, έδωσαν οι διάσημοι σπρίντερ Ασάφα Πάουελ και Τάισον Γκέι, με τον Αμερικανό να μη διστάζει να δηλώσει πως «το ρεκόρ του Γιούσεϊν Μπολτ βρίσκεται υπό απειλή».

Ο Γκέι πιστεύει ότι μπορεί να καταρρίψει το ρεκόρ του Τζαμαϊκανού, ενώ αναφορικά με την κατάσταση τόσο του ίδιου, όσο και του Ασάφα Πάουελ, σχολίασε: «Την επόμενη χρονιά θα είμαι απολύτως υγιής όπως και ο Ασάφα». Πιο «προσγειωμένος» στις δηλώσεις του ήταν ο Πάουελ: «Μπορούμε σίγουρα να πλησιάσουμε το παγκόσμιο ρεκόρ, όμως είναι δύσκολο να το καταρρίψουμε».

Έμεινε έξω ο Ελευθερόπουλος *


Χωρίς τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ ο ΠΑΣ Γιάννινα την Κυριακή για την τέταρτη αγωνιστική. Ο τερματοφύλακας των Ηπειρωτών δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του στη μέση και δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή. Εκτός έμεινε ο ανέτοιμος ,b>Τζάνης. Αντίθετα, ο Ζαφειρόπουλος,/b> αποθεραπεύτηκε εγκαίρως και μαζί με τον ,b>Σικαλιά θα διεκδικήσουν τη θέση κάτω από τα γκολπόστ.

Στην αποστολή που επέλεξε ο Γιώργος Παράσχος συμμετέχουν οι εξής: Σικαλιάς, Ζαφειρόπουλος, Στάθης, Ντάσιος, Μαϊστόροβιτς, Κώτσιος, Κούσας, Μπαλάφας, Ανδράλας, Σκαρντοβέλι, Γεωργιάδης, Μιχαλόπουλος, Βαγγελής, Μενδρινός, Σαϊτιώτης, Κοντογουλίδης, Σιαλμάς, Μπακαγιόκο και Ντιμπαλά.

Με προβλήματα ο Εργοτέλης *


Χωρίς -όπως αναμενόταν- τους Ζόλτ Πόζα και Δημήτρη Κοιλιάρα αναχώρησε η αποστολή του Εργοτέλη για την κυριακάτικη αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό στη Βοιωτία.
Ο Ούγγρος τερματοφύλακας, όπως και ο διεθνής Έλληνας άσος, δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζουν. Ο μεν Πόζα έχει ενοχλήσεις στο ισχίο, ο δε Κοιλιάρας,/b> στον ώμο και μαζί με τον επίσης τραυματία Γιώργο Σελληνιωτάκη έμειναν εκτός αποστολής.
Οι 19 παίκτες που επέλεξε μετά την τελευταία προπόνηση, το Σάββατο το πρωί ο Νίκος Καραγεωργίου είναι οι: Δασκαλάκης, Αθανασίου, Χίμπλινγκερ, Σασιασβίλι, Κορδονούρης, Ρομάνο, Φραγκουλάκης, Κοιλιάρας Γιάννης., Μπούντιμιρ, Βίσιο, Λεάλ, Τζούνιορ, Ορφανός, Μπέτο, Βερπακόφσκις, Ρουμπάκης, Γελαδάρης, Τσεσνάουσκις και Σιάκκας.
Με τα όσα έχει δείξει όμως μέχρι τώρα ο Νίκος Καραγεωργίου, προσανατολίζεται για επιθετικό σχήμα σύστημα 4-3-3 δείχνοντας να έχει κατασταλάξει στην ενδεκάδα που θα ξεκινήσει. Σύμφωνα λοιπόν με τα πλάνα του Καβαλιώτη τεχνικού ο Δασκαλάκης θα καθίσει κάτω από τα δοκάρια με τον Ρουμπάκη στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Βίσιο στο αριστερό και τους Χίμπλιγκερ, Σασιασβίλι να συνθέτουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

Μπροστά από την τετράδα της άμυνας θα βρίσκεται ο Κορδονούρης, αναλαμβάνοντας την αποστολή να εξουδετερώσει τον Μπάρκογλου. Οι άλλοι δύο στο κέντρο θα είναι ο Τζούνιορ με τον Μπέτο. Για την τριάδα της επίθεσης αυτή θ' αποτελείται από τον Μπούντιμιρ στην κορυφή, συνεπικουρούμενος από τον Τσεσνάουσκις στη δεξιά πλευρά και τον Λεάλ στην αριστερή.

Πανέτοιμη η Ξάνθη για το ντέρμπι

Το πρωί του Σαββάτου ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της Ξάνθης για το γειτονικό ντέρμπι με τον Πανθρακικό, την Κυριακή στα Πηγάδια.
Το τεχνικό δίδυμο των Γκουτσίδη-Κωνσταντινίδη, το οποίο θα έχει την επίβλεψη της ομάδας έως ότου βρεθεί ο αντικαταστάτης του Βόλφγκανγκ Βολφ, ανακοίνωσε την 20μελή αποστολή, η οποία αποτελείται από τους: Γκσπούρνιγκ, Λυμπερόπουλο, Σουάνη, Κωστούλα, Βάλλα, Τζάκι, Πόι, Παπαδημητρίου, Στρμπα, Κουκιέλκα, Μαρσελίνιο, Φαμπιανέζι, Φλίσκα, Μάνταλο, Βακουφτσή, Κιντάνα, Σταθάκη, Τζιωρτζόπουλο, Λουτσιάνο και Ζιέντσιουκ.

Αφιέρωμα στο ντέρμπι του Μάντσεστερ


Μάντσεστερ Γιουνάιτετ ή Μάντσεστερ Σίτυ;,/b> Το ντέρμπι της πόλης του Μάντσεστερ έρχεται με του «πολίτες» να αμφισβητούν την κυριαρχία των μεγάλων τους αντιπάλων. Το ντέρμπι του Μάντσεστερ έχει αποκτήσει πρόσθετο ενδιαφέρον εφέτος, έπειτα από την πορεία των «πολιτών». Η ομάδα του Μαρκ Χιουζ μετρά τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες και πάει στο «Ολντ Τράφορντ» για να το αλώσει, όπως έκανε το Φεβρούαριου του 2008. Στους τότε σκόρερ ήταν ο Μπενζανί Μβαρουβαρί, ο οποίος λογικά θα χρησιμοποιηθεί από τον Ουαλό προπονητή. Βλέπετε οι Σάντα Κρουζ, Ρομπίνιο, Τέβεζ είναι τραυματίες, ενώ ο Αντεμπαγιόρ τιμωρήθηκε με τρεις αγωνιστικές για την αντιαθλητική του ενέργεια κατά του Ρόμπι Φαν Πέρσι. Οι γηπεδούχοι, από την πλευρά τους, επιβεβαίωσαν την προηγούμενη αγωνιστική ότι παραμένουν πάντα τα «αφεντικά» της Πρέμιερσιπ, παρά την ήττα από της Μπέρνλι.
Η ιστορία
Πρώτη συνάντηση έγινε στις 12 Νοεμβρίου 1881 ανάμεσα στην Γουέστ Γκόρτον (Μαν. Σίτυ) και την Νιούτον Χιθ (Μαν. Γιουνάιτετ). Οι κόκκινοι κέρδισαν 3-0. Το 1894-95 έγινε ο πρώτος αγώνας πρωταθλήματος με την Γιουνάιτετ να συντρίβει την Σίτυ με 5-2. Στον πρώτο αγώνα για την πρώτη κατηγορία η Σίτυ κέρδισε με 3-0 την περίοδο 1906-07. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι πριν από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο οι οπαδοί των δύο ομάδων παρακολουθούσαν τα παιχνίδια των αντιπάλων τους!
Στατιστικά
Η κόκκινοι έχουν την πρωτοπορία εδώ καθώς μετράνε 61 νίκες έναντι 41 της Σίτυ ενώ άλλα 49 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα. Η μεγαλύτερη νίκη ανήκει στην Σίτυ (6-1) το 1926 ενώ και οι δύο έχουν από μια νίκη με 5-0. Ιστορικό παραμένει ακόμα το παιχνίδι όπου ο Ντένις Λοου σκόραρε εις βάρος της Γιουνάιτετ και την έστειλε στην β κατηγορία αφού είχε αγωνιστεί για 19 χρόνια με τους κόκκινους πριν! Η μεγαλύτερη προσεύλευση έγινε το 1948 όπου 78.000 άνθρωποι είδαν το παιχνίδι.

Αργεντινή Μέσι:"Θα είμαστε στο Μουντιάλ"


Αισιόδοξος ότι παρά την "φτωχή" συγκομιδή της Αργεντινής στα προκριματικά, θα καταφέρει τελικά να δώσει το "παρών" στην τελική φάση, εμφανίστηκε ο Λιονέλ Μέσι.


"Θα είμαστε στο Παγκόσμιο Κύπελλο, διαφορετικά θα είναι άσχημο", ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ όταν του ζητήθηκε να κάνει σύγκριση του συστήματος με το οποίο αγωνίζεται η Μπαρτσελόνα και η Εθνική ομάδα της χώρας του.

"Δεν είναι το ίδιο στην Μπαρτσελόνα, όπως όμως και οι συμπαίκτες μου δεν είναι ίδιοι, δεν γίνεται σύγκριση. Μου αρέσει το σύστημα στην Μπαρτσελόνα, το έχω συνηθίσει. Πάντα παίζουμε επιθετικά και μας αρέσει", υποστήριξε.

Αργεντινή, Παράξενα Η εφορία πήρε τα σκουλαρίκια του Μαραντόνα





Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Αργεντινής χρωστά περίπου 31.000.000 ευρώ στην ιταλική εφορία από την εποχή που μεγαλουργούσε στη Νάπολι.

Οι εφοριακοί τον επισκέφθηκαν στην κλινική και τον απάλλαξαν από το βάρος ενός ζευγαριού διαμαντένιων σκουλαρικιών, η αξία των οποίων αγγίζει τα 4.000 ευρώ. Το χρηματικό ποσό αντιστοιχεί σε δόση προς την εφορία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μαραντόνα χάνει τα κοσμήματα του από την εφορία. Το 2005 αναγκάστηκε να παραδώσει δύο ρολόγια μάρκας Rolex, όταν βρέθηκε στη χώρα για να συμμετάσχει σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα για φιλανθρωπικό σκοπό.

Αγγλία Τέρι:"Θέλω να γίνω προπονητής της Τσέλσι"


Την επιθυμία του να γίνει προπονητής της Τσέλσι μόλις σταματήσει το ποδόσφαιρο εξέφρασε ο Τζον Τέρι, με δηλώσεις που έκανε σε αγγλικά Μέσα.


Ο Τζον Τέρι έχει εκφράσει πολλές φορές την αγάπη του για την Τσέλσι, ενώ αυτή τη στιγμή είναι ο φυσικός ηγέτης της ομάδας μαζί με τον Φρανκ Λάμπαρτ.

Με δηλώσεις του ο 28χρονος αμυντικός εξέφρασε την επιθυμία του να βρεθεί στον πάγκο της ομάδας μόλις σταματήσει το ποδόσφαιρο, αφού το βλέπει ως φυσιολογική εξέλιξη.

"Θέλω να προπονήσω την Τσέλσι μια ημέρα. Είναι μια φυσιολογική εξέλιξη πιστεύω για ένα παίκτη το να γίνει προπονητής. Δεν με πειράζει το να κολυμπήσω στα βαθιά, ίσα ίσα μου αρέσει γιατί λατρεύω το ποδόσφαιρο".

Ολυμπιακός Προπόνηση υπό το βλέμμα του Ζίκο

Μια εβδομάδα γεμάτη εξελίξεις (απόλυση Κετσπάγια, νίκη με Άλκμααρ, πρόσληψη Ζίκο) πλησιάζει προς το τέλος της για τον Ολυμπιακό, όμως η τελευταία μέρα (Κυριακή) έχει πολύ μεγάλη σημασία για τους νταμπλούχους Ελλάδας.

Οι Πειραιώτες ταξιδεύουν στην Θεσσαλονίκη για το πρώτο ντέρμπι του πρωταθλήματος και θέλουν να επιστρέψουν στην βάση του με το τρίποντο στις αποσκευές.

Η νίκη δεν είναι απλή επιθυμία αλλά αυτοσκοπός για τους πρωταθλητές και οι λόγοι είναι και ψυχολογικοί αλλά κυρίως βαθμολογικοί.

Πάντως, ο Ολυμπιακός έχει πολλά συν με το μέρος του, όπως την παράδοση, την καλή ψυχολογία που έφερε η νίκη με την Άλκμααρ, αλλά και το πάθος που έδειξαν οι Πειραιώτες στο ματς της Τετάρτης. Δεν γνωρίζουμε αν στην Τούμπα οι "ερυθρόλευκοι" θα παρουσιάσουν το καλό τους πρόσωπο -για πρώτη φορά φέτος- αυτό όμως που προκύπτει κι αυτό που έχουν σκοπό να κάνουν είναι να μπουν μέσα διψασμένοι για τη νίκη.

Η Τούμπα είναι σίγουρα μια δύσκολη έδρα όμως οι νταμπλούχοι δεν... προβληματίζονται και προετοιμάζονται κατάλληλα υπό τις οδηγίες του Μπάντοβιτς και το βλέμμα του Ζίκο.

Ντιόγκο: "Θα μάθουμε πολλά από τον Ζίκο"

Στο άκουσμα της πρόσληψης του Ζίκο δεν ήταν λίγοι αυτοί που σκέφτηκαν πως ο Ντιόγκο μπορεί στα χέρια του συμπατριώτη του να... αναστηθεί ποδοσφαρικά.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός είναι σε κάκιστη κατάσταση την φετινή χρονιά και αυτό σίγουρα προβληματίζει τους Πειραιώτες που ξόδεψαν ένα καράβι λεφτά για να τον φέρουν στον Πειραιά και επένδυσαν σ' αυτόν.

Δεν ξέρουμε αν με την έλευση του Ζίκο στο μεγάλο Λιμάνι ο Ντιόγκο θα βρει τον παλιό καλό του εαυτό, όμως αυτό που είναι σίγουρο και το δήλωσε και ο Βραζιλιάνος επιθετικός είναι πως με τον "λευκό Πελέ" στον πάγκο οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού θα μάθουν πολλά.

"Αυτό που συνέβη είναι σίγουρα πολύ καλό. Ο Ζίκο είναι ένα είδωλο στη Βραζιλία, είναι εξαιρετικός προπονητής αλλά και άνθρωπος. Θα είναι εξαιρετική προοπτική για τον Ολυμπιακό, γιατί ήταν ένας μεγάλος παίκτης και θα μάθουμε πολλά απ' αυτόν. Πιστεύω πως θα μας βοηθήσει αρκετά και στην επίθεση", δήλωσε ο Ντιόγκο σε ΜΜΕ της χώρας του.

Όσο για το ματς με το ΠΑΟΚ ο Βραζιλιάνος άσος υπογράμμισε: "Είχα την τύχη να σκοράρω δύο φορές. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, ένα κλασικό ντέρμπι, αλλά ελπίζω να κερδίσουμε και να σκοράρω ξανά".

Δεν προπονήθηκαν αλλά παίζουν Αβραάμ, Ζαϊρί

Τα προβλήματα δεν σταματούν στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού όμως ευτυχώς δεν είναι σοβαρά. Αβραάμ Παπαδόπουλος (αιμάτωμα στην δεξιά ποδοκνημική) και Ζαουάντ Ζαϊρί (αιμάτωμα στο πέλμα) ακολούθησαν θεραπεία και ατομικό πρόγραμμα στην προπόνηση της Παρασκευής, όμως βρίσκονται κανονικά στην αποστολή για τον αγώνα της Τούμπας.

Τόσο ο Έλληνας αμυντικός, όσο και ο Μαροκινός μέσος θα ξεπεράσουν λογικά τα προβλήματα που τους ταλαιπωρούν και αναμένεται να αγωνιστούν κανονικά κόντρα στον ΠΑΟΚ (Κυριακή 20/9, 21:15).

Στο μεταξύ, οι Μαρέσκα και Σοϊλέδης συνέχισαν τα προγράμματα αποκατάστασης που ακολουθούν και τα οποία περιλάμβαναν πρόγραμμα ατομικής προπόνησης στο γυμναστήριο και στο γήπεδο.

Ο Ντομί ακολούθησε πρόγραμμα που περιλάμβανε θεραπεία και ατομική προπόνηση στο γυμναστήριο όπως και ο Γκαλέτι, ενώ ο Ντάρμπισιρ ακολούθησε πρόγραμμα ατομικής προπόνησης στο γήπεδο.

Μετά το τέλος της προπόνησης, ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς ανακοίνωσε τα ονόματα των 19 ποδοσφαιριστών που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή και οι οποίοι είναι: Νικοπολίδης, Πάρντο, Γκαλίτσιος, Λεονάρντο, Ζεβλάκοφ, Πάντος, Τοροσίδης, Ρ. Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ντουντού, Στολτίδης, Όσκαρ, Λεντέσμα, Γ. Παπαδόπουλος, Ντιόγκο, Ζαϊρί, Μήτρογλου.

Η προετοιμασία των νταμπλούχων Ελλάδας για τον αγώνα με τον Δικέφαλλο του Βορρά στην Θεσσαλονίκη, ολοκληρώνεται το Σάββατο με την προπόνηση που θα γίνει στις 14:30 στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη.

Super League ΠΑΣας στο ΟΑΚΑ ή στην Τούμπα

Τρία αμφίρροπα παιχνίδια έχει η έναρξη της 4ης αγωνιστικής το Σάββατο σε Νέα Σμύρνη, Καβάλα και Καυτανζόγλειο αλλά τα σπουδαία έρχονται την Κυριακή με τα καθοριστικά ματς σε Γιάννινα (ΠΑΣ-ΑΕΚ), ΟΑΚΑ (ΠΑΟ-Αρης) και το ντέρμπι της Τούμπα μεταξύ ΠΑΟΚ και ΟλυμπιακούΣτην Νέα Σμύρνη ανοίγει η αυλαία της 4ης αγωνιστικής με τους Πανιώνιο και Αστέρα Τρίπολης να επιδιώκουν το "τρίποντο" για διαφορετικούς λόγους. Την ίδια ώρα η Νέα Καβάλα μετά την ισοπαλία με τον Ολυμπιακό υποδέχεται τον Ατρόμητο που δεν έχει πετύχει νίκη ακόμα. Το Σάββατο το τελευταίο ματς ανάμεσα σε Ηρακλή και Λάρισα θα γίνει χωρίς οπαδούς λόγω της τιμωρίας των γηπεδούχων.

Το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό στην Τούμπα είναι αυτό που ξεχωρίζει στο κυρίως "πιάτο" της 4ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα.

Ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον αήττητο Αρη στο ΟΑΚΑ ενώ η "τραυματισμένη" ΑΕΚ ταξιδεύει στα Γιάννενα για να αντιμετωπίσει τον ΠΑΣ. Θρακιώτικο ντέρμπι στην Ξάνθη, όπου οι Ακρίτες υποδέχονται τον Πανθρακικό ενώ αμφίρροπο ματς γίνεται και στην Λειβαδιά, μεταξύ της τοπικής ομάδας και του Εργοτέλη


Πανιώνιος-Αστέρας Τρίπολης 16:45, ΣΚΑΪ
Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας (Πειραιάς)
Γήπεδο: Πανιωνίου ΓΣ

Χωρίς νίκη παραμένει από την έναρξη του πρωταθλήματος ο Πανιώνιος και ο τεχνικός της ομάδας κ. Φερέρα τόνισε για το ματς με τους Αρκάδες. "Οφείλουμε αυτή τη νίκη στον κόσμο μας και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να την κατακτήσουμε..." τόνισε ο Βέλγος προπονητής που υποστήριξε πως η ομάδα του δεν αποκλείεται να θυσιάσει το θέαμα προκειμένου να πετύχει το σκοπό της και να κατακτήσει το πρώτο "τρίποντο" στο φετινό πρωτάθλημα. Αγωνιστικά, ο τεχνικός του Πανιωνίου θα έχει στην διάθεσή του τον Ριέρα που θα κάνει το ντεμπούτο του ενώ αντίθετα θ' απουσιάσει ο Κουμορτζί.

Ο καλύτερος στα εκτός έδρας ματς (σε σχέση με την εικόνα στην έδρα του) Αστέρας Τρίπολης φιλοξενείτε στην Νεά Σμύρνη. Ο τεχνικός των Αρκάδων, Μάριο Γκόμες θα έχει στην διάθεσή του, τους Καούνο και Ζεάν Κάρλος και με τις καλύτερες επιλογές θα επιδιώξει να διατηρήσει το αήττητο της ομάδας του σε μια έδρα που δεν έχει θετικά αποτελέσματα στις δύο τελευταίες επισκέψεις. "Η ομάδα βελτιώνεται παιχνίδι με παιχνίδι και πιστεύω πώς θα φανεί στο γήπεδο" τόνισε για το ματς ο αρχηγός, Νίκος Λαζαρίδης.


Νέα Καβάλα-Ατρόμητος Αθηνών 16:45, Novasports
Διαιτητής: Μιχάλης Τσινιάρης (Αθήνας)
Γήπεδο: Εθνικό "Ανθή Καραγιάννη"

Μετά την ισοπαλία στο Καραϊσκάκη στην Καβάλα δεν σκέφτονται άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης κόντρα στον Ατρόμητο προκειμένου να μην πάει στράφει η σπουδαία προσπάθεια των Αργοναυτών επί των πρωταθλητών Ελλάδος. Αυτό ζήτησε και ο τεχνικός των "μπλε" Γιάννης Παπακώστας, προκειμένου να "ζεστάνουν" και πάλι το κοινό του συλλόγου εντός έδρας μετά την ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης. Αγωνιστικά, εκτός αποστολής έμεινε ο Ψωμάς, που είναι δεν είναι ακόμα έτοιμος και την θέση του πήρε ο Λεοντίου.

Να συνεχίσουν τις θετικές εμφανίσεις και να τις συνδιάσουν με μια νίκη θα επιδιώξουν στον Ατρόμητο. Μετά την ισοπαλία στο Αλκαζάρ οι Περιστεριώτες πηγαίνουν στην Καβάλα για ένα ακόμα εκτός έδρας παιχνίδι. "Εχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που δείχνει μέχρι τώρα ότι και καλό σύνολο έχει αλλά και καλή ποιότητα παικτών" τόνισε ο Γιώργος Δώνης που ζήτησε πάθος, προσοχή και περισσότερη ουσία στο παιχνίδι των ποδοσφαιριστών του. Μοναδική απουσία για την ομάδα του Ατρομήτου ο τιμωρημένος Μπλένχιο.

Ηρακλής-Λάρισα 19:00, Novasports

Διαιτητής: Γιώργος Ευαγγέλου Γιαννόπουλος (Αθήνας)
Γήπεδο: Καυτανζόγλειο

Η τελευταία ήττα του Ηρακλή εντός έδρας ήταν από την Λάρισα τον Μάρτιο και αυτό το θυμούνται ακόμα στο στρατόπεδο του "Γηραιού" και για τον λόγο αυτό θέλουν την ρεβάνς. Οι παίκτες του Ολεγκ Προτάσοφ μετά την ήττα από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, θέλει η ομάδα του να επιστρέψει στις επιτυχίες. ". Περιμένουμε πολύ αυτό το παιχνίδι καθώς μετά από μια ήττα πρέπει να επιστρέψεις όσο πιο γρήγορα στις νίκες και να συνεχίσεις την πορεία σου" ήταν τα λόγια του και γνωρίζει πως το έργο των ποδοσφαιριστών του θα είναι δύσκολο μετά και την τιμωρία με την απουσία των οπαδών από τις εξέδρες.

Να εκμεταλλευθεί την καλή της παράδοση στα τελευταία ματς κόντρα στον Ηρακλή αλλά και το γεγονός ότι δεν θα έχει την συμπαράσταση των οπαδών του (ο Ηρακλής) θέλει για το ματς στο Καυτανζόγλειο η Λάρισα. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης χαρακτήρισε ιδιαίτερο το ματς λόγω της απουσίας φιλάθλων ωστόσο ζήτησε από τους παίκτες του την νίκη, την οποία και αγνοούν στο πρωτάθλημα μετά από τρεις αγωνιστικές. Αγωνιστικά, οι "βυσσινί" θα στερηθούν μόνο τις υπηρεσίες του Μεξικάνου επιθετικού, Ντε Νίγκρις που είναι τραυματίας.

ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ 16:45, Novasports

Διαιτητής: Δημήτρης Καλόπουλος (Θεσ/κης)
Γήπεδο: Εθνικό "Οι Ζωσιμάδες"

Σ' ένα κατάμεστο γήπεδο για άλλο ένα παιχνίδι θα παρουσιαστεί ο ΠΑΣ Γιάννινα με τον τεχνικό της ομάδας κ. Παράσχο να "πονοκεφαλιάζει" για την θέση του τερματοφύλακα. Συγκεκριμένα και ενώ ο Νίκος Ζαφειρόπουλος έχει τεθεί νοκ άουτ (κάταγμα στον καρπό), ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος αισθάνθηκε ενοχλήσεις στην μέση του και έχει οξεία οσφυαλγία μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες να παίξει. Στην περίπτωση αυτή, ο περσινός γκολκίπερ Σικαλιάς θα πάρει θέση κάτω από τα γκολπόστ.

Η βαριά ήττα στην Αγγλία από την Εβερτον για το Europa League σε συνδιασμό με τις απουσίες που έχει η ΑΕΚ στην επίσκεψή της στα Γιάννινα, δυσκολεύουν πολύ το "έργο" της "Ενωσης". Σε μια δύσκολη έδρα που θα είναι και "αστακός" οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς πριν τα ντέρμπι με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό καλείται να δείξει ψυχικά αποθέματα και να πάρει άλλη μια καθοριστική νίκη μετά από αυτές με Ατρόμητο και Ηρακλή. Στις απουσίες για τους "κιτρινόμαυρους" (Σκόκο, Καράμπελας, Γκέντσολου, Αλεξόπουλος, Λαγός, Ρίκκα, Μανωλάς, Κουτρομάνος, Αραμπατζής) προστέθηκαν οι Ζεράλδο Αλβες και Ενσαλίβα.



Λεβαδειακός-Εργοτέλης 16:45, Novasports

Διαιτητής: Κώστας Παπασταμάτης (Αθήνας)
Γήπεδο: Δημοτικό Λειβαδιάς

Μετά τα παράπονα για τα ΜΜΕ και την βοήθεια των οπαδών, ο κ. Κομπότης υποστήριξε ότι τελικά δεν θα πολιτευθεί στις επερχόμενες εκλογές. Στο δεύτερο παιχνίδι εντός έδρας, ο τεχνικός των "πράσινων" Μόμτσιλο Βούκοτιτς θα έχει στην διάθεσή του, τόσο τον Μιχάλη Καψή όσο και τον Μαρτορέλ. Ο τεχνικός του συλλόγου της Βοιωτίας, ζήτησε από τους παίκτες του να αγωνιστούν με το ίδιο πάθος όπως και στο ματ με τον Πανιώνιο προκειμένου να πετύχουν άλλη μια κρίσιμη νίκη για την συνέχεια του πρωταθλήματος.

"Το αποτέλεσμα που είχαμε στο περσινό παιχνίδι που δώσαμε στη Λειβαδιά ήταν πολύ άσχημο για εμάς και η αποστολή πρέπει να είναι απόλυτα έτοιμη για να ανταποκριθεί σε αυτόν τον αγώνα" τόνισε ο τεχνικός του Εργοτέλη στους παίκτες του ενόψει του ματς στην Λειβαδιά. Αγωνιστικά, ο προπονητής των Κρητών υπολογίζει στις υπηρεσίες του Βερπακόφσκις, ο οποίος δεν αποκλείεται να είναι στο βασικό σχήμα σε αντίθεση με τον απόντα Δημήτρη Κοιλιάρα.






Σκόντα Ξάνθη-Πανθρακικός 16:45, ΝΕΤ


Διαιτητής: Πέτρος Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)
Γήπεδο: Σκόντα Ξάνθη ΑΚ Πηγαδιών

Ακέφαλη... αλλά με στόχο την νίκη θα παραταχθεί μετά την απομάκρυση του Βόλφανγκ Βολφ, η ακριτική ομάδα. Το άσχημο θέαμα αλλά και το γεγονός της απώλειας νίκης στα τρία προηγούμενα ματς ήταν αρκετά προκειμένου να απομακρυνθεί από την θέση του ο Γερμανός τεχνικός με τον αντικαταστάτη του να ανακοινώνεται από τον κ. Πανόπουλο την προσεχή Δευτέρα. Την ομάδα στο ντέρμπι με τον Πανθρακικό θα κοουτσάρει ο μέχρι πρότεινος βοηθός Κώστας Κωνσταντινίδης.

Την πίστη στις δυνατότητες της ομάδας του εξέφρασε με δηλώσεις του ο Αλμπέρ Καρτιέ, παρά το γεγονός ότι ακόμα και τώρα δεν έχει πάρει μια νίκη στο πρωτάθλημα. "Δεν μας αγχώνει που δεν έχουμε ακόμη βαθμούς, δουλεύουμε και θα έρθουν και τα αποτελέσματα" τόνισε ο Γάλλος προπονητής και συμπλήρωσε για την τοπική κόντρα των δύο συλλόγων "Κάθε παιχνίδι-ντέρμπι είναι μοναδικό. για το παιχνίδι στα Πηγάδια η ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας μετά την απόφαση της διοίκησης της Σκόντα Ξάνθης να μην δώσει εισιτήρια για τις ανάγκες των οπαδών της.


Παναθηναϊκός-Αρης 19:00, Novasports

Διαιτητής: Μιχάλης Ντάκος (Ξάνθης)
Γήπεδο: Σπύρος Λούης Ολυμπιακό Στάδιο

Αλλη μια ευρωπαϊκή "σφαλιάρα" δέχτηκε φέτος ο Παναθηναϊκός με τους οπαδούς αλλά και τους διοικούντες να απογοητεύονται. "Σηκώστε κεφάλι και μην απογοητεύεστε" το μήνυμα της διοίκησης προς τους "παλιούς" παίκτες στην προτελευταία προπόνηση, αφού ο κ. Αντωνίου αλλά και ο Τεν Κάτε γνωρίζουν πως η ψυχολογία θα παίξει καθοριστικό ρόλο προκειμένου οι "πράσινοι" επιστρέψουν σ' ένα παιχνίδι για την Σούπερ Λίγκα. Εκεί, που έχουν το απόλυτο 3Χ3 και θέλουν με μια ακόμα επαγγελματική νίκη να διατηρηθούν στην κορυφή της βαθμολογίας.

Να διατηρήσουν το αήττητο και στο δύσκολο ματς της Αθήνας θα προσπαθήσουν οι παίκτες του Αρη, με τον τεχνικό της ομάδας κ. Μαζίνιο να δίνει το σύνθημα. "Θα αλλάξουμε την τακτική μας με την πεποίθηση ότι θα πάρουμε βαθμό ή βαθμούς στην Αθήνα. Δεν θα πάμε για να χαρίσουμε τίποτα στην αντίπαλη ομάδα. Θέλουμε να διατηρηθούμε στις πρώτες θέσεις που βρισκόμαστε τόνισε ο τεχνικός ο Ιομάρ Μαζίνιο που θέλει να καταφέρει με τους παίκτες του ότι έγινε και την περίοδο 2006-07 που οι Θεσσαλονικείς έφυγαν νικητές από την Αθήνα.



ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 21:15, Novasports

Διαιτητής: Αναστάσιος Κάκος (Κέρκυρας)
Γήπεδο: Τούμπας

"Θέλουμε να νικήσουμε, με αυτήν την προσέγγιση θα μπούμε, ξέροντας βέβαια ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχουμε σωστή αμυντική λειτουργία και σωστές τοποθετήσεις" τόνισε ο Φερνάντο Σάντος που δεν σκέφτεται άλλο αποτέλεσμα μετά την απώλεια βαθμών στην Τρίπολη. Σημαντικός παράγοντας για τον Πορτογάλο τεχνικό που ετοιμάζει αλλαγές στο βασικό σχήμα είναι η έδρα. Το γήπεδο της Τούμπας αναμένεται να είναι και πάλι "καμίνι" αφού δεν υπάρχει εισιτήριο ούτε για δείγμα και πάλι.

Με τους Ζίκο στην τηλεόραση, τον Μπάντοβιτς στο τελευταίο του ματς ως υπηρεσιακός τεχνικός και την ψυχολογία στα ύψη μετά την νίκη στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να αποδράσει από την "καυτή" Τούμπα για άλλη μια χρονιά. Ο πρωταθλητής Ελλάδος καλείται να παραταχθεί για άλλο ένα δύσκολο παιχνίδι με σημαντικές απουσίες αλλά με πίστη ότι θα διατηρήσει το αήττητο κόντρα στον "δικέφαλο του Βορρά" για 13η χρονιά (έχει να ηττηθεί από την περίοδο 97-98 στο πρωτάθλημα στην Τούμπα).

Γκερέιρο: «Δεν έχω μετανιώσει»


Ο Ρότζερ Γκερέιρο δηλώνει ενθουσιασμένος από την μεταγραφή του στην ΑΕΚ. Ο 27χρονος μέσος με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Super Express» δήλωσε ότι η ΑΕΚ είναι ένας πολύ οργανωμένος σύλλογος και θα κάνει τα πάντα για να δικαιώσει αυτούς που τον επέλεξαν.

«Είμαι ευτυχισμένος γιατί βρήκα μία καλή ομάδα. Η ΑΕΚ είναι απόλυτα οργανωμένος σύλλογος. Πραγματοποίησα το ντεμπούτο μου στο ελληνικό πρωτάθλημα, αισθάνθηκα πολύ καλά, ο κόσμος με υποδέχτηκε φανταστικά.

Δεν μπορώ να έχω το παραμικρό παράπονο από την ομάδα ή την πόλη. Αν και μέχρι τώρα δεν είχα πολύ χρόνο να το διαπιστώσω με τα μάτια μου. Ευτυχώς υπέγραψα τετραετές συμβόλαιο και θα έχω το χρόνο να το διαπιστώσω. Στην ομάδα αυτή όλοι χαμογελούν. Δεν ανταλλάσσω με τίποτα αυτή την ευτυχία.»

Ετοιμάζεται για έφεση η Σίτυ για Αντεμπαγιόρ


Η διοίκηση της Σίτι δια στόματος του τεχνικού της ομάδας Μαρκ Χιουζ, σχεδιάζει να ασκήσει έφεση στην αρμόδια επιτροπή του αγγλικού ποδοσφαίρου, για τις τρεις αγωνιστικές τιμωρία που επιβλήθηκε στον Τογκολέζο επιθετικό.

Ο Ουαλός προπονητής δεν δίστασε να πάρει το μέρος του παίκτη του, ενώ σε δηλώσεις του τόνισε πως η διοίκηση του συλλόγου αναμένεται να ασκήσει έφεση στην FA (Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Αγγλίας), για την ποινή που έχει ήδη επιβληθεί στον παίκτη.
Οι ιθύνοντες του συλλόγου όμως δεν σκοπεύουν να κάτσουν με κατεβασμένα τα χέρια, καθώς η FA τους δίνει διορία μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου για να ασκήσουν έφεση για το θέμα. Ερωτηθείς ο Χιουζ για το αν οι άνθρωποι του συλλόγου θα αντικρούσουν τις κατηγορίες για Αντεμπαγιόρ, είπε: «Έχουμε χρόνο για να παραθέσουμε τα επιχειρήματά μας. Στόχος μας είναι να εκθέσουμε τις απόψεις μας και να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον παίκτη».

Τελειώνοντας τις δηλώσεις του, ο 46χρονος προπονητής επεσήμανε: «Η απόφαση της τιμωρίας για τον παίκτη θα αποτελέσει πλήγμα για το άθλημα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως τέτοιες φάσεις αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του αθλήματος και το κάνουν το καλύτερο σπορ σε ολόκληρο τον πλανήτη».

Εκδόθηκε η άδεια για το γήπεδο του ΠΑΟ


Το τελευταίο μεγάλο βήμα για την κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού στην περιοχή του Βοτανικού πραγματοποίηθηκε την Παρασκευή καθώς το ΥΠΕΧΩΔΕ εξέδωσε την οικοδομική άδεια και πλέον οι "πράσινοι" περιμένουν την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας προκειμένου το όνειρο να γίνει πραγματικότητα για τους φίλους του "τριφυλλιού".
Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και πρόεδρος της ΓΗΠΕΛ Γιάννης Βαρδινογιάννης χαρακτήρισε ορόσημο την θετική κατάληξη με την έκδοση της κύριας άδειας και δήλωσε αποφασισμένος να ολοκληρώσει αυτό το ιστορικό έργο για το "τριφύλλι" με την κατασκευή του σπιτιού του στην περιοχή του Βοτανικού: "Η σημερινή έκδοση της οικοδομικής άδειας αποτελεί ορόσημο για την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό και δικαιώνει τις συνεχείς και ακούραστες προσπάθειες που καταβάλλουμε τα τελευταία χρόνια.
Σε αυτή την περίοδο, αντιμετωπίσαμε και ξεπεράσαμε μια σειρά από εμπόδια και δυσκολίες με σωστό προγραμματισμό και συστηματική προσπάθεια, σε βαθμό που το όνειρο της απόκτησης ενός νέου γηπέδου για την ομάδα και τους φίλους του Παναθηναϊκού είναι πλέον ορατό.
H oικοδομική άδεια αποτελεί το επιστέγασμα όλων των τεχνικών μελετών που είχα εκπονηθεί τα τελευταία χρόνια και ξεκαθαρίζει μία για πάντα την κατάσταση αναφορικά με το γήπεδο από κατασκευαστικής πλευράς. Επόμενο βήμα θα αποτελέσει η επιβεβαίωση των πληροφοριών που θέλουν την απόφαση του ΣτΕ να είναι θετική στο κομμάτι που αφορά το θέμα της κατασκευής του γηπέδου και στη συνέχεια θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες και για τη δανειοδότηση.
Η επιτυχής ολοκλήρωση του πλέον σημαντικού αυτού κύκλου μας γεμίζει με δύναμη να συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στη δύσκολη πορεία που έχουμε μπροστά μας".
O Bαγγέλης Σαμαράς, Εντεταλμένος Σύμβουλοςγια το Νέο Γήπεδο του Παναθηναϊκού, είπε: "Η κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού αποτελεί μέρος ενός φιλόδοξου προγράμματος αστικής παρέμβασης του Δήμου Αθηναίων, αυτού της Διπλής Ανάπλασης. Πρόκειται αναμφισβήτητα για ένα σύνθετο και πρωτότυπο συνολικά έργο που όμοιό του συναντάται μόνο στις σύγχρονες ευρωπαϊκές πόλεις. Κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει την πολυπλοκότητα του έργου για το οποίο, λόγω του μεγέθους και των ιδιαίτερων απαιτήσεων, χρειάστηκαν σειρά ειδικών ρυθμίσεων και συντονισμός πολλών φορέων. Σήμερα τρία χρόνια μετά την ψήφιση του Νόμου της Διπλής Ανάπλασης είμαστε ευτυχείς που έχουμε την οικοδομική άδεια στα χέρια μας.
Καταλυτική ήταν η συμβολή του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ Γιώργου Σουφλιά από την ψήφιση του νόμου της Διπλής Ανάπλασης μέχρι την έκδοση της οικοδομικής άδειας. Θα ήθελα επίσης να αναγνωρίσω τον μέχρι σήμερα ρόλο του Δημάρχου Αθηναίων, κ Νικήτα Κακλαμάνη στην προσπάθεια αυτή. Θα ήταν παράλειψη μου να μην ευχαριστήσω την ομάδα των εξειδικευμένων συνεργατών, Ελλήνων και ξένων, που συμμετείχαν για την αρτιότητα των μελετών και το υψηλό επίπεδο εργασίας που προσέφεραν.
Εμείς έχουμε ακόμα πολλή δουλειά μπροστά μας και, με την απαραίτητη για την πρόοδο του έργου, συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, υλοποιούμε το όνειρο των εκατομμυρίων φίλων του Παναθηναϊκού".
Aνακοίνωση του Δήμου Αθηναίων
Ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης χαιρετίζει την έκδοση της οικοδομικής άδειας του γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό από το ΥΠΕΧΩΔΕ, η οποία αποτελεί καρπό επίμονων και πολυετών προσπαθειών του Δήμου Αθηναίων.
Με αφετηρία το 2004 οι σημαντικότεροι σταθμοί των προσπαθειών αυτών είναι:
* Η οριστική κύρωση των ιδιωτικών συμφωνητικών με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, το καλοκαίρι του 2007
* Η έγκριση του Master Plan και της περιβαλλοντικής του μελέτης καθώς και η διασφάλιση από το Δήμο Αθηναίων του αποκλειστικού δικαιώματος της εκμετάλλευσης του ονόματος (Naming Rights), το δεύτερο εξάμηνο του 2008.
* Η απόκτηση 112 συνολικά στρεμμάτων στο Βοτανικό συνολικού κόστους 47 εκ. ευρώ, στο πλαίσιο εφαρμογής του Ν.3481/06 για τη Διπλή Ανάπλαση στο Βοτανικό και τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.
Ο Νικήτας Κακλαμάνης με την ευκαιρία επιθυμεί να εκφράσει τις ευχαριστίες του στον πρώην και νυν Υπουργό Οικονομίας γιατί χωρίς τη βοήθεια της Κυβέρνησης δεν θα μπορούσαν να είχαν αγοραστεί τα παραπάνω στρέμματα.
Την ανάγκη δέσμευσης της Πολιτείας , για την υλοποίηση της Διπλής Ανάπλασης επισημαίνει ο Δήμαρχος Αθηναίων και στην επιστολή που απέστειλε στους πολιτικούς αρχηγούς, από τους οποίους ζητά συνάντηση προκειμένου να τους ενημερώσει για το περιβάλλον, τη διαχείριση των απορριμμάτων, το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης και τη Διπλή Ανάπλαση.
Η συστηματική προσπάθεια του Δήμου Αθηναίων για την έκδοση της οικοδομικής άδειας, επιβεβαιώνει τη βούληση του Δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη να γίνει πραγματικότητα το όραμα της Διπλής Ανάπλασης στις περιοχές του Βοτανικού και της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, παρά τα εμπόδια που κατά καιρούς δημιούργησε κατά κύριο λόγο η ελάσσων αντιπολίτευση (Ανοιχτή Πόλη) με προσφυγές, ενστάσεις ή και αποχές, σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων.

Βία στα γήπεδα: Κινδυνεύει Γάλλος οπαδός


Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται οπαδός της Τουλούζ, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε άγρια από φανατικούς της Παρτιζάν, πριν την αναμέτρηση των δύο ομάδων για την πρεμιέρα των ομίλων του Europa League.
Ο 28χρονος Γάλλος, μαζί με άλλους υποστηρικτές της ομάδας του, στάθηκαν άτυχοι το μεσημέρι της Πέμπτης, αφού κατά τη διάρκεια βόλτας τους στο κέντρο του Βελιγραδίου είχαν την ατυχία να πέσουν πάνω σε 30 οπαδούς της Παρτιζάν. Οι τελευταίοι έγιναν έξαλλοι μόνο με την παρουσία των φίλων της Τουλούζ και τους επιτέθηκαν, με αποτέλεσμα να υπάρξει ο σοβαρός τραυματισμός του 28χρονου και άλλων δύο, οι οποίοι αρχικά διεκομίστηκαν σε νοσοκομείο του Βελιγραδίου, αλλά τελικά δεν είχαν κάτι σοβαρό και θα επιστρέψουν στη Γαλλία.
Σε αντίθεση με τους παραπάνω ο άτυχος υποστηρικτής της Τουλούζ δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο, αφού έχει τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι και το στήθος. Όπως έγινε γνωστό μάλιστα θα υποβληθεί σε εγχείριση στο νοσοκομείο εκτάκτων περιστατικών του Βελιγραδίου.
Το γαλλικό υπουργείου εξωτερικών έχει ζητήσει από τις Αρχές της Σερβίας να ρίξουν άπλετο φως στην υπόθεση. Την υπόθεση έχει αναλάβει ο Υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντράγκιτς, ο οποίος ηγείται της αστυνομίας στη χώρα.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δήμαρχος του Βελιγραδίου, που επισκέφθηκε τον άτυχο οπαδό, υποστήριξε πως τα σημάδια στο στήθος του δείχνουν ότι ξυλοκοπήθηκε με σιδερένιους λοστούς.

Με Λουτσιάνο η Ξάνθη

luciano_de_soouza-1.jpgΜε τον Λουτσιάνο ντε Σόουζα να βγάζει για ακόμη μία φορά χωρίς προβλήματα το πρόγραμμα, ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της Ξάνθης εν όψει του αυριανού μεγάλου ντέρμπι με τον Πανθρακικό στα Πηγάδια.

Οι Παναγιώτης Γκουτσίδης και Κώστας Κωνσταντινίδης που έχουν αναλάβει τις τύχες της ομάδας μέχρι την άφιξη του νέου προπονητή (που θα επιλέξει ως τη Δευτέρα ο Χρήστος Πανόπουλος), ζήτησαν από τους «ερυθρόλευκους» να τα δώσουν όλα για την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα, που θα σημάνει ένα νέο ξεκίνημα για την ακριτική ομάδα.

Στην αποστολή επιλέχθηκαν συνολικά 20 παίκτες. Αναλυτικά: Γκσπούρνιγκ, Λυμπερόπουλος, Σουάνης, Κωστούλας, Βάλλας, Τζάκι, Πόι, Παπαδημητρίου, Στρμπα, Κουκιέλκα, Μαρσελίνιο, Φαμπιανέζι, Φλίσκας, Μάνταλος, Βακουφτσής, Κιντάνα, Σταθάκης, Τζιωρτζόπουλος, Λουτσιάνο και Ζιέντσιουκ.

Ντέρμπι στο Ελληνικό!

ethnikfans.jpgΜεγάλο ματς διεξάγεται σήμερα στο γήπεδο του Ελληνικού (15.00 ΕΤ3) όπου ο Εθνικός υποδέχεται τον Θρασύβουλο σε ένα ματς που αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών φιλάθλων. Οι γηπεδούχοι ψάχνουν την δεύτερη νίκη σε ισάριθμα ματς ενώ οι «πράσινοι» θέλουν να διατηρήσουν το αήττητο.



Οι οπαδοί του Εθνικού αναμένεται να δώσουν δυναμικό παρών στο σημερινό ματς καθώς η νίκη στην πρεμιέρα επί του Ιωνικού στη Νίκαια έχει φέρει ενθουσιασμό στις τάξεις των «κυανόλευκων» φιλάθλων.

Στον αγωνιστικό τομέα ο προπονητής του Εθνικού δεν υπολογίζει στα πλάνα του, τους Τσεμπερίδη, Μπρούνο, Χέρες, Φερέιρα, Νικολόπουλο, Διαμαντή, Ψιάνο, Ραμπαβίλα, Λίτση, Τσινό, Εμμανουηλίδη και Μακρόπουλο.

Αναλυτικά η αποστολή της ομάδας του Πειραιά απαρτίζεται από τους εξής παίκτες:

Σουλογάνης, Συμεωνίδης, Βιδάλης, Παγώνης, Γκράϊμς, Καρακώστας, Σύρος, Μοσχογιάννης, Χαϊκάλης, Γιλμάζ, Σιλιγαρδάκης, Δήμος, Αλημπάς, Τερλελής, Σουμπίνιο, Ζουαρί, Ροντρίγκο, Φαρινόλα, Κωστάκης, Χαλαουάνι.

Από την άλλη πλευρά ο Θρασύβουλος αναμένεται να έχει την συμπαράσταση ορισμένων φίλων του και ο Νίκος Κεχαγιάς δεν υπολογίζει στους

Κραβαρίτη, Σουμελίδης Τσούτσουρα, Κομασουρίτζε, Σερέπα, Κατσαδούρο, Ασημάκη και Κόμπο. Η αποστολή του Θρασύβουλου είναι η εξής: Σουλογάνης, Συμεωνίδης, Βιδάλης, Παγώνης, Γκράϊμς, Καρακώστας, Σύρος, Μοσχογιάννης, Χαϊκάλης, Γιλμάζ, Σιλιγαρδάκης, Δήμος, Αλημπάς, Τερλελής, Σουμπίνιο, Ζουαρί, Ροντρίγκο, Φαρινόλα, Κωστάκης και Χαλαουάνι.

Διαιτητές του σημερινού ματς είναι οι Ζαχαριάδης, Καπουτζής και Κωνσταντινίδης του συνδέσμου Μακεδονίας.

Ειπε...............

"Τι λες βρε ταγαρά..!"

Νίκος Αλέφαντος

(...ο ιδιόρυθμος τεχνικός, σχολιάζοντας την δήλωση του Κετσπάγια: 'Δεν είδατε μπάλα τόσα χρόνια και θέλετε να δείτε με εμένα από την αρχή')

Ψιθυροι......................

  • Οι οπαδοί της Εβερτον, στο forum που διατηρούν, χαρακτηρίζουν την ΑΕΚ ως τη χειρότερη ομάδα που πέρασε από το "Γκούντισον Παρκ". Αντίθετα μόνο καλά λόγια είχαν για την παρουσία της "κιτρινόμαυρων" φιλάθλων, για τους οποίους τόνιζαν πως "κάνουν το Ανφιλντ να μοιάζει εκκλησία".

  • Με δυσκολία κράτησε τα δάκρυά του στο "αντίο" του προς του παίκτες του Ολυμπιακού ο Σάββας Θεοδωρίδης, ο οποίος... αποστρατεύτηκε από το πόστο του γενικού αρχηγού και πλέον δεν θα έχει θέση στα αποδυτήρια. Ο αντιπρόεδρος των "ερυθρολεύκων" αποχαιρέτησε τους παίκτες και τους ζήτησε ως τελευταία χάρη να του κάνουν δώρο τη νίκη στην Τούμπα.
  • Ολες οι... μαυρόγατες μαζεμένες στο ΟΑΚΑ ήταν το βράδυ της Πέμπτης (17/9). Πως να... μη χάσει μετά ο ΠΑΟ. Ακόμα και ο Χανς Μπάκε (ναι αυτός που πέρασε για ένα... φεγγάρι από τον πάγκο του Παναθηναϊκού), που εκτελούσε χρέη σχολιαστή της σουηδικής τηλεόρασης

Αθλητικός Τύπος 19/9/2009

Sportday
Goal news
Εξέδρα

Φως
Φίλαθλος
Ώρα των σπορ

Πρωταθλητής
Πράσινη
Score

Derby news
Η Γάτα
Metrosport

Σπορ του Βορρά
Αθλητική Μακεδονίας - Θράκης
The Match

Πατρίς Sport