Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Επιχείρηση ηρεμία...

baggg.jpg Η εμφάνιση της ΑΕΚ στο «Γκούντισον Παρκ» ήταν αποκαρδιωτική και μοιραία ήρθε και η βαριά ήττα. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς μπορεί να έχει παράπονα από την ομάδα του, αλλά την Παρασκευή προτίμησε να μη μιλήσει στους παίκτες του, καθώς αυτό που θέλει είναι να πέσουν οι τόνοι και να πάει η Ένωση όσο το δυνατόν πιο ήρεμη στο κυριακάτικο εκτός έδρας ματς με τα Γιάννινα, όπου η νίκη αποτελεί μονόδρομο. Ανακοίνωσε την αποστολή ο Σερβοέλληνας τεχνικός, χωρίς να υπάρχει ουσιαστικά κάποια έκπληξη.


Μετά το τέλος του αγώνα με την Εβερτον ο Μπάγεβιτς τόνισε ότι «η ευθύνη είναι πρώτα δική μου και μετά όλων των άλλων». Αυτό σημαίνει, προφανώς, ότι καταλαβαίνει πως έκανε λάθη κι αυτός, αλλά και οι ποδοσφαιριστές. Οι κιτρινόμαυροι δεν έδειξαν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού να ακολουθούν κάποια εντολή του προπονητή τους και δεν έβγαλαν στο γήπεδο διάθεση να παλέψουν το παιχνίδι. Τα λάθη που έγιναν ήταν πολλά και θα μπορούσαν να επισημανθούν από τον Μπάγεβιτς την Παρασκευή, αλλά προτίμησε να μην κάνει τέτοιο. Ο τεχνικός της ΑΕΚ θεωρεί ότι αυτή τη στιγμή το καλύτερο είναι να ηρεμήσουν όλοι στις τάξεις της ομάδας και όχι να βαρύνει κι άλλο το κλίμα.

Η Ένωση, άλλωστε, έχει μπροστά της ένα πρόγραμμα-φωτιά και το καλύτερο είναι να πάει σε αυτό ήρεμη και με όσο το δυνατόν καλύτερη ψυχολογία. Για να συμβεί αυτό, αφενός θα πρέπει να σταματήσουν όλες οι συζητήσεις για τη συντριβή στο Λίβερπουλ και αφετέρου η ομάδα να δείξει χαρακτήρα και να πάρει τη νίκη την Κυριακή στα Γιάννινα, ώστε να προετοιμαστεί στη συνέχεια για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, έχοντας ανεβασμένο ηθικό. Μέσα στις επόμενες 20 μέρες οι κιτρινόμαυροι θα δώσουν... δύσκολες εξετάσεις και ο Μπάγεβιτς με τους παίκτες του ξέρουν ότι μόνο η δουλειά -και όχι τα λόγια- θα τους βοηθήσει ώστε να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις.

Προπόνηση και αποστολή...
Η προπόνηση της Παρασκευής ήταν σε χαλαρό ρυθμό, όπως πάντα μετά από αγώνες, με τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν κόντρα στην Εβερτον να κάνουν χαλάρωμα, ενώ ο Δημήτρης Κουτρομάνος υπέστη κάκωση στο μετατάρσιο και ακολούθησε πρόγραμμα αποθεραπείας. Μετά το τέλος του προγράμματος ο Μπάγεβιτς ανακοίνωσε την 20μελή αποστολή για τα Γιάννινα, στην οποία βρίσκονται οι Σάχα, Λούκατς, Μαϊστόροβιτς, Χουανφράν, Αραούχο, Γεωργέας, Άρτσε, Γιάχιτς, Καφές, Μάκος, Ταχτσίδης, Χέρσι, Γιαχάγια, Γκερέιρο, Λεονάρντο, Μπλάνκο, Μαντούκα, Ιορντάκε, Παυλής, Νέμεθ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: