Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Μεγάλο διπλό για Τρίπολη...1-3 !!!


Μεγάλη νίκη μέσα στη Νέα Σμύρνη πήρε ο Αστέρας Τρίπολης επί του Πανιωνίου με 3-1, με την ομάδα του Φερέρα να αγνοεί τη νίκη μετά από τρεις αγώνες.

Πανιώνιος και Αστέρας Τρίπολης διασταύρωσαν τα ξίφη τους στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Ένα κρίσιμο παιχνίδι για τον Εμίλιο Φερέρα και τους "κυανέρυθρους" που ακόμα δεν είχαν καταφέρει να γευτούν τους τρεις βαθμούς της νίκης. Αν μάλιστα κάποιος αναλογιστεί ότι στη συνέχεια ο Πανιώνιος έχει να αντιμετωπίσει ΠΑΟΚ (το ματς της 1ης αγωνιστικής) και Ολυμπιακό τότε εύκολα καταλαβαίνει ότι περιθώρια για βαθμολογικές απώλειες δεν υπήρχαν.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, οι Αρκάδες δεν έχουν καλές αναμνήσεις από τις προηγούμενες δύο επισκέψεις τους στην "πλατεία" καθώς είχαν υποστεί βαριές ήττες. Μοναδική εξαίρεση το νικηφόρο πέρασμα με 1-0 στο κύπελλο hellas online. Ωστόσο με οδηγό το αήττητο μέχρι τώρα και την καλή αμυντική λειτουργία ο Αστέρας ευελπιστούσε σε ένα θετικό αποτέλεσμα.

Απόλυτος αιφνιδιασμός

Το ματς ξεκίνησε έχοντας καλό ρυθμό και ένα γκολ από τον μόνιμο σκόρερ του Αστέρα Τρίπολης, Ντάνιελ Τσέζαρεκ, μόλις στο 5ο λεπτό. Οι Αρκάδες πέτυχαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό με τον σέντερ φορ τους να βάζει... πλάτη τον Όμο και με όμορφη κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στο βάθος της εστίας του Μπέλιτς που προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να αποσοβήσει το γκολ.

Το τέρμα του Τσέζαρεκ σόκαρε προσωρινά τους ποδοσφαιριστές του Εμίλιο Φερέρα που λίγο έλειψε να βρεθούν με την πλάτη στον τοίχο από το 8'. Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην αντεπίθεση με 3 παίκτες εναντίον 1 όμως ο Βίλτσες άνοιξε το κοντρόλ με αποτέλεσμα να χάσει σπουδαία ευκαιρία να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 2-0.

Ισορρόπησε ο Πανιώνιος

Η ψυχρολουσία που έφερε το γκολ των φιλοξενούμενων είχε μπλοκάρει τους "νεοσμυρνιώτες" που χρειάστηκαν μερικά λεπτά έως ότου καταφέρουν να ισορροπήσουν το παιχνίδι. Ωστόσο από το 10' και μετά ανέλαβαν πρωτοβουλία αλλάζοντας άρδην την εικόνα τους, δημιουργώντας μάλιστα πολλές ευκαιρίες μπροστά από τα καρέ του Ντεγκρά.

Στο 13' ο Μπάλαμπαν απείλησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ, η μπάλα κόντραρε στο τείχος αλλά ο Ντεγκρά με φοβερή επέμβαση απομάκρυνε προσωρινά προτού ο Λαζαρίδης απομακρύνει σε κόρνερ προ του έτοιμου να πυροβολήσει από κοντά Σκούφαλη. Στο 16' ο Ριέρα προσπάθησε με προβολή να φέρει το παιχνίδι στα ίσια αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Και όμως... χάνονται

Η πίεση στα καρέ του Ντεγκρά ανέβαινε σταδιακά με την πάροδο του χρόνου με τους παίκτες του Ιστορικού να απειλούν με κάθε τρόπο.Ένα σουτ του Σκούφαλη από τα δεξιά στο 22' δεν είχε ευτυχή κατάληξη προσκρούοντας σε σώματα αμυντικών, με τον Πανιώνιο να ψάχνει τον τρόπο να ξεκλειδώσει την άμυνα των Αρκάδων.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Ρεκόμπα με εκπληκτικό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Ντεγκρά και τους παίκτες του Αστέρα να ξεφυσούν ανακουφισμένοι από την εξέλιξη της φάσης. Στο 36' ο Σίτο Ριέρα δεν κατάφερε από το ύψος της μικρής περιοχής να νικήσει τον τερματοφύλακα των Αρκάδων, ξοδεύοντας μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία προκειμένου να ισοφαρίσει το τέρμα τουΤσέζαρεκ.

Ο... νόμος του ποδοσφαίρου

Ο "άγραφος" νόμος του ποδοσφαίρου επιβεβαιώθηκε για ακόμα μία φορά καθώς μετά τις κλασικές ευκαιρίες που πέρασαν ανεκμετάλλευτες για τον Πανιώνιο, ο Αστέρας Τρίπολης μέσα σε 3 λεπτά ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0, παίρνοντας ένα εξαιρετικά σημαντικό προβάδισμα για το διπλό.

Στη δεύτερη ουσιαστικά ευκαιρία των φιλοξενούμενων στο ματς ο Έντερ βρήκε χώρο έξω από την περιοχή του Πανιωνίου και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Μπέλιτς γράφοντας στο 39' το 2-0. Και πριν καλά καλά συνειδητοποιήσουν οι γηπεδούχοι τι συνέβη, ο Έντερ με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στην αναμέτρηση, πιάνοντας στον... ύπνο την "κυανέρυθρη" άμυνα, σημείωσε στο 42' το 3-0.

Συντήρηση...

Στην επανάληψη οι δύο προπονητές επέλεξαν να μην προχωρήσουν σε αλλαγές παρατάσσοντας τις ομάδες όπως ακριβώς τελείωσε το πρώτο ημίχρονο.

Οι παίκτες του Ρικάρντο Γκόμες ήταν εκείνοι που έκαναν αρχικά αισθητή την παρουσία τους στα καρέ του Μπέλιτς με τον σκόρερ του πρώτου τέρματος, Ντάνιελ Τσέζαρεκ, να εξαπολύει δυνατο σουτ αναγκάζοντας τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων σε εντυπωσιακή επέμβαση.

Λίγα λεπτά πιο μετά και συγκεριμένα στο 51' ο Σίτο Ριέρα απάντησε στην προηγούμενη φάση με καλό σουτ, ωστόσο η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ντεγκρά.

Στενέψανε τα όρια

Ο Αστέρας δεν άλλαζε τη φιλοσοφία στο παιχνίδι του, δίνοντας χώρο στον Πανιώνιο τον οποίο όμως οι γηπεδούχοι δεν εκμεταλλεύονταν. Ο χρόνος όμως είναι αδυσώπητος και με τα περιθώρια να στενεύουν επικίνδυνα εις βάρος του η ανατροπή φάνταζε σχεδόν αδύνατη.

Ωστόσο ο Όμο έδωσε κάποιες - αμυδρές - ελπίδες στην ομάδα του όταν στο 69' με κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ντεγκρά μειώνοντας σε 3-1. Το γκολ έδωσε κάποιο κίνητρο στους παίκτες του Φερέρα και στο τέταρτο που απέμενε για τη συμπλήρωση της κανονικής διάρκειας του αγώνα οι γηπεδούχοι έψαξαν τον τρόπο να προκειμένου να ανοίξουν την πολυπρόσωπη άμυνα της οπισθοχωρημένης Τρίπολης.

Τίποτα όμως δεν άλλαξε στη συνέχεια με τον Αστέρα να παίρνει μία σπουδαία εκτός έδρας νίκη και ένα πολύτιμο τρίποντο, διατηρώντας παράλληλα το αήττητο σε 4 αγωνιστικές και τον Πανιώνιο πλέον να καλείται να βρει λύση προκειμένου να βγει το συντομότερο δυνατό από το αγωνιστικό αδιέξοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: