Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Βία στα γήπεδα: Κινδυνεύει Γάλλος οπαδός


Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται οπαδός της Τουλούζ, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε άγρια από φανατικούς της Παρτιζάν, πριν την αναμέτρηση των δύο ομάδων για την πρεμιέρα των ομίλων του Europa League.
Ο 28χρονος Γάλλος, μαζί με άλλους υποστηρικτές της ομάδας του, στάθηκαν άτυχοι το μεσημέρι της Πέμπτης, αφού κατά τη διάρκεια βόλτας τους στο κέντρο του Βελιγραδίου είχαν την ατυχία να πέσουν πάνω σε 30 οπαδούς της Παρτιζάν. Οι τελευταίοι έγιναν έξαλλοι μόνο με την παρουσία των φίλων της Τουλούζ και τους επιτέθηκαν, με αποτέλεσμα να υπάρξει ο σοβαρός τραυματισμός του 28χρονου και άλλων δύο, οι οποίοι αρχικά διεκομίστηκαν σε νοσοκομείο του Βελιγραδίου, αλλά τελικά δεν είχαν κάτι σοβαρό και θα επιστρέψουν στη Γαλλία.
Σε αντίθεση με τους παραπάνω ο άτυχος υποστηρικτής της Τουλούζ δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο, αφού έχει τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι και το στήθος. Όπως έγινε γνωστό μάλιστα θα υποβληθεί σε εγχείριση στο νοσοκομείο εκτάκτων περιστατικών του Βελιγραδίου.
Το γαλλικό υπουργείου εξωτερικών έχει ζητήσει από τις Αρχές της Σερβίας να ρίξουν άπλετο φως στην υπόθεση. Την υπόθεση έχει αναλάβει ο Υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντράγκιτς, ο οποίος ηγείται της αστυνομίας στη χώρα.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δήμαρχος του Βελιγραδίου, που επισκέφθηκε τον άτυχο οπαδό, υποστήριξε πως τα σημάδια στο στήθος του δείχνουν ότι ξυλοκοπήθηκε με σιδερένιους λοστούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: